Οι βρώμικες καθαρίστριες

http://www.eyedoll.gr/
Από fb Ειρήνη Συνοδινού
Ανεχτήκαμε να σκούζουν τόσους μήνες, λες και δεν απολύθηκε κανένας άλλος, λες και δεν έμεινε χωρίς δουλειά κανένας άλλος, λες και μόνο αυτές αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Δε σεβάστηκαν ούτε καν το γεγονός πως ο μισθός που τόσα χρόνια έπαιρναν, στους περισσότερους Έλληνες μοιάζει άπιαστος στόχος. Ακόμα και σ’ αυτούς που έφαγαν τη μισή τους ζωή στα θρανία προσπαθώντας να μορφωθούν και να εξειδικευτούν.

Ζήσαμε να δούμε μια τραγουδίστρια (από τις λεγόμενες «μεγάλες») της χώρας, να δίνει συναυλία γι’ αυτές, κάνοντας σημαία της το κόκκινο πλαστικό γάντι-σήμα κατατεθέν της απολυμένης καθαρίστριας. Του ΥΠΟΙΚ, φυσικά, γιατί οι άλλες καθαρίστριες της Ελλάδας δεν έχουν ούτε σύμβολα ούτε σπόνσορες, ούτε κράχτες.
Αυτές αγόγγυστα και αθόρυβα κάνουν τόσα χρόνια τη δουλειά τους, χωρίς ποτέ κανέναν να τον απασχολήσει τι αντιμετωπίζουν και πόσες σκάλες μετράνε κάθε μέρα προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο που την επόμενη μέρα μπορεί να μην το έχουν καν.

Αντέξαμε να βλέπουμε εικόνες ντροπής (για τους νοήμονες και πολιτισμένους ανθρώπους) έξω από το ΥΠΟΙΚ κατά την παράδοση-παραλαβή του Υπουργείου, όταν η Βαλαβάνη -με επαναστατικές κορώνες- φώναξε να την αποκαλούν Νάντια και δεσμεύτηκε για άμεση επαναπρόσληψή τους.

Φάγαμε στα μούτρα τη Ζωή (τρομάρα της για ΠτΒ) να τις δεξιώνεται στα γραφεία της Βουλής, τη μέρα της γυναίκας, για να δώσει στον αγώνα τους μια άλλη διάσταση. Πιο επετειακή, πιο συμβολική.
Χωρίς να την απασχολεί πως αυτό που η ίδια έκανε δεν έχει προηγούμενο στα τόσα χρόνια που υπάρχει Πρόεδρος Βουλής και πως η θέση της πλέον δε δικαιολογεί να σκαρφαλώνει σε κάγκελα για να συμπαρίσταται σε (δίκαια ή άδικα) επαναστατημένα πλήθη.

Το να βλέπουμε, όμως, στο βήμα της Βουλής την αρχηγό της αγέλης των απολυμένων καθαριστριών, να σηκώνει το χέρι σαν τον Τσε Γκεβάρα, φορώντας το κόκκινο πλαστικό της γάντι, για να δώσει στον αγώνα τους όσο πιο δραματική έκφραση μπορεί, ε αυτό, συγγνώμη αλλά αποτελεί την ύψιστη αηδία. Μεγαλύτερη κι από αυτή που νιώσαμε βλέποντας την Κανέλλη να κουβαλάει φρατζόλες και γάλατα στο βήμα, λαϊκίζοντας όσο δεν πάει κι αποτελώντας την πιο γραφική (μέχρι τότε) φιγούρα που βλέπαμε στα έδρανα.

Γιατί, είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι, το κτίριο της Βουλής δεν είναι το «μπουρδέλο» που τόσα χρόνια τα αριστερά μπουμπούκια αποκαλούσαν. Είναι ο ναός της Δημοκρατίας κι ό,τι γίνεται εκεί μέσα έχει ισχυρότατο συμβολισμό. Όχι μόνο στα χαρτιά, αλλά και στην ουσία.
Όπως δεν αρμόζουν οι κλωτσοπατινάδες και οι γελοιότητες, άλλο τόσο δεν αρμόζουν κι όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια.

Ειλικρινά, νιώθω απεριόριστη συμπάθεια για τους χιλιάδες απολυμένους του ιδιωτικού τομέα που δε μπόρεσαν να βρουν τόσα χρόνια σύμβολα στον αγώνα τους. Που δε βγήκε παραέξω η φωνή τους. Που έψαξαν, παρακάλεσαν, έχασαν κάθε αξιοπρέπεια προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο κάπου-οπουδήποτε και έμειναν με μια ανεδαφική υπόσχεση (και πολλές φορές ούτε καν αυτή).

Νιώθω θυμό για όσους από εμάς καταδέχτηκαν να συμπονέσουν τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, αδιαφορώντας για τόσους και τόσους άλλους, με πολύ λιγότερες απολαβές, που βρέθηκαν στη θέση τους.
Και κυρίως, νιώθω αηδία για την εικόνα που επιλέξαμε ως χώρα, να προβάλουμε.
Κρίμα…

ΣΧΟΛΙΑ:

Tatiana Anagnostopoulou · Works at Freelance Conference Interpreter
Απαράδεκτο άρθρο που στάζει χολή. Λυπάμαι για όποιον το έγραψε….
Reply · Like · 110 · Follow Post · 11 March at 17:40

Elia Zervou · Follow · Top commenter · Script Editor at STEFI Productions · 1,191 followers
Τατιάνα, ξυδάκι, που λέει κι ο φίλος τους ο Φωτόπουλος. 🙂
Reply · Like · 52 · 11 March at 18:57

Elia Zervou · Follow · Top commenter · Script Editor at STEFI Productions · 1,191 followers
Ελένη Καλλιμώρου δάκρυσα από τον πολιτικό σχολιασμό σου.
Reply · Like · 10 · 12 March at 16:56

Ελένη Καλλιμώρου · Top commenter · Athens, Greece
Elia Zervou Στο πα με απλά λόγια για να το καταλάβεις, αν θες να το πω όπως το σκέφτομαι, να στο πω αλλιώς: είσαι ένας ακόμη κρίκος σε ένα συστηματάκι που ποτέ δεν αντιστάθηκες, πάντα έκανες τους τεμενάδες σου και το τουμπεκί σου, και όταν βλέπεις οτι κάποιος κερδίζει κάνοντας κάτι άλλο – αγωνιζόμενος για την αξιοπρέπειά του δηλαδή – τσούζει ο απαυτός σου. Εξοργίζεσαι γιατί να επιβραβευτεί ο ρέμπελος που αγωνίζεται, όταν εσύ, το καλό παιδί που πάντα σέρνοντας και γλύφοντας ανέβαινες, έχεις πάρει τα τρία. Τυρογαλάκι 🙂
Reply · Like · 18 · 12 March at 17:07

Nick Kolliopoulos · University of Oxford
Επειδή διάβασα τα σχόλια: με όλο το σεβασμό, κανένας δεν παρακαλάει να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Χιλιάδες νέοι Έλληνες με καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να φέρουν πολύ καλά έσοδα στους ίδιους και στο κράτος, έχουν μηδενική υποστήριξη από τη χώρα τους, οπότε υποχρεώνονται σε μετανάστευση και τελικά ενσωματώνονται σε ξένες οικονομίες. Την ίδια στιγμή, η χώρα δεν παράγει σχεδόν τίποτα, ζει με τα δανεικά των ξένων αυτών οικονομιών, το χρέος έτσι αυξάνεται συνεχώς, και πολλοί έχουν ως απαίτηση μια μη παραγωγική εργασία στο δημόσιο (γιατί είναι κοροϊδία να λέμε ότι το ΥΠΟΙΚ χρειάζεται 580 άτομα για να το καθαρίζουν), απαιτώντας ταυτόχρονα από τους ξένους να κουρεύουν τα χρέη της χώρας τους κάθε τόσο. Δεν θέλει πολύ σκέψη για να κατανοήσει κανείς ότι το μοντέλο αυτό έχει χρεοκοπήσει, ότι είναι κόντρα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ευρώπη, και ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρων (μακάρι να γινόταν, και ποιος δε θα το ήθελε).
Reply · Like · 3 · Follow Post · Edited · 12 March at 18:55

Ελένη Καλλιμώρου · Top commenter · Athens, Greece
Οι χιλιάδες καινοτόμοι νέοι είχαν γονείς που είτε τους έλεγαν «σουτ, μη μιλάς, άσε καναν άλλον να βγάλει το φύδι από την τρύπα» ή φύλαγαν κατουρημένες ποδιές για να πάρουν κάπου το παιδί τους, αντί να μαυρίσουν τα καθάρματα που κατέστρεφαν τη χώρα στις εκλογές. Και τώρα γκρινιάζουν που τα παιδιά τους ξενιτεύτηκαν για να γλιτώσουν την κατάσταση που αυτοί με την σιωπηλή συγκατάθεσή τους δημιούργησαν. Οι ίδιοι πολιτικάντηδες, που σταματούσαν κάθε ανάπτυξη, κάθε απόπειρα για καινοτόμες μή κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, με την βορβορώδη γραφειοκρατεία που είχε ένα μόνο στόχο: να τους μιζώσεις για να τους παρακάμψεις. Τα ξέραν όλα αυτά οι γονείς και τί κάναν; λέγαν στα παιδιά τους να σωπάσουν, μέχρι που καταστράφηκε το μέλλον τους. Και το πρόβλημα δεν είναι αν αυτές οι καθαρίστριες χρειάζονται, αλλά ΠΩΣ απολύθηκαν. Στην Βρετανία που ζει… See More
Reply · Like · 6 · Follow Post · Edited · 12 March at 19:30

Vangelis Venizelos · Follow · Top commenter · Athens, Greece
Elia Zervou Τα καλοταισμένα νουδουλικά και οι βοθροπασόκοι είναι εκατ χιλιάδες ακόμα κρυμμένοι στα λαγούμια τους. Ε δεν θα βρεθούν κάποιοι να βγούν από τις τρύπες τους να εμέσουν και να κοπρίσουν στην αληθινή ζωή;
Reply · Like · 1 · Follow Post · Edited · 12 March at 19:38

Nick Kolliopoulos · University of Oxford
Συμφωνούμε σε όλα όσα λέτε για τη γραφειοκρατία που συνέφερε κομματικά και κρατικοδίαιτα συμφέροντα (όπως και στο ότι πολλοί έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτό το φαινόμενο για να βολευτούν). Έχει αποδειχτεί σε μελέτες ότι αυτό έχει κοστίσει στη χώρα πολλά δις ευρώ και κατ’ εμέ εκεί είναι η ρίζα του κακού. Εγώ είμαι ένας από αυτούς που έφυγαν για το εξωτερικό αφού κατάφεραν να δραπετεύσουν στην ώρα τους από το κομματοκρατούμενο Ελληνικό πανεπιστήμιο, δεν είχα ποτέ καμία βοήθεια από τη χώρα μου, και αποτελώ το ακριβώς αντίθετο από την κατηγορία που μου αναφέρατε (εδώ θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά δεν είναι της παρούσης). Οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να δώσουν μεγάλη διευκόλυνση στην Ελλάδα σε ότι αφορά την ανάπτυξη και το χρέος, αλλά όχι για να συνεχίσει το κομματικό σύστημα (μέρος του οποίου ήταν πάντα και η αριστερά) να θρέφει αργόμισθους και 50άρηδες συνταξιούχους, και καλά κάνουν κατ’ εμέ. Κατ εμέ τώρα, στο δημόσιο πρέπει να εργάζονται όσοι χρειάζονται, και να πληρώνονται ανάλογα με την προσφορά τους. Αν πρέπει να προσληφθούν άτομα στη συγκεκριμένη θέση, τότε μεταξύ όσων διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, να προσληφθούν τα άτομα με την μεγαλύτερη ανάγκη για εργασία, για να είμαστε και δίκαιοι.
Reply · Like · Follow Post · Edited · 12 March at 20:26

Xanthoula Karanika · Top commenter · Τει λαρισας
Elia Zervou σκατόψυχη πάντα! Και ΔΕΝ είναι πολιτικός σχολιασμός.
Reply · Like · 4 · Follow Post · 12 March at 20:50

Kostas Mantzanas · Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Elia Zervou Άντε γαμήσου ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ!!!
Reply · Like · 1 · Follow Post · 13 March at 03:23

Jason Sioutis · Works at OTE
Εμετος το αρθρο. Η Εκαλη στην αντεπιθεση!
Reply · Like · 56 · Follow Post · 11 March at 20:16

Manolis Theofilos · Follow · Top commenter · Mechanical Designer at DB Attenuation Ltd
Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα μπορούσαν να είχαν ανασχέσει όλη αυτή τη λαίλαπα ΑΝ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ. Και για όποιον μου πει ότι στα σωματεία είναι οι εργατοπατέρες ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.
Γιατί λέει οι καθαρήστριες έπαιρναν τόσα και οι μορφωμένοι όχι. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ.
Reply · Like · 18 · Follow Post · 12 March at 15:00

Deredakis Vangelis · Top commenter · Works at DZ Interior Designers
Φίλε μου, όταν διεκδικείς κάτι και το παίρνεις, το αφαιρείς από κάποιον άλλο συνάνθρωπο – συμπολίτη σου, πόσο δύσκολα κατανοητό είναι αυτό?
Reply · Like · 2 · 12 March at 17:11

Kostas Tsavdaridis · Follow
Deredakis Vangelis Φίλος τι λες; Έχεις χαζέψει; Τι βλακεία είπες τώρα… Όσο για το άρθρο κατάπτυστο
Reply · Like · 8 · 12 March at 18:13

Nikos Stabakis · Top commenter · None Of Anyones Bloody Business at None of anyone’s business
Deredakis Vangelis, από IQ πώς πάμε; Διψήφιο;
Reply · Like · 1 · 12 March at 23:53

Kostas Mantzanas · Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Deredakis Vangelis ΒΛΑΚΕΙΑ ΟΛΚΗΣ ΕΙΠΕΣ! Εσύ κάτσε λοιπόν στα 4 και περίμενε να σε πηδάνε 1 ΖΩΗ!
Reply · Like · Follow Post · 13 March at 03:26

Evgenia Delimitsou · Lawyer at Δ.Σ.Α. – Athens Bar Association
Το «άρθρο» μου θυμίζει το σποτάκι της ΟΝΝΕΔ με τον πτυχιούχο που έγινε σουβλατζής.Η λύση,καλό μου,δεν είναι να βολευτείς με την κατάσταση,να πεις «ε,κρίση έχουμε,τι να κάνουμε;» και να λοιδορείς όσους καταφέρνουν κάτι με τον αγώνα τους.Σωματείο το λένε και δρόμο του αγώνα.
Reply · Like · 13 · Follow Post · 12 March at 15:15

Panagiotis Koustas · Top commenter · Athens, Greece
Ο συντάκτης ή η συντάκτρια του άρθρου έχει ονοματεπώνυμο; Ας μας το πει για να μάθουμε ποιος ή ποια πρέπει να προταθεί για Βραβείο Κούλιτζερ το 2015. Το Πούλιτζερ έτσι κι αλλιώς θα πάει σίγουρα αλλού…
Reply · Like · 10 · Follow Post · 12 March at 11:54

Zoe Klosidi · Follow · Marketing and Communication at ΥΓΕΙΑ
Ειρήνη Συνοδινού https://www.facebook.com/irenesinodinou enjoy
Reply · Like · 1 · 12 March at 14:47

Εξτρεμυστ Ινεξτρεμο · Top commenter
Λογικό το αρθρο, αφου κι αλλοι τρωνε σκατα ήσυχα-ησυχα, εσεις γιατι δεν κανετε το ίδιο και μας ενοχλείτε; δείξτε λιγο σεβασμό στους θεσμους και ψοφολογηστε μαζι με τους ομοιους σας (ανεργους, απολυμενους, φτωχους) καπου ησυχα και φρόνιμα…
Μας χαλατε την αισθητική, δεν το καταλαβαίνετε; μπαναλαρίες!
Reply · Like · 7 · Follow Post · 12 March at 15:28

Eirini Paxinou · Follow · Works at Artist
«νιωθω συμπαθεια για οσους εχασαν καθε αξιοπρεπεια, που δεν βγηκε παραεξω η φωνη τους»
«νιωθω θυμο για οσους καταδεχτηκαν να συμπονεσουν».
Εγω προσωπικα νιωθω τον εμετο ν’ανεβαινει μετα τον οχετο που διαβασα. Κοινως, μπουμπουκα, μας λες οτι επιθυμεις την κοινωνια μας σιωπηλη, αδρανης, φοβισμενη και με σκυφτο κεφαλι. Σα δε ντρεπονται οι καθαριστριες να στη χαλανε..! (αφου δεν ντρεπεσαι εσυ, καποιος πρεπει να το κανει..)
Κατι ακομα, στη Βουλη (ο «ναος της Δημοκρατιας» ντε), εχει μεσα και ΝΑΖΙ. Αλλα αυτο που εσενα σε συγχισε ειναι η καθαριστρια που διεκδικει. Βοδι.
Reply · Like · 2 · Follow Post · 13 March at 05:08

Dimitris Galanos · Follow · Top commenter
Ο Βενιζέλος το έγραψε? Του πήραν τη αλεξίβομβη αλεξίσφαιρη BMW και έχει χολιάσει? Δε ξέρει που να βγάλει τα νευράκια του εκτός από τα κοψίδια?
Reply · Like · Follow Post · 13 March at 15:21

Christina Maria Diamanti · Bangor University
bre ai sto diaolo paliofasista. oreksi exoume na blepoume tis mpourdes sou..asxete…katadikazeis kapoion pou kanei agwna pou oi alloi den ekanan h den epemenan oso eprepe…dithenies …dithenies…autoi eimaste omws…
Reply · Like · Follow Post · 13 March at 21:34

IOsif Konstantourakis · Follow · Top commenter · Sch.gr Field Support at University of Crete
Όταν η σκατοψυχία γίνεται επάγγελμα.
Reply · Like · Follow Post · 12 March at 18:04

Χαράλαμπος Χατζηδάκης · Follow
Ισως και κερδοφορο επαγγελμα…Παρολο που οι σκατοψυχοι ειναι πολλοι
Reply · Like · 1 · 12 March at 19:10

Anna Fotaki · Athens University of Economics and Business
530 καθαρίστριες 4ωρης απασχόλησης που λάμβαναν 880€ καθαρά τον μήνα…να σηκώσει το χέρι οποίος τα παίρνει αυτά σήμερα και αν τα παίρνει με ποσά πτυχία στον τοίχο? έλεος πια!
Reply · Like · 40 · Follow Post · 11 March at 20:36

Giangos Goulidis
ΕΤΣΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΨΟΦΟ ΣΕ ΑΦΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΗ ΚΗΡΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΕΡΝΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΧΙ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΩΣ!!
Reply · Like · 21 · Edited · 11 March at 23:48

Ελένη Καλλιμώρου · Top commenter · Athens, Greece
Το τρομερό ποσό των 800 ευρώ κυρία Οικονομολόγος-Με-Αγάπη-Στη-Θάτσερ-Και-Τη-Σχολή-Του-Σικάγο, που πιστεύετε οτι δε δικαιούνται γιατί κοστίζουν λεφτά στο κράτος, σίγουρα είναι πενιχρό μπροστά στο μισθό σας. Α να σας θυμίσω οτι σύσσωμος ο βρετανικός λαός χόρεψε και έκανε πάρτυ στο τάφο της αγαπημένης σας οικονομολόγου «Θα-Ιδιωτικοποιήσουμε-Και-Τον-Αέρα-Που-Αναπνέετε» Μάργκαρετ Θάτσερ. Δεν είναι πάντα οικονομικά τα πρόβληματα ενός κράτους, είναι και κοινωνικά.
Reply · Like · 32 · Edited · 12 March at 17:33

Δεληγιάννης Θοδωρής
Ουστ αν αυτες δεν εκαναν αγωνα θα προσλαμβανονταν ανεργοι.. τι μας λες..ρε Τετοιο μισος για εργαζόμενους. Για τους ακριβοπληρωμενους συμβούλους δεν λες..
Reply · Like · 12 March at 22:26

Vassia Papadimitriou · Top commenter · Works at Tango
Δεν ειναι πολλα τα 880 το μηνα. και τα επαιρναν γιατι μεχρι προτινος το δημοσιο σεβοταν τα δικαιωματα των εργαζομενων, ενω οι ιδιωτες ΟΧΙ!
Reply · Like · Follow Post · 13 March at 17:15

Vassia Papadimitriou · Top commenter · Works at Tango
Giangos Goulidis Εσυ μαθε να γραφεις σωστα ελληνικα πρωτα και μετα να απαιτησεις μεγαλυτερο μισθο. Αντε ολοι οι ασχετοι γραφουν οτι ναναι!
Reply · Like · Follow Post · 13 March at 17:20

Maro Karagianni · Works at ABC Factors A.E.
Σιγά, θα σκίσεις κάνα ΚΑΛΤΣΟΝ. Επιεικώς απαράδεκτο. Δείξε λίγο σεβασμό στο συνάνθρωπό σου. Δουλειά ζητάνε ρε.
Reply · Like · 36 · Follow Post · 11 March at 22:16

Giannis Stavridis · Follow · Scientific debt collecting at Dynamic promotions
Και άλλοι ζητάνε δουλειά…κανα με ενάμισυ εκατομμύριο άνεργοι νοματαίοι, αλλά δεν βλέπω να σκάτε και πολύ γι αυτούς…ούτε και για την απαράδεκτη διαφορά μεταξύ των μισθών του Δημοσίου κσι του ιδιωτικού τομέα βλέπω να σκάτε…παρόλο που η εργασία στο Δημόσιο είναι λιγότερο αποδοτική…και γιατί να επαναπροσληφθούν αυτές, σώνει και καλά, και να μην προσληφθούν και κάποιες άλλες ως καθαρίστριες, του ιδιωτικού τομέα, που ήταν πάντα λιγότερο βολεμένες…;
Reply · Like · 30 · 11 March at 23:53

Eva Papagelou
Giannis Stavridis γιατί αυτές δικαιώθηκαν στο δικαστήριο!!!!!!
Reply · Like · 17 · 12 March at 11:05

Lefteris Leeftrees Kapa
Giannis Stavridis Διεκδικηση ρε μαν, διεκδικηση.
Reply · Like · 7 · 12 March at 15:05

Dimitris Tsichlakis · Harvard University
Giannis Stavridis προσεξε μην δαγκωσεις την γλωσσα σου και δηλητηριαστεις…και μην μας ζαλιζεις τον ερωτα με τον «αφθαρτο» ιδιωτικο τομεα γιατι οι μιζες και οι κλεψιες ειναι εργο του….οπως και η φοροδιαφυγη και η εισφοροδιαφυγη…αλλα εκει κανεις μουγκα! αντε τραβα να τα πεις στην ουγκαντα ή καλως απευθηνεσαι σε λοβοτομημενα ατομα…σε κατι σαν κ μενα εχει γιαουρταδα
Reply · Like · 4 · Follow Post · 12 March at 15:07

γιωργος ντελμπιζης · Follow · Top commenter · Works at Egw o idios
Eva Papagelou δεν είσαι σωστά πληροφορημένη, στον Αρειο Παγο δεν δικαιώθηκαν, με το αιτιολογικό ότι πέρναν ταμείο ανεργίας πολύ πιο πάνω από τον κατώτερο μισθό
Reply · Like · 1 · Follow Post · 12 March at 16:10

Βασίλης Γεωργάκης · Top commenter · Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Giannis Stavridis Οι καθαρίστριες αγωνίστηκαν. Οι εκατομμύρια που λες πίνουν φραπέδες στις καφετέριες.
Reply · Like · 4 · Follow Post · 12 March at 16:24

Menacius Squatter · Athens, Greece
Giannis Stavridis Εσείς οι «αλλά δεν βλέπω να σκάτε και πολύ για τους Χ» δεν βλέπω εσάς να σκάτε για κανέναν.
Reply · Like · 1 · Follow Post · 12 March at 18:16

Dimitris Zarkantzas · Top commenter · Technical Manager at Mediq
Ας ψαχτούν..όλος ο κόσμος αυτο κάνει.
Reply · Like · Follow Post · 12 March at 19:35

Nikos Priftos · Top commenter · Spartílas, Kerkira, Greece
Giannis Stavridis Αυτές έσκασαν και είχαν τα κάκαλα να το φωνάξουν, δεν είδα από τους υπόλοιπους άνεργους 1 εκατομμύριο ή 1,5 να βγει και να φωνάξει οτι ζητά δουλειά, μαζί τους νομίζω είναι ο κόσμος που βγαίνει σε πορείες αρκεί να βρούν το θάρρος και αυτοί !
Reply · Like · Follow Post · 12 March at 22:29

Giannis Stavridis · Follow · Scientific debt collecting at Dynamic promotions
Ξεχνούν κάποιοι »προοδευτικοί» απ’ ό,τι φαίνεται, που μιλάνε περί εμετικού άρθρου, επιεικώς απαράδεκτο, πιό φασίστας πεθαίνεις…οτι…είστε σοβαροί ; δεν υπάρχει ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην υποστήριξη των συμφερόντων ενός δημοσίου υπαλλήλου και ενός του ιδιωτικού τομέα ; Μάθετε λοιπόν οτι ο δημόσιος υπάλληλος επιβαρύνει εμένα, ως φορολογούμενο πολίτη, ενώ ο ιδιωτικός επιβαρύνει μόνο τον συγκεκριμένο εργοδότη του και αυτή η διαφορά είναι αρκετή για να με αφορά η επαναπρόσληψη ή όχι κάποιων, η μισθοδότηση των οποίων θα επιβαρύνει εμένα και όλους εσάς…πιό ασχετος πεθαίνεις…
Reply · Like · 22 · Follow Post · 11 March at 23:47

Ιωάννης Καλομενόπουλος · Works at Ελεύθερος Επαγγελματίας
Μην ξεχνάς ότι απολύθηκαν οι καθαρίστριες αλλά έγιναν συμβάσεις με εταιρείες καθαρισμού με αποτέλεσμα το κόστος καθαριότητας να είναι μεγαλύτερο και για σένα. Ο μόνος λόγος απόλυσης ήταν να πιαστεί ο στόχος των απολύσεων του δημοσίου.
Reply · Like · 46 · 12 March at 11:59

Odisseas Minas Karipis · Follow · Founder, CEO at KOMCORP
Ιωάννης Καλομενόπουλος Επειδή έχω ψάξει αρκετά αλλά χωρίς αποτέλεσμα, μπορείτε να μου δώσετε στοιχεία για το κόστος πριν και μετά;
Reply · Like · 2 · 12 March at 15:14

Anna Fotaki · Athens University of Economics and Business
Μόνο από την διαφορά απασχόλησης καθαριστριών 4ωρης απασχόλησης το κράτος εξοικονομεί 2,5 εκ τον χρόνο, τα στοιχεία στο παρακάτω link: http://www.antinews.gr/KOINONIA/apokalupsi-posa-lefta-pairnoun-oi-katharistries-tou-upourgeiou-oikonomikon/
Reply · Like · 5 · 12 March at 15:35

Fotis Ntampitzias · Aristotle University of Thessaloniki
Ο δημόσιος υπάλληλος δεν κάθετε στον σβέρκο κανενός. Ο μέσος δημόσιος υπάλληλος ΜΟΝΟΣ του κερδίζει το ψωμί του, όπως και ο ιδιωτικός υπάλληλος κάνει το ίδιο. Θέλεις να μου πεις δηλαδή ότι χιλιάδες γιατροί στο δημόσιο, χιλιάδες δάσκαλοι κλπ σου ρουφάνε το «φορολογικό αίμα»? Γιατί, αν θυμάμαι καλά, δεν μπορείς να κάνεις εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στον εαυτό σου, και ούτε να διδάσκεις 8 ώρες τα παιδιά σου γλώσσα/μαθηματικά κ.α μετά την δουλειά σου.

Νησάφι πια με την λάσπη προς οτιδήποτε δημόσιο
Reply · Like · 9 · Follow Post · 12 March at 16:34

Ntina Georgiou · Follow · Top commenter · ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Εγώ κύριε Σταυρίδη που είμαι δημόσιος υπάλληλος δεν πληρώνω φόρους?
Reply · Like · 3 · Follow Post · 12 March at 17:52

Anastasia Lepidaki · Top commenter
κατ αρχας κανιβαλε ο εργαζομενος ΔΕΝ επιβαρυνει….παρεχει υπηρεσιες και αμοιβεται.αν για σενα και τους ομοιους σου ο δημ.υπαλληλος ειναι βαρος τοτε να δουμε τι θα κανεις σε μια κοινωνια χωρις γιατρους,χωρις δασκαλους,χωρις καθηγητες,χωρις καποιον να σου μαζευει τα σκατα σου,χωρις ηλεκτρολογους,χωρις εργατες να καθαριζουν τις αποχετευσεις,χωρις βρεφονηπιοκομους και το πολυ βασικο χωρις δικαστικους κλπ…να γινουν ολα ιδιωτικα?οκ.τοτε ετοιμασου μια υπηρεσια που στην παρεχει το δημοσιο με χ ποσο να την πληρωνεις χ ποσο +το κερδος του ιδιωτη ανοητε.απλα πραγματα.το δημοσιο δεν παρεχει υπηρεσια με σκοπο το κερδος.ο ιδιωτης θα σου παρασχει την ιδια υπηρεσια και θα πρεπει να εχει και κερδος.ακομη αυτος ο κανιβαλιστικος διαχωρισμος των εργαζομενων σε δημοσιους και ιδιωτικους εχει καταντησει αηδια.αφου λοιπον καποιοι δυστυχουν γιατι ν… See More
Reply · Like · 11 · Follow Post · 12 March at 18:42

Γιάννης Τσούγκας · Follow · Proistamenos at Δυο κουταλάκια αφέλεια
ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΑΤΑΚΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΚΟΥ Α Υ Τ Ο …ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΜΕΣΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΚΑΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΗΣ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ
Reply · Like · 8 · Follow Post · 12 March at 15:13

Μαλάμω Στεργίου · Vasiliká, Evvoia, Greece
Giannis Stavridis είναι σίγουρο οτι πιο άσχετος πεθαίνεις. Δεν έχεις ακούσει αγαπητέ καθόλου για τις χρηματοδοτήσεις του ιδωτικού τομέα; εσύ τις πληρώνεις κι αυτές κι όλοι εμείς επίσης, για να μη νοιώθεις μόνος. Ποιός νομίζεις οτι πληρώνει τα δανεικά κι αγύριστα του ιδιωτικού τομέα φίλε; Εσύ. Τον οποίο πληρώνεις απ’ όλες τις μεριές και δεν σου επιστρέφει τίποτα. Τα εξάγει σε τράπεζες…. τα υπόλοιπα σε σένα.
Reply · Like · 7 · Follow Post · 12 March at 00:03

Giannis Stavridis · Follow · Scientific debt collecting at Dynamic promotions
Προφανώς η φράση μου »πιό άσχετος πεθαίνεις» ήταν απάντηση σε σχόλιο συνσχολιαστή που έγραψε »πιό φασίστας πεθαίνεις» …κατανοητό ελπίζω. Όσον αφορά την διαφωνία σας στο σχόλιό μου…διαφωνείτε οτι ο δημόσιος υπάλληλος πληρώνεται άμεσα από εμένα ή όχι ; Ακόμα και αν τμήματα του ιδιωτικού τομέα επιδοτούνται νόμιμα ή παράνομα από το κράτος πρέπει να υποστηρίξω τον ετσι κι αλλιώς πιο βολεμένο και πιο καλοπληρωμένο δημόσιο υπάλληλο αντί να ενδιαφερθώ για τον παραπεταμένο του ιδιωτικού ; Ως πότε αυτή η ευαισθησία σας θα μεροληπτεί υπέρ του Δημοσίου και όλοι άλλοι είναι σαν να μην υπάρχουν ; Και γιατί, επαναλαμβάνω να μην έστω προσληφθούν και κάποιοι άλλοι στο δημόσιο, άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, και πρέπει οπωσδήποτε να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι ;
Reply · Like · 5 · 12 March at 00:18

Dimitrios Papanaoum
κυρα Μαλαμω μετραω 3 χρονια ανεργος ιδ. τομεα. Στις καλυτερες μου μερες εφτασα να παιρνω 804€ καθαρα για 9 ωρες εργασια και νομιζα οτι ειμαι πλανηταρχης. Οι εν λογω κυριες, τα σκοτωνουν τα 8 κατοσταρικα στο 4ωρο και με αναλογικη εργασια που τους πεφτει μισο γραφειο το κεφαλι και γνωσεις το πολυ δημοτικου σε αντιθεση με τον ιδ. τομεα που τα αφεντικα ειναι απαιτητικα. Οι χρηματοδοτησεις του ιδ. τομεα ειναι απο Ε.Ε με μια συμμετοχη του δημοσιου. Να σου θυμησω μηπως τις ληξιπροθεσμες οφειλες του δημοσιου σε προμηθευτες και ιδιωτικους φορεις? Μαλλον πρεπει να αναφωνησω πιο ασχετη πεθαινεις!
Reply · Like · 9 · 12 March at 01:55

Tachtsis Pantelis
Giannis Stavridis Πολύ σωστά τα λες!
Reply · Like · 1 · 12 March at 15:43

Tachtsis Pantelis
Giannis Stavridis Πολύ σωστά τα λες!
Reply · Like · 1 · Follow Post · 12 March at 15:43

Ελένη Καλλιμώρου · Top commenter · Athens, Greece
Giannis Stavridis Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και ουδέποτε εργάστηκα στο δημόσιο. Αν η ευαισθησία σας για τον ιδιωτικό τομέα είναι τόση, να σας θυμίσω οτι ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα έχει εγκαταλειφθεί στους εργατοπατέρες μιας και όλοι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, στην προσπάθειά τους να το παίξουν «καλά παιδιά» σε προσωπικό επίπεδο με το αφεντικό τους, αγνοώντας κάθε συλλογικό στόχο, έχουν από χρόνια εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να διασφαλίσουν οποιοδήποτε συλλογικό δικαίωμα απέναντι στην εργοδοσία. Ξέρετε πολλούς να αρνήθηκαν εργασία διότι τους την πρότειναν ανασφάλιστη; Εγώ κανέναν. Διότι ο Έλλην, είναι δειλός. Από τη στιγμή λοιπόν που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν εγκαταλείψει οποιαδήποτε προσπάθεια να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, σιωπηλά ο δημόσιος τομέας μετατράπηκε στο μέτρο αντίστασης ολόκ… See More
Reply · Like · 3 · Follow Post · 12 March at 16:56

Manolis Theofilos · Follow · Top commenter · Mechanical Designer at DB Attenuation Ltd
Dimitrios Papanaoum Σε καταλαβαίνω έως ένα σημείο. Σωματείο γράφτικες? Διεκδίκησες? Πήγες στις εκλογές του σωματείου σου να μαυρίσεις τη διοίκηση αν ήταν διευθαρμένη ή αν δεν σε εξέφραζε? ΚΑτέβηκες ποτέ σε καμία πορεία, έστω και παίρνοντας ρεπό από τη δουλειά, όχι να απεργήσεις. Προσπαθήσατε να οργανωθείτε οι εργαζόμενοι εκεί που δούλευες, μόνοι σας, χωρίς ΠΑΜΕ χωρίς συνδικαλιστές?
Ε οι κυρίες από πάνω τα έκαναν όλα αυτά και πέτυχαν. Αντί να παίρνεις παράδειγμα ρίχνεις χολή. Άρα κάτσε στα αυγά σου και ρώτα τι φταίει τον τοίχο και περίμενε να έρθει να σε σώσει ο κάθε πολιτικός με τις υποσχέσεις του.
Reply · Like · 6 · Follow Post · 12 March at 17:02

Harris Fragoulis · Follow
Ο πονεμενος σαμαρικος που εγραψε αυτη την ανυπερβλητη παπαρια πασχει απο κοινωνικο αυτισμο. Μην ξεχνας ψωλομυαλε οτι με δικαστικη αποφαση ξανακερδισαν τη δουλεια τους, ασχετως αν ο αντωνακης αγνοουσε συνταγμα και νομους.
Reply · Like · 7 · Follow Post · 12 March at 15:08

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ · Thessaloníki
Τα λόγια για το συγκεκριμένο άρθρο είναι περιττά, απλά απαράδεκτο και με κανένα ίχνος αλληλεγγύης για τον εργαζόμενο που διεκδικεί το δικαίωμα του στη δουλειά .Οι εργαζόμενες αυτές είναι πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση .
Reply · Like · 6 · Follow Post · Edited · 12 March at 15:20

Vassilis Kiriakakis · 1o Λυκειο Νέου Ηρακλείου
υπογραφή δεν έχει αυτός ο εμετός????
Reply · Like · 5 · Follow Post · 12 March at 14:32

Giorgos Moustakis · Athens, Greece
Οταν μιλάς για ανθρώπους που αυτο που ζητούν είναι δικαίωμα στην εργασία, και μάλιστα όχι για καμιά θέση προνομιακή αλλά για μια θέση καθαρίστριας, δεν χρησιμοποιείς ούτε το «σκούζουν», ούτε το «ανεχτήκαμε». Γιατί ούτε έσκουζαν ούτε τις ανέχτηκες. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν απελπισμένοι και να το εκφράζουν. Γιατί είναι μεταξύ του να ζήσουν η να πεθάνουν. Όταν δουλεύεις καθαρίστρια, δεν υπάρχουν και πολλές δουλειές ακόμη που μπορείς να κάνεις, δεν μιλάμε για θέση μεγαλιογατριού με πτυχία εδώ πέρα. Και αν αυτό το οποίο διακυβεύεις στο «αρθρο» σου είναι το δικαίωμα στην ζωή, εγώ έχω να πω πως τις μόνες που ανεχόμαστε να σκούζουν, είναι κάτι βρωμερές πατσόλες στην εμμηνόπαυση που το μόνο που ξέρουν καθαρίζουν είναι τα παπάρια. Και που στον πολύ ελεύθερο χρόνο που έχουν να διαθέσουν μονάχες τους στο σπίτι την ώρα που ο άντρας τους ξενοπηδάει, την ψωνίζουνε για καλλιτέχνιδες και γράφουνε απροσάρμοστα πράγματα.

Σιχαμένοι υποστηρικτές αυτής της αηδίας, που ψάχνεται δικαιολογίες στους μισθούς αυτών των ανθρώπων και εμφανίζεστε τόσο σίγουροι, με αριθμούς, και αναίσθητοι, ενώ μιλάτε, με τρόπο αμείλικτο, για καταστάσεις που συνδέονται άμεσα με την εξαθλίωση, την πείνα και το θάνατο, δεν θέλω να σας γνωρίζω.

Και κλεινω λεγοντας, Μωρή κουράδο
Reply · Like · 4 · Follow Post · Edited · 12 March at 16:26

Iordanis Papadopoulos · Thessaloníki
Πιο φασίστας…πεθαίνεις !!!!
Reply · Like · 3 · Follow Post · 11 March at 19:58

Asimina Dima · National Technical University of Athens
Είμαι σίγουρη οτι ενα τέτοιο νοήμων και πολιτισμένο άτομο, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, θα έχει δώσει αγώνες αγώνες για να μπορεί να κρίνει όχι μονο τον αγώνα, αλλά και τις ίδιες τις καθαρίστριες.
Φυσικά και μπορείς να φτάσεις μέχρι την συμπάθεια (ω μα τι βαθύ συναίσθημα!) για τους χιλιάδες απολυμένους του ιδιωτικού τομέα που φιλάνε κατουρημένες ποδιές για μια δουλειά αλλά όχι γι’ αυτούς που ανοίγουν τον δρόμο στον κάθε απανταχού απολυμένο να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.
Τέλος μη νιωσεις θυμό για το ναο της δημοκρατίας που μας έφτασε σ’ αυτά τα χάλια να νιώθεις θυμό για τον συνάνθρωπο, όπως πολύ σωστά βολευει κάθε μορφής εξουσία το «διαίρει και βασίλευε»!
Reply · Like · 3 · Follow Post · 12 March at 16:33

Dim Pap · Follow · Top commenter · Works at Άνεργος επιχειρηματίας
η συντάκτης αυτού του εμετικού κείμενου δεν είναι άξια ούτε τα ποδιά να πλύνει σ αυτές τις γυναίκες..
για μένα αυτό το απόβρασμα δεν αξίζει ούτε το σάλιο μου..
Reply · Like · 3 · Follow Post · 12 March at 14:56

Γιάννης Τσούγκας · Follow · Proistamenos at Δυο κουταλάκια αφέλεια
ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΑΤΑΚΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΟΒΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΑΙΜΟΥ Ε ΜΑΙΜΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΣΟΥ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ ΓΑΤΑΚΙ ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΤΣΕ ΚΕ ΒΑΡΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΤΑΣ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΖΗΣ …….ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΑΚΙ……ΚΑΡΑΒΟΛΕΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ……..ΚΑΙ ΑΝ ΑΗΔΙΑΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΕΜΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΟ ΣΟΥ Γ Α Τ Α Κ Ι
Reply · Like · 2 · Follow Post · 12 March at 15:32

Γεώργιος Μπετζιος · Top commenter
Ετσι κυρια συντακτρια του σχολιου! οι καθαρίστρις φταινε για το το 1.5 εκ ανέργων και την ανθρωπιστική κριση… γιατί οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ υπέγραψαν, το μνημόνιο και όχι ο ΥΠΟΙΚ, και αυτές φταινε!… Μυαλό καθόλου δεν κατοικεί στο γκάβανο της συντάκτριας του σχολίου… και όσων έχουν το θρασος να το υποστηρίζουν!
Reply · Like · 2 · Follow Post · 12 March at 15:25

George Lagas · 3ο Λύκειο Χαλανδρίου
Το εμετικό ανδρείκελο που έγραψε τον οχετό κοπράνων δεν έχει όνομα να υπογράψει??
Λογικό να νοιώθεις αηδία, αηδία για την ίδια σου ασήμαντη ύπαρξη.
Reply · Like · 2 · Follow Post · 12 March at 15:05

Enas Sakis
Μετά απο πέντε χρόνια και τους μισθούς να έχουν πιάσει πάτο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα υπάρχουν άτομα που δεν έχουν πάρει χαμπάρι. No hope!!!
Reply · Like · 2 · Follow Post · 12 March at 14:57

Andreas Louizos · Vólos
Ευτυχώς πού υπάρχουν καί εργαζόμενοι πού διδάσκουν αξιοπρέπεια μέσα από αγώνες πολύχρονους σέ μια χώρα που την τσάκισαν τα μνημόνια και συγκινούν ευαίσθητες ταξικές συνειδήσεις. Ευγε αγωνίστριες ζωής ζωντανό παράδειγμα μίμησης για ολο τον λαό!!
Reply · Like · 2 · Follow Post · 12 March at 18:08

Alexandra Koukouraki · Follow · Top commenter · Works at Personal trainer, διαιτολόγος · 147 followers
Κάποιοι θα συμφωνήσετε κάποιοι όχι.Προσωπικά το θέμα με τ7ις απολυμενες καθαρίστριες το ευτελησανε μονοι τους
Reply · Like · 1 · Follow Post · 12 March at 08:56

Nick Kolliopoulos · University of Oxford
Επειδή διάβασα τα σχόλια: με όλο το σεβασμό, κανένας δεν παρακαλάει να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Χιλιάδες νέοι Έλληνες με καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να φέρουν πολύ καλά έσοδα στους ίδιους και στο κράτος, έχουν μηδενική υποστήριξη από τη χώρα τους, οπότε υποχρεώνονται σε μετανάστευση και τελικά ενσωματώνονται σε ξένες οικονομίες. Την ίδια στιγμή, η χώρα δεν παράγει σχεδόν τίποτα, ζει με τα δανεικά των ξένων αυτών οικονομιών, το χρέος έτσι αυξάνεται συνεχώς, και πολλοί έχουν ως απαίτηση μια μη παραγωγική εργασία στο δημόσιο (γιατί είναι κοροϊδία να λέμε ότι το ΥΠΟΙΚ χρειάζεται 580 άτομα για να το καθαρίζουν), απαιτώντας ταυτόχρονα από τους ξένους να κουρεύουν τα χρέη της χώρας τους κάθε τόσο. Δεν θέλει πολύ σκέψη για να κατανοήσει κανείς ότι το μοντέλο αυτό έχει χρεοκοπήσει, ότι είναι κόντρα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ευρώπη, και ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρων (μακάρι να γινόταν, και ποιος δε θα το ήθελε).
Reply · Like · 1 · Follow Post · 12 March at 19:24

Matina Tselikou · Works at Licensed Tourist Guide
Ό,τι πιο εμετικό έχω διαβάσει…δηλαδή τ ότι υποφέρουν και άλλοι σημαίνει πως οι καθαρίστριες θα πρέπει να αποδεχτούν μοιρολατρικά μια άδικη απόλυση;;μακάρι να αντιδρούσαν έτσι όλοι κι όλες,θα ταν καλύτερη η κοινωνία μας. τι λογική είναι αυτή;;σκοπός είναι να υποφέρουν όσο το δυνατόν λιγότεροι,απλά…αν η αρθρογράφος είναι γυναίκα,ας βάλει λίγο τον εαυτό της στη θέση τους,55 χρονών ,με υποχρεώσεις και απολυμένη…πράγμα που μάλλον δεν κάνει….ντροπή,απλά ντροπή….
Reply · Like · 1 · Follow Post · 12 March at 20:08

Kostas Tzatzopoulos · Top commenter
ξυδάκι φώκια. ξυδάκι…
Reply · Like · 1 · Follow Post · 12 March at 15:09

Panos Samios · Piraeus, Greece
Ντροπή και αίσχος να τα γράφετε στο σκατο-site σας. Βόθρος εσείς και μυαλά τα δικά σου και όσων κάνουν like.
Reply · Like · 1 · Follow Post · 12 March at 19:16

Yiannis Sfakianakis · Ε.Α.Π. – Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Οι καθαρίστριες χάσανε τους χοντρούς μισθούς τους και από μια μεριά έχεις δίκιο (μην το πολυπιστεύεις αυτό), αλλά δεν βλέπω να κάνεις και κανένα σχόλιο για τους υπαλλήλους της Βουλής που με προσόντα αντίστοιχα άλλων δημοσίων υπαλλήλων, κατάφεραν να χειραγωγήσουν μια ολόκληρη κυβέρνηση και δεν έχασανν όχι μόνο τους μισθούς τους, αλλά ούτε και την δουλειά τους…
Reply · Like · 1 · Follow Post · 13 March at 00:04

Ξένος δεν νοείται επί Γης. Στη Μνήμη του 15χρονου Χαμιντουλάν Ναζαφί.
Φασίστες ξεφτιλισμένοι! Ντροπή σας!
Reply · Like · 1 · Follow Post · 12 March at 20:45

Maro Karagianni · Works at ABC Factors A.E.
Υπάρχουν και όρια στην απανθρωπιά. Ντροπή, ντροπή, όλοι δουλεύουμε αγαπητέ μου δεν είσαι ο μόνος. Όλοι δουλεύουμε αλλά είμαστε και άνθρωποι ε; Γιατί εσύ το ξέχασες μάλλον.
Reply · Like · Follow Post · 12 March at 00:02

Giannis Stavridis · Follow · Scientific debt collecting at Dynamic promotions
Θα επαναλάβω σε όλους : Αυτήν την ευαισθησία γιατί δεν την βλέπω ποτέ για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα ; Τί συμβαίνει επιτέλους με αυτό το Δημόσιο ; Νισάφι πια…τόσο ισχυρή είναι η »έλξη» του ; Μεροληπτούντες επανειλημμένως…
Reply · Like · 5 · 12 March at 00:23

Kostas Matsioulas · Follow · Top commenter · Athens, Greece
Giannis Stavridis Την έχουμε αφήσει στον Τζήμερο την συμπαράσταση για τους Ι.Υ.,τους προτείνει να δουλεύουν για τροφή και στέγη…Είναι απλά τα πράγματα κ.Σταυρίδη, δώσαμε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες δις στις τράπεζες και χρεωθήκαμε πιο πολύ ενώ είμασταν ήδη χρεωμένοι ως κράτος..Με συνέπεια να κόψει το κράτος τα έξοδά του,να μην κάνει καμία επένδυση,να αυξήσει τους φόρους για να μειώσει το έλλειμμα..Με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το ΑΕΠ, να κλείσουν επιχειρήσεις και να απολυθούν ιδιωτικοί υπάλληλοι. Αν αύριο απολύσουν 10,000 ΔΥ θα κοστίσει στον ιδιωτικό τομέα 4-5 φορές πιο πολλούς άνεργους..Γιατί οι 10,000 ΔΥ ξόδευαν τα χρήματά τους στην αγορά και από αυτά τα,ας πούμε,~10,000,000 τον μήνα θα αφαιρεθούν τα πιο πολλά από τα εισοδήματα ιδιωτών και επιχειρήσεων που σε αντιστάθμισμα θα απολύσουν υπαλλήλους και οι ελ.επαγγελματίες θα κλείσουν τα μαγαζιά τους..
Reply · Like · 4 · 12 March at 15:02

Antonis Vourdamis
Σκέτη συμπάθεια ή με τσάϊ ; Η έκφραση «μπορντέλο» θα ήταν πιο ταιριαστή στο κείμενο, γιατί για η λέξη «μπουρδέλο» θέλει άλλη γειτονιά να έχεις μεγαλώσει. Μπορείς να αναρτήσεις έναν κατάλογο αποδεκτών εκφράσεων, δηλώσεων ή στάσεων ζωής από μέρους σου, & μιας αισθητικής που σου ταιριάζει, ώστε να αποφεύγεις εσύ την σύγχιση & μεις την ρηχότητα των ανωτέρω τοποθετήσεων.
Reply · Like · Follow Post · 12 March at 08:27

Marios Polyzoes · Follow · Top commenter · Works at Freelance
Ακρως κατανοητές οι θέσεις σου. Όπως λέμε : Ντουρου ντουρου, ντουρου ντούρου.
στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Reply · Like · 12 March at 09:33

Νικος Μουτσος · Kaisariani
Πραγματι,ηταν υπερβολικες οι χειρονομιες απο μεριας της πολιτειας,δεδομενης μιας κοινωνικης καταστασης δυσαρεστης για πολλους ελληνες,τοσο υπερβολικες που αγγιζουν το γελοιο απο τη μια και απο την αλλη δημιουργουν και ενα κοινωνικο αυτοματισμο!
Reply · Like · Follow Post · 12 March at 17:24

Niki Maleviti · Works at Οφθαλμίατρος
Οι αμοιβές των καθαριστριών έχουν δημοσιευθεί και ήσαν υπερβολικά υψηλές όπως και σε όλους τους εργαζόμενους του Υπ.Οικονομοκών!!
Reply · Like · Follow Post · 12 March at 16:44

Ματινα Ενδελεχεια · Top commenter
Κοιτα ρε που μεχρι χθες δεν την ηξερε ουτε η μανα της και σημερα εγινε διασημη τι σου κανει ενα net ……………..
Reply · Like · Follow Post · 12 March at 15:57

Βαγγέλης Γιαννελάκης · Follow · Top commenter · Works at Γεωπόνος
Αξιολύπητα ανθρωπάκια | vgiannelakis
https://vgiannelakis.wordpress.com/2015/02/28/αξιολύπητα-ανθρωπάκια/
Reply · Like · Follow Post · 12 March at 22:48

ΑΡΕΤΗ ΤΣΕΝΤΟΓΛΟΥ · Grevená, Grevena, Greece
Ως αρθρο ειναι απαραδεκτο ισως γιατι οι γυναικες αυτες μαζι με τους απολυμενους της coka cola ειναι σαν πετραδακια στο ησυχο ποταμι αντιδρουν κατι που θα επρεπε να κανουμε ολοι εμεις που τα τελευταια χρονια πληρωνουμε σε διαφορα επιπεδα χωρις κανενα γιατι , χωρις αρνηση . Αυτο που με χαλαει με τις γυναικες αυτες ειναι αυτο που κρυβεται απο πισω τους γι αυτο και αντεξαν ποιος θα ηθελε ομως να τον ξαναπροσλαβουν την στιγμη που τον πληρωνουν να καθετε γιατι ακομη και σημερα πληρωνονται ενα ποσο .
Reply · Like · Follow Post · 13 March at 00:29

Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης
απαράδεκτος ο συντάκτης ντρέπομαι για λογαριασμό του ακόμα και εγώ που είμαι παιδί
Reply · Like · Follow Post · 12 March at 21:18

Λέλος Μπιστερλής
Τελικά οι σκατόψυχες φιλελέρες είναι χειρότερες από τους σκατόψυχους. Σε λίγο καιρό δε θα σας διαβάζει κανείς.
Reply · Like · Follow Post · 13 March at 00:38

Γιαννης Γεωργιαδης · Top commenter · 3ο ΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
εμετός……
Reply · Like · Follow Post · 12 March at 20:49

Διονύσης Γασπαρινάτος · Follow · Διευθυντής Καταστήματος Ληξουρίου at Emporiki Bank
Μόνο αηδία προκαλούν αυτά τα πικρόχολα σχόλια. Ντροπή!!!!!!
Reply · Like · Follow Post · 13 March at 14:20

Αλέξανδρος Χατζηπαναγιώτης · Works at Μουσικός και σκηνοθέτης
Μια απορία έχω μόνο. Ποιος και γιατί αποφάσισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μόνιμοι; Γιατί εγώ με το παραμικρό λάθος μου χάνω τη δουλειά μου;
Γιατί και εγώ όταν προσλαμβάνομαι να μην δένω τον γάιδαρο μου; Μόνο αυτό θέλω να ξέρω για να καταλάβω
Reply · Like · Follow Post · 14 March at 14:32

Spyrogiannis Georgios Perdikis · Petritsio Gymnasio Lixouriou
τσιρακια φιλελεδες που νομιζετε πως φερνετε δικαιοσυνη , εαν παιρνουν 1000 ευρω να τους τα κοψουν επειδη εσεις περνετε 900 ? ωραια λογικη … φτου σας.
Reply · Like · Follow Post · 12 March at 16:24

Spyrogiannis Georgios Perdikis · Petritsio Gymnasio Lixouriou
εισαστε ΕΜΕΤΟΣ !!!!!!!!!
Reply · Like · Follow Post · 12 March at 16:22

Ioannis Kalapotlis · Top commenter
Επιτελους ,
η αλήθεια και το βρωμικο παιχνίδι σε βαρος ολων των εργαζομένων στον ιδιωτικο τομεα ,ιδιαιτερα σε βαρος και της περιφρονησης προς τις αγωνίστριες της ζωης τις αληθινες καθαρίστριες του ιδιωτικου τομεα που δινουν καθημερινο αγωνα για επιβιωση μεσα σε δυσκολες συνθήκες γραφτηκε μιά φορά σε ενα δημοσιο ,εστω και περιορισμενο χωρο,
κατι ειναι κι αυτο.
Συγχαρητηρια για το θαρρος να εκφρασετε την αληθεια δημόσια
κοντρα στη κυρίαρχη προπαγανδα !
Μπραβο για το αρθρο αυτο, μπραβο γιατι υπαρχουν ακομη μεσα στη Νεοφασιστικη προπαγανδα που ζουμε οι θαραλλεοι υπερασπιστες του αυτονόητου!
Reply · Like · Follow Post · 15 March at 12:07

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: