Πατέρας Ρωμανού: «Αν συμβεί κάτι στο παιδί μου θα φταίει η κυβέρνηση»

http://m.lifo.gr/
Στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου από τους γονείς των κρατουμένων και απεργών πείνας.
Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός» εκτός από τους γονείς των κρατουμένων και απεργών πείνας, το παρών έδωσαν η Λίνα Βεργοπούλου, γιατρός των κρατουμένων και ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης.
O πατέρας του Ν. Ρωμανού, Γιώργος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως μόνος υπεύθυνος για ό,τι συμβεί στο γιο του, θα είναι ο ίδιος ο κ.Χαράλαμπος Αθανασίου ενώ ανέφερε πως καταπατούνται βάναυσα τα δικαιώματα του το Νίκου, η ζωή του του κινδυνεύει και ο υπουργός πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί τις ευθύνες του.
Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού δήλωσε πως είναι περήφανος για τον γιο του και ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί στον Νίκο
Αναφερόμενος στις επιλογές του Νίκου Ρωμανού υποστήριξε πως ο γιος του ακολουθεί έναν προσωπικό ηθικό αξιακό κώδικα τον οποίο σέβεται εφόσον είναι επιλογή του.
Τον λόγο πήρε και η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι η γιατρός των απεργών πεινάς σχολιάζοντας πως το κράτος πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε να χορηγηθεί άμεσα η εκπαιδευτική άδεια στο Ν.Ρωμανό.

Στις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης, έχει προγραμματιστεί στο Μοναστηράκι πορεία αλληλεγγύης από φορείς και ομάδες πολιτών.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: