Σύγκρουση κυβέρνησης-Στουρνάρα για το καθεστώς μετά τα μνημόνια

http://www.protothema.gr

Στουρνάρας: Χρειάζεται προληπτικό πρόγραμμα στήριξης μετά τον Αύγουστο- Μαξίμου: Ο Στουρνάρας «είναι αποτυχημένος» – Πάμε για έξοδο στις αγορές λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα
Με μια φρασεολογία που δεν έχει προηγούμενο το Μέγαρο Μαξίμου επιτίθεται στον Γιάννη Στουρνάρα χαρακτηρίζοντας τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αποτυχημένο.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της Ενδιάμεσης Έκθεσης της ΤτΕ και την πρόταση του Γιάννη Στουρνάρα για ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο του 2018, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε non paper στο οποίο αναφέρεται:  «Επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών τότε και μια αποτυχημένη κυβέρνηση, είχαν θέσει ως βέλτιστη εκδοχή όχι την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά τη γραμμή στήριξης, δε σημαίνει ότι μια πετυχημένη κυβέρνηση δε θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα. Ήδη όλες οι ενδείξεις, αυτό αποδεικνύουν».

Με ένα κείμενο 45 λέξεων, το πρωθυπουργικό γραφείο προσπαθεί να αποδομήσει τον Γιάννη Στουρνάρα χαρακτηρίζοντάς τον αποτυχημένο, κάτι που αποδίδει και στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι η γραμμή στήριξης ως μηχανισμός υποβοηθητικός για την περίοδο μετά την έξοδο από τα μνημόνια δεν συνιστά επιλογή για τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, κατά την άποψη των συνεργατών του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, η πετυχημένη σημερινή κυβέρνηση -όπως αυτοχαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση Σαμαρά και θα οδηγήσει την χώρα σε αγορές με «ευνοϊκά επιτόκια».

Βεβαίως, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος συνέστησε την ένταξη της χώρας σε «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης» εκτιμώντας ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου προληπτικού πλαισίου στήριξης μπορεί να δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία μειώνοντας το κόστος δανεισμού, καθώς θα παρέχει ασφάλεια σχετικά με την πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου σε χρηματοδότηση μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Κατά τον κ. Στουρνάρα, ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης θα τονώσει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, διότι αυτοί θα γνωρίζουν ότι η οικονομική πολιτική είναι και θα παραμείνει συνετή, αποκλείοντας την επανεμφάνιση των ανισορροπιών.

Το θέμα με το τι θα συμβεί μετά τον Αύγουστο του 2018 που ολοκληρώνεται χρονικά η διάρκεια της τρίτης δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με την τρόικα το έθεσε πρώτος στις 14 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Είναι η ελληνική κυβέρνηση που θα αποφασίσει αν πρέπει να προχωρήσει σε νέο πρόγραμμα, εφόσον «η ελληνική οικονομία έχει αδυναμίες» ήταν η δήλωση του Μάριο Ντράγκι. Θέλοντας να σταματήσει τη συζήτηση για την πιθανότητα σύναψης νέου προγράμματος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει την πρόσβαση σε φτηνό δανεισμό, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την επομένη της δήλωσης του Μάριο Ντράγκι ότι ξέκοψε το θέμα στον πρόεδρο της ΕΚΤ λέγοντας του «να μας λείπει το βύσσινο».

Ενα ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη νέα σύγκρουση της κυβέρνησης Τσίπρα με τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος είναι ανεξάρτητος και υπάγεται στο Ευρωσύστημα και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στουρνάρας: Χρειάζεται προληπτικό πρόγραμμα στήριξης

Την Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική του 2017 παρέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Η Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική είναι λιγότερο αισιόδοξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας σε σύγκριση με την περυσινή Έκθεση. Η Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει ότι φέτος ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα περιοριστεί στο 1,6% έναντι 2,6% που προέβλεπε πέρυσι στην ίδια Έκθεση. Αντιστοίχως για το 2018 προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,4% και κατά 2,5% του 2019, έναντι ρυθμού ανάπτυξης 3% που προέβλεπε πέρυσι.

Ο κ. Στουρνάρας συστήνει την ένταξη της χώρας σε «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης» εκτιμώντας ότι ύπαρξη ενός τέτοιου προληπτικού πλαισίου στήριξης μπορεί να δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία μειώνοντας το κόστος δανεισμού, καθώς θα παρέχει ασφάλεια σχετικά με την πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου σε χρηματοδότηση μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Κάτι τέτοιο θα τονώσει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, διότι αυτοί θα γνωρίζουν ότι η οικονομική πολιτική είναι και θα παραμείνει συνετή, αποκλείοντας την επανεμφάνιση των ανισορροπιών.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας παραδίδοντας την έκθεση στον Πρόεδρο της Βουλής εξέφρασε επιφυλάξεις για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 επισημαίνοντας πως η επόμενη περίοδος «δεν θα είναι εύκολη, διότι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για το τι θα συμβεί μετά από το πρόγραμμα». Ο κ. Στουρνάρας εξήγησε πως «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα έξι (6) μονάδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και έχουμε οκτώ μήνες για να το διορθώσουμε» τονίζοντας πως  «εάν δεν μπορεί να διορθωθεί, πρέπει ακριβώς να δούμε τι θα συμβεί μετά τον Αύγουστο του 2018». «Έχουμε προτάσεις κι ελπίζω να διαβαστούν» σημείωσε σε άλλο σημείο ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος παραπέμποντας στο σημείο της έκθεσης που αναφέρει πως η ύπαρξη ενός προληπτικού προγράμματος στήριξης για μετά τον Αύγουστο του 2018 θα δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία μειώνοντας το κόστος δανεισμού.

«Η αποσαφήνιση της μορφής που θα λάβει η στήριξη της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος είναι σημαντική, στην περίπτωση που μέχρι τότε δεν θα έχει βελτιωθεί η πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας, και για έναν πρόσθετο λόγο: για να μην απολεσθεί η δυνατότητα των ελληνικών ομολόγων (α) να χρησιμοποιούνται ως εξασφαλίσεις στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος και (β) να συμμετάσχουν στις αγορές ομολόγων της ΕΚΤ στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE)» καταλήγει η Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος.

Δημόσια διαφωνία με τον Στουρνάρα-Βούτση

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι «είναι σημαντικό ότι ουδείς αμφισβητεί πλέον, τόσο στο πολιτικό σύστημα, όσο και στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώς, πως η χώρα οδεύει στην τυπική αλλά, σε μεγάλο βαθμό, και στην ουσιαστική έξοδο από τους κανόνες επιτήρησης και τα δεδομένα της δανειακής συμφωνίας». Ο πρόεδρος της Βουλής αντέτεινε στον προβληματισμό που εξέφρασε ο κ. Στουρνάρας πως «όλοι έχουμε αντιληφθεί -και αυτό αποτελεί το αντικείμενο συζήτησης- το πώς θα είναι βιώσιμη και καθαρή αυτή η έξοδος έτσι ώστε να υπάρχει, από ’κεί και πέρα, μια ανοικτή λεωφόρος κι ένας οδικός χάρτης που θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία, όχι απλά να μείνει όρθια, αλλά σιγά σιγά να ανασυστήνεται ο κοινωνικός ιστός και να διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις και στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία για μια νέα ανάπτυξη, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και πρότυπο της χώρας και μια νέα διεθνή ενισχυμένη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Κόκκινα δάνεια

Για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων ο κ. Στουρνάρας καλεί τις τράπεζες να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την επίτευξη των επιχειρησιακών τους στόχων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και «ιδανικά να τους ξεπεράσουν», ιδίως τώρα που η οικονομία έχει επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Στις συνθήκες αυτές επιβάλλεται να διευρύνουν το ταχύτερο δυνατόν τις λύσεις που προτείνουν στους δανειολήπτες και να προχωρήσουν στη λήψη πιο δραστικών αποφάσεων, ιδίως όσον αφορά τις ενέργειες αναδιάρθρωσης βιώσιμων επιχειρήσεων, τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών και την εφαρμογή οριστικής λύσης για τις μη βιώσιμες επιχειρήσεις.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπογραμμίζει ότι οι εξελίξεις τους επόμενους μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, διότι θα επιδράσουν καθοριστικά στην πορεία της οικονομίας για πολλά χρόνια.

Τι προβλέπει η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος

Τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα συντείνουν στην εκτίμηση ότι η ανάκαμψη θα επιταχυνθεί τους ερχόμενους μήνες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, αναμένεται ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας μεσοπρόθεσμα.

Η Ενδιάμεση Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος προβλέπει ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ 1,6%, 2,4% και 2,5% για τα έτη 2017, 2018 και 2019 αντίστοιχα. Η ανάκαμψη της οικονομίας το 2017 αποδίδεται κατά κύριο λόγο στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας, της ανάκαμψης του διεθνούς εμπορίου και της χαλάρωσης των κεφαλαιακών περιορισμών. Η άνοδος της εξωτερικής ζήτησης ενισχύει τη βιομηχανική παραγωγή και συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να επιταχυνθεί το 2018 και το 2019, με τη συμβολή των εξαγωγών, της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων να είναι σημαντική. Η κατανάλωση αναμένεται να ανακάμψει, ωθούμενη κυρίως από την αύξηση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών λόγω της ανόδου της απασχόλησης. Η συμβολή των επενδύσεων αναμένεται θετική, κυρίως λόγω της αύξησης των επιχειρηματικών επενδύσεων, η οποία αντανακλά τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ οι εξαγωγές αναμένεται να διατηρήσουν τη δυναμική τους, αντανακλώντας την άνοδο της εξωτερικής ζήτησης και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.

Προειδοποιήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος

Όπως επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, σήμερα, είναι επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθεί ομαλά και σύμφωνα με το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, να νομοθετηθούν εγκαίρως και να εφαρμοστούν τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στην τρίτη αξιολόγηση και να γίνει επαρκής προετοιμασία για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης που θα σηματοδοτήσει το τέλος του προγράμματος.

Δείτε όλη την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος εδώ

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr

 ΣΧΟΛΙΑ:

Alexis4ever22/12/201701:45
Προτείνω να αντικατασταθεί ο αποτυχημένος στουρνάρι-Στουρνάρας με τον τσακάλι-Τσακαλώτο το συντομότερο δυνατόν

Απάντηση
dzd22/12/201701:16
Δεν περνάει εύκολα σαν αποτυχημένος ο Στουρνάρας, δεν ήταν πρώτη επιλογή γιά το υπουργείο αλλά αποδέχθηκε να αναλάβει τη διαχείριση δύσκολων συνθηκών, ήταν σαφής – ναι, όχι, δεν ξέρω, δεν λέω – όταν ενημέρωνε, έδωσε πρακτική στήριξη στην κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2015 βρίσκοντας διαθέσιμα και επισημαίνοντας ακρότητες. Περισσότερο τεχνοκράτης από πολιτικός ίσως είναι λάθος να χαρίζεται στην τωρινή αντιπολίτευση.

Απάντηση
Ax22/12/201700:17
Όταν λένε σρα ρεπορτάζ την έκφραση «οι συνεργάτες του πρωθυπουργού», ποιον ακριβώς εννοούν, τον Καρανίκα, την Νοτοπούλου και λοιπούς «ειδικούς συμβούλους»;;;;;;;

Απάντηση
Johnys22/12/201700:03
Wow, μειωση της ανεργιας, απο 27% σε 20%, σε 4 χρονια και σε μια χωρα οπου ο δεικτης αυτος κρινεται απο την εποχιακη απασχοληση του τουρισμου, ειναι εντυπωσιακο και δειχνει μια επιτυχγμενη οικονομικη πολιτικη. Ειναι σαν να πεφτεις απο τα 250κιλα στα 220 κιλα. Τρομερη επιτυχια. Μεχρι το 5% που εχει η Ολλανδια (75 κιλα), εχουμε αιωνες διαιτας. Φιλος μου μεταδιδακτορικος τοπογραφοςοτοπογραφος μηχανικος, φτιαχνει μπαρες δημητριακων για φουρνους, μοιραζει φυλλαδια καικαι δουλευει φυλακας σε λατομεια 48 ωρες σερι

Απάντηση
Ringo21/12/201723:42
Σε αυτούς που πάσχουν απο καθυστέρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γονάτισε την χωρα στις τοκογλυφους. Αυτό ήταν το έργο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς το αποτελειωνει. 40 χρονια ρουσφέτια και σπατάλης έχουν κανει μεγάλη ζημιά.

Απάντηση
ΓΙΩΡΓΗΣ22/12/201700:56
Η ΝΔ δε γονατισε την Οικονομια, αλλα την αναταξε απο τους χουνταιους,τους πασοκους και τους τσιπροκαμμενους και καθε φορα τα καταφερνει να την κανει πολυ καλυτερη απο πριν,απο ο,τι ειναι οταν την παραλαμβανει. Η καταστροφη της οικονομιας και της Χωρας, γινεται παντα απο τους Αριστερους απο την»Κυβερνηση του Βουνου»,τις Κυβερνησεις του Αντρεα,του Γιωργακη και του Τσιπροκαμμενου.Διαβασε να το διαπιστωσεις κι εσυ παπαγαλακι!

Απάντηση
Τα βρωμερά ερπετά μίλησαν… 21/12/201723:32
Μ’ αρέσει που ένας «γελοίος» εκδότης περιοδικού που ελέγχεται από τους Ροτσιλντ , στην Γαλλία, έδωσε βραβείο «ευρωπαίου» στο «τρολ» που κυβερνάει… Σε καμιά χώρα του πλανήτη δεν έχει περάσει τέτοιος βόθρος από την κυβερνηση παρά μόνον στο Μαδουριστάν… Πουθενά δεν βγαίνουν τα καρακόλια της κυβέρνησης να βρίζουν δικαστές , εφημερίδες, δημοσιογράφους, τραπεζίτες, ιερωμένους, την αντιπολίτευση, όποιον έχει άλλη άποψη , εκτός από τις κόκκινες και μαύρες χούντες… Η εκτροπή είναι εδώ… Ο Τσίπρας χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και λυσάει … Ένα επικίνδυνο ερπετό που όταν του πατάς την ουρά, επιτίθεται αδιακρίτως… Υπάρχει πλέον θέμα δημοκρατίας στην Ελλάδα… Η καμπάνα χτυπάει … και μην ρωτάτε για ποιόν …

Απάντηση
Μαρινα21/12/201723:16
Τσιπρας πινοκιο ισον προεδρος δεκαπενταμελους αεργος

Απάντηση
VAGANEMOS 21/12/201722:39
Μιλάνε η επιτυχημένη των επιδομάτων και των capital controls

Απάντηση
Τρ21/12/201722:34
Ντραγκι, Ρεγκλιν και τωρα Στουρναρας αναρωτιεμαι τι δεν καταλαβαινουν στην κυβερνηση

Απάντηση
Ευρωλαγνος21/12/201721:55
Οι πατριώτες της δραχμής πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να οργανωθούν πολιτικά, ενωτικά και αποτελεσματικά. Να αποφύγουν να ενημερώνονται από τα κανάλια της διαπλοκής και του ψέματος. Να μη δέχονται τα απέραντα ψέματα, τις στρεβλώσεις, την παραπληροφόρηση, την τρομοκρατία των ευρωραγιάδων. Να μην παρασύρονται από τη διαπλεκόμενη μιντιαρχία. Να μην επιτρέψουν τη διαχείριση της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα από φαύλους πολιτικούς που μέχρι χθες εξέφραζαν την υποταγή τους στο ευρώ και έχουν μολυνθεί με τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο.Αλλά ούτε και σε αυτούς που φωνασκούν ενάντια στο Μνημόνιο, αλλά θεωρούν ταμπού το ευρώ, είτε γιατί φοβούνται ή γιατί δε θέλουν να γνωρίζουν, ή γιατί επιδιώκουν να γίνουν αρεστοί στους εξωχώριους πάτρωνές της χώρας. Καιρός είναι, αντί να είμαστε συνεχώς σε άμυνα και να απαντάμε σε τρομολαγνικές απαντήσεις για υποθετικές καταστροφές αν φύγουμε από τον παράδεισο του ευρώ, να περάσουμε στην επίθεση, να ρωτήσουμε και εμείς, μεταξύ πολλών άλλων : 1) Γιατί σήμερα ζούμε πολύ χειρότερα, από τις εποχές που είχαμε τη δραχμή; 2) Πότε στην ιστορία μας, εκτός από περιόδους πολέμων και εμφυλίων, ζήσαμε τέτοια τραγωδία όπως η σημερινή; 3) Γιατί, εκτός από εμάς, και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου στην ευρωζώνη, παραπαίουν; 3) Γιατί, μεγαλώνει συνέχεια το χρέος παρ όλα τα κουρέματα, και την ανελέητη λιτότητα; 4) Υπάρχει άλλη περίπτωση διεθνώς που η ύφεση είχε τέτοιο βάθος και έκταση όπως αυτή στην Ελλάδα σήμερα; 5) Πως εξηγείται να έχουν συνέλθει από την κρίση οι χώρες έξω από την ευρωζώνη και να πηγαίνουν καλύτερα από τις χώρες της ευρωζώνης; 6) Πως εξηγείται να πηγαίνουν καλύτερα χώρες όπως η Τουρκία, η Αιθιοπία, η Γκάνα και όχι μόνο;

Απάντηση
Montazieros 21/12/201722:44
Αυτό αδερφέ το λύσαμε. Είναι παλιά κουβέντα, έχει εξαντληθεί. Βρήκαμε και τους πρόθυμους να το υπηρετήσουν και ζαλιστήκαμε από τις κολοτούμπες. Ο δρόμος είναι της Ιρλανδίας της Πορτογαλίας και της Κύπρου. Η Γκάνα η Τουρκία και η Αιθιοπία δεν είναι και τόσο του γούστου μας. Όποιος θέλει μπορεί να πάει να μείνει εκεί και να γουστάρει για την οικονομική του ευμάρεια. Ότι ναναι!

Απάντηση
Αξιολόγηση21/12/201720:48
Τους ιθαγενείς Έλληνες ο Καρανίκας και το συνάφι του τους κοροιδεύουν τόσα χρόνια με επιτυχία. Τον χρηματιστή στο Λονδίνο δεν μπορούν να τον κοροιδέψουν όταν βλέπει τα ομόλογα της Ελλάδος να είναι σε ΜΗ επενδυτική κλίμακα. Θα πάει φυλακή αν το κάνει και θα χάσει τα παχυλά μπόνους του. lol

Απάντηση
JOHN21/12/201720:44
ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΣ ΒΟΥΤΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΓΥΙΟΣ ΤΟΥ. ΣΚΑΣΕΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ , ΑΜΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ

Απάντηση
amerikanos21/12/201720:38
Η αριστεια ειναι ρετσινια για τα ρεμαλια του συριζα μπροστα στο καρανικα στον τασακαλωτο στην αχτσιογλου τον μπαλαουρα τον τσιπρα εεεεεε για αυτους ειναι αποτυχεμενος χσχαχαζα οσα δεν φτανει η αμεπιυ τα κανει κρεμασταρια …. χα αχαχα ρεμαλια του συριζα ερχονται εκλογες και τοτε ουτε η μανα σας δεν θα σας ψηφγση ρωτηστεε και τον βεττα

Απάντηση
Apeiria21/12/201720:28
O STPYRNARAS EXEI DIKIO. PIES AGORES NA VGOYME? PALY APEIRH KAI AYTARXIKH H KYVERNHSH, 8A MAS VALEI SE PERIPETEIES ALA VAROYFAKH

Απάντηση
Επιτέλους!!!!21/12/201720:28
Πάμε για εκλογές!!!!!

Απάντηση
;;21/12/201721:00
το 2019 εννοείς..Έτσι δεν είναι; γιατί βιάζεσαι τόσο πολύ;

Απάντηση
KP22/12/201700:02
Ε’ βέβαια έστω και με μερικούς μήνες παραπάνω βολευόμαστε. Όλα υπολογισμένα.

Απάντηση
Σύντροφος με επίδομα κόκκινων δανείων21/12/201721:25
Σωστά σύντροφε. Πρέπει να τελειώσουν πρώτα οι πλειστηριασμοί και τα κόκκινα δάνεια. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά και η τελευταία καλή μπάζα που μπορεί να γίνει. Δεν έχει εκλογές πριν.

Απάντηση
Δεν σας βλέπω…21/12/201721:23
ΑΝ φτάσετε μέχρι το 2019 θα ψάχνεστε μεταξύ σας για τους ψόφους, λάθος, ψήφους σας, χαχα!!

Απάντηση
???21/12/201721:20
Ρε Συριζαίε τραχανοπλαγιά άντε να αρμέξεις κανά γίδι….λαμόγιο…

Απάντηση
Αγύριγο κεφάλι 21/12/201720:23
Προς Κυβέρνησιν:_____________Aφήστε κατά μέρος τις …»ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ» και σταματήστε ΑΜΕΣΩΣ την αστεία προσπάθεια να ΕΘΙΣΕΤΕ τους Έλληνες στο να είναι ΕΠΙΔΟΜΑΤ-ΟΥΧΟΙ και διακονιάρηδες ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ και των Εκκλησιών και ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!_________Δώστε τις Συντάξεις πλήρως ΚΑΙ τις Επικουρικές που κρατάτε, του κόσμου. Ακόμη ΚΑΙ τα ΔΩΡΑ Χριστουγέννων και Πάσχα και τα θερινά επιδόματα.________________Ο κόσμος ΣΕ ΑΥΤΑ, δεν θα ξεχάσει στις ΕΚΛΟΓΕΣ!____________Τους έχετε ΛΙΩΣΕΙ στον αδικαιολόγητον από κάθε άποψη ΦΟΡΟ ΚΑΤΟΧΗΣ του ακινήτου ΤΟΥΣ( φόρος κατοχής ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ), που τον ονομάζετε ΕΝΦΙΑ!.._______________Συμπέρασμα: ΠΑΤΕ ΣΤΡΑΒΑ! Ως προς αυτά!..

Απάντηση
Δημητρης.Ζ.21/12/201721:35
κανεις λαθος,χρειαζονται και αυτες για να παμε καπως μπροστα,το οτι εκοψε απο καπου παει να πει οτι οι προηγουμενες κυβερνησεις ειχαν κανει λαθοι και διορθώνονται,συνεπως δινει επιδοματα σε αστεγους,που συνεβ η αυτο?μηπως με καποια προηγουμενη κυβερνηση?οχι φυσικα.και ομως τα δινει .ολοι αυτοι οι ανθρωποι δικαιουνται να εχουν την στεγη τους ,φυσικα ολοι αυτοι οι αστεγοι εννοω καποτε δουλευανε και καποτε πληρωναν τους φορους τωρα ομως με τις πολιτικες των παλιων κυβερνησεων τους εφεραν στο απροχωρητο.Λοιπον μην λες ασυναρτησιες και σε προσχηματα που δεν εχουν δρομο ,καλα κανει η κυβερνηση και δινει επιδοματα τα δινει εκει που χρειαζονται

Απάντηση
Ευρωλαγνος21/12/201720:14
Ο άνθρωπος αυτός με το Σημίτη είναι αυτοί που μαγείρευαν το πραγματικό χρέος με ψεύτικα στοιχεία και χρέωσαν την ελλαδα πάνω από 300 δις για να μπούμε σε ένα νόμισμα φαντασμα.Και όμως υπάρχουν ντουγανια ή βολεμενα ευρωλιγουρια που κονομησαν πολλά και έχουν το θράσος να λένε ότι είναι μορφωμένος.Βρε για να μην σας πω τη τελευταία πρώτη ποιος σας πληρώνει να υποστηρίζετε το κάθαρμα?Δεν έχετε τσίπα πάνω σας κ@ριολι@@@???

Απάντηση
ΓΙΩΡΓΗΣ21/12/201721:56
Βγαλτε το οριστικα απο το νου σας Συριζανεληδες Ποτε δε θα αφησουν στα χερια σας το Ευρω οι Ευρωπαιοι να το διαφθειρετε και να το κανετε σαν τα μουτρα σας, οπως ειχαν κανει οι παλιοτεροι πολιτικοι απο το συναφι σας! Οπως ειχε κανει ο Αντρεας ο λαικιστης, που σου εδινε με το ενα χερι δεκα και σου επαιρνε με το αλλο ταχυδακτυλουργικα 30. Γιατι δεν εβλεπες τον πληθωρισμο, τις υποτιμησεις της Δραχμης, την αποκρυψη των αγαθων, το ραλι των τιμων και τα μαγικα καπελα τους.Τωρα με το Ευρω, τερμα τα κολπακια των μαγων,των λαικιστων,των απατεωνων και των…σταλινιστων»πατερουληδων» Το ευρω δεν ειναι μονο κοινο εθνικο νομισμα των Ευρωπαιων, αλλα ειναι και κοινο μετρο που μετριωνται οι επιδοσεις των Κυβερνησεων αλλα και αποκαλυπτονται οι ψευτες, κλεφτες και οι απατεωνες, οπως ειναι οι Τσιπροκαμμενοι.Ειναι λοιπον φυσικοτατο να εχουν καποιον σαν το Στουρναρα να επιβλεπει τους υποψηφιους διαφθορεις του ευρω, γιατι ειναι καιι δικο τους( των Ευρωπαιων) εθνικο νομισμα! και σταματηστε να σας τρεχουνε τα σαλια !

Απάντηση
κ@@@@λ@ς21/12/201721:21
Στα 4 και μόκο είπαμε συριζολαμόγιο!!

Απάντηση
Αγαπητε21/12/201721:15
Εχεις μπερδεψει το Στουρναρα με τον Χαρδουβελη και την υποθεση των swaps και εσυ και ο αποκατω Συριζαιοι φανταζομαι..

Απάντηση
..21/12/201721:35
Ο ίδιος βλάκας είναι ο παραπάνω και ο παρακάτω. Στον εαυτό του απάντησε – δε βαριέσαι, τίγκα είναι η κοινωνία στους ψυχοπαθείς.

Απάντηση
Τι προσπαθείς?21/12/201720:35
Ρε χριστιανε μου? Να βάλεις μυαλό σε ραγιάδες και γλυφτρονια βολεμενα.Ουτε με 100 μνημόνια δεν ξυπνάνε αυτά τα τομάρια.Εμεις πληρώνουμε και θα πληρώνουμε αυτά τα φίδια που μας έφεραν εδώ.Καμια σωτηρία με τα λαμόγια του ευρώ.Καμια όμως.

Απάντηση
χαχαχαχαχχαχαχα21/12/201721:22
Στον εαυτό σου απαντάς? σχολιάζεις και μετά απαντάς ο ίδιος για να φαίνεστε πολλοί? χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Απάντηση
Έξω όλοι21/12/201720:05
Όλοι μαζί θα φάνε θα πιούν και θα γελάνε με εμάς που κοιμόμαστε όρθιοι. Αυτοκτονίες κρύο πίνα ανεργία δυστυχία κατασχέσεις και απειλές για εμάς και τα παιδιά μας και αυτοί να έχουν εκατομμύρια και να περνάν ζωή και κότα με τα δικά μας λεφτά.

Απάντηση
Montazieros 21/12/201720:00
Όση οικονομία ξέρει ο Στουρνάρας μόνος του δεν ξέρουν όλοι οι μαθητευόμενοι μάγοι της πλάκας που κυβερνούν. Έχετε και άποψη τρομάρα σας

Απάντηση
Ψαρώνω με πιστήμονες21/12/201720:14
Επειδή ξέρει βαρειά οικονομικά, βούλιαξε την Εθνική μας Οικονομία στην πτώχευση. Και τώρα εμφανίζεται σα να μην ξέρει τίποτα για το φόνο. Α, ρε Γιάννη! Φονιά !!

Απάντηση
Montazieros 21/12/201721:40
Εάν δεν ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας το εξάμηνο της περήφανης διαπραγμάτευσης να συγκρατήσει τους αυταπατόμενους και τους παλαβούς, αντί για γαλοπούλα τώρα τα Χριστούγεννα παίζει να έτρωγες καμία γατούλα αλανιάρα. Αν είχε μείνει καμία.

Απάντηση
Γιατί να απορεί κανείς 21/12/201721:03
Με τόσο μυαλό που διαθέτετε ελληναράδες είναι απόλυτα φυσιολογικό να βρισκόμαστε στη τελευταία θέση από όλα τα κράτη .Ενας Στουρνάρας μας κρατεί ακόμη στην Ευρώπη και στο ευρώ που δε μας αξίζει να είμαστε .Να γυρίςουμε στη δραχμούλα να έρχονται να μας αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί οι κάθε λογής λαοί

Απάντηση
Τι λες ρε???21/12/201721:21
Ήθελα να ήξερα τι σκατα κουβαλάς στη Κεφαλά σου μίασμα.

Απάντηση
μπαφ21/12/201719:58
Εχουμε και λέμε ,εαν ο στουρναρας ειναι αποτυχημενος γιατι κατεχει αυτην την θεση ευθυνης και δεν αποκαθηλωνεται..αρα συμπερασματικά η κυβερνηση σας ειναι πιο αχρηστη απο αυτον τον αχρηστο. Μα τι αυτογκολ βαζουν αυτοι οι ρεμπεσκεδες επιτελους

Απάντηση
Γεράσιμος21/12/201719:56
Μια στιγμή. Το 2014 με υπουργό οικονομικών τον κ. Στουρνάρα και στον κολοφώνα του success story Σαμαρά, με επιτόκια να τρέχουν κοντά στο 9% όλους του βασικούς δείκτες της οικονομίας στο μείον, την αξιολόγηση να μην κλείνει με τίποτα, το πρόγραμμα να έχει εκτροχιασθεί από τον Ιούνιο σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του ΔΝΤ και του Σόιμπλε, από τα 16 προαπαιτούμενα εκπληρωμένα μόνο τα 5 με ανεργία 27% και ανάπτυξη 0,7% ακούγαμε και ακούμε πως δεν χρειαζόταν κανένα μνημόνιο, καμία στήριξη για να τελειώσει το πρόγραμμα και να βγούμε στις αγορές. Τώρα με όλους τους δείκτες θετικούς, ρυθμούς ανάπτυξης το 18 που θα τελειώσει το πρόγραμμα 2,5%, ανεργία που θα έχει πέσει κάτω από το 19% και τα σπρεντς ήδη να έχουν υποχωρήσει στο 3,75% κατά τον κύριο Στουρνάρα πάντα, θα χρειαστούμε προληπτικό πρόγραμμα στήριξης, με άλλα λόγια ένα μίνι μνημόνιο…….Κύριε Στουρνάρα ή τότε μας δουλεύατε ή τώρα….αλλά επειδή κατά την άποψή μου και τότε και τώρα…δυστυχώς για σας δίνεται λαβή στους αντιπάλους σας να σας κατηγορήσουν ως αποτυχημένο και θα πρόσθετα και ως μη σοβαρό παίζοντας πολιτικά παιχνίδια της αντιπολίτευσης.

Απάντηση
chris21/12/201723:07
Γεράσιμε, συριζοτρόλ της συμφοράς, οι ρυθμοί σήμερα είναι θετικοί ως αποτέλεσμα του νοικοκυρέματος που ξεκίνησε η κυβέρνηση Σαμαρά. Η δική σου αστεία κυβέρνηση πήγε να εκτροχιάσει την πορεία και μας έβαλε σε μπελάδες με τον Βαρουφάκη. Τράβα τώρα να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ σου και μην μας ζαλίσεις με το αποτυχημένο ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση
Κομισάριος21/12/201720:10
Σύντροφε, 0,60 x 2 για σένα. Γράφεις μεγάλα κατεβατά.

Απάντηση
ΑΡΙΣ 21/12/201719:45
Κατι θα ξερει για να το λεει… ας περιμενουμε τις εξελιξεις ( μαλλον και ο Κουλης εχει ενημερωθει…)

Απάντηση
mitsos21/12/201718:52
Αυτή η πρόταση του Στουρναρα έρχεται να δικαίωση και να πάρει εκδίκηση για λογαριασμό του παχύδερμου που τον είπε ο Τσακαλότος αποτυχημένο μεσα στην βουλή ! δεν έχουν τον θεό τους πολεμάνε με κάθε τρόπο για το γινάτι τους και την μάσα !!

Απάντηση
B5221/12/201718:44
Ούτε μια τρίχα από τα απίδια του Στουρνάρα δεν είναι όλος ο ψείριζα.

Απάντηση
Τι μας21/12/201719:18
Λες βρε παιδακι μου!! Σοβαρα ε? Φοβερος δεξιοφαλαγγιτικος τεχνοκρατης ο στουρναρας, τοσο καλος που εγω θυμαμαι επι ημερων συτου κ των αλλων των δοσιλογων που κρυβανε τα φλασακια στα μαξιλαρια τους ο κοσμακης εφαγε πολυ μεγαλο οργανο του ερωτα ξερεις απο αυτα τα μαυρα τα μεγαλα που ακομα κ τωρα μετα τις ψιλο ψευτιες του συριζα πολλοι θελουν να ξαναψηφισουν τσιπρα!

Απάντηση
τι μας21/12/201721:24
κάνεις πάλι Λούλα? από τραχανά πως πάτε στην Κουμουνδούρου? χαχαχαχαχαχαχ

Απάντηση
Δαρβινιστής21/12/201719:36
Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία στη βλακεία και στην τιποτένια ύπαρξη. Όταν σε φτύνει η φύση και σε κάνει χαμερπή συριζοσκώληκα, λίγα μπορεί να κάνει ο άνθρωπος.

Απάντηση
ΕΙΣΑΙ21/12/201720:10
ΣΚΩΛΗΚΑΣ ΜΕ ΦΤΕΡΑ ftoysoy

Απάντηση
Alexis4ever21/12/201718:39
Η πιο πετυχημένη κυβέρνηση από το 1822

Απάντηση
ΚΠ22/12/201700:15
Aπό το 1821,5 θα έλεγα εγώ.

Απάντηση
ΓΙΩΡΓΗΣ21/12/201720:25
Θυμιζεις γυφτο,που διαλαλει την πραματεια του σε φτωχογειτονια, αλλα κανεις δεν πλησιαζει να αγορασει, γιατι ξερουν πως το καρπουζι ειναι μαπα δηλ ο Τσιπρας !

Απάντηση
ΕΛΛΗΝΑΣ21/12/201719:19
Συριζοτρολ ποσα σε πληρωνει ο Καρανικας για να γραφεις μπαρουφες??????

Απάντηση
den katalabe21/12/201718:35
Τι κλωτσάς ρε Αλέκση δεν είπε τίποτε φοβερό ο άνθρωπος. Απλά ότι η Ελλάδα χρείαζετε ενα ανοιχτό δάνειο. Αν το χρειαστεί θα το χρησιμοποιήσει, αν όχι απλά τις προσφέρει μια οικονομική ασφάλεια αι τέλος. Μην κοιτάς εσύ που έχεις την σύνταξη πρωθυπουργού για τα επόμενα 20-30-40 χρόνια ακόμα και τα χιλιάρικα της άνεργης που έκανες καθηγήτρια πανεπιστημίου. Το κράτος δεν έχει μπαμπάκα…

Απάντηση
FRAU BERLIN 21/12/201718:18
ΑΝ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ, ΤΟΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ? ? ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΚΑ@@ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ !! ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ »ΜΥΑΛΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΝ . ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ! ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !

Απάντηση
Σωκρατης21/12/201719:04
Έφυγαν τα μυαλά επειδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας κατάκλεψαν ουστ και απο εμένα

Απάντηση
αχ-αχ-αχ–αχ τι παθαμε !!!ολοι κλαίμε21/12/201718:55
ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΟΛΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟ-ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ (10.000-50.000) ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ____________ BRE OYST !!!!!!!!

Απάντηση
Τασία 21/12/201718:08
Ρε οι άνθρωποι ειναι άπαιχτοι, τελικά μήπως ο Καρανίκας έβγαλε αυτόν τον χρησμό ?

Απάντηση
kostasv21/12/201718:05
Είναι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο μεν Στουρνάρας θέλει την προληπτική γραμμή στήριξης που θα σημαίνει νέο πρόγραμμα, άρα δικαίωσή του, η δε κυβέρνηση έξοδο στις αγορές τουλάχιστον δύο φορές ως το τέλος του προγράμματος και δημιουργία αποθεματικού. Οι οικονομικοί δείκτες στα ομόλογα είναι υπέρ της κυβέρνησης, αρκεί να εφαρμόσει αυτά που ψήφισε.

Απάντηση
τχ21/12/201719:29
Το αποθεματικό από πού; Ελπίζω όχι με τον ίδιο τρόπο (υπερφορολόγηση , κατακρεούργηση όλων δημοσίων επενδύσεων , στάση πληρωμών προς τους συναλλασσόμενους με το δημόσιο κλπ)

Απάντηση
Χριστιανός Ορθόδοξος21/12/201718:03
Ναι! Είναι μια επιτυχημένη Κυβέρνηση αυτή των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, μία κυβέρνηση που κάνει τα πάντα για να μας βγάλει από τα αβυσσαλέα σκοτάδια, που μας έριξαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και ειδικά αυτές των «εθνοσωτήρων» ΓΑΠ και ακολούθως σαμαροβενιζέλων.

Απάντηση
Πάνος21/12/201718:20
Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε ……πουλόβερ. Το ειδικό δικαστήριο περιμένει.

Απάντηση
Ά.Κ.21/12/201718:18
Κόντεψε να σκίσει τα μνημόνια ,να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ …Στο τσαφ .

Απάντηση
Τούμπα21/12/201717:56
Είπαν οι επιτυχημένοι κωλοτούμπες …

Απάντηση
ΝΙΚΟΣ21/12/201717:52
Είναι αποτυχημένος ο Στουρνάρας και είναι πετυχημένοι οι συριζανέλ. Η κυρά Θεανώ με τα γεμιστά ο Μπαλάφας, ο Βαρεμένος και ο Φλαμπουράρης με τον Παπαχριστόπουλο. Τι να πεις στα στουρνάρια που τους ψήφισαν.

Απάντηση
ΕΛΛΗΝΑΣ21/12/201717:48
Μιλαει ο ποιο αποτυχημενος πρωθυπουργος, Τσιπρακο εχεις υπογραψει νεο μνημονιο το τεταρτο με μειωσεις στα παντα…..λοιπον ασε τις μπουρδολογιες

Απάντηση
2321/12/201717:44
ρε διεστραμενοι συριζαιοι ,αφου ο στουρναρας ειναι αποτυχημενος οπως λετε,γιατι τον εχετε διοικητη της τραπεζας,και δεν τον αμολατε,ρε ξευτηλες συριζαιοι ως ποτε θα εξαπατατε το λαο, θελω να σας δω οταν θα ειστε στο ειδικο δικαστηριο και θα κλαιτε σαν τα μικρα παιδια ,πλησιαζει αυτη η αγια μερα,.

Απάντηση
απιστευτη η αγνοια και η μακακια συννεφο!21/12/201718:13
βρε ΓΚΑΒΑΓΚΛΑ ξερεις ΚΑΝ ποιος ανεβαζει και κατεβαζει τον διοικητη οργιο

Απάντηση
πραγματικά η μακακία σου δεν παίζεται21/12/201721:49
Και λεβέντης και συριζοτσολιάς στόκε μου ε??

Απάντηση
Μπούρδας21/12/201717:43
Τσίπρας ο επιτυχημένος. Έλα μ@@νι στον τόπο σου.

Απάντηση
chrisAK21/12/201717:40
Άντε πρώτα να μάθεις που είναι η Λέσβος και που η Μυτηλήνη και μετά να μιλάς για τον Στουρνάρα. Όπου και να ήταν ο Στουρνάρας είχε επιτυχία. Είναι κύριος λέει αυτά που είναι όπως είναι και είναι μεγάλη ντροπή για την χώρα να λέει αποτυχημένο τον διοικητή της ΤτΕ. Ο Στουρνάρας έβαλε τα γυαλιά σε όλους την Ευρώπη όταν αυτοί περίμεναν και τα είχαν χαμένα χωρίς να έχουν λύση, περίμεναν την χρεοκοπία. Ο Sτουρνάρας είναι αυτός που έδωσε την λύση και είμαστε ακόμη στην ΕΕ και Ε-ζώνη. Εσείς θέλετε μια μαριονέτα και μάλιστα να λέει ψέματα που είναι το συστατηκό σας, η ύπαρξή σας.

Απάντηση
4 χρόνια πίσω, 2 μνημόνια και 100 δις στην πλάτη21/12/201717:33
Το πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018. Το προηγούμενο πρόγραμμα έληγε τον Ιούνιο του 2014. Αυτό το πρόγραμμα οι δανειστές (που ήθελαν περισσότερο αίμα και ήξεραν ότι μόνο ο αλέκσις μπορεί να τους δώσει) σε συνεργασία με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, Κουβέλης) δεν το άφησαν να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα στη λήξη του (30/6/2014) να επιβληθούν capital controls, που εξακολουθούν και σήμερα να ισχύουν, να υπογραφούν 2 ακόμη μνημόνια και να δεσμευτεί η χώρα για τα επόμενα 100 χρόνια. Συμπερασματικά, 4 χρόνια πίσω και 100 δις στην πλάτη. Χωρίς να υπολογίζουμε τις υπόλοιπες επιπτώσεις όπως οι εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που αλλοίωσαν (και θα αλλοιώσουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον) την εθνική μας ταυτότητα, η 4 ετής ακυβερνησία χάρη σε μια ανύπαρκτη και ανίκανη «κυβέρνηση», η (μη) πολιτική υποτέλειας και ραγιαδισμού απέναντι στην Τουρκία και το σουλτάνο, η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και η εξαθλίωση της μεσαίας τάξης, η αποφυλάκιση χιλιάδων εγκληματιών, δολοφόνων και τρομοκρατών, η ουσιαστική διακυβέρνηση της χώρας από τις συμμορίες των εξαρχείων τύπου ρουβίκωνα κλπ κλπ κλπ. Επιπτώσεις που θα πληρώσουν κυρίως τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας (τουλάχιστον), ων ουκ εστι αριθμός

Απάντηση
ΔΗΜΗΤΡΗΣ21/12/201717:31
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Απάντηση
Κατερίνα 21/12/201717:23
Μιλάει η «πετυχημένη» κυβέρνηση η οποία πέρασε με τροπολογιες μεταμεσονυχτιες όλα αυτά για τα οποία κατεβαζε τον κόσμο στους δρόμους για να μην τα περάσουν οι προηγούμενοι… Μιλάμε για μεγάλη «επιτυχία»!!!

Απάντηση
ΚΑΤΩ Ο ΚΟΜΜΟΝΙΣΣΜΜΟΣΣ21/12/201717:33
ΣΚΑΣΜΟΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΙΑΡΑΤΑ! ΕΣΕΙΣ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΝΙΑ.

Απάντηση
Κατερίνα 21/12/201719:38
Καλά από που κατάλαβες εσύ ότι εγώ είμαι κομμουνίστρια; Καμία σχέση. Και το συριζα το έφερε στην εξουσία ο ευκολοπιστος λαός. Αν δεν κάνω λάθος ψηφισαμε, δεν ψηφίσαμε

Απάντηση
Άγγελος21/12/201717:21
«Επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών τότε και μια αποτυχημένη κυβέρνηση, είχαν θέσει ως βέλτιστη εκδοχή όχι την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά τη γραμμή στήριξης, δε σημαίνει ότι μια ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δε θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα». Το άκρον άωτον του βαυκαλίζομαι, που σημαίνει παραμυθιάζομαι, εξαπατώ ή καθησυχάζω τον εαυτό μου με ψεύτικες προσδοκίες.

Απάντηση
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΑΥΘΑ 17.2121/12/201718:38
ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΣΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ———— ΠΑΠΑΡΑ

Απάντηση
Άγγελος22/12/201709:18
Η Φρύνη ή η Λαϊδα;;

Απάντηση
Godjilakis21/12/201717:20
Πες στον φίλο σου τoν Rothschild να βάλει στην θέση του έναν πετυχημένο σαν και σένα ξέρεις εσύ μικρέ αλέξη

Απάντηση
Rothchild21/12/201717:42
Εσύ πάνε φάε πιτόγυρα να μεγαλώσεις πρώτα μπάφο.

Απάντηση
ΧΡΗΣΤΟΣ21/12/201717:20
πετυχημενη κυβερνηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! το χιουμορ τους ειναι οντως αστειρευτο

Απάντηση
ΤΕΛΑΜΩΝ21/12/201717:14
ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ .ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ , ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.

Απάντηση
Ελένη Λ.21/12/201718:11
Οπως τα λετε και λιγα λετε. Καλες γιορτες.

Απάντηση
stp21/12/201717:10
Για να μάθουμε ποιός συνεργάτης ο Καρανίκας, αν είναι αυτός τότε έχει δίκιο. Εκτός αν το είπε η Καρακώστα, τότε έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Απάντηση
trevor21/12/201717:09
Αμφισβητουν μεχρι και τον Στουρναρα, ισως τον μοναδικο σοβαρο ανθρωπο που εμεινε σ’αυτην την χωρα. Αν δεν υπηρχε ο Στουρναρας το καλοκαιρι του 2015 θα ειχαμε γινει κανονικη Βενεζουελα με αυτα που θελανε να κανουν αυτοι οι κατσαπλιαδες, με πρωτους και καλυτερους τον Βαρουφακη και τον Λαφαζανη! Αυτος γραφει λεπτομερη και με στοιχεια εκθεση κι αυτοι απαντανε με αερολογιες και 45 λεξεις! Αν αυτη η χωρα ειναι ακομα ζωντανη τ’οφειλει στον Στουρναρα και τον Ντραγκι και οχι σε πουθεναδες οπως ο Τσακαλωτος!

Απάντηση
Γρύλλος21/12/201717:01
Ξέρει γιατί ζητάει προληπτική στήριξη ο Στουρνάρας. Πού θα στηρίζεται ο ίδιος μετά το καλοκαίρι του 2018;

Απάντηση
@ σιγουρα21/12/201717:24
σιγουρα οχι απο σενα αποτυχημενε Νο.2, αντε τρεξε να πάρεις το επίδομα ανεργίας να κάνεις χριστούγεννα. Πολύ πιο παραγωγικό απο το να βρεις καμια δουλεια αλλωστε …. ε?!

Απάντηση
GG21/12/201717:17
τόσα ξέρεις, τόσα λες…

Απάντηση
Αλέξη21/12/201716:59
Καλύτερα μορφωμένος και αποτυχημένος παρά αμόρφωτος και βλάκας

Απάντηση
LM-21/12/201716:57
Ρε οχι ενα προληπτικο μνημονιο ακομα, 10, 15 μνημονια ακομα. Βαλτε στον Ελληνα μνημονια, βαλτε στον ραγια βαζελινη. Δεν μπορει χωρις αυτα. Σπρωξε και αλλο στουρναρα, σπρωξε, ο Ελληνας το θελει.

Απάντηση
sos21/12/201716:56
ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΓΑΙΔΑΡΟΙ… ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ …ΚΕΦΑΛΑ…..

Απάντηση
5Zalis21/12/201716:56
δηλαδη, ο συριζα θεωρει οτι ειναι μια επιτυχημενη κυβερνηση;

Απάντηση
Μήπως αυτό το είπε 21/12/201716:55
ο επιτυχημένος Καρανίκας , αυτοπροσώπως ; Η ο » επαναστάτης » γλυκών υδάτων Τσίορας , που επιβάλει τις φοβερότερες και πιό άδικες φορομπηχτικές πολιτικές , που ούτε στο Μεσαίωνα δεν τολμούσαν να εφαρμοστούν !

Απάντηση
Θύμα21/12/201716:46
Αν ο Στουρνάρας θεωρείται αποτυχημένος, ο Τσιπρας τι θεωρείται;

Απάντηση
Αγύριγο κεφάλι 21/12/201716:37
Προς Κυβέρνησιν:_____________Δώστε τις Συντάξεις πλήρως ΚΑΙ τις Επικουρικές που κρατάτε, του κόσμου. Ακόμη ΚΑΙ τα ΔΩΡΑ Χριστουγέννων και Πάσχα και τα θερινά επιδόματα.________________Ο κόσμος ΣΕ ΑΥΤΑ, δεν θα ξεχάσει στις ΕΚΛΟΓΕΣ!____________Τους έχετε ΛΙΩΣΕΙ στον αδικαιολόγητον από κάθε άποψη ΦΟΡΟ ΚΑΤΟΧΗΣ του ακινήτου ΤΟΥΣ, που τον ονομάζετε ΕΝΦΙΑ!..

Απάντηση
ΕΛΛΗΝΑΣ21/12/201719:21
Μπα πως το παθες Συριζακο κα γραφεις τετοια πραγματα??????

Απάντηση
ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΡΟΛ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ21/12/201721:42
ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 60 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΙΣΤΑΝ !!!

Απάντηση
Το δις εξαμαρτείν21/12/201716:33
Όποιος πιστεύει ακόμα αυτά που λέει ο «θα θα σκίσω τα μνημόνια’, απλά την έβαψε.

Απάντηση
John21/12/201716:31
Δύσκολα θα γλυτώσει τα αμερικανικά στρατιωτικά αντίποινα ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αυθάδειά του να επιτεθεί σ’ ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs. Έχει δίκιο ο Γιάννης Στουρνάρας όταν μιλάει για προληπτική γραμμή (μνημόνιο) μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, άποψη που συμμερίζεται ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi. Δυστυχώς η κυβέρνηση διολισθαίνει σε μια κραυγαλέα προχειρότητα η οποία θα της κοστίσει πανάκριβα. Καλό θα ήταν λοιπόν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά ν’ αφήσουν στην άκρη τις εξυπνάδες και να δουν τη πραγματικότητα κατάματα. Ειδάλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος η Ελλάδα να βρεθεί στο στόχαστρο αμερικανικών στρατιωτικών αντιποίνων με άλλοθι τη μεροληπτική στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της Μόσχας και του Πεκίνου.

Απάντηση
Tοτε21/12/201719:29
Ας προσκυνησει σε ρωσια και κινα και να δουμε μετα τη μανγκια των αμερικανων ιμπεριαλιστων.Εχει τα φρυδια ο τσιπρας ή μπα?

Απάντηση
Αγύριγο κεφάλι 21/12/201717:09
Εμείς οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, δεν έχουμε μάθει να …φοβόμαστε μήπως μας κάνουν …»Ντα»!.._____________Εσείς, μπορεί να το …συνηθίζετε αυτό!..___________Πάντως, ΚΑΡΠΑΖΟ-εισπράχτορες ΕΜΕΙΣ δεν πρόκειται να γίνουμε!..

Απάντηση
Παναής21/12/201718:04
Τώρα που θα μπαγλαρώνετε τους»πρώην συντρόφους » ,θα το δούμε . Θα βγάλουμε συκώτι καινούργιο.

Απάντηση
EYAGGELOS 21/12/201717:52
Πιστευει κανεις αυτα που λεει ο Τσιπρας……και καθεστε κι ασχολειστε με ψευτες …..

Απάντηση
John21/12/201718:13
Θα τους γυρίσει boomerang.

Απάντηση
chrisAK21/12/201717:49
εσείς είστε αρτίστες της κολοτούμπας και στα τέσσερα. Πονάει; δεν θέλω να δοκιμάσω αλλά για να το ευχαριστηθώ, αίματα έχετε;

Απάντηση
Μαζί σου21/12/201716:31
Στουρνάρα μην μασάς, είμαστε μαζί σου. Τα αποτυχημένα ετοιμάζονται για μεγάλη έξοδο στις αγορές και ακόμα μεγαλύτερη φάπα μετά απ’αυτή

Απάντηση
Γιώργος 4521/12/201716:30
Στουρνάρας λέει ότι χρειάζεται η πιστοληπτική γραμμή στήριξης και παραθέτει τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ του γιατί χρειαζόμαστε αυτή την γραμμά στήριξης. Οι αλήτες συμμορίτες τον βρίζουν χωρίς να παραθέτουν κανένα επιχείρημα και ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει με αρκετά εκατομμύρια την μαγκιά και τον αισχρό λαϊκισμό τους.

Απάντηση
John22/12/201702:19
Η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός της κυβέρνησης θα τη φέρουν εκ των πρωτέρων σε ευθεία μετωπική σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Η βορειοατλαντική συμμαχία και ο Αμερικανός πρέσβης Geoffrey R. Pyatt εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με την αυθάδεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου να ζητήσει τη παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα από τη θέση του διοικητή της ΤτΕ. Στο ίδιο μήκος κύματος η ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η γερμανική καγκελαρία που έσπευσαν να καυτηριάσουν την «ακατανόητη στάση» της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα. Πληροφορίες θέλουν τον επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi ν’ απαιτεί από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να μην επιχειρήσει ν’ ασκήσει δίωξη εναντίον της διοίκησης της ΤτΕ με αφορμή τη πρόσφατη έκθεση για τη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που καταγράφει μια πικρή πραγματικότητα.

Απάντηση
@21/12/201716:29
Τα αυτονοητα λεει ο Στουρναρας, αλλα αμα εχεις να κανεις με ηλιθιους ….

Απάντηση
ΠΛ21/12/201716:21
το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι ο αποτυχημένος πέφτει μέσα στις προβλέψεις του όπως π.χ. για την φετινή ανάπτυξη και εσείς όχι.

Απάντηση
Ιωσήφ21/12/201716:21
Ο στουρνάρα γνωρίζει την οικονομία καλύτερα από όλους εσάς τους ρεμπεσκέδες Αδτριάντα θα έπρεπε να του στήσετε

Απάντηση
Ελένη Λ.21/12/201716:20
Στον κ. Στουρναρα Γ. οφειλουμε το οτι δεν ειμαστε στην δραχμη με τις ολεθριες συνεπειες. Ειναι αξιος οποιος κατηγορειται απο τους Συριζα-Ανελ.

Απάντηση
Ενω21/12/201719:35
Με το ευρω σωθηκαμε κυρα εληνη.Απο τη μερα που ήρθε το ευρω να σου θυμισω υπηρξε αμεση υπερτιμιση προιοντων και υπερησιων κατα 300% και οι μισθοι φυσικα μειναν ιδιοι.Κατι εξυπνοι καναν και υπολογισμους με το κομπιουτερακι για να πληρωσουν το μισθο σε ευρω.Ασε τη καραμελα στην ακρη λοιπον και κοιτα που η τραπεζα της ελλαδος δεν ανηκει καν στην ελλαδα και οτι επι δραχμης και σε συναρτηση με το χρυσο κανονα υπηρχε αξια επι της δραχμης,με τα συγχωροχαρτια του ευρω υπαρχει μονο χρεος γιατι ειναι χρεοχαρτια αντε καλες γιορτες κυρα ελενιτσα

Απάντηση
Ελένη Λ.21/12/201716:17
Επικοινωνιακα κολπα, ψεματα, προχειρες, επιφανειακες λυσεις, ανικανοι σε ολα με την ανοχη, ενθάρρυνση του λαου που του αρεσουν οι λαικιστες, ψεματα.

Αρέσει σε %d bloggers: