4 βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες κατά Μαρινάκη απήγγειλε σήμερα ο ανακριτής, μεταξύ αυτών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

http://www.ienimerosi.gr/
Απολογείται αρχές Ιουνίου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, μετά από προθεσμία που έλαβε από τον κ. Ανδρεάδη
Αντιμέτωπος με τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την Ευελπίδων, στον ισχυρό άνδρα του πειραϊκού συλλόγου έχουν απαγγελθεί τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες για την πολύκροτη υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, οι οποίες επισύρουν βαρύτατες ποινές.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται για:

1) Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

2) Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης.

3) Ηθική αυτουργία για έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή

4) Ηθική αυτουργία για δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις και ο σκοπός επετεύχθη.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει προ ημερών ο νομικός, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, για την πρώτη κατηγορία προβλέπεται ποινή φυλάκισης 10-20 έτη, ενώ για τις υπόλοιπες μέχρι 10 έτη.

Παράλληλα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αν ο ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, επιβάλλει στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, τους ίδιους περιοριστικούς όρους που επέβαλλε και στους εμπλεκόμενους που έχουν ήδη απολογηθεί.

Συγκεκριμένα, ο ανακριτής σε όσους θεωρεί ότι συμμετείχαν ενεργά στην εγκληματική οργάνωση που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, τους έχει απαγορεύσει την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο, έως ότου γίνει η δίκη. Δεν αποκλείεται, πάντως, ο ανακριτής να διατάξει την προφυλάκισή του Μαρινάκη, ο οποίος είναι εκ των βασικών κατηγορούμενων.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς θα συμβεί με τις μετοχές του Μαρινάκη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και ποιος θα λάβει τον τίτλο του προέδρου του συλλόγου, καθότι ο ίδιος δεν θα μπορεί να βρίσκεται στα «ερυθρόλευκα» κοινά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία απολογίας του προέδρου του Ολυμπιακού, καθώς ο ανακριτής φοβάται τυχόν επεισόδια από οπαδούς του πειραϊκού συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πάντως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει στα χέρια του μέσω του δικηγόρου του, θεωρείται από τον ανακριτή κ. Ανδρεάδη ως ένας από τους βασικούς κατηγορούμενος για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Ο συνήγορος του μάλιστα ζήτησε από τον Γιώργο Ανδρέαδη να μην παραστεί ο πελάτης του στην Ευελπίδων, καθώς στον περιβάλλοντα χώρο υπήρχαν αρκετοί δημοσιογράφοι που περίμεναν την άφιξη του. Ο Βασίλης Δημακόπουλος υποστήριξε επίσης, ότι ενδεχόμενη επίσκεψη του ερυθρόλευκου προέδρου στον ανακριτή θα δημιουργούσε αρνητική εικόνα για το πρόσωπο του και την δημόσια εικόνα του. Τελικά, κατ’ εξαίρεση και για πρώτη φορά στην υπόθεση, ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, παρέδωσε στον κ. Δημακόπουλο το κατηγορητήριο.

Αρέσει σε %d bloggers: