Στη Δικαιοσύνη ο Γ. Σμαραγδής εναντίον των κριτικών κινηματογράφου

http://www.cretalive.gr

Ένα μήνα μετά την πρώτη προβολή του φιλμ και υστέρα από 250 χιλιάδες εισιτήρια ο σκηνοθέτης ανοίγει πόλεμο με τους δημοσιογράφους που στην κριτική τους αναφέρθηκαν αρνητικά σε εκείνον και το έργο του.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής κατακεραυνώνει μέσα από την κάμερα του STAR, τις… «κακές ψυχές» όπως αποκαλεί, την μερίδα των κριτικών κινηματογράφου που στάθηκαν επικριτικά στην ταινία του «Καζαντζάκης».

«Γνωρίζω ότι πριν μπουν μέσα οι κριτικοί κινηματόγραφου είπαν «τώρα θα μπούμε να λιώσουμε τον Σμαραγδή. H φατρία του ελληνικού κινηματογράφου που λάσπωσε την ταινία από πρόθεση έχουν κακές ψυχές. Στην Κρήτη το λεμε «κακοψυχιά» Ξεπεράστηκε το μετρο φτάσαμε σε κατατάσσεις μεγάλης χυδαιότητας. Τόσο για την ταινία και για το πρόσωπο μου και για τους συνεργάτες μου ειπώθηκαν άσχημα πράγματα», εξηγεί στην κάμερα του STAR.

Ένα μήνα μετά την πρώτη προβολή του φιλμ και υστέρα από 250 χιλιάδες εισιτήρια ο σκηνοθέτης ανοίγει πόλεμο με τους δημοσιογράφους που στην κριτική τους αναφέρθηκαν αρνητικά σε εκείνον και το έργο του.

«Αντιπροσωπεύουν την αισθητική της «ξυρισμένης μασχάλης» που σημαίνει ότι δεν αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό που μας γέννησε και το φως αλλά τα σκοτάδια. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά. Αυτοί που έπραξαν το κακό πρέπει να λογοδοτήσουν ειτε προσωπικά ή ορισμένα site που είναι στο μηχανισμό του σκοτεινού διαδικτύου», δηλώνει.

Τις επόμενες μέρες ο Γιάννης Σμαραγδής σχεδιάζει να… απαντήσει μέσω της δικαστικής οδού

Επειδή το πράγμα βγήκε εκτός ορίων είμαι αποφασισμένος να κινηθώ δικαστικά σε όλους αυτούς που καθάρισαν εμένα και την ταινία. Στη χυδαιότητα απαντάμε δικαστικά. Tα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στην “Ελπίδα” για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο

Σε ερώτηση του Star για το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου και της κριτικής ο σκηνοθέτης τονίζει

«Η κριτική είναι αποδεχτή εδώ μιλάμε για «ύβριν», για πρόθεση να σπιλωθώ επίτηδες.Το κακό που κάνουν σε αυτούς επιστρέφει. Μέσα σε αυτούς τους κριτικούς υπάρχουν και κάποιο πολύ σοβαροί. Αν δεν είναι από κακή πρόθεση αλλά είναι καλοί άνθρωποι μετά τη αποδοχή πρέπει να δουν ξανά την ταινία και να ζητήσουν συγνώμη. Δεν το κάνουν γιατί το θέμα τους είναι μήπως και εγκαταλείψω την χώρα», συνεχίζει.

Η ταινία «Καζαντζακης» συνεχίζει το ταξίδι της στις σκοτεινές αίθουσες

Αρέσει σε %d bloggers: