Διώκεται η έκφραση γνώμης

http://www.kathimerini.gr

του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Παραθέτω το κείμενο που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της «Κ» της 25ης Δεκεμβρίου 2016 εξαιτίας του οποίου διεξάγεται προκαταρκριτική έρευνα από την εισαγγελία για υποκίνηση σε ρατσιστική βία, ξενοφοβία και ισλαμοφοβία.

Η δίωξη στηρίζεται σε μηνυτήρια αναφορά του εκπροσώπου του ΕΠΣΕ για το οποίο δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι αποτελεί μέλος του Διεθνούς Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι που έχει αναστείλει την λειτουργία του εδώ και περίπου τρία χρόνια. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ανάρτηση στο διαδίκτυο δημοτικού συμβούλου της Αθήνας ο οποίος συγκρίνει την επιχειρηματολογία μου με αυτή της Χρυσής Αυγής. Περιλαμβάνεται επίσης άρθο της συναδέλφου κ. Κουναλάκη η οποία με αυστηρό τόνο με ανακαλεί στην τάξη της πολιτικής ορθότητος.

Δεν ξέρω ποια πράξη ρατσιστικής βίας προκλήθηκε από το άρθρο που περιγράφω την κατάσταση στην πόλη όπου ζω.

Εκείνο που ξέρω είναι ότι η ένδεια επιχειρημάτων όσων φέρουν την ταμπέλα του «προοδευτικού» μετατρέπει τον δημόσιο διάλογο σε κοκορομαχία για να καταδικάσουν με την κακοφωνία τους υπόλοιπους σε σιωπή. Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης γι’ αυτούς που μπορεί να είναι πολυτέλεια, ή άχρηστο ψιμύθιο για την δημοκρατία τους.Το θεωρώ ζωτική μου ανάγκη όπως και θεωρώ άμεση προτεραιότητα για την εκπαίδευση τα εντατικά μαθήματα κατανόησης κειμένου.

«Τ​​ι εννοούμε όταν λέμε πολυπολιτισμική κοινωνία, ή πολυπολιτισμική πόλη; Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τη Γαλλία. Εκεί η σύνθεση που οδήγησε στη θεωρία της πολυπολιτισμικότητας στηρίχθηκε στο αποικιοκρατικό της παρελθόν. Πληθυσμοί της πρώην αυτοκρατορίας, από το Βιετνάμ ακόμη έως την Αλγερία, πληθυσμοί που μιλούσαν γαλλικά ως επί το πλείστον, συνέρρευσαν στο πρώην μητροπολιτικό κέντρο για να ενταχθούν στην κοινωνία του. Το πρώτο και βασικό στοιχείο της ένταξης ήταν η προσφορά εργασίας. Υπήρχε η άποψη πως αν η κοινωνία εξασφαλίσει ένα στοιχειώδες επίπεδο ευημερίας η ένταξη θα λειτουργούσε παραμερίζοντας τα όποια χάσματα, κυρίως τα θρησκευτικά. Είναι μάλλον προφανές ότι η θεωρία αποδείχθηκε φενάκη. Τα παρισινά προάστια, που μετατράπηκαν σε γκέτο, έγιναν καύσιμη ύλη για το επιθετικό Ισλάμ και τον πόλεμο που κήρυξε κατά του Δυτικού Πολιτισμού.

Η πολιτική συζήτηση που ξέσπασε το καλοκαίρι γύρω από το «μπουρκίνι» είναι η απόδειξη πως τα ρήγματα παραμένουν ενεργά ακόμη και στο εσωτερικό μιας κοινωνίας που επαίρεται πως είναι πολυπολιτισμική. Η στρατολόγηση Γάλλων πολιτών από το Ισλαμικό Κράτος αποδεικνύει ότι ο ιμάμης της γειτονιάς μπορεί να είναι ισχυρότερος από τον δάσκαλο του εκκοσμικευμένου σχολείου. Και το Κοράνι υπερισχύει του Μπαλζάκ. Η γαλλική ταυτότητα, «ευτυχής» κατά τον Αλέν Ζιπέ ή «όχι», υπονομεύεται από τις ενοχές που καλλιεργεί ο πολιτισμικός σχετικισμός στην ψυχή του Δυτικού ανθρώπου. Ας μην ξεχνάμε πως επί μερικές δεκαετίες η ίδια η έννοια της «εθνικής ή πολιτισμικής ταυτότητας» ήταν απαγορευμένη για τον κυρίαρχο στην Ευρώπη προοδευτικό λυρισμό. Η Ελλάδα δεν είχε αποικίες. Είχε ελληνικές κοινότητες εκτός συνόρων, οι οποίες αναγκάστηκαν να ενταχθούν βιαίως στην ελληνική επικράτεια. «Βιαίως», κοινώς με τις χειρότερες δυνατές προϋποθέσεις. Παρ’ όλ’ αυτά, αποδέχθηκαν την ένταξή τους στους κανόνες μιας πολιτείας η οποία τους χρωστούσε, εν πολλοίς, τον ξεριζωμό τους. Μιλούσαν την ίδια γλώσσα, μοιράζονταν την ίδια Ιστορία και πίστευαν στον ίδιο Θεό. Γι’ αυτό όταν ακούω ότι οι κάτοικοι της Λέσβου περιέθαλψαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες επειδή είχαν κι αυτοί εμπειρία της προσφυγιάς το ακούω ως ιστορικό ανέκδοτο. Ομως λέγεται στα σοβαρά. Ο δημοσιογραφικός λυρισμός ταυτίζεται στις επιδόσεις του με τον προοδευτικό.

Οσοι ήρθαν στη χώρα μας με το πρώτο κύμα μετανάστευσης, εξόριστοι του σοσιαλιστικού παραδείσου, εντάχθηκαν στην ελληνική κοινωνία, παρά την απειρία της και τις δικαιολογημένες έως ένα σημείο αντιστάσεις της. Εργάστηκαν, έκαναν περιουσίες, αγόρασαν διαμερίσματα και έστειλαν τα παιδιά τους σχολείο. Ο φίλος μου ο Γιάννης, όταν του είπα ότι τον είδα στον ΣΚΑΪ επειδή το περίπτερό του είναι δίπλα στο Everest όπου έγινε η έκρηξη, με ρώτησε μόνον αν τα ελληνικά του είναι καλά, κι αν έκανε κανένα λάθος. Θυμάμαι ακόμη τη δεκαεξάχρονη τότε Ντίνα, σε ένα σχολείο στην Καλαμάτα, που είχε γεννηθεί στην Αλβανία, ήταν η πρώτη μαθήτρια και ο πατέρας της παραπονιόταν στην καθηγήτρια ότι δεν διαβάζει αρκετά. Ηθελε να σπουδάσει φυσικομαθηματική και της άρεσε η ποίηση του Καββαδία.

Ανάμεσά τους υπήρχε και υπόκοσμος; Μαφίες και πορνεία; Ελάτε τώρα. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.

Η μετανάστευση από τις πρώην χώρες του Σιδηρού Παραπετάσματος δεν έκανε την ελληνική κοινωνία πολυπολιτισμική, εν πάση περιπτώσει όπως αντιλαμβάνεται την πολυπολιτισμικότητα η Δυτική Ευρώπη. Δεν κάνουν την ελληνική κοινωνία πολυπολιτισμική ούτε τα κύματα των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών που την έχουν πλημμυρίσει τα τελευταία χρόνια. Το εστιατόριο «Cabul» που άνοιξε απέναντι ακριβώς από τη βίλα Αμαλία, για την οποία ξοδεύτηκαν εκατομμύρια, έχει την ίδια σχέση με την πολυπολιτισμικότητα όση έχει ένα μιούζικαλ του Δαλιανίδη με τον Gene Kelly. Αλλο πολυπολιτισμική πόλη, όπως το Παρίσι ή το Λονδίνο, και άλλο πόλη όπου έχουν συρρεύσει πολλοί μετανάστες οι οποίοι ούτε να αποδεχθούν τους κανόνες της θέλουν, ούτε να ενταχθούν στη ζωή της μπορούν. Ευλόγως θα απορήσετε: μα για ποιους κανόνες μιλάς; Αυτούς που πρώτοι εμείς γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας;

Η πέραν της πλατείας Αμερικής περιοχή είναι γεμάτη από Αφρικανούς της υποσαχαρίου Αφρικής. Πώς ζουν όλοι αυτοί; Πού εργάζονται; Πορνεία και ναρκωτικά, σου λένε οι κάτοικοι. Ολη μέρα τους βλέπεις να συνομιλούν ή να καβγαδίζουν μεταξύ τους. Γύρω από την πλατεία Βικτωρίας έχουν ανοίξει καταστήματα «μεταναστευτικού ενδιαφέροντος» – κινητά μεταχειρισμένα, ψιλικατζίδικα με δύο πορτοκαλάδες, καφενεία. Ποια είναι η πελατεία τους; Οι 300.000 αδήλωτοι μετανάστες του κ. Μουζάλα;

Φίλε, Γιώργο Καμίνη. Σε άκουσα να αποκαλείς την Αθήνα «πολυπολιτισμική πόλη». Λυπάμαι πολύ, αλλά η Αθήνα δεν είναι πολυπολιτισμική. Είναι μια πόλη με πολλούς μετανάστες, περισσότερους από όσο μπορούν να αντέξουν οι χαλαρές δομές της και οι ανύπαρκτοι κανόνες τους. Και όσο κι αν σου συμπαρίσταμαι στη διένεξή σου με τον ανεκδιήγητο Τόσκα –επιτέλους άκουσα τη φωνή σου–, το πρόβλημα της Αθήνας δεν είναι μόνον πρόβλημα αστυνομίας.

Η υπερκατανάλωση της πολιτικής ορθότητας βλάπτει σοβαρά την κοινωνική υγεία. Ας αφήσουμε για λίγο κατά μέρος τα ανθρωπιστικά δάκρυα που μας φέρνει ο αδέσποτος Αφγανός και ας αναρωτηθούμε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, πού κοιμάται τη νύχτα και πού βρίσκει φαγητό. Κι ας μην ξεχνάμε ότι πολλά άτυπα κύτταρα κάνουν έναν βαρβάτο καρκίνο».

ΣΧΟΛΙΑ:

Aggelos Ags • 5 days ago
Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό άρθρο σας!! Η «πολιτική ορθότητα» αποτελεί την σύγχρονη μορφή φασισμού. Και όπως έλεγαν τα συντρόφια της Αριστεράς: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Συνεχίστε να μας διδάσκετε με τα άρθρα σας.
•Reply•Share ›

Avatar
vasilis • 12 days ago
Κυριε Θεοδωροπουλε : Ξαναδιάβασα προσεχτικά το άρθρο σας και τελικά το μάτι μου σκόνταψε στην άτυχη κατακλείδα του κειμένου σας, «κι’ ας μην ξεχνάμε οτι πολλά άτυπα κυτταρα κάνουν ενα βαρβάτο καρκίνο». Ονομάζω τη φράση σας «άτυχη», γιατί κατα διαβολική σύμπτωση κάτι παρόμοιο έγραψε και ο Χιτλερ στο βιβλίο του «Ο Αγώνας μου» ( 1923 ) : «Ο Εβραίος ειναι καρκίνος στο σώμα της Γερμανίας». Ωστόσο, η φράση σας με κανένα τροπο δεν υποκινεί σε ρατσιστική βία. Θα υποκινουσατε σε ρατσιστική βία, αν συμπληρώσατε τη φράση σας, οπως έκανε ο Χιτλερ, με το συμπέρασμα : «και μονο με το μαχαίρι μπορει να αφαιρεθεί». Εκφράσατε τη γνώμη σας, γνώμη που συμμερίζονται πολλοί στην Ελλαδα και άλλου , χωρις να υποκινηςετε σε βία, κι’ αυτο οπωσδήποτε δεν συνιστά
μια ποινικά κολάσιμη πράξη.

2
•Reply•Share ›
Avatar
vasilis vasilis • 12 days ago
Μια αβλεψία : Παρσκαλω, το «συμπληρώσατε» να διαβαστεί «συμπληρωνατε».
Ευχαριστώ.

1
•Reply•Share ›
Avatar
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 14 days ago
Παρόλο που δεν αρέσει στον moderator είδα με εκπληξη ότι εκ των υστέρων, ναι, ο moderator( από την ΕΦΣΥΝ τον εφεραν;)έκοψε σχόλια της Θεανως και αντισχολιο μου σε αυτήν.
Αχ κ.Παπαχελά, θα μείνεις ολομόναχοςμε τους κομμουνιστές της Δούρου-Δουρου στην Πλατεία Κουμουνδούρου (και της Δούρου) και θα σου αξίζει.
Σε προειδοποιαω (μπούρδα Καραβάγγο, που έλεγε κι η ατάκα στο Γάμος αλα Ελληνικά)
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 14 days ago
Επιτέλους έκαναν αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει εδώ και πολύ καιρό…
Έχεις το θράσος να διαμαρτύρεσαι κιόλας…Σχόλια τύπων σαν εσένα έχουν συμβάλει ενδεχομένως στο να βρεθεί κατηγορούμενος ο αρθρογράφος…Άιντε…
•Reply•Share ›
Avatar
Θεανώ ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 11 days ago
«Γκέγκε» !!!
Ολόκληρη η περιγραφή και απεικόνηση της παιδείας σου, χαρακτήρα σου και εν γένει του ατόμου σου σε ΜΟΝΟ ΜΙΑ λέξη! Μπλιάχ..! Σε ποιό «τεκέ» στο έμαθαν ; Στο έμαθαν μαζί με το «¨Αϊντε»; Πρίν ή μετά;
————
ΥΓ: Συγχαρητήρια! Κάνεις εξαιρετική δουλειά αποδομώντας τον χαρκακτήρα και την εικόνα σου χωρίς την βοήθειά μου.
Δεν χρειάζεται να επέμβω. Απλώς παρακολουθώ την κατρακύλα σου πίνοντας ένα Daiquiri (με φρουτάκι και ομπρελίτσα) ενώ αγναντεύω το ηλιοβασίλεμα του Σαρωνικού απο την ταράτσα του duplex μου στην παραλία της Γλυφάδας, μ’ένα αυτάρεσκο χαμόγελο να διαγράφεται στα χείλη μου, και μιά φωνή να μου λέει: – «Good show! Jolly good show..!»
…ενώ εσύ πασχίζεις ν’αναπνέυσεις ανάμεσα από την ευωδία των αναποδογυρισμένων κάδων με τα σκουπίδια και τις αναθυμιάσεις των μολότωφ που πετούν οι «φιλενάδοι» σου στα Εξάρχεια…
Όπως συνθίζεις να λές: «Έτσι»! εκεί, μέχρι να σούρθει ταμπλάς…!
•Reply•Share ›
Avatar
Ρ.Β. ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 12 days ago
Τώρα κατάλαβα από κόλλησες αυτό το «ΑΪΝΤΕ»…!

Άϊντε Παιδιά-Πάνος Τζαβέλας Π.Α.ΜΕ
•Reply•Share ›
Avatar
Μαντουμπάλα ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 12 days ago
Αυτό το «Άιντε» θα το έμαθες όταν πήγαινες τις στάμνες για νερό με το ξεροκέφαλο γαϊδούρι…ξυπόλητη!
•Reply•Share ›
Avatar
Κώστας Π ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 12 days ago
Χαμένος ο κόπος να κατεβάσουν το σχόλιο.
Προφτάσαμε και το διαβάσαμε και ούτως ή άλλως ξέρουμε το ποιόν σου…
•Reply•Share ›
Avatar
αντώνης ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 13 days ago
Δεν πείθεις.!
Το ιστορικό των σχολίων σου εδώ είναι ο χειρότερος εχθρός σου.!
•Reply•Share ›
Avatar
KATEΡΙΝΑ αντώνης • 12 days ago
Βρε τράβα πιο κει…και ξαναδιάβασε τα σχόλια του…ρούλη…Άιντε…(Και δε με ενδιαφέρει να πείσω…και ειδικά τύπους σεν εσένα και τους ομοίους σου…Γκέγκε…;)
•Reply•Share ›
Avatar
Μαρία Α. KATEΡΙΝΑ • 12 days ago
Έχεις θράσος και αναίδεια ένεκα του ιντερνετικού τοίχου. Εκ του πλησίον θα ήθελα να σ’έβλεπα να τα λες αυτά σε άλλους.
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Μαρία Α. • 11 days ago
Αυτοαναφορικό!
•Reply•Share ›
Avatar
αντώνης KATEΡΙΝΑ • 12 days ago
ὅπερ ἔδει δεῖξαι !
•Reply•Share ›
Avatar
αντώνης ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 13 days ago
Δεν πείθεις…!
Το ιστορικό των σχολίων σου εδώ είναι ο χειρότερος εχθρός σου…!
•Reply•Share ›
Avatar
Μαριάννα K. ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 14 days ago
Τα δικά σου σχόλια πρέπει να λογοκρίνουν. Εσύ επιτίθεσαι στους άλλους σχολιαστάς. Αυτοί αντιδρούν στις δικές σου ύβρεις και αλητείες.
Εσύ κάνεις ασύστολη προπαγάνδα εδώ. Εσύ γράφεις όλα τα δηλητηριασμένα σχόλια. Εσύ ξεκατινιάζεσαι. Εσύ κατεβάζεις το επίπεδο της ιστοσελίδας (εσμεμμένα). Εσύ αλληλο-υποστηρίζεσαι με τα άλλα προγανδίζοντα τρόλ. Εσύ έχεις αποστολή αποσυντόνισης της ιστοσελίδας.
Εσύ είσαι το πιό αποκρουστικό τρόλ στην «Κ».
•Reply•Share ›
Avatar
Άγγελος Α ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 14 days ago
Αναιδής και ανάγωγη είσαι πρωτίστως εσύ και ακολουθούν μερικά άλλα συντρόφια και συνοδοιπόροι σου της ίδιας ποιότητος και με την ίδια ατζέντα σαν εσένα!
•Reply•Share ›
Avatar
Ι.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 14 days ago
Έχεις το θράσος και μιλάς ενώ θα έπρπε να εξαφανιστείς από την ιστοσελίδα; Κακώς σου δημοσιεύουν τις ύβρεις σου. Τα σχόλια που κάνεις δεν είναι σχόλια. Είναι μιά ατέλειωτη ακολουθία ύβρεων προς τον αρθογράφο, τους σχολιαστές και όλους όσους ευρίσκονται στο διάβα σου.
•Reply•Share ›
Avatar
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ Ι.Μ. • 13 days ago
Πρόκειται για μία νοσούσα συνάνθρωπο, ας μην φοβόμαστε τις λέξεις, κι εμείς που το βλέπουμε και το γράφουμε, κι ο moderator που κόβει τέτοιες διαπιστώσεις πιστεύοντας ότι διακυβεύεται η τιμή του Μέσου με την απλή αλήθεια. Απορώ σε τι εξυπηρετεί να φιλοξενούνται σχόλιά της, ενώ αυτά δ ε ν μεταφέρουν οποιοδήποτε νόημα. Ο μέσος ψυχίατρος ή και ο κλινικός ψυχολόγος έχει πολλές τέτοιες περιπτώσεις στο δυναμικό της παρέμβασής του, αλλά δεν εκθέτει το κοινό σε αυτές. Ο moderator θα μπορούσε να «σηκώνει αυτό τον σταυρό» και να πετάει τις ανοησίες της στα σκουπίδια. Ελπίζω να δημοσιευθεί αυτή η άποψη. Την κάνω με νηφαλιότητα και νομίζω ότι θα συμφωνήσει όλος ο κόσμος που λέει την άποψή του στην στήλη.
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 12 days ago
Aυτοαναφορικό par excellence!!!
(Eδώ αναρτούν τα δικά σου σχόλια και των ομοίων σου και θα κόψουν άλλα…; Αναρτήσεις σαν τις δικές σου και των ομοίων σου ενδεχομένως συνέβαλαν στο να κατηγορηθεί ο αρθρογράφος για όσα κατηγορείται…
Άιντε…Μαζέψου…)
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ι.Μ. • 14 days ago
Aυτοαναφορικό…(ως προς όλα)…
•Reply•Share ›
Avatar
Γιάννης Π ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 13 days ago
Τι οίστρος.!
Τι ευγλωτία.!
Τι έμπνευση.!

1
•Reply•Share ›
Avatar
Σπύρος Β ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 14 days ago
Εσύ σαν το χειρότερο τρολ της ιστοσελίδας δεν θα έπρεπε να μιλάς…
Εσένα πρέπει να «κοψουν» από την ιστοσελίδα
•Reply•Share ›
Avatar
Αλέξανδρος Πιστοφίδης • 15 days ago
Στο βιβλίο του The Open Society and Their Enemies, με τον οποίο, σίγουρα, θα συμφωνεί ο κος Θεοδωρόπουλος, γράφει ο Karl Popper: «Στο όνομα της ανοχής, θα πρέπει να διατηρήσουμε το δικαίωμα να μην ανεχτούμε τη μισαλλοδοξία, διότι εάν δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε μια ανεκτική κοινωνική τάξη ενάντια στις επιθέσεις της μισαλλοδοξίας, τότε θα περιοριστούν οι ανοχές» και μαζί τους και η ελευθερία του λόγου, την οποία επικαλούμεθα. Η Ελευθερία του Λόγου και η Ανοχή ή θα συνυπάρχουν ή η μία θα αποκλείει την άλλη.

Και για να μην παρεξηγηθώ, επειδή, παρότι άθεος, ως παιδί προσφύγων, έχω μάθει να σκέφτομαι το συνάνθρωπο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του, γι αυτό είμαι υπέρ της ανάγκης να μπουν κανόνες εισόδου, ώστε να μπορούμε να υποδεχτούμε (όχι με αγάπη) αλλά τουλάχιστον ως άνθρωποι προς συνανθρώπους, εκείνους που έχουν πράγματι ανάγκη.

Το άρθρο έχει υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για κάποιες κοινωνικές ομάδες και αναφέρομαι στο απόσπασμα:«Γι’ αυτό όταν ακούω ότι οι κάτοικοι της Λέσβου περιέθαλψαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες επειδή είχαν κι αυτοί εμπειρία της προσφυγιάς το ακούω ως ιστορικό ανέκδοτο».

Κύριε Θεοδωρόπουλε, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, ενώ σε πολλές πόλεις και χωριά της Ελλάδας αλληλοσφάχτηκαν ακόμη και αδέρφια, στο χωριό μου, ένα χωριό 5000 χιλιάδων ανθρώπων αμιγώς προσφύγων, δεν μάτωσε ούτε μύτη, παρότι έμπαιναν εναλλάξ αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΕΑΟ του Αντόν Τσαούς. Το ότι είχαν νιώσει στο πετσί τους τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς, τους είχε κάνει «ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» και κάθε φορά που καταλάμβανε μια αντίπαλη ομάδα το χωριό, όρθωναν το ανάστημά τους οι ίδιοι οι οπαδοί απαιτώντας να μην πειραχτεί κάτοικος που ήταν ιδεολογικά αντίθετος.

Το 2016, σε άρθρο σας στην «Καθημερινή», αποκαλέσατε τον Κινέζο ακτιβιστή και καλλιτέχνη Ai Wei-Wei, «Πιθηκόμορφο Κινέζο», όπως και τις Βανέσα Ρεντγκρέιβ και Σούζαν Σάραντον που επισκέφτηκαν πρόσφυγες στα Ελληνικά νησιά. Είναι αυτό έκφραση ελευθερίας του λόγου και ανοχής στη διαφορετική άποψη;
•Reply•Share ›
Avatar
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ • 16 days ago
Κύριε Θεοδωρόπουλε,
εάν μου επιτρέπετε θα ήθελα να προσθέσω στο άρθρο σας για την πολυπολιτισμικότητα ένα φαινόμενο πολυπολιτισμικό που τυραννά τον τελευταίο καιρό ( δύο χρόνια με την σημερινή του μορφή) την αγαπητή μας γειτονιά και τους χώρους της(πλατείες και οδούς) στους οποίους αναφέρεσθε στο άρθρο σας. Έτσι θα ήθελα πριν από όλα να κάνω μία παρατήρηση ,όπως γνωρίζετε πολύ καλά αυτή η λέξη (πολυπολιτισμός)είναι ένα μυθόπλασμα μαρξιστών εθνολόγων (που σήμερα επιτέλους κρίνουν τον κόσμο –σε τελευταία ανάλυση!-με μέτρο τους πολιτισμούς και όχι με την οικονομία). Έτσι ανακάλυψαν ότι πάνω στον πλανήτη συναντάει κανείς μυριάδες πολιτισμούς που ο καθένας είναι διαφορετικός ναι μεν αλλά και ισότιμος με τον άλλο. Έτσι τοποθετούν στο ίδιο πανέρι τον πολιτισμό των Μπόρα-Μπόρα (δεν ξέρω αν πρόκειται για φυλή,εθνάριο ή Σαιτ)και τον πολιτισμό των Ελλήνων .Πράγμα που υπό το πρίσμα του Ανθρωπισμού είναι ευγενές αφού ένας φύλαρχος των Μπόρα-Μπόρα συναντάει ειρηνικά τον Όμηρο και ο καθένας καπνίζοντας την πίπα της Ειρήνης αναφέρεται τρυφερά στα «πολιτισμικά» έργα που ο πολιτισμός του έχει προσφέρει στον κεντρικό πολιτισμό του «Ανθρώπου» με Α κεφαλαίο.
Και αν ο Όμηρος μπορεί να μιλήσει για τα παιδιά του και τα έργα τους,για τον Αισχύλο και τους άλλους τραγωδούς ,για τους Λυρικούς ,για τον Αριστοφάνη και τους Ιστορικούς συγγραφείς και για τις Υπέροχες Τέχνες,την Αρχιτεκτονική,την Γλυπτική ,την Ζωγραφική ,για την Πλειάδα των φιλοσοφικών Σχολών και των Επιστημόνων που έχουν επηρεάσει σήμερα (ως μοναδικός πολιτισμός) όλους τους λαούς του Πλανήτη,ο φύλαρχος των Μπόρα –Μπόρα κι αυτός αναπολεί όχι με μικρότερη ζέση τα έργα της Φύσης τις μπόρες και τις καταιγίδες που έχει αντιμετωπίσει ο λαός του μέσα στη φυσική Ιστορία του. Αφού όσο και αν κυριαρχούν οι ιδεολογίες του Χάους ό άνθρωπος δεν παύει ,ό,τι κι αν λένε ,να είναι ον φυσικό!
Σε αυτή την συνάντηση οι δυο αυτοί παλαιοί άνθρωποι είχαν βρει την ισοτιμία των πολιτισμών και είχαν λύσει το ζήτημα, έχοντας εννοήσει καλύτερα ότι άλλο ο Πολιτισμός και άλλο η Θρησκείες. Πολιτισμός από όσο γνωρίζω υπάρχει μόνον ένας.
Όπως και νάχει αυτή η ειρηνική συνάντηση των Πολιτισμών σήμερα ως παγκόσμιο γεγονός έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα και στην αγαπημένη μας γειτονιά, την οδό Μαυρομματαίων και Χέϋδεν.
Όπως ο Πολυπολιτισμός των Μαρξιστών Εθνολόγων προσπάθησε να ενώσει τους Πολιτισμούς του Πλανήτη έτσι και στην οδό Μαυρομματαίων οι κυρίες Μπέη και η κυρία Γεννηματά στο πρόσφατο παρελθόν (κατόρθωσαν να επαναλάβουν την προσπάθεια των Μαρξιστών Εθνολόγων και να ενώσουν όλες τις φυλές και τις θρησκείες του Πλανήτη στο Γκρην Πάρκ επί της Μαυρομματαίων .Ιστορικό πολύμορφο κέντρο της Αθήνας του τελευταίου αιώνα και σημερινό κεντρικό Πολυπολιτισμικό Στέκι των Αθηνών. Σήμερα μπροστά σε όλο το μήκος της Μαυρομματαίων από το Γυμναστήριο του Πανελληνίου μέχρι το άγαλμα του Κωνσταντίνου ο πολυπολιτισμός δίνει ρεσιτάλ ειρηνικότητας και λειτουργεί στο έπακρον η Πίπα της Ειρήνης του Ομήρου και του Φυλάρχου των Μπόρα-Μπόρα:Πακιστανοί,Τατζιγχιστανοί,Κικιργκιζιανοί ,Μογγολικοί,όλες οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως ,Γεωργιανοί,Κινέζοι ,Ασιάτες,γενικώς καμιά 20αρια φύλα,Αραβες, ,Αφρικανοί,Ρωμηοί σύνολο περίπου 150 Εθνότητες με όλες τις κυρίαρχες θρησκείες Εβραίκές,Χριστιανικές,Μουσουλμανικές ,Βουδιστικές ,Ινδουιστικές μαζεύονται γύρω από το τραπέζι της Ειρήνης μπροστά στο Γκρήν Πάρκ με μια διαφορά :τις πίπες της Ειρήνης δεν χειρίζονται πλέον ο Όμηρος και ο Φύλαρχος των φυλών Μπόρα-Μπόρα αλλά ένας απλός νεαρός Έμπορος δίχως μορφή που ενώνει όλες τις φυλές: Οκτώ η ώρα,στο λυκόφως, κάθε ημέρα καταφθάνει ένα μικρό Βαν του Υπουργείου Υγείας και για μισή ώρα μοιράζει σύριγγες σε 200-300 άτομα που περιμένουν αγωνιακά βασανισμένα ράκη , μπροστά στο Γκρην Πάρκ και αμέσως μετά στήνεται ένα τραπεζάκι και ο έμπορος με προσεκτικές λεπτεπίλεπτες κινήσεις πουλάει την Πρέζα του , όχι μόνον την ακριβή Πρέζα αλλά ένα υποπροϊόν της Κοκαϊνης με το όνομα Σίσα που κοστίζει δύο ευρώ.
Η χρήση αυτού του υποπροϊόντος σε δύο έτη περίπου τρελαίνει (αν δεν έχουν πεθάνει) αυτές τις Βασανισμένες ανθρώπινες σκιές που μετά τις δώδεκα μέσα στην νύκτα αγόρια και κορίτσια σηκώνουν ουρλιαχτά πόνου σε όλο το μήκος της Μαυρομματαίων και σε τμήμα της Χέϋδεν μέχρι την Πατησίων. Εδώ και εκεί ακούγονται επαναληπτικοί ήχοι από τα σφυράκια που πάνω στις άκρες από μάρμαρα σπάνε τις ουσίες τους και εδώ κι εκεί βλέπεις τις φλόγες από τα Γκαζάκια που βράζουν νερό.Οι τσακωμοί και οι χειροδικίες μεταξύ τους δεν σταματάνε όλη την νύκτα.Βρισιές ,κραυγές,κτυπήματα, ουρλιαχτά πόνου και γαυγίσματα από σκυλιά που συνήθως γυροφέρνουν στο χώρο . Η μια κατάληψη κτηρίων (όπως του ΤΣΕΜΔΕ επί της Μαυρομματαίων 17 ) και διαμερισμάτων διαδέχεται την άλλη γι αυτό οι περισσότερες πολυκατοικίες πλατεία Αιγύπτου και Χέϋδεν φοβούμενοι τις καταλήψεις τις ληστείες τις κλοπές και τις πυρκαγιές και βεβαίως τους φόνους έφραξαν τις εισόδους τους με ειδικές κατασκευές από κάγκελα.
Η Αστυνομία φυσικά δεν παρεμβαίνει σε τίποτα αφήνοντας την Μαυρομματαίων στην κυριαρχία της πρέζας και της πορνείας στις εισόδους και στις σκοτεινές γωνίες του Πάρκου. Το μέγεθος είναι μεγάλο (για την δράση της Αστυνομίας)και το θέμα πολύ σκοτεινό και πολύπλοκο. Χώρια ότι το τμήμα της Κυψέλης δεν διαθέτει ούτε περιπολικό. Έτσι κι αλλιώς ο Πολυπολιτισμός που κηρύττουν τα πολιτικά κόμματα έχει επιβάλλει την ειρήνη των μερών. Και υπάρχει ένας τζόγος που ξεπερνά την όποια περιγραφή. Το θέμα είναι τόσο βαρύ όσο η Ναυτική Ελλάδα, η πολυπολιθρησκευτικότητα και οι «Έλληνες» Μαρξιστές…. Κανένας όμως δεν μπορεί πια να κρύψει ότι το μίσος και ο φθόνος εναντίον της Χώρας για τον Πολιτισμό των Ελλήνων είναι αυτός που τόνισε τον Πολυπολιτισμό στη σημερινή Ρωμιοσύνη !!!
Η κα Μπέη και ο κυρία Γεννηματά κατά την διάρκεια της θητείας τους ερήμωσαν λοιπόν το Γκρην Πάρκ πριν λίγα χρόνια γιατί ήθελαν να κάνουν μια τσιμεντένια γέφυρα που να ενώνει την είσοδο του Πάρκου με την Σχολή Ευελπίδων.!!!
Μετά ξέχασαν το σχέδια τους(κάτι δεν βγήκε) και η κυρία Μπέη ήθελε να δώσει την εκμετάλλευση του Γκρην Πάρκ σε έναν δικό της άνθρωπο και έδιωξαν με το ζόρι τον επαγγελματία που διαχειριζόταν το Γκρην Παρκ με ελάχιστα κέρδη επί σειρά ετών. Ο τελευταίος εγκατέλειψε κλαίγοντας το χώρο και τα πράγματα (τραπέζια και καρέκλες) του Ιστορικού Ζαχαροπλαστείου πετάχτηκαν στα σκουπίδια εδώ κι εκεί. Ενώ την ίδια στιγμή με ένα σάλτο οι φυλές του Πολυπολιτισμού εγκαταστάθηκαν (με την βοήθεια των Μ.Κ.Ο) σε σκηνές και αντίσκηνα μέσα στα δένδρα και διέλυσαν όλο το πάρκο.
Μέσα σε ένα ερείπιο όπως κατάντησε το θαυμάσιο αυτό Γκρην Παρκ διάφοροι ηλίθιοι Ρωμιοί διανοούμενοι έκαναν για ένα καιρό διαλέξεις Πολυπολιτισμού!!! Μετά οι ναρκομανείς του έβαλαν φωτιά και ο σκελετός του σήμερα διασώθηκε κατά τύχη…
Οι φυλές του Πολυπολιτισμού μέσα στο Άλσος ζώντας μέσα στην βρωμιά,την θλίψη και τις ασθένειες και δίπλα τους η Πορνεία και η παιδική Πορνεία στην οποία προστέθηκαν 200-300-400 Ναρκομανείς συνέθεσαν τα κύρια μέρη του Σκηνικού. Ενώ αργά την νύκτα ένας ιερωμένος της Ανατολικής Εκκλησίας και κάτι Ιεχωβάδες που έχουν στήσει τα συμπράγκαλα τους παραδίπλα εκφωνούν λόγους αγάπης στις άμοιρες σκιές του Πάρκου.
Στην συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς είχε την ιδιοφυή έμπνευση να μεταφέρει τα ναρκωτικά στο ήδη διαλυμένο Πάρκο με το πρόσχημα να φύγει αυτή η αθλιότητα της Πρέζας από το χώρο του Μουσείου των Αθηνών για να μην βλέπουν την πραγματική Ελλάδα οι Ευρωπαίοι χειριστές των Μνημονίων !!!Το θεώρησε δε αυτό ως ένα είδος σιωπηλής μεταρρύθμισης.!!! Έτσι μετέφερε τα ναρκωτικά στο Γκρην Παρκ το οποίο είχαν προλάβει να αδειάσουν η Μπέη και η Γεννηματά.
Με αυτό τον τρόπο χάλασαν δια μιας και το Πάρκο (που όντας από τα πιο όμορφα της Ευρώπης εξυπηρετούσε την ίδια στιγμή με τις Παιδικές Χαρές τα μικρά παιδιά τεσσάρων τουλάχιστον Συνοικιών γύρω από το Άλσος) και φυσικά όλη την Μαυρομματαίων και το επάνω τμήμα της Χέϋδεν.
Εκ των πραγμάτων η πολιτική τους κατέληξε να ερημωθούν τα θαυμάσια κτήρια της Μαυρομματαίων ,και με την μεταφορά της Πρέζας στο Γκρην Παρκ να εξαναγκάσουν τους ιδιοκτήτες των Διαμερισμάτων να πουλήσουν όσο όσο και να εγκαταλείψουν το χώρο. Ώστε να πέσουν οι τιμές και να αγορασθούν σήμερα από Κινέζους και άλλους πολυπολιτισμικούς.
Συμβολή στο θέμα του Πολυπολιτισμού που έθιξε το άρθρο του κυρίου Τάκη Θεοδωρόπουλου

10
•Reply•Share ›
Avatar
Δημήτριος Παπούλιας • 16 days ago
αυτός ο νομος, υποκριτικό προιόν ανθρωπων που σε ολη τους την ζωη υποστηριξαν απολυταρχικα πολιτευματα, και προσβαλαν βαναυσα την δικη μας ελλειπη δημοκρατια στα πανεπιστημια και τους χωρους εργασίας επι δεκαετίες, πρεπει να καταργηθεί αμεσα μολις αποκατασταθει πραγματικά η δημοκρατια στη χωρα μας, ελπιζω μετα τις εκλογές…

1
•Reply•Share ›
Avatar
Georgios Pan • 16 days ago
Ενας αρθρογράφος έχει την επαγγελματικη υποχρεωση να κάνει σχόλια, οποιαδήποτε, άσχετα αν αρέσουν ή όχι σε κάποιους! Το γεγονός ότι κάποιος πολιτικος, έστω και σε δημοτική θέση, ενοχλήθηκε και προχώρησε σε διωξη, δεν σημαίνει ότι εμείς, οι πολίτες, ενοχλήθηκαμε από τα σχόλια του αρθρογραφου. Εγώ προσωπικά ενοχλήθηκα από την απόφαση για δίωξη του αρθρογραφου! Δεν θεωρώ επισης ότι ο αρθρογράφος έχει ρατσιστικες κλπ θεσεις, όπως τον κατηγορουν. Αντίθετα, πιστεύω ότι ο δημοτικός σύμβουλος δειχνει υπερβολική ευαισθησία. Θεωρώ επισης ότι μόνο κάποιος που προσμένει σε πολιτικά οφελη, θα εκανε μια τέτοια δίωξη! Ίσως παίζει ρόλο και η συνολική πολιτική γραμμη του αρθρογραφου, που δημιουργεί κάποια γενική αντιπάθεια σε ορισμένους πολιτικούς κάποιας αντίπαλης φιλοσοφιας!
Ελπίζω παντως ότι το παραδειγμα με τον Γάλλο σκιτσογραφο, με μερικα χρόνια καθυστέρηση, θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα!

1
•Reply•Share ›
Avatar
Byron1964 • 16 days ago
Αγαπητέ κ Θεοδωρόπουλε, πολλές φορές στο παρελθόν εισηγήθηκα τη δημοσίευση περισσότερων άρθρων και ρεπορτάζ σχετικά με το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, την άκρα αριστερά, και την αριστερή τρομοκρατία συμπεριλαμβανομένης της αναρχο-αριστεράς αν είχε αποφασιστεί ότι έπρεπε να διωχθεί επιτέλους η νοοτροπία και το σύστημα που τόσο κόστισε (και κοστίζει καθημερινά ακόμα) στην Ελλάδα. Όχι πως δεν χρειάζονται κι αλλού, πιο δεξιά, διορθώσεις. Χρειάζονται… αλλά αυτές που προανάφερα είναι νομίζω οι πιο σοβαρές.

Χαρακτηριστικά έγραφα ότι όπως εξελίχθηκε η επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής και αποδόμησή της, δηλαδή με δεκάδες άρθρα και ρεπορτάζ καθημερινά σε κάθε ΜΜΕ ή ακόμα και ανυπόστατες κατηγορίες, έτσι θα έπρεπε κι η δεξιά να αποδομήσει το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και κυρίως την άκρα αριστερά και τρομοκρατία.

Δυστυχώς, εκτός από εσάς, μόνο άλλοι 2-3 ακόμα αρθρογράφοι κάνουν κάτι ανάλογο άσχετα αν πολλοί συμφωνούν με τα γραφόμενα σας. Το αποτέλεσμα είναι να πορεύεστε σε κάτι σαν… αποστολή αυτοκτονίας. 2-3 «lone-rangers» είναι εύκολος στόχος για το αριστερό σύστημα που τώρα αντεπιτίθεται, βάζοντας σας στο στόχαστρο του.

Βλέπετε δεν είναι ότι μπορεί να κερδίσουν κάτι στα δικαστήρια. Το τραβολόγημα σε αυτά όμως, κάθε λίγο και λιγάκι, είναι που δημιουργεί εντυπώσεις και κυρίως φόβο. Κι εκεί αποσκοπούν τέτοιου είδους μηνύσεις.

Κι αφού όπως έχει αποδειχθεί, στην Ελλάδα νικάει ακόμα ο λαϊκισμός, μαζέψτε κι εσείς λοιπόν υπογραφές, βγάλτε στους δρόμους εκατοντάδες υποστηρικτές (με κοστούμια όμως, για εφέ…), κάντε κανένα άγαλμα για τους νεκρούς της Marfin, ένα άγαλμα για τη «χαμένη επένδυση» στο Ελληνικό… αλλά και τα τραγουδάκια σε στυλ Τσακνή και Παπακωνσταντίνου βοηθάνε επίσης…

Τώρα θα μου πείτε με το δίκιο σας ότι εσείς είστε σοβαροί άνθρωποι και δεν μπορείτε έτσι ξαφνικά, να μεταμορφωθείτε σε Τσακνήδες και Μποφίλιου. Το καταλαβαίνω αλλά από την άλλη, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος τρόπος.

Δύναμη τους συστήματος είναι η ενεργή λαϊκή γνώμη κι εκεί θα έπρεπε κι εσείς να στοχεύσετε.

7
•Reply•Share ›
Avatar
agisilaos mpatseas • 16 days ago
Οι ιεροεξεταστές της παγκοσμιοποίησης χτύπησαν ! «Πατανε» ισως στο οτι οι υποστηρικτές σου δεν θα βγουν να τα σπασουν στους δρομους .
What if they are wrong ?.
Δεν ξερω Κε Θεοδωροπουλε αν εχεις βλεψεις για πολιτικη καριερα. Μου φαινεται ομως, πως μολις σου εδωσαν την ευκαιρια ……

4
•Reply•Share ›
Avatar
durka durka • 17 days ago
«. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ανάρτηση στο Διαδίκτυο δημοτικού συμβούλου της Αθήνας, ο οποίος συγκρίνει την επιχειρηματολογία μου με αυτήν της Χρυσής Αυγής»

Ναι αυτο κανουν οι αριστεροι τα τελευταια χρονια σε ολοκληρο τον πλανητη. Οποιος λεει κατι απο τα δεξια του πασοκ, ειναι νεοναζι. Μεταφερουν τα συνορα ολο και πιο αριστερα ωστε να μην χανουν εδαφος γιατι οποιος τους κριτικαρει ειναι ακροδεξιος με αυτην την λογικη.

Αρκετα εχει καταστραφει η δυση με αυτους τους νομους περι λογια περι μισους. Πρεπει να καταργηθουνε αυτες οι βλακειες και να εχουμε ελευθερια του λογου οπως στην Αμειρκη.

7
•Reply•Share ›
Avatar
Λαέρτης • 17 days ago
Κύριε Θεοδωρόπουλε,

γράψατε: «Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης …το θεωρώ ζωτική μου ανάγκη».

Δική μου ζωτική ανάγκη είναι να εξακολουθώ να μπορώ να διαβάζω ότι γράφετε, είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ.
Λυπάμαι για το σκοτάδι και σας εύχομαι καλή δύναμη.

15
•Reply•Share ›
Avatar
Trevor Belmont • 17 days ago
Η θολούρα όλων αυτών έχει προκαλέσει βραχυκύλωμα σε κανονικές χώρες, φαντάσου τι έχει να γίνει σε εμάς… Εκεί που το SJW φθίνει, σε εμάς θα γίνει κωμωδία.

2
•Reply•Share ›
Avatar
Ούτις • 17 days ago
Όλοι εμείς που σας διαβάζουμε (και σας καταλαβαίνουμε) κ. Θεοδωρόπουλε συντασσόμαστε απολύτως μαζί σας στο δικαίωμά σας της ελεύθερης έκφρασης, που αποτελεί και για μας ζωτική ανάγκη. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύετε, εξάλλου προκαταρκτική έρευνα δεν σημαίνει και δίωξη. Χωρίς να παρεξηγηθώ επιτρέψτε μου, όμως, μιαν ερώτηση: δεν έχετε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη;

5
•Reply•Share ›
Avatar
nikaram • 17 days ago
Dear Takis,
You have all our sympathy and compation regarding your current problems with the greek regime.
Please have in mind that Amal is always ready to support you with all her capacities, as a lawer and a woman of eastern origin.

Sincerely
George Clooney

1
•Reply•Share ›
Avatar
Amal nikaram • 16 days ago
Check your spelling Georgie boy
«compassion» !!!

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ναταλία • 17 days ago
Αξιότιμε κύριε Θεοδωρόπουλε, είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια στο θέμα. Σίγουρα όμως είναι μειονέκτημα της νομοθεσίας, το ότι ο κάθε ανόητος μπορεί να σε τρέχει για ό,τι και να πεις.

6
•Reply•Share ›
Avatar
Έκτωρ • 17 days ago
Δεν το πιστεύω , κ. Θεοδωρόπουλε , ότι διεξάγεται προκαταρτική έρευνα για υποκίνηση σε ρατσιστική βία , ξενοφοβία και ισλαμοφοβία εναντίον σας εξ αιτίας του εξαιρετικού άρθρου σας , ύστερα από ένα έτος (;) ! Η Αλήθεια δυστυχώς εξακολουθεί να διώκεται από …»Άνυτους » και νυσταγμένους δικαστές και στις μέρες μας.

3
•Reply•Share ›
Avatar
Παναγιώτης Βύρας • 17 days ago
Δικαιούστε, βεβαίως, ελευθερία γνώμης! Όχι μόνο να την έχετε μα και να τη διατυπώνετε, κατά το δοκούν. Όμως αν αυτή παραβιάζει νόμους υπάρχουν οι συνέπειες. Εκείνο που επιδιώκει η νομοθεσία δεν είναι φίμωση του λόγου, αλλά προστασία του κοινωνικού συνόλου. Και πολιτική ορθότητα σημαίνει να προσέχουμε τι λέμε. Γιατί με τα λόγια μας, ενίοτε, καταπιέζουμε (προσβολές, απειλές) τους άλλους. Αυτό, δε, προκαλεί κι αντιδράσεις. Αρκεί να το θυμόμαστε, πάντα. Δεν απαγορεύεται η μισαλλοδοξία, μόνο που μια μισαλλόδοξη στάση θα φέρει σίγουρα και κάποιον αντίλογο…

2
•Reply•Share ›
Avatar
Byron1964 Παναγιώτης Βύρας • 16 days ago
Αφού μιλάτε για αντίλογο σε μισαλλόδοξες στάσεις… Για ξαναδείτε κ Βύρα μου τα δικά σας ειρωνικά σχόλια σας για την Ελλάδα και κυρίως το τι υπονοούν… Για ξανασκεφτείτε τα λοιπόν και δέστε αν αυτά πρώτα προσβάλλουν και καταπιέζουν συμπολίτες σας… Μετά μπορείτε να κάνετε κι εσείς μαθήματα ηθικής και κοινωνιολογίας στον κ Θεοδωρόπουλο ! ! !

Για τ΄ όνομα του Θεού. Με παρόμοια με τα δικά σας ευφυολογήματα και συνθήματα μεγάλωσαν τα σημερινά 16χρονα στα Εξάρχεια. Με ανάλογο μίσος για την Ελλάδα (την εκκλησία, την ιστορία, τους προγόνους, το κεφάλαιο) μεγάλωσαν κι αυτά και βλέπουμε πως έχουν γίνει σήμερα …

8
•Reply•Share ›
Avatar
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ Παναγιώτης Βύρας • 16 days ago
Όχι Παναγιώτη. Μπορούμε να λ έ μ ε ό τι μας καπνίσει. Διότι αν αυτό απαγορευθεί, κάποιος μάγκας θα κ ά ν ε ι ό τι γουστάρει για να μην ξαναπείς τίποτα. Τέρμα η πολιτική ορθότητα, Παναγιώτη. Είναι η πατερίτσα του Φασισμού από την μαύρη εκδοχή των ss ως την κατακόκκινη του Στάλιν. Τέρμα, Παναγιώτη οι πάσης φύσεως index librorum prohibitorum. Η μόνη ορθότητα είναι η πορεία του νήματος της στάθμης προς το κέντρο της γης. Ό τι καλό προέκυψε σε αυτόν τον κόσμο ήρθε από την πολιτική λοξότητα του ρηξικέλευθου ανθρωπιστή, από τον Jiordano Bruno ως την Sophie Scholl και από τον Σολζενίτσιν ως τον Αλέξανδρο Παναγούλη.

8
•Reply•Share ›
Avatar
Παναγιώτης Βύρας ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 16 days ago
Είναι βλακώδες να παίζεις με τα λόγια. Δοκίμασε, για να δεις! Απειλές εξύβριση, δυσφήμιση, παρακίνηση σε βία… Κι αν ακόμη γλιτώσεις από τη φυλακή θα πληρώσεις ένα μεγάλο πρόστιμο. Παλιότερα, φυσικά, σε περίμενε θάνατος: Εγκλήματα βλασφημίας ή καθοσιώσεως. Ο λοξός ανθρωπιστής οφείλει να το γνωρίζει, διότι κάθε λόγος εγκυμονεί κινδύνους. Ειδικά αν εκείνο που λες είναι βλαπτικό. Δεν υπάρχει απεριόριστη ελευθερία σε κοινωνίες. Όχι με ετερόκλητα μέλη.

2
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 16 days ago
Παλι τα SS ειναι ο κακος λυκος ?
Εισαι σιγουρος οτι γνωριζεις το αντικειμενο που διδασκεις ?

1
•Reply•Share ›
Avatar
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 16 days ago
Απόλυτα.

1
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 15 days ago
Φαίνεται…από τα σχόλιά σου…
(Για δεύτερη φορά)

1
•Reply•Share ›
Avatar
Θεανώ ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 14 days ago
Από τα δικά σου σχόλια φαίνονται…. πολλά πεερισσότερα…!!!
(Για δεύτερη φορά)
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Παναγιώτης Βύρας • 16 days ago
Ενταξει, ενταξει, καταλαβαμε που το πας !!!

Θα μπορουσες να το εκφρασεις πιο αμεσα…, θα ηταν πιο τιμιο…, αλλα εδω ακριβως εγκειται η αδυναμια σου…, οτι κατα βασιν ντρεπεσαι !

5
•Reply•Share ›
Avatar
kierkegaard Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 16 days ago
Tο ειπε κοσμια. Τι προβλημα εχεις ??
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς kierkegaard • 16 days ago
Το ειπε βαρυγδουπα !…απο καθεδρας !…Και παραλογιζεται !
Μπερδευει τον ρολο του στην ζωη !!!
Και μου ξυπνα απαρεσκεια και ευθυμια συναμα,ω οικοδομε !

Εσυ ομως γιατι πεταγεσαι, κατα συρροην, καθ εξιν και κατ επαγγελμα, σαν κ….α ? Γιατι δεν ακολουθεις την συμβουλη μου για χλωραλη εις την ληκυθον, για να ηρεμησης ?.

«πατερουλης»

4
•Reply•Share ›
Avatar
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 16 days ago
Eιναι στιγμές Πατερουλη που σε νοσταλγούμε. Είναι π.χ ένα κάθαρμα στο πλευρό σου, πάνω στην κουπαστή του ποταμόπλοιου, ονόματι Γιεζοφ ( αιμοσταγες, βδελυρόν, τι συριζαίοι και τρίχες) και μετά, π α φ! Μαγικό! Δεν υπάρχει π ι α στην φωτο. Έλα βρε Πατερουλη, δίδαξε μας αυτό το περίεργο, ανεπανάληπτo…
Photo shop…

2
•Reply•Share ›
Avatar
HH kierkegaard • 16 days ago
…και μπράβο στον κ.Βύρα!
Αντιθέτως με τον κ.Βύρα εσύ…….
Καλά, άστο… στα λένε άλλοι παρακάτω!
•Reply•Share ›
Avatar
Λεωνίδας Κωνσταντός • 17 days ago
Πρώτον και κύριον δεν πρόκειται να σας κάνουν τίποτε, υπάρχει νομολογία και η θέση σας της ελευθερίας της έκφρασης βαρύνει «λεοντίως» να το πώ έτσι. Άσε που αυτοί θα κληθούν να αποδείξουν πέραν πάσης αμφιβολίας τον ισχυρισμό τους.
Πράγμα αδύνατον. Και το γνωρίζουν, αλλά το επιχειρούν. Άρα, απλή λάσπη.

Από την άλλη θα πεί κανείς, πως οι ανεκδιήγητοι αριβίστες και τυχοδιώκτες με τις ανοησίες των οποίων γελούσαμε και γελάμε ακόμη, κυβερνούν για τα καλά, έχουν δικτυωθεί αρτιότατα, είναι πλέον πραγματικοί Ροβεσπιέροι, ανήθικοι και αδίστακτοι, και προκειμένου να δικαιολογήσουν τον μισθό την θέση και την ύπαρξή τους την ίδια δεν θα υπολογίσουν τίποτε…

ΥΓ. Για το εστιατόριο Cabul δεν έχετε δίκιο.
Επί τέλους η Καμπούλ βρήκε τον τόπο που της ταιριάζει.

5
•Reply•Share ›
Avatar
Darlington • 17 days ago
Kirie Theodoropoule,

Sas diavazo kairo tora kai apollamvano ola ta arthra sas.
Pantos me to simerino arthro sas prepei na po ena pragma:

Kalos irthate ston kosmo ton Social Justice Warriors (i pio gnoston san SJWs).
I kounelotripa paei vathia, poli vathia.

Elpizo na min ehete logariasmo sto Twitter epeidi fovamai min katantisete san tin August Ames (psakse to, ehei endiaferon)

2
•Reply•Share ›
Avatar
Christos Exintaris • 17 days ago
ΔΕ ΜΑΣΑΤΕ.ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ-ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!ΣΥΝΕΧΥΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!!!ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ,ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.

2
•Reply•Share ›
Avatar
Γ. ΣΙΜΕ. • 17 days ago
Oι ακροδεξιοί τραμπούκοι (και αρκετοί φανατισμένοι ή απλώς απελπιστικά μπερδεμένοι followers της στήλης) πάντα θα εντοπίζουν στα κείμενα που γράφετε, έτσι όπως τα γράφετε, επιβεβαίωση ή έμμεση επιδοκιμασία είτε για παλιές ή επερχόμενες ρατσιστικές πράξεις. Είναι και προς το δικό σας το συμφέρον η Εισαγγελική έρευνα, καθώς αποτελεί ευκαιρία να διαχωρίσετε την θέση σας από αυτούς τους οπαδούς, και ίσως να βελτιώσετε έτσι και την δημοσιογραφική/ συγγραφική ποιότητα σας. Διότι πολλά από τα κείμενα σας (πχ υπερ της αποικιοκρατίας) αποτυγχάνουν μεταξύ πολλών άλλων δεικτών ποιότητας, και στα κριτήρια ηθικής των Λατίνων σύμφωνα με τα οποία η γυναίκα του Καίσαρα όφειλε όχι απλώς να είναι, αλλά και να φαίνεται ενάρετη.

1
•Reply•Share ›
Avatar
Δημήτριος Παπούλιας Γ. ΣΙΜΕ. • 16 days ago
να ρωτησω μηπως κατα τη αποψη σας θα ηταν υπερ σας κ Γ.ΣΙΜΕ., μια επισκεψη της αστυνομιας στο σπιτι σας , χωρις ένταλμα κατα προτιμηση, καθε βραδυ ωστε να σας προστατευσει απο το εαυτό σας και τα εγκληματα που δυνητικα θα μπορουσατε να κανετε; ….τι αλλο θα ακουσουμε εχω απορια…

2
•Reply•Share ›
Avatar
Ρ.Β. Γ. ΣΙΜΕ. • 17 days ago
….πολλά από τα κείμενα σας (πχ υπερ της αποικιοκρατίας)….;;;;;
Υπέρ της αποικιοκρατίας;;; Μπορείτε να γίνεται πιό συγκεκριμένος;
Είστε σίγουρος ότι διαβάζετε τον εν λόγω αρθογράφο ή μήπως έχετε κι εσείς δυσκολία κατανόησης κειμένων όπως τόσοι και τόσοι άλλοι σχολιαστές της παρούσας στήλης…;

2
•Reply•Share ›
Avatar
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ Ρ.Β. • 16 days ago
«Είναι και προς το δικό σας το συμφέρον η Εισαγγελική έρευνα». Τι είπε ο μέγας ανθρωπιστής, ψυχοπονιάρης παραπάνω, μέσα στην αριστερίλα της ψύχωσής του!
Απίστευτο επιχείρημα, που σίγουρα το έλεγε ο Γιάκοντα στους ιστορικούς μπολσεβίκους σαν τον Κάμενεφ, πριν ομολόγήσουν » όλο και πιο περίτεχνα και τερατώδη εγκλήματα, περιλαμβανομένων της κατασκοπίας, δηλητηρίασης, σαμποτάζ και ούτω καθεξής. «, και τα τινάξουν από μια σφαίρα στην φυλακή της Λιουμπιάνκα και στο δάσος του Οριόλ…
Τάκη, σαν άλλος Λεβ Κάμενεφ*, περιμένουν να πεις:
» “Σε μια εποχή όπου η ψυχή μου είναι γεμάτη με τίποτα άλλο, παρά αγάπη για το κόμμα και την ηγεσία του, όπου, έχοντας ζήσει μέσα από δισταγμούς και αμφιβολίες, μπορώ θαρραλέα να πω ότι έμαθα με κάθε εκτίμηση να εμπιστεύομαι κάθε ενέργεια της Κεντρικής Επιτροπής, και κάθε απόφαση που εσύ παίρνεις, σύντροφε Στάλιν”, συμπληρώνοντας “Έχω συλληφθεί για τους δεσμούς μου με ανθρώπους που είναι ξένοι και αηδιαστικοί”. »

(*Ο Κάμενεφ, και οι συγκατηγορούμενοί του απαλλάχθηκαν επίσημα όλων των κατηγοριών από την Σοβιετική κυβέρνηση το 1988, κατά την διάρκεια της περεστρόικα.Τι είναι 52 χρόνια Τάκη μπρος στην αιωνιότητα του συριζαϊκού προλεταριάτου και των εδώ ροζουλί απολογητών του;)

3
•Reply•Share ›
Avatar
Παναγιώτης Βύρας Ρ.Β. • 16 days ago
Όχι μόνο υπέρ της αποικιοκρατίας αλλά και κατά μιας (υποτιθέμενης) ενοχής που «βαραίνει» τη Δύση για κάποιες (υποτιθέμενες) ανομίες! Είναι συλλογισμοί που μόνο προκαλούν, ακριβώς, οργή. Σε κάθε μελετητή της ιστορίας, ανθρωπιστή και προασπιστή των ελευθεριών:
http://www.kathimerini.gr/9…
http://www.kathimerini.gr/9…
http://www.kathimerini.gr/9…

3
•Reply•Share ›
Avatar
Δημήτριος Παπούλιας Παναγιώτης Βύρας • 16 days ago
στους οποιους, να υποθέσω, τοποθετειτε τον εαυτον σας;

1
•Reply•Share ›
Avatar
Παναγιώτης Βύρας Δημήτριος Παπούλιας • 14 days ago
Να υποθέσετε ο,τι επιθυμείτε!

2
•Reply•Share ›
Avatar
νικ Παναγιώτης Βύρας • 16 days ago
Κύριε Βύρα, πολλές φορές έχω συμφωνήσει με σχόλιά σας, καθώς κι εσείς με δικά μου, (όπως πολλές φορές έχουμε διαφωνήσει αμφότεροι -έντονα μάλιστα!- με τον κ. Τάκη), αυτό εδώ όμως μου γεννά κάποιες απορίες:
Α) Ξαναδιάβασα προσεκτικά τα 3 άρθρα που αναφέρετε και δεν βρήκα κάποιον ιδιαίτερο συλλογισμό που μάλιστα να προξενεί και οργή, παρά αναφορές σε απολύτως υπαρκτές διαστάσεις των θεμάτων που θίγονται, π.χ. εάν αφαιρέσετε την αποικιοκρατία από την Ευρώπη, αυτομάτως αφαιρείται λόγω έλλειψης πρώτων υλών η βιομηχανία και τα προϊόντα της, εάν αφαιρεθούν αυτά η σημερινή Ευρώπη δεν υφίσταται, ούτε κάν οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι που είναι τα χειρότερα παιδιά της…
Επίσης, η ενοχή που βαραίνει την Ευρώπη είναι υπαρκτό μέγεθος που συχνά μετατρέπεται σε ιδεολογικοπολιτικό εργαλείο, στον αντίποδα της ιδεολογίας των ξενόφοβων. Ως ιδεολογίες, εξ ορισμού αμφότερες χρειάζονται χονδροειδείς απλουστεύσεις, δηλαδή να λαϊκίζουν, όμως άν μή τι άλλο ακόμη και σ’αυτό το επίπεδο χρήσιμο είναι να γνωρίζουμε τα ένθεν και ένθεν, τι λεν οι μεν, τι λέν οι δε.
Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι οι έννοιες ανθρωπισμός και προάσπιση ελευθεριών που επικαλείστε κλείνοντας, είναι δικά της παιδιά, της Ευρώπης. Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν ένας οργανισμός που έχει παράγει αυτές τις έννοιες να μην τις εφαρμόσει στην «αυτοκριτική» του. Στην αποτίμηση των πεπραγμένων του, της ιστορίας του. Για να το θέσω με ένα ακραίο παράδειγμα κάποιοι «Δυτικοί» έκαναν πχ το δουλεμπόριο, άλλοι «Δυτικοί» το κριτικάρισαν, όλοι μαζί τελικώς (και καθόλου αναίμακτα) το περιόρισαν.
Επίσης είναι σημαντικό να πούμε ότι μπορεί μεν κατά κανόνα οι ευρωπαίοι να μην κατάφεραν από πολιτισμικής-αξιακής απόψεως τίποτα στα μέρη που αποίκησαν (με σημαντικότερη εξαίρεση τις ΗΠΑ), πλην όμως τόσο η πρότερη (των αποικιών), όσο και η μεταγενέστερη κατάσταση στα εν λόγω μέρη, είναι με δυό λόγια φατριές ή σέχτες σε διαρκή εμφύλιο. Το ότι βαβαίως είναι δικαίωμά τους να είναι σε αυτή την κατάσταση δεν συζητείται, πλην όμως τίθεται αδυσώπητο το ερώτημα «γιατί να μην συνεχίσει η Δύση να αποσπά τις πρώτες ύλες της βιομηχανίας της από μέρη όπου αυτές υπάρχουν και όπου για τους ντόπιους πληθυσμούς αυτές οι πρώτες ύλες ή δεν αξίζουν τίποτα, ή αξίζουν μόνο λεφτά τα οποία θα επανεπενδυθούν στον εμφύλιο;» Προσωπικώς, στα νιάτα μου εξοργιζόμουν με το ότι πχ η Αφρική χωρίς τις πρώτες ύλες της οποίας δεν υφίσταται βιομηχανία και σύγχρονη ιστορία, ζει σ’αυτή την κατάσταση, ενώ η «Δύση» το γλεντάει. Θεωρώ πλέον ότι σ’αυτή μου την προσέγγιση απουσίαζε πλήρως η παράμετρος ότι έχουμε πάντα και προσωπική ευθύνη για την κατάστασή μας. Επ’ ουδενί δεν μιλώ ρατσιστικά, νιώθω απόλυτη οικειότητα με τους αφρικανούς, (σαφώς μεγαλύτερη από όση με τους μισούς τουλάχιστον έλληνες και ίση με τους υπόλοιπους), ούτε από θέση ισχυρότερου πολιτισμού (πχ το περιβαλλοντικό κόστος της βιομηχανίας είναι σαφώς μεγαλύτερο από το περιβαλλοντικό κόστος των αιώνιων σφαγών μεταξύ των tribes, ή των νεανικών κλειτορίδων που αποκόπτονται λόγω «παράδοσης»). Και ακριβώς επειδή δεν μπορώ με πλήρη βεβαιότητα να αποδείξω ότι πχ η επιστήμη είναι οντολογικώς ή τελολογικώς ισχυρότερη της μαύρης μαγείας, αναγνωρίζω στα tribes το δικαίωμα στις πεποιθήσεις τους κι ας επιβάλλουν αλληλοσφαγές ή κλειτοριδεκτομές. Δική τους υπόθεση! Και δική τους επιλογή να επιμένουν σε τέτοια προσέγγιση της ζωής τους και να σνομπάρουν τη βιομηχανία. Όπως και δική της υπόθεση της «Δύσης», όταν βρίσκει κάτι που το χρειάζεται πολύ και το οποίο είναι απολύτως άχρηστο στους κατοίκους του μέρους όπου αυτό υπάρχει, να το παίρνει!
Ακούγεται κυνικό αλλά c’est la vie, ή όχι; Ο Άβελ, στο τέλος της γραφής, που για να δώσει ένα πιάτο φακή στον Κάιν του πήρε τα πρωτοτόκια, ήταν πολύ περισσότερο ανήθικος και παρά ταύτα ήταν ο… καλός της ιστορίας… Η Δύση δεν έχει κάνει ούτε κάν αυτό, πήγε και πήρε «πρωτοτόκια» απολύτως άχρηστα στους ντόπιους, (τότε αλλά εν πολλοίς και σήμερα!) και τους έδωσε «χάντρες και καθρεφτάκια» τα οποία οι περισσότεροι ακόμα πιστεύουν βαθειά ότι τα χρειάζονται περισσότερο πχ από το ουράνιο. Ποιός μπορεί να είναι φιλοσοφικώς απολύτως σίγουρος άν είναι τα καθρεφτάκια μεγαλύτερης ή μικρότερης αξίας από το ουράνιο; Ο Θεός ίσως, κι αυτός με ίσως…
Εμείς ως άνθρωποι, με τα μέσα μας και τις συνθήκες μας ο καθένας, καταλήγουμε να διαλέγουμε σε ποιό θα δώσουμε μεγαλύτερη αξία και κατόπιν πράττουμε αναλόγως. Τα προβλήματα προκύπτουν όταν τα συστήματα αντιλήψεων-πράξης και οι εξουσίες που γεννούν αυτά, επικαλύπτονται ή συγκρούονται : «Τι λες ρε κουμπάρε» θα σου πει ο κλειτοριδεκτομέας, «ουράνιο πάρε όσο θέλεις, αλλά κουμάντο στη θυγατέρα μου δεν θα κάνεις!» Έλα όμως που το επίσημο κράτος του, διά των μετααποικιακών τροπών που περικλείουν εμφυτεύσεις συστημάτων αξιών στα ντόπια συντάγματα, του το απαγορεύει! Γίνεται λοιπόν κι αυτός Μπόκο-Χαράμ, που θέλει τη γυναίκα πλήρως υποταγμένη και πολεμάει τους άπιστους που δεν την θέλουν υποταγμένη, και…ησυχάζει! Μέχρι να ανακαλύψει ότι και στη Μπόκο Χαράμ δεν υπάρχει πλήρης ομοφωνία με το στυλ της εκτομής και να ενταχθεί στην υπο-αίρεση που του ταιριάζει. Και μέχρι οι υποαιρέσεις να καταργήσουν τη Μπόκο Χαράμ αλληλοσπαρασσόμενες, ώστε να γίνουν αυτές χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Β) Κάτω από τη στήλη του κ.Τάκη (τον οποίο παρά τις έντονες διαφωνίες μας μαζί του, διαβάζουμε σχεδόν καθημερινά) έχουν αναπτυχθεί πολύ σοβαροί και παραγωγικοί διάλογοι, θα έλεγα ότι η στήλη του (σε συνδυασμό με τα σχόλια) μαζί με 3-4 άλλες, αποτελούν πραγματική όαση στην έρημο των ελληνικών ΜΜΕ. Δεν είναι αυτό αρκετή απόδειξη ότι θέτει υπαρκτά και μάλιστα καυτά θέματα, διατηρώντας το -έστω μαύρο πολλάκις- χιούμορ του; Βρήκατε πουθενά σε κάποιο άρθρο του συγκεκαλυμμένη βία ή έστω συγκεκαλυμμένη προτροπή σε βία; Μήπως (βάσει της φυσικής αρχής «όμοιος ομοίω αεί πελάζει» και της λαϊκής απόδοσης περί μύγας και μυγιάσματος), όποιος έχει μέσα του κυριαρχούσα τη βία την ανακαλύπτει σε οτιδήποτε, αφού αυτή είναι το κυρίαρχο φίλτρο; Για να το κάνω τελείως ξεκάθαρο: Όταν αναφέρει το εστιαστόριο Καμπούλ ως παράδειγμα τόπου συνάθροισης ατόμων που αρνούνται την στα καθ’ημάς ένταξη, αυτό αποτελεί προτροπή στη βία; Μόνο ένας χρυσαυγίτης θα μπορούσε να σκεφθεί πχ «πάω να κάψω το Καμπούλ», κι αυτός εξοφθάλμως δεν περιμένει από τον Θεοδωρόπουλο να του μάθει το κάθε καμπούλ. Γιατί δεν προσέφυγαν τότε το «παρατηρητήριο» και η κουναλάκη εναντίον των δεκάδων άρθρων που γράφονται καθημερινώς πχ για το «άβατο των Εξαρχείων» ή για το «χάλι των Παν/μίων»; Θα μπορούσε ο κάθε ένας να ανακαλύψει έμμεση (και άμεση!) προτροπή στους φορολογούμενους πολίτες ή το όργανό τους την Αστυνομία γιά άσκηση βίας στους καταληψίες του δημοσίου χώρου. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, στο τέλος θα απαγορευτούν και οι λέξεις…

Γ) Εν όψει της ακάθεκτα προελαύνουσας παγκοσμιοποίησης, δύο μοιάζουν να είναι τα πιθανά μοντέλα συνύπαρξης στο μέλλον και βεβαίως και τα ενδιάμεσά τους όπως πάντα συμβαίνει στην ιστορία, από τη μιά άκρη είναι η οπτική του Τοσκάνι ( http://www.kathimerini.gr/9… η οποία όμως προϋποθέτει τη Δύση και τις αξίες της, από την άλλη η οπτική του isis, της χρυσαυγής και των ομόσταβλων, οι οποίοι αντιμάχονται τη Δύση και τις αξίες της. Πάλι η Δύση και οι αξίες της είναι στη μέση. Είναι δυνατόν να μην αναρωτιόμαστε επ’αυτής και αυτών; Μήπως οι οπαδοί της απολυταρχίας και των απόλυτων αληθειών έχουν ήδη νικήσει, όταν για κάθε εις βάρος τους κριτική γίνεται προσφυγή στα δικαστήρια, τα οποία οι ίδιοι (για όλα τα υπόλοιπα που συναποτελούν τη νομιμότητα) τα απεχθάνονται και τα αρνούνται;

Με άφθονη ειλικρινά φιλική διάθεση

3
•Reply•Share ›
Avatar
Μιχάλης νικ • 15 days ago
Λάθος 1: δέν πῆρε ὁ Ἄβελ τά πρωτοτόκια ἀπό τόν Κάϊν ἀλλά ὁ Ἰακώβ ἀπό τόν Ἠσαῦ.
Λάθος 2: Τίς διανομές τροφίμων ἀπό τή Χ.Α. ὀνομάζετε τραμπουκισμό; Τά δάνεια τῶν 200 εκ τῆς Ν.Δ. καί τοῦ πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, τίς ἐπιθέσεις τῶν κουκουλοφόρων τοῦ ΣΥΡΙΖΑ («δικά μας παιδιά» τούς ἀποκάλεσαν) πῶς τά χαρακτηρίζετε; Τό ὅτι οἱ φυλακές κατοικοῦνται κατά 70% ἀπό ξένους πῶς τό χαρακτηρίζετε;
•Reply•Share ›
Avatar
νικ Μιχάλης • 14 days ago
1. αυτό μας μάρανε, τι αλλάζει στο συλλογισμό αν αντί του Άβελ πέρασε ο Ιακώβ σαν καλός; Θα κάνω και τρεις μετάνοιες στο δεσπότη για λάθος απομνημόνευση της π.διαθήκης. Εσείς ένας χρυσαυγίτης πώς γνωρίζετε τόσο καλά τη θρησκεία των Εβραίων; Δεν τους θεωρείτε εχθρούς μας;
2. Με λοστάρια, σιδερογροθιές και σουγιάδες τα διανέμει τα τρόφιμα; Να ζητάει και ταυτότητες προπάππου, μη της ξεφύγει κανας τουρκόσπορος…
3. Τά δάνεια όπως και να τα χαρακτηρίσω, είναι ψίχουλα μπροστά στη ζημιά που έκανε πχ ο Βαρουφάκης, μάλλον όχι ψίχουλα, είναι για την ακρίβεια το 0,02% της ζημιάς Βαρουφάκη. Τέτοια περήφανα αλά Βαρουφάκη δεν ήθελε κι η ΧΑ; Ψηφίσατε μήπως ναι στο δημοψήφισμα και μας το κρύβετε;
4. Τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων (όλων!) τις σιχαίνομαι, κυρίως διότι κουκούλα σημαίνει θρασυδειλία ή ρουφιανιά ή πληρωμένο εκτελεστή. Δεν διαβάσατε μάλλον καλά τα γραφόμενά μου και αντιδράτε χειρότερα από παιδάκι, του τύπου «όποιος δεν είναι παναθηναικός είναι ολυμπιακός». Ξεκολήστε από την παιδική ηλικία!
5. Ας πούμε ότι το 70% είναι έγκυρο (που δεν είναι), εάν ήταν ανάποδα τα πράγματα, πώς θα το χαρακτηρίζατε; Τι ερώτηση είναι αυτή; Πληρώνω φόρους για να συντηρώ φυλακές, για να πηγαίνουν εκεί όσοι έξω είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνοι. Τι θέλετε; να τις καταργήσουμε; Εάν σας έλθει μιά νύχτα ο κάθε έλλην Πάσσαρης να σας βιάσει τη γυναίκα, να σας χαρακώσει και να σας ληστέψει, θα του πείτε «πέρνα αγόρι μου επειδή είσαι ελληνόπουλο»;
6. Αν καταλαβαίνω καλά, θέλετε στην Ελλάδα να κατοικούν μόνο ΄Ελληνες και αν είναι δυνατόν μόνο χρυσαυγίτες, αφού οι υπόλοιποι δεν είμαστε μάλλον αρκετά έλληνες κατά τις «θεωρίες» σας. Γι αυτό έχω προτείνει να σας δώσουμε ένα-δύο από τα ακατοίκητα

νησιά, να πάτε εκεί, να τα ανακηρύξετε «καθαρόαιμη ελληνική επικράτεια», να κάνετε και ένα Σύνταγμα δικό σας, να παίζετε πόλεμο όλη μέρα και να ησυχάσουμε.

7. Τι σχέση έχουν όλες αυτές οι ασυναρτησίες (στις οποίες μπήκα στον κόπο να απαντήσω) με αυτά που έγραψα; Καμμία! Απλώς ψάχνατε μιά ευκαιρία για να μας «πληροφορήσετε» ότι η Χρυσαυγή είναι ένας αγνός διανομέας τροφίμων. Ο.Κ. Το καταλάβαμε. Να τη λέτε χρυσή τυρόπιτα στο εξής!

1
•Reply•Share ›
Avatar
Παναγιώτης Βύρας νικ • 13 days ago
Το πιο περίεργο είναι που ανακατεύουν (απίθανα!) χριστιανική αγάπη με ελληνορθόδοξο μίσος. Αξιοθαύμαστο… τι άλλο να πεις;

2
•Reply•Share ›
Avatar
Παναγιώτης Βύρας νικ • 16 days ago
Θέσατε πολλά, μαζί. Μου είναι δύσκολο να συζητήσουμε για όλα, εδώ. Πάντως, έχω την ίδια φιλική διάθεση και σας απαντώ πως είμαι γενικά σύμφωνος! Αλλά θεωρώ την αποικιοκρατία, δουλεία και καταπίεση μειονοτήτων ως πράγματα προς αποφυγή. Πιστεύω, μάλιστα, θα τα πληρώσει (η Δύση) γρήγορα και πολύ ακριβά. Διότι χρωστά. Τόσο απλά… http://www.kosmosjournal.or…

1
•Reply•Share ›
Avatar
νικ Παναγιώτης Βύρας • 15 days ago
Α) Βεβαίως προς αποφυγή είναι, πλην όμως ολόκληρη η ανθρώπινη ιστορία είναι προς αποφυγή, ξαναλέω c’est la vie, όλα είναι «τέκνα της ανάγκης», πλην όμως τα «τέκνα της οργής» δεν είναι όλα τόσο ώριμα, για να το θέσω… Βαρναλικώς
Β) Βεβαίως και η Δύση το πληρώνει ακριβά! Ήδη! Και συνεχίζει να χρωστά! Κυρίως όμως το χρέος είναι κατασκευή των δικών της αξιών, (τόσο ως προς την διάσταση «τύψεις του δράστη», όσο και ως προς τη διάσταση «οργή του θύματος»), όπως αυτές διαστρεβλώνονται όταν εισάγονται ως πανάκεια (με ένεση!) σε οργανισμούς που δεν έχουν τα απαραίτητα αντισώματα για να λειτουργήσει η ένεση. Στην καλύτερη περίπτωση, δημιουργούνται απρόβλεπτες και δύσκολα διαχειρίσιμες παρενέργειες (πχ νεοελληνικό «κράτος»), στη χειρότερη ο ασθενής πεθαίνει (πχ isis)
Γ) Υγιαίνετε!

1
•Reply•Share ›
Avatar
Θεόστραβος • 17 days ago
Ήδη δια του παρόντος απολογείσθε παραθέτοντας αποσπάσματα του τότε άρθρου σας. Τα επιχειρήματα των κατηγόρων σας θα ήσαν χρήσιμα νομίζω, εκτός κι αν δεν είναι δημοσιεύσιμα ως μέρος της δικογραφίας. Κοινώς «σας έχουν τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί»; Ποιοί είναι αυτοί οι χωροφύλακες της σκέψης, τί παρατηρούν στο παρατηρητήριο, τί επαγγέλονται; Εάν τολμήσετε να κυκλοφορήσετε στην Πατησίων, στην Σόλωνος, ενδέχεται να σας ξυλοφορτώσουν «συλλογικότητες, ρουβίκωνες» και άλλες μονάδες καταστολής. Αρθρογραφώντας και μόνον, κινδυνεύετε απ΄ τους συναδέλφους σας που καραδοκούν να σας καταγγείλλουν. Βέβαιον ότι σας φοβούνται. Τρέμουν και ιδρώνουν απ΄την αιχμηρή, ειρωνική, κριτική ματιά σας. Εάν δεν αποτελεί απλώς τίτλο τιμής ο διωγμός σας (όπως της Σώτης), οφείλετε, ως πνευματικός άνθρωπος, να σταθήτε όρθιος και πρόμαχος, πέραν της αυτονόητης συμπαράστασης των αναγνωστών σας. Επιτρέψτε μου να σας αφιερώσω το δημώδες…
Τον Τάκη τονε πιάσανε και στον κατή τον πάνε,
πάνε να τον δικάσουνε για ισλαμοφοβία.
Μπάινει ο μάγος ο κατής με μαύρο καπελλάκι
βουτάει μέσα στον φάκελλο, τραβάει κουναλάκι
ξαναβουτάει το χέρι του, βγάζει παπαγιαννάκη.
-Πές μας κατηγορούμενε τί εννοεί η λέξη,
τί υποκρύπτει η έκφραση, άσχημα έχεις μπλέξει.
Ποινή ισόβιας σιωπής, να σου κοπεί η φόρα!
Κι εκείνος είπε μειδιών: «Ελάτε τώρα!»

11
•Reply•Share ›
Avatar
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ Θεόστραβος • 16 days ago
ω τι Θανασιμη ερημιά,
στου Μπερτολτ Μπρεχτ την Ψώρα,
δινουν τον Τάκη στους ss
για σκότωμα τον πάνε τώωωωωραααα»

( τι τους κοιτάτε ρεεεεεεεε; )

2
•Reply•Share ›
Avatar
kierkegaard ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 16 days ago
Να με συμπαθας…μικρος ειχες περασει την ιλαρα ??
•Reply•Share ›
Avatar
Δέσποινα kierkegaard • 15 days ago
Γι’αυτόν δεν ξέρω!
Εσύ οπωσδήποτε πρέπει να προσβλήθηκες από ιλαρα, και με πολύ αρνητικά παράπλευρα που εκδηλώνονται τώρα με όλα όσα γράφεις και όσα σχολιάζεις…! Χωρίς ούτε μία εξαίρεση.

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ego Oidios • 17 days ago
Πολλές φορές η αλήθεια είναι ενοχλητική, ειδικά όταν πολλοί πληρώνονται για να ψεύδονται, και να κυνηγούν με ζήλο την αλήθεια. Αυτοί που σας κυνηγούν είναι ως επι το πλείστον είτε έμμισθοι (μέσω ΜΚΟ) υπάλληλοι είτε προσυλητισμένοι φανατικοί, που σαφώς δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν άλλη γνώμη και δογματικά ακολουθούν τις πολιτικά ορθές ιδέες τους. Γιατί εξάλλου και η ίδια η πολιτική ορθότητα δεν είναι παρά ο αποδεκτός κατατην τρέχουσα συγκυρία ρατσισμός. Αν κατεφέρεται κάποιος κατά των λαθρομεταναστών, των ομοφυλόφυλων, των μουσουλμάνων θα θεωρηθεί ρατσιστής. Αν καταφέρεται κατά των Ελλήνων, των ετερόφυλων και των χριστιανών θα θεωρηθεί πολιτικά ορθός και φυσιολογικός εν γένει.

8
•Reply•Share ›
Avatar
kierkegaard • 17 days ago
Ειτε το θελετε ειτε οχι, η τυφλη και εμμονικη σας επιθυμια να αντιπολιτευθειτε τον Συριζα, με σκοπο την κατακτηση της εξουσιας, η οποια θα σας δωσει το ελευθερο να διαγραψετε τυχον χρεη σας, καθως και τις αρπακτικες σας ορεξεις για το ηδη πενιχρο ταμειο, σας κανει να χανετε καθε εννοια μετρου και κοινωνικης συμπεριφορας. Ας αφησουμε κατα μερια το πολιτικως ορθο και ας κολυμπησουμε στη λασπη – οχι της Μανδρας, την αλλη – να δουμε κατα ποσο τα αρθρα συγκεκριμενων δημοσιογραφων της ¨Κ¨ ησαν γραμμενα με τη δεουσα δεοντολογια. Ποσες φορες κ. Τακη εχετε λοιδορησει τον Γαβρογλου??? Ποσες φορες εχετε λοιδορησει την Χ¨φιλοπουλου??? Τον κινεζο καλλιτεχνη Αι-Γουει ??? Τον φιλη??? Τον Κουρουμπλη ??? Τον Βαρουφακη ??? Ποσες φορες εχετε διακωμωδησει τις ενδυματολογικες τους προτιμησεις, χαρακτηριστικα προσωπου καθως και κομμωσεις ??? Συγκρισεις με Καρτουν κι αλλες ανιμεισον φιγουρες??? Συνεχως με κατακρεουργειτε με τη λογοκρισια σας κι απ την αλλη κλαιγεσε για ελευθερια …γνωμης. Σοβαρη δημοσιογραφια σ ολο το φασμα του ελληνικου εντυπου τυπου ειναι αυτη που κανουν οι συναδελφοι σου : Ο Π. Μπουκαλας κι η Τ. Καραισκακη. Ουτε ναρκισσισμοι, ουτε περιευτολογιες, ουτε ξερολισμοι, ουτε προχειροτητες στα αρθρα τους. Αυτοι εχουν ΗΘΟΣ !!!!! Διδαχθειτε οσο εχετε καιρο….

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ε.Γ. kierkegaard • 15 days ago
«…Συνεχως με κατακρεουργειτε με τη λογοκρισια σας κι απ την αλλη κλαιγεσε
για ελευθερια …γνωμης…»
Αν ο Τ.Θ. σε λογοκρίνει γιατί σου δημοσιεύει αυτό το σχόλιο όπου τον καταγγέλεις; Αυτό δεν το σκεφτηκες, έτσι δεν είναι;
Και μόνο το γεγονός ότι σου δημοσιεύει έστω και ΕΝΑ από τα τρολικά σου σχόλια είναι προς τιμήν του Τ.Θ. και της «Κ» !
Για την ΑΥΓΗ και τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ που δεν σου δημοσιεύουν ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο τι έχεις να μας πείς…;
Τελικά είσαι μεν «τρόλ», αλλά το χειρότερο είναι ότι πάσχεις από «μεγαλομανία» και από άκρατο ναρκισσισμό, εξ’ού και το πικάρισμα σου για τον Βαρουφάκη.
Την Ζωή, τον Λαφαζάνη, την Ραχήλ και τόσα άλλα αστέρια γιατί τους άφησες απ’έξω; Όσον αφορά τους Γαβρόγλου, Τασία, Φίλη, Κουρουμπλή και ένα σωρό άλλους (ξέχασες την Τζάκρη, τον Καμμένο και…κλπ), και μόνο που τους ναφέρεις προσδιορίζει την νοημοσύνη σου… θα έλεγα ιδεολογία, αλλά εσύ δεν έχεις παρα μόνο την ιδεολογία των φαντασιώσεων σου και της τρολικής αποστολής σου. Όσο για τον «Ai Weiwei» εφ’όσον δεν συνέκρινε τα δημιουργήματα του με αυτά της συζύγου του Βαρουφάκη, εγώ τουλάχιστον δεν του το συγχωρώ.!

2
•Reply•Share ›
Avatar
Ε.Κ. kierkegaard • 16 days ago
«…η τυφλη και εμμονικη σας επιθυμια να αντιπολιτευθειτε τον Συριζα, με σκοπο την κατακτηση της εξουσιας…»
…μα βρε τρολ..! αυτήν είναι η επιθυμία κάθε πολιτικού κόμματος, κάθε αντιπολιτευομένου και κάθε ψηφοφόρου εν αναμονή ρουσφετιών ανά την υφήλιο! Σκοπός είναι να κατακτηθεί η εξουσία, όχι να παίξουν τις κουμπάρες και να λένε εξυπνάδες στα σχόλια όπως κάνεις εσύ. Καλά εσύ το κάνεις για το μεροκάματο…
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς kierkegaard • 16 days ago
Γιαβολ χερρ οικοδομε !!!

5
•Reply•Share ›
Avatar
Savvas Karagiannidis, Oslo No • 17 days ago
Αν διωκουν εσενα, τοτε πρεπει να διωξουν και εμας. Αλλα, ποτε θα διωξουμε εμεις ολου αυτους τους ποικιλοχρωμους σφουγγοκωλαριους για ανυπαρξια της υπαρξης τους;

5
•Reply•Share ›
Avatar
νικ • 17 days ago
Μ’αυτά και μ’αυτά η Κουναλάκη ψάχνει να αυγατίσει τους αναγνώστες της. Είναι ο νόμος της αγοράς, μαζί με τη μόδα ανόδου της ζήτησης φρέσκων προϊόντων ως διαπιστευτηρίων γκουρμέ φύσης:
Επειδή δεν μπορεί να βγάλει ούτε μισή φρεσκάδα από το στόμα της, (παρά εκθέσεις ιδεών που γράφει ο αφόρητος παπαγάλος της πρώτης Δημοτικού που θέλει με τις παπαγαλίες του να… αναβαθμισθεί σε σπασίκλα), καταψύχει τα φρέσκα των άλλων και περνιέται για φρεσκοκατεψυγμένη. Είναι κι αυτό ένα επίτευγμα. Μπορεί μετά από αυτό να δει σχόλια και συζητήσεις και στη δική της στήλη κι ας είναι μπινελίκια, κάλλιο να σε βρίζουν παρά να σ’ αγνοούν λέει ένας αρχαιότατος επικοινωνιακός νόμος, τον οποίο με την πολλή παπαγαλία κατάφερε να ψελλίζει απ’έξω η μανδάμ…

5
•Reply•Share ›
Avatar
alex • 17 days ago
«Διώκεται η έκφραση γνώμης»

λίγο υπερβολικος ο τίτλος σας δεν νομίζετε; Κατ’ αρχάς, ο νόμος με τον οποίο διώκεστε είναι έργο της κυβέρνησης των σαμαροβενιζέλων, κατά συνέπεια εάν όντως διώκεται η έκφραση γνώμης, αυτό γίνεται πρωτίστως με δική τους υπαιτιότητα (και φυσικά και με υπαιτιότητα των συριζανελ που δεν τον άλλαξαν). Παρόλα αυτά δεν θυμαμαι να αρθρογραφήσατε τότε, ασκώντας κριτική σ αυτόν τον νόμο (σε αντίθεση με τον κ. Μανδραβέλη).

Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτη την διωξη και είμαι βέβαιος και εύχομαι ότι θα αθωωθείτε…. Κατά συνέπεια μπορείτε να συνεχίσετε να γράφετε για τους πιθηκόμορφους κινέζους, για τους Ρομά που «ενίοτε πετούν τα μικρά παιδιά στον δρόμο για να ζητήσουν μετά αποζημίωση» και για την υποσαχάρια Αφρική άφοβα…ενδιαφέρουσα παρόλ’ αυτά η εκτεταμένη λογοκλοπή που έκανε στο άρθρο σας «Η Αθήνα δεν είναι πολυπολιτισμική ΙΙ» ο Θοδωρής Τσέλας στο δικό του «πόνημα» με τιτλο «οι ρατσιστές, οι αντιρατσιστές και η ηλιθιότητα» στο χρυσαυγίτικο σάιτ «εθνικισμός» ,

https://racistcrimeswatch.w…

5
•Reply•Share ›
Avatar
Morgenthau alex • 17 days ago
Αρχίσατε τις προγραφές, σύντροφε;

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex Morgenthau • 16 days ago
δεν το ήξερα «σύντροφε» ότι η κριτική προς τον κ. Θεοδωρόπουλο ισοδυναμεί με προγραφή…χαλάρωσε…

1
•Reply•Share ›
Avatar
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ Morgenthau • 16 days ago
Δεν μπορούν. Υπάρχει το Σύνταγμα και από ψηλά το πονηρό γελάκι του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς alex • 17 days ago
Πηρες το λαθος μονοπατι,…. το πολιτικοποιησες…

3
•Reply•Share ›
Avatar
Лев Троцкий Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 16 days ago
Иосиф, πολύ ρομαντικός και ποιητικός έχεις καταντήσει τώρα τελευταία. Ούτε που σε αναγνωρίζω από τους παλιούς καλούς καιρούς…
Τις ποράλλες μου ζητούσες την γνώμη μου για την Αχτσιόγλου (στην είπα αλλά δεν την διάβασες), και τώρα ενθυμούμενος την νιότη σου, λές «…Πηρες το λαθος μονοπατι…» ενώ στο υποσυνείδητό σου τραγουδάς το «…πήραμε τη ζωή μας· λάθος! κι αλλάξαμε ζωή….».
Πάντως τότε ήσουν και ομορφόπαιδο… λίγο αλλήθωρος στο δεξί σου μάτι… αλλά ομορφόπαιδο! …και με σούπερ μοντέρνο χτένισμα. Σήμερα θα σε είχαν εξώφυλλο στο GQ και όχι του κλώτσου και του μπάτσου να σε «πιάνουν» στο υποσυνείδητό τους όλα τα τρόλια της «Κ»…!

Thumbnail

2
•Reply•Share ›
Avatar
νικ Лев Троцкий • 15 days ago
Άσχετο:
Μάθετε ότι οι στίχοι δεν λένε «Πήραμε τη ζωή μας λάθος!»
Αυτό ακούγεται λόγω της μελοποίησης Θεοδωράκη, ο οποίος με τη γνωστή του μεγαλομανία δεν ένιωσε την ανάγκη να φτιάξει μια μελωδία επάνω στη ροή των στίχων, διατηρώντας το νόημά τους. Ωσάν γίγας προκρούστης επήρε το ποίημα και το στρίμωξε σε μία από τις έτοιμες μελωδίες που είχε. Τι κι αν το νόημα πήγε στον διάολο;;; Η ποίηση πήγε στον λαό! (ο οποίος λαός παρεμπιπτόντως έχει και βλάχους, οπότε κάπως ξενίζομαι με την αναφορά του αριστερού μας παρ’ολίγον Αγίου ότι δεν του άρεσε η Μέριλυν Μονρό επειδή είναι βλάχα, τι του έκαναν οι βλάχοι; δεν είναι ίσοι με το μεγαλείο του και τον χαλάει τον μεγάλο κομμουνιστή;)

2
•Reply•Share ›
Avatar
Лев Троцкий νικ • 15 days ago
Έχετε απόλυτο δίκιο!
Αλλά εγω αναφερόμουν στους στίχους του τραγουδιού.
Ο Ιωσήφ δεν είναι και πολύ «καλιεργημένος» για να σκοτίζεται για το ποίημα και με άλλες ποταπές συναισθηματικές λεπτομέρειες. Είναι αδίστακτος! Πιστεύει μόνον ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα… Δείτε πόσο άκαρδα τσεκούρωσε εμένα πάνω που είχα βρεί ένα καλό τάτσι-μίτσι-κότσι στο Μεξικό με την καλή μου την Φρίντα… Τουλάχιστον σαν παρηγοριά μ’ενσάρκωσε ο Ρίτσαρντ Μπάρτον. Αυτόν θέλω να δώ ποιός θα τον ενσαρκώσει…

…ο Μπαλαούρας ή ο Μανιός ίσως…! Το πολύ πολύ ο Κουτσούμπας αν χάσει μερικά κιλά…

2
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Лев Троцкий • 13 days ago
Καλλιεργημενος ειμαι, εχω φοιτησει και στην Θεολογικη Σχολη Τiφλιδος !

2
•Reply•Share ›
Avatar
Лавре́нтий Бе́рия Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 12 days ago
…και ο Григорий Распутин ήταν άνθρωπος του Ράσου, αλλά είναι σαν να συγκρίνουμε τον Παυλόπουλο (αυτός) με τον Άϊχμαν (εσύ)…
.
Thumbnail

1
•Reply•Share ›
Avatar
Б.Л.Пастерна́к Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 12 days ago
Ντροπή σου να το λές κι όλας!

1
•Reply•Share ›
Avatar
В.Ленин Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 12 days ago
Εγώ φταίω που δεν σε ρώτησα…!

1
•Reply•Share ›
Avatar
Σεραφείμ Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 12 days ago
…κι ε΄γω πήγα σε Θεολογική Σχολή! Ε! και;

1
•Reply•Share ›
Avatar
Α. Солженицын Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 12 days ago
…σκέψου τι θα έκανες αν δεν είχες πάει σε Θεολογική Σχολή .!

1
•Reply•Share ›
Avatar
Лев Троцкий Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 12 days ago
Φοιτήσει… Φοιτήσει… Φοιτήσει…
Αποφοίτησες όμως…;
Κι εγώ πήγα στην Συναγωγή αλλά τελικά κατέληξα δίπλα σου…χα!

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 16 days ago
πρώτος ο κ. Θεοδωρόπουλος το πολιτικοποιησε με τον τίτλο που επέλεξε, ο οποιος τίτλος υπονοεί πως συστηματικά η παρούσα κυβέρνηση διώκει την έκφραση γνώμης. δεν είναι έτσι.

2
•Reply•Share ›
Avatar
Beelzebub alex • 16 days ago
Όχι δεν είναι έτσι…!
Εάν δεν διωκόταν η έκφραση γνώμης (εμμέσως) δεν θα είχε γίνει αποδεκτή η μήνυση και θα είχε απορριφθεί εκ των προτέρων.
Η διαδικασία αυτή γίνεται επί καθημερινής βάσεως με τον αρμόδιο εισαγγελέα/Δικαστικό όργανο να εξετάζει αν η κατηγορία καλύπτεται από υπάρχοντα νόμο.
Αν δεν ήταν έτσι ο κάθε κίτσος και παγώνα θα πήγαιναν καθημερινώς στα Δικαστήρια για να τους διευθετήσουν τις διαφορές τους σχετικά με την κατσίκα τους ή την καλύβα τους…

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex Beelzebub • 15 days ago
μα δεν αμφισβητώ ότι με τον αντιρατσιστικο νόμο διώκεται η έκφραση γνώμης εμμέσως…το ιδιο αν θυμάσαι είχε γίνει και με τον γερμανό ιστορικο Χάιντς Ρίχτερ, που κι αυτός αθωώθηκε

1
•Reply•Share ›
Avatar
Mikhail Bakunin alex • 15 days ago
Το «κλειδί» στην απάντηση του προηγουμένου σχολιαστού είναι:
>»Εάν δεν διωκόταν η έκφραση γνώμης (εμμέσως) δεν θα είχε γίνει αποδεκτή η μήνυση και θα είχε απορριφθεί εκ των προτέρων. «<
που είναι και η απόρριψη αυτού που έγραψες, ήτοι:
>»ο οποιος τίτλος υπονοεί πως συστηματικά η παρούσα κυβέρνηση διώκει την έκφραση γνώμης.»<
και άρα ενώ λές ότι δεν το αμφισβητείς το έγραψες με το νόημα της αμιφισβητήσεως!
Γιατί θα ρωτήσεις; Επειδή όπως το γνωρίζεις εσύ και δεν το αμφισβητείς – όπως έγραψες, άλλο τόσο πρέπει να το γνωρίζει και αρθογράφος, πόσον μάλλον που στην δουλειά του το να μην το γνωρίζει είναι επικίνδυνο. Δεν νομίζεις;
Άρα αυτό που έγραψες σχετικά με το τι υποννοείται, δεν ευσταθεί.
Πάρε μερικά μαθήματα απλής Λογικής και ανάλυσις κειμένου… έτσι θα βγάζεις καλύτερα συμπεράσματα, δεν θα εκτίθεσαι ασκόπως και δεν θα μου δίνεις την ευκαιρία να σε καρπαζώνω…!

… (τώρα επειδή νομίζεις ότι είσαι πανέξυπνος και ενημερωμένος, απάντησε με μία από εκείνες τις πολύξερες απαντήσεις που συνηθίζεις ή εναλλακτικά παρέθεσε μερικά Λινκ από τις ιστοσελίδες που διαβάζεις και παραθέτεις σαν απόδειξη των ανοησιών σου και υποστήριξη της κομμουνιστικής οραματικής σου ουτοπίας…)

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex Mikhail Bakunin • 14 days ago
επειδή κόπτεσαι για την Λογική, προσπάθησε να χρησιμοποιείς λιγότερα λογικά σφάλματα στο μέλλον…
εάν ο διακαής σου πόθος για αυτεπιβεβαίωση περνά απαραίτητα από την προσβολή του άλλου, χαλάλι σου….
χαριτωμένο το fixation σου με μένα, αλλά όπως έχω ξαναπει καταντά βαρετό.
•Reply•Share ›
Avatar
Mikhail Bakunin alex • 13 days ago
….καταντά βαρετό… επειδή είσαι βαρετός…!
…αλλά εγώ είμαι επίμονος!
•Reply•Share ›
Avatar
NKVD alex • 17 days ago
Και τι σημαίνει ότι επειδή εσύ δεν θυμάσαι αν αρθρογράφησε τότε, ασκώντας κριτική σ’αυτόν τον νόμο; Είσαι πράγματι τόσο κουτός που να νομίζεις ότι όλοι οι αρθογράφοι πρέπει
να γράφουν για όλα τα θέματα, την ίδια εποχή και συγχρονισμένα; Από πότε και ποιός σε διόρισε επίσημο ή ανεπίσημο ελεγκτή του τι και πότε γράφει ό κάθε αρθογράφος; Καλά δεν χρειάζεται ν’απαντήσεις στην προηγουμένη ερώτηση. Είναι εμφανές ότι έχεις εξασφαλίσει θέση στην Επιτροπή Λογοκρισίας άν και όποτε καταφέρετε σαν κομμουνσιτές να γίνετε κύβένρηση…

2
•Reply•Share ›
Avatar
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ NKVD • 16 days ago
Αν και όποτε; Η τελευταία φορά ήταν σε μια χαράδρα του Γράμμου. Η οριστικά τελευταία.

1
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 14 days ago
Κι όταν συναντηθείς με τον τζιχαντιστή της γειτονιάς σου, οριστικό θα είναι…
•Reply•Share ›
Avatar
Θεανώ ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 13 days ago
Εσένα θα σε προσπέρναγε. Δεν αξίζεις τον κόπο ούτε γιά τον τζιχαντιστή!
•Reply•Share ›
Avatar
NKVD ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 15 days ago
ε! άστον να έχει κάποια ελπίδα, μόνο και μόνο για να σχολιάζει!
Αν αποκαρδιωθεί και σταματήσει να σχολιάζει τι καζούρα θα μπορώ να του κάνω;

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex NKVD • 16 days ago
όχι…ο αντιρατσιστικός νόμος που άπτεται και της ελευθεριας έκφρασης για την οποία κόπτεται ήταν ένα αρκούντως σοβαρο θέμα, ώστε να το σχολιάσει…απ’ όσο γνωριζω δεν το έκανε ούτε τοτε ούτε αργοτερα, πιθανον επειδή τον σχετικο νομο τον έφεραν οι σαμαροβενιζέλοι…δεν του ειπα τι θα γράψει, αλλά δεν θα μου απαγορέψεις και συ να κρίνω εάν έκανε καλά ή κακά που δεν ασχολήθηκε μεένα θέμα το οποιο εγώ θεωρώ σοβαρό

1
•Reply•Share ›
Avatar
Μιράντα Κ alex • 16 days ago
«Είσαι παντρεμένος;»
Μην με παρεξηγείς και να με συγχωρείς για την αδιάκριτη ερώτηση. Ερωτώ γιατί αν κρίνω από τις απαντήσεις σου και τους διαπληκτισμούς σου εδώ στα σχόλια της «Κ» είμαι διατεθιμένη να ποντάρω ότι ΔΕΝ είσαι παντρεμένος, ή τουλάχιστον είσαι παντρεμένος με μία πολύ καλή και υπομονετική σύζυγο.
Το λέω αυτό διότι η ξεροκεφαλιά σου, η πολυξεροσύνη σου και ο απύθμενος ναρκισσισμός του ξερόλα είναι τόσο διάχυτος σε όλα όσα γράφεις, που είναι από δύσκολο έως αδύνατον να σε υποφέρει μιά λιγο πολύ νορμάλ γυναίκα… έμφαση στο «νορμαλ».! Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σου είναι αδύνατον να μην εκδηλώνονται στην καθημερινότητα σου… εξ ού και η απορία μου.

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex Μιράντα Κ • 15 days ago
θα μεινεις με την απορια…κατά τα άλλα πολύ εύκολη η κριτική της πολυξεροσύνης και του ξερολα προς όποιον έχει διαφορετική άποψη…βρες κάτι πιο πρωτότυπο….
•Reply•Share ›
Avatar
Μιράντα Κ alex • 15 days ago
Όταν κάνεις εσύ κάποιο πρωτότυπο και όχι ανακυκλωμένο σχόλιο, ίσως μπορέσω να πρωτοτυπήσω κι εγώ.
Δεν έκανα κριτική! Ανέφερα τα εμφανή κουσούρια σου («…η ξεροκεφαλιά σου, η πολυξεροσύνη σου και ο απύθμενος ναρκισσισμός του ξερόλα είναι τόσο διάχυτος σε όλα όσα γράφεις…) και όπως βλέπει ο καθένας από την απάντησή σου… είχα δίκιο!
Η ερώτηση για το αν είσαι «παντρεμένος» έτσι όπως γράφτηκε λέγεται «ρητορική» επειδή ο ερωτών δεν περιμένει απάντηση από τον ερωτούμενο. Όπως βλέπεις από την έλλειψη απαντήσεως εκ μέρους σου, είχα δίκιο να κάνω την ερώτηση «ρητορική».
Η αιτία του σχολίου μου δεν είναι η «διαφορετική» άποψίς σου, αλλά η εμφανής πεποίθησή σου ότι όλα όσα λές είναι «σωστά». Αυτό λέγεται και «Δοκησισοφία», ήτοι: η ιδιότητα σου να νομίζεις τον εαυτό του σοφό και αλάνθαστο!
Αυτό με την σειρά του γεννά το ερώτημα: εφ’όσον όλα όσα λές και πρεσβεύεις εσύ είναι σωστά (κατ’εσέ βεβαίως), γιατί κάνεις τον κόπο να σχολιάζεις με αποτέλεσμα να διαπληκτίζεσαι με τους άλλους απληροφόρητους, αδαείς και χαζούς σχολιαστάς σαν εμένα ή άλλους; Η μόνη απάντηση είναι: «για να κάνεις την προπαγάνδα σου»! Επειδή κάποιος σίγουρος για την τοποθέτησή του και το δίκιο δεν πολυέχει ανάγκη επιβεβαιώσεως από τους άλλους ιδίως όταν απαξιεί την γνώμη τους…!

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex Μιράντα Κ • 14 days ago
τι κοινότοπες βλακείες θεέ μου! ο καθένας που διατυπώνει μια άποψη έχει την πεποίθηση ότι η άποψή του είναι σωστή. Κανεις δεν θα έκανε τον κόπο να διατυπώσει μια άποψη που πιστεύει ότι είναι λάθος. το ίδιο ισχύει και για σένα, ασχέτως εάν δεν το καταλαβαίνεις. Κατά συνέπεια, I’ve got news for you! ο καθένας από εμάς (και εσύ, μην αυταπατάσαι)θεωρεί ότι όσα λέει και πρεσβεύει είναι σωστά. Επομένως το ερώτημα είναι άλλο: δεδομένου ότι ο καθένας από εμάς έχει κάθε δικαίωμα να διατυπώνει την όποια άποψη θεωρει ο ίδιος ότι είναι σωστή, γιατι οι άλλοι οι οποίοι διαφωνούν, αντί να επιχειρηματολογήσουν, καταφεύγουν σε ύβρεις, χαρακτηρισμούς προσβολές και ad hominem επιθέσεις; γιατι θεωρεις τον εαυτό σου υποχρεωμένο να χαρακτηρίσει την διαφορετική άποψη προπαγάνδα; Ποιος είναι αυτός που πρώτα απαξιει την γνώμη του άλλου; κάνε τον κόπο να δεις τις τελευταιες συζητήσεις…εάν εισαι στοιχειωδώς ειλικρινής θα διαπιστώσεις ότι οι όποιοι διαπληκτισμοί ξεκίνησαν από προσβλητικά σχολια άλλων και όχι δικά μου

1
•Reply•Share ›
Avatar
Μιράντα Κ alex • 14 days ago
«Άποψη» είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από την «Προπαγάνδα» που κάνεις εσύ. Εσύ κάνεις «Προπαγάνδα» επειδή δεν αφήνεις τον άλλον σχολιαστή, αναγνώστη ή ακροατή να βγάλει ένα συμπέρασμα μόνος του, αλλά του λές εκ των «προτέρων» τι συμπέρασμα να βγάλει.
Αν δεν το καταλαβαίνεις και τώρα προσποιείσαι τον αθώο πρέπει 1ον) να είσαι βλάκας. 2ον) Αλλά βλάκας δεν είσαι. Απλώς τον παριστάνεις ή μάλλον «τώρα» παριστάνεις τον αθώο και 3ον) είσαι ένας συνδυασμός του 1 και 2…
Ότι γράφεις και όπως το γράφεις περιγράφεται επακριβώς από τον ακόλουθο ορισμό της Προπαγάνδας:
«Προπαγάνδα είναι η άμεση παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς. Ετυμολογικά, προπαγάνδα σημαίνει «διάδοση μίας φιλοσοφίας ή άποψης». (εννοεί από το ρήμα to propagate ήτοι διαδίδω ή προοθώ)
Ιστορικά, ο όρος χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον εντός πολιτικού συγκειμένου και ιδιαίτερα αναφορικά με συγκεκριμένες κινήσεις που προωθούνται από κυβερνήσεις ή πολιτικές ομάδες (γνωστές και ως ΤΡΟΛ). Το modus operandi της προπαγάνδας είναι παρόμοιο με αυτό της διαφήμισης. Για την ακρίβεια, η διαφήμιση μπορεί και να οριστεί ως προπαγάνδα υπέρ κάποιου συγκεκριμένου προϊόντος.»
——
Όπως λέει και ο ορισμος, έτσι κι εσύ, ασχέτως με τον εν συζητήσει θέμα φέρνεις στο προσκήνιο άλλα άσχετα θέματα στο στύλ «…γιατί οι άλλοι ήταν καλλύτεροι…;» και μετά αραδιάζεις αυτά που «νομίζεις» ότι εξυπηρετούν τον σκοπό σου. Επαναλαμβάνεις δε τα ίδια κλισέ σε ότι σχολιάσεις…
Ως γνωστόν, ο Josef Goebbels έλεγε ότι εάν επαναλάβεις ένα ψέμα ή μιά ανακρίβεια αρκετές φορές, τότε γίνεται η «αλήθεια». Την σήμερον με τα ηλεκτρονικά μέσα αυτό είναι πανεύκολο και η απόδειξη είναι η εκλογή του Τραμπ με όλα τα ρωσικά τρόλ επαναλαμβάνοντας διάφορα αλλά ουσιαστικά τα ίδια ψέματα….
Γλαφυρό παράδειγμα των ανωτέρω είναι ο λογαριασμός twitter της κατίνας της στήλης. Άλλοι τον έχουν αναφέρει, οπότε αν ενδιαφέρεσαι ψάξε τον και διάβασέ τον. Θα δείς ότι κάνεις ακτιβώς τα ίδια…
Άλλο ένα «κόλπο» των προπαγανδιστών (και των βλακών) είναι ν’αρχίζουν την πολυλογία τους όπως έκανες ανωτέρω «τι κοινότοπες βλακείες θεέ μου!». Δηλαδή εκ προοιμίου «ορίζουν» το συμπέρασμα χωρίς ν’αφήσουν τον αναγνώστη να το συμπεράνει (εφ’όσον ευσταθει) μόνος του. ΤΟΥ ΛΕΝΕ τι πρέπει να συμπεράνει… κλπ κλπ
Τώρα λοιπόν, εγώ τέλείωσα μ’έσένα… αλλά εσύ μπορείς να συνεχίσεις την «προπαγάνδα» σου ανενόχλητος. Η προπαγάνδα σου είναι τόσο διάφανος και απλοϊκή όσο κι εσύ.!

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex Μιράντα Κ • 13 days ago
o.k. ό,τι πεις
•Reply•Share ›
Avatar
NKVD alex • 13 days ago
Βρήκες τον μάστορα σου σύντροφε…!
Τι λές; Να της κάνουμε φάκελο;
•Reply•Share ›
Avatar
alex NKVD • 12 days ago
κανεναν μάστορα «συντροφε» … απλώς δεν έχεινόημα περεταίρω κουβεντα…και αυτή, όπως και εσύ πιπιλάτε τόσο προβλέψιμα την καραμέλα της προπαγάνδας, που κανταντά βαρετή και ανούσια..περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο, επιδεικνύετε τα …»δημοκρστικά» σας αντανακλαστικά. Το θλιβερό μάλιστα ει΄ναι ότι deep down ξερετε πολύ καλά ότι δεν κάνω προπαγάνδα, αλλά αφελώς νομιζετε ότι έτσι θα με εκνευρισετε….grow up «σύντροφε»
•Reply•Share ›
Avatar
αντώνης alex • 16 days ago
Αυτό το «πιθανον» στο «…επειδή τον σχετικο νομο τον έφεραν οι σαμαροβενιζέλοι…» είναι που καταρακώνει ό,τι βάσιμο δίκιο και αν είχες… και σε συνδυασμό με αυτό το «…απ’ όσο γνωριζω δεν το έκανε…», δηλαδή μπορεί και να το έκανε αλλά επειδή «εσύ» δεν το γνωρίζεις, αδράτεις ελευθέρως την ευκαιρία και εξαπολύεις την ιδεολογική και καταχρηστική επίθεσή σου.
Κοίτα… αν έσυ δεν έχεις ό,τι χρειάζεται για να αντιληφθείς αυτές τις νοηματικές μικρο-διαφορές δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν…
Καλό λοιπόν θα ήταν να χαλιναγωγήσεις την πολυξεροσύνη σου ή τουλάχιστον να γράφεις κάτι που δεν είναι τόσο εύκολα αλώσιμο…

.

2
•Reply•Share ›
Avatar
alex αντώνης • 15 days ago
για το «πιθανον» και το «απ’ όσο γνωρίζω»: δεδομένου ότι 9 στα 10 άρθρα του κ. Θεοδωρόπουλου στρέφονται κατά του σύριζα, ακόμη και όταν ο σύριζα ήταν το 3% και όχι κατά της τότε κυβέρνησης (ανύπαρκτος δηλαδή έλεγχος της εξουσίας από τον κ. Θεοδωροπουλο, όταν τυχαινει και η εξουσια αυτή είναι της αρεσκείας του), το ότι δεν έγραψε τιποτα για το θέμα αυτό επειδή κυβέρνηση ήταν οι σαμαροβενιζέλοι είναι μια βάσιμη και εύλογη υπόθεση, η οποία μπορεί εύκολα να επαληθευθεί ή να διαψευστεί , χρησιμοποιώντας την αναζήτηση που μας παρέχει η Κ. Έ λοιπόν, όντως δεν έχει γράψει
•Reply•Share ›
Avatar
Mikhail Bakunin alex • 17 days ago
Κι επειδή ο Νόμος είναι έργο των «σαμαροβενιζέλων» τι σημαίνει αυτό;
Είσαι τόσο βαλτός, κάλπικος και αμόρφωτος που δεν καταλαβαίνεις ότι όλοι οι άλλοι δεν είναι απαραιτήτως σαν εσένα.
Αρχίζοντας το σχόλιο σου με αυτό που εσύ μόνο νομίζεις ότι είναι αποτελεσματικό επιχείρημα σε προδίδει πρίν καν ο αναγνώστης ολοκληρώσει την ανάγνωση του υπόλοιπου σχολίου.
Είναι επειδή ο κομμουνισμός στηρίχθηκε σε άξεστους και «πικραμένους» σαν εσένα που δεν κατόρθωσε να φτάσει ούτε τα 73 του χρόνια.
Και είναι επειδή όσοι κομμουνιστές απομείνατε, δεν καταλαβαίνετε πόσο ηλίθιο είναι να εορτάζετε τα 100χρονα του κομμουνισμού την στιγμή που ούτε η κοιτίδα του θέλει πλέον να τον ξέρει και σήμερα το δόγμα έχει ξεφτιλιστεί και παραπέει, και από 50-τόσες χώρες αιμορραγεί πνέοντας τα λοίσθια σε μόνο 4 χώρες συν μία, Β.Κορέα όπου επιβάλλεται με σφαίρες ακόμα και για το μη συγχρονισμένο φτέρνισμα.
Σε κάθε σου απάντηση πασχίζεις να περάσεις για «Δημοκράτης» πάραυτα κατηγορώντας τον άλλον για Χρυσαυγιτισμό» την στιγμή που εσύ και η παρεούλα σου είστε πανομοιότυποι με τους πιθηκόμορφους Χρυσαυγίτες.
Το «πιθηκόμορφος» ταιριάζει «γάντι» στον Μιχαλολιάκο, αλλά είναι σίγουρο ότι γι’αυτόν δεν θα έχεις αντίρρηση να τον χαρακτηρίσουμε έτσι…!
Παρατήρησε πόσο ο πιθηκόμορφος κινέζος μοιάζει στον πιθηκόμορφο χρυσαυγίτη… ίδιο μπόϊ, ίδιο στρογγυλοπό εκτόπισμα, ίδια γουρλωμένα μυωπικά μάτια… και με μούσι ο Μιχαλολιάκος… ίδια φάτσα! φτυστός ο Ai ston diaolo Weiwei…
Υπάρχει και ρητό: Una Faccia Una Razza, και υπάρχουν και οι «Ερυθρόδερμοι» για να μην νομίσεις ότι είναι κάποιο αποκλειστικό προνόμιο Ελλήνων και Ιταλών στους οποίους αναφέρετε το προηγούμενο ρητό….
.

2
•Reply•Share ›
Avatar
alex Mikhail Bakunin • 16 days ago
«Κι επειδή ο νόμος … … πιθηκόμορφους χρυσαυγίτες»

όλο αυτό το κομμάτι δεν είναι παρά το γνωστό σου υστερικό λογύδριο, που τόσο αγαπήσαμε, διανθισμένο με χαρακτηρισμούς και προβολές…πάμε παρακάτω 🙂

«Το «πιθηκόμορφος» ταιριάζει «γάντι» στον Μιχαλολιάκο, αλλά είναι σίγουρο ότι γι’αυτόν δεν θα έχεις αντίρρηση να τον χαρακτηρίσουμε έτσι…!»

ούτε κρύο ούτε ζέστη μου κάνει, το εάν θα τον πούμε «πιθηκόμορφο» ή οτιδήποτε άλλο…. πέραν όλων των άλλων θεωρώ ότι αυτού του είδους η «κριτική» (ο θεός να την κάνει) είναι αναποτελεσματική, ανούσια, καθόλου ουσιαστική και φλερτάρει με το κουτσομπολιό (by the way είναι κάτι που κάνουν συχνά οι κ.κ. Θεοδωρόπουλος και Κασιμάτης…μπορει να θεωρείται χαριτωμένο στα cocktail parties, αλλά προσωπικά δεν με εντυπωσιάζει). Ωραία, το «πιθηκόμορφος» ταιριάζει γάντι στον Μιχαλολιάκο, και στον WeiWei, αλλά και στον κ. Θεοδωρόπουλο, εάν το έχεις προσέξει…και λοιπόν; αυτό είναι το επίπεδο της κριτικής που ασκείς; να σχολιάζεις την όψη τους; Και ακόμη χειρότερα, όπως γνωρίζεις πολύ καλά (αλλά επιλέγεις να το ξεχάσεις), οι κατηγορίες περί «πιθηκόμορφων» προς τους μαύρους και οι κραυγές πιθήκων ήταν και είναι στο οπλοστάσιο των απανταχου ναζί, νεοναζί και ακροδεξιών χουλιγκάνων στο γήπεδο. Η χρήση του «πιθηκόμορφος» χαρακτηριζει αυτόν που την χρησιμοποιεί…και δεν χαρακτηριζει την οψη του, αλλά το ήθος του.

1
•Reply•Share ›
Avatar
Mikhail Bakunin alex • 16 days ago
Δεν είναι κριτική απαίδευτε!
Σάτιρα είναι! από την εποχή του Αριστοφάνη…!
…και μην αλλάζεις την βάση της συζήτησης… εσύ πρώτος κατάκρινες τον Θεοδωρόπουλο ότι βρίζει τον ατάλαντο κινέζο ενώ ο Τ.Θ. τον διακωμωδούσε.
Εσύ πρώτος βγήκες παγανιά ιδιοβούλως σαν άλλος καραγκιοζο-κιχώτης να μας κάνεις ηθικά και δεοντολογικά κηρύγματα μόνο για να καταλήξεις εκεί που καταλήγεις πάντα… Στην Ιδεολογική Κατήχηση της Κουομιτάνγκ..!!!
Ξαναμπές στην τρύπα σου και μην ξαναβγείς μέχρι να σε φωνάξουν.

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex Mikhail Bakunin • 15 days ago
γι αυτό και την έβαλα σε εισαγωγικά! εάν ειναι σάτιρα, ειναι εντελώς αποτυχημένη και κακόγουστη….όπως είπα και πριν, αναποτελεσματική, ανούσια, καθόλου ουσιαστική και φλερτάρει με το κουτσομπολιό…κατά συν’επεια περισσότερο για θλιβερη απομιμιση σάτιρας παρά για σάτιρα μου κάνει…Έχεις πολύ πλάκα όταν χρησιμοποιείς αυτές τις εφηβικές κοινοτοπίες (όπως τώρα με την τελευταία σου πρόταση). πόσο χρονών ειπαε ότι είσαι;
•Reply•Share ›
Avatar
Mikhail Bakunin alex • 12 days ago
«ειναι εντελώς αποτυχημένη και κακόγουστη» (η σάτιρα)
Αυτό το λές εσύ ο οποίος μέχρι τώρα έχεις αποδείξει ότι η γνώμη σου σε όποιο θέμα και αν αναφερθείς είναι χρωματισμένη με κόκκινο και σε καμία περίπτωση ανεξάρτητη.
Εκτός αυτού η γνώμη σου, η ιδεολογία σου και εν γένει η ύπαρξή σου είναι επηρεασμένη από την καταγωγή σου (όχι και τόσο απαστράπτουσα), αλλά μέχρι σήμερα αυτήν δεν μπόρεσες την αποσεισεις/αποβάλεις/ξεχάσεις όσες πόζες και αν παίρνεις.
Υπάρχει βέβαια η πιθανότης να είσαι ένα κακέκτυπο του Τσακαλώτου που παριστάνει τον κομμουνιστή ενώ χτυπά το καμπανάκι στην Wall Street… αλλά αντιθέτως μ’έσένα εκείνος είναι παραστρατημένος… όχι ανόητος!
•Reply•Share ›
Avatar
Tassos alex • 17 days ago
1,000 φορες καλυτερα, οπως ΟΛΟΙ πια, εκτος απ τους πληρωμενους ψευτες της Κουμουνδουρου και τη Ραχηλ Μακρη, ξερουν,

1,000 φορες καλυτερα ο Σαμαρας και ο Ευφυης Βενιζελος παρα το γελοιο και καταστροφικο Τσιπρα, τον Ψεκασμενο Καμμενο, και τον οικονομικα Αναλφαβητο Βαρουφακη που εβαλαν στο πιο κρισιμο υπουργειο οι ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ Καραγκιοζηδες.

5
•Reply•Share ›
Avatar
alex Tassos • 16 days ago
εξίσου άθλιοι και οι μεν και οι δε
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς alex • 16 days ago
Ομως ο Κουτσουμπας, εεε?

3
•Reply•Share ›
Avatar
Σπύρος alex • 17 days ago
Οι Ρομά, όχι μόνο «πετούν τα μικρά παιδιά στον δρόμο για να ζητήσουν μετά αποζημίωση» αλλά και τα εκπαιδεύουν, τα οργανώνουν και τα στέλνουν εδώ κι εκεί να ζητιανεύουν και να κλέβουν. Έχεις επισκεφθεί κάποιον καταυλισμό Ρομά να συγκρίνεις τις συνθήκες διαβίωσης με αυτές των προσφύγων στην Μόρια επί παραδείγματι; ή απλώς μιλάς για να έχεις το στόμα σου ανοικτό;
Και το «πετούν» είναι τρόπος του λέγειν. Τα δασκαλεύουν και αφού πάρουν την αποζημίωση… φτού κι απ’την άρχη!
Πάρε τα συνθήματα σου και τα προκάτ σχόλια σου την ψευτο-ηθική σου και το «πρόγραμμά» και χτύπα άλλη πόρτα. Εδώ δεν αγοράζουν!

6
•Reply•Share ›
Avatar
alex Σπύρος • 16 days ago
» Οι Ρομά ενίοτε πετούν τα μικρά παιδιά στον δρόμο για να ζητήσουν μετά αποζημίωση. »

«Οι Έλληνες ενίοτε είναι παιδεραστες»

εάν δεν σε ενοχλεί η πρώτη πρόταση τοτε δεν θα πρέπει να σε ενοχλει και η δεύτερη. Έχεις ακούσει για τα περί συλλογικής ευθύνης στην ναζιστική Γερμανία; Και οι δύο αυτές προτάσεις καθιστούν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες υπεύθυνες για τα εγκλήματα μεμονωμένων ατόμων. εάν θεωρεις ότι μ’ αυτό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να το κοιτάξεις
•Reply•Share ›
Avatar
Σπύρος alex • 16 days ago
Ακριβώς αυτό εννοώ…!!!
Ότι όταν θέλει κάποιος να βρεί λάθος για να κριτκάρει κάτι…. το βρίσκει…!!!
Μπράβο σου Αϊνσταϊν!
Το επαναλαμβάνεις με δικά σου λόγια αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι συμφωνείς μαζί μου. Νομίζεις ότι με την «…αψεγάδιαστη…» λογική σου, κατατρόπωσες τον «αντίπαλο».
Ο σκοπός μου ήταν να καταδείξω ότι λές/γραφεις κοινοτυπίες και ενίοτε βλακείες που όμως τις θεωρείς μαργαριτάρια.!
Τέλειωσα μ’εσένα… δεν αξίζεις ούτε να πληκτρολογήσω «τι» είσαι…!
•Reply•Share ›
Avatar
alex Σπύρος • 15 days ago
που να καταλάβεις καημένε….
•Reply•Share ›
Avatar
Vasily Zaytsev alex • 15 days ago
…ευτυχώς που υπάρχεις εσύ σύντροφε και μας τα «εξηγείς» …
•Reply•Share ›
Avatar
Γιάννης K. alex • 17 days ago
«εύχεσαι ν’αθωωθεί» από συμφεροντολογία, γιατί διαφορετικά που θα έκανες την κομμουνιστική προπαγάνδα σου; στον «Ριζοσπάστη»;
Ωχ! συγνώμη! Ξέχασα ότι εσείς οι κομμουνιστές δεν επιτρέπετε αντίλογο και η εφημερίδα σας δεν αναρτά κανένα σχόλιο, ούτε καν οπαδών όπως εσύ…
Αυτό σας έλειπε να έχετε και αντίλογο από τους μουζίκους.

4
•Reply•Share ›
Avatar
alex Γιάννης K. • 16 days ago
αχ πως με κατάλαβες σαΐνι μου…
•Reply•Share ›
Avatar
Γιάννης K. alex • 16 days ago
Η νηπιακή ειρωνεία σου δεν εξηγεί γιατί ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ δεν δέχεται σχόλια ενώ στέλνουν όλους εσάς να σχολιάζετε και να παρεμεβαίνετε στα «νεοφιλελέ» στέκια.
Γιατί δεν δέχεται σχόλια ούτε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ούτε η ΑΥΓΗ ;
Φοβούνται; Τι φοβούνται; Τον «αντίλογο»;
Έχεις απάντηση «σαϊνι μου»;

3
•Reply•Share ›
Avatar
alex Γιάννης K. • 15 days ago
έχω… ποιος σου είπε ότι το πρότυπό μου ειναι ο ριζοσπάστης και η αυγή…μπορεί να διαφωνώ σε πολλά με την Κ και τους αρθρογράφους της αλλά αναγνωρίζω ότι σ αυτο τουλάχιστον τους βάζει τα γυαλιά
•Reply•Share ›
Avatar
СВАГ/SMAD alex • 14 days ago
Αλέκση, αυτός δεν σε ξέρει και έκανε λάθος ως προς τα πρότυπα σου… Εμείς όμως που σε ξέρουμε, ξέρουμε ότι τα «πρότυπα σου» και οι «πηγές σου» σύντροφε είναι: iskra, info-war, commonality, unfollow, protagon, imerodromos, Μανίνα κλπ
…και Μπράβο σου!
•Reply•Share ›
Avatar
Mack the Knife alex • 17 days ago
Για σιγά που πήρες φόρα και δεν ξέρεις τι λές ή που να σταματήσεις.
Τι μεμπτό έχει ο όρος «υποσαχάρια Αφρική»;

1
•Reply•Share ›
Avatar
Γρηγόρης Σ. alex • 17 days ago
Αν ο κινέζος είναι πιθηκόμορφος τι θα τον πείς; Απόλλωνα; Μονα Λίζα; ο Δαυίδ του Michelangelo, ο κίτρινος Μπράτ Πιτ;
Ανάρτησε την φωτογραφία σου να σου πώ τι θα έλεγα για σένα.

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex Γρηγόρης Σ. • 16 days ago
μου αρέσει το επίπεδο της κριτικής σου …με αυτήν την λογική να μου πεις τι θα έλεγες από την φωτογραφια του κ. Θεοδωρόπουλου

1
•Reply•Share ›
Avatar
Γρηγόρης Σ. alex • 16 days ago
Απατώντας στην αφελή ερώτησή σου που ως φαίνεται την θεωρείς ιδιοφυή(!) … θα έλεγα ότι ο Τ.Θ. χρειάζεται ένα βαρβάτο(!) κούρεμα για να ξελαμπικάρει η εικόνα του και να μπορώ να διακρίνω τις διαστάσεις του κεφαλιού του και να σκεφθώ με τι μοιάζει…
Με το τωρινό του κούρεμα δεν ξέρω ούτε που αρχίζει το κρανίο του. Αλλά πρέπει να έχει μεγάλο κεφάλι και τον ζηλεύω επειδή μπορεί και γράφει μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, για όλα τα διάφορα καθ…… με αμείωτο ενθουσιασμό και…. je ne sais pas comment le dire… a! oui! avec tant de VERVE…!
Ανάρτησε μιά δικιά σου φωτογραφία να σου πώ με τι μοιάζεις. Oh! mama..!
Μήν μου ζητήσεις όμως δικιά μου γιατί εγώ είμαι κακάσχημος και πολύ χειρότερος από τον πιθηκόμορφο κινέζο… και ντρέπομαι να την δημοσιεύσω. Θα με κοροϊδεύει ακόμα και η κατίνα της στήλης…
Εσύ με τόση αυτοπεποίθηση πρέπει να είσαι κούκλος!
Άλλη ερώτηση έχεις;

1
•Reply•Share ›
Avatar
Γρηγόρης Σ. alex • 16 days ago
Απατώντας στην αφελή ερώτησή σου που ως φαίνεται την θεωρείς ιδιοφυή(!) … θα έλεγα ότι ο Τ.Θ. χρειάζεται ένα βαρβάτο(!) κούρεμα για να ξελαμπικάρει η εικόνα του και να μπορώ να διακρίνω τις διαστάσεις του κεφαλιού του και να σκεφθώ με τι μοιάζει…
Με το τωρινό του κούρεμα δεν ξέρω ούτε που αρχίζει το κρανίο του. Αλλά πρέπει να έχει μεγάλο κεφάλι και τον ζηλεύω επειδή μπορεί και γράφει μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, για όλα τα διάφορα καθ…… με αμείωτο ενθουσιασμό και…. je ne sais pas comment le dire… a! oui! avec tant de VERVE…!
Ανάρτησε μιά δικιά σου φωτογραφία να σου πώ με τι μοιάζεις. Oh! mama..!
Μήν μου ζητήσεις όμως δικιά μου γιατί εγώ είμαι κακάσχημος και πολύ χειρότερος από τον πιθηκόμορφο κινέζο… και ντρέπομαι να την δημοσιεύσω. Θα με κοροϊδεύει ακόμα και η κατίνα της στήλης…
Εσύ με τόση αυτοπεποίθηση πρέπει να είσαι σκέτος κούκλος
Άλλη ερώτηση έχεις;

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex Γρηγόρης Σ. • 15 days ago
ερώτηση, όχι… μπορεις όμως ελεύθερα να συνεχίσεις να ασχολεισαι με … τρίχες

2
•Reply•Share ›
Avatar
Γρηγόρης Σ. alex • 14 days ago
Επιτέλους! το κατάλαβες ότι είσαι «τρίχας» !!!
Πολύ αλτρουϊστικό αυτό εκ μέρους να μου συστήσεις να μην ασχολούμαι με τρίχες…!

1
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ alex • 17 days ago
όπου γάμος και χαρά η αλεξαινα πρώτη…!
Πρώτη μπας και της ξεφύγει και δεν κάνει το κομμουνιστογενές σχόλιο της.

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 16 days ago
Γιατι την λες Αλεξαινα, ειναι κανονικο κοριτσι η ειναι απο τους αλλους με την γνωστη ιδιαιτεροτητα ?

2
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 16 days ago
Ρώτα τον Βύρα, τον Νούλη και τον ΔΙΔΑΧΕΣ…

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 15 days ago
Καλα ο Βυρας, ως προεδρος του σωματειου κραταει μητρωο…οι αλλοι δυο τι σχεση εχουν ?

2
•Reply•Share ›
Avatar
Αστυνόμος Μπέκας Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 13 days ago
Τι σημαίνει το σχόλιο απο κάτω; Τι χάρη έχεις εσύ που δεν την γνωρίζουμε; Περίεργα πράγματα!

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Αστυνόμος Μπέκας • 13 days ago
Ελα ντε !

1
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 13 days ago
Έγινε λάθος. Η τρίτη από τις χάριτες είσαι εσύ! Οι άλλες δυο, Νούλης και ΔΙΔΑΧΕΣ. Όλο χαρά κι αδελφωμένα.
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 13 days ago

 

2
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 13 days ago
Ενα δωρακι για την αγαπητη μου ΚΑΤΕΡΙΝΑ* :

 

*Κι ας παρεξηγηθη!…αυτο δα ελειπε !

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 13 days ago
Κανεις ενα μικρο λαθακι…Οτι για αλλους θρησκεια, για μενα φιλοσοφια…
Εγω δεν θελω την αιωνιον Ζωην με ακεραιη προσωπικοτητα, αλλα με εκμηδενηση της προσωπικοτητος μου.και την Βασιλεια των Ουρανων δεν την αντιλαμβανομαι ως οι πολλοι, αλλα ως οι λιγοι-ελαχιστοι…Και ενω σε συμπαθω, λυπαμαι γιατι φαινεσαι αρκετα μακρυα,απ αυτην.

Επιπλεον οι θρησκευτικες πεποιθησεις του οιουδηποτε ειναι «ιερες».

Και, last but not least, «χαρις» εγω?…Ημαρτον και ξανα ημαρτον !!!!

«πατερουλης», ο θιγμενος!

2
•Reply•Share ›
Avatar
Άρης Νούλης Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 13 days ago
«Πατερούλη», ξέρεις ότι η Θεολογία είναι Οντο-Φιλοσοφία. Ψάχνει τι είναι το Είναι. Ψάχνει τον Δημιουργό του Είναι – γι αυτό ο Αρεοπαγίτης δηλώνει ότι δεν μπορούμε καν να πούμε ότι ο Θεός είναι, αφού Αυτός δημιούργησε το Είναι, την Ύπαρξη, την Οντότητα, ως ο Ων. Κι ο Ευαγγελιστής, μα και προηγουμένως Αποκαλυπτής, δεν είναι θρησκειολόγος. Θεολόγος είναι.
Κι η Βασιλεία των Ουρανών είναι η φράση του Χριστού Υιού προς τον Πατέρα, κατά την γραφίδα του Ιωάννη : «ίνα πάντες εν ώσι, καθώς συ, πάτερ, εν εμοί καγώ εν σοι, ίνα και αυτοί εν ημίν εν ώσιν …¨».
«Έσται γαρ τότε ο Θεός τα πάντα εν πάσι» !

«Χάρις», δεν θα σε έλεγα. Χαριτωμένο, όμως, ναι.
«Ως χαρίεν έστ’ άνθρωπος, αν άνθρωπος η». (Μενάδρου γνώμαι μονόστιχοι, 842).

Και η ειρωνεία, ειρωνεία … θιγμένε ! χαχαχα !

2
•Reply•Share ›
Avatar
Лев Троцкий Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 13 days ago
Εκμηδένηση της προσωπικοτητος σου, σύμφωνοι!
Αλλά αυτό μας έλειπε τώρα να σου δωθεί και αιωνιος Ζωη ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ακεραιη την προσωπικοτητα (!) σου… κούνια που σε κούναγε!

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Лев Троцкий • 13 days ago
Ελα ρε Λεο’, αστα αυτα, τα εχω μπουχτισει απο τοτε στην Τιφλιδα….
Ποτε θα βρεθουμε για κανενα τσιπουρακι ?

2
•Reply•Share ›
Avatar
Лев Троцкий Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 12 days ago
…με καπνιστή ρέγγα..;
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Лев Троцкий • 11 days ago
…με αυγοταραχο Κασπιας…ε?…να τα βρουμε πια !

1
•Reply•Share ›
Avatar
Άρης Νούλης Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 14 days ago
Στο έχω ξαναπεί : Είσαι απίθανος !
Ζηλεύω την παιδευτική, σωκρατική, ειρωνεία σου. Σωστός ειρωνευτής της τραγικότητας. Μ’ έκανες και γέλασα πάλι σε μια κατσούφα μέρα.
Μπορεί να διαφωνούμε σε ορισμένα θέματα, αλλά, φίλε μου … σε πάω ! Μπορώ να σε λέω «φίλε μου», έτσι ; Το εννοώ.

1
•Reply•Share ›
Avatar
Лев Троцкий Άρης Νούλης • 13 days ago
Άρη μην παρασύρεσαι… Γλυκόλογα πολλά αλλά είναι μπαμπέσης!
•Reply•Share ›
Avatar
Άρης Νούλης Лев Троцкий • 12 days ago
Κάνεις λάθος. Όποτε χρειάστηκε με έβαλε στην θέση μου διορθώνοντάς με ευγενικά. Μη μπερδεύεις την ευγένειά του με την μπαμπεσιά. Κι όποτε διαφωνεί με τα πιστεύω μου, το λέει θαρρετά και υπεύθυνα.
Μακάρι να ‘ταν και οι άλλοι/άλλες τόσο υπεύθυνοι όσο ο «πατερούλης». Γι αυτό τον εκτιμώ, πέρα από την ικανότητά του να ειρωνεύεται στωικά την πραγματικότητα. Ναι, είναι δεινός ειρωνευτής, κι αυτό είναι χάρισμα.
Να ‘σαι καλά. Και να φιλιώσεις μαζί του. Θα σε βοηθήσει.
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Άρης Νούλης • 13 days ago
Φιλοι ειμαστε και με τιμας !

2
•Reply•Share ›
Avatar
Άρης Νούλης Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 13 days ago
Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

1
•Reply•Share ›
Avatar
Лев Троцкий Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 13 days ago
Ζηλεύω.. εμένα δεν μου τάλεγες αυτά… κι ας φάγαμε ψωμί κι ελιές στο ψωφόκρυο…

…Το Πρωί Με Ξυπνάς Με Φιλιά…

 
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Лев Троцкий • 11 days ago

 

….να ξεχαστουμε λιγακι…τι λες ?

2
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Лев Троцкий • 13 days ago
https://youtube/JWIENXAngmg

1
•Reply•Share ›
Avatar
Лев Троцкий Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 12 days ago
…το link δεν βγαίνει…
…από τεχνολογία δεν τα πάς τόσο καλά όσο με τις παρελάσεις στο ψωφόκρυο..! και με την κρυμμένη σόμπα κάτω από το πόντιουμ…!
•Reply•Share ›
Avatar
alex Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 16 days ago
εάν ήμουν το ένα ή το άλλο θα είχες κάποιο πρόβλημα;
•Reply•Share ›
Avatar
You got two tens for a five? alex • 16 days ago
Εσύ » στραβάδ’ » δεν παίρνεις μυρουδιά ούτε την πιό απλή καζούρα εις βάρος σου…!
•Reply•Share ›
Avatar
Παναγιώτης Βύρας alex • 16 days ago
Υπάρχει νευρολογικό πρόβλημα, που λέγεται αφασία. Δεν έχει κανένα νόημα να το πολεμάμε: https://www.afasie.nl/aphas&#8230;

2
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Παναγιώτης Βύρας • 13 days ago
Ντροπη δεν ειναι να εισαι αυτο που εισαι*…ντροπη ειναι οπως το χειριζεσαι !!!

* ξερω αρκετους που εναι σαν εσενα, ομως τυγχανουν αξιοπρεπεστατοι…

3
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς alex • 16 days ago
Κανενα !!!
Η γνωμη σου ειναι που μετραει…
Για μενα η ερωτησις ειναι ομως παραπανω απο απλη περιεργεια. Ειναι τροπον τινα «μελετη» του τροπου σκεψεως…..η δικη μου, ας πουμε, ιδιαιτεροτητα.

2
•Reply•Share ›
Avatar
Άρης Νούλης alex • 16 days ago
Ο «πατερούλης» όχι. Εσύ ναι, στην δεύτερη περίπτωση.

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex Άρης Νούλης • 15 days ago
το γνωρίζαμε ότι είσαι ομοφοβικός… εσύ ήξερες τις τελευταιες έρευνες σύμφωνα με τις οποίες οι ακραια ομοφοβικοί παρουσιάζουν ψυχωσικές τάσεις, ενώ πολλοί απ’ αυτούς είναι καταπιεσμένοι ομοφυλόφιλοι σε άρνηση;

1
•Reply•Share ›
Avatar
Wanda ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 17 days ago
Μα καλά τι σχόλιο είναι αυτό σ’ένα συνάδελφο σου; Εσύ δεν είσαι κομμουνίστρια; Αν όχι τότε γιατί σε κατηγορούν και δεν σ’αφήνουν σε χλωρό κλαρί;

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Wanda • 16 days ago
Μαλλον δεν ειναι…, την «κοβω» μαλλον για «ανθρωπιστρια» …

2
•Reply•Share ›
Avatar
Wanda Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 16 days ago
Από πού προκύπτει αυτό;
Από τα καλά λόγια που έχει για τους άλλου σχολιαστάς;

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Wanda • 15 days ago
Ολοι μας εχουμε τις «αναρμοστες» στιγμες μας…

Ας παιρνουμε απ τον καθενα τα θετικα του !

2
•Reply•Share ›
Avatar
Лев Троцкий Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 15 days ago
Μπά! Τώρα το θυμήθηκες;

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Лев Троцкий • 13 days ago
Εν ταξει, δεν ακουσες το «οτι θυμαται χαιρεται»?

Παντως εσενα το (υποτιθεμενο!) τσεκουρωμα δεν φαινεται να σου αφησε συνεπειες !!!!

1
•Reply•Share ›
Avatar
Лев Троцкий Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 13 days ago
Ευτυχώς που σαν ιδιοφυϊα, έστω διεστραμένη…, ήσουν πάντα αφηρημένος… και ευτυχώς για μένα επειδή τσεκούρωσαν κατα λάθος το σωσία μου αλλά δεν στο μαρτύρησαν κι έτσι το ξέχασες…αμέ!
Ακού εκεί «υποτιθέμενο»! χά! Είχα δίκιο να μην σ’εμπιστεύομαι…

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ανάρμοστος • 17 days ago
Γιατί, η Ξένια Κουναλάκη λίγες φορές έχει βγάλει τη χολή της για οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ορθοδοξία; Τα δικά της ρατσιστικά και μισαλλόδοξα σχόλια τα ξέχασε;
Μωρέ, μ’αυτά και μ’εκείνα είναι σαν να θέλουν να μας κάνουν όλους χρυσαυγίτες στο τέλος..

2
•Reply•Share ›
Avatar
Panos Terz • 17 days ago
κ. Θεοδωρόπουλε, ως γνώστης του αντικειμένου σας διαβεβαιώ, ότι δεν παραβιάζετε μέσω των σχόλιών σας ανθρώπινα δικαιώματα άλλων. Αυτοί που σας κατηγορούν δεν έχουν ιδέα γύρω από τα ΔΙΕΘΝΩΣ (οικουμενικές συμβάσεις) αναγνωρισθέντα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ελευθερία του Λόγου, Οχι απόλυτη

Διαπιστώνουμε, ότι αν και πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, δεν γίνεται στον τύπο ουδεμία αναφορά σε αυτά. Υπάρχουν και άλλα βασικά προβλήματα προσέγγισης. Γενικά εγείροντα μερικά ερωτήματα :

Τί σημαίνει η ελευθερία της σκέψης ; Είναι δυνατόν να έχει κάθε πολίτης την δική του άποψη περί αυτού ; Αν υπάρχουν ντοκουμέντα διεθνούς βεληνεκούς, ποιά είναι αυτά ; Εχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα απόλυτο ή σχετικό χαρακτήρα ; Διατί επικρατεί στην ελληνική κοινή γνώμη και όχι μόνον σε αυτήν ένα μεγάλο εννοιολογικό χάος ακόμη και όταν πρόκειται για διεθνώς αναγνωρισμένους όρους ; Διατί λείπει πράγματι η λογική προσέγγιση και συνήθως υπερτερεί ο σουρεαλισμός ; Διατί λείπουν ευραίως σοβαρές γνώσεις και αντί αυτού γίνεται φθηνή πολιτικολογία , αλλά σπάνια νηφάλια και λογική συζήτηση ;

Εδώ εφαρμόζουμε μίαν ιστορική προσέγγιση επί τη βάσει επίσημων ντοκουμέντων χωρίς ιδεοληψίες και χωρίς τον γελοίο νεοελληνικό υπερεξυπνακισμό.
Η ελευθερία της σκέψης και του λόγου ανήκει στα βασικά δικαιώματα και στις ελευθερίες του ανθρώπου και είναι πρωτίστως επίτευξη της μεγάλης αστικής επανάστασης στη Γαλλία ( 1789 ).

Στα πλαίσια του φεουδαλικού κοινωνικοπολιτικού συστήματος έχει αναπτυχθεί βαθμιαία η αστική τάξη , η οποία κατείχε ήδη τα πρωτεία στις παραγωγικές δυνάμεις και γενικά στην οικονομία, αλλά της έλλειπαν τα πολιτικά δικαιώματα και οι ελευθερίες. Αυτή η ιστορική αντίθεση έχει περατωθεί με την επανάσταση. Η αστική τάξη δεν είχε λόγο να διατυπώσει οικονομικά, γι αυτό έχει ανακηρύξει μόνον πολιτικά δικαιώματα.

Η Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτου ( Declaration des droits de l homme et du citoyen ) είναι διεθνώς το πρώτο επίσημο ντοκουμέντο, το οποίο αναφέρει το δικαίωμα της „ελεύθερης ανακοίνωσης των σκέψεων και των απόψεων“: “Η ελεύθερη ανακοίνωση των σκέψεων και των απόψεων είναι ένα από τα πιό πολύτιμα δικαιώματα του ανθρώπου. Ο καθείς μπορεί να λέγει, να γράφει και να εκτυπώνει με την επιφύλαξη της υπευθυνότητας για την κατάχρηση αυτής της ελευθερίας στις περιπτώσεις , τις οποίες κανονίζει ο νόμος“ ( άρθρο 11 ).

Λοιπόν δαπιστώνουμε , ότι το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης και άποψης ευθύς εξ αρχής δεν είναι απόλυτο, αλλά περιορίζεται από νόμους του κράτους, οι οποίοι εκφράζουν την „volonte generale“ („γενική θέληση“ ) του λαού . Το επίθετο „γενική“ σημαίνει, ότι η νικηφόρα αστική τάξη ήταν βαθέως πεπεισμένη, ότι εκπροσωπεί όλους τους πολίτες.

Τα ιδεώδη της Γαλλικής Επανάστασης επηρέασαν όλον τον κόσμο. Οι άλλες χώρες της Ευρώπης τα έχουν μεν υιοθετήσει παραλαμβάνοντας το σχήμα και όχι όλες και το περιεχόμενο, γιατί σε αυτές έλλειπαν και ακόμη λείπουν οι απαραίτητες κοινωνικές και άλλες προϋποθέσεις. Σε αυτές τις χώρες ανήκει και η Ελλάδα με μίαν ανεπαρκώς εξελιγμένη αστική τάξη ( Ιδέ Π. Κονδύλης, Οι αιτίες της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας , Η καχεξία του αστικού στοιχείου στη νεοελληνική κοινωνία και ιδεολογία, 2011 ) και εκτός τούτου με μίαν υποανάπτυκτη κρατική, νομική και φορολογική συνείδηση των πολιτών.

Πέραν τούτου υπάρχουν επίσημα πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες στην ουσία δεν είναι διατεθειμένες να αναγνωρίσουν το αστικό κράτος και τους νόμους του μεν, αλλά απαιτούν απόλυτα δικαιώματα, απόλυτες ελευθερίες, απόλυτη κοινωνική δικαιοσύνη κοκ. για τον εαυτό τους. Με μεγίστη υπεροψία αγνοούν ακόμη και τα διεθνή ντοκουμέντα, τα οποία εμπεριέχουν κανονισμούς περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Ετσι δημιουργείται στην κοινωνία μία κατάσταση της συλλογικής παράνοιας. Παρακάτω θα αναφέρουμε τα πιό σημαντικά δεθνή ντοκουμέντα περί του θέματός μας.

Η περιφημη „Γενική Διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων „ του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών ( 1948 ) ασχολείται με το εν τω μεταξύ διευρεθέν δικαίωμα χωρίς περιορισμό : „ Κάθε άνθρωπος εχει την απαίτηση για ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας. …“(άρθρο 18 ). Αλλά η „Διεθνής Σύμβαση περί των πολιτικών και των αστικών δικαιωμάτων ( 1966 ) είναι πιό συγκεκριμένη και εκτός τούτου εμπεριέχει περιορισμούς δια νόμου στα άρθρα 19 και 20. Πρώτα το άρθρο 18 : « 1. Ο καθείς έχει το δικαίωμα για ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας… „. Στα παρακάτω άρθρα υπάρχουν όμως περιορισμοί : „1. Ο καθείς έχει το δικαίωμα , να εκφράζει την γνώμη του οριστικά. … 3. „Η άσκηση του δικαιώματος συνεπάγεται ιδιαίτερες υποχρεώσεις και ιδιαίτερη υπευθυνότητα. Γι αυτό μπορεί να περιορισθεί. Οι περιορισμοί όμως πρέπει να προβλέπονται δια νόμου και να είνα απόλυτα απαραίτητοι α ) για τα δικαιώματα και την καλή φήμη άλλων και β ) για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης , της υγείας του λαού ή της ηθικής“. Συνιστούμε στους αναρχικούς να το διαβάσουν αυτό πολύ προσεκτικά.

Το επόμενο άρθρο είναι σαν να έχει γραφεί ειδικά για την Χρυσή Αυγή : „Κάθε υποστήριξη εθνικής, ρατσιστικής ή θρησκευτικής εχθρότητας, η οποία θεωρείται παρότρυνση για φυλετική διάκριση, έχθρα η βία, απαγορεύεται δια νόμου“. Σημειώνονται και άλα παρόμοια διεθνή ντοκουμέντα με τέτοιους κανόνες.

Το κύριο πρόβλημα δεν είναι το ελευθέρως σκέπτεσθαι, αλλά το ασυδότως εκφράζεσθαι. Εχουμε ήδη διαπιστώσει μερικές ενδιαφέρουσες εκφάνσεις του φαινομένου:

α ) Το απόλυτο και δη η απόλυτη αλήθεια π.χ. της κομμουνιστικής ιδεολογίας, είναι κάτι που αντιτίθεται σε δύο βασικές αρχές της μαρξιστικής θεωρίας : η αλήθεια είναι σχετική και κριτήριο για την αλήθεια είναι η πραγματικότητα και όχι οι ιδεοληψίες και οι φαντασίες. Ούτε στις θρησκείες δεν υπάρχουν στην ουσία απόλυτες αλήθειες, αλλά η πίστη που και αυτή όμως δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρισθεί ως κάτι το απόλυτο.

β ) Η υπερβολή στον πολιτικό λόγο : Αντί να αντικατοπτρίζεται η αντικειμενικη πραγματικότητα, διαστρεβλώνεται αυτή όλως βολονταριστικά για πολιτικές σκοπιμότητες. Διεθνώς αναγνωρισμένοι όροι χρησιμοποιούνται τελείως εσφαλμένα και αμετροεπέστατα. Εδώ αναφέρουμε μόνον τα πιό φρέσκα παραδείγματα, όπως „χούντα“ ( η κυβέρνηση ), „ολοκαύτωμα „ των Ελλήνων εκ μέρους της Τρόϊκας, „γενοκτονία“ των παράνομων μεταναστών στην Μανωλάδα „ ξεπούλημα του ελληνικού πλούτου“, „φασίστρια“ Μέρκελ, «γκάγκστερ» πολιτικοί της κυβέρνησης και άλλα παροξυστικά.

γ ) Η διαδικασία της προλεταριοποίησης και χειρότερα, εν μέρει της αλητοποίησης της ελληνικής γλώσσας όχι μόνον γενικά στην κοινωνία, αλλά, ω φευ, ακόμη και μέσα στην Βουλή. Χρησιμοποιούνται λέξεις του πεζοδρομίου και των χαμαιτυπείων από βουλευτές , όπως π.χ. κάποιος αυτοονομασθής βλάχος ανακοίνωσε , ότι επειδή δεν τον πολυενδιαφέρουν τα λεγόμενα των άλλων βουλευτών, αυτός προτιμά «να ξύνει τα αρχ…. του „ ή ο πρόεδρος της Βουλής Μ., που έκανε βερμπαλιστικά επίδειξη των σεξουαλικών του ικανοτήτων ή προ μερικών ημερών ο βουλευτής ενός μεγάλου κόμματος που απείλησε τους βουλευτές ενός μικρού κόμματος , ότι αν βγει έξω θα τους“ γαμ… όλους“ ή οι συχνές χυδαίες αλληλοβρισιές των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής ( Ιδέ εδώ εκτενέστατα τη μελέτη «Νεοέλλην, Ανήρ Πολιτικός, Αλήτης, Κάθαρμα, Μπάσταρδο» ).

δ ) Ο εθισμός να μειώνονται, να ταπεινώνονται και να προσβάλλονται χυδαιότατα οι συνάνθρωποι, όπως αυτό το απολίτιστο φαινόμενο είναι πολύ διαδεδομένο στις στήλες μερικών ηλεκτρονικών εφημερίδων μεταξύ μερικών χρηστών. Αλητεία ante portas.

ε ) Πέραν της λεκτικής ασυδοσίας και αθυροστομίας πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα πολιτισμικού χαρακτήρα. Εχουμε ήδη προ καιρού διαπιστώσει, ότι πολλοί Νεοέλληνες δεν διαθέτουν ούτε νομική, ούτε κοινωνική, ούτε αισθητική, ούτε πολιτισμική συνείδηση. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν , ότι πέραν των νομικών κανόνων υπάρχουν και κοινωνικοί, γλωσσικοί, αισθητικοί, ηθικοί και πολιτισμικοί κανόνες. Χωρίς τέτοιους κανόνες θα επικρατούσαν στην κοινωνία και στο κράτος χάος, αναρχία και βαρβαρότητα.

15
•Reply•Share ›
Avatar
Nick Papanikolaou • 17 days ago
Καλημέρα κ. Θεοδωρόπουλε. Τα SS της (αριστερίστικης) πολιτικής ορθότητας είναι. Η μονη ουσιαστική διαφορά τους από τους ναζί της ΧΑ είναι ότι έχουν θρησκευτικό ζήλο που εκπηγάζει από την ακλόνητη πίστη τους ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Δεν μπορούν να σας βλάψουν.

5
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Nick Papanikolaou • 17 days ago
Αξιοτιμε φιλε,
μην πιπιλατε και σεις την καραμελα περι SS !
Μην εκφραζεστε δηλαδη για κατι που προφανως αγνοειτε!
Και μην κανετε την τιμη στην ΧΑ, να τους αποκαλειτε «ναζι» !
Κατα τα λοιπα, συμφωνω !
Με εκτιμηση !
«πατερουλης»

1
•Reply•Share ›
Avatar
Nick Papanikolaou Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 15 days ago
«Πατερούλη», γιατί είναι καραμέλα;
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Nick Papanikolaou • 14 days ago
Αξιοτιμε φιλε,θα σου συνιστουσα να διαβασης το βιβλιο του περιφημου Αγγλου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ John Keegan,»The Waffen SS» !
Με εκτιμηση,
«πατερουλης», (ο ιστορικα δικαιος !)

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Nick Papanikolaou • 15 days ago
Ετσι το κατηντησαν, αγαπητε !

1
•Reply•Share ›
Avatar
Άρης Νούλης • 17 days ago
Είναι γνωστό, φίλε κ. Θεοδωρόπουλε, ότι η απουσία λόγου πληρούται από την βία. Κρατικοί λειτουργοί οι δικαστές που ως διχαστές (Αριστοτέλης) ασκούν βία,την συνεπίκουρο του κράτους. Κι έτσι, οι στερούμενοι λόγου προστρέχουν σ’ αυτούς.
Σπεύδω,λοιπόν, κι εγώ να σε θαρσύνω, όπως εξ άλλου και τόσοι άλλοι αναγνώστες σου. Μη φοβού. Ο Λόγος τελικά θα εξαφανίσει την βία.
Δύο τα κίνητρά τους : α) να προβληθούν χρησιμοποιώντας το προβεβλημένο όνομά σου. β) να εντυπωσιάσουν ελπίζοντας ότι μετριάζουν την μετριότητά τους.

12
•Reply•Share ›
Avatar
Constantin LYCAS • 17 days ago
kalimera Agapite k.Theodoropoule
Xoris polla logia proteino
-Meso dyktiou, na xekinisete mia petition zitontas ypografes gia to dikaioma sas (mas) na lete (leme) elefthera tin gnomi sas (mas) eite aresei i oxi stous «gialantzi» aristerous kai «epanastates» tou kafeneiou…
-An mou kanete tin timi na me dilosete martyra yperasmiseos sas , tha paro to nproto aeroplano apo Parisi kai tha diloso paron! kai tha takousoun dikastes kai katigoroi sas!

4
•Reply•Share ›
Avatar
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ • 17 days ago
ΕΠΣΕ: Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι. Εκπρόσωπος Παναγιώτης Δημητράς.
Μιλάμε για έναν ασύδοτο λασπολόγο δήθεν μαχητή του ρατσισμού, (που «πατάει» βεβαίως πάνω σε έναν ευτράπελο, αναίσχυντο νόμο) και ερμηνεύει ό,τι θέλει ως «πρόκληση ρατσιστικής βίας» ώστε να προκαλέσει φίμωση και να σύρει σε δικαστικές περιπέτειες όσους έστω κάνουν κριτική στην «ευαίσθητη» πολυπολιτισμικότητα ή έστω στην πολιτική ορθότητα που προωθείται από την αριστερά παγκοσμίως και έχει ευνουχίσει τον δημόσιο λόγο.
Μιλάμε για πρώτης τάξεως γκεμπελιστή της αριστεράς! Η δράση του δείχνει πόσο κοντά έχουμε έρθει στην δικτατορία των δήθεν «αντιφασιστών»! Δεν μας αρέσουν αυτά που λέει κάποιος; Τον κατηγορούμε ως φασίστα, του στέλνουμε τον εισαγγελέα και τελειώσαμε. Αυτός ο τύπος έχει επιτεθεί με μήνυση και στην συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου, φυσικά με αβάσιμες κατηγορίες. Δεν με εκπλήσσει που επιτίθεται και στον κο. Θεοδωρόπουλο.
Μην ανησυχείτε όμως, οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και δεν μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Ωστόσο η ταλαιπωρία και ο διασυρμός υφίστανται. Αυτό θέλει να πετύχει.

Αυτό που με εκπλήσσει όμως είναι η στάση της Κουναλάκη. Ή μάλλον εδώ που τα λέμε, δεν με εκπλήσσει. Η Κουναλάκη αν και καλή αρθρογράφος, πάντα όταν πρόκειται για «ευαίσθητα» θέματα με τα οποία συνήθως ασχολείται κατά προτεραιότητα (ισότητα γυναικών, πολυπολιτισμικότητα, μετανάστευση κ.α.) είναι έτοιμη να παραβλέψει την κοινή λογική, να τσουβαλιάσει και να καταδικάσει, κάνοντας και τεράστια λογικά άλματα, ενίοτε αγνοώντας θεσμούς και στοιχειώδη ζητήματα δικαιοσύνης…

16
•Reply•Share ›
Avatar
Δημητρης ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ • 17 days ago
Αυτος μηνυσε κ τη Σωτη Τριανταφυλλου

1
•Reply•Share ›
Avatar
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ • 17 days ago
Μιλάμε για μικρούς Λαυρέντηδες Μπέρια. Λίγο περισσότερο φθαρμένοι να ήταν οι θεσμοί στη ρημαγμένη χώρα και θα σας έρχονταν τη νύχτα σαν την ΚGB, νταπα ντουπα τις πόρτες. Ξεπαστρέψτε τους κοινοβουλευτικά για αρχή. Κι ύστερα βαθιά θεσμικά και κοινωνικά. Αυτοί θα σας ξεπάστρευαν βιολογικά. Το χουν επιχειρήσει ξανά δυο τρεις φορές, από τον καιρό του Βελουχιώτη ως τον καιρό του Κουφοντίνα. Υπάρχει λύση στην Δημοκρατία: Στον αγύριστο. ( σιγά μην διασυρθεί ο Τάκης από τις Katynes, τους Κιρκεργάρδους και τους Αλέξηδες του αριστερού βοθραγωγού.)

1
•Reply•Share ›
Avatar
John Smith ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ • 17 days ago
Το πρόβλημα είναι ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι -κατά τη γνώμη μου σκόπιμα- ασαφής. Το τι μπορεί να θεωρηθεί «πρόκληση ρατσιστικής βίας» είναι καθαρά θέμα οπτικής, με τους πιο σκληροπυρηνικούς να θεωρούν ακόμα και τη νύξη κάποιας πολιτισμικής ή θρησκευτικής διαφοράς «ρατσισμό». Και από εκεί και πέρα επαφίεται στην κρίση του δικαστηρίου να αποφασίσει το αν όντως είναι ρατσισμός ή όχι, χωρίς κάποια αντικειμενική βάση που θα διασφαλίσει ότι η κρίση θα είναι λογική. Ουσιαστικά ο νόμος υπάρχει για να φιμώνει όποια άποψη μπορεί να χαλάσει την ηρεμία όσων πιστεύουν ότι αν κρύψουν το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί αυτό μαγικά θα πάψει να υφίσταται.

4
•Reply•Share ›
Avatar
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ • 17 days ago
Όταν αρχίσουν να πέφτουν οι φάπες, θα κάνω επί τούτου ένα ταξιδάκι και θα δώσω πενήντα ευρώ στον μπροστινό μου για να τις ρίξω πρώτος. Έρχεται η ώρα, Δημόσθενες. Δεν θα ξέρουν από πού να φύγουν. Τίποτα περισσότερο. Φάπες.

2
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 16 days ago
Αργειε ναρθει εκεινη η μερα !…

1
•Reply•Share ›
Avatar
This comment was deleted.

Avatar
Τό ‘φαγε η γάτα! Guest • 16 days ago
Αυτοαναφορικό;
•Reply•Share ›
Avatar
Θεανώ Guest • 16 days ago
Ασυνάρτητο…(κυρίως…γιατί δείχνει και άλλα προβλήματα…)
•Reply•Share ›
Avatar
Μαριάννα K. Guest • 16 days ago
…από ποιόν;
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Μαριάννα K. • 15 days ago
Ξέρει αυτός…
•Reply•Share ›
Avatar
Θεανώ ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 12 days ago
Ναι αλλά σου έσβησαν το «συμπαθητικό» σχόλιο σου έτσι δεν είναι; Πολύ καλλά έκαναν και πολύ άργησαν!
Έσβησαν και το δικό μου αλλά δεν πειράζει…
Πρόφτασες να το διαβάσεις όμως και έτσι «Μήνυμα ελλήφθη».
Σιγά να μην θα σ’άφηναν να εξυβρίζεις όποιον κα όποτε σου γουστάρει.
Ελπίζω να συνεχίσουν να το κάνουν γιατί βαρέθηκα να σου γράφω όλα εκείνα τα κατεβατά.
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Θεανώ • 12 days ago
Φυσικά και βαριόσουν…αλλά χαρτζηλικάκι ήταν αυτό…
(Kαι δεν το διάβασα…Βαριέμαι τα μεγάλα σχόλια ή μάλλον εμέσματα όπως τα δικά σου…)
•Reply•Share ›
Avatar
Theodosia Alevizaki • 17 days ago
Ειναι βεβαιο οτι με αντιρατσιστικους νομους δεν επιτυγχανεται η πολυπολυτισμικοτητα και φοβαμαι οτι οποιος μιλαει για αντιρατσισμο ειναι ο ιδιος ρατσιστης και χρησιμοποιει τον αντιρατσισμο ως φερετζε του δικου του ρατσισμου.

6
•Reply•Share ›
Avatar
ΔΖ • 17 days ago
Δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως αντιληπτό ότι κινδυνεύει η ελευθερία του λόγου με τους διάφορους «αντιρατσιστικούς» νόμους και τον κίνδυνο «παρερμηνείας» τους από στενόμυαλους δικαστές!

15
•Reply•Share ›
Avatar
Νίκος • 17 days ago
Κύριε Θεοδωροπουλε, όσοι έχουν όλο κι όλο ένα σφυρί, τότε όλα τους φαίνονται σαν πρόκες.

13
•Reply•Share ›
Avatar
ΣΙΔΗΡΟΚΟΠΟΣ • 17 days ago
Εισαστε σαφεστατος κυριε Θεοδωροπουλε,χρηστης του δικαιωματος σας οπως ολοι μας αλλωστε.Προσωπικα ουδεποτε διεκρινα υποκινηση σε ρατσιστικη βια η’ ξενοφοβια στα εβδομαδιαια αρθρα σας.Ενα αιχμηρο κειμενο,ενας αιωρουμενος σαρκασμος,ενας σκληρος παραλληλισμος που σε θετει εναντι κριτικης και αναληψης ευθυνων,αποτελει απλως προκληση κι οχι κρυφια παρακινηση.Η πρακτικη της υπεραπλουστευσης ας εκτιμηθει που χρησιμευει και να μη χρησιμοποιειται αφελως η’ αφειδως.

14
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 17 days ago
Δεν εχεις επι της ουσιας προβλημα, αγαπητε Τακη…

Τωρα οσον αφορα τον «δολον» των μηνυοντων και μαρτυρουντων, της κας Κουναλακη συμπεριλαμβανομενης, βασει του οποιου θα μπορουσε να αντασκηθη μηνυσις για συκοφαντικη καταμηνυσιν, ειναι δυσκολο αυτος να ταυτοποιηθη, μεσα στην αχλυ των ψυχιατρικων ιδιαιτεροτητων που τον περιβαλλει…

Καποτε ομως, ολοι αυτοι οι «αερινοι» θα πρεπει να μαθουν οτι η κακοηθης συμπεριφορα τους εχει τουλαχιστον κοινωνικες (αν οχι και νομικες) συνεπειες.

Με εκτιμηση!
«πατερουλης»

19
•Reply•Share ›
Avatar
Sigge • 18 days ago
Is Kathimerini under attack?
Mandravelis the other day and now Theodoropoulos!
Who is next? Kasimatis?
Mr. Theodoropoulos, I together with most of the commentators and a large silent majority , have enjoyed reading your articles. A year ago
http://www.kathimerini.gr/8&#8230;
I wrote
—–
«The intellectual landscape of modern Greece appears like a desert. Very few watering holes.
In Kathimerini the articles of Kasimatis, a contemporary Lucian!
And of cource fearless Theo! Who has bravely rejected the shackles of Political Correctness!
Who constantly ridicules the Ideological follies of the Leftovers.
And defies the intellectual terror the dwarfs of Syrizanel try to impose!
Thank you mr Theodoropoulos! And Mr. Kasimatis!»
——

It was true then! It has become very important now.
Do not back down Theodoropoulos! This parenthesis of Syrizanel will close sooner or later. And then you will probably triumph as you rightly deserve.
Please! Go on with your fearless column! We love it!

6
•Reply•Share ›
Avatar
Nilos Sima • 18 days ago
!!!!!!!!!!!
•Reply•Share ›
Avatar
Στρατηγικος σχεδιασμος • 18 days ago
Αν χρειαστούν απο εδώ και πέρα τη γνώμη σας κύριε Θεοδωρόπουλε θα σας τη στέλνουν να την δημοσιεύετε. Πού ειν´ ο Παππάς;

2
•Reply•Share ›
Avatar
Άρης Νούλης Στρατηγικος σχεδιασμος • 17 days ago
Μαζί με τους παπατζήδες. Πού αλλού μπορούσε να είναι αυτό το μνησίκακο, κομπλεξικό βλαστάρι της αριστεράς στις τσέπες των άλλων ;

2
•Reply•Share ›
Avatar
Paradopistos • 18 days ago
Κύρ Τάκη, γιατί δεν λέτε ότι ο δημοτικός σύμβουλος που σάς πάει κατηγορούμενο είναι ο αντιδήμαρχος Λευτέρης Παπαγιαννάκης, γιός του μακαριστού δικαιωματάκια Μιχάλη Παπαγιαννάκη; Κι ότι όλοι οι «δικαιωματάκηδες» είναι μιά κλίκα που επικοινωνούν μεταξύ τους για να φιμώσουν τον πατριωτικό λόγο;

3
•Reply•Share ›
Avatar
Ούτις Paradopistos • 16 days ago
Άλλο μακαριστός κι άλλο μακαρίτης, κυρ-Παραδόπιστε.
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Paradopistos • 17 days ago
Ελα βρε παραδοπιστε, λιγη ειλικρινεια τωρα…!
Για τον παρα τον καρφωσες τον αντιδημαρχο, κι αν ναι για ποσα ?

2
•Reply•Share ›
Avatar
vasilis • 18 days ago
Κύριε Θεοδωροπουλε : Έχω σχολιάσει το προηγούμενο άρθρο σας για την πολυπο-
λιτισμικοτητα, αλλα αισθάνομαι την ανάγκη να επανέλθω, με αφορμή το σημερινό σας άρθρο, με ορισμένες διασαφηνισεις πάνω στην έννοια της πολυπολιτισμικότη-
τας.
1. Ο όρος «πολυπολιτισμικότητα», μετάφραση του αγγλικού «multiculturalism»,
δίνει την λανθασμένη εντύπωση οτι πρόκειται περι ιδιότητας της σύγχρονης Δυτικής
κοινωνίας. Στην πραγματικότητα, ειναι ενα δημογραφικό χαρακτηριστικό της
σύγχρονης κοινωνίας που εχει πάρει ιδεολογικό χαρακτήρα. Ο «multiculturalism»
( «πολυπολιτισμικότητα ) δεν ειναι ιδιότητα, ειναι ενα ρεύμα ιδεών, πεποιθήσεων και αξιολογήσεων, μια ιδεολογία, ενα ιδεολογικό κατασκεύασμα.
2. Η πολυπολιτισμικότητα ειναι ενα ιδεολογικό κατασκεύασμα, γιατί οι ιδέες της δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Συγκεκριμενα, η ιδέα της ισοτιμίας καθε
κουλτούρας, κεντρική ιδέα της πολύπολιτισμικότητας, εκφράζει οχι κάτι που ειναι
αντικειμενικά υπαρκτό, αλλα μια ιδεολογικά προσδιορισμένη ιδεώδη κατασταση.
3. Μια βασική διάκριση : Η ανθρώπινη ζωη, η ζωη καθε ατόμου σε μια κοινωνία ειναι ισότιμη, εχει την ίδια αξία, με τη ζωη οποιουδήποτε άλλου ατόμου σε οποιαδήποτε κοινωνία, αλλα οι κυρίαρχες αξίες και πεποιθήσεις μιας κουλτούρας
δεν ειναι ισότιμες με τις αξίες και πεποιθήσεις καθε άλλης κουλτούρας. Κοινωνίες που δεν σέβονται τη ζωη και αξιοπρέπεια του ανθρώπου, που λιθοβολούν και ακρωτηριάζουν τους παραβάτες των νόμων τους, που δολοφονούν σε θαλάμους αερίων εκατομμύρια αθωων ανθρώπων, δεν ειναι ισότιμες, δεν αξίζουν τον ίδιο σεβασμό με κοινωνίες που σέβονται τη ζωη και αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
4. Ειναι ολοφάνερο οτι οι κατηγορίες εναντίον σας αποτελούν περίπτωση διωγμού
ενός ιδεολογικά αντιφρονουντος. Στις πολιτισμένες δημοκρατικές κοινωνίες, οι ιδέες αντιμετωπίζονται με αλλες ιδέες, δεν διώκονται.
5. Η ελευθερία του λόγου ειναι αναφαίρετο δικαίωμα καθε πολίτη σε μια δημοκρατική κοινωνία. Ειναι τιμή σας οτι βρίσκεστε στη θεση να την υπερασπιστείτε.

19
•Reply•Share ›
Avatar
A.Π. • 18 days ago
O ροζ φασισμός της πολιτικής ορθότητας σε όλο του το αποκρουστικό «μεγαλείο»: αδικήματα γνώμης. Γιαυτόν τον λόγο ψηφίστηκε ο ρατσιστικός «αντιρατσιστικός» νόμος. Η παγκοσμιοποίηση είναι η νέα δυτική ουτοπία που προέρχεται από την άρχουσα τάξη και διεξάγει ανελέητο πόλεμο προπαγάνδας εις βάρος όσων τολμούν ακόμα να διαφωνούν με αυτήν.

10
•Reply•Share ›
Avatar
Mpakaliaros • 18 days ago
Αγαπητέ Τάκη είχα διαβάσει περσυ με προσοχή εκείνο το αρθρο σου και συμφωνούσα 100% μαζι του.Ασφαλως και δεν ηταν ρατσιστικό,πως θα μπορούσε άλλωστε Αφου εχει γραφτεί απο εσένα που σε διαβάζω τόσα χρονια.Αν ειναι δυνατόν.Απλα οπως μας έχεις συνηθίσει τους πιστούς αναγνώστες σου,το αρθρο εκείνο σπάει ταμπου,σπάει αποστήματα,και αγγίζει πράγματα που η κοινωνία δεν ξερει δεν μπορει,και το κυριότερο,δεν θέλει να σπάσει.Δεν θέλει να αγγίξει,διότι εχει επιλέξει την μια ή την αλλη πλευρά.Η αριστερός,ή φασίστας.Και το οξύμωρο εδω,το γράφω γελώντας με κάποια πικρία,ειναι το γεγονός οτι η λεγόμενη «αριστερά»,ετςι θέλει να λέγεται και ετςι δεχόμαστε,συγκυβερνά με οτι πιο αναχρονιστικό και ακροδεξιό εχει αναδείξει ποτε η χώρα τούτη.Παρακαλω να συνεχίσετε να γράφετε,και να μας προβληματίζετε με τα εξαιρετικά άρθρα σας.Ευχαριστω.

9
•Reply•Share ›
Avatar
George Panagiotopoulos • 18 days ago
Σας διαβάζω παρολο που πολλές φορές διαβλέπω στα κείμενα σας αντί-ΣΥΡΙΖΑ μενος . Είναι τραγική ειρωνία ότι διώκεσθε με βάση ένα νόμο το 2014 που ψηφίστηκε και επεβλήθη από ένα πολιτικό προσωπικό που υπερασπίζεσθε στα άρθρα σας. Έστω και αργά ίσως βλέπετε ότι η δημοκρατία μας είναι μόνον κατα επίφαση δημοκρατία και η δικαιοσύνη ανύπαρκτη σε αυτή τη χώρα.
Άρα το ζητούμενο είναι θεσμοί που να προωθούν την δημοκρατία με κάθαρση σε όλα τα επίπεδα και όχι να υπερασπίζεσθε ανεξάρτητες αρχές έξω από τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Όμως η άποψη έχει σημασία μόνον όταν είναι διαφορετική ακόμη και όταν είναι προκλητική. Γίαυτο συντάσσομαι μαζί σας και όχι με το πολιτικά Ορθο που μας οδηγεί στο να είμαστε υπήκοοι και όχι πολίτες.

4
•Reply•Share ›
Avatar
Άρης Νούλης George Panagiotopoulos • 17 days ago
Το ζητούμενο, καλέ μου κύριε, δεν είναι να έχουμε θεσμούς που προωθούν την δημοκρατία, όπως γράφεις, αλλά πεπαιδευμένους δημοκρατικούς αξιωματούχους. Δημοκρατικοί Θεσμοί που καταλαμβάνονται από απαίδευτους αξιωματούχους γίνονται επικίνδυνοι. Απαίδευτοι θεσμοκράτες χρησιμοποιούν συνήθως τους θεσμούς που εκπροσωπούν προς ίδιον συμφέρον.
Η Δημοκρατία στα χέρια ενός Κλέοντα γίνεται οχλοκρατία, ενώ ένας Κρέων την μετατρέπει σε τυραννία.

2
•Reply•Share ›
Avatar
Tasso Anastasiades • 18 days ago
Κατά τόν Τζώρτζ Οργουελ «Ελευθερία είναι το δικαίωμα να λες στους ανθρώ-πους αυτό που δεν θέλουν ν’ ακούσουν». Χαιρόμαστε νά σέ διαβάζουμε καί οι αναγνώστες ευχόμαστε νά φυλάξεις ώς κόρη οφθαλμού τήν ελευθερία αυτή.

13
•Reply•Share ›
Avatar
Δοξάπατρις • 18 days ago
Αυτονόητο μεν, άρα και αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, εξίσου ζωτική όμως και η ανάγκη των αναγνωστών ή των συνομιλητών ν’ αυτοπροστατευτούν απέναντι στην αυθαιρεσία, την ακρισία, την εμμονικότητα, την κακοβουλία, ή και στην ενδεχόμενη υστεροβουλία αυτής της εκφραστικής ελευθερίας. Εξυπακούεται όμως και το ότι η αυτοπροστασία δεν περιλαμβάνει, αν δεν αποκλείει κιόλας τους -οσοδήποτε… πρόθυμους- εισαγγελείς.

3
•Reply•Share ›
Avatar
ThPappas Δοξάπατρις • 17 days ago
Τι εννοείτε να αυτοπροστατευτούν δηλαδή;Από τη στιγμή που διατίθεται χώρος για σχόλια-απαντήσεις,τι παραπάνω χρειάζεστε;

3
•Reply•Share ›
Avatar
Δοξάπατρις ThPappas • 17 days ago
Αυτό ακριβώς εννοώ – αν και προτιμώ τη δια ζώσης… αντιμαχία.
•Reply•Share ›
Avatar
Panos • 18 days ago
Κύριε Θεοδωρόπουλε τα λέτε περίπλοκα και μπερδεύετε τον κόσμο. Όπως βλέπετε κινδυνεύετε να καταλήξετε στα δικαστήρια έτσι που μιλάτε διανοουμενίστικα. Σας συμβουλεύω να μάθετε τη γλώσσα του λαού και να τα λέτε απλά και κατανοητά, ώστε να σας καταλαβαίνει το αναγνωστικό σας κοινό που προφανώς έχει διευρυνθεί πέραν των προσδοκιών σας.
•Reply•Share ›
Avatar
kierkegaard • 18 days ago
Μαλλιασε η γλωσσα μου Τακη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μαλλιασε η γλωσσα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σας τα λεω καθε μερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Καθε μερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το ψεμα εχει κοντα ποδαρια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πειτε αληθειες να σωθειτε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αμολυσατε τον οχετο των σχολιογραφων-βωμολοχων και νομισατε ….οτι μας φοβισατε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι……………………………………………Τωρα που θα σου βγει το ονομα και διεθνως, να σε δω αν θα προτιμουσες το ματι……..
•Reply•Share ›
Avatar
Makis kierkegaard • 16 days ago
Αυτες οι αλήθειες, που ειναι γραμμένες; Πως δημιουργούνται; Αλλάζουν; Τι κανει την άποψη κάποιου αλήθεια και την άποψη ενός άλλου ψέμματα; Πως αποκτάται η ικανότητα ανίχνευσης και αναγνώρισης της αλήθειας; Γεννιέσαι μήπως με αυτήν ή διορίζεσαι; Απο ποιον;

1
•Reply•Share ›
Avatar
kierkegaard Makis • 15 days ago
Ξερεις Μακη οτι, η αληθεια φτειαχνετε κι αυτη οπως το ψεμα….ελεγε καποιος. Ομως, αυτο που φωναζω καθημερινα ειναι, να ειπωθει η πραγματικοτητα -θαλεγα γυμνη αληθεια, αλλα ο ορος ειναι αφορητα επιφορτισμενος αρνητικα- διχως κομματικες αγκυλωσεις, διχως ιδιοτελεις σκοπους, διχως καιροσκοπισμους και ερασιχρηματες βλεψεις. Αυτο, ισως δημιουργουσε μια βασιμη ελπιδα να πιασουμε τον Μιτο της Αριαδνης, μηπως και καποτε-που δεν το πιστευω, ομως εχω αναγκη να πιστεψω- βρουμε μια κοινη συνισταμενη, μια γλωσσα να συνογιομαστε..που λεει κι ο Μακρυγιαννης. Ποναω για το τοπο μου και πικραινομαι αφανταστα στην ανημπορια του, που εν πολλοις οφειλεται στο κακο το ριζικο του…Αυτο που επισης με αποκαρδιωνει ειναι το γεγονος οτι συνσχολιαστες με εμφανεις γνωσεις -μονο γνωσεις- αλλα χωρις παιδεια και μετρο, συναγωνιζονται καθημερινα ειτε στη κομπορρημοσυνη, ειτε στη βωμολοχια και ακατασχετη ειρωνεια. Εν κατακλειδι ηλπιζα τουλαχιστον αυτοι που κατεχουν ¨δημοσια πενα¨ να αντιλαμβανονταν την αναγκαιοτητα των καιρων. Δυστυχως ομως……
•Reply•Share ›
Avatar
Ε.Γ. kierkegaard • 14 days ago
«Don’t Cry for Me Argentina»
Κροκοδείλια δάκρυα από ένα κατ’εξοχήν πληρωμένο και συμφεροντολογικό ΤΡΟΛ…!!

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ε.Γ. kierkegaard • 14 days ago
«Don’t Cry for Me Argentina»
Κροκοδείλια δάκρυα από ένα κατ’εξοχήν πληρωμένο και συμφεροντολογικό ΤΡΟΛ…!!

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ε.Γ. Makis • 15 days ago
κ.Makis, να σας στείλουμε αυτό το απόβλητο εκεί στην Αυστραλία να τον κάνετε δόλωμα για καρχαρίες…; Pleeeease Pretty Pleeeease….
•Reply•Share ›
Avatar
Ε.Γ. kierkegaard • 16 days ago
Μάλλιασε η γλώσσα σου:
1) από το γλύψιμο στους εργοδότες σου
2) από το καθημερινό τρολάρισμα που κάνεις στην «Κ»
3) από την λιγούρα σου
4) καλά άστο… η λίστα με όλες τις αιτίες που μάλλιασε η γλώσα σου είναι πολύ μεγάλη κι εσύ είσαι παντελώς αναποτελεσματικός σαν προπαγανδιστής.
Οπότε συνέχισε το τρολάρισμα για να έχουμε να καρπαζώνουμε «κάτι» όταν λέει βλακείες, («κάτι» όχι κάποιον, επειδή πρέπει πρώτα να είσαι «κάποιος», ενώ εσύ είσαι μόνο «κάτι») γιατί χωρίς βλακείες το καρπάζωμα είναι αντιδημοκρατικό…!

3
•Reply•Share ›
Avatar
Κώστας Π kierkegaard • 16 days ago
Η γλώσσα σου μάλιασε από το γλύψιμο που κάνεις στα αφεντικά σου…

3
•Reply•Share ›
Avatar
durka durka kierkegaard • 17 days ago
Τον τραμπ τον βλεπεις, με κατι τετοιους σαν εσενα βγηκε. Και ξεσκιζει αριστερουληδες στην Αμερικη.

περιμενω και εγω τον Ελληνα Τραμπ.

1
•Reply•Share ›
Avatar
Sigge kierkegaard • 17 days ago
Κόλλησε το πληκτρολόγιό σου στο θαυμαστικό και τα αποσιωπητικά.
Έπαθες θρησκευτικό αμόκ «Πειτε αληθειες να σωθειτε» «Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι» και διατηρείς το χαμηλό σου πνευματικό επίπεδο χρησιμοποιώντας λαϊκίστικες εκφράσεις όπως «Μαλλιασε η γλωσσα μου» και κάλλιο να σου βγεί τόνομα παρά το μάτι .
What’s next? Fanatics with low education become the torturers of totalitarian regimes!

3
•Reply•Share ›
Avatar
kierkegaard Sigge • 16 days ago
Τα θαυμαστικα και τα αποσιωπητικα ειναι γιατι φωναζω ταυτοχρονως. Να φανταστεις καποιος απ τον κατω μαχαλα, ηρθε τρομαγμενος και ρωτησε αν εχουμε παθει κατι. Τον καθησυχασα τον ανθρωπο, δεν ειναι τιποτα του λεω , να, με κατι ελληναραδες τσακωνομαι….Οσο για το θρησκευτικο σοκ…τι να σου πω?? Η μονη μας ελπιδα τελικα, μπορει να ειναι ο Αγιος Παισιος. (Βλ. Α.Νουλης).

1
•Reply•Share ›
Avatar
Morgenthau kierkegaard • 17 days ago
Συριζαυγίτικο παραλήρημα.

2
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς kierkegaard • 17 days ago
Ελα, ηρεμησε !
Λιγη χλωραλη στην ληκυθο θα σου κανει καλο !

3
•Reply•Share ›
Avatar
Άρης Νούλης Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 16 days ago
Θα το καταλάβει ;
Αμφιβάλλω.

2
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Άρης Νούλης • 16 days ago
Αληθεια φιλε κυριε Νουλη, τοπιασες ?…Τι ειναι η χλωραλη και ποια η ληκυθος ?
Χωρις να σε υποτιμω, ειλικρινα εκπλησσομαι ευχαριστα και θαυμαζω !
«πατερουλης», (ο της επιστημης).
•Reply•Share ›
Avatar
Άρης Νούλης Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 16 days ago
Έλα, έλα, χλωράλη η φαρμακευτική ουσία που ως υπνωτική χρησιμοποιείται και σε μορφή αλοιφής ξέρεις πού και πότε. Στην σημερινή εποχή χρησιμοποιείται η … βαζελίνη ! Και λήκυθος, βέβαια το κοίλωμα, πχ, κοπροδόχος λήκυθος.
Και βέβαια, δεν θέλω να το πιάσω !!! χαχαχα ! Να ‘σαι καλά, «πατερούλη».

1
•Reply•Share ›
Avatar
The Jackal Άρης Νούλης • 15 days ago
Για θρησκευόμενος τώρα εξηγείται η μεταμέλεια σας κ Νούλη…

.
•Reply•Share ›
Avatar
kierkegaard The Jackal • 14 days ago
Α λα καρτ κατασταση. Οποτε το θυμαται αναβει κανα κερι στις σαγιοναρες του Αγ. Παισιου. Οποτε το ξεχναει, μας λεει τι να βαλουμε για να το καταλαβουμε, κατ οδηγιαν του φαρμακοτριφτη Σταλιν. Και κανει ταχα οτι γελαει..χα χα !! Μας κοροιδεψε..ο Παπαληγουρας….Θλιβερες υπαρξεις…παναγια μου….

1
•Reply•Share ›
Avatar
Άρης Νούλης The Jackal • 14 days ago
Ατύχησες, τσακάλι μου. Δεν είμαι θρησκευόμενος. Δυο φορές τον χρόνο πηγαίνω στην Εκκλησία – όχι, όχι αυτές τις μέρες που εσύ νομίζεις. Στην Σταύρωσή Του και στην Κοίμησή Της.
Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι ο Θεός Ιησούς Χριστός είναι Υιός του Πατρός Θεού και της ανθρώπου Μαρίας, της Παναγίας. Κι ότι ο Θεός μας είναι Τριαδικός. Κι ότι εμείς είμαστε πλάσματά Του.
Τσακάλι, ξέρεις την διαφορά «μεταμέλειας» και «μετάνοιας» ; Τεράστια. Εγώ μετανόησα.
Κουράστηκα να διαπιστώνω ότι η στήλη γέμισε ψυχαναλυτές ! Με ψυχανάλυσες κι εσύ και κατέληξες στον εντοπισμό της αιτίας που μετανόησα, ε ; Ή, απλώς, θέλησες να εντυπωσιάσεις με μια, κατά την γνώμη σου, εξυπνάδα ;
Να ‘σαι καλά και λιγότερο απερίσκεπτος κι επιπόλαιος.
•Reply•Share ›
Avatar
Melania Άρης Νούλης • 12 days ago
Αχ να χαρείτε κ. Νούλη… μπορείτε να «κόψετε» αυτό το υποκριτικό και ιδίως αχρείαστο «Να ‘σαι καλά» που επαναλαμβάνετε με περισσή υποκρίσια;
Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσε ένας καλός Χριστιανός σαν εσάς να ευχηθεί;
«Να πλαντάξεις; Να σου καθήσει στον λαιμό; Στάχτη να γίνεις; κλπ»

1
•Reply•Share ›
Avatar
Άρης Νούλης Melania • 12 days ago
Καλά, σ’ εσένα θα εύχομαι … να ‘σαι κακά !!!
Ποιος σού είπε ότι είμαι «καλός Χριστιανός» ; Πάντως όχι εγώ. Αμαρτωλός χριστιανός, ναι. Μόνος «καλός» Χριστιανός ο ίδιος ο Χριστός !
Σ’ ευχαριστώ. (Εντάξει ; Συμμορφώθηκα με την επιθυμία σου ;).

1
•Reply•Share ›
Avatar
The (day of the) Jackal Άρης Νούλης • 14 days ago
Απλή διαπίστωση έκανα. Διαφορετικά μου είναι παντελώς αδιάφορο αν είστε «μεταμελημένος», «μετανοημένος» ή «κόντρα-πλακέ» ή αν πιστεύετε στο άσπρο πουλί, τον τριαδικό ή τον τετραδικό θεό σας κ. Νούλη.
Μετανοημένος ή όχι κ.Νούλη μου…, όπως κι εγώ, σκόνη θα γίνετε κι εσείς και ας περιμένετε χαδάκια και ξάπλες εν τη αποδημία σας στα επουράνια όπως οι Μουσουλμάνοι που θυσιάζονται για τις αιθέριες παρθένες… ένώ όπως εσείς γνωρίζετε πολύ καλά(!) υπάρχουν τόσες και τόσες επιγείως και μάλιστα πληρώσατε και ακόμα πληρώνετε ακριβά την γνώση σας αυτήν….

Για την «ψυχανάλυσή» σας ό μόνος αρμόδιος είναι ο κ.Βύρας που είναι και το επάγγλεμά του και σας συμπαθεί και τον συμπαθείτε τόσο πολύ. Εσείς οι δύο έχετε πολλά κοινά και πολλά να συζητήσετε «μεταξύ» σας…
Σας εύχομαι το επόμενο θαύμα με τον Αρχάγγελο στ’ονειρό σας να σας βρεί εν πλήρη υγεία και φόρμα…
Γιά μένα πάντως, όπως έλεγε κάποιος άλλος…
L’enfer c’est les autres!
(qulque’un comme vous par example…)

1
•Reply•Share ›
Avatar
Άρης Νούλης The (day of the) Jackal • 13 days ago
Για να ασχολείσαι μαζί μου και να σχολιάζεις τα γραπτά μου, ευλόγως συμπεραίνω ότι σε ενδιαφέρουν, κι ας το αρνείσαι αδυνατώντας να απαντήσεις στο προκείμενο.
Για τα υπόλοιπα που γράφεις, γιατί με καταριέσαι, καλέ μου ; Θα ‘θελες να σε κάνει σαν κι αυτόν ο Θεός ; Μπρρ … χτύπα ξύλο και δάγκωσε την γλώσσα σου, μη μού τύχει τέτοια δυστυχία. Μόνο που το σκέπτομαι ανατριχιάζω από αηδία. Εσύ θά ‘θελες να είσαι (μη πάει ο νους σου στο πονηρό) … ανάξιος … Ελπήνωρ ; Και φαλακρός από πάνω ; Φτου-φτου, φτύνω τον κόρφο μου !
•Reply•Share ›
Avatar
The Jackal Άρης Νούλης • 12 days ago
Δεν ασχολήθηκα μαζί σας μέχρι που μου απαντήσατε και θα ήταν αγένεια εκ μέρους μου να μην σας απαντήσω.
Αν εξαρτάται από εμένα, είστε ελέυθερος να λέτε ό,τι θέλετε.!!
Διαπίστωση έκανα στο αρχικό σχόλιο.
•Reply•Share ›
Avatar
Παναγιώτης Βύρας The (day of the) Jackal • 13 days ago
Όλοι μας έχουμε «κοινά» πολύ περισσότερα, μάλιστα, από όσα δεν ομολογούμε. Προς τι λοιπόν η χολή; Καλύτερα να αγαπιόμαστε! Με κάποιες εξαιρέσεις, ασφαλώς: Ορισμένα ξωτικά φίδια που τους αρμόζει παρασιτοκτόνο…

2
•Reply•Share ›
Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Άρης Νούλης • 15 days ago
Η συσταση μου αφορουσε την μορφη αλοιφης…Μονο ετσι ησυχαζει ο τυπας !

2
•Reply•Share ›
Avatar
Anjo Profano Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς • 16 days ago
…ποιάς επιστήμης;

1
•Reply•Share ›
Avatar
Μαρία Α. kierkegaard • 17 days ago
Δεν καταλαβαίνεις ότι τόσος ενθουσιασμός και τόσα θαυμαστικά (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) το μόνο που επιτυγχάνουν είναι πρώτον να διαλαλούν ότι είσαι ένα εγκάθετο τρόλ και δεύτερον να δικαιώνουν όλους όσους σε κατακρίνουν ή σε βρίζουν σαν τρόλ…; Τόσο δύσκολο σου είναι;

3
•Reply•Share ›
Avatar
kierkegaard Μαρία Α. • 16 days ago
Ναι Μαρια μου, εχεις δικιο.
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 18 days ago
Στο θέμα που θέτετε και παρά τις διαφωνίες μου με το περιεχόμενο πολλών από τα άρθρα σας και τις αμφιβολίες μου για τη σκοπιμότητά τους, η θέση μου είναι ξεκάθαρη: η ελευθερία του λόγου ή θα είναι απόλυτη ή δε θα υπάρχει. Κι αυτό πρέπει να ισχύει (δυστυχώς) ακόμα και για τη Χρυσή Αυγή. Είναι η διαφορά της δημοκρατίας η οποία, όπως είπε κάποτε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, «δεν μπορεί χωρίς να αυτοαναιρεθεί, να εμποδίσει αυτούς που θέλουν να την καταλύσουν, να κάνουν χρήση της ελευθερίας που χαρίζει σε όλους». Βεβαίως και δεν πρέπει κανείς να υποκινεί σε ρατσιστική βία έστω και άθελά του με τα λόγια και τις πράξεις του. Πώς όμως μπορεί να αποδειχθεί σε δικαστήριο ότι η έκφραση γνώμης σε ένα συγκεκριμένο άρθρο ή σειρά άρθρων προέτρεψε σε μία συγκεκριμένη πράξη βίας; Ενδεχομένως θα μπορούσε, αν το ισχυριζόταν αυτός που έκανε την πράξη. Αλλά ούτε αυτό αρκεί, γιατί θα μπορούσε να ψεύδεται για να βλάψει τον γράφοντα.
Πριν από πολλά χρόνια στο Λονδίνο όπου διέμενα, έτυχε να παρακολουθήσω στην τηλεόραση μια συνέντευξη του Σαλμάν Ρούσντι που απειλούνταν με θάνατο λόγω του έργου του «Σατανικοί Στίχοι» και ζούσε με 24ωρη προστασία από τη Scotland Yard. Όταν ρωτήθηκε αν, μετά τα όσα είχε περάσει, είχε αλλάξει γνώμη για το πόσο «ελεύθερα» έπρεπε να γράφει, η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική: «Ούτε στο ελάχιστο. Μόνο αν κάποιος μιλούσε κάπου δημόσια και καταφερόταν κατά μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων και κάποιος από αυτή την ομάδα τύχαινε να περνάει και ο ομιλητής διέγειρε το πλήθος λέγοντας «Να ένας απ’ αυτούς, κυνηγήστε τον, χτυπήστε τον» τότε ναι, αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνος για ό,τι θα συνέβαινε στον συγκεκριμένο άλλο».
Δε νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει με την έκφραση γνώμης σε άρθρα είναι κάτι που μπορεί να στοιχειοθετήσει κατηγορία για την επιτέλεση σ-υ-γ-κ-ε-κ-ρ-ι-μ-έ-ν-η-ς πράξης σε δικαστήριο. Ας ελπίσουμε ότι η «ανεξάρτητη» Ελληνική Δικαιοσύνη θα τα καταφέρει κι αυτή τη φορά να παραμείνει «ανεξάρτητη»…

8
•Reply•Share ›
Avatar
αντώνης ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 13 days ago
Δεν πείθεις.!
Το ιστορικό των σχολίων σου εδώ είναι ο χειρότερος εχθρός σου.!

1
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ αντώνης • 12 days ago
Aυτοαναφορικό!!!
•Reply•Share ›
Avatar
Christos Lioulias • 18 days ago
Αγαπητε κυριε Θεοδωροπουλε,
«La bave du crapaud n’atteint pas la blanche colombe»
Η στα ελληνικα : »Τα σαλια του βατραχου δε λερωνουν το λευκο (αγνο) περιστερι».

8
•Reply•Share ›
Avatar
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 18 days ago
Η ελευθερία της έκφρασης και η πνευματική ανεκτικότητα, από τον Βολταίρο ως τον Σελίν, δεν είναι στοιχεία που φύονται στα μαραμένα χωράφια της Ψωροκώσταινας, Τάκη. Σήκω και φύγε από τον κόπρο και διαολόστελνέ τους απο δω. Μια καταδίκη θα είναι τιμή σου και ίσως το έναυσμα για να φτιάξεις βαλίτσες. Τους πέφτεις πολύς. Σε περιμένουμε.

1
•Reply•Share ›
Avatar
Trevor Belmont ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 17 days ago
Πόσο ψωροκώσταινα είναι π.χ. ο Καναδάς; Ρίξτε μια ματιά στο πανηγύρι εκεί.

1
•Reply•Share ›
Avatar
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ Trevor Belmont • 16 days ago
Xαμός!Διάλυση!Ρουβίκωνας!Το μόνο που λειτουργεί είναι η τηλειατρική
εξυπηρέτηση και οι αεροδιακομιδές για τα igloo της Νunavut! Αμ εκείνη η Οττάβα! Στρέφη κατάντησαν τα πάρκα της. Κι ο Τριντώ, Φλαμπουράρης…
•Reply•Share ›
Avatar
Trevor Belmont ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 16 days ago
*SIGH* … σε ότι αφορά το θέμα μας, Mr. Delarge: Νομοθεσίες για τη λεγόμενη «Ισλαμοφοβία», «ρατσισμούς», «diversity» και τα συναφή, όχι αν λειτουργούν τα αεροδρόμια.
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 17 days ago
Εσένα έπρεπε να έχουν καθίσει στο σκαμνί προ πολλού…
•Reply•Share ›
Avatar
This comment was deleted.

Avatar
Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς Guest • 16 days ago
οου !

1
•Reply•Share ›
Avatar
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Guest • 16 days ago
Kι εσύ για το σκαμνί είσαι…
•Reply•Share ›
Avatar
kierkegaard ΚΑΤΕΡΙΝΑ • 16 days ago
Κοιτα σχολιο που περναει, η Θεανω, χωρις να ιδρωνει το αυτι κανενος….
•Reply•Share ›
Avatar
Δέσποινα kierkegaard • 16 days ago
Παραπάνω αυτό είναι το σχόλιο της φιλενάδας σου προς άλλον σχολιαστή το οποίο «περασε» απο την λογοκρισία που επιθυμείς να επιβάλουν στους άλλους.
Τι ηθικοπλαστικο συμπέρασμα έχεις να μας διαμηνύσεις επ’αυτού;
————
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 8 ώρες πριν
Εσύ θες το «ξεπάστρεμα»…
•Reply•Share ›
Avatar
Makis kierkegaard • 16 days ago
Και μετά σου λενε για ελευθερία έκφρασης. Τι αδικία!
•Reply•Share ›
Avatar
alex ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ • 17 days ago
ξεκόλα…αντίστοιχοι νόμοι υπάρχουν και στην Γαλλία και αλλού στην Ευρώπη…

5
•Reply•Share ›
Avatar
Ρ.Β. alex • 16 days ago
Αν εφαρμοζόντουσαν εδώ οι αντίστοιχοι νόμοι, εσύ δεν θα σχολιάζες όπως σχολιάζεις τώρα.
Το προηγούμενο σχόλιο σου παραπάνω:
«Κατά συνέπεια μπορείτε να συνεχίσετε να γράφετε για τους πιθηκόμορφους κινέζους, για τους Ρομά που «ενίοτε πετούν τα μικρά παιδιά στον δρόμο για να ζητήσουν μετά αποζημίωση» και για την υποσαχάρια Αφρική άφοβα…», δεν υπονοεί απλώς, αλλά «αποφαίνεται» (τεχνηέντως, αλλά πάλι μόνο στο μέτρο των δυνατοτήτων σου…!) ότι ο αρθογράφος είναι ρατσιστής και υποκινεί ρατσιστικές αντιδράσεις. Αν γνωρίζεις κάποιον «καλό» και όχι κομματικό Δικηγόρο, ρώτησε τον να στο επιβεβαίωσει…

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex Ρ.Β. • 16 days ago
υπονοεί ότι αυτές οι δηλώσεις δεν ειναι του γουστου μου, ότι φλερτάρουν με τον ρατσισμό , αλλά ότι δεν υποκινούν μίσος και ρατσιστικές αντιδράσεις και κατα συνέπια ότι δεν εμπιπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο

1
•Reply•Share ›
Avatar
Ρ.Β. alex • 16 days ago
Το ότι έτσι το σκέφτηκες εσύ δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω αφου το διαβεβαιώνεις.
Αλλά δεν βγαίνει αυτό το συμπέρασμα από τον τρόπο που το έγραψες/διατύπωσες…
•Reply•Share ›
Avatar
alex Ρ.Β. • 15 days ago
o.k. το δέχομαι…
•Reply•Share ›
Avatar
ThPappas alex • 17 days ago
Ναι,όποιος δεν δέχεται το ολοκαύτωμα διώκεται πχ.Και το έχουν οι Γάλλοι που ξέρουμε πως φέρθηκαν σε μεγάλο βαθμό στους Εβραίους τότε.

1
•Reply•Share ›
Avatar
Sigge alex • 17 days ago
But nowhere in the WORLD a government of Communist Leftovers cooperating with Extreme Right weirdos!

1
•Reply•Share ›
Avatar
alex Sigge • 16 days ago
they are not communists, if they were real (και όχι ντεμέκ) communists they would have nationalized the means of production. you are right on the extreme right weirdos though. Unfortunately, the extreme right (whether weirdos or not) are on the rise all over Europe, from Poland to Germany and from Austria to France.
•Reply•Share ›
Avatar
Sigge alex • 16 days ago
They have openly admitted that they are Communists and some even bragged about it.
That they are Communists does not mean they are stupid.
Had they nationalized the means of production they would have fallen/deposed/exiled/executed within a month.
Nowhere the extreme Right are like the weirdos of ANEL.
The rise in Western Europe of the Extreme Right is mainly due to the uncontrolled influx of immigrants of the exotic type and the Islamic terror attacks. In Eastern Europe it is in addition a reaction to their recent communist past.
Parties to the right of Christian Democrats and to the Left of Social Democrats have nothing to contribute to the Western Political system.
What happened to (NOT in) Greece is very curious.
•Reply•Share ›
Avatar
alex Sigge • 15 days ago
I doubt that the weirdos of ANEL are worse than the «serious» extreme right in Europe. They have certainly embraced extreme right views, but they are so naïve, incompetent and illiterate, that they pose no real threat in the long run. I admit, though, that their very incompetence is a potential threat. On another note, their extreme right views are very similar to those of Karatzaferis, Georgiadis, Kranidiotis, the LAOS party etc. Is it not curious that on the one hand New Democracy, kathimerini and several of its columnists accuse ANEL of being extreme right but not the others?
•Reply•Share ›
Avatar
Ρ.Β. alex • 17 days ago
Αν εφαρμοζόντουσαν εδώ οι αντίστοιχοι νόμοι, εσύ δεν θα σχολιάζες όπως σχολιάζεις τώρα.
Το σχόλιο σου παραπάνω: «Κατά συνέπεια μπορείτε να συνεχίσετε να γράφετε για τους πιθηκόμορφους
κινέζους, για τους Ρομά που «ενίοτε πετούν τα μικρά παιδιά στον δρόμο
για να ζητήσουν μετά αποζημίωση» και για την υποσαχάρια Αφρική άφοβα…» δεν υπονοεί απλώς, αλλά «αποφαίνεται» (εντέχνως, αλλά πάλι μόνο στο μέτρο των δυνατοτήτων σου…!) ότι ο αρθογράφος είναι ρατσιστής και υποκινεί ρατσιστικές αντιδράσεις. Αν γνωρίζεις κάποιον «καλό» και όχι κομματικό Δικηγόρο, ρώτησε τον…

.
•Reply•Share ›
Avatar
kierkegaard alex • 17 days ago
Αγνοει φυσικα το μελος της Κρητικης Μασωνικης Στοας ¨Ραδαμανθυς¨, οτι στο εξωτερικο οι νομοι εφαρμοζονται..οποιος και νασαι !!!
•Reply•Share ›
Avatar
Μαριάννα K. kierkegaard • 12 days ago
Δεν βρήκες να πείς κάποια απο τις συνηθισμένες σου εξυπνάδες στο σχόλιο του Ε.Γ. από κάτω, ε; Η γάτα σου φαγε την γλωσσίτσα σου;
•Reply•Share ›
Avatar
Ε.Γ. kierkegaard • 16 days ago
Στο «Δυτικό εξωτερικό» όμως! Ξέρεις εσύ!
Αυτό το εξωτερικό των «νεοφιλελέ» που τόσο κουράζεσαι να κατηγορείς… αλλά όπου μας είπες ότι διαμένεις,,, και μάλιστα στην βασιλοκρατούμενη Δανία…! Έτσι δεν είναι;
Όχι στο «εξωτερικό της προπαγάνδας σου», της πάλαι ποτέ Σοβιετίας ή ας πούμε της Βενεζουέλας όπου μόλις μαθεύτηκε ότι ο κολητός του «Αλέκση» ξαναέκανε το θαύμα του!
Αυτό κι αν είναι το όνειρο κάθε κομσομόλου σαν εσένα!
«Venezuela opposition banned from running in 2018 election»
11 December 2017
http://www.bbc.co.uk/news/w&#8230;

2
•Reply•Share ›

Αρέσει σε %d bloggers: