Προβόπουλος σε Τσίπρα: Αυτή τη φορά δεν θα έχει αεροπλανιές με ευρώ κ. πρόεδρε

http://www.iefimerida.gr/
Σκληρές αλήθειες για την κατάσταση που πρόκειται να δημιουργηθεί, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά στη χώρα, ακούστηκαν στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.
Στη συζήτησή τους που κράτησε περίπου 1,5 ώρα, παρουσία του Γιάννη Δραγασάκη, η άποψη που φέρεται να κατέθεσε ο κ. Προβόπουλος προβλημάτισε ιδιαίτερα τους συνομιλητές του. Αεροπλάνα με λεφτά από τα θησαυροφυλάκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα υπάρξουν αυτή τη φορά, ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά, φέρεται να είπε σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».
Οι ερωτήσεις που ακολούθησαν δεν έκρυβαν την αγωνία για το πόσο δύσκολα μπορούν να γίνουν τα πράγματα, πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα ενδεχόμενο bank run και πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα να οδηγηθούμε σε εκλογές με τα ΑΤΜ και τις τράπεζες να παρέχουν περιορισμένη ρευστότητα στους καταθέτες.
Ο κ. Προβόπουλος φέρεται ότι εξιστόρησε την παρελθούσα κατάσταση, διασαφηνίζοντας παράλληλα ότι το τότε με το σήμερα δεν έχει καμία σχέση και δεν μπορούν να συγκριθούν, γιατί τότε η χώρα ήταν μέσα σε πρόγραμμα, ενώ σήμερα υπό προθεσμία μόλις δύο μηνών και με όλα τα μέτωπα ανοιχτά.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: