Ιβάν Σαββίδης: Ο Τσίπρας στη Βουλή μου θύμισε τον Πούτιν

http://www.protothema.gr

«Όταν άκουγα την ομιλία του για τη ΣΕΚΑΠ ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω» – Σφοδρή επίθεση για την υπόθεση σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο: «Ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ του πρωθυπουργός» – «Με τον Καραμανλή έχω υπέροχη σχέση, τον σέβομαι και τον αγαπώ» – «Μέσα στον Μάιο παίρνω ένα απ’ τα κεντρικά κανάλια, ενδιαφέρομαι για ΔΟΛ και Πήγασο»

Με πρωτοφανή σφοδρότητα, ασυνήθιστη για επιχειρηματία, μιλάει σήμερα στο protothema.gr ο κ. Ιβάν Σαββίδης, πρόσωπο των ημερών μετά τη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορούσε στη διαγραφή προστίμου 38 εκατ. ευρώ από λαθρεμπόριο της ΣΕΚΑΠ που σήμερα ανήκει στον ομογενή επιχειρηματία.

 

Ο κ. Σαββίδης με μια συνέντευξη 8.500 χιλιάδων λέξεων που διήρκεσε τρεισήμισι ώρες στον αρχισυντάκτη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Δημήτρη Μαρκόπουλο:
-Τάσσεται 100% στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα συμβουλεύοντας τους Έλληνες, «Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος».

-Τον παραλληλίζει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως ακούγοντας τον Τσίπρα την Παρασκευή, ήταν έτοιμος να τον χειροκροτήσει και πως αυτός, ένα τέτοιο πρόεδρο θέλει.

– Επιτίθεται ανοικτά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως με τη στάση του διώχνει τους επενδυτές και… προβλέπει πως δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός!

-Διαχωρίζει τη θέση του από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή λέγοντας πως τον θεωρεί φίλο του, ενώ αφήνει πολλές αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά για τον τρόπο που του επέβαλλε την αγορά της ΣΕΚΑΠ λέγοντας χαρακτηριστικά πως μου μεταβίβασε τον δικό του πονοκέφαλο.

-Δηλώνει πως έτσι ή αλλιώς θα αποκτήσει σύντομα ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και δηλώνει ενδιαφέρον τόσο για τον Πήγασο όσο και για τον ΔΟΛ που βρίσκονται σε διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

-Και τέλος όταν ερωτάται αν η επόμενη συνέντευξη του θα είναι στα Ελληνικά τονίζει πως όταν θα δώσει συνέντευξη στα Ελληνικά τότε αυτό θα σημάνει και την έναρξη της πολιτικής του καριέρας στην Ελλάδα.

Ερώτηση: Κύριε πρόεδρε να ξεκινήσουμε με την επίμαχη κοινοβουλευτική κόντρα αναφορικά με την επένδυση σας στην ΣΕΚΑΠ. Η αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν ως χαριστική την προσπάθεια διαγραφής εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. παλιότερου προστίμου λαθρεμπορίας της καπνοβιομηχανίας πριν από την εξαγορά της από εσάς. Πως τοποθετήσετε ως προς αυτές τις καταγγελίες;
Ιβάν Σαββίδης: Κατ’ αρχάς θα ξεκινήσω από το ότι δεν πρέπει κάποιοι να με κοιτάνε απλά ως Ιβάν Σαββίδη. Θα πρέπει να με αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων κι ως έναν ξένο επενδυτή ο οποίος για άλφα ή βήτα λόγους πήρε την απόφαση να επενδύσει στην Ελλάδα. Αν λοιπόν θα μιλήσουμε αμιγώς από την πλευρά της επιχειρηματικής λογικής, αγοράζει κανένας όταν η αγορά είναι χαμηλά και πουλά όταν η αγορά είναι υψηλά. Αυτή είναι η επιχειρηματική λογική. Και πριν μιλήσουμε για πιο συγκεκριμένα πράγματα, θέλω να πω ότι δεν αποτελώ εγώ εξαίρεση από τον κανόνα και ως επιχειρηματίας και ως άνθρωπος. Ως επιχειρηματίας θεωρώ πως τώρα είναι πάρα πολύ καλή στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Η αγορά αυτή τη στιγμή σε όλες τις κατευθύνσεις είναι στον πάτο, όμως πιστεύω στη δυναμική της χώρας και γι’ αυτό ρισκάρω. Πεποίθηση μου είναι πως κερδίζει ο επιχειρηματίας εκείνος ο οποίος με σωστό τρόπο μπορεί να αξιολογήσει τους κινδύνους, έτσι ώστε οι απώλειες να είναι χαμηλότερες από τα κέρδη.

Ερώτηση: Μα με την πορεία σας έχετε διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τον χαρακτηρισμό «ξένος» επενδυτής. Κατά καιρούς μιλάτε για τις ελληνικές σας ρίζες.
Ιβάν Σαββίδης: Προσωπικά, ως επιχειρηματίας αλλά κι ως άνθρωπος, μέσα στο DNA μου είμαι Έλληνας στην πιο καθαρή μορφή. Είμαι τελείως διαφορετικός Έλληνας από την εικόνα που εδώ έχουν για τους Έλληνες. Όλοι μας σε αυτήν τη γωνιά του πλανήτη είμαστε συναισθηματικοί, αλλά οι Έλληνες της διασποράς, οι Έλληνες του εξωτερικού είναι πιο συναισθηματικοί. Και ιδιαίτερα είναι συναισθηματικοί με τη μητέρα πατρίδα. Δεν θέλω να πάω την κουβέντα σε αυτήν την κατεύθυνση καθώς άλλα πράγματα έχετε έλθει για να πούμε, όμως πρέπει να πω ότι λυπάμαι πολύ για το γεγονός πως η ιστορία της χώρας σε ό,τι αφορά το μορφωτικό χαρακτήρα της περιγράφει με πολύ μικρό τρόπο τον συναισθηματικό τρόπο πίστης και αφοσίωσης των Ελλήνων από το εξωτερικό.Κι αν τραβήξουμε μια παράλληλη γραμμή μεταξύ του Ιωάννη Θεολόγου με τα δικά μου λόγια, αυτός έλεγε πως «δεν υπάρχει άλλη πιο μεγάλη χαρά, από το να ακούμε ότι τα παιδιά και τα αδέλφια μας ζουν μέσα στην πίστη». Αυτό που εγώ λέω είναι πως για εμάς τους Έλληνες της διασποράς – κι εδώ δεν ξεχωρίζω τους Πόντιους και τους μη Πόντιους – δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να αντιλαμβανόμαστε και να συνειδητοποιούμε τη δική μας χρησιμότητα για την ιστορική μας πατρίδα. Κι αυτό είναι ένα μέρος του δικού μας DNA.

Ερώτηση: Ας πάμε όμως και πάλι πίσω στην κοινοβουλευτική διαμάχη για το πρόσωπό σας.

Ιβάν Σαββίδης: Σωστά. Ας επιστρέψουμε στη Βουλή. Άκουσα τη συζήτηση με ιδιαίτερη προσοχή γιατί με ενδιέφερε όπως ήταν φυσικό πάρα πολύ και μερικές ομιλίες μάλιστα τις άκουσα και δύο φορές. Κάποια λόγια οφείλω να πω ότι δεν τα κατάλαβα και ρώτησα το μεταφραστή μου για να μην αδικήσω κανένα.
Θα πρέπει να σημειώσω πως Στο παρελθόν έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με την πολιτικήστο παρελθόν έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με την πολιτική σε μια καριέρα που τολμώ να πω ότι ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και πολύχρονη. Εμένα δεν με ενδιέφεραν τα όσα λεκτικά ειπώθηκαν μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά με ενδιέφερε ποιος θα μπλοφάρει περισσότερο ή λιγότερο. Τέτοια είναι η πολιτική ζωή και δεν μπορείς να κρυφτείς από αυτό. Πολύ περισσότερο στη δημοκρατική Ελλάδα όπου ενδεχομένως έχουν μπερδευτεί οι έννοιες τις Δημοκρατίας και της Αναρχίας. Άκουσα την ομιλία του πρωθυπουργού και μου φάνηκε ότι ήταν ένας πραγματικός λόγος. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως πίστευε αυτά που έλεγε. Κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Στο συγκεκριμένο θέμα της ΣΕΚΑΠ ήταν πραγματιστής κι έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής. Κάλεσε να γίνει διάλογος επί της ουσίας. Αναγνώρισε λοιπόν ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δυσκολεύει τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Και υπάρχουν διαδικαστικά ζητήματα. Εγώ ζήτησα να γίνει διάλογος επί της ουσίας.
Όχι επί των διαδικασιών. Για εμένα επρόκειτο λοιπόν για νίκη του Τσίπρα γιατί αυτός κάλεσε τη Βουλή να μιλήσουν επί της ουσίας για να συζητήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημαΓια εμένα επρόκειτο λοιπόν για νίκη του Τσίπρα γιατί αυτός κάλεσε τη Βουλή να μιλήσουν επί της ουσίας για να συζητήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για το αν θα πρέπει να βοηθιούνται οι επενδύσεις ή αν θα πρέπει να εμποδίζονται. Και δεν έχει σημασία αν το συγκεκριμένο ζήτημα άγγιξε τον Σαββίδη. Σαν εμένα υπάρχουν χιλιάδες επενδυτές. Όμως κάποιους τους συμφέρει να βάζουν απέναντι, σε ένα μέτωπο τον Σαββίδη. Στην Ελλάδα δημιουργήθηκε μια παράξενη κατάσταση. Σκέφτονται δηλαδή κάποιους τρόπους – αλγόριθμους, να πουλάνε χρέη και ζημιές και παράλληλα να πουλάνε ψέματα. Κάποιοι θεώρησαν ότι αυτό είναι το πραγματικό κεφάλαιο της χώρας. Αυτό όμως είναι το κυρίαρχο ψέμα. Μιλώντας για τις επενδύσεις πρέπει να μιλάμε με τη γλώσσα της οικονομίας. Εγώ είμαι έτοιμος να μιλήσω έτσι. Με ρεαλισμό. Αν κάποια από τα κόμματα της χώρας θεωρούν τις ενέργειες του πρωθυπουργού εσφαλμένες, ας καθίσουν σε ένα στρογγυλό τραπέζι, σε μια ανοικτή εκπομπή και στο πιο υψηλό επίπεδο, να συζητήσουμε παρέα τον τομέα και το μέλλον των επενδύσεων. Τότε θα γίνει κατανοητό για ποιο λόγο υπάρχει ένας Σαββίδης ως επενδυτής στη βόρεια αλλά και ολόκληρη Ελλάδα. Έχει άραγε ποτέ αναρωτηθεί το πολιτικό σύστημα γιατί στη χώρα μας δεν θέλει κανένας να έλθει και να τοποθετήσει τα λεφτά του; Να σας το πώς εγώ. Στην Ελλάδα λείπουν όλα εκείνα τα εργαλεία που υπάρχουν σε κάθε πολιτισμένη χώρα του πλανήτη και λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας του επενδυτή. Εδώ πολύ απλά, δεν υπάρχει προστασία των συμφερόντων των επενδυτώνΕδώ πολύ απλά, δεν υπάρχει προστασία των συμφερόντων των επενδυτών. Οποιοσδήποτε τοποθετεί 100 ευρώ επιθυμεί αρχικά να προστατεύσει τα λεφτά του και μετά να τα αυξήσει. Οι πραγματιστές επενδυτές θέλουν να επενδύσουν σήμερα και ήδη αύριο να έχουν κέρδος. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες επενδυτές που έχουν σαν αρχή πιο εξεζητημένες μεθόδους – και αυτό είναι πρωτότυπο. Θέλουν δηλαδή να επενδύσουν σήμερα και να κερδίσουν …εχθές! Κέρδος πριν την επένδυση δηλαδή. Αυτή είναι μια πρωτότυπη λογική! Όταν λοιπόν ο κ. πρωθυπουργός πρότεινε τον διάλογο επί της ουσίας περίμενα από ένα κόμμα που έτσι κι αλλιώς έχει μια διαφορετική ιδεολογική στάση υπέρ των επενδύσεων δήθεν, τη Νέα Δημοκρατία, να μιλήσει με επιχειρήματα. Αυτός ο… κύριος όμως είπε πράγματα που ούτε καν αστεία δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω.

Ερώτηση: Αναφέρεστε στον κ. Μητσοτάκη;

Ιβάν Σαββίδης: Ναι! Να σας εξηγήσω για ποιο λόγο δεν είναι ούτε καν αστεία τα όσα είπε. Υπάρχουν έννοιες νομοθετικής πρωτοβουλίας. Ο βουλευτής έχει άμεσο καθήκον να είναι στις πηγές της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Αυτός έχει τον πρώτο λόγο σαν παραγωγός νομοθεσίας. Όλα τα άλλα έχουν δευτερεύοντα χαρακτήρα. Ο κύριος Μητσοτάκης λέει ότι «κάποιος βουλευτής από την Κοζάνη (σ.σ. ο κ. Σαββίδης αναφέρεται στον κ. Δημήτρη Δημητριάδη του ΣΥΡΙΖΑ), πήρε με τη νομοθετική πρωτοβουλία». Εδώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδεικνύει πλήρη έλλειψη σεβασμού στη Βουλή κι απουσία πραγματικής επιθυμίας να μιλήσει επί της ουσίας.

 

Ερώτηση: Μα η ΣΕΚΑΠ εκλογικά ανήκει σε άλλη περιοχή. Την Ξάνθη. Είθισται οι βουλευτές να δείχνουν ένα ενδιαφέρον για τις επενδύσεις που αφορούν την περιοχή τους. Αυτό που η ΝΔ κατήγγειλε ήταν ότι ένας βουλευτής από τη Δυτική Μακεδονία κατέθεσε τροπολογία σε ό,τι αφορά ένα ζήτημα της ανατολικής Μακεδονίας. Ένα πρόβλημα της Ξάνθης σε τι ενδιέφερε τον βουλευτή Κοζάνης;

Ιβάν Σαββίδης: Ξανατονίζω. Αυτός ο νόμος δεν αφορά τη ΣΕΚΑΠ, ούτε την περιοχή της Ξάνθης αποκλειστικά. Αυτός ο νόμος αφορά μεταξύ πολλών άλλων και τη ΣΕΚΑΠ. Δεν έγινε για εμάς. Ολόκληρη η οικονομία της χώρας στο παρελθόν ήταν μια ψευδοοικονομία. Και η ΣΕΚΑΠ δεν ήταν εξαίρεση. Η ΣΕΚΑΠ διοικούνταν αναλόγως με το ποιος ήταν στην κυβέρνηση. Αν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, τότε τη ΣΕΚΑΠ διοικούσαν άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ. Αν ήταν η ΝΔ τη διοικούσαν οι άνθρωποι της ΝΔ. Και άλλες παρόμοιες με την ΣΕΚΑΠ εταιρείες πολύ συχνά μετατρέπονταν σε «πλυντήρια» κι εξελίσσονταν σε οχήματα για να αποκτούν ψήφους διαμέσω αυτών τα πολιτικά κόμματα. Εάν εγώ θα ήμουν Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ρωτούσα τον κ. Μητσοτάκη «για ποιο λόγο το κόμμα σας όταν ήταν κυβέρνηση συνέχιζε και χρηματοδοτούσε τη ΣΕΚΑΠ κατά της οποίας υπήρχε δίωξη για λαθρεμπόριο»; Μην ξεχνάτε πως η κυβέρνηση ήταν που διαμέσω κρατικής τράπεζας συνέχιζε να τη χρηματοδοτεί παρά την συγκεκριμένη υπόθεση. Τι περίμενα λοιπόν εγώ την περασμένη εβδομάδα στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή; Κατ’ αρχήν ότι θα έλθει ο κ. Σαμαράς στη Βουλή. Κατά τη δική μου άποψη έπρεπε να έλθει και να σηκωθεί να μιλήσει. Να πει στον κ. Τσίπρα «εγώ σε στηρίζω επειδή εσύ διορθώνεις εκείνα τα λάθη τα οποία έκανε το κόμμα μου». Ο κ. Σαμαράς έπρεπε να πει την αλήθεια. Στην απόκτηση της ΣΕΚΑΠ δεν υπήρχε καμία επιχειρηματική ιδέα. Καμία! Η πρώτη κουβέντα με τον πρωθυπουργό Σαμαρά για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ ολοκληρώθηκε με τη δική μου κατηγορηματική άρνηση να αγοράσω τη συγκεκριμένη εταιρεία. Απάντησα μάλιστα πως «ακόμα κι αν μου πληρώσετε λεφτά, δεν θέλω να την αγοράσω επειδή η ΣΕΚΑΠ δεν έχει προοπτική, δεν έχει ιδέα, δεν έχει τίποτα…». Θέλω να γνωρίζετε πως τη ΣΕΚΑΠ εγώ τη γνώριζα 20 χρόνια πριν. Ο πρόεδρος της τότε ήταν ο κ. Σεϊτανίδης αν θυμάμαι καλά. Κανονικά θα έπρεπε να τον λένε ΣΑΪΤΑΝίδη (σ.σ. Σαϊτάν στα τούρκικα σημαίνει διάβολος). Εγώ γνώριζα πως η εταιρεία αυτή είχε πολύ δύσκολη ιστορία. Και το δεύτερο είναι πως η ευρωπαϊκή αγορά προϊόντων τσιγάρου είναι ρυθμισμένη με πάρα πολύ αυστηρό τρόπο και έχει πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Άρα με τη ΣΕΚΑΠ δεν μπορείς να βρεις εύκολα χώρο εκεί. Ως επιχειρηματίας λοιπόν εγώ έλεγα πως η εταιρεία δεν με ενδιαφέρει ακόμα κι αν με πλήρωναν να την πάρω. Όχι που τελικά έδωσα και χρήματα από πάνω. Είναι αλήθεια πως Ο Αντώνης Σαμαράς μπόρεσε εισπράττοντας πολύ καλά λεφτά για το Ελληνικό Δημόσιο να μου πουλήσει τον …πονοκέφαλο τουο Αντώνης Σαμαράς μπόρεσε εισπράττοντας πολύ καλά λεφτά για το Ελληνικό Δημόσιο να μου πουλήσει τον …πονοκέφαλο του. Γιατί η ΣΕΚΑΠ ήταν ο πονοκέφαλος του κι εξελίχθηκε σε δικό μου.

Ερώτηση: Για ποιο λόγο όμως η ΣΕΚΑΠ να πονοκεφαλιάζει έναν πρωθυπουργό μιας χώρας με τόσα μεγάλα προβλήματα;

Ιβάν Σαββίδης: Για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν γιατί αν δεν την έσωνα, οδηγούνταν η βιομηχανία σε πλήρη πτώχευση. Τότε θα αποκαλύπτονταν οι προηγούμενες λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις που χρέωσαν την επιχείρηση όπως η χρηματοδότηση εξοπλισμού της εταιρείας. Εξοπλισμό όμως τον οποίο δεν χρειαζόταν καν. Επρόκειτο για περίοδο και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οπότε έγιναν αυτά. Ο δεύτερος λόγος είναι πως κανένας δεν θα συγχωρούσε στον Σαμαρά ότι τουρκική εταιρεία θα αποκτούσε μια βιομηχανία της Θράκης. Ένα 24ώρο πριν τελειώσει η διορία του διαγωνισμού δέχθηκα με τρόπο επίμονο να συμμετάσχω στον διαγωνισμό. Και απέναντι στα λογικά επιχειρήματα κατά αυτής της επένδυσης και τοποθέτησης των χρημάτων μου, πήρα τελικά την απόφαση. Θέλω να σας εξομολογηθώ πως εάν δεν είχα δύο γιους θα είχα πάρει αρνητική απόφαση. Η σκέψη όμως και μόνο πως οι γιοί μου ενδεχομένως στο μέλλον θα μου έλεγαν ότι λόγω χρημάτων επέτρεψα να ενισχυθεί η θέση των Τούρκων στη Θράκη με ώθησε να πάρω την απόφαση. Έτσι είχα μόνο μια διέξοδο. Να καταθέσω την αίτηση έχοντας ουσιαστικά μόνο 24 ώρες χρόνο. Από εκεί και πέρα είναι έγκλημα της ΝΔ. Έγκλημα! Σαν Έλληνας θεώρησα ότι έπρεπε να καταθέσω την αίτηση. Ντρέπομαι σήμερα και δεν θέλω να μιλάω για αυτά τα πράγματα. Για όλα αυτά σας λέω λοιπόν ότι ο Σαμαράς πούλησε τον πονοκέφαλο του. Εγώ θέλω να δω τον τότε πρωθυπουργό, να δω τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπροστά μου. Ή αν θέλετε διαφορετικά εγώ να βρεθώ μπροστά τους. Να με κοιτάνε στα μάτια και να μου πούνε τι κέρδος εγώ έχω πάρει από αυτή την ιστορία. Είναι ντροπή και ρεζίλι! Τι χρήματα μου έχουν χαρίσει; Δεν έχουν ανδρισμό στη ΝΔ και προσβάλλουν κάποιοι με τη συμπεριφορά τους τον εαυτό τουςΔιαβάζω στα ΜΜΕ πως «αντί η κυβέρνηση να κτίσει παιδικούς σταθμούς χαρίζει χρήματα στον Σαββίδη».Δεν έχουν ανδρισμό στη ΝΔ και προσβάλλουν κάποιοι με τη συμπεριφορά τους τον εαυτό τους. Έπρεπε να βγουν και να πουν πως η διαγραφή των χρεών είναι απαραίτητη. Εγώ ευχαριστώ το κόμμα του κ. Τσίπρα επειδή διορθώνει τα προηγούμενα λάθη. Η δική μου νομική ομάδα ήδη ξεκίνησε να ετοιμάζει την κατάθεση στα δικαστήρια δικόγραφου κατά του Κράτους επειδή με εξαπάτησε στην πώληση της ΣΕΚΑΠ.

Ερώτηση: Κάποιο άλλο αντάλλαγμα πήρατε για να αγοράσετε μια εταιρεία που όπως λέτε δεν τη θέλατε; Κάποια άλλη δουλειά; Το θέμα του προστίμου για την υπόθεση λαθρεμπορίας σας υποσχέθηκε κανείς πως θα το διευθετήσει;

Ιβάν Σαββίδης: Όχι. Δεν πήρα κανένα αντάλλαγμα. Υπάρχει μια άποψη ότι δήθεν μου υποσχέθηκαν πως θα μου διαγράψουν το πρόστιμο κι ότι εγώ γνώριζα πως κάτι τέτοιο θα γίνει. Η αλήθεια είναι πως δεν μπήκαμε ποτέ σε αυτή τη διαδικασία καθώς δεν είχα καν χρόνο να μιλήσω και να μάθω κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτό επειδή η συναλλαγή αυτή δεν ήταν μια συναλλαγή επιχειρηματικής φύσεως αλλά έγινε με το κριτήριο «έτσι πρέπει»! Όταν μάθαμε εμείς το πόρισμα του due diligence, ήδη είχαμε καταθέσει την αίτηση αγοράς της ΣΕΚΑΠ. Σε αυτή την έκθεση δεν υπήρχε αναφορά και επικέντρωση στο πρόβλημα του προστίμου. Απλά γράφτηκε ότι υπήρχε μια κάποια «αντιδικία». Διάφορες επιχειρήσεις σε τέτοιες διαδικασίες έχουν πάντα κάποιου είδους εκκρεμότητες. Σε τι συνίσταται όμως το έγκλημα εκείνης της κυβέρνησης; Μετά από δύο χρόνια μάθαμε πως η Εισαγγελία ερευνούσε κάποια πράγματα εκεί. Θα μπορούσε η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να πουλήσει τη ΣΕΚΑΠ έχοντας μια τέτοια εκκρεμότητα; Η απάντηση είναι όχι. Ποιος επενδυτής θα δεχόταν να αναλάβει τέτοιο βάρος; Τόσα πρόστιμα; Εγώ λοιπόν υποθέτω πως η εμπλοκή μου σε μια τέτοια εξαγορά ήταν συνειδητή. Ήθελαν να μου πουλήσουν δηλαδή μια εταιρεία και μετά να αποκαλυφθεί το πρόβλημα του προστίμου για τη λαθρεμπορία. Είναι ανοησία εγώ αγοράζοντας μετοχές να μην μπορέσω να φανταστώ ότι αγοράζω και την προϊστορία της επιχείρησης

Ερώτηση: Όμως έστω και λόγω του συναισθηματισμού σας και της προσπάθειας της δικής σας και του κ. Σαμαρά η εταιρεία να μην πάει σε τούρκικα χέρια, δεν έχετε κι εσείς μια ευθύνη αφού δεν ελέγξατε σωστά την εταιρεία;

Ιβάν Σαββίδης: Βεβαίως. Σαν επιχειρηματίας δεν έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση. Και τώρα απαντώ: «είναι δική σας δουλειά εάν θα ψηφίσετε ή όχι αυτή την τροπολογία». Αν την ψηφίσουν θα συνεχίσω να αναπτύσσω την επιχείρηση αυτή. Εάν δεν την ψηφίσουν, εγώ ξεκινώ τη διαδικασία πτώχευσης της εταιρείας και δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο. Και σήμερα δεν θέλω να ασχοληθώ με τη ΣΕΚΑΠ. Αν κοιτάξετε, ακόμα κι από τον ΣΥΡΙΖΑ ένας βουλευτής αρνήθηκε να ψηφίσει την τροπολογία. Ρώτησε κανένας ποιος είναι αυτός; Είναι ο μόνος βουλευτής που στεναχωρήθηκε που ο Σαββίδης πήρε αυτή την επιχείρηση. Είναι ο Μουσουλμάνος βουλευτής. Όμως εγώ δεν θέλω να πολιτικοποιήσω αυτό το θέμα.

Ερώτηση: Μα το πολιτικοποιείτε…

Ιβάν Σαββίδης: Δεν μιλώ όμως για τη ΣΕΚΑΠ από την πλευρά και μόνο της πολιτικής. Μιλώ στρατηγικά. Αν βγάλουμε έξω τη ΣΕΚΑΠ και τις τελευταίες κοινοβουλευτικές εξελίξεις, η υπόλοιπη εν Ελλάδι δραστηριότητα μου είναι αμιγώς επιχειρηματική.

Ερώτηση: Θετικό όμως δεν ήταν το γεγονός πως ο κ. Σαμαράς έστω και με τον τρόπο που περιγράφεται, σας κάλεσε ως επιχειρηματία να βάλετε «πλάτη για τη χώρα»; Για να μην πάει η ΣΕΚΑΠ στους Τούρκους;

Ιβάν Σαββίδης: Δεν θέλω να σκέφτεστε ότι ο Αντώνης Σαμαράς με έριξε. Η κυβέρνησή του με ξεγέλασε. Δεν έδωσαν πλήρεις πληροφορίες για τη σωστή λήψη απόφασης. Και σήμερα, αν θα με καλούσαν να αγοράσω την εταιρεία με τα ίδια εθνικά επιχειρήματα, εγώ θα την αγόραζα και πάλι. Δυστυχώς, στα Ταμεία του Κράτους δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας κάνει διάφορες ενέργειες με κάθε κόστος να φέρει τους επενδυτές. Εγώ δεν βλέπω πολλούς επενδυτές. Αυτό είναι το πρόβλημα. Εδώ χρειάζεται πραγματικός διάλογος. Δεν βλέπουμε επενδυτές και σε αυτό πρέπει να θέσουμε μια ερώτηση; Ποιος είναι ο λόγος που δεν έρχονται; Χρειάζεται διακομματικός διάλογος.

Θα επιστρέψω όμως στην επίμαχη υπόθεση. Ξέρετε για ποιο λόγο εγώ απευθύνομαι προς τον κ. Σαμαρά; Απλά θεωρώ ότι έπρεπε μέχρι το τέλος να είναι ειλικρινής μαζί μου. Και ειλικρίνεια απέναντι στον επενδυτή σήμαινε να έλθει στη Βουλή και να πει «εγώ, ως πρώην πρωθυπουργός, θεώρησα πως έπρεπε να ζητήσω από τον Σαββίδη να έλθει να αγοράσει αυτή την επιχείρηση». Εκτιμώ λοιπόν ότι σωστά ο κ. Τσίπρας σήμερα έρχεται για να διορθώσει τα πράγματα τα οποία δεν έγιναν τότε σωστά. Τέτοιοι επενδυτές όπως είμαι εγώ εφ’ όρου ζωής ψηφίζαμε τον Αντώνη Σαμαρά. Αλλά σήμερα είμαι απόλυτα βέβαιος πως όλοι οι επενδυτές μεγάλοι και μικροί λένε ευχαριστώ στον κ. Τσίπρα. Στην κυβέρνηση κατανόησαν πλέον ότι αυτή την άγρια και κακή κληρονομιά θα πρέπει να την αποκόψουν ώστε η χώρα και η οικονομία να μπορέσουν να αναπτυχθούν.
Επιστρέφω τώρα στην αγορά της ΣΕΚΑΠ. Δίνω μετά από την παράκληση 5 εκατ. ευρώ για την αγορά των μετοχών στις τράπεζες. Θεωρώ πως ο κ. Σαμαράς είχε δίκιο όταν μου είπε ότι πρέπει να αγοράσω και τις μετοχές των αγροτών μέσω της ΣΕΚΕ κι έτσι τους πληρώνω 2 εκατ. ευρώ και παίρνω και τις δικές τους μετοχές. Εγώ σας αναφέρω τώρα τους όρους που μου είχαν θέσει. 10 εκατ. ευρώ ήταν οι οφειλές προς τις τράπεζες και 14 εκατ. ευρώ οι οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία, Δημόσιο και τρίτους και 25 εκατ. ευρώ η υποχρεωτική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι οφειλές προς τις τράπεζες έπρεπε να εξοφληθούν σε επτά χρόνια. Όταν ο κ. Σαμαράς για δεύτερη φορά πήρε άρνηση από εμένα για την αγορά της εταιρείας, μάλλον μίλησε με τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη που τότε ήταν υπουργός Εσωτερικών και κατάγεται από την Κομοτηνή, με τον κ. Αλέξανδρο Κοντό και τον κ. Σίμο Κεδίκογλου υπουργό του επίσης. Κατόπιν, ο καθένας από αυτούς ξεχωριστά μίλησε προσωπικά με εμένα. Ο πιο πειστικός ήταν ο Στυλιανίδης. Μου είπε πράγματα που δεν μπορώ να πω δημοσίως. Γεγονός όμως είναι πως μετά από αυτή την κουβέντα μαζί του, δεν μπορούσα να σκεφτώ και να υπολογίσω αν θα κερδίσω ή θα χάσω. Έπρεπε να δω την υπόθεση με άλλο μάτι. Όχι επιχειρηματικό. Πήρα λοιπόν την απόφαση να αγοράσω τη ΣΕΚΑΠ. Εξόφλησα αμέσως τις μετοχές με 7 εκατ. ευρώ, έδωσα αμέσως τα 10 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες αν και είχα μπροστά χρονικό περιθώριο ετών και συνολικά εξόφλησα τους πάντες. Περίπου 500 με 600 αγρότες εξοφλήθηκαν αμέσως. Επενδύσαμε λεφτά αμέσως και για πρώτη φορά η ΣΕΚΑΠ άρχισε να αναπτύσσεται. Αντιμετωπίσαμε μεγάλα προβλήματα που ακόμα και τώρα υπάρχουν. Ξέρετε, είναι απόλυτη η παντοδυναμία των συνδικαλιστών και η μη πλήρης αντίληψη από εμάς αυτού του φαινομένου. Εγώ παρακαλούσα μέσω στελεχών μου τους συνδικαλιστές λέγοντας τους πως αν δεν είμαι ο κύριος προστάτης των δικαιωμάτων σας τότε κάνετε μετά ό,τι θέλετε. Σήμερα η σχέση μας είναι εξαιρετική. Όσον αφορά την επιχείρηση, θα είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας. Αυτή η εταιρεία ακόμα και σήμερα δεν με ενδιαφέρει. Τέτοιες τοπικές επιχειρήσεις δεν έχουν σοβαρή προοπτική στην ευρωπαϊκή αγορά. Ακόμα και οι ανταγωνιστές μας στην Ελλάδα δεν έχουν δυναμική. Αν μιλήσουμε για την κοινωνική ευθύνη της ΣΕΚΑΠ δίνουμε δουλειά, συντηρούμε κόσμο και πληρώνουμε τα πάντα στην ώρα τους. Μέσα σε αυτά τα χρόνια πληρώσαμε 376 εκατ. ευρώ σε φόρους και εισφορές στον κρατικό προϋπολογισμό. Τόσα χρήματα μόνο από τη ΣΕΚΑΠ. Εμείς τα πληρώσαμε αυτά. Κι όταν ο κ. Σαμαράς μου έλεγε ότι πρέπει να αγοράσω αυτή την εταιρεία τότε αστειεύτηκα στο γραφείο του κ. Μπούρα λέγοντας πως «εσείς θέλετε να αποκτήσετε μια σταθερή πηγή φόρων».
Ερώτηση: Δεν ενδιαφερθήκατε όμως μόνο για τη ΣΕΚΑΠ στην Ελλάδα. Θελήσατε να κάνετε κι άλλες επενδύσεις.

Ιβάν Σαββίδης: Το 2006 άρχισα να ενδιαφέρομαι για τον ΠΑΟΚ. Τότε αισθάνθηκα πως έχω δυνατότητα οικονομικά να αποκτήσω την ομάδα. Τίποτε άλλο δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα στη χώρα. Όταν κατόπιν μου επέβαλλαν τη ΣΕΚΑΠ τότε κατάλαβα πως πρέπει να αγοράσω κάτι ακόμα. Τότε είπα στον τέως πρωθυπουργό πως είμαι έτοιμος να αγοράσω τα ελληνικά αεροδρόμια ακόμα κι να πληρώσω 100 εκατ. ευρώ παραπάνω από την πιο υψηλή προσφορά. Ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να γνωρίζει τις προσφορές (σ.σ. η διαδικασία ήταν κλειστή). Εγώ δεν ήθελα καμία βοήθεια. Ήθελα να συμμετέχω με ίσους όρους και να κερδίσω. Με ρωτάει τότε «μα πραγματικά θέλεις να αγοράσεις τα αεροδρόμια»; Και του απαντώ «φυσικά». Και ρωτώ «μπορώ σαν ρωσική επιχείρηση να καταθέσω πρόταση»; Με διαβεβαιώνει τότε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Καταθέτω λοιπόν την αίτηση συμμετοχής σαν ρωσική επιχείρηση για να μην υπάρχουν άλλα προβλήματα και για να μην σκαρφίζομαι συμμετοχή μέσω κυπριακών σχημάτων. Ποια ήταν η τύχη αυτής της υπόθεσης; Στη β΄ φάση του διαγωνισμού με διαγράψανε. Ρώτησα τι συμβαίνει και γιατί με έκοψαν και μου είπαν πως ειδικός εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ(αν χρησιμοποιώ σωστά τον όρο) «δεν συνιστά οι ρωσικές επιχειρήσεις να έχουν σχέση με τα αεροδρόμια». Εγώ το άκουσα αυτό και δεν είπα πουθενά ούτε μισή κουβέντα. Δέχθηκα αυτό σαν εθνικό πλήγμα, με στεναχώρια, όμως η πραγματικότητα της ζωής είναι πραγματικότητα. Μετά άρχισα να δίνω σημασία σε άλλα ενδιαφέροντα θέματα και ήταν λογικό να συμμετάσχω στον διαγωνισμό για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και είπα στον Αλέξη Τσίπρα «Αλέξη θα δεις ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πουληθεί είτε σε εμένα είτε σε κάποιον άλλο σε πολύ υψηλό τίμημα. Δεν θέλω τίποτα. Θέλω μόνο να έχω την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει στον ΟΛΘ. Ας μου δώσουν οι auditors την αλήθεια για το ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν εκεί». Όταν μάθαμε πως στον διαγωνισμό θα υπάρχουν αιτήσεις κι ενδιαφέρον από την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και το Ντουμπάι καθώς κι ένα Γερμανο-γαλλικό κονσόρτσιουμ δεν σας κρύβω ότι μιλήσαμε σχεδόν με όλους. Οι Ιάπωνες μας είπαν ότι δεν ενδιαφέρονται για συνεργασία, με το Ντουμπάι δεν βρήκαμε κοινό τόπο και καλή επαφή επικοινωνίας, με τους Γαλλο-γερμανούς όμως κάναμε συμφωνία να είμαστε ο τρίτος συμμετέχων. Ανεξαρτήτως του τι ποσοστό θα έχουμε, θα τελειώσει το θέμα αυτό και θεωρώ πως αν δώσει ο Θεός και πάνε όλα καλά και ολοκληρωθεί το θέμα – μην ξεχνάτε πως είχα πάρει και τηλεοπτική άδεια προ καιρού- θα είμαι μέρος της κοινοπραξίας και πιστεύω πως μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προστατεύσω τα συμφέροντα και της πόλης μου και της χώρας μου. Για να τελειώσουμε το θέμα της ΣΕΚΑΠ ξεκαθαρίζω πως αυτή η τροπολογία λιγότερο από όλους – κι έχετε κάθε δικαίωμα αν θέλετε να μη με πιστεύετε αλλά η ζωή θα το αποδείξει – ενδιαφερόταν η εταιρεία μου. Για αυτή την τροπολογία ενδιαφέρονται όλοι οι επιχειρηματίες που έχουν στο μυαλό τους την επιθυμία να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατό στελέχη της εταιρείας στα χρόνια του Δημοσίου να αθωθώθηκαν για πράξεις λαθρεμπορίας και η ΣΕΚΑΠ λες και διοικήθυηκε ποτέ από κανέναν να είναι σε εκκρεμότητα ως προς τα πρόστιμα. Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος κράτησε λιγότερο από όσο κρατούν τα δικαστήρια στην ΕλλάδαΟ δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος κράτησε λιγότερο από όσο κρατούν τα δικαστήρια στην Ελλάδα. Αν λοιπόν το φυσικό πρόσωπο που υποτίθεται τέλεσε ένα έγκλημα, ένα αδίκημα έχει αθωωθεί, πως είναι δυνατό το νομικό πρόσωπο που έχει στη συγκεκριμένη υπόθεση αλληλέγγυα ευθύνη να κατηγορείται; Τη σαχλαμάρες είναι αυτές; Πρόκειται απλά για επιθυμία ορισμένων να …γδάρουν τον Σαββίδη. Να βγάλουν χρήματα στην πλάτη μου. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει καμία νομική ουσία. Ενώ τα πρόσωπα αθωώθηκαν δηλάδή, η εταιρεία καλείται να πληρώσει. Το δικαστήριο έβγαλε μια απόφαση. Αν όμως οι άνθρωποι δεν φταίνε, γιατί να συνεχίσει να ευθύνεται η εταιρεία; Δεν θα πω εγώ ποτέ γιατί τους αθώωσαν. Όμως η εταιρεία γιατί να φταίει όταν τα πρόσωπα αθωώθηκαν; Θέλω να θέσω λοιπόν μια ερώτηση στους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Αλέξανδρο Κοντό. Ιδιαίτερα στον κ. Κοντό. Τον κ. Κεδίκογλου που τον ρώτησα «γιατί πράττεις έτσι» και μου απάντησε «το κόμμα έτσι αποφάσισε». Υπάρχουν πάρα πολλοί βουλευτές που εγώ έχω βοηθήσει πάρα πολύ. Κι αυτοί ξέχασαν να ρωτήσουν τη συνείδηση τους. Γιατί «παντρεύουν» αυτό τον νόμο με το πρόσωπο του Σαββίδη; Η ΣΕΚΑΠ περιλαμβάνεται στον συγκεκριμένο νόμο μεταξύ πολλών άλλων εταιρειών. Κι αν θα μιλάμε για την ουσία για την οποία μιλούσε ο κ. Τσίπρας, αυτή η τροπολογία αποτελεί άμεση ένεση βοήθειας στην ανάπτυξη επενδυτικού κλίοματος. Μίλησα με σοβαρούς, μεγάλους επενδυτές στη Ρωσία επειδή έκανα διαπραγματεύσεις για μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις της βορείου Ελλάδος. Τους προέτρεπα ν αγοράσουν τις ελληνικές εταιρείες. Να βάλουν τα λεφτά τους στη χώρα. Και οι Ρώσοι μου απαντούσαν: «μα Ιβάν εκεί υπάρχουν τέτοιες ιστορίες που θα αναγκαστούμε να καθόμαστε 20 χρόνια για να τις ξεμπερδεύουμε»Και οι Ρώσοι μου απαντούσαν «μα Ιβάν εκεί υπάρχουν τέτοιες ιστορίες που θα αναγκαστούμε να καθόμαστε 20 χρόνια για να τις ξεμπερδεύουμε». Τι σημαίνει αυτό; Οι άνθρωποι φοβούνται την ιστορία των επενδύσεων στην Ελλάδα. Υπάρχουν ανοικτά θέματα με τα οποία θα τραβιούνται για δεκάδες χρόνια. Το ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία είναι πάρα πολύ καλό. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιος είναι υπέρ της ανάπτυξης της οικονομίας, υπέρ της διάσωσης της κατάστασης και ποιος υπέρ της δημαγωγίας. Η προστασία των επενδύσεων και η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος σημαίνουν επιστροφή στις θέσεις εργασίας του κόσμου. Δεν θέλω να μπλέκω με την πολιτική, όμως η στρατηγική της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησε στην ομαδική εργατική μετανάστευση του ελληνικού πληθυσμού.

Ερώτηση: Μα κύριε πρόεδρε συνεχίζεται και επί των σημερινών ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ το φαινόμενο αυτό.

Ιβάν Σαββίδης: Αυτό δεν μπορείς να το σταματήσεις με ένα χτύπημα του χεριού. Είναι σαν στον πάγο. Δεν μπορείς να πατάς απότομα το φρένο γιατί θα αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο. Θέλει σιγά – σιγά να πατάς το φρένο. Αν εγώ θα έκανα μια πολιτική ή προεκλογική συζήτηση θα ήθελα μονάχα να πω με μια λέξη: «Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι η προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος. Της επόμενης ημέρας. Αυτός έχει τη μικρότερη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Μικρότερη ευθύνη έχει αυτός. Εγώ θα έλεγα δεν έχει μάλιστα καμία ευθύνη. Ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναγνωρίσουν την πλήρη ευθύνη τους.

Ερώτηση: Τολμώ να πω κύριε πρόεδρε πως δηλώσεις σαν και αυτήν που κάνατε πριν, είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα. Είθισται οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα και περισσότερο οι επενδυτές να μην τοποθετούνται τόσο ευθέως πολιτικά. Εσείς αυτό το ρίσκο δεν το φοβάστε; Κι επειδή από όσο αντιλαμβάνομαι δεν φοβάστε να πείτε την άποψη σας, μεγάλη εντύπωση έκανε η προ δύο μηνών εξώδικη διαμαρτυρία που στείλατε στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Φαίνεται να μην θέλετε να κρατήσετε πολιτικές ισορροπίες.

Ιβάν Σαββίδης: Όλοι εμείς είμαστε άνθρωποι. Πολύ συχνά μας οδηγούν η συνείδηση, το συναίσθημα μας κι ενδεχομένως μετά ο πραγματισμός. Σαφώς κατά την άποψη της απόλυτης πλειοψηφίας των συμμετεχόντων στα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα στην Ελλάδα, αυτό που έχω κάνει είναι παράλογο. Για εμένα όμως είναι εντελώς αδιάφορο το τι σκέφτεται ο Μητσοτάκης για εμένα. Μου είναι αδιάφορο. Εγώ δεν τον γνωρίζω και λένε ότι κάπου τυχαία κάναμε μεταξύ μας μια χειραψία. Δεν το θυμάμαι καν. Γνώριζα τον κ. Σημίτη. Δεν λέω ότι ήμασταν φίλοι. Έχω υπέροχη και φιλική σχέση με τον κ. ΚαραμανλήΓνώριζα τον κ. Σημίτη. Δεν λέω ότι ήμασταν φίλοι. Έχω υπέροχη και φιλική σχέση με τον κ. Καραμανλή. Εάν ο κ. Καραμανλής έκανε όσα κάνει ο Μητσοτάκης γενικώς εγώ μάλλον δεν θα προχωρούσα στις ίδιες ενέργειες επειδή τον σέβομαι πάρα πολύ και τον αγαπώ. Να γνωρίζετε ότι έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα στην περίοδο Καραμανλή κι έχω βοηθήσει. Με τα μέλη της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη με την κυρία Μπακογιάννη ξεκίνησα μια νορμάλ επαφή όταν ήταν ακόμα Δήμαρχος Αθηναίων. Επίσης παρακολουθούσα με πολύ προσοχή πολύ τη θητεία του πατέρα Μητσοτάκη στις αρχές του ’90. Δεν θα μπορούσα λοιπόν ποτέ να φανταστώ ότι ο γιος Μητσοτάκης θα μπορούσε ποτέ να κάνει τόσο σκληρά πράγματα.

Ερώτηση: Απέναντι σε εσάς εννοείτε;

Ιβάν Σαββίδης: Όχι μιλώ για την υπουργική του θητεία. Εγώ έκανα πολύ σκληρή κριτική κι απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου όταν μιλούσα στη Βουλή ως πρόεδρος του Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού κι ως αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ελληνικής Διασποράς γενικότερα. Απαίτησα πολύ αυστηρά τότε ο κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί είτε από πρωθυπουργός είτε από υπουργός Εξωτερικών γιατί τότε, αν θυμάστε, κατείχε διπλή θέση και δεν έκανε δουλειά για την ομογένεια. Τότε δημόσια είπα πως ο Παπανδρέου κάνει πολύ μεγάλος λάθος γιατί τότε νόμιζε πως τα προβλήματα της Ελλάδος είναι εκτός συνόρων ενώ τα πραγματικά προβλήματα βρίσκονται εντός συνόρων. Κάποιοι προβλέπουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδος, παρόλο που δεν θα γίνει ποτέ τουΕάν καταλάβαινε αυτό το πράγμα δεν θα γινόταν και πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών. Το να καταθέσω λοιπόν ένα εξώδικο ή μετά και δικαστική αίτηση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ή αν θέλετε όπως κάποιοι προβλέπουν «μελλοντικού πρωθυπουργού της Ελλάδος» – του υποτιθέμενου πρωθυπουργού θα έλεγα, παρόλο που δεν θα γίνει ποτέ του – δεν σημαίνει ότι καταθέτω αγωγή κατά του κόμματος.

Ερώτηση: Είστε δηλαδή ξεκάθαρα κατά του προσώπου Μητσοτάκη κι όχι της ΝΔ; Πώς γίνεται αυτό;
Οι πρωθυπουργοί πρέπει να συμπεριφέρονται, προστατεύοντας τον οποιονδήποτε επενδυτή, όπως ο κ. Τσίπρας με τη ΣΕΚΑΠ…Ιβάν Σαββίδης: Ακριβώς. Αυτό το πρόσωπο μίλησε προσβλητικά εναντίον μου. Εγώ θεωρώ πως αυτή η επίθεση έγινε χωρίς καμία βάση κι αυτό δεν βελτιώνει τον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος επιτρέπει στον εαυτό του να λέει τέτοια πράγματα. Και εδώ εγώ βγάζω το καπέλο στον κ. Τσίπρα. Είδα στο βίντεο την απάντηση του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο. Έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται οι πρωθυπουργοί, προστατεύοντας τον οποιονδήποτε επενδυτή. Εμείς με τον κ. Τσίπρα δεν είμαστε φίλοι…
Ερώτηση: Είστε όμως υποστηρικτής του από όσα συμπεραίνω. Υποθέτω από αυτά που λέτε πως θα τον ψηφίζατε.

Ιβάν Σαββίδης: Σήμερα ναι. 100%. Όταν την Παρασκευή είδα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο. Όταν άκουγα τον κ. Τσίπρα ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω. Κι αυτό διότι δεν είπε τίποτα παραπανίσιο στην ομιλία του κι επειδή κάλεσε σε διάλογο επί της ουσίας. Όταν εγώ το άκουσα αυτό περίμενα μια σκληρή αντιπαράθεση κι ότι βουλευτές της ΝΔ θα επιτεθούν στον κ. Τσίπρα επί της ουσίας όμως. Γιατί το ότι δηλαδή δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η τροπολογία. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης συνέχιζε και ζητούσε χρόνο. Ζητούσε μελέτη του Γενικού Λογιστηρίου. Έξι μήνες δεν ήταν αρκετοί να μελετηθεί το θέμα; Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν ήταν πολιτική δημαγωγία. Ας επιστρέφω όμως στο θέμα της εξώδικης διαμαρτυρίας μου. Όταν άκουσα δημοσίως να με προσβάλλει αισθάνθηκα ότι με θίγει. Τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια είναι παιχνίδια και δεν με αφορούν. Ξέρετε πολύς κόσμος με πλησίαζε και μου ζητούσε να μη δώσω συνέχεια. Να μη δώσω σημασία. Και βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία ανήκαν σε αυτή την ομάδα. Και απλοί άνθρωποι που σέβομαι και μεγάλοι επιχειρηματίες. Τότε σκέφτηκα να μη δώσω συνέχεια και πως ίσως να μην έχει νόημα κάτι τέτοιο. Βλέπετε δεν είναι πάντοτε εύκολο να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα σου παρ’ όλο που ένας πρόεδρος πολιτικού κόμματος είναι υποχρεωμένος να τα ελέγχει. Πολύ περισσότερο ενός κόμματος όπως η ΝΔ που όπως υποστήριξε πρόσφατα και ο κ. Τσίπρας η ΝΔ οδηγείται στο να γίνει μικρό κόμμα.

Ερώτηση: Μα δημοσκοπικά η ΝΔ είναι πολύ πιο μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ιβάν Σαββίδης: Η ΝΔ δεν κερδίζει τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε προσωρινά και η ΝΔ προσωρινά τα μαζεύει. Όμως η ΝΔ δεν έχει καμία ιδέα για το πώς θα μπορέσει να ταράξει τα πράγματα. Δεν θέλω να πω ότι ο Τσίπρας είναι Άγιος. Αν όμως στη θέση του ήμουν εγώ θα κινούσα ποινική δίωξη κατά του κόμματος που οδήγησε τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση.

Ερώτηση: Ο κ. Τσίπρας με τον τρόπο του ήδη το κάνει. Τόσες εξεταστικές επιτροπές έχει προχωρήσει.

Ιβάν Σαββίδης: Καλά έκανε… Η ΝΔ υποστηρίζει πως το να διαγράψεις τα λιγοστά χρέη από τον ΠΑΟΚ ή από τις επιχειρήσεις για να προστατεύσεις τα συμφέροντα των επενδυτών όπως η ΣΕΚΑΠ , είναι ανήθικο. Εγώ λοιπόν θα απευθύνω μια ερώτηση προς τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Για ποιο λόγο η ΝΔ δεν επιστρέφει τα χρήματα στις κρατικές τράπεζες στις οποίες έχει οφειλές; Για ποιο λόγο ο ΠΑΟΚ πρέπει να πληρώνει, η ΣΕΚΑΠ πρέπει να πληρώνει και η ΝΔ δεν πρέπει;Για ποιο λόγο ο ΠΑΟΚ πρέπει να πληρώνει, η ΣΕΚΑΠ πρέπει να πληρώνει και η ΝΔ δεν πρέπει; Ας πάει ο κ. Μητσοτάκης πρώτος να πληρώσει τα πάνω από 250 εκατ. ευρώ που οφείλει το κόμμα του. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης κάνει ένα δεύτερο μεγάλο και βάναυσο λάθος, νομίζοντας πως εγώ μπορώ τα συστηματικά να συγχωρώ τα λάθη του. Τι έγκλημα έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος επειδή ήλθε να δει έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην Τούμπα κι εγώ απλά τον προσκάλεσα να ανέβει στη σουίτα μου; Αυτή την βραδιά, οι βουλευτές από τη ΝΔ ήταν πολλοί περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο χώρο κι αυτό είναι φυσιολογικό. Ήλθαν να δουν ποδόσφαιρο και να ξεκουραστούν από τα προβλήματα. Εγώ θυμήθηκα πως και ο κ. Μητσοτάκης έχει εμφανιστεί με κασκόλ της δικής του ομάδας, του Ολυμπιακού. Όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε τη φράση «ο Τσακαλώτος είδε το παιχνίδι με κάποιον Ρώσο ολιγάρχη», κατάλαβα πως με αυτόν τον άνθρωπο θα πρέπει να συναντηθώ στα δικαστήρια Γιατί ο κ. Μητσοτάκης να μπορεί να κάνει αυτό και όχι ο κ. Τσακαλώτος που ήλθε να δει τον ΠΑΟΚ; Εγώ θα θεωρούσα ότι αυτή είναι μια διακομματική επίθεση αν δεν χρησιμοποιούσε ο κ. Μητσοτάκης τη φράση «ο Τσακαλώτος είδε το παιχνίδι με κάποιον Ρώσο ολιγάρχη». Τότε κατάλαβα πως με αυτόν τον άνθρωπο θα πρέπει να συναντηθώ στα δικαστήρια. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση. Ο πολιτικός ηγέτης θα πρέπει να ξέρει να συγκρατεί τα συναισθήματα του. Κι εγώ κάνω κάποιες ενέργειες και μετά λυπάμαι. Όμως αυτός είναι ηγέτης πολιτικού κόμματος. Είναι όπως λέμε εμείς οι Πόντιοι «εύκαιρος» (μτφρ. απερίσκεπτος). Αυτό δεν επιτρέπεται. Κι εγώ δεν θέλω να επιτρέψω κάποιος να νομίζει ότι μπορεί να με πατήσει. Δεν ζητώ επιδοτήσεις ή διευκολύνσεις. Τίποτα δεν θέλω. Κι αυτό το είδατε όπου έχω συμμετοχή. Μεταξύ άλλων και στα τηλεοπτικάΔεν περιμένω από τις κυβερνήσεις τίποτα. Δεν ζητώ επιδοτήσεις ή διευκολύνσεις. Τίποτα δεν θέλω. Κι αυτό το είδατε όπου έχω συμμετοχή. Μεταξύ άλλων και στα τηλεοπτικά.

Ερώτηση: Ας μείνουμε σε αυτόν τον τομέα. Θα μου επιτρέψετε να πω με τα όσα μέχρι στιγμής μου έχετε πει, διαπιστώνω πως «πιστεύετε» τον κ. Τσίπρα. Τον «προτιμάτε» δίχως να το κρύβετε. Αντιθέτως με τον κ. Μητσοτάκη έχετε μέτωπο. Είστε καταφανώς εναντίον του. Με τα παραπάνω όμως δεδομένα, πως μπορείτε να εγγυηθείτε ότι τα ΜΜΕ τα οποία θα ελέγξετε και θα επενδύσετε θα κρατάνε τις αποστάσεις; Το υποκειμενικό σας κριτήριο δεν θα αποτελεί βαρόμετρο για το προς τα πού θα «γέρνει» ένας τηλεοπτικός δικός σας σταθμός ή οι εφημερίδες και άλλα Μέσα Ενημέρωσης σας; Σε περίπτωση που τελικά τέτοιες επενδυτικές προσπάθειες ευοδωθούν εγγυάστε την αμεροληψία και την τήρηση ίσων αποστάσεων;

Ιβάν Σαββίδης: Υπάρχει η έννοια της δημοσιογραφικής ηθικής. Κι αν η δική σας προσωπική δημοσιογραφική ηθική σας επιτρέπει να κάνετε κάποιες ενέργειες είναι δικό σας θέμα. Αν ήσασταν υπάλληλος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στα οποία εγώ έχω κάποια επιρροή ή κάποιο συμφέρον, η διαδικασία είναι απλή: εγώ θα δηλώνω τη στρατηγική. Εάν εσείς θα συζητάτε επί της ουσίας αυτής δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για παράδειγμα σαν στρατηγική δεν με αφορά αν όποιος έχει στραβά αυτιά ή στραβή μύτη, ποιος είναι αξύριστος και ποιος ξυρισμένος. Στα δικά μου ΜΜΕ τέτοιες ειδήσεις δεν θα παρουσιάζονται. Είναι ανήθικες. Εγώ εκτιμώ λοιπόν ότι τέτοιοι δημοσιογράφοι δεν θα θελήσουν να εργαστούν για εμένα. Την αδικία απέναντι στον δικό μου λαό την αισθάνομαι κάθε ημέρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάω για τον Ποντιακό Ρωσόφωνο Ελληνισμό. Και τι δεν ακούσαμε εναντίον μας. Και συνεχίζουμε να ακούμε. Θεωρώ πως οι δημοσιογράφοι εκείνοι που λένε ό,τι λένε εις βάρος αυτών των ανθρώπων, δεν έχουν ούτε επαγγελματική ούτε ανθρώπινη ηθική. Για ποια ηθική μπορούμε να μιλάμε όταν ορισμένοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως ο Σαββίδης μόλις εχθές έμαθε ότι είναι Πόντιος; Τι τους νοιάζει το πότε εγώ έμαθα αν είμαι Πόντιος; Έχει καμία σχέση αυτό με την ουσία; Εγώ είμαι Έλληνας πολίτης κι έχω ανάγκη στην ίση αντιμετώπιση. Είναι συνταγματικό μου δικαίωμα. Από εκεί και πέρα εσείς συζητάτε αν ο ΠΑΟΚ δεν κάνει σωστά, αν η ΣΕΚΑΠ δεν κάνει κάτι καλά ή αν το Μακεδονία Παλλάς δεν εξυπηρετεί τον κόσμο και πάει λέγοντας. Δεν θέλω να πω σε ποια ΜΜΕ έχω κάποια επιρροή αλλά γελάω μερικές φορές όταν γράφουν για τη δική μου δραστηριότητα ανακρίβειεςΕπίσης θα σας πω ότι πάρα πολλές εκφράσεις των δημοσιογράφων έχουν προσβλητικό χαρακτήρα. Τέτοιοι δημοσιογράφοι σε εμένα δεν θα εργάζονται. Όλα όσα βρίσκονται εντός των ορίων δημοσιογραφικής ηθικής θα είναι απολύτως ελεύθερα. Δεν θέλω να πω σε ποια ΜΜΕ έχω κάποια επιρροή αλλά γελάω μερικές φορές όταν γράφουν για τη δική μου δραστηριότητα ανακρίβειες. Δεν επιτρέπω όμως να κάνουν πράγματα που κάποιοι ποδοσφαιρικοί μου συνάδελφοι κάνουν και μετά ζητάνε συγγνώμη.

Ερώτηση: Εγώ κύριε πρόεδρε μιλώ όμως για κάτι άλλο. Μιλώ για την πολιτική γραμμή των ΜΜΕ.

Ιβάν Σαββίδης: Εάν εσείς ως δημοσιογράφος επαγγελματίας αντικειμενικά θα επιτεθείτε επί της αδράνειας των πολιτικών με τους οποίους είμαι φίλος, θα το σεβαστώ. Αυτή θα είναι η δουλειά η δική σας και των δικών μου ΜΜΕ. Θα πρόκειται για μια αντικειμενική αντιμετώπιση και οι πολιτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως οφείλουν να κάνουν τη δική τους δουλειά σωστά. Δεν θα επιτρέψω όμως στα ΜΜΕ μου ποτέ βρώμικα σκάνδαλα. Υπάρχει κανένα όφελος στον Έλληνα από αυτό; Ας κάνουν οι άλλοι σκάνδαλα. Όχι εμείς. Θέλω να ξέρετε πως εγώ είμαι «γιος» του δικού μου λαού. Δεν θα επιτρέψω ανήθικες πράξεις. Αντιδρώ από μόνος μου. Η διαχείριση θα γίνεται από επαγγελματίες. Μέχρι όμως να υπάρξει ένα άλλο, συγγενικό, θεματικό ειδικό κανάλι, θα πρέπει στο δίκτυο αυτό να βρεθεί οπωσδήποτε χώρος και για την Ορθοδοξία και για τον Πολιτισμό. Πρέπει να σας πω ότι ακόμα και για κακούς Έλληνες όταν είμαι εκτός Ελλάδος είμαι υπερήφανος. Αν στον κ.Μητσοτάκη επιτεθούν από το εξωτερικό εγώ θα βάλω το στήθος μου μπροστά να τον καλύψωΕίναι αυτά τα στοιχεία που κράτησαν και συντήρησαν εμάς ως λαό. Από τη μία είμαι πολύ ευγνώμων στους Έλληνες που πριν από 200 χρόνια ζούσαν στον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας. Ενδεχομένως σε εμάς τους Έλληνες ήταν πιο εύκολο να είμαστε Έλληνες εντός της ρωσικής αυτοκρατορίας παρά με αυτούς που ζούσαν εντός Οθωμανικής. Κι αν θα αναρωτηθούμε τι μας κράτησε ως λαό κι εγώ πάντοτε κάνω βαθιά υπόκλιση στη γη, είναι η Ορθοδοξία και ο Πολιτισμός. Αυτά τα στοιχεία μας κράτησαν και μας συντήρησαν. Κι ενδεχομένως μας έκαναν να μαλώνουμε ο ένας με τον άλλο (γελάει). Πρέπει να σας πω ότι ακόμα και για κακούς Έλληνες όταν είμαι εκτός Ελλάδος είμαι υπερήφανος. Όχι όταν είμαι εντός λέω ότι είτε είναι κακός, είτε κακά πράττει. Αν στον κ.Μητσοτάκη επιτεθούν από το εξωτερικό εγώ θα βάλω το στήθος μου μπροστά να τον καλύψω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εδώ δικαιολογώ τις πράξεις του. Δεν με ξέρει και δεν γνωρίζει τι αντίδραση μπορεί να έχω εγώ κατά των προσβολών που απευθύνει σε εμένα. Αν βρίσκεται ακόμα στην κατάσταση άγνοιας τότε κακώς θεωρείται πρόεδρος του κόμματος του.

Ερώτηση: Ποιος ο λόγος που σας ώθησε να αναφέρετε «εγώ έκανα το καθήκον μου» μετά από μια ανεπιτυχή τουλάχιστον αρχικά διαδικασία να πάρετε τηλεοπτική άδεια; Ποιο ήταν αυτό το καθήκον;

Ιβάν Σαββίδης: Ξέρετε, σε μια φάση όλη η αδικία η οποία κατευθύνεται εναντίον μου κι εναντίον του λαού μου, μπορεί να σταματήσει εφόσον αποκτήσεις ΜΜΕ.

Ερώτηση: Με συγχωρείτε για τη διακοπή. Όταν αναφέρεστε σε «λαό σας» αναφέρεστε στους Έλληνες συνολικά ή στον ποντιακό Ελληνισμό;

Ιβάν Σαββίδης: Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρομαι στους Ρωσόφωνους Πόντιους παλινοστούντες. Αυτοί εδώ και 20 χρόνια βιώνουν ψυχολογική επίθεση.

Ερώτηση: Είναι υπό διωγμό αυτή η ομάδα από το επίσημο ελληνικό Κράτος;

Ιβάν Σαββίδης: Νομίζω πως ναι. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι είναι πάνω από 70 ετών δεν παίρνουν ούτε 50 ευρώ επίδομα. Και στην ερώτηση πώς να ζήσουν δεν υπάρχει απάντηση. Τότε πρότεινα στον κ. Σαμαρά να φτιάξω από το μηδέν μια επιχείρηση και με τους φόρους αυτούς να χρηματοδοτηθούν προγράμματα για αυτούς τους ανθρώπους. Ήθελα λοιπόν τα λεφτά που προέκυψαν από τις τηλεοπτικές άδειες και τα οποία δεν προβλέπονταν στον κρατικό προϋπολογισμό να πάνε προς τα εκεί. Ήθελα να πληρώνονταν μεγάλα ποσά για τα κανάλια έτσι ώστε στη συνέχεια να επιμένω αυτά τα χρήματα να κατευθύνονται στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Αυτό ήταν το περίφημο «καθήκον» μου. Ήμουν έτοιμος να πληρώσω και λυπάμαι πάρα πολύ, που το Συμβούλιο της Επικρατείας πήρε μια νόμιμη καθ’ όλα μα όχι ηθικά ακέραιη απόφαση να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Ήταν νόμιμο το ΣτΕ όμως όχι ηθικόΤο να αποκτήσω δηλαδή δικαίωμα να απαιτώ ή να ζητάω τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες να κατευθύνονται σε αυτή τη δράση ανακούφισης. Και η δική μου συνείδηση είναι καθαρή. Ήμουν έτοιμος να πληρώσω και λυπάμαι πάρα πολύ, που το Συμβούλιο της Επικρατείας πήρε μια νόμιμη καθ’ όλα μα όχι ηθικά ακέραιη απόφαση να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Ήταν νόμιμο το ΣτΕ όμως όχι ηθικό. Οι πλούσιοι άνθρωποι μερικές φορές πρέπει να συντηρήσουν τους φτωχούς. Κι εγώ είμαι έτοιμος να κάνω αυτό που μου αναλογεί. Είμαι έτοιμος να δώσω χρήματα μέσα από τις άδειες για τους ανθρώπους που πεινάνε. Χθες έλαβα επιστολή από τη Λάρισα από μια ενορία όπου υπάρχει ένα κέντρο σίτισης. Εκεί ταϊζουν ανθρώπους που πεινάνε. Πάνω από 1.000 άτομα ζητάνε κάθε μήνα να τους δίνουμε χρήματα. Είναι έγκλημα στον 21ο αιώνα να έχουμε τόσους πεινασμένους. Εγώ δεν έχω τόσες δυνατότητες. Δεν μπορώ να κυκλοφορώ και να μοιράζω χρήματα αλλά μέσω κάποιων εργαλείων θέλω και πρέπει να συμβάλλω. Αυτό λοιπόν ήταν το καθήκον μου. Γιατί οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών είναι μακράν μη φτωχοί άνθρωποι.
Ερώτηση: MEGA Channel ο στόχος σας; Θα το αγοράσετε; Ο ΔΟΛ, ο Πήγασος;
Έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι κι αλλιώς! Πολύ σύντομα. Όταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω μέχρι και τον Μάιο. Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύοΙβάν Σαββίδης: Έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι κι αλλιώς! Πολύ σύντομα. Όταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω μέχρι και τον Μάιο. Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο. Έχοντας όμως μια θλιβερή εμπειρία με τη ΣΕΚΑΠ περιμένω την ανάλυση κάθε σελίδας εκ μέρους των ειδικών και του due diligence. Κάποιοι μιλάνε για 100 εκατ. ευρώ, άλλοι για 500 εκατ. ευρώ άλλοι για 50 εκατ. ευρώ κούρεμα. Το κούρεμα όμως έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο σαν …νόρμα. Όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες λίγο πολύ μου λένε για τέτοιου είδους συμφωνίες τους. «Μην ανησυχείς. Αυτό θα το κόψουμε, αυτό θα το ράψουμε κι εκείνο θα το πληρώσουμε σε 25 χρόνια» (γελάει). Εγώ σαν επιχειρηματίας θεωρώ πως πρέπει ενεργά να διεξαχθούν οι πτωχεύσεις και μέσα από αυτή τη διαδικασία να αναστήσουμε την οικονομία. Δεύτερον, πρέπει να διευρύνουμε τις δικαιοδοσίες των τραπεζών έτσι ώστε να έχουν δικαίωμα μέσω της Δικαιοσύνης προκαλώντας μονομερώς την αφαίρεση της υποθηκευμένης περιουσίας και να την πουλάνε σε ανοικτούς διαγωνισμούς. Κάπου θα κερδίσουν, κάπου θα χάσουν όμως το οικονομικό θεμέλιο θα παραμείνει. Τη ΣΕΚΑΠ δεν πρέπει να την κοιτάτε μόνο σαν ΣΕΚΑΠ. Η ΣΕΚΑΠ πριν από την έλευση μου θα μπορούσε να πεθάνει και θα λέγαμε κάποια στιγμή πως 400 οικογένειες βρέθηκαν χωρίς δουλειά. Από την άλλη πρέπει να δούμε ότι συντηρήθηκε ένας οργανισμός που μπορεί να δουλέψει και να παράγει και σε αυτήν την περίοδο εξασφαλίστηκαν 376 εκατ. ευρώ εσόδων στο Δημόσιο. Κι αυτό πρέπει να δούμε. Από αυτή την άποψη και ο ΔΟΛ και ο Πήγασος έχουν λόγο να περιμένουν και να ελπίζουν ότι σαν εργαλείο μπορούν να διατηρηθούν. Κι ας θέσουν και αυστηρούς όρους. Για παράδειγμα: για την περιουσία της επιχείρησης που έχει πτωχεύσει , όσο γίνεται η διαδικασία αναδιάρθρωσης να είναι υποχρεωμένος ο επενδυτής να πληρώνει τους τρέχοντες φόρους. Πρόκειται για ζωντανά χρήματα που θα πηγαίνουν στα Δημόσια ταμεία. Αν δεν τους πληρώνει ο επενδυτής εγκαίρως, τότε να ξεκινούν οι επιβαρύνσεις. Οι προσαυξήσεις. Κι εγώ σαν επιχειρηματίας θα σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα κάθε μήνα να πληρώνω για παράδειγμα 1 εκατ. ευρώ παρά τελικά να πληρώνω 5 εκατ. ευρώ λόγω αυξήσεων. Να το κάνω ποιο σαφές. Για να αρμέγουμε την αγελάδα, πρέπει και να την έχουμε…
Ερώτηση: ΕΘΝΟΣ ή ΒΗΜΑ; Ποια εφημερίδα σας αρέσει καλύτερα;

Ιβάν Σαββίδης: (χα χα) Αν είμαστε λογικοί και οι δύο. Αλλά πρέπει να το δούμε. Εγώ δεν θέλω να δοκιμάσω να σηκώσω τα ασήκωτα.

Ερώτηση: Γιατί όμως να επενδύσετε σε έναν κλάδο όπως τα ΜΜΕ, όπου οι περισσότεροι χάνουν λεφτά;

Ιβάν Σαββίδης: Η δική μου τιμή και αξιοπρέπεια όπως και του λαού μου, αξίζουν περισσότερα χρήματα.

Ερώτηση: Επομένως σκέφτεστε τα ΜΜΕ ως πολιτικά και κοινωνικά εργαλεία.
Αν δεν έχεις σχέση με media δεν μπορείς να ασχοληθείς με μεγάλες επιχειρήσεις. Επειδή σε πατάνε όπως θέλουνε. Και υπάρχει μόνο μια λύση. Να αποκτήσεις ένα ανοσοποιητικό σύστημαΙβάν Σαββίδης: Αν δεν έχεις σχέση με media δεν μπορείς να ασχοληθείς με μεγάλες επιχειρήσεις. Επειδή σε πατάνε όπως θέλουνε. Και υπάρχει μόνο μια λύση. Να αποκτήσεις ένα ανοσοποιητικό σύστημα. Ο χρόνος θα δείξει ότι εγώ δεν θα ντρέπομαι ενώ οι πολύ σκεπτικιστές θα ντρέπονται. Δεν χρειάζομαι τα ΜΜΕ για να επηρεάζω το πολιτικό σύστημα στη χώρα. Εγώ δεν θέλω να ασχοληθώ με την πολιτική. Εάν θα ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική θα έκανα άλλα πράγματα. Η πολιτική είναι σαν τη δημοσιογραφία. Σου μπαίνει το μικρόβιο κι εσύ μια ζωή μετά ζεις με αυτό το μικρόβιο. Εγώ είχα ασχοληθεί με την πολιτική. Ασχολήθηκα με μικρή, με μεγάλη, με διεθνή, με ευρωπαϊκή, με τοπική πολιτική. Κι ασχολήθηκα με πολύ ενεργό τρόπο. Και γνωρίζω πόσο σε απορροφάει η πολιτική. Αλλά εμένα μου φαίνεται να έχω χορτάσει από αυτήν. Αλλά αντιλαμβανόμενος το ότι για να γιατρευτείς τελείως από αυτήν είναι πολύ δύσκολο, για αυτό το λόγο περιορίζω την επιθυμία μου στο να βελτιώσω τις γνώσεις μου στην ελληνική γλώσσα. Επειδή θεωρώ πως ο πολιτικός πρέπει να μιλάει χωρίς μεταφραστή.

Ερώτηση: Την επόμενη συνέντευξη κύριε πρόεδρε θα την κάνουμε στα ελληνικά;
Αν εγώ θα δώσω συνέντευξη στα ελληνικά, μπορώ να σας πω αμέσως ότι αυτή θα είναι η έναρξη της πολιτικής μου καριέρας στην ΕλλάδαΙβάν Σαββίδης: Αν εγώ θα δώσω συνέντευξη στα ελληνικά, μπορώ να σας πω αμέσως ότι αυτή θα είναι η έναρξη της πολιτικής μου καριέρας στην Ελλάδα.

 

 

 

Ερώτηση: Πάντως νομίζω πως περισσότερο μιλήσαμε πολιτικά. Με τον τρόπο σας είστε πολιτικός.

Ιβάν Σαββίδης: Απλά είπα πως υπάρχει η πολιτική διάσταση. Εγώ θα μπορούσα να σας πω σε τρία χρόνια τι καταφέραμε στην ΣΕΚΑΠ. Περάσαμε την επιχείρηση στα κέρδη. Το 2015 είχαμε άνω των 2 εκατ. ευρώ κέρδη. Ενδεχομένως είναι λιγότερα από το να συντηρήσουμε δύο τρεις ποδοσφαιριστές στον ΠΑΟΚ, όμως είναι αλλαγή εποχής. Το 2015 η ΣΕΚΑΠ είχε κέρδη άνω των 2 εκατ. ευρώ. Ενδεχομένως είναι λιγότερα από το να συντηρήσουμε δύο τρεις ποδοσφαιριστές στον ΠΑΟΚ, όμως είναι αλλαγή εποχήςΑπό την απόλυτη ζημιά και την απόλυτη πτώχευση αρχίσαμε να κερδίζουμε και να πληρώνουμε φόρους. Το δεύτερο στοιχείο για εμάς που εργαζόμαστε στην πραγματική οικονομία είναι η παραγωγή. Ανεβάσαμε την παραγωγή μας. Ποιος θέλει στη Βουλή να μάθει τι πετύχαμε με τη ΣΕΚΑΠ; Το πιο σημαντικό είναι ότι αντικειμενικά η ΣΕΚΑΠ έχει πάρα πολύ δύσκολο μέλλον επειδή τόσο μικρές επιχειρήσεις επιβιώνουν πολύ δύσκολα. Ή πιο σωστά εύκολα πεθαίνουν.

Ερώτηση: Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς; Αποκλείεται να μείνετε στάσιμος.

Ιβάν Σαββίδης: Δεν μπορώ να πω πολλά γιατί στην Ελλάδα μόλις αρχίζεις να μιλάς όλοι ξεκινούν να σκανάρουν τις σκέψεις σου. Στον τουρισμό εγώ πιστεύω πως υπάρχουν δύο εξαιρετικές επιχειρήσεις, οι Ambotis και Μουζενίδης που έχουν μεγάλη επιτυχία κι ας προχωρήσουν αυτοί..

Ερώτηση: Μόνοι τους ή με παρέα;

Ιβάν Σαββίδης: Ας απαντήσουν οι ίδιοι…Επίσης θα ξεπεράσουμε την ελληνική γραφειοκρατία και θα εξελίξουμε το πρότζεκτ στο Παλιούρι σε κάτι πολύ πρωτότυπο. Πιστεύω πως στο πλαίσιο της ανάπτυξης του πρότζεκτ αυτού θα στρέψουμε τα βλέμματα μας προς τη Θέρμη. Υπάρχουν κάποια συμφέροντα και προς τη νότια Ελλάδα. Το ενδιαφέρον μας για τη βόρεια Ελλάδα να ξέρετε έχει περισσότερο εθνικό χαρακτήρα. Ο κίνδυνος υπάρχει στη βόρεια Ελλάδα. Εδώ πρέπει να στηρίξουμε. Αν πρέπει να ράψουμε κάποιες …τρύπες εδώ πρέπει να τις ράψουμε. Τα αδέλφια του πατέρα μου 80 και 90 χρόνια πριν πέθαναν εδώ, οι γονείς μου το ίδιο, άρα μπορώ να πω ότι ο βορράς είναι ο τόπος μου και η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μουΤα αδέλφια του πατέρα μου 80 και 90 χρόνια πριν πέθαναν εδώ, οι γονείς μου το ίδιο, άρα μπορώ να πω ότι ο βορράς είναι ο τόπος μου και η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου. Για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα συζητήσουμε το όλο θέμα. Η κοινοπραξία θα παρουσιάσει το πρότζεκτ άμεσα, ένα πρότζεκτ στο οποίο επιρροή έχουμε κι εμείς και το Κράτος και νομίζω τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε συζήτηση για το μέλλον. Προς το παρόν κερδίσαμε όμως δεν έχουμε υπογράψει κάτι. Ελπίζω να μην έχουμε κανένα φαινόμενο όπως με τις τηλεοπτικές άδειες. Ας τελειώσουμε πρώτα και μετά θα δούμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεξιος03/05/201719:49
Εμ, 38 εκατομμυρια ειναι αυτα (μειον τα «εξοδακια», για να τα λεμε και σωστα). Δεν ειναι στραγαλια! Να μην πω κι εναν καλο λογο (και δυο και τρεις και πεντε)? Ε, οχι, αμαρτια κι αχαριστια μαζι!
Απάντηση
Σ03/05/201719:20
ΑΛΕΞΗ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ!
Απάντηση
Σ03/05/201719:19
Φαντάζεται κανείς αν σε εποχη κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ η ΝΔ έβγαινε καποιος »Σαββίδης» να κάνει αυτή την απροκάλυπτη αβάντα στον πρωθυπουργό πως θα αντιδρούσε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα; Για να μην τρελαθούμε εντελώς κε Τσίπρα δεν έχετε τσίπα επάνω σας !
Απάντηση
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ03/05/201717:50
Το θέμα δεν είναι ο Σαββίδης, ο οποίος κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Ηρθε από το πουθενά στην Ελλάδα για επιχειρήσεις. Επειδή παντού ανά τον κόσμο για να είσαι σωστός επιχειρηματίας, πρέπει να έχεις πολιτικές προσβάσεις, πήρε τον ΠΑΟΚ για να αποκτήσει λαϊκό (οπαδικό) έρεισμα και να τραβήξει την προσοχή των πολιτικών. Στους πολιτικούς χρειάζονται ψηφαλάκια. Ο Σαββίδης σώζοντας τον ΠΑΟΚ, που ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, (θεωρεί ότι) ελέγχει μια μεγάλη μάζα οπαδών, που (θεωρεί ότι) όχι μόνο θα ψηφίσουν ότι τους πει, αλλά θα τον ακολουθήσουν και στην κόλαση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σαββίδης είναι με ένα σμπάρο δυό τριγόνια. Διαπλεκόμενος με τον Σαββίδη (μεταξύ των άλλων), αφ’ ενός (θεωρεί ότι) θα εξασφαλίσει την ψήφο των προβάτων, τα οποία τον αποθέωναν στον πρόσφατο αγώνα με τον ΠΑΟ, αλλά αφ’ ετέρου θα τον χρησιμοποιήσει στην προσπάθεια που κάνει από την πρώτη στιγμή που αναρριχήθηκε στην εξουσία για να ελέγξει τα ΜΜΕ. Είναι σαν να λέμε ο Καλογρίτσας Νο 2. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 2 1/2 χρόνια ουδέποτε κυβέρνησε. Ουδέποτε ήξερε τι σημαίνει η λέξη «κυβερνώ» και ουδέποτε θα μάθει. Απλά νέμεται την εξουσία, την οποία μία μικρή μειοψηφία που αριθμεί 2 εκατ ηλιθίους του έδωσε εν λευκώ για να σώσει την Ελλάδα. Μπορεί να μη κυβερνάει, αλλά έμαθε αμέσως τι πρέπει να κάνει για να παραμείνει στην εξουσία. Και κάνει αυτό ακριβώς. Με γενικό κουμανταδόρο και σκιώδη πρωθυπουργό τον Παππά, ο οποίος ελέγχει απόλυτα το ανίκανο τσουτσέκι που ο Σαββίδης παρομοίασε με τον Πούτιν (αυτό και αν είναι ανέκδοτο) προσπαθεί να ελέγξει τα ΜΜΕ, διορίζοντας στο μεταξύ αφειδώς δεκάδες χιλιάδες άπλυτους κηφήνες σε κάθε υπαρκτή, ανύπαρκτη ή νεο-συσταθείσα θέση του δημόσιου τομέα. Συνεπώς το θέμα δεν είναι ο Σαββίδης που κάνει τη δουλειά του (πως να μην αποθεώσει τον άνθρωπο που του χάρισε ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ 38 εκατ και έχουμε μέλλον…), αλλά η συμμορία που παριστάνει ότι κυβερνάει και έχει το θράσος να ψελλίζει τη λέξη «διαπλοκή» αναφερόμενη σε άλλους. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι αυτή η συμμορία, η οποία ούσα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΙΚΑΝΗ και μη ξέροντας να κυβερνήσει, απλά καθυστερεί την όποια ανάπτυξη, την όποια πρόοδο και την όποια προσπάθεια θα μπορούσε να γίνει για απεξάρτηση της χώρας από τους δανειστές και τα μνημόνια που μας επιβάλλουν. Τα 4 1/2 χρόνια που θα παραμείνει στην εξουσία (ούτε 1 ημέρα λιγότερο), αυτή θα συνεχίσει να διορίζει φορτώνοντας σε εμάς τον εκάστοτε λογαριασμό και θα συνεχίσει να προσπαθεί με κάθε μέσο να ελέγξει τα ΜΜΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Όχι ο κάθε Σαββίδης
Απάντηση
@03/05/201719:32
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΤΕΚΝΟ! ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015 ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΝΔ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!! ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΣΦΑΓΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!! ΕΔΩ Η ΠΑΣΟΚΟΝΔ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ 10, 20, 40;;; ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΕΒΛΕΠΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΡΘΕ!!
Απάντηση
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ03/05/201720:47
Για να βγούμε από τα μνημόνια το 2014 χρειαζόμαστε μία τελευταία αξιολόγηση, ίσως με κάποια μέτρα (e-mail Χαρδούβελη, αν θυμάσαι). Αν γινόταν όμως η τελευταία αξιολόγηση, ο ΣΥΡΙΖΑ που αύξησε κατά πολύ τα ποσοστά του και οι ΑΝΕΛ που γεννήθηκαν μέσα από την αντιμνημονιακή υστερία, δεν θα είχαν κανένα αφήγημα πλέον και, συνεπώς, δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης. Γι’ αυτό και μας ανακοίνωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν την εκλογή ΠτΔ για να κάνουν εκλογές. Η αγορά που είχε αρχίσει να κινείται, νέκρωσε, τα λεφτά άρχισαν να φεύγουν από τις τράπεζες και η τελευταία αξιολόγηση δεν έγινε ποτέ, διότι δεν ήθελαν οι ξένοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που δεν ολοκλήρωσε το 2ο πρόγραμμα (μνημόνιο) για να κάνει «περήφανη διαπραγμάτευση», η οποία μας οδήγησε στα capital controls και στο 3ο μνημόνιο και τώρα στο 4ο. Και μέχρι να ξεκουμπιστούν, θα έχουμε και συνέχεια. Διότι αν νομίζεις ότι τα μέτρα τελείωσαν και στο εξής οι ξένοι θα μας πληρώνουν για να διορίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τους άπλυτους, πλανάσαι πλάνην οικτρά. Οσο για το «μισθό μου», προφανώς κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Απόλαυσε λοιπόν το μισθό σου για 2 χρονάκια ακόμη, διότι μετά …θα έχει λιτότητα, παλικάρι μου
Απάντηση
γεο23/05/201719:58
e-mail Χαρδούβελη, αν θυμάσαι δεν το εβαλαν ποτε στην διαπραγματευση γιατι ντρεποντουσαν να βαλουν στο τραπεζι το 3% πλεονασματα που ηθελαν νδ-πασοκ αντι του 4.5% που ειχαν συμφωνησει με τους δανειστες εως το 2030 !!!!οσο για το 4ο μνημονιο η μαθε να μετρας 1ο μνημονιο και 5 μεσοπροθεσμα και 2ο μνημονιο με 4 μεσοπροθεσμα και 3ο με 1 μεσοπροθεσμο η 13 μνημονια η 3 και 10 μεσοπροθεσμα η 13 μνημονια! διαλεξε!!! αλλα καλυτερα κοψε το σανο θα τα δεις πιο καθαρα!!
Απάντηση
ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ03/05/201717:14
ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΤΟΥΣ ΧΑΜΟΥΤΖΗΔΕΣ ΣΕ ΛΕΩ ΡΕΕ!
Απάντηση
stealthbomber03/05/201716:25
Η ουσια της υποθεσης ειναι οτι προκειται για ξεσαλωμενο φασιστα…Ενω μοιαζει με Αζερο Ρομα , δεν μιλαει λεξη Γραικικα & εχει Ρωσιδα 2η συζυγο …παριστανει τον αρχαιο Ελλην , μιλαει για … καθαρο DNA 🙂 , ξερναει χολη για τους αδελφους μας Τουρκους & παει να το παιξει.. » Εθναρχης των Ποντιων » .. .
Απάντηση
Πελοπ/νήσιος Νεοδ/της03/05/201716:05
Απαντώ τους Κατήγορους μου: Το κράτος μας με τις διεφθαρμένες υπηρεσίες του απόρροια του πελατειακού πολιτικού συστήματος φταίει για την κατάντια μας και όχι οι επιχειρηματίες. (Δίκαιοι νόμοι, Δικαστές, εκτελεστικές υπηρεσίες κλπ). Η δουλειά μου είναι αξιολόγηση Προσωπικού -Υλικού και έχω περάσει απο δύο ΑΕΙ. Μακάρι να είχαμε και άλλους επιχειρηματίες σαν τον Κόκκαλη. Οι εταιρίες του και κυρίως intracom ήταν και είναι μία απο τις πλέων αξιόπιστες εταιρίες στο κόσμο, συνεργάζεται και συνπαράγει προϊόντα με τους μεγαλύτερους κολοσσούς ηλεκτρονικών συστημάτων συμπεριλαμβανομένων και αμυντικών βιομηχανιών, απασχολεί χιλιάδες Έλληνες και πληρώνει πολύ καλά, δεν σας λέω άλλα, ψάκτετο και δεν είμαι Ολυμπιακός αλλά ούτε ΠΑΟΚ. Καμία σχέση ο Κωσκοτάς. Θα έπρεπε να ευχόμαστε να είχαμε επιχειρηματίες και πολυεθνικές σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον Κόσμο. Θα προτιμούσα να είχα επιτυχημένους επιχειρηματίες επικεφαλής σε όλες τις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις ακόμη και πρόεδρο Δημοκρατίας και όχι ανεπάγγελτα κομματόσκυλα, διεφθαρμένους συνδικαλιστές και αποτυχημένα πολιτικά λαμόγια. έχουμε τα τελευταία πανεπιστήμια στο κόσμο σε αξιολόγηση, με υψηλό IQ φοιτητών, τίποτα άλλο.
Απάντηση
stp03/05/201713:51
Όλα αυτά εμένα μου βάζουν σε πονηρές σκέψεις. Ο διαγωνισμός για τα κανάλια με τον νόμο Παππά, η συμμετοχή του Σαββίδη, στο λιμάνι, στον ΠΑΟΚ, στην ΣΕΚΑΠ, το μεγάλο κανάλι , οι εφημερίδες κλπ , κάτι δεν βγαίνει. Εγώ πιστεύω πως υπάρχει συμφωνία κρυφή Ιβάν Συριζα. Πίσω από όλα αυτά κρύβονται χρήματα που δεν ξέρω την προέλευση τους αλλά σίγουρα δεν είναι όλα του Σαββίδη. Το είπε και ο ίδιος , μικρό ποσοστό στο λιμάνι. Δεν δικαιολογείται τόση αγάπη, τόσο κοντά ΣΥΡΙΖΑ -ΙΒΑΝ. Ο Σαββίδης είναι ο μπροστάρης η βιτρίνα, άλλοι είναι από πίσω , και θα το μάθουμε όταν δούμε να γίνεται το mega ΕΡΤ 4.
Απάντηση
@03/05/201717:01
Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΩΝ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΟΛΘ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΥΑΘ, ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΒΑΝ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΠΟΝΤΙΟΣ!!
Απάντηση
Άγγελος03/05/201712:37
12/05/2015: Με ένα πλατύ χαμόγελο, παρότι-όπως χαριτολογώντας δήλωσε-μόλις είχε πληρώσει ένα τσάι αξίας 10.886.000 ευρώ, παρουσιάστηκε ο Ιβάν Σαββίδης μετά την εξόφληση των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το πρωτογενές κεφάλαιο των χρεών του ΠΑΟΚ είναι ακριβώς 10.357.849,31 εκ. ευρώ, τα οποία δημιουργήθηκαν την περίοδο 2000-2006 (υπήρχε και ένα ακόμη ποσό 1,9 εκ. ευρώ από την περίοδο Μπατατούδη που είχε ρυθμιστεί ξεχωριστά). Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ελέγχθηκε το 2009 και τότε στο πρωτογενές χρέος των 10.357.849,31 εκ. ευρώ, μπήκε πρόστιμο 10.403.170,97 εκ. ευρώ. Επειδή, όμως, ο χρόνος περνά αυτό το πρόστιμο μεγαλώνει και έχει φθάσει σήμερα να είναι διπλάσιο του πρωτογενούς κεφαλαίου. Δηλαδή, πλέον, εκτός της αρχικής οφειλής των 10.357.849,31 εκ. ευρώ υπάρχει και ένα πρόστιμο της τάξης των 20.800.082,28 εκ. ευρώ. Γι’ αυτό και μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις τα χρέη του ΠΑΟΚ φθάνουν τα 31 εκ. ευρώ, τα οποία, ως γνωστόν, έχει «παγώσει» μέσω προσφυγών στα πολιτικά δικαστήρια από το 2007. Έρχεται λοιπόν ο Σύριζα και τον Μαη του 2015 κερνάει ένα τσάϊ στον Σαββίδη των 20 και πλέον εκατομμύριων, για χρέη που ήταν παγωμένα εδώ και 8 χρόνια. Μαθημένη λοιπόν η γριά στα σύκα. Δηλαδή αυτή η κολώνια κρατάει από το 2015.
Απάντηση
alexperi03/05/201718:23
Πονεμένος αρειανός κι εσύ….
Απάντηση
Πελοπ/νήσιος Νεοδημοκράτης03/05/201712:14
Το ξαναλέω έχουμε τρελαθεί τελείως;. Ο άνθρωπος έχει βάλει τρελά λεφτά έχει δημιουργήσει ή κρατήσει τόσες θέσεις εργασίας και εμείς λιβανίζουμε και ταυτιζόμαστε με το άχρηστο, κρατικοδίαιτο, διεφθαρμένο καταχρεωμένο και ανεπάγγελτο πολιτικό σύστημα που μας έχει χαντακώσει και πληρώνεται με 10.000 το μήνα συν τις φοροαπαλλαγές; Ψάχνουμε εάν τα λεφτά που έφερε είναι του Πούτιν, του 1821, ή του τάδε, κλπ, σκατά στα μούτρα μας που λέει και ο λαός, είμαστε άξιοι της μοίρας μας . Εγώ σέβομαι και εκτιμώ αφάνταστα όποιον ιδιώτη έλληνα ή ξένο επενδύει στη χώρα μου. Αντιθέτως δεν έχω σε καμία εκτίμηση σε όλα τα βρωμοκόμματα της Βουλής συμπεριλαμβανομένου και της ΝΔ και του Σύριζα για να μήν έχουμε παρεξηγήσεις. Επειδή γράφετε δάφορες κακοήθειες σας απαντώ: έχω δουλεψει στο Δημόσιο και στο ιδιωτικό τομέα, η οικονομική μου Αξιοπρέπεια οφείλεται στον ιδωτικό τομέα.
Απάντηση
Πελοπ/νήσιος Νεοδ/της03/05/201712:00
Το ξαναλέω έχουμε τρελαθεί τελείως;. Ο άνθρωπος έχει βάλει τρελά λεφτά έχει δημιουργήσει ή κρατήσει τόσες θέσεις εργασίας και εμείς λιβανίζουμε και ταυτιζόμαστε με το άχρηστο, κρατικοδίαιτο, διεφθαρμένο καταχρεωμένο και ανεπάγγελτο πολιτικό σύστημα που μας έχει χαντακώσει και πληρώνεται με 10.000 το μήνα συν τις φοροαπαλλαγές; Ψάχνουμε εάν τα λεφτά που έφερε είναι του Πούτιν ή του τάδε, κλπ, σκατά στα μούτρα μας που λέει και ο λαός. Εγώ σέβομαι και εκτιμώ αφάνταστα όποιον ιδιώτη έλληνα ή ξένο επενδύει στη χώρα μου και δίνει εργασία ακόμη και σε έναν συμπολίτη μας . Αντιθέτως δεν έχω σε καμία εκτίμηση σε όλα τα βρωμοκόμματα συμπεριλαμβανομένου της ΝΔ και του Σύριζα για να μήν έχουμε παρεξηγήσεις.
Απάντηση
ΚΑΡΝΤΑΣΗΣ03/05/201709:59
ΕΑΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΓΕΝΟΝΤΟ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ , ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΓΕΝΕΤΟ ΧΑΜΟΣ , ΤΕΛΙΚΑ ΟΣΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ Ε ΤΗΝ ΓΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΤΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΝΕΥ ΑΝΕΥ .
Απάντηση
Παλι τα ιδια!03/05/201711:51
Ξανα-μανα ,καρνταση,ξαναφαινεται το παλιο κομουνιστικο σχεδιο να θελουν οι Αριστεροι να διαχωριζουν την Ελλαδα σε Βορεια και Νοτια με απωτερο σκοπο να τη χαρισουν και αυτη στους Σλαβους αδελφους τους!
Απάντηση
ΑΘΕΡΙΝΑ03/05/201713:10
Παλι τα ιδια! : ΛΙΑΞ
Απάντηση
kos03/05/201709:24
ξέρεις κατά που πέφτει η σιβηρία σύντροφε?
Απάντηση
ΤΕΛΑΜΩΝ03/05/201709:19
Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟ. ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, Η ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ.
Απάντηση
Ελεύθερος03/05/201708:48
Η μαλώνουν τον άντρα της…με τους πραματευτάδες.
Απάντηση
Ελεύθερος03/05/201709:05
Διόρθωση: Η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες.
Απάντηση
ΑΕΓ03/05/201708:03
Μου θυμίζει Κοσκωτά ή Βγενόπουλο . Με 340 δις χρέος , 1,5 εκ. ανέργους, 2,7 εκ. συνταξιούχους , με μισθούς 400 ευρώ ούτε Πούτιν ούτε όλοι οι Άγιοι δεν μας σώζουν . Νέα διχαστικά διλήμματα προβάλλονται με απρόβλεπτες συνέπειες . Ψάχνει ο ταλαίπωρος Έλλην για σωτήρες …άλλοτε ευρώ ή δρχ , άλλοτε αριστερά άλλοτε δεξιά…τελειώσαμε κ ίσως αν αυτό το καταλάβουμε ίσως…λέω ίσως είναι μια κάποια λύση….
Απάντηση
Πολιτικοί για κλωτσιές03/05/201707:40
Θαυμάστε και καμαρώστε πολιτικούς που είναι αντιπρόσωποι ξένων συμφερόντων και πολυεθνικών, με το αζημίωτο φυσικά και βγαίνουν ξεδιάντροπα και το διατυμπανίζουν. Όχι πως δεν το ξέραμε αλλά τώρα το εμπεδώνουμε καλύτερα. Και μεις περιμένουμε να έρθουν οι αγαθοί ξένοι επενδυτές μπας και χορτάσουμε την πείνα μας, ενώ αυτοί τορπιλίζουν ότι πάει να γίνει εκτελώντας απλά εντολές, διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα των εταιρειών που αντιπροσωπεύουν.
Απάντηση
δαναος 03/05/201706:22
γλυψιματα
Απάντηση
μαριος φουντα03/05/201703:52
σαβιδη ουγκ
Απάντηση
Μηχανικός03/05/201701:32
Ένα μέλος του κόμματος ΚΚ ΕΣΣΔ, γίνεται βουλευτής της Ρωσίας, αποκτάει κρατική εταιρεία παραγωγής τσιγάρων σε τιμή ευκαιρίας και γίνετε μεγιστάνας. Είναι το νέο πρότυπο ανάπτυξης των αριστερών μετά την αποτυχία των επενδύσεων των σύριων μεταναστών. Σεβόμαστε τον κάθε επενδυτή, ο Σαμαράς πρέπει να τοποθετηθεί για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά ανθρώπους που δεν έχουν να παρουσιάσουν λογική εξήγηση του πως έγιναν πλούσιοι δεν τους εμπιστευόμαστε, ούτε την ομάδα μας ούτε την ενημέρωση μας.
Απάντηση
Κάποιος03/05/201710:20
Παρόμοιο φρούτο ήταν και ο Κόκκαλης, που ξεκινησε την «επενδυτική» του πορεία από την κραταιά ανατολική γερμανία…
Απάντηση
Αλεξέι Πουτινίδης03/05/201700:53
Σ’ευχαριστω Ιβαν, παντα στις υπηρεσιες σου.
Απάντηση
Νομίζω 03/05/201700:38
Το… ρωσικό κόμμα σε πλήρη αποκάλυψη! Ο τυχοδιωκτικός Συριζα (τι ΗΠΑ, τι Ρωσία, ότι μας κάτσει), η… καραμανλική Δεξιά, ΑΝΕΛ, Παυλόπουλος κλπ… Είναι και το ΚΚΕ αλλά τώρα λουφάζει, δεν ανακατεύεται εμφανώς… Πάντα στην Ελλάδα αυτές οι δυνάμεις πάλευαν για επιρροή, τα κόμματα και όλα τ’ άλλα, είναι για το θεαθήναι και νά’ χει ο κόσμος και τα κανάλια να ασχολούνται! Πάντως, μ’ αυτή τη συνέντευξη μη νομίζει ο Σαβίδης ότι προμοτάρει τον Τσίπρα, μάλλον δυσφήμηση του κάνει με τόσο απροκάλυπτη στήριξη και απροκάλυπτο πολεμική στον Μητσοτάκη. Από που κι’ ως που χώνεται και κρίνει και κατακρίνει και στηρίζει; Σε κακό θα του βγεί, και οι άλλοι δεν τρώνε κουτόχορτο, θα αντιδράσουν! Και δεν μας λέει; Τι θα κάνει δηλαδή όταν βγεί ο… Κούλης; Που θα βγεί δηλαδή, αν γίνουν αύριο εκλογές… Τι θα κάνει, θα το γυρίσει; Ο άλλος θα τον τσακίσει, οι νόμοι αλλάζουν και ξαναλλάζουν. Κάτι παίζει εδώ που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα επαρκώς…
Απάντηση
vivitv03/05/201700:34
Και μένα αν μου χάριζαν 37 μύρια, όχι Πούτιν, αλλά από Τσώρτσιλ και πάνω θα τον έβλεπα τον κοντό…
Απάντηση
ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ03/05/201700:15
ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΖΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΚΟΜΑ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΕ 10 ΔΙΣ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΠΟΣΟ!! ΤΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΚΑΠ ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΩΝ ΑΝ ΘΥΜΙΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!
Απάντηση
@ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ03/05/201709:16
ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΕΧΑΣΕΣ, Η ΝΔ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΕΙΠΕ ΠΩΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ!! ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΗ, ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ!!!!
Απάντηση
Ρωσοποντιος02/05/201723:57
τελειωσε , μονο μεγκα θα βλεπω
Απάντηση
eagle1203/05/201703:18
Mόνο που ο Τσίπρας και οι Συριζαίοι λένε ότι δεν υπήρξε Ποντιακή γενοκτονία….. για μούφα Ρωσοπόντιο σε κόβω…. ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ…. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ…. ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑΚΙΑ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ… ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ
Απάντηση
Ν.Δ.02/05/201723:53
Ντροπή σου Σαββίδη που μιλάς ετσι για τον Κούλη που τόσο υποστηρίζει την ιδιωτική γερμανική επιχειρηματικότητα και αριστεία.Ντροπή σου.
Απάντηση
ΣΥΡΙΖΑ03/05/201700:52
Συνάδελφε τι γίνεται, πως πάνε τα πράγματα στο δικό σας ίδρυμα?? και εσύ το έσκασες ε??
Απάντηση
ΒΒΒ02/05/201723:53
Μας την πεσαν οι ρωσωποντιοι για τα καλα
Απάντηση
ελλην02/05/201723:50
60 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΔΙΝΕ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΛΥΣΣΑΞΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (ΑΛΛΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Η ΠΑΣΟΚΟΝΔ)!! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΙΒΑΝ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΜΕ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Ο ΑΔΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!! ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΑΦΟΥ ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΕΠΙ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕΚΑΠ!!! ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!!!
Απάντηση
ΜΠΑΜΠΗΣ02/05/201723:46
ΠΟΙΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΣΕΚΑΠ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ;;;;;???
Απάντηση
Anavan02/05/201723:43
Τι να πω… άλλ η γνώμη είχα για τον Πούτιν… κρίμα
Απάντηση
ΓΙΩΡΓΗΣ03/05/201712:46
Δεν εγινε η Οκτωβριανη Επανασταση απο τους βιομηχανικους εργατες που προεβλεπε ο Μαρξ, αλλα απο τους εργατες γης που πουλιοντουσαν και αγοραζονταν μαζι με τις ιδιοκτησιες απο τους Ρωσους μεγαλοκτηματιες.Ολοι αυτοι με τους τιτλους ιδιοκτησιας τους, λουφαξαν καθολη τη διαρκεια του κομουνισμου.Μετα την πτωση του συστηματος, με τους παλιους τιτλους και τις αναλογες κ.λοτουμπες ξαναγινηκαν οι »πλουσιοι μεγιστανες».Επισης οσοι απο την κομουνιστικη νομεγκλατουρα κατειχαν καιριες θεσεις στη βιομηχανικη διαδικασια κατα την πτωση του συστηματος, με αναλογες κ. λοτουμπες εμφανιστηκαν μεγαλοεπιχειρηματιες και επενδυτες.Σε αυτα τα γλοιωδη υποκειμενα στηριχτηκε παλιοτερα ο Αντρεας και τωρα το προσπαθει και ο Τσιπρας! Οι ξενοι κ.λοτουμπες με τους ντοπιους ομοιους τους,φοβερο διδυμο!
Απάντηση
Ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.02/05/201723:33
Εμπεδώστε το,Μητσοτάκια.
Απάντηση
Έλα 03/05/201706:36
Και συ βολεμενο του ΣΥΡΙΖΑ??? Κομματοσκυλα όλοι???
Απάντηση
@02/05/201723:53
ΕΙΤΕ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΤΕ ΚΟΥΛΗΣ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΙ ΧΑΙΡΕΣΕ ΑΠΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑΖΙΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΩ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!! ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ!!
Απάντηση
Νικος02/05/201723:41
Χαρηκες τώρα εσύ με την εξυπνάδα του Ιβαν. Δε μας λές όμως και γιατί χαίρεσαι που δε θα γινει ο Κούλης πρωθυπουργός? Γιατι κάτι μου λεει οτι ντρεπεσαι να μας πεις. Εισαι να πούμε ευχαριστημένος? Μπα..Περήφανός? Μπα…Δικαωμένος? Μπα… Μάλλον απλά βολεμένος…γιαυτό λοιπόν σου χω νέα. Ξεκίνα να ψάχνεις για δουλεια και άσε το πληκτρολόγιο γιατί σε βλέπω να πεινάς λίαν συντόμως!
Απάντηση
Τρ02/05/201723:12
Ακόμα και εάν έχουν ακριβώς όπως τα λέει τα γεγονότα, ο τρόπος που μίλησε και τα όσα είπε απαλείφουν το όποιο δίκιο μπορεί να έχει.
Απάντηση
μπλιατ02/05/201723:08
ο κόκαλης ήταν καλύτερος?
Απάντηση
Σοβαρός Πολίτης02/05/201722:57
Τελικά η διαπλοκή βρίσκεται στα αριστερά.
Απάντηση
Μπαμπης02/05/201722:50
Ρε φιλελεδες την συνεντευξη την διαβασατε; περα απο το σχολιο Τσιπρα Πουτιν τιποτα άλλο δεν βρηκατε αξιο σχολιασμου;?;?;? οπως πχ εκει που μιλαει για τους Βορεοελλαδιτες βουλευτες της ΝΔ ή τα παρακαλια του Αντωνακη; Για αυτα μωκο ε; τσιμουδια
Απάντηση
@Μπαμπης02/05/201723:24
Φυσικα και το διαβασαμε και καταλαβαμε πως ο Σαμαρας έπειθε επιχηρηματιες να δώσουν λεφτά για να σωθεί η χώρα και ο Τσίπρας τους τα χαρίζει και τα πληρώνουμε εμείς!
Απάντηση
ETSI03/05/201707:28
Ακριβώς έτσι είναι αλλά που να στροφάρει το μυαλό των περισσότερων…
Απάντηση
ETSI03/05/201706:20
Σωστή η παρατήρηση άλλα που να το καταλάβει αυτό ένας λαός που έχει μάθει να τα περιμένει όλα έτοιμα και να τρέχει πίσω από κάθε «σωτήρα»….. Δεν υπάρχει σωτηρία με τους νεοέλληνες…
Απάντηση
Hola….02/05/201722:49
.. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΉΚΑΤΕ Κ. ΣΑΒΒΙΔΗ και μετα ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΑΣ!!!!!
Απάντηση
@02/05/201722:45
Αυτη η συνεντευξη πονεσε πολυ τον Κουλη….
Απάντηση
@02/05/201702/05/201723:29
Μπερδευεσε! Όταν επιχειρηματιες λενε πως καποιοι πολιτικοι ειναι κακοι γιατι δεν τους κανουν τα χατιρια τοτε μονο κερδισμενοι ειναι οι πολιτικοι αυτοι.
Απάντηση
jan02/05/201722:37
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, το ξέρει ο βλαδίμηρος ότι του μοιάζει ο γκασμάς?
Απάντηση
Αντι-Καρανίκας02/05/201723:56
Εγώ πάντως αν ήμουν Πούτιν θα του έκανα μύνηση για συκοφαντική δυσφήμιση.
Απάντηση
Καιτη02/05/201723:28
Χαχαχαχα..καλο….
Απάντηση
Λε02/05/201722:35
Την αγελαδα πρεπει οχι μονο να την εχεις αλλα και να την ταιζεις πολυ καλα για να αποδωσει γιατι αλλιως θα σε βαλει μεσα
Απάντηση
ΓΙΩΡΓΗΣ03/05/201713:27
Η συνεντευξη ειναι απολαλυπτικη και δεχνει με ποιο τροπο γλοιωδη,ατομα σαν το Σαβιδιδη,εχουν αναδειχθει. Απο την αρχη ως το τελος κανει αυτο που ξερει να κανει »καλυτερα»,να γλειφει η να κατακρινει κομματα και πολιτικους.Δε μιλαει με το επιχειρηματικο ελληνικο δαιμονιο ,αλλα σαν να βρισκεται σε κομουνιστικη επιτροπη που θα καθαιρεσει κομματικο στελεχος.Τετοιους θελει ο Τσιπρας,να ξερουν απο αριστερη διαφθορα και διπλοκη!
Απάντηση
Tigris 02/05/201722:17
ΙΒΑΝ ΤΟΥΣ ΈΧΕΙΣ ΧΑΖΕΨΕΙ,ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΝΤΩΓΝΩΣΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!!
Απάντηση
Ωχ03/05/201710:18
Tigris λέγεται αλλοιώς ο σφογγοκολάριος του Σαββίδη;
Απάντηση
jan02/05/201722:15
-7 στον ολυμπιακό γιατί ο τσόρι ήταν αγυάλιστος και ο μπάοκ πρωταθλητής. τι δεν καταλαβαίνεις?
Απάντηση
Old4 02/05/201722:45
Εσύ πονάς και φταιείσως ο βορας
Απάντηση
Η Σοβιετία είναι ετοιμόρροπη. 02/05/201722:10
Οι διαχρονικοί αριστερόστροφοι δολιοφθορείς της Ελλάδος, οι υποστηρικτές του Τσίπρα έχουν λιγοστέψει. Χειροκροτούσαν τον Λένιν αλλά και τον Κοσκωτά αρκεί αυτοί να μένουν στην εξουσία. Μετά, επι έντεκα χρόνια αποδέχονταν Σημίτη-Μπόμπολα- Λαμπράκη- Κοκαλη αρκεί να μένουν στην εξουσία και να απομυζούν το σοβιετικό κράτος και τις δανεικές κρατικές παροχές (και τώρα θυμήθηκαν να βρίζουν τον Σημίτη, αυτοί που τον ψηφιζαν 11 χρόνια). Και τωρα ξετσίπωτα υποστηρίζουν Καλογρίτσες, Ιβάν, Πόλσον και Γουάτσα (ιδιοκτήτες στους οποίους το Συριζοπασοκ παρέδοσε Πειραιώς και Eurob). Aλλά τωρα φοβισμένοι υπουργοί και ψηφοφόροι ψυχορραγούν καθημερινά.
Απάντηση
wtf02/05/201722:10
Διαβασα καλα? Ειπε οτι ο Μητσοτακης ειναι κακος Ελληνας, γιατι κυριως εφερε το θεμα της διαγραφης των προςτιμων στην Σεκαπ του Σαββιδη, αλλα παρολα αυτα θα τον υπερασπιζονταν στο εξωτερικο αν χρειαζονταν? Ο Τσιπρας δε ειναι ο καλος Ελληνας που του σβηνει προστιμο 38 εκατομμυριων μ ε φωτογραφικη διαταξη?Ετσι μπραβο, να καταλαβαινουμε ποιος νοειται ο καλος και ποιος κακος στην νεο Αριστερα του Τσιπρα και του συντροφου του πρωην Σοβιετιας Σαββιδη. Επιτελους να καταλαβαινει ο κοσμος ποια θα ειναι τα νεα αριστερα διαπλεκομενα και γιατι εγινε η ολη ιστορια με τον διαγωνισμο των τηλεοπτικων αδειων, την επικειμενη ση του ΔΟΛ που θα καταληξει στον Σαββιδη, την νεα εποχη και παραγκα του ΠΑΟΚ στο ποδοσφαιρο κλπ κλπ. Ολα βρωμουν και ζεχνουν στον Συριζανελ. Ο δε Σαββιδης ανοιχτα να προμοταρει τον Τσιπρα λες και ειναι ο Τσιπρας ο Πουτιν και κανεις δεν θα τον πειραξει. Δυστυχως με αυτη τη συνεντευξη καταλαβαμε τα σκοτεινα σχεδια του Σαββιδη, τον λογο που πηρε ΠΑΟΚ και γιατι εκανε τα επιχειρηματικα ανοιγματα στην Βορεια Ελλαδα και γιατι αναδειχθηκε μεγας υποστηρικτης του Συριζα και συγχρονως μεγας απαξιωτης της αντιπολιτευσης και φαινεται οτι θα κανει οτι περνα απο το χερι του για να κρατησει τον Συριζα του στην εξουσια. Δυστυχως ετσι υπεγραψε και την πτωση του γιατι στην Ελλαδα δεν συγχωρουμε τετοια απροκαλυπτη υποστηριξη στην εξουσια οταν μαλιστα αυτη η εξουσια εχει καταδυναστευσει 2 χρονια τωρα την Ελλαδα με νεα μνημονια και εξοντωτικα μετρα. Εδω δεν ειναι Ρωσσια, ακομα τουλαχιστον υπαρχει στοιχειωδης Δημοκρατια και οι αλαζονες διαπλεκομενοι της εδω εξουσιας δεν τυγχανουν ασυλιας αλλα περιθωριοποιησης που δεν θα αργησει να ερθει για τον Σαββιδη που νομιζει οτι μπορει να ελεγχει την πολιτικη ζωη της Ελλαδας.
Απάντηση
Δημήτριος Λ. Άρτα02/05/201722:09
Αλήθεια πως λέγεται ο κύριος που ξέχασε να πληρώσει » τα δώρα-τις μίζες »και τα πλήρωσε αργότερα όταν πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη ; Αλήθεια πως λέγονται αυτοί που ψηφίζουν ένα ξεχασιάρη , χθεσινοί κοψοχέριδες , σημερινοί γλείφτες για μια θέση στο δημόσιο όπως να ‘ ναι σε βάρος κάποιον άλλον . Όποιος τους βρει κερδίζει καινούριο τηλέφωνο ζιμενς !! Υστερόγραφο: Ένας γαύρος που είναι κόκκινος μέσα- έξω.
Απάντηση
@02/05/201722:47
δεν μετράνε αυτά και δεν πείθουν. Ο Συριζα είναι εξουσία και αυτή η εξουσία έχει προκαλέσει πασιφανή καταστροφή δυόμισυ χρόνια. Ο Συριζα είναι ετοιμόρροπος. Και για να περισωθεί προσπαθεί να κτίσει οικονομική-μηντιακή διαπλοκή. Το τηλεφωνικό κέντρο συνέβη όταν ο Μητσοτάκης ήταν ιδιώτης, πριν γίνει βουλευτής. Δεν υπάρχει σύγκριση με τη τωρινή Διαπλοκή του Τσιπρα (Σπρίτζηδες, Καλογρητσομπόμπολες κλπ). Τώρα δικάζεται η περιθωριακή σε όλη τη γή αριστερή εξουσία του Σύριζα. Να κάνει δημοψήφισμα για το Δ Μνημόνιο για τα αναγκαστικά μέτρα μέχρι το 202χ… ή εκλογές. Κι όχι διαπλοκές.
Απάντηση
Kατερινα02/05/201722:07
Ζω στην Ξάνθη και ξέρω πολύ καλά την υπόθεση. Η ΝΔ ξεχνάει να πει ότι η παράβαση έγινε το 2009. Το ΣΔΟΕ είχε έτοιμο πόρισμα το 2011 και περίμενε ως το 2014 για να το στείλει στο τελωνείο για να βεβαιωθεί το πρόστιμο. Περίμεναν τον νέο επενδυτή και ο Σαββίδης πήρε τη ΣΕΚΑΠ το 2013, πριν την βεβαίωση του προστίμου.
Απάντηση
φούφουτος03/05/201700:59
άσε ρε Μήτρο που ζείς στην Ξάνθη…γρήγορα στη στάνη βελάζουν τα πράτα..μπεεεεεεε
Απάντηση
@02/05/201722:28
Μα κυρία μου. Το πρόβλημα δεν είναι η σεκαπ. Είναι κατά πρώτον ο Τσιπρας . Κατά δευτερον η διαπλοκή του Συριζα. Και κατά τρίτον η συμπεριφορά του Ιβαν και όσα δήλωσε για λαγούς περσυ και υπερ του Τσιπρα σήμερα. Ο Μητσοτάκης τους έπιασε στα πράσα. Αυτά που κάνει ο Τσίπρας και ο Ιβαν δεν γίνονται στον Δυτικό Κόσμο. Ολος ο επιχειρηματικός, ο επαγγελματικός και ο επιστημονικός κόσμος δε θέλει να βλέπει τον Τσίπρα ζωντανό. Με εξαίρεση τον Ιβαν κι άλλους 3-4 διαπλεκόμενους που του κάνουν τεμενάδες. Ο Φεσσας του ΣΕΒ με τα μηχανάκια pos και το πλιάτσικο εις βαρος των ελτα και ο Ανδρεάδης του ΣΕΤΕ βγάζουν επι συριζα 12 εκατομ/χρονο από ζημιές πριν…..χαχαχαχα. Τρεις-τέσσερις είναι. Εκατομμύρια επιχειρηματίες, ξενοδόχοι της Αθήνας και πολίτες ζητάνε το κεφάλι του Τσιπρα στο πιάτο για να πληρώσει από τότε που έκαιγε κάθε εβδομάδα την Αθηνα.
Απάντηση
Κ.Δ.02/05/201722:06
Ρε μπάρμπα ούτε μια τρίχα από τα α@#@#*@ του Πούτιν το βαρεμένο που έχουμε για πρωθυπουργό.Μην ξανοίγεσαι τόσο με πολιτικές συμπάθειες και αντιπάθειες.Σήμερα ο τσίπρας αύριο ο κούλης αντιμεθαύριο κάποιο νέο φυντάνι «σωτήρας» που θα μας φορέσουν οι δυνάστες μας.Εσύ αν αποδειχθείς έξυπνος (που δεν το βλέπω με αυτές τις δηλώσεις που κάνεις εξυμνώντας το τίποτα που έχουμε για πρωθυπουργό) θα κάνεις παιχνίδι με όλους όπως οι προηγούμενοι από σένα και δεν θα βρεθείς στη δυσμενή θέση των μπόμπολα, ψυχάρη που πλήρωσαν το μάρμαρο λόγω της αντιπαράθεσης με τον (ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ) πέρασε και δεν ακούμπησε πρωθυπουργό wanabe Πούτιν
Απάντηση
Μακ02/05/201722:01
Ιβάν μην ανοίγεσαι. Θες κάνεις αυτά που έκανε ο Μπόμπολας το 1985 και ο Κόκκαλης από το 1990 και μετά; Άραξε λίγο, εδώ είναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ, μην ανοίγεσαι θα χάσεις και μάλιστα πολλά. Εσύ δεν έχεις πρόγραμμα υποτροφιών με το όνομα σου στο Χάρβαρντ, ούτε μπορείς να κάνεις…
Απάντηση
Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΚΩΤΑΣ02/05/201721:59
Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ !! ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ…ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ? ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΑΟ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ?
Απάντηση
αλεξη προχωρα!02/05/201721:56
βαρεθηκσ νσ διαβαζω το κατεβατο,η αληθεια ειναι πανως οτι η πασοκονουδουλα εχει σκασει που εχει την κουταλα 2 χρονια,αλλαξαν οι ολιγαρχες,πανε και τα δωρακια τους..ο τσιπρας ειναι ο ηγετης που η χωρα παντα ηθελε αλα ποτε δεν ειχε!
Απάντηση
ΓΙΩΡΓΗΣ03/05/201700:01
Τρεις πολιτικους Πρωθυπουργους εχουμε εως τωρα στην εποχη των Μ ν η μ ον ι ω ν.Το Γιωργακη,τον Αντωνακη και τον Αλεξακη και οι τρεις τους εχουν κυβερνησει σχεδον ισο χρονικο διαστημα τη Χωρα,απο 2 χρονια περιπου ο καθενας τους Ο Γιωργακης φαγωθηκε να μας βαλει στα μνημονια και ο Τσιπρακος να μας αλυσοδεσει για χρονια μεσα στα μνημονια. Μονο ο Αντωνης ειχε προχωρησει καλα προς την εξοδο των μνημονιων, αν κι εκεινος ειχε αρχικα αμφιταλαντευτει.Βρε καντε στη μπαντα ολοι σας, να ερθει ο Μητσοτακης που ειναι ικανοτατος και ευρωπαιστης απο τα γενοφασκια του και τα εχει καλα με ολο τον κοσμο και κυριως με…την Οικονομια!
Απάντηση
aei02/05/201721:53
Κατάντια μας, τίποτε άλλο. Συγχαρητήρια σε όσους πολίτες πούλησαν την χώρα τους και το μέλλον το παιδιών τους για έναν εξασφαλισμένο μισθό κάθε μήνα σαν άλλοι μισθοφόροι. Συγχαρητήρια
Απάντηση
άεργοι ζάπλουτοι02/05/201721:50
ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΡΩΣΟΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ; ΠΡΩΤΑ ΔΗΛΩΝΑΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ), ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ) ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΙ!!!! ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΙ, ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ-ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΟΜΕΝΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ (ΤΑΧΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ); ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ …. ΚΥΠΕΛΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ… ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ!!!!! (ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΥΡΙΑ;).
Απάντηση
pro sfygas02/05/201721:50
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΡΩΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΑ?ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Απάντηση
Πεοστεκουμενος Ελλην02/05/201721:48
ΠΑΟΚαρα είμαι αλλα μεχρι και ενα όριο κάποια πράγματα-ιδιοκτήτης ειναι αλλα οχι αφέντης η προστάτης του ελληνικού ποδοσφαιρου(παλιογαυρε γελάς ε;)Ούτε τσάρος της βορείου Ελλάδας και προσοχή μην τον κάνετε.Καλο ειναι ενα δώρο εκμάθησης ελληνικών στα πλαίσια του cost cutting-2 μισθών.Τελος για..οπως έλεγαν και οι γιαγιάδες δώσε θάρρος στον χωριάτη νασανεβει στο κρεβάτι-άμπαλος αγραμματος και άσχετος με τον αθλητισμό οπως άλλωστε και ο μαρινακις ο αλαφουζ ο μελιτζανιδ μπεος μεος κλπ κλπ.Καταλαβες καρντασιμ;
Απάντηση
dimitrov03/05/201709:52
Παλιόγαυρος και γελάω …. καλά τα λες φίλε παοκ.
Απάντηση
Ελ02/05/201721:48
Ο άνθρωπος που ξεπλένει τα χρήματα του Πούτιν στην Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο για την χώρα μας. Πρέπει να τον στείλουμε πιςω στον Ρώσο δικτάτορα. Ντροπή σας που κάνετε τετοια αβάντα σε τοσο διεφθαρμένα άτομα. Αλλα προφανώς και σεις περίμενετε κάποια ψίχουλα. Πολυ μαύρη η επόμενη μερα για την χώρα μας
Απάντηση
Vag02/05/201721:41
τους πονάς πολύ Ιβάν!!!! Και ακόμα δεν είδαν τίποτα…
Απάντηση
SS02/05/201722:22
Ποιούς πονάει ρε καραγικιόζη ? Εδώ ο ρωσοπόντιος έβγαλε το τσίπρα πούτιν και τα κουκούτσια μύγδαλα.Αλλος ένας «μεγιστάνας» που θα αφήσει ιστορία με τις απάτες του.
Απάντηση
Vag02/05/201723:09
Πονάει πολύ όντως, χαχα. Περαστικά
Απάντηση
Diaploki A.E.02/05/201721:37
Φανταστείτε να έβγαινε ο οποιοσδήποτε μεγαλοεπιχειρηματίας, που ταυτόχρονα παίρνει δημόσια περιουσία κοψοχρονιά και του σβήνονται πρόστιμα και να έκανε τόσο εξόφθαλμη αβάντα σε δεξιό πρωθυπουργό, τι θα έλεγαν οι αρχιυποκριτές αριστεροί. Δε λέω τίποτα άλλο, τα αφήνω στη φαντασία του καθενός.
Απάντηση
ΜΠ02/05/201721:36
το ΕΣΡ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΙΣΘΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ;;;;;ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΕΝ , ΜΕΧΡΙ 19…….
Απάντηση
stealthbomber02/05/201721:20
Εχει αλλα 10 αδελφια … Η οικογενεια του εχει το τυπικο εθνολογικο χαρακτηριστικο των Roma / Ρομα, την υπερ-πολυτεκνια … Αρα , μαλλον δεν ειναι.. » Ελλην με καθαρο DNA » ,αλλα Ρομα / » Τσιγγανος » / » Γυφτος » … Φανερo & απο το μπεζ δερμα του..Μοιαζει πιο πολυ με μουσουλμανο Σλαυο απο Καζακσταν , Αζερμπαιτζαν, , Τατζικισταν…
Απάντηση
Να θυμηθούμε τις τηλεοπτικές άδειες ;;;;02/05/201721:04
Πρώτη φορά βλέπω ..λαγό φαταούλα !!!!!
Απάντηση
που ειδε οτι02/05/201720:54
ο τσιπρας μοιαζει με τον πουτιν; μαλλον πρεπει σαβιδοσκαγια να φορεσεις γυαλια. αχ θεε μου. ολοι οι τρελοι στον συριζα μαζευτηκαν.
Απάντηση
ερωτών02/05/201721:11
συγνώμην, εσείς σε ποιο τρελοκομείο διαβιοίτε;
Απάντηση
@ερωτών02/05/201721:31
Εσύ είσαι μισθωμενος προβοκάτορας ή απλα ανόητος προβοκάτορας;…
Απάντηση
Νικος02/05/201720:44
Χαχαχαχα….Πιο δυτικοδουλος πεθαίνεις…. Γεια σου ρε Ιβαν γίγαντα
Απάντηση
Σ02/05/201720:42
Σιγά ρε Σαββίδη , τι σχέση έχει αυτός ο βουτυρομπεμπές με τον Πούτιν: Σε ζάλισε η διαπλοκή σου με τον Αλέξη βλέπω και δεν είναι καλό σημάδι.
Απάντηση
ι02/05/201720:28
Διιαπλοκαρα με Ολιγαρχες εκπαιδευμενους σε Αριστερες Χουντες. Επρεπε να το δουμε κι αυτο απο τους αριστεροδεξιους απατεωνες.
Απάντηση
Κουτοχορτο τελος02/05/201720:25
Ο Τσιπρας ειναι Πουτιν απο τα LIDL.
Απάντηση
ELLHNAS.02/05/201720:16
Αγαπητέ κύριε Μαρκόπουλε.Ή γυναίκα μου είναι από την Ρωσία.Ταξιδεύουμε στην Ρωσία, διαβάζουμε ρώσικες εφημερίδες και βλέπουμε Ρώσικη τηλεόραση.Το γνωρίζουν όλοι στην Ρωσία και εκτός αυτής ότι ο κύριος Ιβάν Σαββίδης, πόντιος που εκτός από καλημέρα δεν γνωρίζει άλλα Ελληνικά, κάνει μεγάλο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.Αχυράνθρωπος είναι που ξεπλένει χρήματα του Γενικού Εισαγγελέα Μόσχας που σχετίζεται με την Ρωσική μαφία.Δέν είπε κανένας ότι είναι ένα καλό παιδί ο Ιβάν Σαββίδης που ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει αγαθοεργίες.Έκανε χάρη, αγόρασε μιά υπό χρεοκοπία επιχείρηση την ΣΕΚΑΠ για να του παραχωρήσουν οι προδότες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ άλλες δέκα κερδοφόρες.Λιμάνια, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενέργεια, Ξενοδοχεία, Τράπεζες, αυτός είναι ο στόχος του Σαββίδη.Επόμενος στόχος του είναι η εξαγορά κάποιας Ελληνικής Τράπεζας ειδικά τώρα που σχεδόν όλες είναι χρεοκοπημένες.Τόσα χρήματα που σπρώχνει σίγουρα δεν είναι καθαρά και δεν εναι τίμια.Άς πάει να μάθει πρώτα Ελληνικά και μετά να κάνει κριτική στον Μητσοτάκη.Και εμένα άν μου χάριζε ο Τσίπρας το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης κάτι καλό θα έβρισκα να πώ για αυτόν.Ή νέα διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Σαββίδη, Καλογρίτσα, Βαξεβάνη είναι ήδη εδώ.Είχα αποφασίσει να ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αλλά μετά την άνανδρη επίθεση του Ρωσοπόντιου μαφιόζου στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία και σε έχω χεσμένο Ιβάν. Στοίχημα ότι το κύπελο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο το προσεχές Σάββατο θα το δώσουν όχι στον ΠΑΟΚ αλλά στον Σαββίδη.Αγορά ΟΛΘ=Κύπελο.
Απάντηση
Ασλανίδης02/05/201720:13
Στην Ελλάδα, Ιβάν, τους καλούς το σάπιο σύστημα δεν τους θέλει και προσπαθεί να τους εξοστρακίσει. Η πασοκοδεξιά σε βλέπει με κακό μάτι γιατί επί δεκαετίες και δεκαετίες ήταν αυτή που αλώνιζε και κατέκλεβε τη χώρα με επιχειρηματίες που τρώγανε μαζί τον πλούτο της χώρας ….Τώρα που βλέπει το καθαρό παιχνίδι με σένα και την άψογη τούτη κυβέρνηση της κακοφαίνεται που έχασε τη μάσα και σε έβαλε στο μάτι για να μην επενδύσεις και φέρεις λεφτά στη χώρα μας. Στόχος της πασοκοδεξιάς είναι να δει τη χώρα επί Τσίπρα να καταρρέει ελπίζοντας έτσι η αφελής ότι ο λαός θα την ξαναφέρει στην εξουσία.. Πλανάται όμως πλάνην οικτράν διότι τούτος ο λαός αλλιώς βούλεται πλέον. Θέλει καθαρό και άψογο ηγέτη, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς και επενδυτές που να επενδύουν με καθαρούς όρους , όπως εσείς. Εξάλλου η Ελλάδα είχε πάντοτε πολιτικούς που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το ατομικό τους κέρδος και όφελος, αδιαφορώντας πλήρως για το κατρακύλισμα της χώρας.Και όλους αυτούς τους πολιτικούς τούτος ο λαός από το 2015 και στο εξής τους έχει βάλει πλέον στο περιθώριο και εκεί θα τους έχει για πολλά πολλά χρόνια στο μέλλον. Προχώρα σε μεγάλες επενδύσεις και άφησέ τους ας αλυχτάνε..Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι μια ζωή αδιόρθωτοι και πατριδικάπηλοι..
Απάντηση
Ασλανιδη02/05/201721:51
Βγήκε λαγός και πάλι ο ο ρωσοποντιος που παρεμπιπτόντως δεν ξέρει Ελληνικά να ασχοληθούμε μαζί του και να ξεχάσουμε την λελαπα που συμφώνησαν ΣΥΡΥΖΑΝΕΛ!!!!!
Απάντηση
tassos02/05/201720:40
σε ποιο κοσμο ζεις ρε? εχει το κεφαλι σου επαφη με την πραγματικοτητα? Ο ρωσοποντιος ιβαν ‘καλος’ επιχειρηματιας και ο Τσιπας (δεν εχει καθολου) αψογος ηγετης??? Τι θερμοκρασιες επικρατουν στον πλανητη σου ασλανιδη???
Απάντηση
@ Τσιπα δεν εχεις; ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ02/05/201720:38
Βρε τρελλός είσαι; 1) ο συριζα είναι η συνεχεια του παλιού πασσοκ του 80 (κι αυτό του παλιού εαμ) που επι δεκαετίες το ψήφιζε ο λαός και τώρα ο ιδιος λαός πήγε στο συριζα για να συνεχίσει τον κρατικό Iδρυματισμό και τον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό (δες Καλογριτσας κλπ) 2) ο συριζα πήρε 35% του 0.65 και σημερα παλεύει για το 20-22%και γιαυτο δεν τολμά εκλογές 3)ο Ιβαν δεν είναι ένας φιλελεύθερος δυτικός επιχειρηματίας αλλά είναι ένας ολιγάρχης της Ρωσίας που νταραβερίζεται συνεχώς με πολιτικούς των ανελ και του συριζα. Διεφθαρμένοι αμφότεροι. Του χάρισε ο Τσιπρας 40 εκατ και αυτός λέει ότι θα πάρει και κανάλια για να υμνεί τον Τσίπρα. Αυτά που ήξερες ξέχνα τα: Πασσοκ Β και Διαπλοκή (Μπομπολας, Ιβαν, Καλογρίτσας, Γατος Ιμαλαίων κλπ και άλλες αριστερές δυνάμεις) δεν μπορούν να ξαναυπάρξουν. ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ (15; 20; 30; όσο αξίζουν. ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ χωρίς νομιμοποίηση και ΟΛΗ την αντιπολίτευση και ο Λαός να τους πολεμά και τους ΦΕΣΩΝΕΙ μέχρι να γίνουν εκλογές)
Απάντηση
201902/05/201721:23
Αι εκλογαί θα διεξαχθώσι εν Φθινοπώρω και εν έτει 2019. Ο Α Λ Ε Ξ Η Σ Τ Σ Ι Π Ρ Α Σ θα λάβει 43% και θα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης δια πολλά έτη εισέτι και μέγας ηγέτης εν τη Ευρώπη. Ταύτα τα μηνύματα θα στείλουσι προς άπαντας αι κάλπαι. Και η ΝΔ θα οδύρεται ξανά και θα καταριέται τας κάλπας, διότι ενδύεται αενάως τας ιδίας και απαραλλάχτους πολιτικάς της κάπας, παρά τας επανειλημμένας φάπας, τας οποίας της ρίχνει ο υπέρτατος κριτής των πάντων, ήγουν ο παντοδύναμος λαός.
Απάντηση
Ωχ03/05/201710:32
Παππούλη της καθαρεύουσας! Αχ το άτιμο το αλτζαχάιμερ τί κάνει! Σε έχουν τουλάχιστον οι δικοί σου κλειδώσει ή θα σε ψάχνουν στο silver allert:
Απάντηση
Έρχονται τα χειρότερα02/05/201720:10
Δεν υπάρχει πιο λαίμαργο τρωκτικό από τον αριστερό που αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να λαδώσει το εντεράκι του.
Απάντηση
Ouxaxa02/05/201719:58
Καντο οπως ο Πουτιν. Ειναι να μη σαλταρει μετα; θα αρχισει να μιλαει με το ννιιιιι.
Απάντηση
Bill02/05/201719:51
Μου θύμισε τη γιαγιά μου ο Σαββίδης. Όταν ήθελε να συγκρίνει κάποιον με έναν αναγνωρισμένης αξίας και ικανοτήτων, έλεγε το αμίμητο «εκεί που αφόδευσε ο δεύτερος φύτρωσε ο πρώτος. Μακάρι ο ανεκδιήγητος Πινόκιο να είχε τις ικανότητες, τις γνώσεις και το ενδιαφέρον Πούτιν για τη Χώρα του και όχι για την «ΚΑΡΕΚΛΑ» . Θα τον αποδεχόμουν και ας είναι «κατ’ ευφημισμόν» αριστερός.
Απάντηση
χαρης02/05/201719:33
Δεν καταλαβαινω γιατι ορισμενοι τα εχετε με τον Σαββιδη. Το νεο αριστερο μνημονιο και τα νεα εφιαλτικα μετρα που φερνει ο συριζα ευνοουν τον καθε Σαββιδη και τους τραπεζιτες. Δειτε το χρηματιστηριο , παρτυ κανουν τα φαντ και οι πολυεθνικες. Ο λαος απο την αλλη υποφερει , θα βιωσει ενα μαρτυριο με τα νεα μετρα του Τσιπρα. Εαν εισασταν Σαββιδης και Βαρδινογγιαννης μελι θα σταζατε για τον Τσιπρα. Αν εισασταν μισθωτοι συνταξιουχοι και ανεργοι απο τα λαικα στρωματα θα νοιωθατε απο οργη εως και μισος για τους μπουρζουαδες του συριζα που σας χτυπανε με τοσο μισος. Απλα πραγματα. Ο συριζα ειναι για τους πλουσιους και το τραπεζικο κατεστημενο .Οτι εχει ψηφισει ο Τσιπρας ευνοουν τους μεγαλοαστους και τους πλουσιους ενω τσακιζουν και οδηγουν στην πληρη εξαθλιωση τα λαικα νοικοκυρια.
Απάντηση
Κώστας02/05/201719:23
Ποντιακο ανέκδοτο η συνέντευξη του.
Απάντηση
κότσος02/05/201720:42
σίγουρα τη διάβασες;
Απάντηση
AOT02/05/201719:22
Μάθανε πως τιμιόμαστε, πλάκωσαν και οι τσετσενοπίθηκοι. Ας όψεται η βλακεία και η ξετσιπωσιά του νεοέλληνα.
Απάντηση
Αλκινοος02/05/201719:14
Αφού του σβήσανε τα πρόστιμα, του έδωσαν το λιμάνι Θεσσαλονίκης, βγαίνει κι εκθειάζει τον άνθρωπο που υποτίθεται είναι αριστερός και υπηρετεί το συμφέρον του λαού στον οποίον τουναντίον του επιβάλλει τους βαρύτερους φόρους- για να πληρώσει την διαγραφή- από κάθε άλλη κυβέρνηση μέχρι τώρα, και βεβαίως ούτε λέξη για πιθανή φοροελάφρυνση. Ποτέ άλλοτε δεν τόλμησε, δεν διαννοήθηκε επιχειρηματίας να βγει δημόσια, φόρα παρτίδα και να υποστηρίξει τον όποιον πολιτικό με τόσο κυνικό και χυδαία απροκάλυπτο τρόπο. Ποιος Κοσκωτάς, Βαρδινογιάννης, Λιάτσης, Μπόμπολας! Εδώ εγγίζουμε νέα επίπεδα διαφθοράς. Ενδιαφέρουσα σημείωση: Αγαπά τον Καραμανλάκο ο οποίος απαλλάχθηκε κι από το Βατοπαίδι πρόσφατα. Μάλλον τυχαίο.Αλλά όταν ένας πρωθυπουργός εμφανίζεται στην τηλεόραση(ΑΝΤ1) και δηλώνει ευθαρσώς ότι η κοινωνία είναι μαζί του διότι δεν διαδηλώνει, δεν γίνονται απεργίες, εν ολίγοις μας ξεφτιλίζει στα μούτρα, μας κογιονάρει, και μας ταπεινώνει με τρόπο φασιστικό, τότε είμαστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση στη χώρα. Πριν δύο χρόνια οι δήθεν αγανακτ. κατέκλυαν τις πλατείες, τα site, παντού άκουγες έρχεται η ελπίδα, η σωτηρία κι άλλες τέτοιου ύφους κενολογίες και βερμπαλισμούς. Τώρα τίποτα.νηνεμία. σιγή.Και η σιωπή είναι συνενοχή αδέλφια, δεν είναι κούραση, απογοήτευση ή άλλες γελοίες υπεκφυγές και ραγιαδικές δικαιολογίες.Όταν ο Σεφέρης πριν 30 και κάτι χρόνια καλούσε τους πατεράδες μας να κατέβουν στους δρόμους ενάντια στη χούντα διότι η τραγωδία έρχεται πάντα στο τέλος, δεν κινήθηκε φύλλο. Το αποτέλεσμα γνωστό με την προδοσία της Κύπρου, τους χιλιάδες νεκρούς και τον Τούρκο να μας κάνει τον νταή και να απειλεί. Θα μου πείτε έχουμε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Ναι βάση ενός νόμου καλπονοθευτικού – βλέπε Πάκης-που επιτρέπει στο 25% να κυβερνά και να αποφασίζει για το μέλλον μας χωρίς εμάς. Λοιπόν, ο Τσίπρας και η τσογλανερία που τον περιστοιχίζει δεν είναι και δεν ήταν ποτέ αριστεροί. Φασίστες του αισχίστου είδους είναι συνιστώντας την άλλη όψη του νομίσματος μαζί με την Χρυσή Αυγή, που από περιθώριο αναδείχθηκαν στο προσκήνιο λόγω της δειλίας των προηγούμενων να πουν την αλήθεια για την κατάσταση της χώρας και τις ευθύνες τους, και της δικής μας αφροσύνης να παρασυρθούμε από ψευτομαγκιές, φληναφήματα αντί με σύνεση να αναδείξουμε τους ικανούς. Τα παιδιά βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία κι αν τους αφήσουμε θα μας διχάσουν. Κάποτε φώναζαν ψωμί-παιδεία-ελευθερία.Τώρα απαιτείται εντιμότητα-δικαιοσύνη-αξιοκρατία. Μην ξεχνάτε ότι η τραγωδία έρχεται πάντα στο τέλος.
Απάντηση
Η Μακεδονία είναι Μακεδονική 02/05/201719:35
Ποτέ κανένας άλλος επιχειρηματιας δεν στήριξε πολιτικό απροκάλυπτα; Ο Κόκκαλης στη συνέντευξη στην Σταη. Και χωρίς ο Καραμανλής να του κάνει δημόσια προσωπική επίθεση όπως έκανε ο Μητσοτάκης στον Σαββίδη, είχε βάλει τους οπαδούς του Ολυμπιακού να βρίζουν τον Καραμανλή εν χορώ στο Καραϊσκάκης.
Απάντηση
@Η Μακεδονία είναι Μακεδονική02/05/201721:29
Αλλο λογια και αλλο να πας στην βουλη ξεδριαντροπα, να καλεσεις τους βουλευτες, τον πρόεδρο της βουλης, να συγκαλέσεις τον ύψιστο θεσμό της χωρας για να χαρισεις λεφτα σε καποιον επιχειρηματια και να τα φεσωσεις στον λαο!!
Απάντηση
Τι έχουν να πουν;02/05/201719:03
Τι έχει να πει ο κ. Σαββίδης και ο κ. Τσίπρας για αυτό;: «Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν να ασκήσει την επιρροή του ώστε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία, όπου έχουν καταγγελθεί πολλές περιπτώσεις συλλήψεων και βασανιστηρίων»
Απάντηση
τρολ02/05/201719:01
Πώς τα φέρνει η ζωή, Δημητράκη… Πού να το φανταζόσουν ότι θα έπαιρνες τέτοια συνέντευξη, με τέτοιο «καυτό» περιεχόμενο…. Πόσο είπαμε ότι «προηγείται» η …ΝΔ; Πώς είπες; Περιμένεις να κατακαθίσει ο κουρνιαχτός από τις ομοβροντίες του Ιβάν… Αχ, Δημητράκη…
Απάντηση
ΓΙΑΝΝΗΣ02/05/201719:00
Όλες τις επιχειρήσεις που αγόρασε ο Ιβαν είχαν πολλά χρέη, αλλά παρ’ όλα αυτά τις πήρε. Η ΣΕΚΑΠ δεν είχε ενδιαφέρον επιχειρηματικό αλλά έδωσε ένα σκασμό εκατομμύρια και την πήρε για εθνικούς λογους, επειδή του το ζήτησε η ΝΔ. Για τα αεροδρόμια ειπε στο Σαμαρά να δώσω και 100.000.000 παραπάνω. Τώρα θέλει να πάρει το MEGA που χρωστάει 100 ή 500 εκατομμύρια. Από που τόσα λεφτά ο Ιβάν; Τι δουλειά έκανε ο Ιβάν πριν έλθει στην Ελλάδα; Απάντηση: Καπνοβιομήχανος, μεγαλομέτοχος στη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας, στην οποία δούλευε. Και θα μου πεις με το μισθό του την αγόρασε; Έλα μου ντε!! Μετά λέει ότι έχει βοηθήσει ένα σωρό βουλευτές. Πως τους έχει βοηθήσει; Οικονομικά ή με φιλικό χτύπημα στην πλάτη; Και στο Σύριζα, δε δώσαμε τίποτα; Και μετά παραπονιέται ο Ιβάν για την κατάσταση στην Ελλάδα. Ο ορισμός της διαπλοκής, ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα. Και τέλος, «ο λαός μου»; Από που ρε Ιβάν, στη Γεωργία δε γεννήθηκες; Και το 2013 δεν πήρες Ελληνική υποκοότητα;
Απάντηση
άλλος ένας 02/05/201718:54
πρόεδρος λαμογιο!! κ είμαι ΠΑΟΚ σε κάθε κύτταρο! !
Απάντηση
Χαβουζα τιμημενη 02/05/201719:48
Δεν ξέρω αν είσαι ΠΑΟΚ αλλά βλαξ είσαι σίγουρα.
Απάντηση
ΠΑΟΚΑΡΑ02/05/201718:53
ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΑΡΑ
Απάντηση
Γιώργος02/05/201718:49
Πρόεδρε μη χαλάς πολλά, να κάνε και καμιά μεταγραφή της προκοπής ο ΠΑΟΚ.
Απάντηση
ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ02/05/201718:49
ΠΡΟΣ Ν.Δ. ΚΑΙ νυν Δ.Σ. ( τέωςΠΑΣΟΚ ) : ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΛΥΛΑ ΤΩΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΤΕΣΠΑΡΑΞΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ , ΜΕΤΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ , ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΣΦΙΝΩΘΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ , ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ , ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΣΤΕ .
Απάντηση
Common sense02/05/201718:44
Δεν κατανοώ αυτή την προσπάθεια αγιοποίησης του κυρίου Σαββίδη.
Απάντηση
Πανος 02/05/201718:42
Την στιγμη που ψηφιζεται το τεταρτο μνημονιο και σταυρωνεται για αλλη μια φορα ο ελληνικος λαος καποιοι διαπλεκομενοι μας κοροιδευουν μπροστα στα ματια μας! Πως γινεται να μενει στη θεση της αυτη η κυβερνηση ας μου εξηγησει καποιος..
Απάντηση
Γιάννης Καραμήτρος02/05/201718:39
Ο Ρώσος Σαββίδης είναι ο πλέον λαϊκιστής πολιτικός στην Ελλάδα περισσότερο και από τους προστάτες του τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ποιο είναι το πρόβλημα αν η ΣΕΚΑΠ κατέληγε σε τουρκική εταιρεία; Είναι καλύτερα που την έχει κάποιος Ρώσος που είναι οι μοναδικοί εξωτερικοί εχθροί της Ευρώπης; Υ.Γ. Έκανε ένα τεράστιο λάθος που σύγκρινε τον Πούτιν με τον Τσίπρα μιας και ο πρώτος δεν έχει κάνει ποτέ στη ζωή του καταλήψεις από την άλλη ο δεύτερος δεν έχει σφάξει αμάχους ούτε έχει καταλάβει και διαμελίσει άλλη χώρα. Τέλος αν αγοράσει το MEGA δεν θα το ξαναδώ θα προτιμήσω τις ΕΡΤ που είναι τα επίσημα κανάλια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
Απάντηση
ΑΙΑΣ02/05/201718:37
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΦΑΡΣΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ . ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 1981 ΕΓΙΝΕ ΣΥΡΙΖΑ 2015 ,Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΠΠΑΣ , Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΑΒΒΙΔΗΣ , Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΓΙΝΕ KONTRA NEWS .
Απάντηση
@ 02/05/201721:10
Τέλειο. Λες και δε ξέρουμε όλα τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά υπόβαθρα του Συριζα; Αλλά τώρα υπάρχει μια διαφορά: αντι σαραντατεσάρια έχουν εικοσιτεσσάρια. Και τωρα δεν έχουν στη διαθεσή τους τα πεντακόσια δις που έδιωξε ή γλέντησε ή έφαγε ή διασπάθησε η αριστερή κρατικοδίαιτη πληβειοκρατία εις βάρος των παιδιών της (η ολιγαρχία έφαγε καμμιά εικοσαριά).
Απάντηση
Χρήστος02/05/201719:22
Άψογο σχόλιο και πολύ πετυχημένος παραλληλισμός!
Απάντηση
Fani02/05/201720:08
Προσυπογράφω!!
Απάντηση
Η Ελλάδα σε ρόλο οίκου ανοχής και οι έλληνες…02/05/201718:28
…σε ρόλο λεκανατζούς.
Απάντηση
Χριστιανός Ορθόδοξος02/05/201718:24
Σύριζα και ΑΝΕΛ, τα μόνα κόμματα που έφεραν επενδυτές στην Ελλάδα. Αν περιμένουμε από τους τέως σαμαροβενιζέλους νυν μητσοτακοπασόκους «ζήτω που καήκαμε».
Απάντηση
Εχ02/05/201722:08
άνθρωπε μου (ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΟΡΘΌΔΟΞΕ) εκτός από τον Ιβάν που είναι οι άλλοι επενδυτές?Και πίσω από αυτόν υπάρχουν σκοτεινές διαδρομές!!!!!
Απάντηση
@Χριστιανός Ορθόδοξος02/05/201721:31
Η επένδυση του Σαββίδη στη σεκαπ επι Σαμαρα δεν έγινε;;;
Απάντηση
Χριστιανε ορθοδοξε…..02/05/201721:00
Αφου τον ακουσες στον χατζηνικολαου ,του ειπε οτι δεν ειναι και πολυ …πιστος,τι νεκατευεσαι?ειδες που παρατηθηκαν το πασχα και τους περασες για μετανιωμενους?
Απάντηση
μπλιατ02/05/201718:23
ρωσομπλιατ νομίζει ότι η Ελλάδα είναι ΕΣΣΔ…. είναι πολύ χειρότερη καλά κάνει.
Απάντηση
Κώστας02/05/201718:18
Εγώ λέω πως ο Σαββιδης έχει χίλια δίκαια για την ΣΕΚΑΠ αλλά είναι νόμος του κράτους! Τι να κάνουμε δηλαδή; Κάθε φορά που πλήττονται τα συμφέροντα κάποιου θα συγκαλείται η βουλή να κάνει φωτογραφική τροπολογία μόνο για αυτόν;;; Και όσοι επιχεριηματιες αγόρασαν εταιρείες με πρόστιμα και τα πλήρωσαν και δεν είχαν κονε με κυβέρνηση είναι κορόιδα;
Απάντηση
Ενημερώσου 02/05/201721:30
Για κάθε εταιρεία θα ισχύει ο νόμος.
Απάντηση
@Ενημερώσου02/05/201721:57
Εσυ ενημερώσου! Ισχύει μονο για εταιρείες που ειχαν προστιμο απο λαθρεμπόριο καπνού και με συγκεκριμενες προδιαγραφές. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Απάντηση
Old4 02/05/201718:18
Την έκανε τη βλακεια ο κουλης. Τα έβαλε με Πόντιο.
Απάντηση
@Old402/05/201721:20
Ποτε έγινε αυτο; Ο Κυριακος τα έβαλε με την κυβέρνηση οχι με τον Σαββιδη! ο Σαββιδης τα έβαλε με την ΝΔ σήμερα με την συνέντευξή του.
Απάντηση
Old4 02/05/201722:15
Όταν γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Ενημερωσου
Απάντηση
Κωνσταντινος02/05/201718:14
19 Μάη 2009 πιάνουν το πλοίο με τα λαθραία τσιγάρα προερχόμενα από τη Σεκαπ. 19 Ιούλη 2013 ο Ιβάν αγοράζει, αν και δεν την θέλει, μόνο για εθνικούς λόγους, τη Σεκαπ. Το 2015, το τελωνείο Ξάνθης επιβάλλει το πρόστιμο για τα λαθραία του 2009. Όλα τα κανάλια λένε, ότι ο Ιβάν είναι λαθρέμπορος. Όλα. Δεν έχει σημασία που τότε δεν είχε τη Σεκαπ αυτός. Καμιά. Εμείς θέλουμε να τον πούμε Λαθρέμπορο. Η ΝΔ ουρλιάζει ότι η κυβέρνηση χαρίζει τα λεφτά στους ….. Λαθρέμπορους !!!! Ελλάς το μεγαλείο σου. Θα σκισω τα ρούχα μου και θα τα φάω. Αν νομίζετε ότι σας γράφω ψέμματα, κοιτάξτε τα κείμενα του Ελεύθερου Τύπου. Μετά είναι να μην βγαίνει ο άλλος με γυρισμένα τα μάτια, να τους ξεσκίσει ? Αυτός είναι ο πόλεμος κατά του Ιβάν Σαββίδη. Και κατά του ΠΑΟΚ. Και κατά της Θεσσαλονίκης. Και κατά της Βόρειας Ελλάδας. Τόσο χρονια είχαν το λιμάνι εδώ στα αζητητα. Τώρα που θα γίνει,θα ανταγωνίζεται το αντίστοιχο του Πειραιά.
Απάντηση
μακιςςς02/05/201719:13
Έχει κενά λογικής αυτό που γράφεις. Ο Σαββίδης αγόρασε τη Σεκαπ τσάμπα ακριβώς επειδή υπήρχε η προσδοκία της καταδίκης για λαθρεμπόριο. Η θα την αγόραζε σε κανονική τιμή και θα διαγραφοταν τα πρόστιμα ή θα την έπαιρνε σε χαμηλή τιμή και θα πλήρωνε τα πρόστιμα. Να την πάρει τσάμπα και να μην πληρώσει τα πρόστιμα είναι σκάνδαλο. Ας μου την δίνανε και μένα έτσι τότε. Με όλες τις υποχρεώσεις πληρωμένες και τσάμπα να παίρνω τα κέρδη και να μην πληρώνω τίποτα.
Απάντηση
Διαπλεκόμενος02/05/201718:11
Προφανώς και γω μέσα στην διαπλοκή θα είμαι και δεν το ήξερα,αφού νοίκιασα καταστημα και ο ιδιοκτήτης μου χαρισε τα χρέη του προηγούμενου νοίκια, ΔΕΗ ΟΤΕ κ.τ.λ Σα δε ντρέπεστε λίγο λέω εγώ!
Απάντηση
@Διαπλεκόμενος02/05/201719:19
οχι εσυ δεν εισαι! ο νόμος λεει πως όταν αγοράζεις επιχείρηση αγοράζεις το ενεργητικό και το παθητικό που περιλαμβάνει και τα πρόστιμα, χρεη, δάνεια κτλ Αν σου τα χαρισουν εκει είναι διαπλοκή!
Απάντηση
Διαπλεκόμενος 02/05/201720:09
Μπορεί και να έχεις δίκιο φίλε μου!!!!!Η τόσο ευγενική απάντηση σου είναι σίγουρο ότι θα με κάνει να ξανασκεφτώ το προηγούμενο σχόλιο μου!!!Σε ευχαριστώ
Απάντηση
Bilmpo02/05/201718:10
Πιο απροκαλυπτη στηριξη εποχειρηματια σε κυβερνηση δεν υπηρξε ποτε!!!!
Απάντηση
τακης02/05/201718:09
Τι εγινε ρε παιδια σημερα ? Στημενη επιθεση απο ΔΟΛ ( Νεα) και Κ. Μητσοτακη ? Μαλλον πειραζει και η εξαγορα του «Πηγασου» και οχι του ΔΟΛ και οτι εσωσε την Σεκαπ την χρεοκοπημενη απο Τουρκικα χερια..κ εδωσε εκατονταδες θεσεις εργασιας. Γιατι δεν ρωτατε εκει στην ΝΔ ποια ηταν η συμφωνια το 2013 που τον παρακαλουσατε να παρει την Σεκαπ μεσω του Αντ. Σαμαρα και του Σ. Κεδικογλου ???
Απάντηση
doctor03/05/201701:07
Τι έγινε ρε μεγάλε σήμερα, πάλι ξέχασες το πρωινό χάπι?? αφού σε χαλάει λέμε…
Απάντηση
Παπαβασιλοπουλος κωστας02/05/201718:07
Κ.Σαβιδη μπορειται να θαυμαζετε,και να γλυφετε τον Τσιπρα γιατο δωρο που σας εκανε και μπραβο σας.Μπορειται να τον βαζετε στο ιδιο καδρο με τον Πουτιν και καλα κανετε.Το ποιος θα γινει πρωθυπουργος στην Ελλαδα δεν το αποφασιζετε εσεις κ.Σαβιδη αλλα ο ελληνικος λαος.Φανταζομαι οτι εχετε μαθει να περναει το δικο σας αγοραζοντας.Δεν εχετε ομως τοσα πολλα κυριε για να αγορασετε τις ψηφους των Ελληνων.Οσον αφορα την μελλοντικη σας ενασχοληση σας με τον τυπο μεσω ΔΟΛ και Πηγασου.,ειναι σαν να βαζετε την θηλια στο λαιμο σας.Βαζω οτι στοιχημα θελετε οτι απο την Ελλαδα θα φυγετε νυχτα και τρεχοντας.
Απάντηση
σταυρος02/05/201717:54
το 2013 ήταν έτοιμη τουρκικη τραπεζα να αγοράσει τη σεκαπ. Ενδιαφερόμενος κανεις. Ο τότε πρωθυπουργός Σαμαρας ζητά απο τον Ιβάν να των αγορασει για να παραμείνει σε ελληνικα χέρια. Το πρόστιμο για τη σεκαπ επιβλήθηκε πριν ένα μήνα και αφορούσε το 2009 όταν δηλαδή το. Έλεγχο και διαχείριση της σεκαπ είχε η ΑΤΕ δηλαδή το ελληνικό δημόσιο. Ο ιβαν αφού την εσωσε και επένδυσε εκατοντάδες εκκατομυρια τώρα του φόρεσαν πρόστιμο για παραβάσεις που τελεστηκαν το 2009 όταν δεν είχε καμια απολύτως σχέση με την εταιρεία. Οι άνθρωποι είναι γελοίοι. Πρέπει ο.ως να ξέρουμε οτι 15 βορειοελλαδίτες βουλευτές της ΝΔ ήταν απόντες. Ανάμεσα τους οι πρώην πρωθυπουργοι Σαμαρας και Καραμανλής. Καθόλου τυχαίο βέβαια.εστειλαν μηνυμα ότι διαφωνούν με τα καραγκιοζλικια του Κουλη.
Απάντηση
bla02/05/201718:41
Οταν εξαγοραζεται μια επιχειρηση δε καταβαλλεται ολο το ποσο.Υπαρχει καποιο υπολοιπο για πληρωμη τυχον φορολογικων και λοιπων παραβασεων. Ετσι λοιπον επρεπε να ειχε γινει.Οταν ελεγχεται η δικη μου επιχειρηση και μου καταλογιζουν απο το 2009 παραβασεις και προστιμα γιατι δεν σβηνονται? Φιλε μου ειναι πολυ ευκαιριακη η τοποθετηση σου .Δυστυχως πρεπει να καταλαβουμε οτι στηνεται καθεστως αναλογο με αυτο της Ρωσιας,της Βενεζουελας κλπ φασιστοειδων δυναμεων οπου το 99% χειροκροταει για ενα κομματι ψωμι(βλεπε επιδομα 300 ευρω) και το 1% ειναι τα κομματοσκυλα με τη κλικα των επιχειρηματιων που στηνουν και τους χαριζουν τα παντα και τους ταιζουν .Κλασσικη αριστεροφασισστικη λογικη.Με τη δεξια λογικη τα ιδια σκ…α αλλα μενει και κανα κομματακι για τους μικρομεσαιους που εξαφανισαν οι αριστεροι φωστηρες για να κανουν παρτι με τους παραπανω…..
Απάντηση
Ομαλος02/05/201718:29
Αυτο δεν ειναι ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ειναι δημιουργία διαπλοκής. Μας υποστηρίζεις σου διαγράφουμε χρέη. Σε άλλες επιχειρήσεις θα κανουν το ίδιο για να ορθοποδήσουν?
Απάντηση
@σταυρος02/05/201718:12
ΟΛΟΙ οι απόντες της ΝΔ έστειλαν εγγραφώς στην βουλη επιστολή και δήλωσαν πως θα ψήφιζαν κατά!! Επίσης όλη η ΝΔ ειπε πως μάλλον θα ψηφιζε ΝΑΙ αν η διαδικασια ειχε γινει νομιμα, δηλαδή να πηγαινε ο υπουργός και να ενημέρωνε πως πρόκειται για την ΣΕΚΑΠ, καλούσαν σε επιτροπή τους εργαζομένους να μιλήσουν, υπήρχε έγγραφο από το λογιστήριο του κρατους που διαβεβαίωνε για το ποσό κτλ.
Απάντηση
Spyros148 02/05/201718:59
Έξι βουλευτές της ΝΔ δεν έστειλαν επιστολή με την πρόθεση ψήφο τους, συμπεριλαμβανομένων των δυο πρων προθυπουργων…
Απάντηση
@Spyros148 02/05/201720:18
Λες πως ο Σαμαρας π.χ. που τον βριζει ο Ιβαν θα ψήφιζε ναι;; Γιατι να το κάνει αυτο; Αφου η ΝΔ ειπε πως ψηφίζει οχι γιατι η διαδικασία ειναι παράνομη, οχι για το αν συμφωνει ή διαφωνει. Αρα μας λες πως αυτοι που δεν ψηφισαν πιστευαν πως η διαδικασια ειναι νόμιμη; Αφου ο ιδιος ο Τσίπρας παραδέχτηκε πως είναι φωτογραφική!!
Απάντηση
Λευτερης02/05/201717:52
ΠΑΟΚ χρωστούσε πολλά. Σεκαπ χρωστούσε πιο πολλά. Μακεδονία Παλλάς κλειστό, και χρωστούσε παρά πολλά. Σουρωτή χρωστούσε και χρωστάει πολλά. Κατά τ άλλα ο Σαββίδης είναι η διαπλοκή.
Απάντηση
Τοτός03/05/201701:08
Το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ χρωστάς της Μιχαλούς!!!!
Απάντηση
@Λευτερης02/05/201718:44
αχχαχαχα μονος σου εδωσες την απάντηση! Αγοράζει οτι χρωσταει και μετα του χαριζουν τα χρωστουμενα!! Καθολου περιεργο, οι επενδυτες αυτο κάνουν;;
Απάντηση
Γιωργος03/05/201700:01
Ναι, δεν είδες, ουρά έκαναν οι επενδυτές για να τις πάρουν αυτές τις επιχειρήσεις κι εμείς τις δώσαμε τσάμπα στον Πόντιο…
Απάντηση
Αγύριγο κεφάλι02/05/201717:51
Tι κάνανε όλοι οι Τεμπέληδες κοπριτο-ΝΕΟΝΑΖΙ εδώ μέσα, σήμερα; Δεν πήγανε γιά καμιά δουλειά;___________Κάθονταν σαν γάιδαροι και έγραφαν ότι όλο τους φταίει η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
Απάντηση
Συγκριση Τσιπρα με Πουτιν! Ολα τα λεφτα!02/05/201717:47
Συγκριση Τσιπρα με Πουτιν! Ολα τα λεφτα! Τι θελει να μας πει ο Ιβαν? Ισως οτι οπως ο Πουτιν διαμορφωσε τη δικη του οικονομικη- πολιτικη ολιγαρχια, ετσι κανει και ο Τσιπρας? Τα συμπερασματα δικα σας!
Απάντηση
ΑΑ02/05/201717:46
Ήταν έτοιμος λεέι να χειροκροτήσει τον Τσίπρα στην ομιλία του για τη ΣΕΚΑΠ. Ναι…κι εγώ θα χειροκροτούσα αν μου χάριζαν εκατομμύρια απο τα χρήματα των φορολογούμενων ή μου έσβηναν πρόστιμα. Θα χειροκροτούσα πολύ δυνατά και θα έβγαινα στις εφημερίδες να πω τι καλός που είναι ο ηγέτης Αλέκσης.
Απάντηση
Tr02/05/201717:42
Απίστευτο! Το κάθε χαζοχαρούμενο εδώ μέσα γράφει ότι του κατέβει για τον Ιβάν, για τον Τράμπ και έχει άποψη επι παντός επιστητού. Πόσοι και πόσοι δεν μετατάχθηκαν επι ΠΑΣΟΚΟΝΔ από τις δήθεν κρατικοποιημένες επιχειρήσεις στο δημόσιο προς άγραν ψήφων; Πως ξεπουλήθηκαν και γιατί τελικά έκλεισαν όλες αυτές οι επιχειρήσεις; Τώρα που το λέει ο Ιβάν σας πείραξε;
Απάντηση
ξυπνηστε …….02/05/201717:33
Οσο εγω ειμαι ρωσος,τοσο ο σαββιδης ειναι ποντιος! Ο ανθρωπος ειναι πρακτορας του δικτατορα πουτιν και εχει ερθει στην ελλαδα με κεφαλαια της ρωσικης μαφιας, για να προωθησει τα σχεδια του πουτιν στα βαλκανια.Προσεξτε, ολες οι αγορες που εχει κανει,παοκ, σεκαπ,μακεδονια παλλας,ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,περιοριζονται μονο στην βορειο ελλαδα. Εσχατως δε,σε συνεργασια με τον τσαρλατανο, επιχειρει την αλωση μεγαλων συγκροτηματων τυπου και του mega, με μοναδικο στοχο την προωθηση του σκοτεινου στοχου της ρωσικης διπλωματιας ,που ειναι ενας και πολυ απλος, η αυτονομηση της μακεδονιας, ωστε ο ρωσικος στολος να εχει μια μονιμη προσβαση στη μεσογειο,στην χειροτερη δε για αυτους περιπτωση,τη δημιουργια στο λιμανι της θεσ/κης,αυτονομης ρωσικης ζωνης.Οπως καλα γνωριζετε αυτος ηταν ανεκαθεν ο στοχος του σταλιν, τον οποιο επιχειρησε να επιβαλλει με τον εμφυλιο. Σας θυμιζω επισης την αποφαση της ολομελειας του ΚΚΕ,διαρκουντος του εμφυλιου ,για αυτονομια της μακεδονιας.Ο κομμουνισμος στη ρωσια κατερρευσε αλλα οι στοχοι στην εξωτερικη πολιτικη δεν αλλαζουν! Αυτο που με θλιβει ειναι οτι απο τα προηγηθεντα σχολια αποδεικνυεται οτι οι συμπατριωτες μας δεν εχουν παρει πρεφα τι παιχνιδι παιζεται πισω απο τον ΠΑΟΚ και την πλατη τους και για αυτο ειναι αξιοι της μοιρας που αλλοι ετοιμαζουν για αυτους και τα παιδια τους!
Απάντηση
Σωστα02/05/201718:31
Ακριβώς έτσι είναι φίλε
Απάντηση
Seba Tobacco02/05/201717:59
Aς την έπαιρναν οι Τούρκοι την ΣΕΚΑΠ τότε. Ποσοστά Λεβέντη θα είχε ο Σαμαράς στην βόρεια Ελλάδα αν γινόταν αυτό.
Απάντηση
antilagos02/05/201720:41
ξύπνα ουγκ οι τούρκοι λόγο Ε.Ε επενδύουν στη Ελλάδα και αγοράζουν σοβαρότερες βιομηχανίες όπως Η ΜΕΛ
Απάντηση
t theo02/05/201717:33
ΒΛΑΞ.-
Απάντηση
Είστε όλοι….02/05/201717:31
Με παρωπίδες διαβάζετε κ δεν βλέπετε τίποτα! Δεν με ενδιαφέρει ποιος κ από που είναι, ούτε τον ζηλεύω, με ενδιαφέρει αν επενδύει σε ελληνικές επιχειρήσεις κ αν είναι οι εργαζόμενοι αυτών αυξανόμενα ευχαριστημένοι. Διαβάζω πράγματα απλά … κανείς μα κανείς επενδυτής δεν θα έρθει να αναλάβει να επενδύσει σε ΔΗΜΟΣΙΑ εταιρεία αναλαμβάνοντας πρόστιμα κ χρέη που το ίδιο το δημόσιο κ οι κυβερνήσεις δημιούργησαν με τη μάσα των βρωμιάρηδων πολιτικών στελεχών τους. Αν όμως τράβαγε την χρεωκοπία στη ΣΕΚΑΠ θα τον κατηγορούσατε χειρότερα. Όσο για το σχόλιο περί Πούτιν …. είπαμε κ. Ιβαν μην βρίζεις τον πρόεδρο της Ρωσίας! Ας βάλετε έξυπνοι πολιτικαντηδες των σχολίων τον εαυτό σας στη θέση ενός επενδυτή κ μετά στραφείτε εναντίον του. Από τη μια βρίζετε επιχειρηματιες που παίρνουν τα μπογαλάκια τους κ φεύγουν κ από την άλλη βρίζετε κ πάλι αυτούς που προσπαθούν να κάνουν κάτι, ελέω πόλιτικων συμφερόντων. Η αιώνια αρρώστια του έλληνα.
Απάντηση
Πήτερ Παν02/05/201717:30
Κόψτε τις μπούρδες και συνέλθετε. Επιτέλους ένας επιχειρηματίας λέει ξεκάθαρα τι τραβάει από τους πολιτικούς μας. Και προφανώς δεν είναι ο μόνος. Αράξτε λοιπόν στις καφετέριες γιατί δουλειές γιόκ.
Απάντηση
Πόντιος 02/05/201717:27
Να μην ξεχνάμε εμείς οι Πόντιοι που το παίζει για ποντιος ο 100 %Ρώσος ποιος φταίει για την Μικρασιατικη καταστροφή μήπως λέω οι Ρωσοι μηπως και ας αφήσουν την Ορθοδοξια ησυχη.Φτάνει έχουμε χορτάσει από Σωτηρες.Ενας Μακεδονας και ποντιος.
Απάντηση
Μικρασιάτης από Νικομήδεια02/05/201718:07
Πες τα χρυσόστομε! Στο μνημείο που σήκωσε ο Κεμάλ στην Πλατεία Ταξίμ για την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, με υπόδειξή του, στη 2η σειρά, πίσω από τον ίδιο, έχουν βάλει τους Ρώσους Βοροσίλοφ και Φρούντζε, για την καθοριστική βοήθεια της Ρωσίας στη νίκη κατά της Ελλάδας! Οι δικοί μας τα ζώα ούτε που τα ξέρουν αυτά.
Απάντηση
Υποζύγιο 02/05/201719:29
Τα όπλα στον Κεμάλ οι Ρώσοι τα έδωσαν. Την πρώτη προδοσία στους Έλληνες πριν την επανάσταση του ’21 οι Ρώσοι την έκαναν που τους πούλησαν στεγνά. Τον εμφύλιο στην Ελλάδα οι Ρώσοι τον υποκίνησαν αφού βρήκαν ντόπιους χρήσιμους ηλίθιους. Ο καλύτερος φίλος του ερντογάν είναι ο βλαδίμηρος. Όταν πήγε ο Kύπριος να ζητήσει πενταροδεκάρες από τον βλαδίμηρο, ούτε να τον δει δεν καταδέχτηκε. Τις μεγαλύτερες κτηνωδίες τον προηγούμενο αιώνα οι Ρώσοι τις έκαναν στους ιδιους τους πολίτες τους. Τι να πει κανεις που υπάρχουν ακόμα ζώα στην Ελλάδα που υποστηρίζουν αυτό το βάρβαρο λαό με μεθύστακες που ποτέ δεν πρόσφερε τίποτα ούτε στην Ελλάδα ούτε στην ανθρωπότητα.
Απάντηση
Γιάννης Γ03/05/201700:26
Πως και δεν πρόσφεραν στην Ελλάδα? . Χιλιάδες δίμετρα πιπίνια R20 ήλθαν στην Ελλάδα. Τόσα μπακούρια που ηταν στα αζήτητα από Ελληνίδες βρήκαν την χαρά της ζωής και αυτοί.
Απάντηση
Μπερικλής02/05/201717:16
Ζήτω ο Μπαοκ η μπουγάτσα και το Μπασοκ.
Απάντηση
tasos02/05/201717:16
Ενταξει ξεφυγαμε ελεος…. Σαν να αγοράζεις αυτοκίνητο και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να σε κατγγέλει για απλήρωτα πρόστιμα δικά του… Φωνάζει ο κλεφτης…
Απάντηση
είναι γεγονός03/05/201701:10
ότι έχεις ξεφύγει τελείως, μιλάμε για πολλά καμμένα λάδια…..
Απάντηση
Βρε νούμερο Σαββίδη02/05/201717:15
Μάθε μια λέξη ελληνικά, που λίγδωσε το εντέρο σου στην Ελλάδα και το παίζεις και «ιστορία»!!!
Απάντηση
ΝΙΚΟΣ02/05/201717:33
Δυστυχώς φίλε μου το έντερο του λίγδωσε στην Ρωσία,επειδή είναι τσιράκι του Πούτιν. Αν περίμενε να πλουτήσει εδώ, μάμα τα. Εδώ θα αγοράσει τον Σύριζα και θα τον προσκυνά ο Αλέξης μαζί με όλο το τσίρκο του.
Απάντηση
Dimitritrianta02/05/201717:12
Σωστά τα λέει ο Ιβανάκος. Σωστές και οι συγκρίσεις, Τσίπρα και Πούτιν. Και οι δύο είναι γιουσουφάκια της Άντζιε. Και οι δύο δικτατορίσκοι της δεκάρας μην ξεχνάμε τι έκανε για να επανεκλεγεί μετά από 2 φορές πρόεδρος και μια της μαριονέτας. Αυτά οραματίζεται και ο δικός μας. Τώρα για να ασχοληθεί με την πολιτική γιατί όχι αν μπορεί να εκλεγεί δημοκρατία έχουμε. Δεν γνωρίζω ποιοι τον συμβουλέυουν αλλά μην μπλέκει την πολιτική με το επιχειρείν γιατί πολύς κόσμος θα κλαίει τις δουλειές του. Η Ελλάδα δεν είναι Ιταλία και αυτός δεν είναι Μπερλουσκόνι.
Απάντηση
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ -ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ02/05/201717:08
Σιγά που για χάρη της σεκαπ, ο Μητσοτάκης θα άφηνε την ευκαιρία να κρεμάσει τον Σύριζα και τον Τσίπρα για έκτη φορά δίπλα στον Καλογρίτσα, στον Φώτη Μπομπ, στον Πετί (Λαζάρ), στο Επ (100δόσεις ανω των 10 εκατομ), στον Πλέσσα (Ρ3ΟΡΙΟΝ), και τώρα στον Σαββίδη. Το Μαξίμου τα δίνει όλα για διαπλοκή αλλά ο Μητσοτάκης κτυπά στον αδόξαστο και δεν χαμπαριάζει.
Απάντηση
ΜΠΕΝ ΤΕΝ02/05/201717:05
Δεν ήμουν σίγουρος αν ο τύπος αυτός είναι πατριώτης η λαμογιο. Μετά τις δηλώσεις υπέρ Τσιπρανδρεου δύσκολο να τον πεις πατριώτη.
Απάντηση
ΚΩΣΤΑΣ02/05/201717:04
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ. ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ Β.ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΤΙ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ.
Απάντηση
QE02/05/201717:34
Κακή αντιγραφή του Κοσκωτά – ο καταληψίας είναι ένα μίζερο κακέκτυπο του σιδερένιου και ο Σαββίδης μια πιο γλοιώδης και άσχημη έκδοση του Κοσκωτά.
Απάντηση
Αυτή είναι η Ελλάδα 02/05/201717:04
Ίδιοι !!! Μην πω κ μεγαλύτερου εκτοπίσματος φυσικά ο Αλέξης!! Κάτι σαν πλανητάρχης ένα πράγμα
Απάντηση
man02/05/201716:58
Να πω την αλήθεια τον Μακροπουλο δεν τον συμπαθώ…Τον θεωρω εμπαθή και δογματικό…Αλλά αυτή η συνέντευξη είναι τεράστια επιτυχία….Πολλά συγχαρητήρια!!!
Απάντηση
ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ02/05/201716:56
ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΧΤΑ , ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΩΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ,ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙΑ (ΜΕ ΔΑΔΕΣ, ΝΑΖΙ,ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΥΣ) ωστε να τον απομονωσουν ευκολα……ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ
Απάντηση
@ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ02/05/201718:00
Μα αυτος πιστεύει πως ο Τσιπρας ειναι πολυ καλός, θεωρεί πως διοικεί πολύ καλά την χώρα και τον συγκρίνει και τον Πουτιν (που ο Ιβαν τον εχει θεο). Αρα εφόσον μας κυβερνά ο Τσίπρας έχουμε ηδη σωθεί !!! αχαχαχαχαχα
Απάντηση
Σωτηρης02/05/201716:52
Και εγώ είμαι Παοκτζης αλλά για κρατεί τι γίνεται με τον Ρώσο;;;;;;;; Έχετε δει τον γυιο του;;;;;;;Εξαιρετικός κύριος…….
Απάντηση
αλεξη και πανουλη 02/05/201716:51
αν μου διαγραψετε τα προστιμα που εχω στην ταβερνιτσα μου 30.000 σας ψηφιζω εγω και αλλοι 10-15 της οικογενειας και σε βλεπω σαν θεους , καθε ημερα με εσας θα ξυπναω και κοιμαμαι . Αναμενω νέα σας εδω χαρισατε 38 εκ για να αγορασει τον ΠΗΓΑΣΟ και να σωθεί ο μεχρι χθες διαπλεκομενος και μεγαλο……ολιγαρχης κλπ κλπ
Απάντηση
εσυ02/05/201717:21
αν αγορασεις αυτοκινητο πληρωνεις τα τροχαια προστιμα του προηγουμενου;;;
Απάντηση
εγω02/05/201717:54
εάν σου έχω πληρώσει λιγότερα για το αυτοκίνητο γιατί έχω υπολογίσει και τις κλήσεις ναι θα τις πληρώσω
Απάντηση
g02/05/201717:49
Το αυτοκίνητο είναι α.ε? Κόλλησες σε κάτι και το έχεις γράψει σε 10 σχόλια
Απάντηση
Αν ριξω προστιμα στην ταβερνα που εχεις εδω 02/05/201717:21
και 5 χρονια επειδη οι προηγουμενοι εκλεψαν πριν 10 χρονια,θα ηθελες να τα πληρωσεις βρε σπιρτο?Αντι να κυνηγαμε αυτους που εκαναν την λαθρεμπορια,κυνηγαμε αυτον που δεν θελει να πληρωσει τα αισχη των προηγουμενων?
Απάντηση
λαλακης 02/05/201716:51
Κι εμένα αν κάποιος μου σβηνε χρέη κ πρόστιμα θα τον έλεγα Θεάνθρωπο. Τι Πούτιν κ βλακειες…
Απάντηση
POK02/05/201716:50
Ξέρει κανένας που βρίσκεται ο Κοσκωτάς σήμερα;
Απάντηση
Τιμος02/05/201716:49
Καλά τα Ελληνικά του καλύτερα και από τα Αγγλικά του Τσίπρα!!!!!!!! Άντε να χαθητε ρεεεεεεεεεε
Απάντηση
Τασος02/05/201716:47
Δηλαδή εάν ……βρει να αγοράσει καμμία αποθήκη στη Πάτρα θα μας πει ότι νοιώσει ……Πατρινός;;;; Μεγάλος καραγκιόζης ο άνθρωπος…….
Απάντηση
μαεβιους παχατουριδης02/05/201716:47
Πώς κατάλαβε τι είπε ο Τσίπρας κι ήθελε να χειροκροτήσει κιόλας? τα ειπε κ στα ρώσικα ο Αλέξης?
Απάντηση
??????02/05/201716:46
ΤΣΙΠΡΑΣ «ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΟΙ»……ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΟΥΡΗΣ ΜΠΟΠΟΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΜΕΛΛΙΣΑΝΙΔΗΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ
Απάντηση
Δακης02/05/201717:19
Μπράβο στο πρώτο θεμα που κατάφερε και πήρε συνέντευξη από αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο… όσο για τα χρέη δηλαδή τι να έκανε η κυβέρνηση να μην τα χάριζε? τι φταίει ο κυριος σαββιδης αν η προηγουμενη κυβερνηση της νεας δημοκρατιας ηταν διαπλεκόμενη? εμ μας εσωσε ο ιβαν εμ ζητανε και τα ρεστα , πιο καθαρός άνθρωπος δεν υπαρχει γιαυτο και προσπαθουν να τον βλαψουν…
Απάντηση
Γιώργος02/05/201717:16
Συγχαρητήρια για τη συνέντευξη που πήρατε, εγώ είμαι από Ξάνθη η αδερφή μου εργάζεται στη ΣΕΚΑΠ , δεν υπάρχει μέρα που να μην ευχαρίστησε από τη ψυχή της τον Ιβάν Σαββίδη για ότι έχει κάνει..
Απάντηση
Νίκος!02/05/201717:14
Ζω στην Ξάνθη και ξέρω πολύ καλά την υπόθεση. Η ΝΔ ξεχνάει να πει ότι η παράβαση έγινε το 2009. Το ΣΔΟΕ είχε έτοιμο πόρισμα το 2011 και περίμενε ως το 2014 για να το στείλει στο τελωνείο για να βεβαιωθεί το πρόστιμο. Περίμεναν τον νέο επενδυτή και ο Σαββίδης πήρε τη ΣΕΚΑΠ το 2013, πριν την βεβαίωση του προστίμου.
Απάντηση
νικος02/05/201717:13
είσαι άσχετος!
Απάντηση
ΛΑΛΑΚΗΣ 02/05/201716:45
Μέρα ντροπής για όλους τους ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά τον ΠΑΟΚ….Ο ΠΑΟΚ πρόεδρε είναι πάνω από αυτούς αλλά για σένα τελικα είναι μπιζνα με μεγάλο και φανατικό κοινό
Απάντηση
Μαρια02/05/201716:45
Ποιος είναι αυτός ο αλλοδαπός καραγκιόζης;;;; Ωραίος δημοκράτης είναι να τον χαίρεστε τον …….Ρώσο
Απάντηση
kostas02/05/201716:44
ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΡΕ ΜΑΦΙΟΖΕ! ΠΟΣΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΒΟΤΚΑ ΕΔΩΣΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΕΛΤΣΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ?
Απάντηση
Μπαμπούσκα02/05/201716:41
Τράβα να μάθεις ελληνικά ρε.
Απάντηση
Πίνδαρος02/05/201716:31
Πρέπει να πάρεις μια μεγάλη φωτογραφία του Τσίπρα και να γυρίζεις την Ελλάδα .
Απάντηση
Ελλην02/05/201716:29
ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΠΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ ΑΛΛΟΥ
Απάντηση
xristos02/05/201716:26
Oι μασκες επεσαν, ο μυστικος πρακτωρ αποκαλυπτεται, και φυσικα αποκαλυπτει και απο ποιους υποκινειται, αν νομιζει οτι οι φιλαθλοι-οπαδοι της ομαδας (ΠΑΟΚ) που αγορασε θα αποτελεσουν ασπιδα για αυτον και τα σχεδια του εχει πλανη οικτρα. Πολλες φορες στο παρελθον ο ρωσικος παραγοντας προσπαθησε να αποκτησει προσβαση στη θαλασσα και απετυχε, οπως θα συμβεί και τωρα. Το μονο που θα καταφερει ειναι να μην πληρωσει το προστιμο της ΣΕΚΑΠ, τωρα για ΔΟΛ και καναλια ας δουμε πρωτα τι εχει να πει η Γατα των Ιμαλαιων και ο δυτικος παράγοντας.
Απάντηση
εσυ εισαι σαινι02/05/201716:58
ως γνωστον ο σκοπος του μυστικου πρακτορα ειναι να αποκαλυφθει.Μπραβο,εισαι φοβερος
Απάντηση
Συμπατριωτες02/05/201716:25
Το διανοουμαστε αυτο που συμβαινει; Για ποιον ομογενη και πρασινα αλογα μιλαμε; Ο ανθρωπος ειναι καυκασορωσος!!! Εχουμε επιτρεψει να μπουν οι «κοριοι» του πουτιν στην Ελλαδα. Το οτι υποστηριζει τον τσιπρα πρεπει να μας προβληματισει εντονα. Αυτο το παραμυθι οτι επειδη ειναι ορθοδοξοι ειναι και φιλοι πρεπει να τελειωνει, κοιτανε μονο τα συμφεροντα τους…, δεν εχουμε τιποτε να μοιρασουμε με τους βλαχορωσους!
Απάντηση
Γιάννης Κ02/05/201716:23
Ξεδιάντροπος, θρασύς και προκλητικός ο ρώσος. Έτσι είχε μάθει βλέπετε από τα χρόνια του κομμουνιστικού καθεστώτος που τον έκανε ολιγάρχη, με τον ίδιο τρόπο φέρεται και τώρα. Με το έτσι θέλω να περνάνε νόμοι που να του χαρίζουν εκατομμύρια και να έχει το θράσος αυτό το υποκείμενο να μιλά για τα πολιτικά πράγματα στον τόπο μας. Αλλά πού θα πάει; Θα έρθει η ώρα που εσύ και ο υπάλληλός σου ο τσίπρας θα πληρώσετε μέχρι τελευταίας δεκάρας τις ανομίες σας. ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΕΤΕ ΟΛΑ…..
Απάντηση
Κριμα02/05/201716:23
Στο πτωμα της ρημαγμενης Ελλαδας πλακωσαν οι υαινες….
Απάντηση
Ιερεμιας02/05/201716:14
Αν είχες έστω και ένα γονίδιο ελληνικό από μικρός θα είχες μάθει στοιχειώδη ελληνικά πρόεδρε της ΠΆΕ. ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΩΝ. ΑΝ όπως λες είσαι Έλληνας τότε θα έπρεπε να είχες μοιάσει τους μεγάλους ευεργέτες του έθνους ,αλλά εσύ δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να αγοράζεις κοψοχρονιας φιλέτα με ρούβλια που απέκτησες όπως όλοι οι Ρώσος ολιγαρχες δηλαδή παράνομα και επειδή βρήκες τους μομολουκους του μπαοκ να σε χειροκροτουν νομίζεις ότι είσαι σπουυδαιος. Αν είχες δε και λίγο μυαλό θα έλεγες στον κολλητό σου Τσιπρα να πάει στον αγύριστο για να μην ξεπεράσουν τα δύο εκατομυρια τα νοικοκυριά που διαβιωνουν σήμερα κάτω από το όριο της φτωχιας,αλλά είσαι συνιθισμενος εσύ σε τέτοιες καταστάσεις μεγάλωσες στην ουρά για μια φέτα τυρί ή μισό κοίλο κρέας κροκόδειλου στην αγαπημένη σου μπολσεβικικη σοβιετικά ενωση. Και μην ξαναβαλεις στο στόμα σου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρ.γιατί τον εξέλεξαν 400 χιλιάδες νέο δημοκράτες ενώ εσένα σε χειροκροτουν 100 ρομα από το Κορδελιό δεν σε φταίει ο Μητσοτάκης αν σε έφαγαν ο Τσιπρα και ο Παππάς τα εκατομυρια για το κανάλι που σου υοσχεθηκαν και ήταν μαιμου. Αν έχεις δε ουμπαλα πες μας πως απέκτησες τα εκατομυρια σου
Απάντηση
@Ιερεμιας02/05/201716:26
Δεν είναι Πόντιος, σταματήστε να το λέτε επιτέλους!!! Γεωργιανός είναι!
Απάντηση
GG02/05/201716:23
ασχετε….ποιος ελληναρας πλουσιος διαπλεκομμενος αγορασε ελληνικες επιχειρησεις χωρις δανειο;;;;;ισα ισα οι λιγες μεγαλες φυγαν εξω ΦΑΓΕ πχ…..ακομα και Σουπερ μαρκετ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ 2 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ FYROM
Απάντηση
Νικος02/05/201716:09
Τελικά δεν υπάρχει σωτηρία !!!
Απάντηση
acritas02/05/201716:05
Πιθανότερο είναι να μην ξαναπάρει πρωτάθλημαο ΠΑΟΚ παρά να μη γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης!!! Ρε που μπλέξαμε!! Οι Παοκτζήδες εννοώ!!!
Απάντηση
Ελληνας02/05/201716:04
Δε ντρέπεστε εσείς οι Ανθελληνες που βρίζετε τον Σαββιδη. Εχει χαθεί η έννοια της κοινής λογικής σ’ αυτή τη χώρα. Υποστηρίξετε λαμόγια πολιτικούς. Αίσχος
Απάντηση
MK02/05/201716:23
Άντε χάσου ρε σκουπίδι που βάζεις και ‘Έλληνας’ και πας να πουλήσεις και πατριωτισμό – καθάρματα.
Απάντηση
ΝΣ02/05/201717:33
Και τι σε νοιάζει εσένα αν είναι Έλληνας ή ότι τέλος πάντων είναι; το θέμα είναι να επενδύσει κ να έχουν οι άνθρωποι δουλειά!
Απάντηση
Μηνάς02/05/201716:04
Χαρακτηριστικοί οι ύμνοι προς τον Τσίπρα, αλλά και η αντιπάθεια προς τον Κυριάκο. Προφανώς εκφράζει τις επιθυμίες του Πούτιν, ο οποίος πολύ θα ήθελε την Ελλάδα εκτός του ευρώ
Απάντηση
Πρωην Νεοδημοκρατης02/05/201715:57
Σ αυτο που εχει απολυτο δικιο ο Σαββιδης ειναι οτι ο Κυριακος ειναι πολυ λιγος μπροστα στον Τσιπρα. Η ΝΔ εχει ικανα στελεχη αλλα επελεξε αρχηγο με τον ιδιο τροπο που εγινε ο Γιωργακης αρχηγος του πασοκ….. με το ονομα. Οι ελληνες ομως δεν τρωνε το παραμυθι παλι του ονοματος και δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλουν παλι ενα βλακα πρωθυπουργο λογο ιστορικου πολιτικου ονοματος. Ετσι ο Τσιπρας θα ειναι πολυ καιρο επανω αφου η αντιπολιτευτικη πολιτικη ειναι υπο του μηδενος.
Απάντηση
g02/05/201717:52
Ε βέβαια συριζοτρόλ προτιμούσατε άλλον για πρόεδρο.
Απάντηση
@02/05/201716:28
Η ΝΔ του Μητσοτάκη για πρώτη φορά εχει πάρει όλο το κέντρο, έχει και 13% δεξιά της κι έχει απομονώσει την Αριστερά (που προσπαθεί με διαπλοκή και ‘μερκελισμό» να παρατείνει τον επιθανάτιο πολιτικό και οικονομικό ρόγχο της). Είμαστε μέσα σε ένα μακροχρόνιο αγώνα χαρακωμάτων και φθοράς. Αλλά Δομικά, για α’ φορά είμαστε Καβαλα στο άλογο. Η πρωην αριστερή Ελλάδα έχει εξαρθρωθεί απο τα θεμέλια και δεν υπάρχει πια. Ο Τσιπρας δεν τολμά εκλογές όπως έκανε 3 φορές. Αυτό λέει πολλά.
Απάντηση
@02/05/201717:11
Πάλι όνειρο είδες; Ξαναπέσε για ύπνο, σου δίνει ευτυχία.
Απάντηση
ΑΤΛΑΣ02/05/201716:17
Ετσι ακριβώς … έχεις απόλυτα δίκιο φίλε…. και όσοι βλέπουν χωρίς παρωπίδες έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα, ο Κυριάκος είναι απολύτως λίγος.
Απάντηση
YiannisM02/05/201716:09
Είσαι κλασσική περίπτωση Έλληνα. Θέλεις να είσαι δημόσιος υπάλληλος, που να σε έχει βολέψει κάποιος (φυσικά όχι με ΑΣΕΠ) , να πληρώνεσαι με 3000 ευρώ και να παράγεις για 200 και τέλος να ζεις την ζωή ενός εκατομμυριούχου.
Απάντηση
MK02/05/201716:21
Συριζολαμογιο είναι – τομάρι που ελπίζει να συνεχίσει να γλύφει κανένα κόκκαλο καθώς είναι άχρηστο για οτιδήποτε άλλο. Αυτά που λες ούτε περνάνε από το πετσί του.
Απάντηση
Νυν σκουλήκι02/05/201716:05
Είπε το ποντίκι υπερασπιζόμενο τον ποντικομούρη πράκτορα που του έκανε η συμμορία δώρο εκατοντάδες εκατομμύρια. Η Ελλάδα πάντα ήταν γεμάτη πεμπτοφαλαγγίτες.
Απάντηση
Μονικα02/05/201715:55
Και έμενα αμα μου χάρισε καποια πρόστιμα που εχω θα τον εβλεπα σαν τον Κένεντι, τον Φιντέλ Κάστρο η σαν την Μόνικα Μπελουτσι αν γουσταρει
Απάντηση
Spyros148 02/05/201718:41
Δεν τα δημιούργησε ο σαββιδης τα πρόστιμα αλλά οι διαχειριστές επι κυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, αν δεν τα διαγράφανε ο Σαββιδης θα πτώχευε την εταιρεία κ θα έβαζε λουκέτο, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;;
Απάντηση
Usa02/05/201715:55
Σας δουλεύουν ψιλό γαζί
Απάντηση
πεςπες02/05/201715:51
ΠΩΠΩ βρώμα και δυσωδία διαπλοκής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Απάντηση
Αναποδεμος02/05/201715:49
Ο Σαββιδης ειναι η χαρα του αντιμητσοτακισμου.Ο Παπαμιμικος γελαει σε καποια γωνια.Το μονο ενδιαφερον της συνεντευξης,ειναι οτι επιχειρηματιας παιρνει ξεκαθαρη θεση εναντιον εν δυναμει πρωθυπουργου.Και το κανει με τετοιες δημοσκοπησεις.Βεβαια σε 2 χρονια μπορεις να τους βλεπεις αγκαλια
Απάντηση
θεσσαλονικη02/05/201715:48
Εχει σωσει τοσες επιχειρησεις και ο καθενας το μακρυ και το κοντο του.Και οσοι λενε τις πηρε κοψοχρονια ας πηγαινε αλλος να τις αγορασει.Μπραβο στον Σαββιδη που εχει δωσει τοσες δουλειες σε ανθρωπους και εχει σωσει ανθρωπους σε θεματα υγειας!
Απάντηση
ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ02/05/201716:26
Τι λες ρε οργιο?Δηλαδη για να σωζει επιχειρησεις ο πρακτορας πρεπει να ξαναγραψουμε τους κανονες της παγκοσμιας οικονομιας…Οταν αγοραζεις επιχειρηση την αγοραζεις με κερδη και με ζημιες,ενω εδω ο πρακτορας σου αγορασε εν γνωσει του(σεπολυ χαμηλο τιμημα) μια επιχειρηση που εχει χρεη και τωρα ερχεται ο μ@λ@κ@ς ο Πινοκιο και του τα χαριζει ολα!!!! Αντε τραβα τωρα στην κολεκτιβα σου τρολ της Κουμουνδουρου!
Απάντηση
Εξυπνάκιας είσαι;02/05/201717:35
Μιλάμε για ΔΗΜΟΣΙΑ επιχείρηση!
Απάντηση
Σιγουρα02/05/201720:52
Το οποιο σημαινει….??? Για να δουμε σου γραψανε να πεις?
Απάντηση
ΤΖΩΝ ΦΥΣΤΙΚΗΣ02/05/201715:44
Είμαι με κο Ιβάν.Στηρίζω Ρώσικη Μαφία για την ανάπτυξη
Απάντηση
θανάσης02/05/201715:43
Και εμένα αν με χάριζε 40 εκατομμύρια κυρ. Σαββίδη θα ήταν καλός ο Τσίπρας .Αλλά όταν φορολογεί την φτώχεια ( όταν το αφορολόγητο είναι 5680 ευρώ , εδώ είναι ο φτωχός ) για να σας χαρίζει εκατομμύρια τότε όχι μόνο δεν είναι καλός αλλά απατεώνας , ληστής που κλέβει τον φτωχό για να τα δίνει στους δικούς του .Αγόρασες την ΣΕΚΑΠ φθηνά τζάμπα θα έλεγα γιατί χρωστούσε ‘ολο τον κόσμο και τώρα δεν θέλεις να πληρώσεις ( εκτός βέβαια τις τράπεζες , τους αγρότες που δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά ) και το δημόσιο άλλα είναι τα χαϊβάνια εσύ έχεις τον Τσίπρα κολιτό ΑΜ δε θα σας περάσει. θα βγεί ο Μητσοτάκης και τότε τα λέμε.!!
Απάντηση
arena02/05/201715:40
Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ,Ε ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
Απάντηση
Ιδιωτικός Υπάλληλος02/05/201715:36
Το ερώτημα προς όλα τα Συριζοτούβλα δεν είναι αν θα πρέπει ή όχι να αγοράζει επιχειρήσεις αλλά, αν θα πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση έναντι άλλων. Το ότι επενδύει στην Ελλάδα είναι καλό αλλά, το να του σβύνεις 38 εκατμ πρόστιμα γιατί είναι κολλητός σου πάει πολύ. Αυτά τα χρήματα και άλλα πολλά πάνε στο χρέος και μετά στις πλάτες μας. Κατρακύλα. Μην ξεχνάμε ότι ο Σύριζα ήταν που του έσβησε και με τον ΠΑΟΚ 20 εκατ. Αν τα έκαναν άλλοι θα ανέβαιναν στα κάγκελα οι Συριζαιοι. Έλεος με του αλήτες.
Απάντηση
k02/05/201715:36
Ρωσομπλιετ.
Απάντηση
ΠΡΟΣΟΧΗ02/05/201715:32
Αυτος θα διασπασει την Ελλαδα στα δυο. Με την εταιρεια των ρψσσικψν χρηματων στην Κυπρο.Οι ρωσσοι θα αποκτησουν εξοδο στο αιγαιο.
Απάντηση
Τα βρίκανε02/05/201715:24
Απο οτι φαινεται με το Συριζα ,εκεί που τα είχαν χαλάσει με το διαγωνισμό για τα κανάλια.Η διαπλοκή του Συριζα ,έχει πλέον όνομα,θα αποκαλυφθεί στο μέλλον από άλλη κυβέρνηση
Απάντηση
Νεοδ/κρατης από Πελ/νησο02/05/201715:22
Μήπως έχουμε τρελαθεί; Ο άνθρωπος βάζει λεφτά, αγοράζει υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, επενδύοντας στη Χώρα και εμείς υπερασπιζομεθα τους πολιτικούς που μας κλέβουν; Εγώ υποκλίνομαι σε όποιον δίνει δουλειά και σε έναν άνθρωπο.
Απάντηση
Kouponakias02/05/201715:44
Απλα απαραδεκτος για επιχειρηματια.Ειναι η νεα διαπλοκη και εσυ χειροκροτας.Αστα αυτα περι Νεοδημοκρατη και σαχλαμαρες.Κουπονακι παιρνεις απο Κουμουνδουρου ξεκαθαρα.Πουλημενος αριστερος που οταν τον μπουκωσουν κανει τεμεναδες στον αφεντη.Τοσο ξεφτιλα.
Απάντηση
$02/05/201715:35
Σύντροφε, υποκλίνεσαι και σε μαφιόζους που δίνουν «δουλειά» σε ανθρώπους? (χωρίς να πω ότι είναι μαφιόζος ο άνθρωπος).
Απάντηση
Περικλής 02/05/201715:29
Τον βρίζουν επειδή είναι οπαδοί αντιπάλων ομάδων του ΠΑΟΚ.
Απάντηση
Να είσαι καλά φίλε 02/05/201716:20
Που μας ενημέρωσες ότι υπάρχει και ομάδα ΠΑΟΚ..Αυτή που το τελευταίο πρωτάθλημα το πήρε το 1985 και το επόμενο το 2135..Να είσαι καλά γελάσαμε ..άκου ομάδα ο ΠΑΟΚ…Θα κυττάτε την πλάτη της Ολυμπιακάρας μια ζωή Μπαοκτζήδες
Απάντηση
Περικλής 02/05/201717:52
Λίγα πρωταθλήματα αλλά πολύς λαός. Γι’αυτο και το μίσος από τους αντιπάλους.
Απάντηση
ΠΡΟΣΟΧΗ 02/05/201716:48
ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ ΜΗ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΟΥΡΜΑΝΣΚ
Απάντηση
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ02/05/201715:19
ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ, ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΡΩΤΟΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ SITE ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ή ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΙΝΣΗΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απάντηση
αληθειες02/05/201715:17
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΥΡΙΖΑ -ΙΒΑΝ. υπαρχει μια προδοτικη αριστερα που κανει την βρωμικη δουλεια για το συστημα που δεν μπορει να κανει η δεξια.
Απάντηση
γεγονός02/05/201715:15
Πρακτικές Σόβιετ στην Ελλάδα, είναι αυτό που μας έλειπε!!!
Απάντηση
Αριστείδης ο Δίκαιος02/05/201715:40
Τώρα, που τους ξεβράκωσε όλους, τώρα αρχίζουν και γίνονται όλοι ηθικοί και παραμιλούν για σοβιέτ και κουραφέξαλα. Ο άνθρωπος είπε οτι είναι καπιταλιστής και τον ενδιαφέρει το κέρδος. Το κακό για πολλούς είναι, οτι ανέδειξε την γύμνια τους, την αμορφωσιά τους τις λαμογιές τους, τις παράνομες πρακτικές τους, την τσαπατσουλιά τους και γενικά την ασχετοσύνη τους. Έγινες κακός κ. Σαββίδη, διότι χτύπησες το βρώμικο πολιτικοεπιχειρηματικό κατεστημένο και ανέδειξες την βρωμιά του. Γι αυτό σου κάνουν λυσσαλέο πόλεμο, διότι βλέπουν σιγά-σιγά να χάνουν τα κεκτημένα τους.
Απάντηση
@02/05/201715:54
βρε συ, οι υγιείς επενδυτές δεν πολιτικολογούν ουτε κομματιζονται, ουτε νταραβερίζονται με πρωθυπουργούς. Ξεμπροστιάστηκε η διαπλοκή Συριζα-ανελ. Αν αυριο βγεί καποιος τριτος και βρίζει το βρώμικο συστημα Τσιπρα, εσυ θα πας μαζι του; Ο Σαββίδης και ο Τσιπρας, την ξαναπάτησαν. Γιαυτό σκούζουν από την Παρασκευή. Ο αγώνας θα είναι αδυσώπητος.
Απάντηση
λαρισας02/05/201715:12
Τα χρεη της σεκαπ χαροζονται στο νεο ιδιοκτητη ετσι και τα χρεη της νδ πασοκ και λοιπων κομματων χαριζονται στους νεους ιδιοκτητες απλα πραγματα οχι δυο μετρα και δυο σταθμα λαμογια συριζαιοι πουaaaaελλαδα δεν σωζεσαι με τιποτα
Απάντηση
Απόδημος02/05/201715:04
Τριτοκοσμική μπανανία όπου ένας … πράκτορας πάει να αντικαταστήσει τον κύριο βοσκοτόπια για να βοηθήσει τη συμμορία να ελέγξει τα πρόβατα.
Απάντηση
Κανένας 02/05/201715:04
Γλιτώσαμε απο τον Λαζοπουλο μας φορτώθηκε ο Σαββιδης. Δηλαδή ο λαός πρέπει να διαλέγει αυτόν που τον σερβίρουν οι επιχειρηματίες. Και εγω αν πχ αποκτήσω το πλειοψηφικό πακέτο μιας εταιρίας μπορώ να μη πληρώσω τους προμηθευτές και τους πιστωτές επειδή τους διάλεξε η προηγούμενη διοίκηση; είμαστε με τα καλά μας;
Απάντηση
@3202/05/201715:51
Που διάβασες για προμηθευτές και πιστωτές; Αυτούς τους εξόφλησε όλους.
Απάντηση
Κίμων 02/05/201715:14
Είναι μια πρόοδος. Απο τον ανευθυνο γελωτοποιο διασκεδαστη Συριζοκυρατσων καλύτερα ο Τσιπρας να ακούει σοβαρούς επιχειρηματιες.
Απάντηση
Wol02/05/201715:10
Πες τα ρε φίλε γιατί εδώ θα μας τρελάνουν
Απάντηση
TEO02/05/201715:03
ΓΙΑΤΊ ΒΡΊΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ?
Απάντηση
Χ02/05/201715:03
ΑΣΕ μας , ρε ρωσοποντιε ……
Απάντηση
Montazieros02/05/201715:02
Και μένα αν μου χάριζε τόσα μύρια, όχι Πούτιν θα μου θύμιζε o Τσίπρας , αλλά Μέγα Αλέξανδρο, Ναπολέοντα και Ελευθέριο Βενιζέλο μαζί.
Απάντηση
Νο102/05/201715:41
Εισαι θεός.-
Απάντηση
Κώστας 02/05/201715:00
Θέλει κάθαρση αλλά και πρωτάθλημα με οποιονδήποτε τρόπο ! Τίμιο το άτομο , αλλά τα καλά και συμφέροντα !
Απάντηση
ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ02/05/201714:59
Μ’ αρέσει ο Σαββίδης γιατί τα λέει έξω από τα δόντια! Και όσα τον συμφέρουν και όσα είναι εις βάρος του. Τώρα γιατί κάποιοι εδώ μέσα θίγονται δεν μπορώ να καταλάβω. Δηλαδή 40 χρόνια στην Ελλάδα επικρατούσε το ήθος, ο Νόμος, όλα γινόντουσαν φανερά και όλοι οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα ήταν »καθαροί» και ανεξάρτητοι, και ξαφνικά φταίει ο »Ρώσος», το τσιράκι, που ήρθε σε αυτήν την πεντακάθαρη χώρα και αποφάσισε να τη μολύνει! Και από όσα διαβάζω μάλλον πρέπει να φταίει και γι όλα μας τα προβλήματα, τα 3 πρώτα μνημόνια, την φτώχεια στη Βενεζουέλα και δεν ξέρω και γω τι άλλο! Και φυσικά το ήθος μας και ο πολιτισμός μας είναι τόσο ανώτερα που, στοιχηματίζω, άνετα θα βρεθούν κάποιοι εδώ μέσα να με βρίσουν, επειδή απλά δεν τους αρέσει η άποψη μου.. Υ.Γ.: Και πόσα ακόμα που ‘ρχονται.. SIEMENS, υποβρύχια που γέρνουν, χρηματιστήριο, Ολυμπιακοί αγώνες, Κοσκωτάς, ναι, για όλα φταίει ο Σαββίδης..
Απάντηση
ΣΩΣΤΟΣ!02/05/201716:06
ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ!
Απάντηση
προβλεψη :02/05/201714:53
σε ενα τριμηνο ο απεσταλμενος της αρκουδας εκλεκτος της κυβερνησης θα εχει φαει τοσο ξυλο απο ντοπιους ολιγαρχες και ξενους φορεις κρατων που θα τρεχει να σωθει απο το τρελαδικο . Λιγη υπομονη εχουμε γεμισει αυτοαποκαλουμενους προφητες .
Απάντηση
λαζαρος02/05/201714:52
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ Η ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΖΗΤΑ 25 ΕΚ ΕΥΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΚΑΠ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ ΣΕΚΑΠ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ
Απάντηση
Ιβάν02/05/201715:31
Μάλλον δεν διάβασες τι λέει ο άνθρωπος ή το χειρότερο διάβασες και δεν κατάλαβες. Του ανθρώπου του είπαν (Σαμαράς) να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ για εθνικούς λόγους (θα την αγόραζε Τούρκος επιχειρηματίας) και του είπανε δεν έχει πέραν των εμφανών άλλα προβλήματα. Μία επένδυση που αυτός ποτέ δεν θα έκανε με βάσει οικονομικά κριτήρια. Ερχεται μετα απο πολλά χρόνια ενα δικαστήριο και επιδικάζει πρόστιμα 38 εκ. για λαθρεμπόριο σε βάρος της εταιρείας, όταν οι τότε κομματικοί υπευθυνοι είχαν απαλλαγεί της κατηγορίας του λαθρέμπορα. Και αναρωτιέται ο άνθρωπος, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι του ζήτησαν να πάρει την εταιρεία για εθνικούς λόγους, πωα ειναι δυνατο να αθωώνεται η διοίκηση και να κατηγορείται η εταιρεία. Τώρα εναπόκειται σε πσους ξέρουν (Σαμαράς, Στυλιανίδης, Κοντός κ.λπ.) να επιβεβαιώσουν η να διαψεύσουν το Σαββίδη. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ (ανεξαρτήτως της υποστβριξης στον Τσίπρα).
Απάντηση
ttll02/05/201717:55
Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι ως επιχειρηματίας δεν διερευνησε κάθε πτυχή της υπόθεσης?
Απάντηση
Spyros148 02/05/201718:50
Αν διάβασες την συνέντευξη του θα έβλεπες πως όχι δεν είχε το χρόνο να μελετήσει την δικαστική διαμάχη για την ΣΕΚΑΠ και το πρόστιμο μπήκε αργότερα, προφανώς θα προτιμούσες να την πτώχευε κ να έβαζε λουκέτο γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να την κρατούσε ανοικτή με αυτό το πρόστιμο Εν ισχύ.Επισης αν αυτά που είπε περί Σαμάρα κ Νέας Δημοκρατίας είναι ψέμματα ας βγει να τον διαψεύσει ο πρώην Προθυπουργος ο οποίος δε, απουσίαζε από την ονομαστική ψηφοφορία κ δεν έστειλε ούτε καν επιστολή για την πρόθεση της ψήφο του
Απάντηση
@λαζαρος02/05/201715:30
Λαζαρε συμφωνω και ακουγεται πως ο Καρέλλιας την ηθελε την ΣΕΚΑΠ αλλα δεν έκανε προσφορά λόγω του χρεους!
Απάντηση
Χίλια μνημονια 02/05/201715:22
ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Απάντηση
Παοκ02/05/201714:51
Ρε Ιβάν άσε την πολιτική και ασχολεισου μόνο με τον ΠΑΟΚ γιατί πετάς μακκακιες συγκρίνοντας τον Μέγιστο Πούτιν με που….νακια των Ευρωπαίων!Άντε να χαρείς!
Απάντηση
δεν πάμε καλά02/05/201714:48
πλέον βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ φόρα παρτίδα μεγαλοεπιχειρηματίες να μας πούνε τι θα ψηφίσουμε κιόλας …;;; ρε και ας μην είχα σκοπό θα το ρίξω Κούλη δαγκωτό…αυτοί δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα δηλαδή
Απάντηση
Λογική 02/05/201714:45
Βρώμα και δυσωδία. Η αριστερά είναι καρκίνος ξυπνήστε βόδια.
Απάντηση
Γιαννης02/05/201714:39
Ιβαν άσε τα κανάλια και κοιτά να πάρουμε κανά πρωτάθλημα.
Απάντηση
KOSTAS02/05/201714:36
Πάμε πάλι…..Το όλο θέμα περί διαπλοκής είναι ότι προσπάθησε ένας ημιμαθής βουλευτακος να περάσει στα μουλωχτά και σε άσχετο νομοσχέδιο ένα συγκεκριμένο άρθρο για να βοηθήσει ένα βασικό χρηματοδότη της κυβέρνησης συριζανελ……Πρακτικές δλδ που κατήγγειλαν στο παρελθόν ως διαπλοκή και αντιδημοκρατική διαδικασία.Όσο για το εάν μας πει ο κάθε ολιγάρχης ποιόν να ψηφίσουμε, έτσι έμαθε στη σταλινική ρωσία να λειτουργεί έτσι χοντροκομμένα λειτουργεί και εδώ..ΕΓΩ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ!!!!!!!!!!!!!!!!Καλά για την εξυγίανση στο ποδόσφαιρο γελάνε και οι πέτρες
Απάντηση
Rousell02/05/201714:31
Μπλιετττ μαρουσκακι.
Απάντηση
Επικίνδυνοι02/05/201714:28
Διαβάζω τα σχόλια υπερ των Τσίπρα-Σαββίδη αλλά και εκείνα κατά των Τσίπρα-Σαββίδη και αντιλαμβάνομαι ότι για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική πρακτική του σπρώχνει ακόμη πιο κάτω την δημοκρατία στη χώρα μας. Εξηγούμαι: Η Βουλή δεν έχει ως αντικείμενο την απονομή δίκιου ή άδικου σε επιχειρηματικές συμφωνίες. Μάλιστα το Σύνταγμα και γι’ αυτό τον λόγο μεταξύ άλλων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τις φωτογραφικές διατάξεις όπως η τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ. Ο λόγος είναι απλός. Κάθε δημοκρατία κινδυνεύει απο την υπόγεια διαπλοκή. Αν δοθεί χώρος για φωτογραφικές διατάξεις (που υπογείως έχουν περάσει πολλές κατά το παρελθόν) τότε ενθαρρύνεται η συναλλαγή πολιτικών με συμφέροντα και το φαινόμενο ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ. Στα παραπάνω είναι το αληθινό πρόβλημα με την τροπολογία και σε καμία περίπτωση στο αν ο Σαββίδης είναι καλός ή κακός επενδυτής για την Ελλάδα. Αν η κυβέρνηση γνωρίζει με βεβαιότητα μετά απο έλεγχο ότι υπάρχει αδικία στην περίπτωση ΣΕΚΑΠ προς τον Σαββίδη μπορούσε να αναζητήσει έναν δημοκρατικό τρόπο με διοικητικά μέτρα που θα τα έπαιρνε είτε η δικαιοσύνη είτε το Υπουργείο Οικονομικών (με τα τελωνεία). Για να κάνω τα παραπάνω πιο φιλικά στους ποδοσφαιρόφιλους (που βλέπω ότι είναι πολλοί). Αν υποθέσουμε ότι ο διαιτητής στο 35′ δεν σφυρίξει υπαρκτό πέναλτυ υπερ μια ομάδας και μετά το πέρας του αγώνα του το υποδείξουν και γίνει κατανοητό σ’ όλους ότι υπήρξε αδικία δεν μπορεί στον επόμενο αγώνα ο νέος διαιτητής να μη δώσει υπαρκτό πέναλτυ στην ομάδα που ευνοήθηκε προηγουμένως για να ισοφαρίσει τα λάθη. ΔΥΟ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ! Στη δημοκρατία δεν αρκεί να κάνεις το ΗΘΙΚΟ (υπόθεση εργασίας ότι είναι ηθικό το θέμα ΣΕΚΑΠ) πρέπει να το ΚΑΝΕΙΣ και ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ. Αλλιώς δεν έχεις δημοκρατία. Εχεις ένα ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ πιο ολοκληρωτικό. Εκεί είναι η ουσία του προβλήματος και όσοι υποτιμούν το πρόβλημα δεν αντιλαμβάνονται τι είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και αν αυτοί είναι η πλειοψηφία ΙΣΩΣ δεν αξίζει στην ΧΩΡΑ να έχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (και γι’ αυτό στην ουσία δεν την έχει η Ελλάδα).
Απάντηση
xristoforos02/05/201717:37
σωστος φιλε κι ας ειμαι αριανος κ ΝΔ
Απάντηση
@02/05/201714:26
Μεγάλωσες μέσα στον Κομμουνισμό! Όταν έπεσε η Σοβιετική Ένωση κατακλάψατε τη χώρα σας (Ρωσσία) και τώρα μας το παίζεις Εθνοσωτήρας! Εμείς Ρωσσάκια δεν είμαστε Ρώσσε αλλά ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
Απάντηση
LACON02/05/201714:25
Η Ρωσία στην Ελλάδα μέσω Σαββίδη!Ο Τσιπρας είναι τελειωμένος δεν το βλέπετε?
Απάντηση
@Ιβανίδης02/05/201714:25
Ναι ρε Ιβάν, εκεί που έκλασε ο Πούτιν πετάχτηκε το Τσιπρά.
Απάντηση
περνα και εσυ 02/05/201714:15
τοσοι πρακτορες περασανε και εγιναν επιχειρηματιες κατασκευες τηλεπικοινωνιες καυσιμα κλπ ενας ακομη . Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΕΘΑΝΕ ΖΗΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ
Απάντηση
Ροκο εξ Ανατολικής Γερμανίας 02/05/201714:54
Ήταν ανάγκη να πάρει τον ΠΑΟΚ; Γιατί δεν πήρε μια αθηναϊκή ομάδα να μην τολμάει να τα βάλει κανείς μαζί του;
Απάντηση
Dimitris02/05/201714:15
Η ουσια ειναι μια ,οτι ηρθε ενας ανθρωπος να επενδυσει στην Ελλαδα και απο την πρωτη στιγμη πεσανε να το φανε.Ισως να παιζει ρολο και η ομαδα που ειναι προεδρος γιατι αν ειχε παρει τον παναθηναικο-αεκ-οσφπ τωρα θα τον ειχανε θεο κατω στην αθηνα.Για αυτο λοιπον αφηστε τον ανθρωπο στην ησυχια του εχει σωσει πολυ κοσμο και σε θεματα δουλειας και σε θεματα υγειας.Το μονο ευκολο ειναι να ερθετε θεσσαλονικα και να κανετε ενα γκαλοπ τπτ αλλο.
Απάντηση
ψηλα κι αγνάντευε02/05/201714:33
ναι ρε τσακάλι , ήρθε να δωσει τα λεφτά του απο αγάπη. τα βρηκε με τον αλλον ρε κοροιδο και θα βγαλει τα πενταπλά γκαζμά ε γκαζμά
Απάντηση
ρε συντροφε Παοκτζη 02/05/201714:33
καλα κάνουμε και τον αρμεγουμε και μας εχει φτιαξει την ομαδα, μεχρις εκει ρε φιλε . Δουλιτσες κανει και νταλαβεριζετε ο τυπος για την αρκουδα στα βαλκανια , δεν θα βαλουμε τα στηθη μπροστα για το καθε λ…. που μας επιβαλουν .
Απάντηση
Νεο-νεοδημοκράτης02/05/201714:12
Είμαι εν δυνάμει ψηφοφόρος της ΝΔ και δεν πολυκαταλαβαίνω τη σφοδρή αντίδρασή της στον Σαββίδη. Βρίσκω εξαιρετική τη συνέντευξή του. Γιατί θέλουν να του φορτώσουν τα χρέη άλλων; Αν έχουν κάτι εγκληματικό να του προσάψουν να το κάνουν αμέσως, αλλιώς να τον αφήσουν ήσυχο να επενδύσει.
Απάντηση
Σπιρτο του καμμινετου…02/05/201714:43
Γιατι, οταν αγοραζεις μια επιχειρηση αγοραζεις και τα χρεη η τα προστιμα της. Αλλα λεφτα δινεις για μια επιχειρηση με κερδη και αλλα οταν εχει 38εκ προστιμο. Οταν ερχονται μετα και σου χαριζουν το προστιμο, τοτε βαζεις τα 38εκ στο τσεπακι και λες «αντε γεια» στα Ρωσικα…
Απάντηση
γνωστης02/05/201715:30
Εδώ μιλαμε για κρατικη επιχειρηση…και όχι ιδιωτικη! Το κρατος εκανε λαμογιες, εβαλε προστιμα στον εαυτο του. Τα προστιμα που εβαλε στον εαυτο του, θελει να του τα πληρωσει ενας τριτος. Μαθετε να διαβαζετε και να καταλαβαίνετε και σταματήστε να πιπιλίζετε ότι ακουτε από αλλου
Απάντηση
@02/05/201720:17
Ρε βλακα το προστιμο μπηκε 2 χρονια μετα…τι δεν καταλαβαινεις;;;;
Απάντηση
Σπιρτο του καμινετου…02/05/201718:43
Εισαι στημενος? Οταν εκανε την προσφορα μειωσε το αντιτιμο αναλογα με τα χρεη και τα προστιμα της εταιρειας και ειπε για παραδειγμα «100-38,5=61,5. Παρτε τα και υπογραφουμε». Συμφωνησανε λοιπον τοτε και τωρα του σβηνουν το χρεος με το οποιο μειωσε την προσφορα του. Για να στο κανω φραγκοδιφραγκα, του χαρισαν 38,5εκ ευρωπουλα. Ξερεις ποσο γαλα πρεπει να κατεβασουν τα κατσικια του Καλογριτσα για να βγαλει 38,5 εκ ευρωπουλα? Παει, τον ριχνουνε τον εργολαβο. Πρωτη μουρη ο Ρωσος τωρα.
Απάντηση
@Νεο-νεοδημοκράτης02/05/201714:43
τοτε να σταματησει ο Κυριακος να πληρωνει τα χρεη της ΝΔ, δεν τα εκανε αυτος, αλλοι τα εκαναν! τι λογικη ειναι αυτη;
Απάντηση
Μερικές Αληθειες για να γνωριζουμε τι γινεται 02/05/201714:12
Τα 38 εκ. που χαρίζονται ουσιαστικά στον κ Σαββίδη από την κυβέρνηση εξυπηρετούν και ένα άλλο σχέδιό της: Υπερκαλύπτουν τα 20-25 εκ. ευρώ που καλείται να συμβάλει ο επιχειρηματίας στις εκδόσεις Πήγασος του κ Φώτη Μπόμπολα για να μπει ως μέτοχος ή κύριος, ανάλογα με το πώς θα καταλήξουν οι συμφωνίες. Μέχρι στιγμής, ανάχωμα στο dealείναι οι τράπεζες, που αρνούνται να κουρέψουν τα χρέη του συγκροτήματος Τύπου σε ποσοστό πάνω από 50% που ζητάνε οι δύο επιχειρηματίες. Διότι, όσο κι αν πιέζονται να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση, στη γωνία παραμονεύει το αδίκημα της απιστίας. Να σημειώσει ο αναγνώστης, ότι η ναυαρχίδα του κ Φ. Μπόμπολα, το Έθνος, στηρίζει ανοιχτά την κυβέρνηση εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο και ταυτόχρονα έχει μπλοκάρει τη λειτουργία του καναλιού MEGAμε την άρνησή του να συνεννοηθεί ουσιαστικά είτε με τους άλλους δύο μετόχους ΔΟΛ και Βαρδινογιάννη, είτε με άλλους σοβαρά ενδιαφερόμενους όπως ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος! Κάνει πολύ καλά τη δουλειά του κ Νίκου Παππά. Την ίδια ώρα, η κατασκευαστική, ενεργειακή και εταιρία συμμετοχών της οικογένειας ΕΛΛΑΚΤΩΡ παίρνει τα δημόσια έργα σαν να μην πέρασε μια μέρα, έχοντας αποκτήσει και την απαιτούμενη τεχνογνωσία, ως κυρίαρχος στο χώρο εδώ και 35 χρόνια. Έτσι, η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια από τις μεγαλύτερες καραμπόλες διαπλοκής που έχουν παιχτεί στη χώρα. Εξυπηρετώντας όχι μόνο τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους οποίους υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να νουθετήσει! Εάν αυτά γίνονται με δύο μόνο χρόνια προϋπηρεσία στην εξουσία, μπορεί να φανταστεί κανείς τι πάρτι διαπλοκής θα γίνει στη χώρα αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίσουν να κυβερνούν. Η περίοδος Σημίτη θα μας φαίνεται περίοδος λευκών περιστερών.
Απάντηση
Τρέμω όταν…02/05/201714:11
Ένας υμνητής τπου Πόυτιν και διακινητής βρώμικου χρήματος εξυμνεί τον Τσίπρα!
Απάντηση
Σίγουρα δεν τρέμεις όταν 02/05/201715:00
Τα βαπόρια έρχονται γεμάτα ‘εμπορευμα ‘.
Απάντηση
Διαπλοκή02/05/201714:10
Πού βρήκε τα λεφτα; Τόσα λαθραία τσιγάρα κυκλοφορούν.
Απάντηση
bas02/05/201714:10
Αυτοί είναι τα πρότυπα του Σύριζα. Αγράμματοι τυχοδιώκτες που ευνοήθηκαν απο το καθεστώς Πούτιν και απο καπνεργάτες έγιναν βιομήχανοι και επενδυτές.Λαγέ του Σύριζα όταν αγόραζες τη ΣΕΚΑΠ δεν ήξερες ότι υπήρχε έρευνα για λαθρεμπόριο της εταιρείας απο το 2009? εδώ μιά ΕΠΕ πας να αγοράσεις και ο δικηγόρος σου ζητά να μάθει απο τον πωλητή όλες τις εκκρεμότητες δικαστικές και φορολογικές. Αντι να το βουλώσεις απειλείς κι ολας αγράμματο υποκείμενο.
Απάντηση
Μέτοικος02/05/201714:09
Λοιπόν, αντικειμενικά και χωρίς κραυγές: στο θέμα της ΣΕΚΑΠ φαίνεται να έχει κάποιο δίκιο (αν αληθεύουν αυτά που λέει). Δηλαδή είναι αδιανόητο να τον παρακαλούσε η ΝΔ να αγοράσει την εταιρεία και τώρα να κάνει την ανήξερη και να χρησιμοποιεί την υπόθεση μικροκομματικά. Είναι διπλά απαράδεκτο όταν γίνεται από μία παράταξη και από έναν αρχηγό που ομνύουν καθημερινά στην ανάγκη τόνωσης του ιδιωτικού τομέα και της προσέλκυσης επενδύσεων. Από εκεί και πέρα ο Σαββίδης και ο ρόλος του στην Ελλάδα γενικότερα εγείρουν κάποιες υποψίες και η ρητορική του δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα. Δηλαδή προξενεί εντύπωση ότι λέει δημόσια ότι «δεν μπορείς να ασχοληθείς με μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα χωρίς να έχεις στην ιδιοκτησία σου ΜΜΕ» ή όταν λέει ότι θέλει να προστατέψει τον εαυτό του από τις άδικες επιθέσεις που δέχεται. Παραδέχεται δηλαδή ότι ο μόνος λόγος που θέλει να ασχοληθεί με τα ΜΜΕ είναι αφενός για να επεκτείνει την επιρροή του στην χώρα και να εξασφαλίσει οικονομικά οφέλη, αφετέρου σαν μέσο υπεράσπισης (και προώθησης φαντάζομαι) του ονόματός του. Είναι προφανές δηλαδή ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορούμε να προεξοφλήσουμε την δημιουργία ενός ακόμα διαπλεκόμενου μιντιακού κατεστημένου που θα φέρεται και θα άγεται από τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη του. Αλλάζουμε δηλαδή την παλιά διαπλοκή με νέα. Η απότομη αγάπη του για τον Τσίπρα δείχνει τον καιροσκοπισμό του και το γεγονός ότι οι πολιτικές του προτιμήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα προσωπικά του συμφέροντα καθότι όσα κουσούρια και να έχει η ΝΔ κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κατάλληλος για να αναστήσει τον ιδιωτικό τομέα ή ότι διάκεται πιο θετικά απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Επίσης, ο συναισθηματισμός που εκπέμπει η ρητορική του (για πόντιους, βορειοελλαδίτες, κτλ) ενέχουν μία δημαγωγία που είναι λίγο παρωχημένη και το πατερναλιστικό ύφος με το οποίο εκφράζεται δεν έχει ιδιαίτερη πέραση στην Ελλάδα του 2017. Δεν ξέρω τι βιώματα έχει στην Ρωσία αλλά εδώ είναι Ελλάδα, όχι Βλαδιβοστόκ κ δεν χρειαζόμαστε πατερούληδες. Τέλος, εγείρει υποψίες σε όλους τους δημοκράτες πολίτες αυτής της χώρας η λατρεία του για τον Πούτιν. Το προαιώνιο δίλημμα Δύσης-Ανατολής έχει ξεπεραστεί με πολύ κόπο κ το τελευταίο που θέλουμε είναι η επαναφορά του στον προσκήνιο. Ούτε ρωσικά φερέφωνα θέλουμε στους δέκτες μας, ούτε mainstream στέκια στα οποία θα σουλατσάρουν -αναβαθμιισμένα πλέον – όλα τα περιθωριακά στοχεία της τηλεόρασης τύπου Λιακόπουλου, Βελόπουλου, Τράγκα και Παπατσάκαλου.
Απάντηση
hlk02/05/201714:07
Ο Κος Σαμαράς κατά την συζήτηση στη βουλή για την συγκεκριμένη τροπολογία , έλαμψε δια της απουσίας του. Επί κυβερνήσεως του έγινε η πώληση, κατά συνέπεια γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα.Η απουσία του ενισχύει τα λεγόμενα του Κου Σαββίδη.
Απάντηση
Μην λες τέτοια 02/05/201715:37
Και χαλάς το αφήγημα Μητσοτάκη.
Απάντηση
συνεχιστε την μεταστροφη 02/05/201714:07
στο ΠΘ και προβαλετε τους ΑΝΕΛ και εμεις θα αλλαξουμε συνηθειες .
Απάντηση
Κουλης02/05/201714:05
Ο Κουλης είναι ο πιο αμπαλος προεδρος της ΝΔ μετα τον Εβερτ. …δυστυχως το κομμα επιασε πατο. Φτασαμε στο σημειο να λεμε χιλιες φορες ο Μειμαρακακης. Περα από κατι αρλούμπες (είναι γνωστος για αυτό ο Ιβαν), όλα τα επιχειρηματα κατά του Κουλη είναι σωστα και τεκμηριωμένα.
Απάντηση
rataplan02/05/201714:02
και μετά μας ΛΕΜΕ ΖΩΑ
Απάντηση
Τοσο χαλιας ειναι ο 02/05/201714:02
ΠΟΥΤΙΝ , που τον παρομοιαζει με τον Πινοκιο ? κριμα και νομιζα οτι ο ΠΟΥΤΙΝ ειναι σοβαρος , μορφωμενος , γνωστης της ιστοριας και των παγκοσμιων συσχετικων γιατι το δικο μας το χαιβανι ουτε που ακουμπησε . τι περιμενεις απο προθυπουργο 10 χρονια φοιτητης χωρις να γνωριζει ξενη γλωσσα .
Απάντηση
ΧΡΗΣΜΟΣ02/05/201714:00
Οταν μια χωρα εξαθλιονεται, τοτε μονο υαινες και σκοτεινα ορνια εμφανιζονται.
Απάντηση
ht02/05/201713:58
Ivan ο βρωμερός!
Απάντηση
ΔΗΜΗΤΡΗΣ02/05/201713:57
Εμένα άμα μου χάριζαν 38 εκατομμύρια θα αγόραζα τον Αlpha που χρωστά λιγότερα από το MEGA εκτός και μου χαρίζαν μετά την αγορά και τα χρέη του καναλιού. Επενδυτές του …, τσάμπα μάγκιες, μπίζνες στην ΕΣΣΔ Ελλάδας.
Απάντηση
με τα προβληματα στην ΣΥΡΙΑ Ο ρωσος θελει ….02/05/201713:57
οπωσδηποτε βαση στο Αιγαιο και ο ΙΒΑΝ το παλευει μαζι με τον Πανουλη και τον Αλεξ. . Για να δουμε πως θα αντιδρασουν τα ενωμενα εθνη σε αυτο το ρωσικο αιτημα και πως θα αντιδρασουν οι ισχυροι ελληνες ολιγαρχες με τον νεο σουπερ ολιγαρχη της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Απάντηση
ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΤΥΣΤΟΣ ΠΟΥΤΙΝ- ΜΑΔΟΥΡΟ- ΜΕΛΑΝΣΟΝ02/05/201713:54
Διαπλεκόμεος Ολιγάρχης της Tσιπροριστεράς(βαθυπασοκκ). Αλλά τώρα δεν θα υπάρχει ολιγωρία από το λαό να ανεχθεί κουμούνια. Η πολιτική και οικονομική περικύκλωση τους είναι δεδομένη. Ο λαός βρίσκεται σε προεπαναστικό βρασμό. Κι ετσι ο Σαββίδης και οι άλλοι ολιγάρχες του Συριζα, θα τα χάσουν όλα!
Απάντηση
Γιαννης02/05/201713:53
Τι να θυμηθουμε απο χαρισμα χρεων με βουλευτικη αποφαση…ειναι αμετρητες οι τροπολογιες που εχουν γινει για επιχειρηματιες και για ομαδες που χρωστουσαν.Και θελετε τωρα εσεις να πληρωσει χρεη που ειχαν γινει πριν παρει την επιχειρηση.Σωπατε ρε πολυ εξυπνοι εισαστε και εσεις το ιδιο θα κανατε αν παιρνατε ενα μαγαζι?
Απάντηση
Τάκης02/05/201713:52
Ιβάν μείνε μακριά από αυτά τα φίδια τους πολιτικούς όλοι ίδιοι είναι…
Απάντηση
theo02/05/201713:51
Ομολογώ οτι την υπόθεση ΣΕΚΑΠ δεν την γνώριζα καλά και πίστευα τον Κυριάκο και τα μέσα που μιλούσαν για λαθρεμπόριο κλπ. Έκανα λάθος. Όσα είπε ο Ιβάν είναι πολύ βαριά κατά των πολιτικών μας, κατά των νοοτροπιών μας κλπ, και δυστυχώς… έχει δίκιο 100%, ακόμα και αν όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι προσπαθεί να κάνει και αυτός τις δουλειές του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Απάντηση
@@@02/05/201713:51
Με 38 μυρια χάρισμα όχι πούτιν αλλά και άγιο γιώργο καβάλα στο άλογο να σκοτώνει το φίδι θα τον έβλεπα
Απάντηση
kostas02/05/201713:50
Προφανώς και δε είναι το πρόβλημα τα 38 εκατ. που χαρίστηκαν -τα οποία καλώς χαρίστηκαν..Το πρόβλημα είναι ότι εμφανίστηκε ένα ανθρωπάκι – βουλευτής Κοζάνης που διάβασε ένα κείμενο που του υπαγόρευσε κάποιος χρηματοδότης του κόμματός του και προσπάθησε να περάσει στα μουλωχτά και σε άσχετο νομοσχέδιο μία ευνοϊκή ρύθμιση για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία…..Είναι προφανές ότι οι συριζανελ χτίζουν τη δική τους διαπλοκή με επιχειρηματίες που τους στηρίζουν…..Όσο για την εξυγίανση στο ποδόσφαιρο γελάνε και οι πέτρες………………Ευτυχώς πάντως βγήκαν αληθινές οι προφητείες και ήρθε στην Ελλάδα με την «πρώτη φορά αριστερά» ο ρώσος ολιγάρχης, ο εκπρόσωπος της πιο σκληρής καπιταλιστικής σχολής που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο, να μας σώσει και να μας υποδείξει και ποιόν πρέπει να ψηφίσουμε…ΡΕ ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΣΤΟΥ ΛΑΙΚΟΠΟΥΛΟΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΦΕΛΙΜ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ…………
Απάντηση
ΓΙΑΤΙ02/05/201715:39
ρε μεγάλε «καλώς χαρίστηκαν» εμένα μέχρι σήμερα δεν μπου χάρισε κανείς τίποτε. Δεν μειώθηκε το τίμημα αγοράς επειδή η επιχείρηση είχε χρέη. Σοανοφάγοι ε σανοφάγοι.
Απάντηση
πρακτωρ ΘΒ02/05/201713:49
στην πιο δυσκολη στιγμη ο πρακτορας βοηθαει τον κυβερνητικο θιασο να επιβιωσει και αναμενει την ανταποδοση της κυβερνησης προς τον Πουτιν μια ρωσικη βαση στο αιγαιο. Κοντα στον ΙΒΑΝ τρεχουν οι παλιοι μηντιαρχες ως γυμνοσαλιαγκες μπας και χωσει ρωσικα λεφτα στο μαγαζι τους και κρατηθουν λιγο ακομη ενω εχει ερθει το τελος τους και δεν το εχουν καταλαβει . ΟΙ ΑΝΕΛ στηριζουν ΙΒΑΝ δαγκωτο , και τωρα τελευταια το βλεπω και σε αρκετα μηντια βλεπετε ειναι πολλα τα χρήματα και μαλιστα μετρητα και αδηλωτα για την προπαγανδας της αρκουδας .
Απάντηση
Χρηστος02/05/201713:47
Χαριστηκαν τοσα λεφτα και εσεις μιλατε για χρεη που εγιναν το 2009 ενω ο ιβαν πηρε την σεκαπ το 2013.Οταν πληρωσουν ολοι αυτοι που χρωστανε οπως λατσης μπομπολας αλαφουζος μαρινακης τιγρης τοτε ναι θα απαιτησω να πληρωσει και ο σαββιδης.ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ αυτο δεν θελουμε ?και αυτο εχει γινει εδω πανω στην β…..α οπως την λετε
Απάντηση
-02/05/201713:46
ιδου ο νεος Κοσκωτας…
Απάντηση
Κι εγώ θα γοητευόμουν από τον Τσίπρα!02/05/201713:45
Και γω, αν μου διέγραφαν πρόστιμα, μου έδιναν κοψοχρονιά λιμάνια και με έβαζαν με έναν διαγωνισμό-τραγέλαφο στα κανάλια, και Τσώρτσιλ και Πούτιν και Ντε Γκωλ και Ρούζβελτ και μείγμα Ρήγκαν με Στάλιν άμα λάχει θα τον έβλεπα! Σλουρπ, σλουρπ!
Απάντηση
Γιουσουρης Πελαγιος02/05/201713:41
Οταν εγραψα για την συμφωνια των κυριων Σαμαρα και Σαββιδη, ηταν ο κυριος Κεδικογλου, γνωστης της Ρωσικης γλωσσας, αναφορικα με την ΣΕΚΑΠ, δημοσιο υπαλληλο που τον ταζει ο ελληνικος λαος με ειπαν. Αλλα σ’ αυτον τον κυριο απαντησα ποιος ειναι ο δημοσιος υπαλληλος και ποσο με ταζει ο ελληνικος λαος.
Απάντηση
pitsos02/05/201713:40
ΣΕΚΑΠ, ελεύθερη πρόσβαση στο λιμάνι, οπαδικό στρατό …. αν ήσουν ο Ιβαν τι θα έκανες που έχεις ανοίξει τέτοια κανάλια πια; εγώ πάντως θα έκανα ξέπλυμα λαθραίων τσιγάρων. Τι άλλο θα έκανα; θα έπερνα και κάποιο ΜΜΕ για να μπορώ να πουλάω εξουσία σε κάποιο κόμμα δηλαδή; Θα προετοίμαζα τον Μητσοτάκη ότι αν κάνεις καμια @@ και πουλήσεις πολιτική διαφάνειας με σημαία εμένα, δεν θα σε βγάλω πρωθυπουρό!!!! Γιατί δεν θέλει ούτε να ακούσει ο Πουτιν πια για τον Ιβαν; Τι σχέση είχε ο Ιβαν με τον Καραμανλή; Πως ενημερώθηκε ο Καραμανλής και η ΚΥΠ ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή; Ποιες μυστικές υπηρεσίες τον ενημέρωσαν;
Απάντηση
Ο ΙΒΑΝ θέλει κουρεματα κι ο ΤΣΙΠΡΑΣ στηΦυλακή02/05/201713:37
Ο ρωσόπληκτος ολιγαρχης Σαββίδης καθεξιν συναντιέται με πολιτικούς. Αυτά στην νέα Ελλάδα τε-λεί-ωσ-αν. Ντροπή στον μπατιρημένο Τσιπρα. Αυτά βλέπει ο λαός και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ! (95 δις στις ΔΟΥ και έρχονται κι άλλα φέσια). 25 δις στα Ταμεία κι ερχονται κι άλλα. 3 δις στη ΔΕΗ. 115 δις στις τράπεζες κι έρχονται κι άλλα. (τον ακούσατε …θελει κουρεματα χρεών…ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- το οικονομικό παιγνίδι το έχει χάσει ο Συριζα)
Απάντηση
Δημητρης..02/05/201713:30
Ξεχασε να πει ο ιβαν οτι ο κουλης το 2013 χαρισε με τροπολογια 800 μυρια ευρω το λατση,κ 400 μυρια την μοτορ οιλ.Και το πειραξε η σεκαπ που την πηρε το 2013 την ειχαν ριξει προστιμο το 2009 κ να τα πληρωσει κ αυτα ο ιβαν…ε μα ελεος κοιτατε μονο το δεντρο..
Απάντηση
@ Ο Τσιπρας (20%) κτιζει διαπλοκή, δε το βλέπεις02/05/201715:16
Ο Μητσοτάκης ήταν υπ. εσωτερικών δεν ηταν πρωθυπουργός. Και ο Σαμαρας από το 2015 λέει στο Τσίπρα να φερει «αντιτροπολογία» για τις πολυεθμνικές, εάν τολμά. Αλλά ο Τσιπρας .. 2.5 χρονια κόττα! Ο Τσιπρας είναι ΔΙΠΛΑ εκτεθειμένος, όχι ο Σαμαράς! Τώρα πρωθυπουργός- εξουσία είναι ο έωλος Τσιπρας. Αυτόν κρινουμε. Αυτός κτίζει νέα διαπλοκή. Αυτού το κεφάλι ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ. Το 20% δεν έχει καμμια νομιμοποίηση και πάιζει καθυστερήσεις!
Απάντηση
Pan02/05/201713:30
Να ταζω εγώ τους ρωσοποντιους -Γεωργιανους δηλαδή, γιατί Καυκασιε; Δεν δούλευαν δηλ στη Ρωσια για να έχουν σύνταξη; Βρε σαλτα από δω!
Απάντηση
Στεφανος02/05/201713:28
Ρε σεις θα μας τρελανετε?Κοιταξτε λιγο τους εδω επενδυτες και μετα μιληστε για τον Ιβαν.Ποσο πολυ να σας πειραξε επειδη ειναι απο θεσσαλονικη.Ξερετε τι εχει κανει εδω πανω και ποσο κοσμο εχει βοηθησει?Δειτε λιγο τους επενδυτες κατω στην αθηνα και συγκρινετε τον και μετα βγαλτε γνωμη γι αυτον.Και μια αλλη ερωτηση αν επαιρνε μια ομαδα απο το ΠΟΚ την ιδια αντιμετωπιση θα ειχε?Δεν νομιζω τοτε θα ηταν ο ευεγερτης σας ε?
Απάντηση
Πόπη02/05/201713:25
Μακάρι να είχαμε άλλους δέκα Έλληνες σαν τον Σαββίδη. Τον Μητσοτάκη τον διέλυσε. Τον έκανε αστρόσκονη.
Απάντηση
Ιβανίδης02/05/201713:24
Αφου σου θυμίζει τον Πουτιν εντάξει τοτε…. Απλά έπρεπε να μας το πεις τόσο καιρό να μην χάνουμε χρόνο
Απάντηση
@Ιβανίδης02/05/201713:47
Σιγά μην είναι «Ιβανίδης»… Ιβανάτζε είναι!
Απάντηση
Μαρια02/05/201713:22
Απ οτι βλεπω τα σχολια μαλλον σας νοιαζει ποιος θα παρει τις επομενες εκλογες.Τωρα οσο αφορα μιζες,χαρισμα τρις και δολοφονιες δεν σας αγγιζει.Ενας ανθρωπος εδωσε δουλειες και πεσατε να τον φατε.Ωραια θα παμε μπροστα-πισω οπως λεει και ο κατακουζηνος.Οταν αποφασισετε τι θελετε τοτε μπορει να γινει κατι
Απάντηση
οσοι εχουν συνεργατει μαζι του 02/05/201714:05
πολλα τα χρηματα σε σακουλες λενε , τι ενοουν ?
Απάντηση
Βασίλης02/05/201713:20
Ρε … διαπλεκόμενε, τολμάς να συγκρίνεις τον Τσίμπλα με τον Πουτιν? Είπε ποτέ ψέματα ο Πούτιν στο λαό του? Και το Μητσοτάκη θα δεις πρωθυπουργό….και τις λαμογιές σου θα τις καταπιεiς…
Απάντηση
Σακης02/05/201713:17
Τελικα θα αποφασισουμε τι θελουμε?Επενδυσεις και οποιος χρωσταει να πληρωνει η μονο να βγει η κυβερνηση που θελουμε και να χρωσταμε παντου?Εχουν χαριστει τοσα εκατομμυρια εχουν δοθει τοσες μιζες και κολλατε σε εναν ανθρωπο που κανει τα αντιθετα απο ολους αυτους που και καλα επενδυουν στην Ελλαδα.Δεν με νοιαζει αν βγει ο συριζα ν.δ πασοκ εμενα με ενδιαφερει οσοι χρωστανε και οσοι εχουν κανει παραπτωματα να μπουν μεσα.Εσεις τωρα αν δεν σας νοιαζει τοτε μακαρι να ερθουν αλλα 10 μνημονια!
Απάντηση
ΚΛ 02/05/201713:16
ΠΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΡΑΓΚΙΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΑΒΙΔΔΗ ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ! ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ,ΣΑΒΙΔΔΗ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΟΣ.
Απάντηση
ΕΓΩ02/05/201713:15
ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ ΚΑΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟ,ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
Απάντηση
@02/05/201714:00
ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΑΝΟ? ΣΚΕΨΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΘΕΙΣ ΣΤΑ 4…
Απάντηση
Έλληνας02/05/201713:12
Μπράβο!!! Σε έναν Έλληνα που επιτέλους λέει τα πράγματα με το όνομά τους !!!!!! Πραγματικά θα μπορούσαμε να πάμε πολύ μπροστά εάν σε αυτή την χώρα υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σαν τον κ. Σαββίδη να λένε τα πράγματα όπως είναι σε μεγάλο βαθμό άσχετα με το αν αυτοί που κυβερνούν είναι φίλοι τους ή όχι !!!!!!!!
Απάντηση
Δεν είναι έλληνας02/05/201713:53
Έλληνας που εν έτει 2017 δεν ξέρει γρι ελληνικά, δεν είναι έλληνας.
Απάντηση
bRO02/05/201713:33
Γνήσιος Έλληνας εεε!!! Αν μάθαινε και ελληνικά καλά θα ήταν . Ας μας πει όμως ο Σαββίδης ποιανού λεφτά φέρνει στην Ελλάδα ; Οσο για δουλιές που έχει δώσει για μάθε σε ποιούς και με τι μισθούς ; μήπως πίσω απο τον Σαββίδη ελληναράδες κρύβεται κάτι άλλο ;
Απάντηση
θανασης02/05/201713:10
το θεμα απ οτι καταλαβα δεν ειναι το χρεος,αυτο βλεπω απο νεοδημοκρατες,συριζαιους,ειναι ποιος θα ξαναερθει στην εξουσια.σιγα μωρε ποιος νοιαζεται για τις θεσεις εργασιας στον κοσμακη και σιγα μωρε αν χρωσταει στο κρατος η αν του χαριζοντε χρεη ,αυτο ειναι στο dna του ελληνα χωρις αυτο δεν ζεις.εμεις παντως εδω πανω ειμαστε ευχαριστημενοι γι αυτα που εχει κανει ο ιβαν και τον ευχαριστουμε,(Παοκσηδες-ηρακλειδης-αριανοι)και μπορειτε να ρωτησετε οποιον θελετε.
Απάντηση
Johny02/05/201713:05
γελαω με τα σχολια,πεσατε να φατε εναν ανθρωπο που δεν ξερει τι θα πει χρεη……Σε εναν ανθρωπο που εχει δωσει δουλεια σε χιλιαδες ανθρωπους,σε εναν ανθρωπο που εχει σωσει ζωες ,αλλα εσεις μαλλον θελετε αλλους ανθρωπους να κανουν λαμογιες να παιρνουν μιζες και τοσα αλλα που εχουν φτασει την χωρα μας σε αυτην την κατασταση.
Απάντηση
riko02/05/201713:56
Ναι έχεις δίκιο αλλα με ποιανού λεφτά τα κάνει ενας εργάτης απο τον πόντο , δεν διερωτήθηκες ?? Και αν αίναι του Πούτην σε τί απολέπει στο μέλλον. Εγω δεν τον βλέπω για πατριώτη παρα για στιγνό επιχειρηματια που έχει τώρα μαζί του τους παοκζήδες…
Απάντηση
Ξεδιαντροπος02/05/201713:03
Α ΡΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ KGB
Απάντηση
Πανος02/05/201713:01
Η ουσια δεν ειναι οτι ειπε για τον τσιπρα ,η ουσια ειναι τι εχει επενδυση και ποσες θεσεις εργασιες εχει δωσει,και φυσικα δεν χρωσταει σε κανεναν οπως παρα πολλοι εκ των αθηνων.Το θεμα ειναι οτι εχει τον ΠΑΟΚ και ζει στην θεσσαλονικη και δεν θελουν οι κατω να παρει τα πρωτεια αλλα δεν μας νοιαζει,μονο εμεις ξερουμε εδω πανω τι σημαινει ΙΒΑΝ το ξερετε κι εσεις αλλα ειπαμε υπαρχουν αλλα συμφεροντα..
Απάντηση
Evan02/05/201713:18
Συμφωνώ απολύτως. Αν ήμουν ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ, θα σηκωνόμουν όρθιος για να… χειροκροτήσω! (Ρυθμικά, όπως χειροκροτούσε τον Γκορμπατσώφ ο Πούτιν) Όσο για τον ΠΑΟΚ, αν είναι να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη (με …χαλιφιές), αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΟΚ, φιλαράκι! (Κάλύτερα δεύτερος και ας μη …. ποτέ).
Απάντηση
μανωλης πετρου02/05/201712:55
μεγαλα κοροιδα οι ελληνες. 50 χρονια κυβερνησαν οι κλεφτες και αυτοι βριζουν τον ΤΣΙΠΡΑ.
Απάντηση
ΓΙΩΡΓΗΣ02/05/201714:18
Απο το 2001 που κυκλοφορησε το ευρω ως το 2017 σημερα, ειναι 16 και οχι 50 χρονια, εκτος και ειστε τοσο στουρνοι οι Συριζανεληδες και μπερδευετε στο ιδιο τσουβαλι τα χρονια με το εθνικο μας νομισμα, τη δραχμη, με τα χρονια του κοινου ευρωπαικου μας νομισματος, του ευρω!Επισης μην βαζετε μαζι,χυμα, τα 8 χρονια πριν απο τα μνημονια, με τα αλλα 8 χρονια περιπου των μνημονιων.Αν δεν τα ξεκαθαρισετε αυτα τα απλα ,οχι μονο πολιτικη, αλλα ουτε απλο σχολιασμο δεν μπορειτε να καμετε!
Απάντηση
luis02/05/201713:02
Ο οποίος συνεχίζει επάξια το έργο τους και πλέον τους έχει ξεπεράσει μιας που αυτοί φέσωναν αλλά αυτός πούλησε….
Απάντηση
George198402/05/201712:54
Εχουν εμφανιστει και αλλοι διαπλεκομενοι απατεωνες αλλα εσυ εισαι μια κατηγορια μονος σου.Θα αφανιστεις μαζι με τον φιλο σου τον Αλεξη.Ραντεβου στις καλπες
Απάντηση
Ρωσοποντιε φρονιμα02/05/201712:54
Δεν ειμαι ΠΑΟΚ, αλλα αν ημουνα μετα απο τη συνεντευξη αυτη θα σταματουσα να ασχολουμαι! Ο Ρωσοποντιος ειναι μεγαλη …… . Οπου φυσαει ο ανεμος , και μετα κωλοτουμπα και κατηγορει. Δεν μας ειπες οτι θες να επενδυσεις και με μηδενικο κοστος ! Με το ζορι να επενδυσεις δεν γινεται. Ο απατεωνας τσιπρας , ο θιασος και εσυ θα λογοδοτησεις στα δικαστηρια. ΤΕΛΟΣ!
Απάντηση
Πετρος02/05/201712:52
εχετε μια πλακα ρε σεις!!εχουν φεσωσει την ελλαδιτσα με τοσα τρις και τωρα σας πειραξαν τα 40 του ιβαν.γιατι δεν κοιτατε πιο σφαιρικα το θεμα.ειναι τοσο απλα τα πραγματα δεν θελουμε ανθρωπους εντιμους θελουμε λαμογια που να χρωστανε παντου,ετσι κανεις ονομα στην χωρα μας
Απάντηση
Απίθανος02/05/201712:49
Έχουν βρεί ευκαιρία όλοι οι απίθανοι και λένε ότι θελουν… Καλα θα κάνει ο κυριος να ασχοληθεί με τις επιχειρησεις που διατηρει και μονο.. Εχει ερθει στην Ελλαδα πριν απο λιγα χρονια και νομιζει οτι μπορει να κανει οτι θελει.. Βεβαια ηρθε και τα κανει εν μεσω κρισης, ευκαιρια βρηκε. Να θυμισεω οτι την πρωτη φορα που επιχειρησε να κανει μπει στον Π.Α.Ο.Κ ηταν πριν την κριση και γελουσε μαζι του η μισή πολή και φυσικά εφυγε…Ειναι σιγουρο οτι καπως ετσι θα φυγει γιατι και αυτος και ο γιος του δενειναι καθολου σοβαροι… Το οτι υπαρχουν καποιοι που ανεξαρτητως κομματος και ομαδος που υποστηριζουν ,θεωρουν οτι θα μας σωσει ο Ιβαν Σαββιδης εξηγει εν πολλοις γιατι φτασαμε και εδω που φτασαμε
Απάντηση
Αντιδραστικο Στοιχειο02/05/201712:56
Δειξε λιγη τσιπα ρε …!Ξες ποσοι τρωνε ψωμακι απο αυτον;Δεν εχεις καθολου ντροπη;Βρηκες; να κραξεις εναν ανθρωπο που βοηθαει ελληνες;
Απάντηση
Κάτι έφαγες 02/05/201713:09
και σε πείραξε.Έγραψες σχόλιο υπέρ των Ελλήνων…;Να το κοιτάξεις…
Απάντηση
@@Αντιδραστικο Στοιχειο02/05/201712:5602/05/201713:04
Τα ίδια λέγανε και για τον Θείο τον υποστήριζες και αυτόν τότε ….από την ίδια πηγή ξεπλένουν άλλωστε.
Απάντηση
Άνδρεας 02/05/201712:48
Από Ξάνθη είμαι ένα μεγάλο μπράβο θέλω να πω μονάχα σε αυτόν τον άνθρωπο … ο θεός να τον έχει καλά ..
Απάντηση
Προκρούστης02/05/201712:46
Ο θείος Ίβαν διαθέτει όλο το πακέτο της διαπλοκής που απαιτείται προκειμένου να κάνεις έυκολα δουλίτσες. Ποδοσφαιρική ομάδα για πλύσιμο , σύντομα μέσο ΜΜΕ για προπαγανδισμό και πολιτικό επιρρεασμό , καθώς και όλο το υπόλοιπο παρα-κύκλωμα. Όταν όμως θα τον «κάψει» ο Αλέξης ένα πρωϊ, τότε να δούμε τι θα λέει.
Απάντηση
Έλεοr02/05/201712:45
Ιβαν μαζί σου είμαστε και όλοι εμείς που πιστεύουμε οτι οι «πατάτες» τους Τσίπρα ειναι η ευκαιρία να γυρίσουμε πίσω στην ελλαδα και να είμαστε άνετοι. Ο καιρός που το βλέπαμε πατριωτικά πέρασε οταν διχάστηκε η κοινωνία, πλέον ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του
Απάντηση
ΟΥΤΕ 1% ΝΑΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ 81 ΜΕ ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ02/05/201712:43
Ιβαν, οι δεξιοί μετά από 37 χρόνια σοασιαλαριστεράς ξέρουν να αντιμετωπίζουν τους νέους Μπόμπολες (Σοβιετικα λεφτά, Ομιλος Πηγασσος- Εθνος, γιγαντωση Ακτωρα) και Κοκαλαίους (τηλεφ κέντρα της «Ζιμενς Ανατολικης Γερμανιας» και μετά ψηφιακά με Ζιμενς με ψηφους και του Δραγασακη το 1989) και Κοπελούζους! Τα αεροδρόμια τα πήρε ο Κοπελούζος! Μαντράς μεταχειρισμένων αυτοκινητων το 1980. Βουλευτής Κυκλαδων ΝΔ για 3 χρόνια το 1985. Κονέ με ΕΣΣΔ και μονοπώλιο υπερτιμημένου φυσικού αερίου για 20 χρόνια. Πανηγυρική φωτογραφία με ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ προχθές με την αγορά των αεροδρομίων! Για να δούμε….Oποιοσ είναι με τον συριζα είναι Κουμουνιστςη και εξοντώνεται! Ο ΙΒΑΝ τωρα βρηκε να πάει με τον Τσιπρα, τωρα που πέφτει! Οι 3 βουλευτές είναι ευάλωτοι με πολλές ανθρ. αδυναμίες..
Απάντηση
Μιχάλης Παπαδόπουλος02/05/201713:48
Λες ανοησίες. Η θυγατρική του Κοπελούζου που μπήκε στην κοινοπραξία για τα αεροδρόμια είναι εταιρία-μαϊμού, χωρίς ίδια κεφάλαια- απλά μπήκε για να νομιμοποιηθεί το ντιλ, και να παραδοθούν τα αεροδρόμια στο Γερμανικό Δημόσιο. Κάπως έτσι είναι και η υποτιθέμενη συμμετοχή Σαββίδη στον ΟΛΘ: Με αυτόν μέσα εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό ότι οι Μπαοκτσήδες λιμενεργάτες θα καθίσουν φρόνιμοι. Αλλά, μου φαίνεται ότι ορισμένοι θα ξυπνήσουν μόνο όταν ολόκληρη η Ευρώπη μετατραπεί σε μία τεράστια αποικία χρέους, ενώ την ίδια στιγμή οι Γερμανοί θα απολαμβάνουν τεράστια (και παράνομα, με βάση την κοινοτική νομοθεσία, που καταστρατηγούν ασύστολα) δημοσιονομικά πλεονάσματα.
Απάντηση
John Doe02/05/201712:43
Σωστός για άλλη μια φορά ο Σαμαράς!
Απάντηση
NS02/05/201712:39
Ανεξάρτητα από τηη επιλογή του τίτλου του άρθρου, ενδιαφέρουσα και πολυ αξιόλογη συνέντευξη. Ο Ιβάν αναμφίβολα ξαφνιάζει θετικά λέγοντας πράγματα που δεν ακούγονται εύκολα και εκθέτοντας πρόσωπα και καταστάσεις.
Απάντηση
ΚΟΥΛΗΣ Ο ψευτοΦΙΛΕΛΕΣ02/05/201712:37
ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….ΜΟΝΟ Η ΖΙΜΕΝΣ ….Ε ΚΟΥΛΗ;;;;
Απάντηση
@02/05/201714:03
ΣΤΑ 4 ΕΣΥ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΑΝΟ ΣΟΥ. GO BACK MADAME MERKEL. XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
Απάντηση
Πασιφανες02/05/201712:36
Δεν διαβασα τιποτα απο αυτη τη συνεντευξη, ο ανθρωπος ειναι εθνικα επικινδυνος. Η βορει Ελλαδα θα μετατραπει σε ρωσσικο προτεκτορατο. Η διαλυση της χωρας προ των πυλων.
Απάντηση
Γιωρίκας 02/05/201713:44
Και στο τέλος θα τους γλεντήσει τους μπουγατσόμαγκες.
Απάντηση
Στέργιος 02/05/201713:24
Καλύτερα από το να είναι αθηναϊκό προτεκτορατο.
Απάντηση
ΠΓ02/05/201712:29
Έλεος με την διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι άθλιοι δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.
Απάντηση
και εμενα 02/05/201712:29
Αν μου χαριζε 38 εκατομμυρια μπορει και να τον ψηφιζα.
Απάντηση
Don Corleone!02/05/201712:27
Βλέπω τον Γεωργιανό Don Corleone σύντομα στη στενή με αυτά που κάνει…
Απάντηση
πίσω στο σοβιέτ σου02/05/201712:26
και εμένα μου θυμίζεις Ρώσο παπαστρούμφ, λαγουδάκι του ΣΥΡΙΖΑ πίσω στην τρύπα σου
Απάντηση
Ντμίτρι02/05/201712:26
Εγώ θα ψηφίσω Τσίπρα γιατί θα πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.
Απάντηση
ΚΛ02/05/201712:25
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Η ΜΗ ΕΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ!!!
Απάντηση
Πολιτης02/05/201712:25
Απο τη στιγμη που το σεκαπ επρεπε να αγοραστει για εθνικους λογους απο ημετερα συμφεροντα και οχι του γειτονα,ΕΠΡΕΠΕ να συμφωνησει η νδ για τη διαγραφη του προστιμου…φανηκε λιγος ο μητσοτακης σε αυτη τη περιπτωση!κριμα!
Απάντηση
ΚΛ02/05/201712:22
@@ΑΚΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ02/05/201711:09 ΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΑ ΤΩΝ ΠΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η Ν.Δ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ!
Απάντηση
Δηστυχής Νεοέλληνας02/05/201712:22
Τα σχόλια των αναγνωστών και μόνο φτάνουν για να καταλλάβουμε πόσο χαμηλά φτάσαμε. Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε την απλή έννοια της ειλικρίνιας είτε αυτή είναι επιχειρηματική είτε πολιτική…. Σαββιδη συνέχισε…
Απάντηση
john02/05/201713:34
Οι περισσοτεροι που σχολιάζουμε εκτος απο πολιτες,ειμαστε και οπαδοί ομαδων.Αυτο κάνει τον σχολιασμό μή αντικειμενικό δυστυχως. Πολυ καλο και διαφωτιστικό το αρθρο πάντως.
Απάντηση
TEO02/05/201712:21
ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΣΑΝ ΛΑΘΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΝΤΙΟΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΞΕΤΑΣΗ DNA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.
Απάντηση
nikol_n02/05/201712:21
ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ….
Απάντηση
Πανος Κετικιδης02/05/201712:21
Ελπιζω να το ξανασκεφτει και εαν επιμενει, να παει να πολιτευτει στην Ρωσια. Εαν οντως θελει να κανει κατι για την Ελλαδα, μπορει με το να προσφερει θεσεις εργασιας. Τιποτα παραπανω, τιποτα λιγοτερο.
Απάντηση
ανταποδοση02/05/201712:21
ο ΙΒΑΝ είναι ο εκπρόσωπος των ρωσων στα βαλκανια , ξοδευει για να προγαπανδιζει υπερ των ρωσικων συμφεροντων , στοχος των ρωσων ειναι η ναυτικη βαση προσβαση στο ΑΙΓΑΙΟ μετα τα προβλήματα με την ΣΥΡΙΑ . Στο προσωπο του ΙΒΑΝ ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ βρήκαν τον νεο ολιγαρχη για να διατηρηθουν οι παλιοι ακομα στο συστημα , χωρις αυτον για παραδειγμα ο ΠΗΓΑΣΟΣ (εφημεριδες καναλι πιεστηριο παρακτορειο διανομης) θα έπρεπε να εχει κλεισει εδω και 1 χρονο , παρουσιαζοντας τον λευκο Ιπποτη καταφερνει ο επιχειρηματιας να ειναι σε επιχειρηματικη ζωη και να προβάλει το εργο της κυβερνησης μεσω των site , εφημεριδων του και κοντα σε αυτον μηντιακους φιλους του . Η ΠΑΛΑΙΑ διαπλοκή πεθανε, ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ με τους ιδιους ολιγαρχες . Μπράβο Πανούλη και Αλέξη , πιο κυνικοι πεθαινεις !!!!!!
Απάντηση
T02/05/201712:20
Για την ΣΕΚΑΠ και τον Μητσοτάκη φαίνεται να τα λέει σωστά και κρίμα γιατί η υποτιθέμενη ελπίδα, ο…Κούλης, φαίνεται ότι είναι ακριβώς μα ακριβώς μια από τα ίδια με το παλιό σύστημα. Κατά τα άλλα η δική μου εντύπωση όμως είναι ότι μπλέξαμε πολύ άσχημα με αυτόν τον Σαββίδη. Δεν πιστεύω αυτά περί ορθοδοξίας, ποντιακού ελληνισμού κλπ. Πράκτορας (πουτινο)ρωσικών συμφερόντων μου φαίνεται. Και τακίμιασε, ευκαιριακά, με τον ανεκδιήγητο ολοκληρωτή της εθνικής καταστροφής, Αλέξη-Πινόκιο.
Απάντηση
Γιωργος02/05/201712:19
ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ…..ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΕΣΟ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Απάντηση
ΚΛ02/05/201712:18
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ! ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ Α! ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ.
Απάντηση
Ευτερπη 02/05/201714:00
Ντροπή! Το κόμμα του έχει προσφέρει τόσα στον τόπο και εσείς μιλάτε για 215 ψωροεκατομμυρια που η ΝΔ πήρε ως δάνεια!
Απάντηση
Argi02/05/201712:14
Ποσο σας ποναει η αληθεια ολους σας
Απάντηση
…02/05/201712:09
Μας λέει ό,τι σωστά έκρινε η δικαιοσύνη αλλά ήταν «ανήθικη»… Άρα, όταν στέκεσαι εμπόδιο στον Ρώσο οικονομικό δυνάστη τότε είσαι ανήθικος κι ας είσαι νόμιμος/σωστός. Επίσης, θεωρεί ό,τι εξαγοράζοντας για πενταροδεκάρες την ΔΟΛ και Πήγασο θα μπορεί να ασκήσει επιρροή στους Έλληνες. Το ερώτημα είναι ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ή/ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΜΜΕ στα οποία θέλει να βάλει διαπλεκόμενο χέρι;;;; Πέρα του σκάρτα 12% που αναλογεί στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σήμερα; Κράτα την όρεξή σου Ιβάν για αλλού, γιατί οι Έλληνες δεν μασάνε πλέον χόρτο….ΞΥΠΝΗΣΑΝ και εσύ βοήθησες σημαντικά στο να δουν πόσο έχει αποθρασυνθεί και η διαπλοκή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Απάντηση
Ντροπη02/05/201712:03
Εχεις πεσει πολύ πλεον στα ματια του κόσμου με αυτές τις δηλώσεις επειδή σου διαγραφεί τα πρόστιμα ο Σύριζα είναι καλός ο Τσίπρας ε; ασε ρε ρωσε
Απάντηση
kostas02/05/201711:59
Όλα τα φασιστάκια την ίδια μούρη έχουν……………………..
Απάντηση
ακης 02/05/201711:59
γράφετε για πρόστιμο που χάριστηκε….και αναρωτιέμαι σε ποιό αναφέρεστε?? επιβλήθηκε πρόστιμο στην ΚΡΑΤΙΚΗ σεκαπ…για ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ……η ΚΡΑΤΙΚΗ σεκαπ….ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ την αγοράζει ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ…..και έχετε απαίτηση να πληρώσει ο ιδιώτης και το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε αυτήν 5 χρόνια πριν την ιδιωτικοποίηση, όντας σε κρατικά χέρια???συνέλθετε ελεος…..
Απάντηση
Κώστας02/05/201711:55
Από που και ως πού αυτός μπλέκεται με την πολιτική; Υποτίθεται πως είναι επιχειρηματιες, θα έπρεπε να τον νοιαζουν οι επιχειρήσεις του! ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ. Απορούσα και εγω πως δινει τόσα λεφτά σε μια χωρα που οι σοβαροί επενδυτές φεύγουν….
Απάντηση
Αβγ02/05/201713:38
Για το πρόστιμο της σεκαπ έχει απόλυτο δίκιο.Όμως αν η ΝΔ προχωρούσε σε διαγραφή του,θα καιγόταν το σύμπαν. Απλά πράγματα.Με τους τσιπροκαμενους θα περάσουν τα πάντα της πώλησης της ΔΕΗ μη εξαιρουμένης.
Απάντηση
γιωργος02/05/201712:21
αν στα λεγανε καλυτερα τα πραγματα θα ηξερες οτι ο ιβαν ειναι και πολιτικος βρε παπαγαλακι…
Απάντηση
Παυσανίας 02/05/201712:19
Ο Σαββίδης θα ήταν καλύτερος από τους υπάρχοντες πολιτικούς.
Απάντηση
ΜΠΑΟΚΙ02/05/201711:55
ΣΕ ΞΕΡΑΜΕ, ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΤΕ Ο ΠΑΟΚ.
Απάντηση
dimitrov03/05/201710:11
Εδώ δεν έχεις δίκιο. Ακριβώς επειδή είναι αυτός … θα του το δώσει η κυβέρνηση το πρωτάθλημα μέσω δικαστηρίων. Ποδοσφαιρικά δεν θα το έπαιρνε ποτέ. Γιατί είναι άμπαλος και του τα τρώνε οι τριγύρω.
Απάντηση
Δημήτρης 02/05/201712:51
Κιομως ρε φίλε έπεσες έξω ! Πρωτάθλημα πήρε σε λίγες μέρες θα το δεις και εσυ …
Απάντηση
simos02/05/201711:55
εμενα μου θυμιζει απατεωνα που θα καταληξει στην φυλακη παντως…
Απάντηση
Αντιδραστικο Στοιχειο02/05/201712:39
Σιμο αντε να πληρωσεις τον ενφια …!Ο Ιβαν ηρθε να σε γλεντησει απο μπαλα μεχρι πολιτικη θα σε δινει πονο!
Απάντηση
Λευτερης02/05/201711:51
Ελληνικα θα μαθει να μιλαει?
Απάντηση
Αντιδραστικο Στοιχειο02/05/201712:38
Θα μαθουν πρωτα να μιλανε οι αρβανιτες οι βλαχοι και οι σαρακατσνοι και οι ντοπιοι της μακεδονιας και μετα παιζεται να μαθει και ο Ιβαν!!!!Αν και γνωριζει Ποντιακα(που εσυ μαλλον δεν τα θεωρεις).
Απάντηση
Παν02/05/201714:01
Οι ντόπιοι της Μακεδονίας μιλάμε Ελληνικά αντιδραστικο γιουσουφάκι, αυτοί που μιλάνε και μια δεύτερη σλαβογλωσσα εδώ στη Μακεδονία τους λέμε γαλλιδες
Απάντηση
εμ02/05/201712:16
Δεν θα μάθει και δεν θέλει να μάθει, γιατί δεν είναι Έλληνας.
Απάντηση
παπαβασιλοπουλος κωστας02/05/201711:46
Μπραβο ρε μεγαλε.Ας μου χαριζανε και μενα μερικα εκατομμυρια και θα τον εκανα εγω τον Τσιπρα ιδιον με τον Θεο.Συγχωρεσεμε Παναγια μου.
Απάντηση
ακης 02/05/201711:55
τι του χάρησαν φίλε???
Απάντηση
G02/05/201712:52
ΠΡΟΣΤΙΜΑ 68 ΔΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΕΣΥ ΕΝΦΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕΣ?
Απάντηση
Greedo02/05/201713:39
68 ΔΙΣ κιολας?
Απάντηση
kalamata02/05/201711:45
το ιδιο τελος με το κωσκοτα θα εχει σιγουραααααααα…………..οπως τελειωσε η χρηματοδοτηση απο ηπα μερια οταν τους ηταν αχρηστος …….ετσι θα τελειωση και ο τριμεγιστος ιβαν ο τρομερος χαχαχχαχαχαχααχαχαχχ ετσι ελεγε και ο μεγαλος κωσκος οτι ηθελε να γινει πολιτικος και μην ξεχναμε ολα τα χρεοι ποιοι τα πληρωσαν……….
Απάντηση
Δημήτρης02/05/201711:43
Μπράβο Ιβάν Σαββίδη συγχαρητήρια για τη συνέντευξη συγχαρητήρια που σε έχουμε μαζί μας τόσα χρόνια! Μόνο εσυ μπορείς να αλλάξεις τα πάντα σε αυτή τη χώρα σε όλους τους τομείς..
Απάντηση
ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ02/05/201711:37
Ο ΠΟΙΟ ΧΑΖΟΣ ΡΩΣΟΣ
Απάντηση
δημητρης02/05/201712:20
Ζω στην Ξάνθη και ξέρω πολύ καλά την υπόθεση. Η ΝΔ ξεχνάει να πει ότι η παράβαση έγινε το 2009. Το ΣΔΟΕ είχε έτοιμο πόρισμα το 2011 και περίμενε ως το 2014 για να το στείλει στο τελωνείο για να βεβαιωθεί το πρόστιμο. Περίμεναν τον νέο επενδυτή και ο Σαββίδης πήρε τη ΣΕΚΑΠ το 2013, πριν την βεβαίωση του προστίμου.
Απάντηση
Kωστας02/05/201712:07
ΙΒΑΝ γλέντα τους όσο μπορείς, ο κόσμος σε στηρίζει, για αυτους που κράζουν ξυδάκι…
Απάντηση
βασιλης02/05/201712:06
μαλλον χαζός είσαι εσυ και οχι ο σαββιδης
Απάντηση
??????02/05/201711:36
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΟΣΚΩΤΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ……
Απάντηση
kyriakos02/05/201711:36
Δεν το περίμενα να χαλάσει τόσο γρήγορα την εικόνα του. Αν ο Πούτιν είναι τόσο στόκος, τότε μόνο καταστροφή μπορούν να περιμένουν οι Ρωσσοι. Πάει και τους δύο μεγαλύτερους αεργους αλήτες που κυβέρνησαν τη χώρα!
Απάντηση
GP02/05/201711:35
Συγχαρητήρια στον κο Σαβίδη. Τέτοιους επιχειρηματίες θέλει η Χώρα και όχι διεφθαρμένα και χρεωκοπημένα κόμματα και πολιτικούς απαίδευτους ανεπάγγελτους και κλέφτες με 10.000Ε το μήνα κλπ. Σας τα λέει άνθρωπος εγγεγραμμένος στην ΝΔ και αυτά που λέω αναφέρονται και στο χρεωκοπημένο κόμμα μου. Κατάργηση της Μονιμότητας στο Κράτος και της Ασυλίας βουλετών,ίσως αλλαξει κάτι.
Απάντηση
Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη…02/05/201712:55
«Αν δεν έχεις σχέση με media δεν μπορείς να ασχοληθείς με μεγάλες επιχειρήσεις» Τουλάχιστον το δηλώνει ανοικτά ότι θέλει να γίνει νταβατζής μας
Απάντηση
Thracian02/05/201711:45
ωραίος…. φιλε μου επισης νεοδημοκρατης εγω αλλα χωρις παρωπιδες. κουλη δεν ψηφίζω με τιποτα οπως δεν ψηφισα και σαμαρα. ειχαν δεν ειχαν καναν την δεξια ΠΑΣΟΚ
Απάντηση
ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΚΥΝΙΚΟΣ02/05/201711:35
ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΙ?
Απάντηση
ΠΓ02/05/201712:27
Έλεος με την διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι άθλιοι δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.
Απάντηση
Σίμος 02/05/201711:59
Ο Σαββίδης καταλαβαίνει τα ελληνικά και τα μιλάει αρκετά καλά αλλά λόγω του ότι είναι τελειομανης δεν θέλει να τα μιλάει με ρώσικη προφορά . Γι’αυτο έχει και μεταφραστή.
Απάντηση
sos02/05/201711:35
Ο ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤ…….ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ……ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ …..ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΕΣΤΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΟΣΟ-ΟΣΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ -ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ……. ΣΗΜ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΜΙΣΘΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ……
Απάντηση
Γ02/05/201711:34
Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΕΣΜΙΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ….ΕΤΡΙΒΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΠΑΤΡΟΝΩΝ ΤΟΥ….
Απάντηση
γεο02/05/201711:32
καλογριτσας εκ Ρωσια , ξερεις τι κροτο θα κανεις οταν πεσει ο Συριζα και εσυ μαζι ? θυμαμαι οταν σε ελεγε ο Μαρινακης κλοουν ειχα θυμωσει και ελεγα , εμ φερνει τα χρηματα του εμ τον βριζουμε κιολας? οταν ομως παραδεχθηκες οτι ησουν λαγος στις τηλεοπτικες αδειεσ τοτε φανηκε ο πραγματικος σου ρολος. μην νομιζεις οτι θα σε σωσει ο τσιπρας η ο καμμενος οταν θα ερθουν τα δυσκολα γιατι αυτοι ουτε το τομαρι τουςδεν θα μπορουν να σωσουν
Απάντηση
ακης 02/05/201711:50
τι λαγός ρε φίλε…..72 εκ έδωσε…έχεις δει λαγούς 70 εκ?
Απάντηση
Άγγελος02/05/201712:12
Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: «Όλα πήγαν με βάση το δικό μου σενάριο και είμαι αρκετά χαρούμενος γιατί οι τέσσερις άδειες έφεραν στον προϋπολογισμό πάνω από 240 εκατ. ευρώ και δίνω συγχαρητήρια στους νικητές». Παράλληλα, σημείωσε: «Έχω πει στον πρωθυπουργό και στους ανθρώπους γύρω του ότι δεν χρειάζεται να φοβάται κάτι και να πηγαίνει μπροστά». «Εκπλήρωσα την αποστολή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε ωστόσο πως, όταν έφτασε στο τέλος, η προσφορά του ήταν μηδενική. Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, για τον οποίο είπε ότι «λυπήθηκε που πλήρωσε το μικρότερο τίμημα». Τα συμπεράσματα δικά σας άν ήταν η όχι λαγός και ποιός ο ρόλος του στον διαγωνισμό.
Απάντηση
Ποιος λαγός 02/05/201711:44
Λαγός που έσκασε 20,5 μύρια για την άδεια ως πρώτη δόση των 61,5(άσχετα αν τελικά η διαδικασία ακυρώθηκε).
Απάντηση
ΤΟΥΜ02/05/201712:27
TA 20,5 ΜΥΡΙΕ ΚΥΡΙΕ ΑΣΧΕΤΕ ΕΊΝΑΙ ΕΓΓΥΗΤΙΚΉ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ ΛΗΞΗ Η ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ…ΦΤΥΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΑΝΟ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕΣ?
Απάντηση
Ποιος λαγός 02/05/201713:37
Κύριε Πανασχετε τα 20,5 ήταν η πρώτη δόση των 61,5 που δεν θα τα έπαιρνε ποτέ πίσω αλλά ακυρώθηκε ο διαγωνισμός και για αυτόν τον λόγο επιστραφηκαν τα λεφτά στους Μαρινακη, Κυριακού, Σαββίδη, Αλαφούζο.
Απάντηση
Kalog02/05/201711:39
Ακόμα δεν κατάλαβες ποιος ήταν ο λαγός;
Απάντηση
ΚΚ02/05/201711:30
Έχασε το παιχνίδι …πλεον θελει κατι αλλο απο να ειναι απλα επιχειρηματίας στην Ελλαδα και σύντομα θα δουμε τι ακριβώς θελει τουλάχιστον σε πολιτικό επιπεδο. Ειναι ενδιαφερον οτι στηρίζει και εκτιμά ιδιαιτέρως τους 2 χειρότερους πολιτικούς- λαϊκιστές της σύγχρονης Ελλαδος …τον κ. Τσίπρα και Καραμανλή το νεότερο. Εξηγεί γιατι ο ΠΑΟΚ με τοσα χρηματα που έριξε ειναι σε τοσο χάλια κατάσταση …ενω θα έπρεπε να ειναι πρώτος με διαφορά ειδικα φέτος… προφανώς εχει ικανότητα να φτιάχνει χρηματα αλλα με ποιο τροπο; το αισθητήριο να κανει συμμαχία με σοβαρούς ανθρώπους δεν το εχει μεχρι στιγμής στην Ελλαδα. Επισης, είπε οτι ο κ. Σαμαράς τον έπεισε να πάρει κατι που δεν άξιζε και αυτος το πηρε …. ενδιαφερον. Τελικός αυτος ο κ. Σαμαράς ειχε τον τροπο του να πουλάει καλα …αυτο ειναι είδηση βεβαια που η αληθεια ειναι οτι την ξέραμε. Τέλος, προσωπικά μου ηταν ενδιαφερον η συνέντευξη μια και μίλησε τοσο ξεκάθαρα και μας ειπε ποσο καλα σχετίζεται με το ΣΥΡΙΖΑ …..σε πολλα επιπεδα για να μην εχουμε απορίες. Βλέπουμε το ΣΥΡΙΖΑ να εξελίσσεται στο κόμμα των καπιταλιστών και των επιχειρηματιών. Μπραβο στους κουμουνιστες του κεφάλαιου …ποσο τελικα λίγοι ηταν .. ωραια ν αλλες παραμύθια αλλα η πραγματικότητα και οι πράξεις δείχνουν ποιος πραγματικα εισαι!
Απάντηση
Νίκος02/05/201711:30
Δηλαδη μας λεει πως ο Σαμαρας ηταν ο καλυτερος πρωθυπουργος ever! Ηταν τοσο καλος μαλιστα, που επειθε επιχειρηματιες να αγοράζουν για το καλό του δημοσίου! Τότε γιατί υποστηριζει τον Τσίπρα;;
Απάντηση
alex02/05/201711:29
Ενώ αρκετοί έλληνες επιχειρηματιες εχουν τα χρηματα τους στο εξωτερικο,δεν κανουν επενδυσεις,ερχεται ενασ ομογενης ελληνας και κανεις επενδυσεις δινει δουλια σε πολλους ανθρωπους ,ριχνει κεφαλαια στη Θράκη , αποτρέπει την αγορά τησ ΣΕΚΑΠ από τον τούρκο , υστερα και απο επαφες με τουσ πολιτικουςτης ΝΔ , και αυτόν τον άνθρωπο υπάρχουν κάποιοι και ειδικά απο τον χώρο της ΝΔ και ο κουλης κυριως εχει αυτη την απαραδεκτη στάση για λογους αντιπολιτευτικους καθαρα.
Απάντηση
ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ…02/05/201711:28
… τον Ρώσο μαφιόζο, και τον Τσίπρα τον μαχητή της διαπλοκής. Κι όλα αυτά γιατί νομίσατε ότι θα σας χαρίσουν τα δάνεια και θα σας καταργήσουν τον ένφια. Εξαιρούνται τα απανταχού διορισμένα κομματόσκυλα και οι βολεμένοι της ΕΡΤ. Εσείς προφανώς καλά ξηγηθήκατε. Καλό Ρούβλι.
Απάντηση
Eleni02/05/201711:55
Simfono apolita…omos emeis oi alloi pou den tous pistepsame kai den tous psifisame pote se ti fteme…
Απάντηση
AnthonyB02/05/201711:27
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!
Απάντηση
αρτσιμπούρτσι02/05/201711:26
εχουμε τα βασανά μας μας έχουμε και τον κάθε αστακοφάγο να κάνει την Πυθία,που το ξέρεις ρε ποιος θα γίνει πρωθυπουργός στην Ελλάδα και ποιος όχι τα χαρτιά έριξες?
Απάντηση
Τελικα ροδα ειναι και γυριζει02/05/201711:26
Το συριζανελ κερδιζει τη μιση+ Θεσσαλονικη. 2017-18> Πρωταθλητης ο Παοκ, ολο τυχαιως! Οι γαυροι βαζελοι και χανουμακια θα φωναζουν για την διαιτησια! Οι δε παοκτζηδες θα τα θεωρουν ολα δικαια και θα θυμιζουν τα αισχη των προηγουμενων. Οι ανθελληνες αριστεροι θα καταφερουν, οι διχονοια και το μισος μεταξυ νοτιων και βοριων να φτασει στα ακρα…
Απάντηση
Φαίδων 02/05/201712:07
Εάν υπάρχει πραγματικό μίσος τότε ας φτάσει στα άκρα.
Απάντηση
Διαφωνω 1000%02/05/201718:59
αν ειναι να φτασει τα ακρα το μισος, να φτασει μεταξυ των δειλων φασισταριων αριστερων και των πατριωτων δεξιων. Οι Θεσσαλονικεις ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ οπως και οι Αθηναιοι. Δεν θα μας βαλουν τα αρρωστα παρασιτα να σκοτωθουμε μεταξυ μας για να καταστρεψουν αυτοι την πατριδα μια ωρα νωριτερα. Οι αριστεροι ειναι μια αρρωστημενη φαρα που πρεπει να παρει δρομο απο τη χωρα μας
Απάντηση
ΤΕΛΑΜΩΝ02/05/201711:25
ΙΒΑΝ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.
Απάντηση
gko02/05/201711:24
Δηλαδή όταν γίνει μεταβίβαση μετοχών πρέπει τα πρόστιμα του νομικού προσώπου να διαγραφούν? Ασε μας ρε Σαββίδη. Αυτά είναι βασικά του νόμου 2190 περί ανωνύμων εταιριών.
Απάντηση
τον δικτατορα πουτιν ?02/05/201711:20
που θα ελεγε κ ο Κασπαρωφ. Στην Ρωσια οποιος πολιτικος,δημοσιογραφος,κλπ παει διαφορετικα τον εκτελουν οι μυστικες υπηρεσιες !!!!!
Απάντηση
Victor02/05/201711:19
Ουστ ρωσοπόντιε, μάζεψε τα και πίσω στο καζακστάν! Άκου ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός! Δείτε ποιος μιλάει ρε παιδιά!!
Απάντηση
Thracian02/05/201711:41
το αποστημα το σπας απ εξω, το συστημα το χαλνάς απο μέσα και τον Ελληνισμό τον στρώνεις μονο οταν ξανακάνεις την Αθηνα – και οτι αυτή πρεσβευει νεοελληνικά – το κατσικοχώρι που ήταν πριν παει ο γερμανοσπορος βασιλιας …. δωσε πονο λεμε
Απάντηση
…02/05/201711:16
Μια χαρά θα τα βρει και με τον κουλη μεθαύριο, και θα βρίζει τον Τσίπρα. Η κωλοτουμπα ειναι πλέον εθνικό σπορ.
Απάντηση
John02/05/201712:13
Kοιτα,η ολη φασαρία που κανει η ΝΔ ειναι οχι για την ΣΕΚΑΠ,αλλα γιατι ο Ιβαν θα παρει Πήγασο και μεγκα.Αν ο Ιβαν εχει στόχο να υποστηριζει συριζα μεσω αυτων των ΜΜΕ τότε οι επιθέσεις θα συνεχιστουν μέχρι να φτάσουν σε μια «τυπικη ουδετερότητα» και τότε θα σταματησει και η ΝΔ τον πόλεμο. Ολη η ιστορία εκει ειναι.Οσο για την ΣΕΚΑΠ,ουσιαστικά ο ρωσος εχει δικιο.
Απάντηση
Βαγγελης02/05/201711:15
Αντε στο … … … που θα μας πεις να κρατηθουμε απο τον αυτοαπατεωνα Τσιπρα!!! … ε ……αλλα βεβαια πιο γελοιοι ειναι οι τσυριζαιοι που εξαγοραζεις και ακομα πιο γελοιος ο Καμμενος και οι Ανθελ που το παιζουν αγριοι και αδεκαστοι (ναι αυτονων που τους πηρες τα στρινγκακια..)
Απάντηση
ωωω02/05/201711:15
Ο ορισμός της διαπλοκής.
Απάντηση
#oloimetonkyriakos02/05/201711:14
Λαμόγιο Σαββίδη που θέλεις να μας αρπάξεις την κουτάλα από το στόμα, ενω είμαστε έτοιμοι για την μάσ… , εεενοούσα για την επιστροφή στην εξουσία. Όλοι με τον Κυριάκο για να υποστηρίξουμε τα δικά μας παιδιά που εκτός των άλλων μιλάνε και ελληνικά!
Απάντηση
nikos02/05/201712:28
ο Κυριακος ο ίδιος δεν είναι και τόσο καλός στα Ελληνικα !!!
Απάντηση
Φιλελευθερος02/05/201711:14
Καλα τα λεει ο Σαββιδαρος Γυαλατζι φιλελευθερος ο Μητσοτακης
Απάντηση
Ο σύριζα02/05/201711:13
θα καταφέρει ακόμα και να συμπαθήσουμε τον Μητσοτάκη.
Απάντηση
luis02/05/201711:11
Επειδή η λογοκρισία πάει σύννεφο θα το πω πιο ευγενικά Κόκκαλης ή Κοσκωτάς….
Απάντηση
sotos02/05/201711:10
Για αυτό πλήρωσες τα 11 μύρια της εφορίας του ΠΑΟΚ? για να σου χαρίσουν 35 μύρια από την ΣΕΚΑΠ? Ωραίος σωτήρας είσαι ρε μεγάλε…
Απάντηση
ακης02/05/201711:52
πως το χάρησαν ρε φίλε?
Απάντηση
ΑΚΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ02/05/201711:09
Και εγω ΠΑΟΚ ειμαι..αλλα ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ θα ειναι πολυ γρηγορα ο επομενος Πρωθυπουργος με απολυτη αυτοδυναμια, και για πολλα χρονια. Και ακου μια φιλικη συμβουλη: Κοψε τα πολλα πολλα με τους γελοια αναρχοκομμουνια και απατεωνες σιριζανελ. Δεν θα σου βγει σε καλο ουτε και στο ΠΑΟΚ μας. Το καταλαβες.; Α εγω και η οικογενεια μου Ν.Δ αυτη τη φορα δαγκωτο..αυτα λακωνικα.. ΚΟΨΕ τις τσιμουχες με τον Κυριακο το ακουσες;
Απάντηση
ΚΛ02/05/201712:22
@ΑΚΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ02/05/201711:09 ΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΑ ΤΩΝ ΠΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η Ν.Δ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ!
Απάντηση
Σαββιδης02/05/201711:34
Σιγα…μην σκισεις κανα καλτσον! Χαχαχαχα χαχααααα
Απάντηση
…02/05/201712:15
Βγάλε γόβες, στρινγκ, σουτιέν και μίνι εσύ, και μετά σκίζει καλτσόν για πάρτι σου.
Απάντηση
Ρασπουτιν 02/05/201711:09
Αρχιζει να γινεται επικινδυνος , χαλίφης στη θεση του χαλιφη σε όλα τα θεματα από κατασκευαστικες , ενημερωση ποδοσφαιρο να τον δουμε και στην πολιτικη και καθαρισαμε , Μου θυμιζει γενιτσαρο του Πουτιν
Απάντηση
Τσάρος 02/05/201712:14
Τσάρος ναι. Γενιτσαρος γιατί;
Απάντηση
Μακης02/05/201711:08
Τι δεν καταλαβαινετε;; η Ρωσσια απο την πισω πορτα…αναρωτιεμαι αν αντιδρασουν οι Αμερικανοι..;;
Απάντηση
πλυντήριο 02/05/201711:05
ξεπλυμα χρηματων κανει ο Ιβαν , δεν ειμαστε κοροιδα, ματια εχουμε κ βλεπουμε εχει αγορασει μεχρι διατηρητέα κτήρια στη Θεσσαλονικη , κ αυτο επενδυση ειναι ; ποιον κοροιδευει;
Απάντηση
Εκτος απο02/05/201711:02
λεφτα τι εχει να δειξει ο Ιβαν ο Τρομαγμενος; Βγηκαν ολα τα φρουτα του υπαρκτου (τωρα πλεον ανυπαρκτου) σοσιαλισμου και αφου πλουτισαν κανουν και πολιτικη.
Απάντηση
Kώστας02/05/201710:59
Δεν γνωρίζει γρι Ελληνικά αλλά «όταν άκουγε τον Τσίπρα ήταν έτοιμος να χειροκροτήσει». Ούτε τα προσχήματα οι διαπλεκόμενοι.
Απάντηση
Μάθε 02/05/201712:25
προτού μιλήσεις. Το ότι δεν τα μιλάει δημόσια λόγω του ότι δεν έχει την κατάλληλη προφορά δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζει τα ελληνικά.
Απάντηση
Γιάννης02/05/201710:59
Και μόλις βγει η ΝΔ θα κάνεις κανένα δωράκι και σε αυτούς και θα το παιζετε αδερφακια. ΠΑΟΚτσής είμαι ρε Ιβαν και σε γουστάρω αλλά το χρήμα δεν έχει ούτε ιδεολογία ούτε τίποτα.
Απάντηση
tomy02/05/201710:58
»Ένα 24ώρο πριν τελειώσει η διορία του διαγωνισμού δέχθηκα με τρόπο επίμονο να συμμετάσχω στον διαγωνισμό. Και απέναντι στα λογικά επιχειρήματα κατά αυτής της επένδυσης και τοποθέτησης των χρημάτων μου, πήρα τελικά την απόφαση» Κάπου δεν μας τα λες καλά ρε Ιβάν…Μπόρεσες να φτιάξεις τον φάκελο του διαγωνισμού (για τέτοιο διαγωνισμό φαντάζομαι ότι θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 400 σελίδες) μέσα σε 24 ώρες? όταν μόνο η έκδοση πιστοποιητικών και εγγυητικών απαιτούνται τουλάχιστον 2-3 ημέρες?? Ρωσοπόντιε για αμερικανάκια μας περνάς ??
Απάντηση
…02/05/201710:57
Πιόνι του Πούτιν που ήρθε να βουτήξει για πενταροδεκάρες ότι προλάβει πριν έρθει άλλη κυβέρνηση.
Απάντηση
Ανένταχτος02/05/201710:57
Πώς αυτογελοιοποιείται ο άνθρωπος !
Απάντηση
Η τιμη…02/05/201710:54
Η τιμή, η αξιοπρέπεια, η φιλοπατρία και το ήθος ενός επιχειρηματία έχεουν κοινή συνισταμένη το κέρδος. Τι μπούρδες τσαμπουνάει αυτός ο κύριος. Πιέσθηκε λέει και αγόρασε την ΣΕΚΑΠ. Αν είναι δυνατόν. Και ποιός σωστός επιχειρηματίας κάνει μια μεγάλη επένδυση υπο πίεση και χωρίς να ξεσκονίσει κυριολεκτικά το υπο πένδυση αντικείμενο (χωρις δηλαδή, να κάνει εξονυχιστικά το γνωστό due diligence).Μηπως και δεν ξέρουμε πως τα καταφέρανε οι ολιγάρχες στη Ρωσία να τα κονομήσουνε? Οι πιο ικανοί στο κλέψιμο και στην λαμογια, με την στήριξη και την εμπλοκή της πρώην KGB καθώς και την διαπλοκή με το εκάστοτε πολιτικό κατεστημένο , αναδειχτήκανε σε ολιγάρχες του πλούτου στην Ρωσία. Ως βολονταριστής ο εν λόγω κύριος (κύριος… τρόπος του λέγειν), θάθελε και πιστεύει ότι , όπως οι άλλοι τρανοί (και αυτός μαζί) πλουτοκράτες στη Ρωσία στηριχτήκανε στό πλέγμα αλληλο- συμφεροντολικών σχέσεων με τον Πούτιν κλπ νομενκλατούρα, εδω βρήκε κάποιον άλλον Πούτιν να κάνει τά ιδια. Ελα μου όμως , που ό εδώ στερείται της απαραίτητης νοημοσύνης και μόρφωσης και τον έχουμε πιά όλοι πάρει χαμπάρι. Θέλουν δεν θέλουν όλα αυτά τα λαμόγια, ο κόσμος έχει αλλάξει και θέλει Μητσοτάκηδες και Μαρον για κυβερνήτες. Ο λαϊκισμός και η πατριδοκαπηλεία δεν περνάνε πιά.
Απάντηση
Babis 02/05/201712:49
Τι ωραία, γλυκά και πάνω απ’ όλα πανέξυπνα λογάκια, σαφώς γραμμένα απο τέρας μορφώσεως, ενημερωμένο και με υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης άτομο… Α, ρε …ούστ! Άν είχες δράμι απο ότιδηποτε θα ψήφιζες Μητσοτάκη ΞΑΝΑ???!! Ασε που το τελευταίο μοντέλο, Κούλης, έμαθε να το παίζει ηγέτης με μαθήματα φωνητικής, κινητικής και ότι άλλη Αμερικανιά που και καλά κάνει ηγέτες. Ηγέτης ΔΕΝ είναι το ανθρωπάκι που παπαγαλίζει και άμα τον γουστάρεις τόσο γράψε και στείλε του μιά ομιλία, στα αγγλικά τις προτιμάει γραμμένες 🙂
Απάντηση
Μακρόν ο Σοσιαλιστης Γδαρτης 02/05/201712:34
Ναι,ο λαός θέλει Μητσοτακηδες και Μακρόν για να τον γδαρουν στη λιτότητα. Ας τους έχει, λοιπόν.
Απάντηση
Φ.Λ.02/05/201710:50
αηδιασα, ουτε εγω υποστηριζω Κουλη αλλα αυτος ως τι κανει επιθεση;;; Μιλαει σαν να υποστηριζει φανατικά συριζα! Συγκρινει ενα κόμμα με τις επιχειρήσεις του, όταν λεει πως εχει δανεια και η ΝΔ…. Ολοι καταλαβαμε τι εστι Σαββίδης. Κρίμα γιατι τον ειχα σε μια καποια εκτιμηση.
Απάντηση
Οπαδος νδ= Ξεχναω τα ρουσφετια 40 χρονια02/05/201711:02
Βρε γερολαδα ρωτας γιατι κανει επιθεση στο Μητσοτακη? Ο Μητσοτάκης δεν τον ελεγε λαγο? Δεν τον χτυπαει καθημερινα στη βουλη? Που ζεις ? Στο υπογειο της νδ κ δεν ακους τπτ?
Απάντηση
ΚΛ02/05/201710:50
@. Εάν εγώ θα ήμουν Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ρωτούσα τον κ. Μητσοτάκη για ποιο λόγο το κόμμα σας όταν ήταν κυβέρνηση συνέχιζε και χρηματοδοτούσε τη ΣΕΚΑΠ κατά της οποίας υπήρχε δίωξη για λαθρεμπόριο; ΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ.
Απάντηση
…02/05/201711:13
…κι εγώ θα σε ρωτήσω κάτι… πόσα σε πληρώνει και σε τι θεσάρα σε έχει βολέψει η κυβέρνηση;
Απάντηση
nikolaos02/05/201710:46
Θ-Ε-Ο-Σ!!!
Απάντηση
chrisAK02/05/201710:42
Σαββίδης: … εγώ έκανα το καθήκον μου. Όλοι θυμόμαστε αυτά τα λόγια του Σαββίδη. Σουλτάνος ο Σαββίδης, γιουσουφάκι ο Τσίπρας.
Απάντηση
reds02/05/201710:38
χα χα χα τι να πεις ρε γλυφτη και εσυ που σου σβηνει τα προστιμα , γελαει ο κοσμος
Απάντηση
ακης 02/05/201711:14
ποια πρόστιμα ?τι λες? το 2009 είχε επιβληθεί το πρόστιμο..το 2013 την πήρε την εταιρία…..ότι θες διβάζεις αν διαβάζεις…τρολάκι
Απάντηση
ΤΟΜ02/05/201712:31
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1800 ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ…ΑΣΧΕΤΕ ΦΤΥΣΕ ΤΟ ΣΑΝΟ..
Απάντηση
ΚΛ02/05/201711:10
@reds02/05/201710:38 ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΦΙΛΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η Ν.Δ ΠΟΥ ΜΟΛΙ ΤΕΛΙΩΣΕ ΑΠΟ ΠΑΡΤΙ ΕΚΔΟΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ.
Απάντηση
tomy02/05/201710:38
εσένα κάποια στιγμή θα σε φάει η αλαζονεία..
Απάντηση
Λίνα02/05/201710:33
Και εγώ είχα σκεφτεί πως η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία γιατί άλλαξε μυαλά και ήθελε να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα και τους υποστηρίζα. Μετα απο αυτο όλοι καταλαβαμε πως εκανε χαρη και λαμβανει ωρα ανταλλάγματα!!!
Απάντηση
Ρε μεγάλε02/05/201710:33
που είσαι και επιχειρηματίας… Με τέτοιο φορολογικό καθεστώς και κομματικό κράτος κανένας σοβαρός επιχειρηματίας και κανένας μη διαπλεκόμενος δεν έρχεται να επενδύσει στην Ελλάδα. Κάνε μας τη χάρη λοιπόν πρωί-πρωί που θα μας πεις και ηγέτη τον Αλέκση. Σε πίεσε ο Σαμαράς, τι μας λες τώρα, κι εσύ αγόρασες…. νιαου βρε γατούλη, αθώο και απροστάτευτο παιδάκι…
Απάντηση
Ελλάδα: η αλλίως πως να ξεπλυνετε τα λεφτα σας02/05/201710:27
το μεγαλο πλυντηριο ξεκιναει και γλυφει τον Συριζα για να του τα δωσει ολα… παντως για την ΣΕΚΑΠ δεν μας ειπε οτι το προστιμο που δεν πληρωθηκε θα το πληρωσει ο Ελληνικος λαος.
Απάντηση
Wolf02/05/201710:24
Πρόσεχε μόνο μη γίνει καμία στραβή και γίνει ο Κούλης Πρωθυπουργός γιατί σε βλέπω ή να ξεχειλώνει η γλώσσα σου από το γλείψιμο ή να γυρνάς εκεί που ανήκεις δλδ στο παραπέτασμα.
Απάντηση
Μπα02/05/201711:59
…. μολις βγει ο Κουλης θα απειλει οτι θα κλεισει τις επιχειρησεις του και θα απολυσει κοσμο για να υπαρχει αντισταση ….. μαζι με τη σημερινη κυβερνηση βεβια που θα ειναι αντιπολιτευση …. οταν παρει η δολ η πηγασο … ε, εκει να δεις προπαγανδα ….. Αφου βγαινει και το λεει φορα παρτιδα, ειμαι με τη κυβερνηση και σας δινω (στους μακεδονες) δουλειες και πρωταθληματα …. δοξαστε με !!!!!
Απάντηση
Βεντουζιάρης 02/05/201710:23
Πωπω εγκεφαλικά που θα πάθουν οι δεξιούληδες από την συνέντευξη….αχαχαχα
Απάντηση
κωστας02/05/201710:22
Ηρθε ο Ρωσος, χωρις να μιλαει λεξη ελληνικα, να κανει λεφτα στην Ελλαδα, τρωγοντας απο τους φουκαραδες και κανοντας παρεα με τους wannabe κομμουνιστες. Ειπαμε, εχει ο καιρος γυρισματα, αλλα καθοσαστε 30 δευτερα να σκεφτειτε τι θα γινοταν αν ηταν Αμερικανος και μιλαγε μονο αγγλικα; Να τα τρωμε τωρα αφου τα ψηφισαμε…
Απάντηση
Alexandros02/05/201713:54
Μιλάει Ποντιακά=Αρχαία Ελληνικά, τουλάχιστον διαβάστε πριν γράφετε οτι σας κατέβει.
Απάντηση
Θάνος02/05/201710:19
Εμένα,πάλι, γιατί μου θύμισε τον Μαδούρο;
Απάντηση
@ ΙΒΑΝ02/05/201710:19
μάλλον δεν κατάλαβες ότι η εξίσωση αλέκση με Πούτιν δεν τιμά τον αλέκση. Δεν ξεπλήρωσες καλά την εξυπηρέτηση αδελφέ ΙΒΑΝ και αντί να ευχαριστήσεις για την ΣΕΚΑΠ μας είπες ότι ο αλέκσης είναι ένας ολιγάρχης απολυταρχικός τύπος που ταϊζει μόνο τα δικά του παιδιά με το αζημίωτο. Κάτι σαν Πούτιν δηλαδή. Μπράβο τουλάχιστον που μας άνοιξες και άλλο τα μάτια!
Απάντηση
Τέρμα τα διφραγκα02/05/201710:18
Μπράβο Ιβαν! Είμαστε μαζί σου. Επιτέλους ένας Έλληνας της ξενιτιάς, αυτοδημιούργητος ήρθε και σπάει το απόστημα των εργολάβων, των εκδοτών της διαπλοκής και των θαλασσοδανείων.
Απάντηση
Kos02/05/201710:41
Να ‘σαι καλά φίλε, γέλασα πρωί πρωί…
Απάντηση

 

Αρέσει σε %d bloggers: