Ο Ζούλας, ο Δούκας, ο Χατζηνικολάου και η δημοσιογραφία (ή ο Χαϊκάλης και ο ηρωισμός)

http://www.thepressproject.gr/
Υπάρχει μεταξύ των ΜΜΕ μια ευγενική συνήθεια να μην σχολιάζονται/χαρακτηρίζονται οι δημοσιογράφοι αφού αυτό που έχει σημασία είναι η είδηση και όχι ο φορέας της. Στην Ελλάδα όμως η είδηση είναι οι δημοσιογράφοι και άρα δεν υπάρχει χώρος για ευγένειες.
Του Κώστα Εφήμερου

Χθες ο Παύλος Χαϊκάλης αποκάλυψε την απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε οποιαδήποτε δημοκρατία (και σε μερικές δικτατορίες) αυτή η αποκάλυψη θα είχε οδηγήσει σε παραιτήσεις κυβερνήσεων, υπουργών και υποψηφίων.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα τα ΜΜΕ θα είχαν σταματήσει την κανονική ροή του προγράμματός και θα ενημέρωναν τον κόσμο για όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Οι εφημερίδες θα τύπωναν έκτακτα φύλλα και ο υποψήφιος Πρόεδρος θα είχε ήδη συγκαλέσει συνέντευξη Τύπου.

Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη κοινωνία η δικαιοσύνη θα είχε διατάξει την ίδια ημέρα κατεπείγουσα έρευνα και θα είχε προχωρήσει στη σύλληψη του ύποπτου που πρόσβαλε τον ύψιστο θεσμό της Δημοκρατίας.

Στην Ελλάδα είναι απλά Σάββατο.

Αλλά επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και οι συνθήκες έκτακτες τα ΜΜΕ δεν προσπάθησαν απλά να υποβαθμίσουν την συγκλονιστική είδηση. Αντίθετα επιχείρησαν να τη διαστρεβλώσουν, να τη γελοιοποιήσουν και να την εντάξουν στην προπαγάνδα τους.

Σε αυτό το έργο βλέπουμε τρία διαφορετικά είδη δημοσιογράφων που αξίζει να μνημονεύσουμε.

Ο Κλουζό της ελληνικής δημοσιογραφίας: Κωνσταντίνος Ζούλας

Ο αγαπητός δημοσιογράφος του ομίλου Αλαφούζου μας είναι γνωστός από τότε που αποκαλύψαμε ότι ο ΣΚΑΪ δεν πλήρωνε τα χαράτσια του . Τότε είχε χρησιμοποιήσει το Twitter για να μας επιτεθεί καταφέρνοντας να στρέψει όλα τα βλέμματα στην απίστευτη πραγματικότητα, και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Ο ΣΚΑΪ τελικά αναγκάστηκε να παραδεχτεί (όχι δημόσια φυσικά) ότι δεν πλήρωνε ούτε το ΤΑΠ ούτε το ΕΕΤΗΔΕ και πλήρωσε στη…ζούλα αυτά που όφειλε. Ο κύριος Ζούλας όμως κατάφερε χθες να γελοιοποιηθεί ακόμη μια φορά στο πανελλήνιο επιχειρώντας να απαξιώσει τις καταγγελίες του Χαϊκάλη γράφοντας «μα καλά 2-3 φορές που είδε (τον μεσάζοντα) δεν μπορούσε να το παγιδεύσει με προσημειωμένα χαρτονομίσματα;». Ο Κωνσταντίνος Ζούλας πρέπει να είναι από τους τύπου που βλέπουν αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση και χρειάζεται βοήθεια για να του εξηγήσουν τι έγινε στο τέλος. Δεν του πέρασε από το μυαλό ότι συνηθίζεται να μην δίνει λεφτά αυτός που χρηματίζεται αλλά αυτός που χρηματίζει. Ο Ζούλας είναι ο επιθεωρητής Κλουζό της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Η λοβοτομημένη δημοσιογραφία του Προκόπη Δούκα

Τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά με τον Προκόπη Δούκα. Τον υπερασπιστή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που οραματίζεται μια αδέσμευτη δημοσιογραφία αλλά δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα όταν οι εγγυητές της (τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου) παραιτούνται καταγγέλλοντας δημόσια κρατικές παρεμβάσεις. Ο απολογητής της κρατικοδίαιτης ΝΕΡΙΤ σε μια πλήρη σύμπνοια με τον Γιάννη Πρετεντέρη δεν είδε τίποτα συγκλονιστικό στην καταγγελία ενός Βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου που συνοδεύεται από οπτικοακουστικό αποδεικτικό υλικό. Αντίθετα επικεντρώθηκε στο ότι ο Πρόεδρος του κόμματος στο οποίο ανήκει ο βουλευτής είναι «ψεκασμένος» (κλασσική επιχείρηση λάσπης, ο Πάνος Καμμένος δεν έχει κάνει ερώτηση για ψεκασμούς όπως έχει κάνει ο Φώτης Κουβέλης και ο Μάκης Βορίδης). Επιπλέον θεώρησε φοβερά ύποπτο ότι στην υπόθεση ενεπλάκη ο πετυχημένος σατιρικός καλλιτέχνης Λάκης Λαζόπουλος, ίσως και επειδή ο Προκόπης πρέπει να προσθέτει επί ένα μήνα τα νούμερά του για να ανταγωνιστεί την τηλεθέαση μιας εκπομπής του Λαζόπουλου (και σημειώνω ότι η προσωπική μου γνώμη για τον Λαζόπουλου δεν είναι η καλύτερη).

Όταν λοιπόν σήμερα γράψαμε στο twitter ότι «άλλος ένα λοβοτομημένος δημοσιογράφος δεν βρίσκει τίποτα συγκλονιστικό στην καταγγελία χρηματισμού βουλευτή» ο Προκόπης μας ενημέρωσε ότι θα σημειώσει τα tweet μας «και θα τα χρησιμοποιήσει». Τσίσα (που λέει και ο Αποστόλης της Ελληνοφρένειας).

Σημείωση: Ο κύριος Δούκας σε απάντηση του στα σχόλια του άρθρου προσπαθεί να εξηγήσει τι εννοούσε.

Η πιο απολαυστική απάντηση του Προκόπη Δούκα ήταν όμως αυτή που έδωσε όταν του ανέφερα ότι θα του αφιερώσω ένα κείμενο σήμερα. Μου έγραψε «όχι δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα» προφανώς παρασυρμένος από τον τρόπο που έχει μάθει να λειτουργεί δημοκρατικά στη ΝΕΡΙΤ. Μετά, δυστυχώς, μας έκανε μπλοκ και χάσαμε την ευκαιρία να δούμε το ταλέντο του -στην παραποίηση της δημοσιογραφίας- να ξεδιπλώνεται.

Πέραν της πλάκας, ο Προκόπης Δούκας ασκεί το είδος της δημοσιογραφίας που σιχαινόμαστε. Υπερασπιστής πάντοτε των αφεντικών και των συμφερόντων θίγεται πολύ εύκολα παρόλο που έχει κάνει το λειτούργημα… λειτουργικό μηχανισμό. Υποτίθεται ότι εμφορείται από αξίες και δεοντολογικές αρχές αλλά μπορεί να παραβλέψει το καθεστωτικό μαύρο στην ΕΡΤ ή την συγκλονιστική αποκάλυψη (σύμφωνα με το CNN, το BBC, τον Guardian και το Reuters) προκειμένου να επικεντρωθεί στις λεπτομέρειες που βολεύουν την κυβέρνηση.

Και ο ευέξαπτος κύριος Χατζηνικολάου

Ο κύριος Χατζηνικολάου κυκλοφόρησε σήμερα την εφημερίδα του (Αγορά) με την ίδια φωτογραφία που βγήκαν το Εθνος και τα ΝΕΑ, με αυτή δηλαδή που δείχνει τον κύριο Αποστολόπουλο να βρίσκεται στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα. Όταν του επισημάναμε στο twitter ότι «είναι κρίμα που δεν βρέθηκε ένας γραφίστα να τον απομονώσει» μας επιτέθηκε άμεσα (όπως κάνει πολύ συχνά) κατηγορώντας μας για εμπάθεια και ισχυριζόμενος ότι η φωτογραφία δείχνει την υψηλή πρόσβαση που είχε ο κύριος Αποστολόπουλος στα ανώτατα κλιμάκια. Στο ίδιο πρωτοσέλιδο υπό τον τίτλο «Προτείνουν Κουβέλη στην Τρίτη ψηφοφορία» βρίσκονταν και τρεις απομονωμένες φωτογραφίες ανεξάρτητων βουλευτών που προτείνουν τον Κουβέλη για ΠτΔ, παρόλο που υπάρχουν φωτογραφίες τους με τον κύριο Σαμαρά που θα αποδείκνυαν πολύ έμπρακτα τις σχέσεις τους με υψηλά κλιμάκια σε αυτή την περίπτωση -προφανώς από λάθος- δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Η περίπτωση Χατζηνικολάου είναι πραγματικά επικίνδυνη γιατί ο κύριος Χατζηνικολάου έχει οπωσδήποτε αρετές που του δίνουν ένα επιπλέον πέπλο αξιοπιστίας. Όταν για παράδειγμα έκανε την συνέντευξη Μπαλτάκου οι ερωτήσεις του ήταν άψογες και καίριες (και αντίθετα με αυτά που πιστεύει ο ίδιος δεν είμαστε οι αριστεροί αναρχοάπλυτοι ταλιμπάν δημοσιογράφοι που θέλουμε απλά να βρίζουμε όποιον διαφωνεί μαζί μας). Όταν δημιούργησε τον ραδιοφωνικό σταθμό Real κατάφερε να γκρεμίσει τον επί δεκαετίες κραταιό ΣΚΑΪ και όταν ξεκίνησε την εκπομπή του «στον ενικό» κατάφερε πρώτα να δημιουργήσει ένα τηλεοπτικό προϊόν στο διαδίκτυο που ανταγωνιζόταν την τηλεόραση και έπειτα όταν συνέχισε μέσω αυτής επικράτησε άνετα της Ανατροπής του Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου όμως είναι επίσης ο άνθρωπος που συνεργάστηκε με τον γνωστό εκδότη Κουρή (της Αυριανής και του αυριανισμού) για να στήσει το σταθμό του και υπερασπίστηκε τον Γιώργο Τράγκα όταν σιγοντάριζε τους Ναζιστές «στα πλαίσια της πολυφωνίας». Ο Γιώργος Τράγκας όμως που βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ (ισχυρίστηκε μάλιστα σε μια δόση μεγαλείου ότι όλη η αποκάλυψη έγινε για να χτυπηθεί προσωπικά) είναι επίσης ο πρώην εκδότης που έβγαζε εκατομμύρια από κρατική διαφήμιση σε μια εφημερίδα που πουλούσε 1000 φύλλα ημερησίως, ο απολογιτής της Χρυσής Αυγής και γνωστός κωλοτούμπας (με εμφανέστερη την φετινή του επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τους κομμουνιστάς). Ο κύριος Χατζηνικολάου στα πλαίσια της πολυφωνίας δεν συνεργάζεται με παιδόφιλους ή με αντιεξουσιαστές (δεν τους βάζω στο ίδιο τσουβάλι, κάνω ένα δεικτικό χαρακτηρισμό εύρους), οπότε η δικαιολογία αυτή δεν είναι και η πιο πειστική (ο Τράγκας παρεμπίπτοντος ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Real για άλλα τρία χρόνια).

Προσωπικά έχω ανάμεικτα συναισθήματα για τον Χατζηνικολάου. Τον σέβομαι για πολλά και δεν τον σέβομαι για άλλα τόσα. Σε κάθε περίπτωση πάντως στην περίπτωση της καταγγελίας Χαϊκάλη είναι φάουλ. Υιοθέτησε την γραμμή της προπαγάνδας (αν και σε πιο light εκδοχή) και επικεντρώθηκε πολύ στην ανάμειξη Λαζόπουλου που γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ήσσονος σημασίας. Και εγώ αν είχα φίλο τον πιο διάσημο τηλεοπτικό αστέρα αυτόν θα εμπιστευόμουν αν φοβόμουν ότι υπήρχε περίπτωση να μου στήσουν μια πλεκτάνη χρηματισμού.

Ο κύριος Χατζηνικολάου κάνει μεγάλο λάθος να μας κατηγορεί για εμπάθεια. Κάθε φορά που γράφουμε κάτι που δεν του αρέσει αντί να ανοίξει διάλογο μαζί μας είναι από την αρχή προκατειλημμένος. Μας έχει απειλήσει με μηνύσεις στο παρελθόν όταν δημοσιεύσαμε το ρεπορτάζ που έδειχνε ότι έπαιρνε χρήματα από τον οργανισμό σχολικών βιβλίων για να τυπώσει (σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα) ένα βιβλίο που υποτίθεται ότι θα πήγαινε στις σχολικές βιβλιοθήκες (294 σε όλη την Ελλάδα) επειδή ισχυριστήκαμε ότι καλό είναι τα «ανεξάρτητα ΜΜΕ» να μην συνεργάζονται με το κράτος και μάλιστα σε τέτοιου είδους συμβάσεις που έχουν καταγγελθεί ως σκάνδαλα από τους ίδιους τους εργαζόμενους στον Οργανισμό.

Ο κύριος Χατζηνικολάου μας απείλησε επίσης με μηνύσεις όταν τον ρωτήσαμε δημόσια για την εμπλοκή του στην δικαστική διερεύνηση των στημένων, στη δικογραφία της οποίας υπάρχει απόσπασμα υποκλοπής της ΕΥΠ που εμφανίζει διάλογο μεταξύ του κύριου Μαρινάκη και του ίδιου στην οποία φέρεται να αναλαμβάνει ρόλο μεσολαβητή για να πειστεί η Ντόρα να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία.

Ήταν τότε που χαρακτήριζε από ραδιοφώνου «μαλάκες» όσους ρωτούσαν επειδή, λέει, όσο και αν έψαχναν δεν θα έβρισκαν το άρθρο που υποτίθεται ότι θα έγραφε για λογαριασμό Μαρινάκη και επίσης για τα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε με τον Μαρινάκη και βρίσκονται και στη δικογραφία -σύμφωνα με τα οποία «έκλεισε η δουλειά»- αφορούσαν μια ανταλλακτική διαφήμιση με τον Ολυμπιακό και τη Real News.

Νίκο μη ψάχνεις για μαλάκες, είμαστε μπόλικοι αφού κατάφερες να ξεχαστεί το ζήτημα τόσο σύντομα με μια τόση αδύναμη δικαιολογία (το ότι δεν γράφτηκε το άρθρο θα μπορούσε απλά να σημαίνει ότι πέτυχε η διαμεσολάβηση σου και όσο για τα SMS επίτρεψέ μας να αμφιβάλουμε για το κατά πόσο ένας εφοπλιστής σαν τον κύριο Μαρινάκη και ένας Μεγαλοεκδότης κλείνουν προσωπικά τις ανταλλακτικές διαφημιστικές συμφωνίες).

Το πρόβλημα της δημοσιογραφίας

Σαν σήμερα το 2007 ο Χρήστος Ζαχόπουλος βούτηξε από τον 4ο όροφο και προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του. Τότε ισχυρίστηκε ότι το έκανε επειδή τον εκβίαζε μια υπάλληλος του υπουργείου με ένα DVD ερωτικού περιεχομένου. Η υπάλληλος του γραφείου είχε πάρει σβάρνα τα κανάλια και προσπαθούσε να πείσει τους εκδότες να το δημοσιεύσουν. Η Όλγα Τρέμη δεν δέχτηκε να το δει (το αντίθετο υποστήριξε ο Καμπουράκης άθελά του) αλλά τελικά βρέθηκε ένας που ενδιαφερόταν: Ήταν ο Θέμος Αναστασιάδης που μόλις πήρε αντίγραφο του DVD επισκέφτηκε τον συνεργάτη του πρωθυπουργού, κύριο Αγγέλου, και του έδωσε αντίγραφο. Ήταν εκείνη την περίοδο που ο Θέμος πιάστηκε να κουβαλάει μια μαύρη σακούλα με 5 εκατομμύρια ευρώ που προσπαθούσε να τα βγάλει από τη χώρα.

Από τότε μέχρι σήμερα η χώρα άλλαξε πρόσωπο αλλά η διαπλοκή της δημοσιογραφίας με την εξουσία μάλλον κράτησε την ίδια φάτσα (ίσως και χειρότερη). Η Ελλάδα του 2015 έχει ανάγκη από πολλά πράγματα: από θέσεις εργασίας, επενδύσεις, κοινωνικές δομές υγείας και αλληλεγγύη αλλά κυρίως έχει ανάγκη από εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία. Και η δημοκρατία δεν είναι εφικτή όσο δεν λειτουργεί η δημοσιογραφία.

Ο ηρωισμός του Παύλου Χαϊκάλη

Άσχετα με το ποιος είναι ο Παύλος Χαϊκάλης και το τι πιστεύει ο καθένας μας για αυτόν πιστεύω ότι σήμερα οφείλουμε να αναγνώσουμε την στάση του στην υπόθεση, όπως την γνωρίζουμε δηλαδή μέχρι στιγμής.

Επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι τον λοιδορούν και λένε «εύκολα λόγια» θα είχε ενδιαφέρον να αναρωτηθούμε τι θα έκανε ο καθένας στη θέση του;. Γιατί υποπτεύομαι ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας θα είχε πάρει τις ράβδους χρυσού και τα μετρητά και θα την είχε κάνει για Σεϋχέλλες.

Όταν βλέπεις ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρούν υπεύθυνους για την ανεργία τους μετανάστες μπορείς εύκολα να κάνεις την εξής υπόθεση: Όταν το αφεντικό σου σε απολύει με την δικαιολογία ότι ο μετανάστης θα κάνει την ίδια δουλειά στο 1/3 της τιμής και αντί να θυμώσεις με το αφεντικό σου (που εμπορεύεται δυστυχία) τα βάζεις με τον μετανάστη τότε δείχνεις μια κατανόηση για τον «αφέντη». Αυτή η κατανόηση δείχνει ότι στη θέση του το ίδιο θα έκανες και εσύ. Δείχνει ότι κατά βάθος είσαι οπαδός του Πάγκαλου που διατείνεται ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και δείχνει ότι στη θέση του Χαϊκάλη ακόμα θα έτρεχες με τα 700.000 στην τσέπη.

Αντίθετα ο «κωμικός» (όπως τους αρέσει να τον χαρακτηρίζουν σήμερα) Χαϊκάλης από την πρώτη στιγμή όχι μόνο δεν χρηματίστηκε αλλά απευθύνθηκε στην εισαγγελία καταγγέλλοντας την απόπειρα χρηματισμού. Θα μπορούσε απλά να αρνηθεί και να μην μπει στον κόπο να στήνει κρυφές κάμερες και να διακινδυνεύει τη ζωή του ολόκληρη. Ο Παύλος Χαϊκάλης θα μπορούσε να γλιτώσει τις δεκάδες μηνύσεις που δέχεται αυτές τις ώρες και την αφόρητη πίεση. Θα μπορούσε να μην ανέχεται την ειρωνική φάτσα του Πρετεντέρη που αντί να του απευθύνεται με σεβασμό του μιλούσε ως ανακριτής προσπαθώντας να διασώσει τον Αντώνη Σαμαρά από οποιαδήποτε λεπτομέρεια.

Ο Παύλος Χαϊκάλης δεν χρησιμοποίησε την βόμβα που κρατούσε στα χέρια του παρά μόνο λίγες ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία. Πήγε στη δικαιοσύνη και περίμενε υπομονετικά επί δύο εβδομάδες την αντίδρασή της (που όλοι είδαμε ποια ήταν). Μέχρι χθες απλά παρακολουθούσε τα ΜΜΕ του ΔΟΛ να προαναγγέλλουν την θετική του ψήφο στον Σταύρο Δήμα και δεχόταν το πολιτικό κόστος αυτών των δημοσιευμάτων. Ο Χαϊκάλης δεν διακανόνισε το δάνειό του και τώρα η Τράπεζα που θα τον διευκόλυνε θα είναι πιθανότατα πολύ πιο επιθετική στο εξής.

Ο Παύλος Χαϊκάλης ίσως να μην είναι ήρωας και η στάση του σε αυτή την περίπτωση να μην διαγράφει ούτε ένα από όσα έχει πει ή έχει κάνει ως εκπρόσωπος των ελλήνων πολιτών. Ωστόσο η πράξη του ήταν από κάθε οπτική γωνία ηρωϊκή και αυτό θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

Υ.Γ. Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε εκατομμύρια ευρώ να περνάνε από τα χέρια των εκδοτών και εδώ να ψάχνουμε επί μήνες για 20.000€ προκειμένου να στήσουμε ένα αξιοπρεπές διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι, βασισμένο στην πραγματική δημοσιογραφική δεοντολογία που αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να είναι σκληρή με τους κυβερνώντες, όποιοι και αν είναι αυτοί.

ΣΧΟΛΙΑ:

Giannis Vassiliadis · Aristotle University of Thessaloniki
Παλι καλα που καταλαβε η αριστερα οτι πρεπει να συμμαχησει με ολες τις μη διαπλεκομενες δυναμεις προκειμενου να ξεφορτωθουμε το ξεπουλημενο συστημα εξουσιας που μας τρωει τις σαρκες εδω και 40 χρονια
Απάντηση · Μου αρέσει! · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 24 λεπτά

Ishkandar Raskolnick · Ακολουθήστε · Κορυφαίος σχολιαστής · C.E.O. στην εταιρεία Deviant Artist
Ας είναι αυτή, λοιπόν, η χριστουγεννιάτικη ευχή μας: Να βρεθούν αυτοί οι 121 κι ύστερα, έχει ο Θεός!

Γιατί, αν είναι να μας βρει κι ο νέος χρόνος με δαύτους που έχομε σήμερα στο σβέρκο μας, τότε μένουμε ξανά στα περσινά και τα προπέρσινα και τότε, με τι καρδία να «καυχηθεί» κανείς, καλά Χριστούγεννα? http://my-pillow-book.blogspot.gr/2014/12/tyranns.html
Απάντηση · Μου αρέσει! · 1 · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από μία ώρα περίπου

Plus Tukaram · Κορυφαίος σχολιαστής · Islamabad, Chittagong, Bangladesh
Να μετονομαστεί το site σας σε ПравдA.gr λέτε αλήθειες
Απάντηση · Μου αρέσει! · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 4 ώρες

Evangelos Kyrimlis
Κε Εφήμερε,
Στο linkedin του Αποστολόπουλου (https://www.linkedin.com/pub/george-apostolopoulos/2/479/706) έχει μεταξύ άλλων 2 connections:
1) Christos S. (Manager, Fianance, Pireaus Bank)
2) Dimitris P. (Corporate recovery, Pireaus Bank)
Αν αναβαθμίσετε το linkedin σας σε premium με 20 ευρώ το μήνα σας δίνει access στα επίθετά τους. Μπορείτε λοιπόν να επικοινωνήσετε μαζί τους και να τους ρωτήσετε μιας και είναι connected στον Αποστολόπουλο, πόσο τον γνωρίζουν, αν πράγματι είναι οι ίδιοι υπάλληλοι της Πειραιώς και να μάθετε αν επιβεβαιώνουν ότι και ο ίδιος υπήρξε στέλεχος της Πειραιώς. Έχουμε ανάγκη από δημοσιογραφία, αυτό που γίνεται στα συστημικά ΜΜΕ είναι οργουελικό.

Θεωρώ πρέπει και με τον παραπάνω τρόπο να διερευνηθεί η αξιοπιστία και η ιστορική διαδρομή του κ Αποστολόπουλου.
Πάντως από δική μου εμπειρία η Πειραιώς δεν θα επέτρεπε σε κάποιον στο linked να εμφανίζεται ως υπάλληλος και να χρησιμοποεί το logo της αν δεν έχει καμιά σχέση με αυτή.
Απάντηση · Μου αρέσει! · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 5 ώρες

Άρις Χατζόπουλος
Μπραβο,ολα σωστα,αλλα μηπως ξεχασες αγαπητε οτι ζουμε στην χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας?
Απάντηση · Μου αρέσει! · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 8 ώρες

Maria Bairaktari · Κορυφαίος σχολιαστής · Athens, Greece
Εύγε για το άρθρο σας! Δούκας και Ζούλας, άχρωμοι,άοσμοι, άευστοικαι αδιάφοροι!! Αλλά του Χατζηνικολάου του έχω πολλά μαζεμένα!! Μπούλης ΟΝΝΕΔίτης, συστμικός μεχρι εκεί που δ πάει…Κολητηλίκια μετον Ταρζάν, Μπίζνες με τους Κουρήδες και τον Τράγκα!Τα πιο πρόσφατα οι κασετες με τον Μαρινάκη που τις έκανα ΟΛΟΙ αβαβά… Και χάσαμε και τον Jo Di εξαιτίας του
Απάντηση · Μου αρέσει! · 2 · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 11 ώρες
petdemous (συνδέθηκε μέσω yahoo)
Α ναι, να αφήσουμε την αδέκαστη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της όπως το έχει κάνει δεκάδες φορές μέχρι τώρα … βλ. Μπαλτακιάδες, θεμιάδες, λίστες Λαγκάρντ κλπ κλπ. Αυτόν το καλό παιδί τον Παπακωνσταντίνου, που όλοι πίνανα νερό στο ονομά τους γιατί θα μας έσωζε πάο περιπέτειες, σε ποιον αιώνα θα τον στειλουν σε δίκη?
Απάντηση · Μου αρέσει! · 1 · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 13 ώρες
petdemous (συνδέθηκε μέσω yahoo)
Το πράγμα για την ώρα είναι σχετικά απλό. Ο βουλευτής καταγγέλει προσπάθεια χρηματισμού του και φέρει ως απόδειξη συγκεκριμένο οπτικό και ηχητικό υλικό (μέρος του οποίου ακούσαμε όλοι χτες και καταλάβαμε περί τίνος επρόκειτο). Μονταρισμένο ή αμοντάριστο η συνομιλία είναι ξεκάθαρη σε τι αναφέρεται. Ο τύπος που, κατά τον βουλευτή, επιδίωξε να τον χρηματίσει, δεν αρνήθηκε τις συναντήσεις αλλά παρουσίασε τη δική του εκδοχή η οποία θυμίζει τη φάση που ένας αντιλαμβάνεται κάποιον να του κλεβει το πορτοφόλι και όταν πιάνει το χέρι του κλέφτη αυτός καταγγέλει το θύμα ως «εφαψία» και ήθελε να βρει στοιχεία, προβοκάρωντας τον, για να τον καταγγείλει. Εντάξει.

Οι τύποι που υπερασπίζονται τον Αποστολόπουλο, χωρίς να έχουν κανένα άλλο στοιχείο η δεδομένο που να αντικρούει την άποψη τους καταγγέλοντος, δεν καταλαβαίνουν ότι γελοιοποιούνται? Ε, μάλλον θα έχουν το μυαλό του Ζούλα.
Απάντηση · Μου αρέσει! · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 13 ώρες

John Tsintzos · Κορυφαίος σχολιαστής · Teesside University
Πολυ ωραίο άρθρο!!τι μας θύμησες όμως για Ζαχοπουλους και κομιστές, αναγουλιάσω μου ήρθε!!!
Απάντηση · Μου αρέσει! · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 14 ώρες

Orestis Filippidis · Ακολουθήστε · Unemploeyed στην εταιρεία Capitalism
Αλήθεια με αυτό το παιδί (Jodi), τί έγινε ?
Απάντηση · Μου αρέσει! · 1 · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 15 ώρες

Costas Efimeros · Κορυφαίος σχολιαστής · Εργάζεται στην εταιρεία ThePressProject International
έλα μου ντε
Απάντηση · Μου αρέσει! · 1 · πριν από 14 ώρες

Orestis Filippidis · Ακολουθήστε · Unemploeyed στην εταιρεία Capitalism

Απάντηση · Μου αρέσει! · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 15 ώρες

Αλέκος Παπαδόπουλος · General Manager στην εταιρεία Marzipan Startup

Απάντηση · Μου αρέσει! · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 15 ώρες

Δημήτρης Μεζάλας · Ακολουθήστε · Κορυφαίος σχολιαστής · Bloger στην εταιρεία Kérkyra, Kerkira, Greece · 106 ακόλουθοι
Πολύ φτηνό ρε φίλε…. Ηθοποιός είναι και μπράβο του που δεν είναι κομπλεξικός και δέχτηκε να παίξει τον ρόλο αυτόν…. Σε ενοχλεί ο Χαϊκάλης σε ρόλο και δεν σε ενοχλούν τα μιάσματα της πολιτικής ζωής του τόπου.
Απάντηση · Μου αρέσει! · 3 · πριν από 7 ώρες

Γεώργιος Παπαδόπουλος · Βιοχημικός στην εταιρεία Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
Συμφωνώ με την φιλοσοφία του άρθρου, αλλά τέτοιου είδους καταγγελίες προσπαθώντας να στοιχειοθετήσουν όσο καλύτερα γίνεται τα γεγονότα ξεσκεπάζουν όλο το σάπιο σύστημα διαπλοκής της χώρας. Από πού ν’ αρχίσει κανείς. Από άσχετους(;) γυρολόγους που κυκλοφορούν στα κόμματα και κανείς δεν έχει φροντίσει να ρωτήσει από πού κρατάει η σκούφια τους, από διαφημιστικές εταιρείες που ξεπλένουν μαύρο πολιτικό χρήμα, από εισαγγελείς που αφενός κινητοποιούνται αργά, αφετέρου δεν νοιάζονται πως προανακριτικό υλικό έχει διαρρεύσει στην δημοσιότητα (φαντάζομαι πως ξέρεται ότι κατά καιρούς «οι έγκριτοι» συνάδελφοί σας έχουν μπει σ’ αυτόν τον πειρασμό δημοσιεύοντας υλικό για να αυξήσουν την κυκλοφορία των φύλλων τους), από αστυνομία που διαρρέει μυστική πληροφορία συνάντησης κλπ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε όλοι μας ότι αυτό που καταγγέλλουμε όλοι μας σαν σύστημα διαπλοκής δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν. Νομίζω ότι σε κανέναν δεν αρμόζει ότι πάντα οι διαφωνίες να βρίσκονται στο επίπεδο αντιπαράθεσης Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Φιλικά
Απάντηση · Μου αρέσει! · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 15 ώρες

Μαρίνος Λάμπρος · Ακολουθήστε · Πανεπιστημιο Λομονόσοφ της Μόσχας
Κύριε Εφήμερε, Συγχαρητήρια! Ένας πολίτης από τον Πύργο της Ηλείας.
Απάντηση · Μου αρέσει! · 2 · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 16 ώρες
tb.soton (συνδέθηκε μέσω yahoo)
Ο αρθρογράφος έχει «δικάσει» τους εμπλεκόμενους, έχει αθωώσει τον βουλευτή και έχει καταδικάσει όλους τους άλλους. Αυτό και αν λέγεται αμερόληπτη δημοσιογραφία. Ακόμα αφήνει και κάποιες υπόνοιες εναντίον της εισαγγελίας για τυχόν διαρροές κλπ. Ευτυχώς θα έλεγα, που δεν ανέφερε ονόματα ο βουλευτής στις δύο καταθέσεις του. Γιατί αν το είχε αναφέρει και δεν είχε πάει στο τελευταίο ραντεβού ο «άλλος», θα είχε εξαχθεί αβασάνιστα το συμπέρασμα ότι είχε ειδοποιηθεί από «μέσα». Θα είχε γίνει σάλος.
Και γεννάται ευλόγως το ερώτημα: Γιατί τελικά δεν πήγε ο «άλλος» ? Ο αρθρογράφος θα πρέπει να ξέρει. Εγώ μπορώ να σκεφτώ τους παρακάτω λόγους:
– Του έκανε πλάκα. Το όλο θέμα ήταν μία φάρσα.
– Τελικά ο «άλλος» δεν βρήκε τα 7 κατοστάρικα.
– Ο «άλλος» βρήκε τα 7 κατοστάρικα, αλλά τα κράτησε για τον εαυτό του (καλό μου ακούγεται). Δεν «είναι και χθεσινός».
– Ειδοποιήθηκε, όχι από την εισαγγελία αφού δεν ξέρανε το «who is who», αλλά από την ΕΥΠ που παρακολουθεί όλα τα τηλέφωνα, και κυρίως των βουλευτών (σενάριο για τους συνομωσιολόγους).
– Κύριε αρθρογράφε ? Καμία άλλη ιδέα ?
Και τελειώνοντας, κύριε αρθρογράφε, αν σας εξομολογηθώ ότι ο άνθρωπος που δεν εμπιστεύεται την εισαγγελία και εμπιστεύεται τον Λαζόπουλο, δεν κάνει για αντιπρόσωπος του λαού, θα με παρεξηγούσατε ?
Απάντηση · Μου αρέσει! · 4 · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 16 ώρες

Costas Efimeros · Κορυφαίος σχολιαστής · Εργάζεται στην εταιρεία ThePressProject International
Καθόλου.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι; Επιτρέπεται να έχω διαφορετική άποψη από τη δική σας;

Να επισημάνω επίσης ότι διαβάζετε ένα κείμενο άποψης και όχι δημοσιογραφικό κείμενο. Για αυτό γράφει «ΑΝΑΛΥΣΗ» στο πρωτοσέλιδο.
Απάντηση · Μου αρέσει! · 9 · πριν από 16 ώρες

George Mich · Κορυφαίος σχολιαστής · Εργάζεται στην εταιρεία Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ.
Costas Efimeros Οχι και «ανάλυση» … Και μια ερώτηση: το ΥΓ σας πού κολλάει;
Απάντηση · Μου αρέσει! · πριν από 16 ώρες

Costas Efimeros · Κορυφαίος σχολιαστής · Εργάζεται στην εταιρεία ThePressProject International
George Mich το υστερόγραφο ήταν προϊόν αγανάκτησης 🙂 Το κείμενο πάντως είναι γνώμης και για αυτό είναι στην κατηγορία Άποψη/Ανάλυση
Απάντηση · Μου αρέσει! · πριν από 15 ώρες
Δείτε 1 ακόμα

Αρετή Καλεσάκη · Εργάζεται στην εταιρεία Δημόσια Ραδιοτηλεόραση
Ακούω συχνά εσχάτως για ειδικά δικαστήρια, για λαϊκά δικαστήρια …Επειδή για όλα υπάρχει πάντοτε η πρώτη φορά, είχα τη μοναδική ευκαιρία να μάθω και το μονομελές Εφημερο-δικείο…Μήπως να αφήνατε την όποια δικαιοσύνη, την οποία άπαντες -πλην υμών καθότι την απονέμετε μόνος σας -επικαλούνται , να κάνει τη δουλειά της;
Απάντηση · Μου αρέσει! · 6 · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 17 ώρες

Nikos Kapoglis · Κορυφαίος σχολιαστής · ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΝΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΤ Α.Ε. στην εταιρεία ΕΡΤ Α.Ε.
Σωστά. Άλλωστε υπάρχει το ΝΕΡΙΤοδικείο……
Απάντηση · Μου αρέσει! · 7 · πριν από 16 ώρες

Costas Efimeros · Κορυφαίος σχολιαστής · Εργάζεται στην εταιρεία ThePressProject International
Αυτό που μετά από τόσα χρόνια δημοσιγοραφίας μέσω MEGA και μετά από τις οροθετικές και τον κοινωνικό αυτοματισμό με κατηγορείτε για δίκη προθέσεων είναι πολύ απολαυστικό.
Απάντηση · Μου αρέσει! · 4 · πριν από 16 ώρες

Αρετή Καλεσάκη · Εργάζεται στην εταιρεία Δημόσια Ραδιοτηλεόραση
Costas Efimeros Ε, καλό είναι να χαίρονται και να απολαμβάνουν οι άνθρωποι….Δείτε το ως μια «κοινωνική προσφορά».
Απάντηση · Μου αρέσει! · 2 · πριν από 16 ώρες
Δείτε 3 ακόμα

Nikos Doumas · Ακολουθήστε · University of Patras
Το ότι ο Χαικάλης δεν έδωσε στον εισαγγελέα το όνομα αυτού που πήγε να τον δωροδοκήσει σας λέει κάτι? Γιατί βλέπω να το κάνεις «αβαβα» που λέμε και στο χωριό μου.
Τώρα το να χαρακτηρίζεις την στάση του Χαικάλη ηρωική ενώ βρωμάει απο παντού, θέλει και θράσος, δεν λεώ.
Απάντηση · Μου αρέσει! · 3 · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 18 ώρες

Giorgos Feloukas · Ακολουθήστε · Κορυφαίος σχολιαστής
Κανένα αβαβα. Ο Χα¨κάλης το έχει εξηγήσει 4 φορές από χτες ακόμα και στη συνέντευξη τύπου. Δεν ήθελε να διαρρεύσει το όνομα μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση για τη σύλληψη. Θα μπορούσε να συμβεί με υπαιτιότητα οποιουδήποτε ακόμα και αυτού που κρατούσε πρακτικά. Εχουμε δει ολόκληρες καταθέσεις ή δικογραφίες να διαρρέουν σε λίγες ώρες.
Απάντηση · Μου αρέσει! · 7 · πριν από 18 ώρες

Nikos Doumas · Ακολουθήστε · University of Patras
Giorgos Feloukas Πλάκα κάνεις, δεν μπορεί. Πάει στον εισαγγελέα, καταγγέλει απόπειρα δωροδοκία από άνθρωπο που ξέρει και με τον οποίον έχει οικονομικές σχεσεις και δεν εμπιστεύεται τον εισαγγελέα!!!! Ας πήγαινε κατ’ ευθείαν στονπροέδρο του Αρείου Πάγου! Ελεος πια με το κουτόχορτο που προσπαθούν να μας ταίσουν. ΕΛΕΟΣ!!!
Απάντηση · Μου αρέσει! · 4 · πριν από 17 ώρες

Costas Efimeros · Κορυφαίος σχολιαστής · Εργάζεται στην εταιρεία ThePressProject International
και επιπλέον όταν δεν ήρθε στο ραντεβού πήγε ο ίδιος με συνοδεία αστυνομικών στη ΓΑΔΑ, έκανε κατάθεση και έδωσε το όνομα, το οποίο τον ενημέρωσαν (με δικηγόρο παρόντα) ότι θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία. Η εισαγγελία έκανε το αβαβα
Απάντηση · Μου αρέσει! · 8 · πριν από 17 ώρες
Δείτε 11 ακόμα

Prokopis Doukas · Ακολουθήστε · 1.464 ακόλουθοι
Κύριε Εφήμερε, το κείμενο σας είναι κατάπτυστο όσον αφορά εμένα. Διαστρέφετε πλήρως τα γεγονότα, όλα είναι διαθέσιμα στο twitter για να τα δει κανείς. Τα παραθέτω:

— Δεν γνωρίζετε τις απόψεις μου για τις αποκαλύψεις των ημερών, δεν τις έχω εκφράσει ποτέ. Ενημερωτικά σας λέω οτι δεν έχω καμία αμφιβολία οτι μπορεί να έχει γίνει απόπειρα χρηματισμού ή χρηματισμός, το έχω πει δημοσίως από τη ραδιοφωνική μου εκπομπή.

— Είδατε να κάνω fav 1 tweet του JoBlack που έλεγε οτι “Το TPP έχει λυσσάξει που δεν θα προβληθεί στη Βουλή το video του Χαϊκάλη. ΝΑΙ αυτό που έκανε κοπτοραπτική ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ.”

— Καθημερινά σημειώνω δεκάδες tweets, που τα χρησιμοποιώ στην εκπομπή μου – κάποια από αυτά. Από υπουργών της κυβέρνησης, ως στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παραπάνω από προφανές οτι δεν σημαίνει οτι συμφωνώ.

— Ακόμα και να συμφωνώ, η απάντηση σας ήταν απαράδεκτη και υβριστική, δεν αποτελούσε κριτική: “@ProkopisDoukas άλλος ένας λοβοτομημενος δημοσιογράφος που θεωρεί ότι ο χρηματισμός βουλευτών δεν έχει σημασία”. Για να μη μιλήσω στη δική σας ανοχή στην κριτική, σε ένα tweet που δεν σας βρίζει.

— Σας εξήγησα οτι σημειώνω τα tweets, γι αυτό και σημείωσα το επίμαχο – κι εσείς εδώ το παρουσιάζετε οτι σας απείλησα. Διαστρέφετε την πραγματικότητα, όπως σας βολεύει.

— Εσείς με “απειλήσατε” με άρθρο το απόγευμα, για να συζητήσουμε τις απόψεις μου (που δεν ξέρετε). Δεν σας είπα “όχι δεν θα το κάνεις”. Σας είπα “Όχι, δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε”. Και πάλι διαστροφή της πραγματικότητας.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ένα ad hominem. Me συνδέετε με ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να με χωρίζει χάος. Αποκαταστήστε την αλήθεια, αν έχετε ψήγματα ψύχραιμης δημοσιογραφικής και όχι εμπαθούς διάθεσης.
Απάντηση · Μου αρέσει! · 13 · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · πριν από 19 ώρες

Costas Efimeros · Κορυφαίος σχολιαστής · Εργάζεται στην εταιρεία ThePressProject International
Θα σας απαντήσω σε 15 λεπτά.
Απάντηση · Μου αρέσει! · 1 · πριν από 18 ώρες

Costas Efimeros · Κορυφαίος σχολιαστής · Εργάζεται στην εταιρεία ThePressProject International
Κύριε Δούκα, καταρχάς και εγώ θεώρησα το κείμενο με το οποίο αναγγείλατε το πούλημα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ κατάπτυστο, έτσι για να υπάρχει ισορροπία στους χαρακτηρισμούς. Το πρόβλημά μας είναι πιο βαθύ, οπότε επιτρέψτε μου να περάσω κατευθείαν στις απαντήσεις.

1. Φυσικά και δεν άκουσα την ραδιοφωνική σας εκπομπή. Μου κάνει εντύπωση βέβαια που λέτε ότι δεν έχετε εκφράσει ποτέ τις απόψεις σας ενώ 2 γραμμές παρακάτω ισχυρίζεστε ότι τις εκφράσατε στην εκπομπή σας και για αυτό θα ήθελα ένα link να την ακούσω να δω πως παρουσιάσατε το θέμα.

2. Σε σχέση με τις «σημειώσεις» σας ψεύδεστε. Δεν είναι μόνο το Favorite που κάνατε αλλά επίσης κάνατε και ένα Quoted Retweet (link εδώ: https://twitter.com/ProkopisDoukas/status/546289600402960384). Εκτός του ότι η αγγλική λέξη favorite έχει συγκεκριμένη ερμηνεία, ακόμα δηλαδή και αν απλά κάνατε ένα FAV όπως λέτε για να «σημειώσετε» το κείμενο το RT γιατί το κάνατε; Μήπως δεν πιάσει το FAV;

3. Λέτε ότι καθημερινά σημειώνετε δεκάδες tweets για δημοσιογραφικούς λόγους. Επειδή όμως όταν μπλοκάρεις ένα account δεν κάνεις αόρατο το timeline σου κοίταξα τις τελευταίες 200 δραστηριότητές σας (και ήταν αλήθεια επίπονο). Δείτε τις και εσείς μια φορά ακόμη… είναι λίγο… πώς να το πω… καθεστωτικές;

4. Μπορείτε να θεωρείτε το «λοβοτομημένος» δημοσιογράφος υβριστικό χαρακτηρισμό αλλά μη ξεχνάτε ότι ήρθε ως απάντηση σε ένα RT για «ψεκασμένους».

5. Λέτε ότι σας «απείλησα» με άρθρο. Λυπάμαι που δεν μπαίνετε ποτέ στο TPP γιατί θα ξέρατε ότι εδώ δεν συμβαίνουν αυτά. Όταν σας είπα ότι θα σας αφιερώσω ένα άρθρο για να συζητήσουμε το χαρακτηρισμό εννοούσα απλά ότι δεν μπορούσα να σας εξηγήσω σε 140 χαρακτήρες γιατί σας θεωρώ «λοβοτομημένο δημοσιογράφο». Αντίθετα η δική σας απάντηση περί «σημειώνω τα tweet και θα τα χρησιμοποιήσω» ακουγόταν μέχρι να μάθω ότι κάνετε «δημιουργική» χρήση του twitter (που δεν κάνετε εδώ που τα λέμε αλλά τέλος πάντων) απειλητικό. Δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που με απειλούν ή μου κάνουν μήνυση (αν και κανείς δεν έχει κερδίσει μέχρι τώρα στα δικαστήρια). Όπως και να έχει όμως η αποτυχία να μου εξηγήσετε σε 140 χαρακτήρες τι εννοούσατε δείχνει για ποιο λόγο σας είπα ότι θα σας αφιερώσω ένα άρθρο.

6. Σας γράφω «θα σας αφιερώσω ένα άρθρο για να το συζητήσουμε» και μου απαντάτε «όχι δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε». Σας γλέντησα λίγο με το όχι γιατί, ας μη το ξεχνάμε, είστε από αυτούς που δεν παραιτήθηκαν όταν η ΝΕΡΙΤ έβγαζε στο δελτίο της τίτλο «οι καθαρίστριες επιτέθηκαν στα ΜΑΤ». Δεν θυμόμουν όμως τις λέξεις που χρησιμοποιήσατε ακριβώς και θα το διορθώσω στο κείμενο.

7. Η ουσία του κειμένου μου είναι ακριβώς αυτή που θέλετε να αποφύγετε χαρακτηρίζοντάς την ad hominem. Στο δικό μου χωριό που δεν το δουλεύαμε το λατινικό λέγεται «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς» και αυτό είναι το νόημα του άρθρου. Δεν σας γνωρίζω προσωπικά και για αυτό γράφω ότι σιχαίνομαι τη δημοσιογραφία που ασκείτε (και προφανώς όχι εσάς προσωπικά που μπορεί να είστε και συμπαθητικός άνθρωπος). Το άρθρο μου που εσείς χαρακτηρίζετε «μη ψύχραιμο» γράφτηκε με απόλυτη συνείδηση και ηρεμία και αφορά το είδος του επαγγελματία που υπηρετεί ένα επάγγελμα ιερό με ανίερο τρόπο. Το κείμενό μου δεν έχει σκοπό να σας συνδέσει με κανέναν (και για αυτό υπάρχουν μεσότιτλοι). Εκπροσωπείτε για μένα ένα είδος και η διαφωνία μου δεν είναι προσωπική όπως θέλετε να την εμφανίσετε. Δεν είστε ο μόνος δημοσιογράφος που λειτουργεί ως πειθήνιος υπάλληλος του κρατικού μηχανισμού, απλά έτυχε να γίνετε το δείγμα μου εξαιτίας της αντίδρασής σας.

Υ.Γ. Δεν θέλετε να συνδεθείτε με κανέναν «από αυτούς που μπορεί να σας χωρίζει χάος» (αλήθεια γιατί δεν λέτε, σας χωρίζει ή όχι;) αλλά και εσείς φαντάζεστε εμπάθειες και εκστρατείες εναντίον σας, όπως και ο κύριος Χατζηνικολάου. Πιστέψτε με, δεν έχω καμία διάθεση να περνάω τα λιγοστά μου απογεύματα για να «τη λέω» σε ανθρώπους που δεν συμπαθώ. Δεν σας ξέρω και δεν μου καίγεται καρφί τι κάνετε και τι όχι. Κάθισα και τα έγραψα όλα αυτά γιατί πιστεύω την ανάγκη αναμόρφωσης της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.

Καλό σας βράδυ.
Απάντηση · Μου αρέσει! · 24 · Τροποποιήθηκε · πριν από 17 ώρες

Dimitris Zagoritis · Κορυφαίος σχολιαστής
Κύριε Εφήμερε, Συγχαρητήρια για το τεκμηριωμένο άρθρο και την «καλο πληρωμένη» απάντηση σας. Μην στεναχωριέστε που είστε αρεστός στους απλούς μόνο ανθρώπους και όχι στους δούκες με ή χωρίς εισαγωγικά. Ο καθείς εφ’ώ ετάχθη και οι καθεστωτικοί με τους τροφοδότες μηχανισμούς .
Απάντηση · Μου αρέσει! · 9 · πριν από 17 ώρες

Prokopis Doukas · Ακολουθήστε · 1.464 ακόλουθοι
Costas Efimeros Εσείς ψεύδεστε (και δεν προσέχετε κιόλας). Το Rt δεν αφορά εσάς, αλλά (άλλο) κείμενο του Γιώργου Καρελιά, του οποίου η επιχειρηματολογία είναι άξια προσοχής. Κι αυτός “λοβοτομημένος”; Και ο Γιάννης Παντελάκης, της ΕφΣυν – κι αυτός λοβοτομημένος; Την έκφραση “ψεκασμένος” για τους ΑΝΕΛ τη χρησιμοποιούν όλοι αυτοί και πολλοί ακόμα.

Κάνετε ακριβώς αυτό που υποτίθεται οτι αρνείστε: Ψάχνετε για καυγά, αυριανίζετε ασύστολα ζητώντας μανιχαϊστικά δηλώσεις “με ποιόν είσαι και με ποιόν δεν είσαι”, δεν μπορείτε να διακρίνετε αποχρώσεις, απειλείτε με τη δύναμη των αναγνωστών σας, γράφετε ένα κείμενο με βάση τα προσωπικά σας γούστα και την στρατευμένη ιδεολογική σας τοποθέτηση/κοσμοθεωρία, που αγγίζει τα όρια του λιβέλλου, αν δεν είναι. Αν εσείς πιστεύετε στη “δεοντολογία” και στην αναμόρφωση της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα”, σας πληροφορώ μπορεί να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι από τους αναγνώστες σας που σιχαίνονται το δικό σας “είδος” και οτι το κείμενο σας θα έπρεπε να διδάσκεται ως αντιπαράδειγμα στις δημοσιογραφικές σχολές (όχι τις ελληνικές, τις διεθνείς).

Μερικές διευκρινίσεις επιπλέον:

— “Το πούλημα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ”; Και οι 1800 που έκαναν αίτηση στη ΔΤ; Κι αυτοί πουλημένοι; Αυτό όμως το κάνετε γαργάρα, γιατί δεν βολεύει την αφήγηση. Και αυτό που διαφαίνεται εν τέλει είναι οτι δεν σας ενδιαφέρει να επιχειρηματολογήσετε, αλλά να επιτεθείτε σε άλλον έναν ανεμόμυλο, γιατί “μου τα έχετε μαζεμένα από την υπόθεση της ΕΡΤ”. Αυτό λέγεται ad hominem.

— Δεν είμαι απολογητής της “κρατικής τηλεόρασης”, γιατί αλλιώς δεν θα ήμουν στο ψυγείο πάνω από 6 μήνες. Δεν δουλεύω στην τηλεόραση, δεν ήμουν εκεί όταν έπεσε η επίμαχη φάσα που αναφέρετε.

— Έχω πεί σε ανύποπτο χρόνο οτι δεν αποκλείω καθόλου την περίπτωση χρηματισμού ή απόπειρα για την εκλογή ΠτΔ.Τις προσωπικές μου απόψεις για τον Χαϊκάλη δεν τις έχω εκφράσει πουθενά.

—Τη δημοσιογραφία που ασκώ, την υπογράφω – στην εκπομπή μου μόνο και στην Athens Voice. To πόσα από τα tweets που σημειώνω αναματαδίδω, δεν το ξέρετε. Αλλά να “αστυνομεύσετε” και να βγάλετε γρήγορα συμπεράσματα, ξέρετε. Λινκ δεν υπάρχει, ούτε μόνο ένα σημείο που ακούγονται tweets.

— Σας μπλόκαρα γιατί βρίσατε – απρόκλητα μάλιστα. Είναι πολύ απλό. Και θα συνεχίσω να το κάνω με όλους τους ομοίους σας.
Απάντηση · Μου αρέσει! · 6 · πριν από 17 ώρες

Costas Efimeros · Κορυφαίος σχολιαστής · Εργάζεται στην εταιρεία ThePressProject International
Prokopis Doukas Πω πω και έχουμε και δουλειές. λοιπόν απαντάω και σε αυτό

1. Φυσικά και δεν ισχυρίζομαι ότι έχω το μοναδικό όραμα για την αναμόρφωση της δημοσιογραφίας. Έχω αυτό που υπηρετώ.

2. Φυσικά και πολλοί δεν συμφωνούν, αν συμφωνούσαν δεν θα λεγόταν όραμα και θα πέρναγα λίγο χρόνο με το παιδί μου αντί να ασχολούμαι με εσάς.

3. Φυσικά και χρησιμοποιώ το μέσο μου για να γράφω μια προσωπική άποψη. Νομίζω ότι αυτό λέγεται αρθρογραφία. Εσείς τι έχετε στο μυαλό σας δεν καταλαβαίνω.

4. Όταν λέτε ότι χρησιμοποιώ την δύναμη των αναγνωστών μου τι εννοείτε; Πρόβατα είναι οι αναγνώστες; Να μην αρχίσω να γράφω πάλι για τους λόγους που σιχαίνομαι ότι πρεσβεύετε έτσι;

5. Εγώ ψάχνω για καυγά; Πόσο σημαντικός νιώθετε ότι είστε;

6. Εγώ κάνω αφορισμούς ή εσείς που γράφετε ότι το κείμενό μου θα έπρεπε να διδάσκεται ως αντιπαράδειγμα στις δημοσιογραφικές σχολές;

7. Για ποια αφήγηση μιλάτε; Φυσικά και όσοι πήγαν στη ΔΤ έχουν τεράστιες ευθύνες και πούλησαν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Εσείς μάλιστα δε που είστε γνωστή φυσιογνωμία είστε 2 φορές πιο υπεύθυνος, είστε ο άνθρωπος που ανέλαβε το ρόλο του «συνεχιστή» για να μειωθούν οι αντιδράσεις.

8. Ναι σας τα έχουμε «μαζεμένα» από την υπόθεση της ΕΡΤ. Είμαστε όλοι ότι κάνουμε.

9. Όταν λέτε «στο ψυγείο» εννοείτε ότι δεν πληρώνεστε; Γιατί αν σας πληρώνουμε τσάμπα είναι κρίμα και αν δεν πληρώνεστε είναι κρίμα που πουληθήκατε τσάμπα.

10.Δείξτε μου σας παρακαλώ τη δημόσια δήλωση που βγάλατε όταν η ΝΕΡΙΤ έβλεπε καθαρίστριες «να επιτίθονται στα ΜΑΤ».

11.Για να μην προσπαθούμε τώρα να το βγάλουμε από τα συμφραζόμενα πείτε μας απλά και ξεκάθαρα την άποψή σας για την υπόθεση Χαϊκάλη γιατί μας μπερδεύετε με τα μισόλογα.

12. Αυτό με τα tweets που ακούγονται δεν το κατάλαβα καθόλου. Κάτι έχω μπερδέψει εγώ ή εσείς. Κρίμα πάντως που δεν έχετε ένα λινκ. Αλήθεια έχετε φύγει από τη ΝΕΡΙΤ; Γίνεται να δουλεύεται και στο δημόσιο και στην Athens Voice (ειλικρινής απορία).

13. Καλά δεν θα τα χαλάσουμε με ένα μπλοκ. Δεν είστε και ο Πάππας. cool
Απάντηση · Μου αρέσει! · 6 · Τροποποιήθηκε · πριν από 16 ώρες

Michalis Michailidis · Ακολουθήστε · Κορυφαίος σχολιαστής · Universita’ Degli Studi Di Camerino
Prokopis Doukas Επειδη ο κ.Εφημερος εχει δουλειες θα απευθυνθω σε σας. Κατα την αποψη του » οι εφημερίδες θα τύπωναν έκτακτα φύλλα και ο υποψήφιος Πρόεδρος θα είχε ήδη συγκαλέσει συνέντευξη Τύπου και η» αποκάλυψη θα είχε οδηγήσει σε παραιτήσεις κυβερνήσεων, υπουργών και υποψηφίων»,καταδεικνυει την αγνοια του περι το πως λειτουργουν οι δυτικες αστικες δημοκρατιες. Επιπροσθετως ,αναφερομενος στον εμετικο διασκεδαστη και στο ρολο του,αντι να τον «επιπληξει» καθως εχοντας νομικες γνωσεις θα επρεπε να προτεινειστον συναδελφο του να αποτανθει στον εισαγγελεα και αντ αυτου καθεται και «επιμελειται» με κοπτοραπτικη το βιντεο αυτο,ομιλει περι ησσονος σημασιας εμπλοκη.
Το γαιτανακι ξεκινησε με τον «σοβαρο» κ.Δραγασακη των «κουμπαραδων»,με Σκουρλετηδες κλπ,μεχρι που εισαγγελεας πηγε το θεμα στο αρχειο.Μετα εχουμε την υποθεση Ξουλιδου και τωρα την υποθεση Χαικαλη.Αναρωτιεμαι τι ακριβως εννοουσε στις 5 Ιουλιου 2014 ο καθηγητης Πανουσης της ΔΗΜΑΡ
σε συνεντευξη του στην ΕλΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΕΛΕΓΕ:

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει ότι θα μπλοκάρει την εκλογή πάση θυσία, ότι θέλει πραγματικά εκλογές δηλαδή, τότε μπορεί να αυξήσει την πίεση σ” αυτούς που σκέφτονται να στηρίξουν τον Σαμαρά και να καταστήσει τη συμφωνία πολιτικά δύσκολη».

– Με ποιο τρόπο;

«Εάν καταγγείλει για χρηματισμό, για συναλλαγή και αποστασία τους βουλευτές που θα το σκεφτούν, τότε θα δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα μέσα στο λαό που θα δυσκολέψει τις παρασκηνιακές κινήσεις. Εάν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υψώσει τους τόνους και αφήσει το πράγμα να κυλήσει, τότε θα διευκολύνει τον Σαμαρά».
Αν χρειαστει ,επανερχομαι.Και αν εχω χρονο.
Απάντηση · Μου αρέσει! · 3 · πριν από 15 ώρες

Costas Efimeros · Κορυφαίος σχολιαστής · Εργάζεται στην εταιρεία ThePressProject International
Michalis Michailidis Α μη το λέτε με έχετε εθίσει και έτσι και αλλιώς το παιδί κοιμήθηκε.

Λοιπόν περί του πως λειτουργούν οι δυτικές αστικές δημοκρατίες:

Γαλλία: Παραίτηση υπουργού εξαιτίας προβλημάτων στη φορολογική του δήλωση
http://www.kathimerini.gr/782639/article/epikairothta/kosmos/neo-plhgma-gia-ton-olant-h-paraithsh-ypoyrgoy

Ισπανία: Παραίτηση υπουργού για περίπτωση διαφθοράς
http://www.kathimerini.gr/793592/article/epikairothta/kosmos/paraithsh-ypoyrgoy-plhgma-gia-raxoi

Πορτογαλία: Δύο παραιτήσεις υπουργών ως αντίδραση στο πρόγραμμα λιτότητας
http://www.athensvoice.gr/article/ειδήσεις/δεύτερη-παραίτηση-υπουργού-στην-πορτογαλία

Αγγλία: παραίτηση υπουργού γιατί δεν τηρήθηκε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
http://www.antenna.gr/news/World/article/66654/paraitisi-ypoyrgoy-sti-bretania… Δείτε περισσότερα
Απάντηση · Μου αρέσει! · 5 · πριν από 15 ώρες

Γιάννης Γεωργόπουλος · Εργάζεται στην εταιρεία Ορθοπεδικό Ιατρείο Γιάννης Γεωργόπουλος
…..»oλα τα υπόλοιπα είναι ένα ad hominem» …… τι λένε παιδάκι μ’ ….. ασε ρε μανα κουλτούρα κάνουν οι ανθρώποι…..
Απάντηση · Μου αρέσει! · 1 · πριν από 15 ώρες

Michalis Michailidis · Ακολουθήστε · Κορυφαίος σχολιαστής · Universita’ Degli Studi Di Camerino
Costas Efimeros Η περιπτωση αυτη ,δεν εχει ακομα εξεταστει απ τη δικαιοσυνη,ποιος ο λογος να μου αναφερετε ολες αυτες τις περιπτωσεις.Αφορουν ολες περιπτωσεις υπουργουν που ενεπλακησαν με τον ενα η τον αλλο τροπο σε αδικηματα.Εχω ζησει στο εξωτερικο και γνωριζω πως λειτουργουν..Υπαρχουν θεσμοι.Δεν μπορει να παραιτειται οποιοσδηποτε με ..τετοιου ειδους κατασκευασματα ,με πειραγμενα video απο τριτους.Χωρις καν να υπαρχουν αποχρωσες ενδειξεις για καποιο θεμα.
Και συγνωμη,που ειδατε να γραφω οτι ο Συριζα χρηματιζει;;;; παρεθεσα ενα πολυ μικρο κομματι παλαιοτερης συνεντευξης του καθηγητη Πανουση .Αν διαστρεβλωνετε γραφομενα τι συζητηση κανουμε ..
Απάντηση · Μου αρέσει! · 2 · πριν από 15 ώρες

Costas Efimeros · Κορυφαίος σχολιαστής · Εργάζεται στην εταιρεία ThePressProject International
Michalis Michailidis Ναι όλα τα διαστρεβλώνω σήμερα. Εσείς που ισχυρίζεστε ότι το βίντεο είναι μονταρισμένο ενώ υπάρχει παραδοχή του εισαγγελέα Ντογιάκου ότι ο Π.Χαϊκάλης έχει παραδώσει στη δικαιοσύνη ολόκληρο το υλικό μαζί με το μηχανισμό καταγραφής τι κάνετε δηλαδή;

Όσο για το πως λειτουργούν στην Ευρώπη επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι στη Αγγλία έχει γίνει παραίτηση για αποφυγή πληρωμής προστίμου για παράνομη στάθμευση και στη Γαλλία έχει κρατηθεί στο κρατητήριο ο Σαρκοζί μέχρι να ελεγχθεί απλή καταγγελία για χρηματισμό. Ας μην επιμένετε λοιπόν. Σε οποιαδήποτε χώρα μια τέτοια καταγγελία θα είχε προκαλέσει παραιτήσεις είτε το θέλετε είτε όχι.
Απάντηση · Μου αρέσει! · 6 · Τροποποιήθηκε · πριν από 15 ώρες

Michalis Michailidis · Ακολουθήστε · Κορυφαίος σχολιαστής · Universita’ Degli Studi Di Camerino
Costas Efimeros Μιλαω συγκεκριμενα,δεν ειπα οτι διαστρεβλωνετε ολα τα λεγομενα μου.Ο ιδιος ο καταγγελων εδω ,ειπε οτι ειναι μονταρισμενο ,αλλωστε αυτο που εχει βγει στη δημοσιοτητα ειναι πασιφανες οτι ειναι.Επομενως ποιον ακριβως θα θελατε να ¨παραιτησετε» για μια υποθεση που μπαζει απο παντου και μολις τωρα γινεται προκαταρκτικη εξεταση;; Οι παραιτησεις που αναφερετε αφουν βεβαιωμενες παραβασεις.Εδω η μονη βεβαιωμενη παραβαση ειναι η παρανομη καταγραφη οπτικοακουστικου υλικου χωρις την συναινεση ενος εκ των εμπλεκομενων.Και φυσικα η παραδοχη κοπτοραπτικης ενος βιντεο που υποτιθεται θα χρησιμοποιηθει στην προκαταρκτικη διαδικασια
Απάντηση · Μου αρέσει! · πριν από 14 ώρες

Prokopis Doukas · Ακολουθήστε · 1.464 ακόλουθοι
Costas Efimeros Και μόνο που ζητάτε να έχω κάνει δήλωση για ένα τετοιο θέμα όπως η φάσα, δείχνετε οτι έχετε μπερδέψει τη δημοσιογραφία με κατι άλλο. Δεν είμαι πολιτικός – και είναι φασισμός να επικρίνετε κάποιον γιατί δεν έχει εκφράσει δημοσίως την άποψη του για κάτι. Το πόσο έχω προβληματιστεί εγώ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση θα το εκθέσω εφόσον (και όποτε) το επιθυμώ εγώ – και θα κριθώ γι αυτά που λέω. Όχι επειδή εσείς απαιτείτε να έχω πάρει θέση σε ένα από τα δύο «στρατόπεδα».

Και επίσης η αρθρογραφία έχει κάποιους κανόνες, ειρμό, συνεπαγωγές – και κυρίως αποστασιοποίηση. Δεν είναι «αχταρμάς» προσωπικών επιδιώξεων, επιθυμιών και εμπαθειών.

Αν λοιπόν η επιχειρηματολογία σας εξαντλείται στο «Είμαστε όλοι ότι κάνουμε», τότε έχουν δίκιο αυτοί που λένε «ο Χαϊκάλης είναι γελοίος, άρα δεν μπορεί να είναι πιστευτά αυτά που καταγγέλλει»;

Ο αυριανισμός που υπηρετείτε δεν απέχει πολύ από τον μακαρθισμό (από την ανάποδη).

Καληνύχτα και καλή τύχη!
Απάντηση · Μου αρέσει! · πριν από 14 ώρες

Costas Efimeros · Κορυφαίος σχολιαστής · Εργάζεται στην εταιρεία ThePressProject International
Prokopis Doukas Ώπα που πας; Δεν απάντησες ένα σωρό πράγματα! Πληρώνεσαι τελικά από το δημόσιο ή όχι; Επιτρέπεται να κάνεις και άλλη δουλειά ή όχι; Έχεις άποψη για την αποκάλυψη του Χαϊκάλη ή όχι; Τι μόνο με έναν αυριανισμό θα τη βγάλεις;
Απάντηση · Μου αρέσει! · 3 · πριν από 12 ώρες

George Panagiotopoulos
Costas Efimeros Άσε τον άνθρωπο να κάνει την δουλεία του γιατί κρίμα είναι….Έτσι κι αλλιώς όλα λειτουργούν τέλεια σε αυτήν την χώρα,έχουμε έναν προθυπουργό που νοιάζεται για τόν λαό δέν υπάρχει διαπλοκή,Οί δημοσιογράφοι δέν κατευθύνουν τήν γνώμη του κόσμακι,Υπάρχει Δικαιοσύνη αλλά δέν πρόλαβε να έρθει γιατί είχε μια δουλειά.δέν χρηματίζονται βουλευτές,υπουργοί παρατρεχάμενοι η χρυσή αυγή δέν είναι Ναζί είναι μαζί και άλλα τόσα και τόσα όμορφα κι ωραία…
Απάντηση · Μου αρέσει! · 4 · πριν από 10 ώρες

Lamprini Thoma · Ακολουθήστε · Κορυφαίος σχολιαστής · Datsun με τέρμα τα γκάζια στην εταιρεία The Press Project
Michalis Michailidis με 25 χρονια διεθνή (ρεπορταζ) στην πλάτη μου, να σας πω ότι σφαλετε απολύτως. Φυσικά και σε πολλές αστικές δημοκρατίες δυτικού τύπου θα υπήρχαν ανάλογες αντιδράσεις με αυτές που αναφέρει ο Costas Efimeros – όχι μόνο νομικές/δικαστικές/ κοινωνικές αντιδράσεις έχουμε, όχι μόνο παραιτήσεις έχουμε, μέχρι και αυτοκτονίες έχουμε γιατί ενεπλάκησαν ονόματα σε σκάνδαλα. Μου ήρθε στο νου αυτόματα ότι, πριν εξι επτα χρονια, ο υπουργός δικαιοσύνης του Θαπατέρο παραιτήθηκε γιατί βγήκε στη φόρα (εφημεριδες) ότι είχε πάει για κυνήγι με τον ανώτατο δικαστή σε εποχή που ο Γκαρθόν (ο δικαστής) έψαχνε κάτι υποθέσεις διαφθοράς των σοσιαλιστών. Κυνήγι, έτσι; απλώς σε χρόνο που δεν έπρεπε, κατά την *ηθική* των ισπανών. αρκουσε αυτο.
Απάντηση · Μου αρέσει! · 4 · πριν από 6 ώρες

Nickos Ventouras · Κορυφαίος σχολιαστής · University of Crete
Prokopis Doukas «»»Την έκφραση “ψεκασμένος” για τους ΑΝΕΛ τη χρησιμοποιούν όλοι αυτοί και πολλοί ακόμα. «»»

Ε, όσοι την χρησιμοποιούν θα έπρεπε να ντρέπονται που είναι δημοσιογράφοι.

Μπορεί να μην γουστάρουμε το κόμμα ως δεξιό και αρχηγικό (καλά, οι καθεστωτικοί δεν πρέπει να έχετε τέτοιο πρόβλημα), αλλά ο χαρακτηρισμός «ψεκασμένοι» κλπ είναι μικροπολιτική κατινιά του χείριστου είδους.

Το ότι κανείς δεν την χρησιμοποιεί για Βορίδη και Κουβέλη, που έκαναν επερώτηση στη βουλή για τους ψεκασμούς είναι ενδεικτικό.

«»»Αν λοιπόν η επιχειρηματολογία σας εξαντλείται στο «Είμαστε όλοι ότι κάνουμε», τότε έχουν δίκιο αυτοί που λένε «ο Χαϊκάλης είναι γελοίος, άρα δεν μπορεί να είναι πιστευτά αυτά που καταγγέλλει»; «»»

Μπερδεύεις τον κωμικό (που είναι επάγγελμα) με τον γελοίο (που είναι ιδιότητα).

Ο Χαϊκάλης δεν είναι ούτε ο Μίμης του 50-50, ούτε χαρακτήρας από τους Μήτσους.

Είναι ένας επαγγελματίας του θεάτρου και της τηλεόρασης επί 25+ χρόνια. Ούτε έχει δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να τον θεωρεί γελοίο στην προσωπική του ζωή ― εν αντιθέσει με πολλούς άλλους…
Απάντηση · Μου αρέσει! · 1 · Τροποποιήθηκε · πριν από 4 ώρες

Nickos Ventouras · Κορυφαίος σχολιαστής · University of Crete
Michalis Michailidis «»»Εδω η μονη βεβαιωμενη παραβαση ειναι η παρανομη καταγραφη οπτικοακουστικου υλικου χωρις την συναινεση ενος εκ των εμπλεκομενων.»»»

Ναι, πέρασε και σχετικό νόμο πιο αυστηρό για το θέμα αυτό ο Σαμαράς μετά την υπόθεση με τον Μπαλτάκο.

Πολύ μπροστά από την Ισπανία.

Έτσι να μην υπάρχει κανένα περιθώριο να πιάσεις τα λαμόγια στα πράσσα.

Καλά πάμε, μπανανία…
Απάντηση · Μου αρέσει! · 1 · Τροποποιήθηκε · πριν από 4 ώρες

Nickos Ventouras · Κορυφαίος σχολιαστής · University of Crete
Prokopis Doukas «»»Ο αυριανισμός που υπηρετείτε δεν απέχει πολύ από τον μακαρθισμό (από την ανάποδη). «»»

Μακαρθισμός από την ανάποδη είναι να μην στιγματίζεις τους κομμουνιστές αλλά τους νεοφιλελεύθερους / μνημονιακούς;

Ε, καλό ακούγεται τότε…

Με τη διαφορά ότι (σε αντίθεση με τους κομμουνιστές το ’50 στις ΗΠΑ) οι νεοφιλελέδες/μνημονιακοί είναι συμπολίτευση και κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα σήμερα ― και βέβαια ούτε η δουλειά τους, ούτε τίποτα άλλο κινδυνεύει από αυτόν τον «μακαρθισμό από την ανάποδη»…

Και η δίκη της Χούντας αν το σκεφτείς, μακαρθισμός από την ανάποδη ήταν…
Απάντηση · Μου αρέσει! · 1 · Τροποποιήθηκε · πριν από 3 ώρες

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: