Αν θέλει να σιωπά ο Καραμανλής ας ιδιωτεύσει…

http://www.protagon.gr

της Νίκης Λυμπεράκη

Ιερό δικαίωμα το σιγάν, αλλά ούτε με δημόσια παρουσία συνάδει, ούτε βεβαίως με την κοινοβουλευτική ιδιότητα την οποία έχει ανανεώσει σε πέντε εκλογές έως τώρα. Η σιωπή είναι ένα από τα λίγα προνόμια εκείνων που ιδιωτεύουν. Για τους βουλευτές μας προβλέπονται πολλά άλλα. Αλλά όχι αυτό
Πάω στοίχημα πως θα ‘χετε δει κάποια από εκείνες τις απίθανες αγγελίες για την «καλύτερη δουλεια στον κόσμο». Συνήθως είναι μια θέση εργασίας σε κάποιον εξωτικό παράδεισο, με ελάχιστες αρμοδιότητες, καμία ευθύνη, ελεύθερο ωράριο και πολύ καλά χρήματα.

Κάθε φορά που διαβάζω κάτι αντίστοιχο τα τελευταία χρόνια λοιπόν, ο νους μου αναπόφευκτα τρέχει σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να τους αναφέρω όλους. Θα σταθώ –δεδομένης και της συγκυρίας– μονάχα σε έναν.
Εργάζεται στην Αθήνα.

Εδώ και οκτώ χρόνια δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη.

Το ωράριό του είναι απολύτως ελεύθερο —με εξαίρεση κάτι ονομαστικές ψηφοφορίες μια στο τόσο— και, για τα δεδομένα της χώρας, πληρώνεται πολύ καλά.

Αν και είμαι σίγουρη πως αρκετοί το έχετε ήδη βρει, αναφέρομαι στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Για να είμαι σαφής και να αποφύγω τυχόν παρανοήσεις, οφείλω εκ προοιμίου να διευκρινίσω πως η παρουσία στα κοινά ανθρώπων που έχουν υπηρετήσει ανώτατα αξιώματα είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη όχι μόνον εξαιρετικά χρήσιμη αλλά και ιστορικά αναγκαία. Πολύ περισσότερο σε καιρό κρίσης.

Αρκεί βέβαια αυτή η παρουσία να συνοδεύεται και από φωνή.

Ε λοιπόν, τη φωνή του, ο κ. Καραμανλής, αν και λαλίστατος γενικά, αρνείται πεισματικά να δώσει σε μας τους πολίτες την ευκαιρία να την ακούσουμε. Σε αυτά τα οκτώ χρόνια από το πέρας της πρωθυπουργίας του μέχρι σήμερα, ο κ. Καραμανλής έχει παρέμβει μόνο μία φορά: εν όψει του δημοψηφίσματος του 2015.

(Σε δήλωση προέβη και κατά το πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ, αλλά δεν στέκομαι σ΄αυτό αφενός γιατί αφορά εσωκομματικές διεργασίες, αφετέρου γιατί εκείνοι που γνωρίζουν επιβεβαιώνουν πως έκανε τη δήλωση για να αποφύγει να μιλήσει· ήταν δηλαδή το αντίτιμο της πολυπόθητης και πάλι σιωπής του).

Κι επειδή, καμιά φορά, οι αριθμοί δεν αποδίδουν ορθώς ένα μέγεθος, σκεφτείτε πως το παιδί που γεννήθηκε την τελευταία φορά που μίλησε ο κ. Καραμανλής μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα, σήμερα πάει στην γ’ τάξη του Δημοτικού. Ακόμη κι εκείνο δηλαδή, θα μπορούσε να τον καταλάβει αν αποφάσιζε να μιλήσει.

Αρνείται δε, ο κ. Καραμανλής, να μιλήσει ακόμη κι όταν η χώρα αντιμετωπίζει προκλήσεις που ο ίδιος τις διαχειρίστηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν από τη θέση του Πρωθυπουργού και αναφέρομαι προφανώς στο «Μακεδονικό» ζήτημα. Τι προτιμά ο πρώην Πρωθυπουργός; Να τοποθετείται σπανίως, μέσω κύκλων και διαρροών, κάτι που ορισμένες φορές μάλιστα —όπως συνέβη και προ ημερών— περισσότερο μπερδεύει παρά διαφωτίζει την κοινή γνώμη.

Κοντολογίς, η συνεισφορά του κ. Καραμανλή στον δημόσιο διάλογο γύρω από το ονοματολογικό περιορίζεται στον «χρησμό» περί μη ύπαρξης μακεδονικού έθνους. Δεν το λες και καίρια παρέμβαση.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να θυμίσω πώς επέλεξαν να κινηθούν, μετά το πέρας της θητείας τους, προκάτοχοι του κ. Καραμανλή στην πρωθυπουργία. Ούτε όσοι τον διαδέχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι παρεμβάσεις τους είναι προσβάσιμες στον καθένα με μια απλή αναζήτηση. Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να πω όσα πολλάκις έχουν γραφεί αυτά τα χρόνια, για την παγκόσμια πρωτοτυπία ηγέτης που ασκούσε εξουσία έως μια μεγάλη κρίση, να μην έχει ανοίξει ποτέ το στόμα του.

Από το 2009 έως σήμερα στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε (5!) βουλευτικές εκλογές. Ο κ. Καραμανλής επέλεξε να δώσει το παρών σε όλες, αξιοποιώντας βεβαίως την κατά νόμο προβλεπόμενη δυνατότητα εκλογής χωρίς σταυρό.

Οσο λοιπόν κι αν θεωρώ πως θα μπορούσε να είναι χρήσιμος, ο ίδιος δια της σιωπής του έχει καταστήσει την επιλογή του σαφή. Ιερό δικαίωμα το σιγάν, αλλά ούτε με δημόσια παρουσία συνάδει, ούτε βεβαίως με την κοινοβουλευτική ιδιότητα. Η σιωπή είναι ένα από τα λίγα προνόμια εκείνων που ιδιωτεύουν. Για τους βουλευτές μας -δόξα τω θεώ- προβλέπονται αρκετά άλλα προνόμια, αντισταθμιστικά της υποχρέωσής τους να σκέπτονται, να ομιλούν, να νομοθετούν, να μάς ακούν, να εργάζονται σκληρά και απερίσπαστοι να αποφασίζουν την τύχη της χώρας.

Αν θέλει λοιπόν να σιωπά ο πρώην Πρωθυπουργός, ας ιδιωτεύσει. Μέχρι τότε η σιωπή ούτε δικαίωμα αποτελεί, ούτε επιλογή. Σ’ ένα καράβι που θαλασσοδέρνεται μέρα τη μέρα να γλυτώσει το ναυάγιο, ο πρώην καπετάνιος ή βρίσκει απάνεμο λιμάνι για ήσυχες, στεριανές μέρες, ή βοηθά το πλήρωμα και τους επιβάτες με τη θαλασσοταραχή. Πάντως άπραγος και σιωπηλός, θέση στη γέφυρα δεν έχει. Οκτώ χρόνια σιωπής, κ. Καραμανλή, είναι πολλά. Πάρα πολλά.

ΣΧΟΛΙΑ:

Θάνος • 2 μέρες πριν
Καλά τα λέτε κυρία Λυμπεράκη αλλά δεν νομίζω ότι έχει διάθεση να σας ακούσει ο άμεσα ενδιαφερόμενος.
Δεν θα ήταν κακή ιδεά βέβαια, οι δημοσιογράφοι με την πρώτη ευκαιρία να του έθεταν τη συγκεκριμένη ερώτηση ευθέως.

6
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
zxc Θάνος • 2 μέρες πριν
Συγνώμη κιόλας, υπάρχει Έλληνας δημοσιογράφος σε Ελληνικό κανάλι και εφημερίδα που δεν πίνει νερό στο όνομα του Καραμανλή;

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Πάσχος Μανδραβέλης zxc • μία μέρα πριν
Έλεος! Ναι: Το κόστος της σιωπής http://www.kathimerini.gr/8…

3
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
το Ρόδο του Ισπαχάν Πάσχος Μανδραβέλης • μία μέρα πριν
Δε υπολογίζεστε εσείς στους δημοσιογράφους, ας τα λέτε κάθε μέρα, τον ξέρουμε τον Μανδραβέλη λένε πολλοί και «καθαρίζουν».

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μελίνα Λ. Πάσχος Μανδραβέλης • μία μέρα πριν
Έχετε δίκιο κ. Μανδραβέλη που διαμαρτύρεστε.
Είστε και εσείς μια φωτεινή εξαίρεση όπως η κα Ν.Λυμπεράκη.
Δεν ξέρω αν αδικούμε και κανα δυο ακόμα συναδέλφους σας, αλλά η πλειονότητα των δημοσιογράφων χαϊδεύει τον πρώην πρωθυπουργό και σιγοντάρει τους «κύκλους» του στα παραμύθια που λένε.

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Metrioteles _ • 2 μέρες πριν
Να μιλήσει, λέτε. Και να πει τι? Να ιδιωτεύσει, λέτε. Και να κάνει τι? Οι σκελετοί της ντουλάπας μας• τους πληρώνουμε για να την κρατάνε κλειστή (από μέσα)…

5
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
ABC • 2 μέρες πριν
Και ως πρωθυπουργός υπήρξε εξαιρετικά σιωπηλός, εώς αφανής. Τότε «τοποθετημένος», σήμερα ιερό τοτέμ.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Nick Anestos • 2 μέρες πριν
Ακολουθεί την τακτική του θείου του από το 1963 ως το 1974.Αυτός πίστευε ότι η πολιτική στην Ελλάδα είναι ένα «απέραντο φρενοκομείο» λόγω του παρορμητικού και εμφυλιακού χαρακτήρα των Ελλήνων και εκείνο που έπρεπε να κάνει είναι να περιμένει μέχρι οι καραμπόλες που θα συμβούν λόγω αυτής να δικαιώσουν τις αποφάσεις του που κάποτε κατακρίθηκαν.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
MAT WIESER Nick Anestos • 2 μέρες πριν
Σε λιγες δεκαετίες οχι μονο δεν θα έχει δικαιωθεί για τίποτε αλλά ο ιστορικός του μέλλοντος θα απορεί πως είναι δυνατό αυτός ο τύπος να συνδεθεί – ως πολιτική νοοτροπία/ πρακτική/ αποτελεσματικότητα κ.λ.π. – με τον Καραμανλή τον Α΄.

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κομπάρσος • 2 μέρες πριν
Ξεκινάτε το «κουίζ» για να μας προϊδεάσετε σε ποιόν αναφέρεται το κείμενο με τη φράση «Εργάζεται στην Αθήνα».
Πέρα απο το χιούμορ που φαίνεται οτι διαθέτετε, δέν νομίζω οτι το μυαλό κάποιου διαβάζοντας αυτή τη φράση θα πήγαινε στον Κώστα Καραμανλή.
Όσο αφορά την αφωνία του πρώην πρωθυπουργού, προσωπικά την αποδίδω στο οτι έχει μονίμως το στόμα μπουκωμένο…

2
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
slow • 2 μέρες πριν
Αν και δεν μιλάει δημόσια, ξέρουμε ότι ειδικά το πρώτο εξάμηνο του ’15 είχε μια καλή σχέση με τον Τσίπρα τον οποίο εκτιμούσε και συμβούλευε.
Στον Καραμανλή οφείλουμε την άριστη επιλογή προέδρου της δημοκρατίας καθώς και την σοφή φράση «καλά το πάει ο μικρός» που βοήθησε στην τότε διαπραγμάτευση. Ο Καραμανλής είναι της ουσίας.

2
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Aggelos • 2 μέρες πριν
Aγαπητή αρθρογράφε,
Γράψατε ένα ολόκληρο άρθρο για τη σιωπή του Καραμανλή!
Κάτι τετριμμένο, πολυειπωμένο και ολότελα μπαγιάτικο!
Ο κύριος Καραμανλής, έχει κάθε δικαίωμα να σιωπά!
Αν έχετε δει (αμερικάνικες) ταινίες, ακόμη και ο τελευταίος κακούργος έχει αυτό το δικαίωμα!! Πόσο περισσότερο ένας εκλεγμένος Πρωθυπουργός! Οι δε πολίτες , έχουν επίσης το αναφαίρετο δικαίωμα να κρίνουν και το πρόσωπο και τη σιωπή του!
Εκ των αποτελεσμάτων, αυτή η τακτική του πρώην πρωθυπουργού, αποδίδει ανέλπιστα, τα μάλλα!
Εντός του κόμματος, παραμένει ως »σοφός γκουρού», που τον ακολουθούν κάμποσοι »Καραμανλικοί». Έχει »ασυλία», μάλλον γιατί ονομάζεται Καραμανλής, »κληρονομικό δικαίιωμα», σε εκλόγιμη θέση και στο να δίνει την »ευλογία» του, στις υποψηφιότητες της αρχηγίας, που από ότι φαίνεται, την έχουν ανάγκη οι υποψήφιοι ( όποιος θυμάται τις μετέπειτα εκλογές αρχηγών στη ΝΔ, αυτό ήταν προφανές) και διατηρεί δυσανάλογα μεγάλη, εσωκομματική ισχύ και επιρροή!
Αλλωστε, δεν είναι ο μόνος και ούτε φυσικά, αυτά συμβαίνουν, μόνο εντός της ΝΔ! Μη ξεχνάμε πως ο Κ. Καραμανλής είναι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ και επανεκλεγμένος, όπως και πολλά άλλα, ίσως πολύ χειρώτερα, »βουβά», φλύαρα, οκνηρά ή υπερδραστήρια »μπουμππύκια» που περνούν από το Ελληνικό κοινοβούλιο, και από άλλες εκλόγιμες δημόσιες θέσεις, ακόμη και μετά από μεγάλα σκάνδαλα, αποδεδειγμένα ψεύδη, ακόμη και καταδικαστικές αποφάσεις!
Είναι οι εκλεκτοί ενηλίκων πολιτών και αυτοί μας έφεραν εδώ που μας έφεραν και συνεχίζουν να μας κυβερνούν, με ΔΙΚΗ μας εξουσιοδότηση και επιλογή!
Ισως είμαστε φαίνεται, πολύ »αμερικανάκια» και πρέπει να μας γράψουν, πάνω από το παραβάν των εκλογικών κέντρων και τις κάλπες, με πολύ μεγάλα γράμματα, όπως γίνεται πάνω στα πακέτα τσιγάρων, κάποια πεοειδοποιητική φράση όπως,
»Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»!
Ειδικά όταν, το »λάθος» γίνεται από ενηλίκους και κατά επανάλληψη, όπως ακριβώς και με τη κακή συνήθεια του καπνίσματος!

3
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Bindolaf Aggelos • 2 μέρες πριν
Αυτό είναι και το χειρότερο. Παρ’ ότι έκανε αυτά που έκανε, παρ’ ότι σιωπά και αδρανεί, ο Ανωφελής συνεχίζει να εκλέγεται.

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Julius Bindolaf • 2 μέρες πριν
Δεν εκλέγεται. (Αυτο)διορίζεται.

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Aggelos Julius • μία μέρα πριν
Τι εννοείς αυτοδιορίζεται! Είναι μήπως κάποιου είδος αφεντικού επιχείρησης που κληρονόμησε από το μπάρμπα του, η μέλος του μεγαλύτερου δημοκρατικού κόμματος που μπορεί να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση; Μη κοροιδευόμαστε! Ο Καραμανλής υπάρχει, γιατί κάποιοι του το επιτρέπουν να υπάρχει και του δίδουν το χρίσμα και την εξουσιοδότηση για αυτό , όπως και σε πολλά άλλα εκλεγμένα μπουμπόυκια σε ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικά κόμματα! Ακόμα και οι Βουλευτές επικρατίας, είναι έμμεσα εκλεγμένοι!

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Julius Aggelos • μία μέρα πριν
Εννοούσα ότι εκλέγεται κατά προτεραιότητα, χωρίς σταυρό προτίμησης. Δεν σημαίνει ότι μου αρέσει, αλλά έτσι είναι. Δεν είχα οποιαδήποτε πρόθεση να σας κοροϊδέψω.

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Aggelos Julius • 11 ώρες πριν
Δεν είπα προφανώς ότι είχατε πρόθεση να με κοροιδέψατε!
Απλώς είπα ότι κανείς μέσα σε ένα κόμμα, δεν μπορεί να αυτοδιορίζεται, αν δε του το επιτρέπουν, οι μηχανισμοί των κομμάτων στα οποία αυτοεκλέγεται και κατά επέκταση, τα μέλη ή οι ψηφοφόροι τους!
Δυστυχώς τα ίδια συμβαίνουν σε όλα τα κόμματα και η οικογενειακρατεία, οι κομματικοί μηχανισμοί και οι προσωπικοί κομματικοί στρατοί, καλά κρατούν! Τα σημαντικότερα ελληνικά κόμματα, σε αυτούς τους τομείς , σε σχέση με τη Δύση, είναι 100 χρόνια πίσω, καθώς η Ελληνική κοινωνία έχει τη τάση να αποδέχεται, ακόμη και να επικροτεί, τέτοιες συμπεριφορές, με τη ψήφο της, είτε εσωκοματικά, είτε στις εθνικές εκλογές! Ακόμη και σε μικρά ή »νέα» κόμματα, αυτή η τακτική και τρόπος λειτουργείας, ζει και βασιλεύει! Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έως το ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΧΑ και το κόμμα του Λεβέντη!

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μακρινα Φωτοπουλου • 2 μέρες πριν
Το ότι σιωπά δεν είναι το χειρότερο,κατά την γνώμη μου.Το πολύ χειρότερο είναι ,ότι επιτρέπει η/και παροτρύνει το πλήθος των παρατρεχαμένων του, να παρεμβαίνουν εξ’ονόματός του στις πολιτικές εξελίξεις,με απύθμενη ανευθυνότητα.Ακόμη μεγαλύτερη κι από αυτή,με την οποία κυβέρνησε.

7
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Oister1967 • 2 μέρες πριν
Τι επιθυμείτε να πληροφορηθείς κ. Λυμπεράκη;
Όταν γράφεις να μιλήσει τι εννοείς να πει τι και γιατί;
Μήπως δεν είχε πληροφορήσει τον ελληνικό λαό πριν από τις εκλογές του 2009;
Μήπως δεν είχε ζητήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου να βοηθήσει για να σωθεί η χώρα και αυτός προτίμησε να τάξει λαγούς με πετραχήλια για να κερδίσει τις εκλογές του 2009 με το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν»
Μήπως δεν μίλησε με ειλικρίνεια στο ελληνικό λαό στις εκλογές του 2009 και οι ψηφοφόροι προτίμησαν το «Λεφτά υπάρχουν» για να φτάσουμε στο Καστελόριζο και στα μνημόνια;
Μήπως, όπως εσύ γράφεις, δεν μίλησε με το δημοψήφισμα και η απάντηση του ελληνικού λαού ήταν το 63% του υπερήφανου ΟΧΙ;
Και στο κάτω-κάτω ναι αυτή είναι η αλήθεια δεν υπάρχει «μακεδονικό» (αλλά ελληνικό) έθνος, όσο γρηγορότερα το καταλάβει η κυβέρνηση, εσύ ή οποιοσδήποτε σαν εσένα τόσο το καλύτερο για τη χώρα.

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κομπάρσος Oister1967 • 2 μέρες πριν
Τώρα το πώς συνδέεται το δημοψήφισμα με την αφωνία του Κ.Κ. μόνο εσύ το ξέρεις αλλα δέν μας το εξηγείς κιόλας!
Όλα δε τα υπόλοιπα που αναφέρεις, ακόμα και το γραφείο τύπου του Κ.Κ. θα δίσταζε να τα γράψει…

6
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
lawyer Oister1967 • 2 μέρες πριν
Το 2007 που καιγόταν η Πελοπόννησος από τον «στρατηγό άνεμο», προκήρυξε εκλογές επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα στην Οικονομία. Αφού τις κέρδισε δεν έκανε τίποτε και το 2008 με την κατάρρευση της Leeman Brothers που φώναζαν και οι πέτρες ότι πάμε για χρεωκοπία μας δήλωνε περίτρανα ότι η οικονομία μας είναι θωρακισμένη.Αντί να συμμαζέψει το χάλι μας,έδιωξε τον Αλογοσκούφη (που τότε προσπάθησε να πάρει μέτρα) και τοποθέτησε τον γελοίο Παπαθανασίου με τα γνωστά αποτελέσματα.Καθόλου δεν μας πληροφόρησε.Αντίθετα μας έσπρωξε στο γκρεμό.

2
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
ΛΑΒΑΣ Oister1967 • μία μέρα πριν
«Άστα για αργότερα», έχεις καιρό για περισσότερα παραμύθια.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μόνιμος Κάτοικος Εξωτερικού • 2 μέρες πριν
Μπράβο για το άρθρο σας κυρία Λυμπεράκη. Δυστυχώς είστε μία ανάμεσα σε τόσες και τόσους που δεν έχουν προσπαθήσει να «στριμώξουν» τον ΚΚ τον μικρότερο (τον ολίγιστο θα λέμε αργότερα όταν θα έχει περάσει στην ιστορία).
Η σιωπή του πάντως δεν είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί. Πέρα από το αυτονόητο ότι πολιτεύεται όπως και όταν ήταν πρωθυπουργός, προφανώς ελπίζει κάποια στιγμή να διαδεχθεί τον Πάκη ως ο πιο επιζήμιος για τη χώρα πολιτικός που κατάφερε να γίνει ΠτΔ.

7
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
SCULLYXL5 . • 2 μέρες πριν
ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΙΕΖΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ,ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΡΙΞΑΝΕ,ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΣΤΕΚΟΥΝ ΣΟΥΖΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!!!!

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κομπάρσος SCULLYXL5 . • 2 μέρες πριν
ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΓΓΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

6
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Leper SCULLYXL5 . • 2 μέρες πριν
πως ακριβώς τον ρίξανε; ποιοί; εμεις τον είδαμε να φευγει με ελαφρια πηδηματάκια…

3
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Nbg Nbg Leper • 2 μέρες πριν
Μάλλον εννοεί τον ΓΑΠ, το αμερικανακι

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
sayounara • 2 μέρες πριν
Τριγύρω μας όλα γελούνε

αγάπη μου μαγευτικά

για έρωτα μόνο μιλούνε

και παίζουν ερωτικά

Σκορπούν ευωδιές τα λουλούδια

μεθά πιο πολύ η καρδιά

γλυκά κελαηδούνε τραγούδια

πουλάκια μες στα κλαδιά

Για μας κελαηδούν τα πουλιά

χαρούμενα μες στη φωλιά

μαζί μας κι αυτά μεθυσμένα

γλυκά τραγουδούν μαγεμένα

κρυμένα στην αμυγδαλιά

για μας κελαηδούν τα πουλιά

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Δημος • 2 μέρες πριν
Αφου απειλήθηκε η ζωή του και των μελών της οικογενειας του όταν ήταν εν ενεργεία πρωθυπουργός. Πως μπορεί να μιλήσει τώρα;

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μελίνα Λ. Δημος • 2 μέρες πριν
Με ρέγουλα το σανό γιατι πειράζει στο μυαλό.

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Δημος Μελίνα Λ. • μία μέρα πριν
Για τον εαυτό σου προφανώς μιλάς…

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μελίνα Λ. Δημος • μία μέρα πριν
Είπα εγώ ότι απειλήθηκε η ζωή του Καραμανλή και της οικογένειάς του ή είπα άλλα τέτοια ψεκασμένα παραμύθια που κυκλοφορούν τόσα χρόνια;
Είναι δυνατόν να πιστεύεις αυτές τις σαχλαμάρες του Τράγκα, της «Δημοκρατίας», του Οlympia.gr και άλλων ψεκασμένων;
Σιγά τον μεγάλο ηγέτη, σιγά τον δυναμικό πολιτικό, που ήθελαν να σκοτώσουν οι Αμερικάνοι και δεν τα κατάφεραν. Εδώ σχεδόν καθημερινά παρακολουθούμε μαφιόζικες εκτελέσεις και οι πράκτορες δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν τον «ήρωα»!!!!
Αλλά και έτσι να ήταν, αν φοβόταν θα είχε αποσυρθεί στο σπίτι του και δεν θα παρουσιαζόταν ως χρυσή εφεδρεία, δεν θα παρέμενε βουλευτής και δεν θα άφηνε την παλιοπαρέα του να διαδίδει τις «σκέψεις» του.
Ο τύπος είναι ανεύθυνος και ευθυνόφοβος.

4
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Archi Damos Μελίνα Λ. • μία μέρα πριν
1) Είχαμε αγοράσει όπλα από την Ρωσία πολύ πριν τον Καραμανλή

2) Οι ίδιοι οι Ρώσοι (που πουλάνε ένα φτηνιάρικο σενάριο στους Έλληνες σανοφάγους) ζητάνε αποζημίωση από τη Βουλγαρία για το ότι έκανε πίσω στον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, του οποίου η ιστορία ξεκινάει αρχές της δεκαετίας του 90.

Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη : Από τη σύλληψη στο ναυάγιο
http://archidamos.blogspot….

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Δημος Μελίνα Λ. • μία μέρα πριν
Διαφωνώ κάθετα. Οποίος απειλείται απλά δεν μιλάει. Είναι και αυτό μια επιλογή

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μελίνα Λ. Δημος • μία μέρα πριν
Όποιος φοβάται, να μη γίνεται πρωθυπουργός. Δεν αξίζει.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Δημος Μελίνα Λ. • 12 ώρες πριν
Για αυτό και παραιτήθηκε…

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
BigBadWolf Δημος • 21 ώρες πριν
Δεν τρόλαρες δηλαδή όταν έγραφες οτι «απειλήθηκε η ζωή του»;

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Julius Δημος • 2 μέρες πριν
Από ποιόν απειλήθηκε?

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Παλαιός Αναγνώστης Δημος • μία μέρα πριν
Σοβαρά το λες ρε φίλε;; Έχουν έλλειψη οι Αμερικανοί να ασχοληθούν με ένα πολιτικό πτώμα, όπως ήταν ο Καραμανλής καθ’ όλην την διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Ακόμη και αν κάνω μία υπόθεση, ήταν «ζωντανός» πολιτικός και ας πούμε ήταν επικίνδυνος για τα συμφέροντα των Αμερικανών. Κάνω αυτή την υπόθεση εργασίας. Σου λέω λοιπόν ότι η πτώση του ήταν θέμα – αν ήθελαν κάποιοι – εικοσιτετραώρων, με συστηματική ενασχόλιση…κάποιων δημοσιογράφων με τα απεπραγμένα του…βλ. υπόθεση Ζαχόπουλου, τα καμώμωματα του ξαδέλφου του Λιάπη τελευταίου πολιτικού προϊσταμένου του ψυχοραγούντος υπερδανεισμένου ΟΣΕ, το διδακτορικό της συζύγου του που το εκπόνησε χωρίς βασικές σπουδές στο ΑΕΙ Θεσσαλονίκης. Αλλού οι βασικές σπουδές, αλλού η διατριβή….κ.α.κ.α.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
gkam • 2 μέρες πριν
Ο Καραμανλής τό μόνο που θέλει είναι, αν γίνεται, να ξεχαστεί η πρωθυπουργία του. Γιατί αν κατηγορείται μιά φορά ο Τσίπρας γιά όσα έταξε και δεν έκανε, ο Καραμανλής πρέπει να κατηγορείται δέκα φορές γιατί έταξε ‘επανίδρυση του κράτους’ και τελικά το κράτος πτώχευσε ύστερα από 5 χρόνια που αυτός ήταν στο τιμόνι. Οσοι έχουν κέφι να δούν την καμπύλη των spreads διαχρονικά μπορούν να δούν ακριβώς τι έγινε στις 4-5 Φλεβάρη του 2009. Τότε τα spreads πήδηξαν πάνω και επισημοποιήθηκε η χρεωκωπία.

Το μέγα πρόβλημα δεν είναι του Καραμανλή. Είναι της ΝΔ. Η οποία ΝΔ επέλεξε να καλύψει τον Καραμανλή. Βρήκε εύκολο στόχο στην αλητεία του ΓΑΠ με το ‘λεφτά υπάρχουν’ και στην εγκληματική χαζομάρα επίσης του ΓΑΠ να ‘παίξει’ με το έλειμμα ( λές και αν το 2009 είχαμε 13,5% έλειμμα ή 15,6% είχε καμμία διαφορά).

Αυτό είναι το θεμελιακό αμάρτημα της ΝΔ. Αντί η δεξιά στην Ελλάδα να κρεμάσει τον Καραμανλή και την παρέα του στα μανταλάκια γιά να σωθεί η ίδια η παράταξη, τον προστάτεψαν, προσπάθησαν να αποσείσουν τις ευθύνες του, και έτσι χρεώθηκαν γιά δεκαετίες τις καταστροφικές επιλογές του. Θα μπορούσε η ΝΔ να κάνει εξοντωτική κριτική στον Σύριζα σήμερα. Ομως δεν μπορεί γιατί δεν θέλησε, και πλέον δεν μπορεί, να απαλλαγεί από το βάρος μιάς καταστροφικής διακυβέρνησης. Αν δεν κάλυπτε τον Καραμανλή η ΝΔ, δεν θα μπορούσε να της προσάψει κανείς σήμερα τίποτε άλλο από το ‘βρώμικο 89’ πράγμα αδύνατο γιατί στο ‘βρώμικο 89’ όλοι ήταν μέσα. Αν είχε αποστασιοποιηθεί από τον Καραμανλή, η μόνη περίοδος δεξιάς στην εξουσία από το 81 θα ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν είχε τίποτε γιά να απολογηθεί.

Οσο η ΝΔ δεν αποφασίζει να βγεί μπροστά και να παραδεχτεί ότι εκείνος που πήρε μιά κατάσταση του χρέους να χορεύει στο χείλος του γκρεμού από το ΠΑΣΟΚ και την έστειλε στο έρεβος του χάους ήταν ο Κωστάκης, η επιρροή της θα φτάνει μόνο στον σκληρό της πυρήνα. Δεν είναι καθόλου παράδοξο που μετά από ένα απίστευτο σερί κωλοτούμπας του Τσίπρα η ΝΔ δεν λέει δημοσκοπικά να ξεκολλήσει από την περιοχή του 30%.

Αντί να σώσουνε τον εαυτό τους, την παράταξη και να προσπαθήσουν να σώσουν τη χώρα, διάλεξαν να σώσουν τον Κωστάκη.

Δεν είχαν μυαλό. Ούτε ένστικτο αυτοσυντήρησης δεν είχανε?

4
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
repoman gkam • 2 μέρες πριν
Έλεος, κανένας δεν «έπαιξε» με το έλλειμμα. Η αναθεώρηση έγινε από την ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ με την συνεργασία της ανεξάρτητης Eurostat. Στην πράξη το 15,6 προέκυψε όταν οι πολιτικοί σταμάτησαν οριστικά να «παίζουν» με το έλλειμμα.

Fun fact: διαβάζοντας το σχετικό report της Eurostat διαπίστωσα πως το swap του Σημίτη για το οποίο μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα οι νεοδημοκράτες ενσωματώθηκε στο χρέος με την αναθεώρηση του Γεωργίου, το Νοέμβριο του 2010. Οι νεοδημοκράτες όχι μόνο το είχαν κρύψει από τη Eurostat οταν αυτή είχε ζητήσει το 2008 στοιχεία από όλες τις χώρες για τον off balance sheet δανεισμό, αλλά το είχαν επεκτείνει για αρκετά χρόνια για να επωφεληθούν. Με τον υπολογισμό του swap προστέθηκαν στο χρέος 2,8 δις για το 2001 (αυτή ήταν όλη κι όλη η συμβολή του Σημίτη στο κρυφό χρέος) και 5,3 δις συνολικά για την περίοδο 2006 – 2009. Ακόμα και το swap δηλαδή κυρίως αμαρτία του Καραμανλή είναι.

Το μόνο για το οποίο μπορεί κανείς να κατηγορήσει κανείς τον ΓΑΠ ήταν το «λεφτά υπάρχουν». Ειλικρινά όμως, μετά από τη θωρακισμένη οικονομία, τα Ζάππεια και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης υπάρχει νοήμων άνθρωπος που πιστεύει πως ο ΓΑΠ ήταν μεγαλύτερος ψεύτης από τους υπόλοιπους; Με διαφορά ο μικρότερος από όλους είναι.

7
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
gkam repoman • 2 μέρες πριν
Και όμως παίξανε. Ηταν ο καυμός να εκδικηθούν τον Αλογοσκούφη γιά την ‘απογραφή’. Με μυαλό κουκούτσι θέλανε να κάνουν στον Αλογοσκούφη αυτό που πιστεύανε ότι τους έκανε. Απλώς ήταν τόσο τυφλοί από την κουταμάρα τους που δεν καταλάβαιναν πόση διαφορά είχαν οι δύο περίοδοι. Οχι ότι το ‘παιχνίδι’ είχε καμμία σημασία έτσι που είχαν φτάσει τα πράγματα, αλλά δείχνει το τι μυαλό κουβαλάγανε.

Οσον αφορά γιά το swap του Σημίτη, αυτό ειναι ένα. Περιέργως κανείς δεν μιλάει γιά τα swap του Αλογοσκούφη .
Το ‘TITLOS’ το ξοφλήσαμε , μάλλον το προεξοφλήσαμε, πρίν λίγες εβδομάδες. Ομως πέρασε στο τελείως ‘ντούκου’. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε γιατί τόση μούγκα γιά αυτό ένώ έχει γίνει τόσος ντόρος γιά το άλλο.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
repoman gkam • 2 μέρες πριν
Δεν υπάρχει καμιά απολύτως ένδειξη πως το έλλειμμα πειράχτηκε. Αυτά που λες είναι φήμες και εικασίες κι επειδή το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί με μεγάλη λεπτομέρεια, γνωρίζουμε με μεγάλη βεβαιότητα πως το έλλειμμα του 2009 ήταν αυτό που λέει η eurostat. Αν διαφωνείς σε παρακαλώ να παρουσιάσεις στοιχεία. Για λογιστική συζητάμε οπότε δεν υπάρχουν απόψεις, υπάρχουν μόνο αριθμοί.

5
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
gkam repoman • 2 μέρες πριν
Δυστυχώς δεν μιλάμε γιά λογιστική. Μιλάμε γιά πρακτικές επί των οποίων εφαρμόζεται η λογιστική.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
repoman gkam • 2 μέρες πριν
Όχι, μιλάμε καθαρά για λογιστική. Το έλλειμμα δεν είναι κάποιο νούμερο που ορίζεται αυθαίρετα και κατά βούληση. Είναι λογιστικό αποτέλεσμα, δηλαδή υπόλοιπα λογαριασμών τα οποία προκύπτουν από λογιστικές εγγραφές οι οποίες με τη σειρά τους αντιστοιχούν σε παραστατικά. Επιπλέον είναι τα χρήματα που δανειζεσαι, δηλαδή διασταυρώνεται με το χρέος. Μην επιμένεις σε παρακαλώ, με όλο το σεβασμό που σου έχω σου λέω πως είσαι 100% λάθος. Αν υπήρχε μαγείρεμα θα υπήρχαν στοιχεία. Δεν υπάρχει τίποτα.

Επιπλέον το σενάριο είναι παράλογο. Αυξάνοντας το έλλειμμα ο ΓΑΠ δυσκόλεψε τη δική του θέση. Δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει, και το 13% αρκούσε αν ο στόχος ήταν να δυσφημίσει τους προηγούμενους. Γιατί να επιβάλλει περισσότερη λιτότητα στην κυβέρνηση του την ώρα που όλοι ήθελαν να τον κρεμάσουν; Δεν έχει καμία λογική.

2
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Archi Damos repoman • μία μέρα πριν
ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν καταδικάσει την περίοδο Καραμανλή ακόμα και για το τρόπο υπολογισμού του χρέους. Όταν η Ευρωβουλή, το 2014 πια, μιλάει για λαθροχειρίες, το πρόβλημά μας δεν είναι οι γνώσεις λογιστικής, αλλά αυτές τις απλής αριθμητικής…
Λες και το έλλειμμα των 36+ δισ εμφανίστηκε μαγικά το 2009…
Λες και ο Δούκας με τις «φημισμένες» πλέον επιστολές του, δεν ήξερε τι έγραφε στον Καραμανλή…
Λες και έχει κάποιος «κακός», τη δυνατότητα να πειράξει τα νούμερα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους…
Και στη τελική, λες και τους προϋπολογισμούς μετά το 2011, δεν τους έχουν υπογράψει ΑΠΑΝΤΕΣ και μάλιστα χωρίς αστερίσκους ή ενστάσεις…
Κλαυσίγελος…

2
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μελίνα Λ. repoman • 2 μέρες πριν
Δεν μιλάει για λογιστική. Μιλάει για φήμες που γράφουν οι γνωστές καραμανλοσυριζαίηκες φυλλάδες.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Archi Damos gkam • 2 μέρες πριν
Μόνο που αυτό που το «swap Σημίτη» είναι το ίδιο και το αυτό με το «swap Αλογοσκούφη»

http://archidamos.blogspot….

2
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
repoman Archi Damos • 2 μέρες πριν
Σωστό, ένα ήταν το swap, ο Αλογοσκούφης επέκτεινε τη διάρκεια της συμφωνίας με τη GS.

2
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
gkam Archi Damos • μία μέρα πριν
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Μπήτε στον ιστοσελίδα της ΕΤΕ και δείτε την ιστορία του ‘TITLOS PLC’. To swap του 2009 προεξοφλούσε φόρους αεροδομίων μέχρι το 2037. H ΤτΕ ήταν εγγυητής. Το ότι έγινε γιά να ‘κρυφτεί’ η έναρξη της χρεωκωπίας τον Φλεβάρη του 2009 με το να φέρει ‘μετρητό’ 5,5 δις είναι αληθές.

Το TITLOS PLC ( offshore SPV του … Ελληνικου Δημοσίου) το προεξοφλήσαμε πρό εβδομάδων.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Archi Damos gkam • μία μέρα πριν
στο άρθρο, όλα τα στοιχεία είναι σωστά.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ι.Π gkam • 2 μέρες πριν
Εσείς που είστε τόσο έξυπνος και ξέρετε τόσα πολλά, όπως φαίνεται στα σχόλιά σας, δεν έχετε καταλάβει το πιο βασικό: ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνον το οικονομικό και σίγουρα δεν φταίει το μνημόνιο γι’ αυτό – η επιμονή για την αύξηση του ελλείματος αυτό δείχνει-,
Έχετε κολλήσει όλοι στο λεφτά υπάρχουν και δεν πήρατε είδηση ότι μόνον ο »αλήτης» όπως τον αποκαλείτε είχε επίγνωση του πραγματικού προβλήματος και προσπάθησε να το αντιμετωπίσει. Για το ότι δεν τα κατάφερε δεν φταίει μόνον αυτός.
Απόδειξη εμφανέστατη η πορεία της χώρας με την πολιτική των επόμενων. 65% αύξηση των δημόσιων υπηρεσιών σε 2 χρόνια! Όσοι συνέβαλαν στο να σταματήσει η πιο σημαντική προσπάθεια των τελευταίων 15 χρόνων έχουν τεράστια ευθύνη.

Είναι αστείο να ρίχνουμε ευθύνες στον Παπανδρέου και γιατί ο Κυριάκος δεν μπορεί να αναλάβει μια ευθύνη. Ο Κυριάκος που είπε το ιστορικό : εμένα το μυαλό μου μού λέει ότι φταίει ο Παπανδρέου για το μνημόνιο! Ποια είναι τελικά η θέση της Ν.Δ για το Σκοπιανό; Φταίει ο Τσίπρας που ο Κυριάκος δεν μπορεί να πάρει θέση;
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις αποφάσεις του.
Έχουν περάσει 8 χρονια, έχουν βγει ένα σωρό στοιχεία στο φως και ακόμα είμαστε στα ίδια που σέρνουν τη χώρα στην άβυσσο.
Βλέπει κανείς ένα άρθρο με ένα σωρό νούμερα και στοιχεία για τη διακυβέρνηση Καραμανλή και από κάτω ένα σωρό σχόλια να διακηρύσσουν ότι φταίει ή ο Ανδρέας ή ο Γιώργος!
Σα να λέμε ότι, αν ο Μακρόν πάει το χρέος της Γαλλίας στο 130% και το έλλειμα 15,5, θα φταίει ο Μιτεράν!
Δεν υπάρχει σωτηρία…

7
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
gkam Ι.Π • 2 μέρες πριν
Με συγχωρείτε, αλλά είπα πεντακάθαρα ότι η ΝΔ τα έρριξε στον ΓΑΠ γιά να ξεπλύνει τον Κωστάκη. Η χρεωκωπία είναι έργο Κωστάκη, δικό του, κατάδικό του, και δεν μπορεί κανείς να του το αμφισβητήσει. Πήρε ένα καράβι που έγερνε επί χρόνια με την υπόσχεση να το ισιώσει και το έρριξε στα βράχια . Τα νούμερα είναι αμείλικτα.

Από εκεί και πέρα, ο ΓΑΠ έχει δικές του ευθύνες γιά πράγματα που έκανε αυτός. Το σλόγκαν ‘λεφτά υπάρχουν’ ο ΓΑΠ το είπε. Μπορούσε να μην το πεί. Διάλεξε να το πεί. Μπορούσε να πεί την αλήθεια. Οτι παρέλαβε ένα χάος και όχι απλώς λεφτά δεν υπήρχαν, αλλά η χώρα είχε ήδη χρεωκωπήσει από τον Φλεβάρη του 2009. Το να θέλεις να πάρεις εκλογές με σύνθημα ‘λεφτά υπάρχουν’ σε μιά χώρα ήδη πτωχευμένη είναι πολιτική αλητεία.

Εχει και άλλες ευθύνες γιά πράγματα που δεν έκανε. Οταν άρχισε η κρίση η Ελλάδα πράγματι μπορούσε να είναι η θρυαλλίδα γιά πολύ μεγάλη αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη και ίσως στον κόσμο. Εκείνη τη στιγμή η Ελλάδα ανησυχούσε τρομερά όλο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μπορούσε ο ΓΑΠ τότε να διαπραγματευθεί πολύ μεγαλύτερη μείωση του χρέους από ότι πέτυχε ο Βενιζέλος με το PSI μετά από 2 χρόνια όταν το ‘χαρτί Ελλάδα’ είχε χάσει πολλή από την καταστρεπτική του δύναμη.

Η εγκληματική διαχείριση του Κωστάκη δεν σβύνει τις παραπέρα ευθύνες του ΓΑΠ.

Οσο γιά τον Μητσοτάκη, με αυτό που λέτε, απλώς ενισχύεται αυτό που έγραψα. Η ΝΔ ‘κρύφτηκε’ πίσω από τα λάθη του ΓΑΠ. Αυτό είναι το πρόβλημα του Μητσοτάκη σήμερα, τό ότι κάλυψε τον Καραμανλή. Αυτό πληρώνει και αυτό θα πληρώνει. Ας έλεγε και αυτός την αλήθεια.

Μετά από αυτά που έκαναν , και δεν έκαναν, και οι δύο ‘επίγονοι’ των πολιτικών δυναστειών από το 2004 μέχρι το 2010 η βύθιση στο μακροχρόνιο τέλμα της κρίσης ήταν περίπου μονόδρομος.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Archi Damos gkam • 2 μέρες πριν
Το PSI αποφασίστηκε τον Ιούλιο του 2001 και η πρώτη φάση (που δεν πήγε και τόσο καλά) έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του ίδιου έτους – Επί ΓΑΠ δλδ. Ο οποίος ΓΑΠ ήταν πολύ ξεκάθαρος για το «λεφτά υπάρχουν» και στο debate και στις ομιλίες αλλά και στη ΔΕΘ.

Δεν είναι υπεύθυνος ο ΓΑΠ για το τι καταλαβαίνει ο καθένας

Δραγασάκης Γιάννης : «Αδικούμε τον Παπανδρέου»
https://www.youtube.com/wat…

2
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μελίνα Λ. Archi Damos • 2 μέρες πριν
Διόρθωση, το 2011.

2
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Archi Damos Μελίνα Λ. • μία μέρα πριν
Καλημέρα. Σωστά, αλλά το είδα αργά και τώρα δεν μπορώ να το διορθώσω…
Sorry για το typo…

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μελίνα Λ. gkam • 2 μέρες πριν
Έλεος πια με αυτή την καραμέλα.
Το βασικό προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γιώργου Παπανδρέου ήταν «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», που το επαναλαμβάνει ακόμα και τώρα και είναι πάντα επίκαιρο.
Τα υπόλοιπα περί καλύτερης διαπραγμάτευσης αποδείχτηκε ότι είναι λόγια για να περνάει η ώρα.
Κανένας από τους διαδόχους του στην κυβέρνηση και το κόμμα δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από εκείνον στις διαπραγματεύσεις που έκαναν χωρίς να έχουν όλα τα ΜΜΕ απέναντί τους,

3
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ι.Π gkam • μία μέρα πριν
Επιμένετε σε κάτι που χρησιμοποιήθηκε από καιροσκόπους πολιτικάντηδες που οδήγησαν τη χώρα σε μακροχρόνια επιτήρηση.
Λεφτά, όπως το εννοούσε- σωστή διαχείρηση-, υπήρχαν. Απόδειξη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Η πραγματική κατάσταση της χώρας παρουσιάστηκε με το σύνθημα ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε που, τι σύμπτωση!, κανείς δεν πρόσεξε.
Αποκαλώντας αλήτη έναν από τους ελάχιστους πολιτικούς με ήθος στη χώρα συμβάλλουμε στο να βγει στην επιφάνεια όλη η σαβούρα, όπως και έγινε.
Αλητεία είναι να εκμεταλλεύεσαι μια συμφορά προς ίδιον όφελος όπως έκαναν σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι.

Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό είναι ότι η χώρα είχε ελπίδα σωτηρίας μόνον με αλλαγή της πολιτικής που την έφερε σε αυτή την κατάσταση. Αυτό μόνον ο Παπανδρέου το προσπάθησε. Το γεγονός ότι με τα θετικά δεν ασχολήθηκε κανείς και σχολούμαστε 8 χρόνια με τα λεφτά υπάρχουν είχε σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω βύθιση της χώρας.
Εκτός αν πιστεύετε ότι με την ίδια πολιτική και τον διπλασιασμό του κράτους, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, θα σωθεί η χώρα.
Καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε τα γεγονότα. Τώρα είναι γνωστό ότι ο Τρισέ απείλησε ότι θα έκλεινε τις τράπεζες αν ξαναέμπαινε θέμα μείωσης του χρέους. Τι να κάνουμε: Αυτά δεν γίνονται με μονομερείς αποφάσεις.

Επίσης, αποφάσεις όπως το PSI δεν παίρνονται σε επίπεδο υπουργών όσο και αν επιθυμούν αρκετοί να βρουν μια επιτυχία για τον Βενιζέλο.

3
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
gkam Ι.Π • μία μέρα πριν
Ο κάθε πολιτικός κρίνεται από την ιστορία από το κρίσιμο γεγονός, ιδιαίτερα όταν τε γεγονότα ήταν κρίσιμα.

Ο ΓΑΠ αποφάσισε να πεί ‘λεφτά υπάρχουν’ και αυτό ήχησε, αυτό συνεπείρε, αυτό του έδωσε τις εκλογές, αυτό παραμύθιασε τον κόσμο , και δυστυχώς τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ κυρίως. Μπορούσε να πεί ‘λεφτά θα βρούμε’ αν ήθελε να δώσει αισιοδοσξία. Η λέξη ‘υπάρχουν’ σημαίνει υπάρχουν εδδώ και τώρα κατά το άλλο μέγα σύνηθμα του πατέρα του. Ηξερε πολύ καλά τι έλεγε, γιατί το έλεγε, και τι σκόπευε με αυτό που έλεγε. Δεν ήταν μωρό, χρόνια υπουργός εξωτερικών είχε κάνει. Αυτό το σύνθημα είναι ιστορικών διαστάσεων αλητεία, το λέω και δεν θα κουραστώ να το λέω.

Το ότι η πρωθυπουργία του ΓΑΠ είχε και άλλα στοιχεία, κατά την γνώμη μου πολλά θετικά, δεν ξεπλένει το μέγα αμάρτημα. Και γιά να μην σας μείνει η αίσθηση αδικείται ο ΓΑΠ, να σας πώ εγώ που τον πυροβολώ γιά το ‘λεφτά υπάρχουν’, ότι και Καλλικράτης δικό του έργο είναι, και η Διαύγεια δικό του έργο είναι, και είχε την πρόθεση να κάνει και άλλα θετικά. Ομως στο επίπεδο της διοίκησης έκανε και λάθη μεγάλα. Η άρση του απορρήτου των καταθέσεων με αναδρομική ισχύ διέλυσε την σχέση των Ελλήνων με τις τράπεζες, και αυτο ήταν κολοσσιαίο λάθος την στιγμή που έγινε. Δεν υπάρχει τυφλό πάθος κατά του ΓΑΠ. Πιστώνεται πιό πολλά καλά από λάθη στο επίπεδο της διοίκησης. Αλλά διέπραξε το κορυφαίο ανοσιούργημα. Εξαπάτησε τους οπαδούς του ωμά. Αυτό το σύνθημα θα μεινει στην ιστορία γιά τον ΓΑΠ όταν τα άλλα θα ξεθωριάσουν.

To ακριβώς ατίθετο ισχύει γιά τον Βενιζέλο. Τον άνθρωπο που η υπογραφή του όπου έπεσε χορτάρι δεν φύτρωσε, τον πιό απόλυτα αμοράλ πολιτικάντη που γέννησε η Ελλάδα. Ομως στην κρίσιμη στιγμή ο Βενιζέλος και το PSI έκανε και το ‘χαράτσι’ έβαλε. Κινήσεις που ήξερε ότι θα καταστρέψουν δια παντός την καριέρα του, που έκανε τα αδιανόητα γιά να προωθήσει. Ο Βενιζέλος θα μείνει στην ιστορία σαν ο μόνος πολιτικός της κρίσης που διάλεξε να καεί αλλά να κάνει εκείνο που έπρεπε.

Η ιστορία είναι αμείλικτη. Δεν κάνει ισοζύγια. Κρίνει από την κορυφαία στιγμή. Πικρό μέν, άδικο όχι !

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ι.Π gkam • μία μέρα πριν
Τώρα εσείς σοβαρά πιστεύετε ότι το λεφτά υπάρχουν του Παπανδρέου του έδωσαν την εξουσία; Υπήρχε περίπτωση να ξαναβγεί ο Καραμανλής; Και θα σας γδάρω να έλεγε, ο Καραμανλής δεν είχε ελπίδα. Ας μην εθελοτυφλούμε.

Για το PSI είπαμε. Ο Βενιζέλος ανέλαβε την εφαρμογή. Τέτοιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται σε επίπεδο υπουργών.

Πράγματι η ιστορία καταγράφει. Ποιος κοίταξε να επωφεληθεί και ποιος όχι. Για τον Βενιζέλο συγκεκριμένα θα γράψει ότι για να γίνει συγκυβερνήτης και όχι απλός υπουργός- δική του δήλωση- έφτασε το ΠΑΣΟΚ στο 3%. Έγινε ουρά του Σαμαρά, δεν υποστήριξε ποτέ το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε στίγμα, ακύρωσε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και επανέφερε το κομματικό κράτος με δόξα και τιμή. Επί των ημερών του διώχτηκαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι για να βολευτούν παιδιά των κομμάτων.

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μελίνα Λ. gkam • 19 ώρες πριν
Ωραία η προσπάθεια να αποπροσανατολίσετε τους σχολιαστές από το θέμα του άρθρου που είναι ο Καραμανλής, ο ανεύθυνος πολιτικάντης που χρεοκόπησε τη χώρα και απέδρασε παραμένοντας από τότε προκλητικά σιωπηλός και να στρέψετε την προσοχή τους με τις συκοφαντίες σας στον πολιτικό που πήρε στην πλάτη του το κόστος να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ και να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση όταν έκλεισαν οι αγορές μετά την αποκάλυψη του πραγματικού ελλείμματος.
Τα υπόλοιπα που γράφετε για τον Βενιζέλο είναι το κερασάκι στην τούρτα της δήθεν σοβαρής ανάλυσής σας, που ανάμεσα σε άλλα που ψάχνετε για να χτυπήσετε τον Γ.Π. βρήκατε καταστροφική την άρση του τραπεζικού απορρήτου, ένα μέτρο που αποφασίστηκε για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή.
Ενόχλησε πολύ, όπως ενόχλησε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση τα λαμόγια που έκαναν πάρτι στην Υγεία επί ΚΚ, όπως ενόχλησε το τέλος των θαλασσοδανείων στα ΜΜΕ, όπως ενόχλησε το opengov τα κομματόσκυλα που περίμεναν να βολευτούν και όπως ενόχλησε ο νόμος για τα πανεπιστήμια τους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητοπατέρες.
Σε λίγο θα μας πείτε ότι σας ενόχλησαν και οι οικονομικοί εισαγγελείς ή η φορολόγηση των οφσόρ εταιριών και της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας από τον «πολιτικό αλήτη».

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
lawyer gkam • 2 μέρες πριν
Εξαιρετικός!Εύγε!

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
πολιτης gkam • 2 μέρες πριν
Αγαπητε gkam συμφωνω σε
οσα λες αλλα θελω να τονισω κατι αλλο. Ο Κωστακης δεν αποτελει ενα ξεχωριστο κεφαλαιο αλλα ειναι ενας κρικος μιας αλυσιδας ανθρωπων κατωτερων των περιστασεων που ανελαβαν τα ηνια της χωρας. Φυσικα οσο δεν γινεται η ανατροπη ( οπως πολυ σωστα λες η ΝΔ να αποποιηθει της υπερασπισης του και να τραβηξει μπροστα), η αλυσιδα θα μακραινει προσθετοντας και αλλους κρικους αχρηστων πρωθυπουργων.
Κατανοω ομως οτι η ΝΔ οπως και σχεδον ολα τα κομματα ειναι συνδεδεμενα με τις 5-10 οικογενειες που κυβερνουν την Ελλαδα κατα τροπο φεουδαρχικο οποτε κατανοω τις επιλογες της ΝΔ ( χωρις φυσικα να τις επικροτω, απεναντιας). Οσο δεν υπαρχει ρευμα στην κοινωνια να απαιτησει τον εκδημοκρατισμο των κομματων και σοβαρες μεταρρυθμισεις, λυπαμαι πολυ αλλα δεν βλεπω πως αλλιως σπαει η αλυσιδα. Ο Κυριακος ειναι μονος μεσα στη σφηκοφωλια. Ο Τσιπρας ειναι ο επομενος κρικος της αλυσιδας, πιο μουλωχτος, πιο κρυπτο, πιο επικινδυνος.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vik.Nik • 2 μέρες πριν
Ο ΚΚ σιωπά με την συνενοχή της ΝΔ (και του Σύριζα) και των ΜΜΕ.

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΡΕ;;;ΣΤΑ ΠΑΤΑΤ • 2 μέρες πριν
πραγματικα, τοσα αχρηστοπραγμα οσο εν λογω, και φυσικα δεν θα πω ονομα…να λερωσω το στομα-μου ;; δεν θα μπορουσα να φανταστω, ακομα και για τον πιο αχρηστο εκει μεσα….θυμαστε οτι εγινε, σκηνικο μεχρι να πειστει να βαλει υποψηφιοτητα για αρχηγος της ΝΔ…. και ελεγα πως το ολον.. ε οπως κανει ενας κομφερανσιε θεαματων…αλλα φευ…το ολον, ητανε αληθινο..!!!!….ΑΜΑΝ ΚΑΝΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΟΥΝΕ…..οταν ο αλλος ειναι αχρησταταρας, ξερει το dna-του, του υπαγορευει να κοψει λασπη….αλλα την ατυχια-του μεσα, εφερε ονομα, το που τον εγκλωβισε τελικα.. ονομα, που απο μονο-του, εχει χρηματιστηριακη αξια…οποτε,δεν θα μπορουσε να ξεφυγει με τιποτε…οποτε μας φορεθηκε… οποτε .. αστα…αλλα και …βραστα…

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μελίνα Λ. • 2 μέρες πριν
Νομίζω ότι είστε η πρώτη δημοσιογράφος που γράφει (έστω και μετά από τόσα χρόνια) αυτές τις μεγάλες αλήθειες για την απαράδεκτη στάση του πρώην πρωθυπουργού.
Κανένας δημοσιογράφος δεν έχει τολμήσει να πάει κόντρα στους «κύκλους» που προσπαθούν να ξεπλύνουν αυτόν τον ανεύθυνο πολιτικάντη, που κυβέρνησε πεντέμισι χρόνια, έφυγε τρέχοντας από την πρωθυπουργία , αλλά και από την προεδρία του κόμματός του δείχνοντας τη μεγάλη ανυπομονησία του να παραδώσει και από τότε περιφρονεί τους πολίτες παραμένοντας σιωπηλός, αφήνοντας όμως να κυκλοφορούν φήμες για τις απόψεις του σε διάφορα σημαντικά θέματα.
Οι συνάδελφοί σας κα Λυμπεράκη τον χαϊδεύουν και ενώ κάνουν επιθέσεις σε άλλους πολιτικούς δεν ασχολούνται με αυτόν τον αργόσχολο που καταδέχεται να παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα έστω και ως απλός βουλευτής. Τον παρουσιάζουν όμως ως χρυσή εφεδρεία.
Μεγάλη η ευθύνη των δημοσιογράφων για τα χάλια της χώρας.

5
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
George S. Physsikopoulos • 2 μέρες πριν
Θα τον ενημερώσω πάραυτα για να μιλήση κ Λυμπεράκη

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Errata • μία μέρα πριν
Συγχαρητήρια!

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Aristophanes • μία μέρα πριν
Το έλλειμμα (15,4%) το δημιούργησε η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή που προσέλαβε και μονιμοποίησε χιλιάδες υπαλλήλους (με τον νόμο Παυλόπουλου, μονιμοποιήθηκαν ΚΑΙ χιλιάδες έκτακτοι συμβασιούχοι της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αν γίνει έρευνα συνολικά ξεπερνούν τις 450.000). Η μέθοδος επέκτασης του πελατειακού κράτους είναι γνωστή και εφαρμόζεται σε όλες τις εποχές. Το έλλειμμα ήταν πραγματικό, αυτό διαπιστώθηκε και από ειδική επιτροπή της τρόϊκας, (αν ήταν εικονικό γιατί να επιβληθούν μνημόνια; Για να μας δανείζουν με 1%;). Σε προηγούμενο Eurogroup δόθηκε γραπτώς στον Τσίπρα μέσω Τσακαλώτου, να σταματήσει κάθε δίωξη για τον τότε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ (προφανώς δεν μπορεί να επέμβει στη δικαιοσύνη ευθέως), αλλά και να ψηφιστεί διάταξη στη Βουλή των Ελλήνων (ψηφίστηκε) να καταβάλλει το Ελληνικό δημόσιο τα δικαστικά έξοδα για τον τότε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ. Οποία ξεφτίλα. Οι δικαστικοί που υπερασπίζονται (υποτίθεται) το δημόσιο συμφέρον να ασκούν έφεση, και τα έξοδα του «κατηγορούμενου» να τα καταβάλλει το δημόσιο, δηλ. η κυβέρνηση Τσίπρα. Να θυμίσουμε πως ενώ είχε επιβληθεί το 1ο μνημόνιο ο Γεωργίου διορίστηκε στην ΕΛΣΤΑΤ τρεις μήνες μετά. Εξ’ άλλου η κυβέρνηση της ΝΔ του Κ.Καραμανλή, παρέλαβε το 2004 έλλειμμα στο 106% του ΑΕΠ και το έφτασε κοντά στο 130% και ανάπτυξη πάνω από 4% και την έκανε ύφεση. Δεν είναι η πρώτη φορά που το δεξιό κατεστημένο, προσπαθεί να κάνει ήρωα ένα αποτυχημένο στέλεχος. Πολλές φορές σε αυτό συνδράμει και η εκκλησία, το παρακράτος κλπ. Αναλυτικά αν δούμε ΜΟΝΟ το ετήσιο μισθολογικό κόστος του δημοσίου σε δισ. ευρώ : 2003 -15,234 δισ., 2004 – 17,695 δισ., 2005 – 18,269 δισ., 2006 – 19,300 δισ., 2007 – 20,226 δισ., 2008 – 21,546 δισ., 2009 – 23,938 δισ., 2010- 21,356 δισ., 2011 – 19,192 δισ., 2012 – 16,827 δισ., 2013 – 14,931 δισ., 2014 – 15,243 δισ., 2015 – 14,915 δισ., 2016 – 15,034 δισ. Μάλιστα το 2016 (διορισμοί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), είχαμε αύξηση των μισθοδοτούμενων από το δημόσιο κατά 1%… Αν υπολογίσει κάποιος τις διαφορές από το 2004 μέχρι το 2009, η κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή αύξησε το μισθολογικό κόστος του δημοσίου συνολικά κατά 8,70 δισ. ευρώ. Μη μου πείτε πως όλα αυτά ήσαν αυξήσεις μισθών…Αυτό το ποσό δίνει με τα στοιχεία της εποχής (μέσο κόστος υπαλλήλου ανά έτος 17.922 ευρώ μεικτά), 483.771 επιπλέον ΔΥ. στα χρόνια της «επανίδρυσης» του κράτους του κ. Κ. Καραμανλή μαζί με τον κ. Πάκη βεβαίως, βεβαίως. Τώρα οι Καραμανλικοί και οι Καμμένοι πανηγυρίζουν για την «καταδίκη» του κ. Γεωργίου (με αναστολή και για άλλο θέμα) άρα εμείς δεν φταίμε για το έλλειμμα λένε. Όπως με το Βατοπέδι. Που έβγαλε ανακοίνωση πως δικαιώθηκε ενώ την εποχή του Βατοπεδίου έλεγε πως «δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και πως αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί». Έλα όμως που τα παραπάνω στοιχεία είναι τα πραγματικά…Τέλος ο Τσακαλώτος δήλωσε σε συνέντευξη σε Γερμανική εφημερίδα πως τα στοιχεία που έδινε η ΕΛΣΤΑΤ επί Γεωργίου στην EUROSTAT είναι ακριβή. Και μην ξεχνάτε πως ο Κ. Καραμανλής ενίσχυσε με πρωτοκλασάτο υπουργό του με «μεταγραφή» στον ΣΥΡΙΖΑ (τον κ. Παυλόπουλο για ΠτΔ), όπως και τον κ. Παπαγγελόπουλο που ήταν στο πολιτικό του γραφείο. Να μην πούμε για τον «καραμανλικό» Καμένο υπουργό της κυβέρνησής του που συγκυβερνά με τον κ. Τσίπρα…

4
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Σπύρος Καναβός • μία μέρα πριν
Εν τάξει καλά τα λέτε στο παρόν άρθρο για τον Καραμανλή. Τον Τσακαλώτο με την εγκάρδια συνομιλία στην παρουσίαση κάποιου βιβλίου σας τι τον θέλατε;;; Εμείς θα πληρώνουμε τους φόρους και εσείς οι πολιτικοί θα μας ειρωνεύεσθε;; Σε μία σοβαρή χώρα θα αντιμετώπιζε την δαμόκλειο σπάθη την Δικαισύνης για αυτά που έκανε ιδίως το 1ο εξάμηνο του 2015. Τα capital controls, την αγωνία για επικείμενη χρεοκοπία και επανάληψη των γεγογότων 1943 – 1949, (αν δεν μας έσωζαν οι Αμερικανοί) επιβάρυνση με 86 δις € και άλλα πολλά. Τα youtube υπάρχουν, όπου αυτός ο πολιτικός των ψευδών έλεγε από την Πλατεία Συντάγματος, ότι θα κατατροπώσει τους δανειστές και θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ…Δεν σας θεωρώ φιλελεύθερη κ. Λυμπεράκη, αλλά συνηθισμένο μέλος των πολιτικών παρεών των Αθηνών. Θα είναι λάθος του κ. Μητσοτάκη να σας δώσει υπεύθυνο πολιτικό ή άλλο πόστο.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μελίνα Λ. Σπύρος Καναβός • μία μέρα πριν
Μήπως κάνετε λάθος και σχολιάζετε άλλη κα Λυμπεράκη;

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Σπύρος Καναβός Μελίνα Λ. • μία μέρα πριν
Μάλλον έχετε δίκιο. Εγώ σχολιάζω μία καθηγήτρια της Παντείου, που κάποτε ήταν με τον Μάνο στην Δράση και έβγαλε πρόσφατα ένα βιβλίο στην παρουσίαση του οποίου με θέρμη υποδεχόταν τον Τσακαλώτο, όπως είδα στις φωτογραφίες. Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη από την αρθογράφο, και από τους σχολιαστές. Δεν ζω στην Ελλάδα και δεν παρακολουθώ όλα τα συμβάντα.

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
ΛΑΒΑΣ Μελίνα Λ. • μία μέρα πριν
Ίσως δεν γνωρίζει ότι η κυρία Λυμπεράκη είναι δημοσιογράφος της Καθημερινής και όχι πολιτικός και μάλλον αγνοεί ότι αν δεν εφευρίσκαμε Ζάππεια και άλλα αφηγήματα, ούτε 86 δισ. επιπλέον θα επιβαρυνόμασταν, ούτε capital controls θα είχαμε, ούτε καν Σύριζα.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Commentateur • μία μέρα πριν
Απαράδεκτος, βέβαια.
Ως «πολιτικό καφάλαιο», όμως, συνάδει απολύτως με το γενικότερο επίπεδο των εκλογέων αυτής της χώρας.
Πληρώστε τον.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Manolis Kontogiannis • μία μέρα πριν
Συγχαρητήρια!! Είστε η πρώτη που θέτετε αυτό το Θέμα.
Μανώλης / Νίκη

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Σπύρος Καναβός • μία μέρα πριν
Συγνώμη κ. Λυμπεράκη σας παρεξήγησα. Η κριτική μου δεν αφορά εσάς, αλλά άλλο πρόσωπο. Για το άρθρο περίς της συμπεριφοράς του Καραμανλή έχετε δίκιο. Και αξίζετε συγχαρητήρια, που λέτε τα πράγματα με το όνομά τους! Ειλικρινή συγχαρητήρια και πάλι ΣΥΓΝΩΜΗ!

1
•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
David Nikolaidis • μία μέρα πριν
Αμήν

Και κακώς περιορίζεστε στα των τελευταίων οκτών χρονων

Ποτε επιτέλους θα ρίξουν οι πολλοί μια ματια στο βιογραφικό του τέως πρωθυπουργού πριν την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων;
Ο άνθρωπος αυτός είναι ακόμη ένα παιδί του κομματικού σωλήνα, που χωρίς το γεμάτο με ιστορία επώνυμο, ούτε καν βουλευτής δεν θα ψηφιζόταν….

Ποτε ο ελληνικός λαός θα ξυπνήσει;
Όχι αναζητώντας προδότες βεβαίως βεβαίως αλλα εμπιστευόμενος τις τύχες του έθνους σε ανθρώπους που έχουν δείξει στην επαγγελματική και ιδιωτική τους ζωή ακεραιότητα, σωφροσύνη, επιμέλεια και προσήλωση στους στόχους τους

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Giorgos Ioannidis • μία μέρα πριν
Η πολιτική αλητεία του ΓΑΠ που λέει ο gham , είναι βαριά κουβέντα….αλλά είναι αλήθεια….πήγε να παρουσιάσει θετικά μια τραγική κατάσταση….αντί να πει λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν ΜΕΧΡΙ γίνουν μεταρρύθμισεις, να βρεθεί άκρη με τους φοροφυγαδες και τους φοροαποφευγοντες και να εξορθολογιστεί η δημόσια διοίκηση και οικονομικός σχεδιασμός….είπε Λεφτά υπάρχουν αν συμμαζέψουμε το κράτος….το πώς και το ποσό καιρο θα κάνει σε μια οικονομία που τρέχει με 15% έλλειμμα ήταν σε ευχολόγια….πόσο γρήγορα να χτυπήσεις την φοροδιαφυγή , πόσα , ποσα ήταν ρεαλιστικά μιλώντας εισπραξιμα? Δεν αμφισβήτησε κάνεις τις καλές προθέσεις αλλά και πράξεις , όμως το τεράστιο 44% δεν το έπιανε χωρίς το σύνθημα αυτό…και το πολιτικό κεφάλαιο σπαταλήθηκε γρήγορα και κάνοντας πολύ λιγότερα από αυτά που μπορούσε και ήθελε να κάνει.

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Archi Damos Giorgos Ioannidis • 21 ώρες πριν
Πολιτική αλητεία είναι (και) να παραποιείς αυτά που λέει κάποιος άλλος.
Πες μου ποιο κομμάτι δεν καταλαβαίνεις

Παπανδρέου Γιώργος, 74η ΔΕΘ, 13/09/2009 : «Λεφτά υπάρχουν»
https://www.youtube.com/wat…

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›

Εικόνα προφίλ
Μελίνα Λ. Giorgos Ioannidis • 20 ώρες πριν
Πολιτική αλητεία είναι η μονταζιέρα που πήρε δυο λέξεις, τις απομόνωσε από μια ολόκληρη παράγραφο που ειπώθηκε σε 2 (δυο) προεκλογικές ομιλίες και την έχει κάνει καραμέλα στο στόμα κάθε σανοφάγου αριστεροδεξιού ψηφοφόρου, που έπρεπε να πιστέψει ότι το μνημόνιο δεν το έφερε η κρίση και η ανεύθυνη πολιτική του Καραμανλή, του Παυλόπουλου, του Παπαθανασίου και όλης της παρέας των ρουσφετοδιορισμών, της σπατάλης και της ασυδοσίας, αλλά ο Παπανδρέου που δεν πήρε τα λεφτά που του έδιναν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, που φούσκωσε το έλλειμμα του 6%, (τόσο έλεγε ότι ήταν ο ΚΚ στο debate χωρίς να νιώθει λίγη ντροπή), που υπέγραψε μνημόνιο για να κερδίσει ο αδελφός του από τα CDS.
Τόσα χρόνια έχουμε ακούσει πολλές σαχλαμάρες, ψεύτικες υποσχέσεις και παραμύθια από όλους τους διαδόχους του, αλλά όσοι θέλουν να τους ξεπλύνουν συνεχίζουν να λένε ότι για όλα έφταιξε το «λεφτά υπάρχουν».

•Απάντηση•Κοινοποίηση ›

Αρέσει σε %d bloggers: