Τσιρώνης: Φταίει η κοινωνία και το διεθνές λόμπι πετρελαίου για τον Σαρωνικό

http://www.iefimerida.gr

Στην απίστευτη δήλωση ότι την ευθύνη για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκλήθηκε από τα πετρελαιοειδή στον Σαρωνικό την έχει η κοινωνία και τα λόμπι του πετρελαίου προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Τσιρώνης απάντησε στο ερώτημα για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφή: «Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας», είπε συγκεκριμένα.

Όπως σημείωσε, την ευθύνη έχουν τα οικονομικά λόμπι και τόνισε ότι η καταστροφή πάντα επηρεάζει την τσέπη των φορολογούμενων και των εθελοντών, ενώ τα κέρδη πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν εναντίον της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για καθυστερημένη κινητοποίηση, ο κ. Τσιρώνης είπε ότι σε όλο τον κόσμο ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού και ότι αν κάναμε κρατική εταιρεία για αυτές τις δουλειές με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζονται, θα μας έλεγαν κρατιστές.

Όσον αφορά στις καταγγελίες στις οποίες προχώρησαν οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν, ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι και ο ίδιος αν ήταν στην αντιπολίτευση, κάτι θα έβρισκε να πει.

Παρ’ όλα αυτά, χαρακτήρισε ανυπολόγιστη την καταστροφή και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι οικονομικές και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Αρέσει σε %d bloggers: