Η κακομαθημένη κ. Μηλιού, και η υποκρισία της ελληνικής δεξιάς

http://www.nostimonimar.gr/
Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου
Τα δεξιά τρολίδια την μέμφονται όχι φυσικά επειδή είναι σκυλί του κεφαλαίου, αλλά ως γνήσιοι πατριαρχικοί φασίστες επειδή θεωρούν ότι η στάση της εκθέτει τον πατέρα της

Διαβάζω περί της κόρης του οικονομικού τομεάρχη του Σύριζα Μήλιου (Μηλιού?), η οποία τρολάρει από το γιορτινό Gstaad (η Μύκονος των Άλπεων) περί της βλαχιάς των Ελληνούτσικων πλουτοκρατών οι οποίοι διασκεδάζουν με τσιφτετέλια και μπαγλαμαδοκομπανίες ενώ μασαμπουκώνουν διπλόπιττα των 50 ευρώ με θέα τις Άλπεις.

Ταυτόχρονα, η Μείλυου (Μιλλειού?), κακομαθημένο κωλόπαιδο καθώς είναι, παραπονιέται δημοσίως, επειδή το όνομα της δεν είναι ορθογραφημένο στην κάρτα που ορίζει την θέση της στο δείπνο του ξενοδοχείου που μένει, αυτό των 2000 ευρώ την ημέρα, ποσό που ξεπερνάει το ετήσιο εισόδημα μιας τεράστιας μερίδας του Ελληνικού πληθυσμού και ψηφοφόρων του πατέρα της.

Ως γνήσια κακομαθημένη βλάχα η Μυλυού (Μίλειου?) αναμεταδίδει το παράπονο της μέσω Instagram για να ξιπαστούν οι εξίσου τελευταίες λεβεντοκατίνες φίλες της με το art de la table που φιλοξενεί την ιδιόχειρη, πλην, φευ, ανορθόγραφη κάρτα.

Μέσα σε όλα αυτά μαθαίνουμε ότι η Μύληου (Μοιλλυού?) δουλεύει σε μια διεθνή δικηγορική εταιρία αξιώσεων (μια ακόμα εφιαλτική συμμορία κεφαλαιοκρατικού σκότους) ενώ ταυτόχρονα ειρωνεύεται την πλουτοκρατία στην οποία ανήκει/υπηρετεί.

Τα δεξιά τρολίδια την μέμφονται όχι φυσικά επειδή είναι σκυλί του κεφαλαίου, αλλά ως γνήσιοι πατριαρχικοί φασίστες επειδή θεωρούν ότι η στάση της εκθέτει τον πατέρα της, που “είναι αριστερός υπεράνω πάσης υποψίας”, όπως λένε αυτοί που “τον ξέρουν” (τα κολλητάρια του που περιμένουν θεσουλίτσα/επιδοτησούλα/μισθουλίδιο).

Εγώ πάλι ξέρω ότι ο πατέρας της Μύλυου (Μίληου?) δουλεύει για ένα κόμμα απόλυτα αστικό και καθ’ όλα καπιταλιστικό, ένα κόμμα που μπορεί να θεωρείται αριστερό μόνο από τηλεζόμπι του Μπομπολαφούζου και από κανέναν άλλον.

Παραβλέποντας την σαπίλα της Ελληνούτσικης πλουτοκρατίας επειδή τους είναι και προσφιλής και ποθητή, οι υστερικές δεξιούλες του Ελληνούτσικου τρολεταριάτου έχουν αφρίσει κατηγορώντας την Μοιλειού (Μείλυου?) ενθυμούμενες την φασιστική αρχή της οικογενειακής ευθύνης. Την ίδια αρχή που ουδόλως θα ήθελαν να επιβληθεί στην δική τους παράταξη επειδή δεν θα έφτανε όλο το σκοινί του πλανήτη για τις κρεμάλες που θα έπρεπε να στηθούν αν αποδίδονταν δικαιοσύνη για τα εγκλήματα του Ελληνούτσικου δεξιού νεποτισμού.

Το ότι ενοχλούνται οι δεξιοί περί της ειρωνικής συμπεριφοράς της καθ’ όλα δεξιάς περσόνας της Μείλυου (Μειλλυού?) είναι αφ’ εαυτού το άκρον άωτον της αποθρασυμένης υποκρισίας, αφού η κοινωνικά προκλητική, αφόρητα αντιπαθητική και εμετικά υποκριτική πλουτοκρατία είναι απλά ταυτόσημη με την έννοια της Ελληνούτσικης δεξιάς.

Υ.Γ.

Όλα αυτά τα εντελώς basse classe καφριλίκια, από τους μπαγλαμάδες στα chalet μέχρι τα υστερικά σκηνικά για το απρόσεχτο προσωπικό που δεν ξέρει να ορθογραφεί το επώνυμο της μαντάμ Μυλειού (Μειλιού?) είναι διαχρονικά φαινόμενα μιας εξαπανέκαθεν σάπιας τριτοκοσμικής άρχουσας τάξης η οποία δεν πρόκειται ποτέ να είναι αριστοκρατική όσα δις και αν έχει στις καταθέσεις της / τζουρνέψει από τα ταμεία του κράτους.

Και δεν πρόκειται να είναι αριστοκρατική η Ελληνούτσικη πλουτοκρατία πολύ απλά επειδή δεν της χρειάζεται να είναι, αφού οι κολίγοι-γίδια που έχει για εθελόδουλους υποτελείς δεν γουστάρουν αληθινή αριστοκρατία, γουστάρουν μόνο ανεκδιήγητη χυδαιότητα επειδή αυτή ακριβώς τους εκπροσωπεί επάξια.

Στον Βλακάνιο απόπατο η κοινωνική συνείδηση, η διακριτικότητα, η λεπτότητα, η σεμνότητα και άλλα δείγματα αληθινής αριστοκρατίας εκλαμβάνονται ως ξενέρωτα φραγκολεβαντίνικα. Μόνο κάφροι αναγνωρίζονται ως σεβαστές προσωπικότητες. Ούτε καν βασικοί κανόνες καλής συμπεριφοράς δεν τηρούνται, όπως το να μην κάνεις δημοσίως παρατηρήσεις σε γκαρσόνια και προσωπικό.

Με τούτα και με τ’ άλλα, η Ελλάδα συνεχίζει να έχει ως άρχουσα τάξη κάτι πρόστυχες καρικατούρες, όπως και αρμόζει σε τριτοκοσμικές δικτατορίες/αποικίες διοικούμενες από κανίβαλους με διαμαντένιες κορώνες παραγγελία απ’ του Cartier και στόλο από κωλοφτιαγμένες Rolls Royce.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: