Ολόκληρο το κείμενο-σεντόνι των «53» του ΣΥΡΙΖΑ: Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ έχει μετατραπεί σε ομηρία

http://zeidoron.blogspot.gr/

Ζητούν αλλαγή πολιτικής, χρησιμοποιώντας το σύνθημα «πάμε αλλιώς» – Αξιώνουν νομοθετική παρέμβαση για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας

Την πλήρη αντίθεσή τους για τη συγκυβέρνηση με τους
Ανεξάρτητους Έλληνες εκφράζουν με πολυσέλιδο κείμενό τους τα μέλη του κινήματος των «53» του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει εξελιχθεί σε «ομηρία», ενώ κάνουν λόγο για «πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα».

Ζητούν δε την αλλαγή πλεύσης, χρησιμοποιώντας το σύνθημα «πάμε αλλιώς», ενώ ασκείται έντονη κριτική σε φαινόμενα αλαζονείας αι προσωπικών στρατηγικών, τα οποία διακρίνουν.

«Η πορεία προς την έξοδο από τα μνημόνια δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Οι συνεχείς αξιολογήσεις, οι πιέσεις που ασκούνται με προφανή σκοπό να εκθέσουν την κυβέρνηση της αριστεράς στα λαϊκά στρώματα είναι ακόμα μπροστά μας» σημειώνουν οι «53», τονίζοντας ότι απαιτείται νομοθετική παρέμβαση για την κατοχύρωση και υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας.

Επίσης ασκείται κριτική για την πολιτική έναντι της Εκκλησίας και το προσφυγικό. Χαρακτηρίζει ως αρνητικό παράδειγμα της κυβερνητικής πολιτικής την «αμηχανία μπροστά στις απαιτήσεις της ηγεσίας της εκκλησίας, καθώς όχι απλώς η κυβέρνηση εμφανίζεται διστακτική στο θέμα του χωρισμού Κράτους- Εκκλησίας, αλλά «έχει ανεχθεί από την ηγεσία της εκκλησίας να παρεμβαίνει ακόμα και στο ποιος θα είναι ο αρμόδιος υπουργός».

Ασκεί επίσης οξύτατη κριτική στο προσφυγικό ζητώντας μεταξύ άλλων την κατάργηση της κράτησης για όλους και όλες του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού εκτός από περιπτώσεις που αποδεδειγμένα έχουν σοβαρή παραβατική συμπεριφορά.

Αντιτίθεται στη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Σήμερα πρέπει να αξιολογηθεί αυτή η συγκυβέρνηση που πολλές φορές μετατρέπεται σε ομηρία από ένα πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα που πιέζει για να μπλοκάρει σωρεία ριζοσπαστικών- θετικών μέτρων ή για να υιοθετηθούν συντηρητικές επιλογές».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή-σεντόνι που δημοσιεύθηκε στη Realnews
Κείμενο των 53 του ΣΥΡΙΖΑ στη Real

Αρέσει σε %d bloggers: