«Στα τσακίδια αγωνιστές των σαλονιών»: ο Νίκος Ρωμανός ξεκινά απεργία πείνας με αίτημα να σπουδάσει

http://www.koutipandoras.gr/


Απεργία πείνας αρχίζει ο φυλακισμένος Νίκος Ρωμανός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Όπως αναφέρει ο ίδιος, έχει το δικαίωμα να λαμβάνει άδειες προκειμένου να παρακολουθεί το πρόγραμμα της σχολής του στην Αθήνα, αλλά δεν του το επιτρέπουν.

Διαβάστε το κείμενο Ρωμανού:

«Ασφυξία για μια ανάσα ελευθερίας.

Την περασμένη άνοιξη έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τη φυλακή και πέρασα σε μια πανεπιστημιακή σχολή στην Αθήνα. Με βάση τους δικούς τους νόμους, λοιπόν, από τον Σεπτέμβρη δικαιούμαι να αρχίσω να παίρνω εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή για να παρακολουθώ το πρόγραμμα της σχολής.

Όπως είναι λογικό, οι αιτήσεις που έχω κάνει έχουν καταλήξει στα αζήτητα, γεγονός που με οδηγεί να διεκδικήσω αυτό το αίτημα με οδόφραγμα το σώμα μου.

Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσω το πολιτικό μου σκεπτικό ώστε να μπει ένα πλαίσιο γύρω από την επιλογή που πραγματοποιώ.

Οι νόμοι, εκτός από εργαλεία ελέγχου και καταστολής, αποτελούν ταυτόχρονα και μια διατήρηση ισορροπιών ή αλλιώς αυτό που επιγραμματικά ονομάζουμε κοινωνικά συμβόλαια, αντανακλούν κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς και διαμορφώνουν τμηματικά ορισμένες θέσεις διεξαγωγής του κοινωνικού πολέμου.

Γι’ αυτό και η επιλογή που κάνω θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη: δεν υπερασπίζομαι τη νομιμότητά τους· αντίθετα, απευθύνω έναν πολιτικό εκβιασμό ώστε να κερδίσω ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού.

Σε αυτό το σημείο ανοίγει ένα ζήτημα που αφορά τις διεκδικήσεις μας σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Είναι δεδομένο πως αντιφάσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν σε τέτοιες συνθήκες. Εμείς, για παράδειγμα, συμμετείχαμε στη μαζική απεργία πείνας των κρατουμένων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο ενώ είμαστε φανατικοί εχθροί όλων των νόμων· αντίστοιχα πολλοί σύντροφοι έχουν διαπραγματευτεί με οδόφραγμα το σώμα τους τους όρους του εγκλεισμού τους («παράνομες» προφυλακίσεις, άρνηση σωματικού ελέγχου, παραμονή σε μία φυλακή), και πολύ καλά έκαναν.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι, από τη συνθήκη που βρισκόμαστε, πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να μπούμε σε ένα στρατηγικό πόλεμο θέσεων που είναι αναγκαίο κακό εδώ που βρισκόμαστε.

Με αυτή μου την επιλογή, τα πολιτικά χαρακτηριστικά της οποίας συγκεκριμενοποιούνται στον ίδιο τον τίτλο του κειμένου, δίνεται η δυνατότητα να ανοίξει ένα μέτωπο αγώνα σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για όλους μας.

«Ακριβώς, η ποίηση είναι η τέχνη του ατόφιου. Είναι αυτή που παραμένει ανυπότακτη, όταν η τάξη του διαφανούς έχει υποτάξει όλα τα άλλα είδη του λόγου. Όταν οι λέξεις έχουν προσεκτικά απολυμανθεί και στολιστεί σα μαρκησίες της αυλής, αφού θα καταλήξουν στο κρεβάτι του πρίγκιπα, όσο κι αν αυτό τις τρομάζει, και θα παραστήσουν τις σεμνές, θα υποκριθούν ότι έχουν αρετές που έχουν χάσει από καιρό στο βούρκο του συμβιβασμού και της εκπόρνευσης. Η ποίηση ή είναι ασυμβίβαστη ή δεν είναι τίποτα». (Ζαν-Μαρκ Ρουγιάν)

Συντρόφισσες και σύντροφοι, εδώ και καιρό μας εγκλωβίζουν. Από τα αστυνομικά μπλόκα και τα αντιτρομοκρατικά πογκρόμ, στα συμβούλια των οικονομολόγων που εξοντώνουν όσους δε χωράνε στις στατιστικές τους. Από τους έλληνες βιομηχάνους που αντιστέκονται στην επέλαση των πολυεθνικών κολοσσών στηρίζοντας τον όψιμο σοσιαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης, με πολιτικούς που προβάρουν το κοστούμι του υπερ-πατριώτη πάντα δουλικού για το καλό του τόπου, από τους μπάτσους και το στρατό που εξοπλίζονται με όπλα τελευταίας τεχνολογίας για την καταστολή εξεγέρσεων, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Ας πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους: αν κάτι εκμεταλλεύεται το κράτος, αυτό δεν είναι άλλο από την αδράνεια που πλέον έχει μονιμοποιηθεί ως μια φυσιολογική συνθήκη.

Σε λίγο θα είναι πια αργά, και η εξουσία με το μαγικό ραβδί της θα δίνει έλεος μόνο σε όσους γονατίζουν υποτακτικά μπροστά στην παντοδυναμία της.

Το σύστημα οραματίζεται ένα μέλλον όπου οι επαναστάτες θα θάβονται ζωντανοί σε «καταστήματα κράτησης εντατικού σωφρονισμού», μέσα στα οποία θα επιχειρείται η σωματική, ψυχική και ηθική καταστροφή τους.

Ένα πρωτότυπο μουσείο ανθρώπινης φρίκης όπου τα ζωντανά εκθέματα θα έχουν κρεμασμένη πάνω τους την ταμπέλα «παραδείγματα προς αποφυγή», ανθρώπινα πειραματόζωα πάνω στα οποία θα δοκιμαστούν όλες οι σαδιστικές προθέσεις της εξουσίας.

Ο καθένας απαντάει στα διλήμματα και κάνει τις επιλογές του. Ή θεατές σε απομονωμένες πολυθρόνες μιας ευνουχισμένης ζωής ή δράστες των γεγονότων που διαμορφώνουν την εξέλιξη της ιστορίας.

Εκείνο το βράδυ με το βλέμμα καρφωμένο στον ορίζοντα είδαμε πολλά αστέρια να πέφτουν διαγράφοντας τις δικές τους χαοτικές διαδρομές. Κι εμείς μετρούσαμε και ξαναμετρούσαμε, κάναμε ευχές, υπολογίζαμε τις πιθανότητες. Το ξέραμε ότι η επιθυμία μας για μια ελεύθερη ζωή έπρεπε να περάσει πάνω από όλα όσα μας καταπιέζουν, μας δολοφονούν, μας καταστρέφουν, γι’ αυτό βουτήξαμε στο κενό, όπως ακριβώς τα αστέρια που βλέπαμε να πέφτουν.

Από τότε άπειρα αστέρια πέσαν, μπορεί να ήρθε η ώρα να πέσει και το δικό μας, ποιος ξέρει; Αν είχαμε έτοιμες τις απαντήσεις δε θα γινόμασταν αυτό που είμαστε αλλά ιδιοτελή καθάρματα που θα διδάσκαμε στους ανθρώπους τρόπους να γίνουν τρωκτικά που τρώγονται μεταξύ τους όπως κάνουν σήμερα.

Τουλάχιστον εμείς παραμένουμε ακόμα απόλυτοι και πεισματάρηδες όπως οι άνθρωποι της πάστας μας. Και όσοι από εμάς με έναν πόνο έκλεισαν τα μάτια τους και ταξίδεψαν μακριά, παραμένουν με το βλέμμα κολλημένο σε εκείνον το βραδινό ουρανό που κοιτάζαμε και εμείς. Και μας βλέπουν να πέφτουμε, αστέρια όμορφα και λαμπερά. Τώρα ήρθε η σειρά μας. Τώρα πέφτουμε χωρίς δισταγμό.

Από τη Δευτέρα 10/11 ξεκινάω απεργία πείνας χωρίς να κάνω βήμα πίσω, με την αναρχία πάντα στην καρδιά μου.

Υπεύθυνο για κάθε μέρα απεργίας πείνας, και ό,τι συμβεί από εδώ και μπρος, είναι το συμβούλιο της φυλακής που αποτελείται από τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, τη διευθύντρια Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, καθώς και την κοινωνική λειτουργό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΥΓ. Προς όλους τους «αγωνιστές» των σαλονιών, τους επαγγελματίες ανθρωπιστές, τις «ευαίσθητες» προσωπικότητες της διανόησης και του πνεύματος: προκαταβολικά στα τσακίδια».

Νίκος Ρωμανός

Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού».

ΣΧΟΛΙΑ:

αγουροξυπνημενος λοβερδος • 4 μέρες πριν
Ή εν λόγω παρεουλα ήταν αυτή πού εσκαγε στο Μωλλ τις χύτρες γεμισμένες με καρφιά κάτω από τα τραπέζια που τα παιδιά μας έπιναν τον (και καλά) `γκλαμουρατο` καφέ, ξεκινώντας από το Περιστέρι. Ας κάτσει τώρα στην μπουζού μαζί με τον εγγονό του νασιουτζικ, για να δει τι εστί βερυκοκο.-
11 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης αγουροξυπνημενος λοβερδος • 4 μέρες πριν
αδωνι εσυ? τι πληροφοριες εχεις?
5 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
αγουροξυπνημενος λοβερδος Κιλ Γιώργης • 4 μέρες πριν
Δεν είμαι ο Άδωνις. Ή πληροφορία μου είναι οτι είσαι κολλημένος.
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης αγουροξυπνημενος λοβερδος • 4 μέρες πριν
ο loveρδος παντως δεν εισαι. αυτος χθες δηλωσε οτι δεν ειναι σχολιαστης.

πληροφοριες για το μολ σου ζητησα χαζουλη! εγω που ακριβως ειμαι κολλημενος? προσεξε.. πρωτα πρεπει να ξεκολλησεις για να απαντησεις σοβαρα.
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
αγουροξυπνημενος λοβερδος Κιλ Γιώργης • 4 μέρες πριν
Είσαι κολλημένος με το Άδωνη. Πολύ Κασίμ στη διαβάσεις και χρησιμοποιώντας τα στερεότυπα του Στεφανου, δείχνει πόσο ετερόφωτος και λαπας είσαι. Άντα γεια.
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης αγουροξυπνημενος λοβερδος • 4 μέρες πριν
εγω λεω οτι το αδωνι λεει παπαριες κι εσυ συμφωνεις αν καταλαβα καλα. στα τσακιδια… (οπως ακριβως ειναι ο τιτλος του αρθρου).
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
αγουροξυπνημενος λοβερδος Κιλ Γιώργης • 4 μέρες πριν
Για άλλη μια φορά καταλαβες ΛΑΘΟΣ. Πήγαινε τώρα να διαβάσεις τον Φαληρέα και να πάρεις καμιά ιδέα, ώστε να πουλήσεις πνεύμα εκεί που σε παίρνει.
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης αγουροξυπνημενος λοβερδος • 3 μέρες πριν
ναι αλλα δεν ειπες που εκανα λαθος..! στο αν εισαι ο λοβερδος?! ανοιξε να διαβασεις κανενα βιβλιο της προκοπης. ειναι ηδη αργα!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
antifa αγουροξυπνημενος λοβερδος • 4 μέρες πριν
Ρε καημένε τι έχεις πάθει…
Πρώτον το «Μωλλ» σου γράφεται Mall, το άλλο είναι από το «Κωλ…»
Δεύτερον ο εγγονός του Νάσιουτζικ είναι ο προαναφερόμενος νεαρός με τα μεγάλα αρχ..δια κάτι που εσύ δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσεις!
Τρίτον βλέπω ότι ξέρεις από «μπουζού» και «βερύκοκα»…;)
26 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
αγουροξυπνημενος λοβερδος antifa • 4 μέρες πριν
Για το πρωτο καί το δεύτερο: Από δω το πας απο κει το φέρνεις, μάλλον οπισθογεμης είσαι. Για το τρίτο: Έχω κανει φυλακή επι χούντας, ως φοιτητής και ξέρω και από μπουζού και από βερυκοκα.-
4 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ορεστης αγουροξυπνημενος λοβερδος • 4 μέρες πριν
Είσαι πολύ μεγάλος «κύριος» για να μην χρησιμοποιήσω καμιά βαρύτερη έκφραση. Κατ’ αρχήν ο μικρός είναι ο εγγονός του νάσιουτζικ.
Ο εισαγγελέας στην δίκη αναφέρει χαρακτηριστικά «Δεν θα γίνω μπαλωματής και γεφυροποιός ώστε να θεραπεύσω τα κενά και τις πλημμέλειες της προδικασίας, αστυνομικής και ανάκρισης… Πρώτη φοράβλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το
επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν…». Στη συνέχεια δήλωσε πως «από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε
τρομοκρατική ομάδα».
Ακόμα και ένας στόκος σαν εσένα αντιλαμβάνεται οτι δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν.
Μπορεί να διαφωνώ με τις ιδέες και τις πράξεις του ρωμανού, του αναγνωρίζω όμως οτι είναι συνεπής σ’ αυτό που πιστεύει.Εζησε πολύ δύσκολες στιγμές καθώς έζησε απο κοντά την δολοφονία του φίλου σε μια πολύ μικρή ηλικία που σίγουρα τον επηρέασε.
Και τέλος η δικαιοσύνη δεν πρέπει να σκέφτεται και να απονέμεται με ιδεολογικά κριτήρια και δυστυχώς σ’ αυτό το παιδί στέκεται καθαρά απέναντι του γιατί σε κάποιους δεν αρέσουν οι ιδέες του.Για τις πράξεις του καταδικάστηκε.Με αυτά που γίνονται τώρα τον εκδικούνται ξεκάθαρα για τις απόψεις του.
27 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
αγουροξυπνημενος λοβερδος Ορεστης • 4 μέρες πριν
Δεν κρίνω τις αποφάσεις τηε Δικαιοσύνης. Καταδικαζω τους γιαλαντζι αναρχικούς.
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
κυνικός αγουροξυπνημενος λοβερδος • 4 μέρες πριν
εσύ ανήκεις στους γνήσιους; διαφορετικά πως κρίνεις τους γιαλαντζί;
7 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
αγουροξυπνημενος λοβερδος κυνικός • 4 μέρες πριν
Ανηκω σε αυτούς που δεν είναι εγγονοί ατόμων με δολοφονικό παρελθον. Κρίνω τους γιάλαντζι από το γεγονός ότι ενώ λένε οτι χτυπάνε το σύστημα από την άλλη απαιτούν ειδική μεταχείριση ώστε να φοιτήσουν στο συστημικό πανεπιστημιο. Χεσε μέσα δηλαδή…
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Enas Kapoios αγουροξυπνημενος λοβερδος • 3 μέρες πριν
Θα είχατε την καλοσύνη να μας αναφέρετε ένα μη συστημικό πανεπιστήμιο;

Σε επόμενη ανάρτησή σας γράφετε ότι έχετε κάνει φυλακή ως φοιτητής, επί χούντας. Δηλαδή κι εσείς σπουδάσατε ως αντισυστημικός σε ένα συστημικό πανεπιστήμιο.

Αν δεν είσαστε αντισυστημικός τότε, πιθανότατα δεν έφταιγε το πολιτικό καθεστώς της εποχής για τη φυλάκισή σας, αλλά κάποιο άλλο ποινικό σας αδίκημα. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση, η περίπτωσή σας έχει κοινά σημεία με την περίπτωση Ρωμανού που καταδικάστηκε για ποινικό αδίκημα.
4 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Dim Desmo αγουροξυπνημενος λοβερδος • 4 μέρες πριν
Στείλε τα παιδιά σου για καφέδες στο αυθαίρετο θηρίο του Λάτση που σε διακορεύει με την τράπεζα του, θλιβερό μικροαστικό απόβρασμα.
11 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
αγουροξυπνημενος λοβερδος Dim Desmo • 4 μέρες πριν
Δεν με ακούνε, πάνε από μόνα τους.
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Παναθηναϊκός αγουροξυπνημενος λοβερδος • 4 μέρες πριν
Σταμάτα να διαβάζεις στόχο.
11 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
αγουροξυπνημενος λοβερδος Παναθηναϊκός • 4 μέρες πριν
Εσύ φίλε δικαιολογεισαι να λες ο,τι θέλεις. Το μυαλό που κουβαλας φαίνεται απο το ψευδώνυμο που διαλέξεις ώστε να συμμετάσχεις σε πολιτική συζήτηση. Άντα γεια, όπως θα σού έλεγε και ο Τάκης…
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης • 4 μέρες πριν
μπραβο μικρε! εχεις πολυ μυαλο και πολυ μεγαλα κακαλα και παροτι τοσο μικρος!

τα ξαναειπα.. αυτα τα παιδια πληρωνουν τις αμαρτιες παρα πολλων.

καλα αυτοι οι γελοιοι δεν τον αφηνουν να παρακολουθησει τη σχολη αλλα το βραβειο θελανε να του το δωσουν οταν πετυχε! μα ποση υποκρισια πια?!!
44 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Λύγξ • 4 μέρες πριν
Μπράβο ρε μικρέ, το κακό είναι ότι απευθύνεσαι σε ανθρώπους, όπως «ο κοιμισμένος λοβερδος»
22 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
PC1871 • 4 μέρες πριν
Να υπενθυμίσω σε όσους φερώνυμους, ανώνυμους και λοιπά φασιστικά εμέσματα (που ξερνοβολάνε όξος και χολή), πως ο Ρωμανός και οι άλλοι 3 καταδικάστηκαν ΜΟΝΟ για ληστεία τράπεζας και ΌΧΙ για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.
Το ξέρουμε ότι χεστήκατε αν είναι ληστής, το αναρχικός σας φρενιάζει λεμέδες, αλλά μην καρφώνεστε τόσο.
96 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
nikos PC1871 • 4 μέρες πριν
η αγαπη που εχουν για τις τραπεζες οι νεοφιλελεδες οι δεξιοι και τα ναζιαρικα ειναι χαρακτηριστικη
33 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
gangstaz nikos • 4 μέρες πριν
Μερικά σκυλιά απλώς δεν αντέχουν να μην έχουν ένα αφεντικό πάνω απ’ το κεφάλι τους.
19 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
PC1871 nikos • 4 μέρες πριν
Συνήθως, «Πρόκειται για φτωχούς μισθωτούς που νομίζουν τους εαυτούς τους…ιδιοκτήτες, για παραμυθιασμένους αδαείς που νομίζουν τους εαυτούς τους…μορφωμένους και για νεκρούς που νομίζουν οτι είναι ζωντανοί επειδή…ψηφίζουν.
Πόσο σκληρά τους φέρθηκε ο τρόπος παραγωγής! Συγκεντρώνουν τις αθλιότητες και τις ταπεινώσεις όλων των συστημάτων εκμετάλλευσης του παρελθόντος. Μοιάζουν πολύ με τους σκλάβους, γιατί διατηρούνται μες τον αναλφαβητισμό και τις θεαματικές δεισιδαιμονίες που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των αφεντικών τους.»
Guy Debord – In Girum Imus Nocte Et Consumimur Igni
23 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
nikos PC1871 • 4 μέρες πριν
εκπληκτικο ψυχογραφημα
6 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
PC1871 nikos • 3 μέρες πριν
Από τον αγαπημένο Ερνέστο Γκύ Ντεμπόρ και το βιβλίο «In Girum Imus Nocte Et Consumimur Igni», ένα λατινικό καρκινικό επίγραμμα (που σημαίνει «περιπλανιόμαστε μέσα στη νύχτα και μας κατατρώγει η φωτιά»)
4 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Παναθηναϊκός PC1871 • 4 μέρες πριν
Πως να μην »εξάπτονται» όσοι ταλαίπωροι ακούνε για αναρχικούς. Τα Μ.Μ.Ε έχουν ταυτίσει την έννοια αυτή με όσους σπάνε γενικά και αόριστα (είτε είναι παρακρατικοί είτε είναι οτιδήποτε). Και σκέφτεται τώρα ο μέσος Έλληνας με μυαλό βοδιού πως αυτοί που του δείχνουν ότι σπάνε κλπ απειλούν το καθεστώς που του δίνει κάτι ψίχουλα και του υπόσχεται την μια εξόδους από το μνημόνιο την άλλη προστασία από την επίθεση των κακών Τούρκων. Νιώθει ότι απειλείται το μαντρί του…η ζεστασιά της κοπριάς που παράγει σαν καλό υπάκουο δουλικό. Του αρέσει η καθεστωτική ασφάλεια νομίζοντας πως δεν πρόκειται να του συμβεί τίποτα. Εφόσον αυτοί οι κακοί αναρχικοί που προβάλλει η τηλεόραση αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις δυνάμεις καταστολής οι οποίες προστατεύουν το κοινό συμφέρον και το έθνος. Και κάπου εδώ αρχίζει το παραμύθι με την Αλίκη στην χώρα…των τεράτων.
20 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Χρήστος PC1871 • 4 μέρες πριν
Και από που και ως που η ληστεία τράπεζας θεωρείται επαναστατική πράξη και
δίνει το δικαίωμα στον κάθε Ρωμανό να καυχιέται και να παριστάνει τον
επαναστάτη, μπορώ να μάθω παρακαλώ;
Ο πιτσιρικάς ξέρει πόσοι έχουν ληστέψει τράπεζες πολύ πριν από αυτόν; Ξέρει
πόσες ληστείες τραπεζών γίνονται καθημερινά παγκοσμίως;
Όλους αυτούς γιατί δεν τους λέμε επαναστάτες και γιατί δεν αφιερώνουμε καμιά
50αρια αράδες σε άρθρα για τον καθένα; Γιατί πολύ απλά ουδείς εξ αυτών δεν
είναι επαναστάτης.
Λήστεψε μια τράπεζα ο Ρωμανός με άλλους 3 ερασιτέχνες άμυαλους, τους έπιασαν
πανεύκολα για την πλάκα, τους τουλούμιασαν στο ξύλο, τους είπαν τρομοκράτες,
ΕΥΤΥΧΩΣ τους καταδίκασαν ως ληστές για αυτό ακριβώς που έκαναν (ληστεία
τράπεζας) και εδώ τελειώνει η ιστορία.
Ανατρέξτε παρακαλώ στην ιστορία βρείτε τους πραγματικούς επαναστάτες δείτε
τις κραυγαλέες διαφορές τους μεταξύ του Ρωμανού και της παρέας του και πάψτε να
μας ζαλίζετε με ευφάνταστες ιστορίες τα διάφορα 15χρονα που έχετε κατακλίσει το
διαδίκτυο και θεωρείτε επανάσταση και την πορδή ακόμη.
Ο Ρωμανός ΙΣΩΣ κάποτε καταλάβει πως δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα παιχνιδάκι
στα χέρια του συστήματος που τον έκανε ότι ήθελε, τον χρησιμοποίησε όπως ήθελε
και τον πέταξε στα αζήτητα. Το κακό είναι πως πολλοί άλλοι δεν το έχουν
καταλάβει αυτό και θέτουν εαυτούς εθελοντικά ως υποψήφια νέα παιχνιδάκια στα
χέρια του συστήματος.
54 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κώστας Χρήστος • 4 μέρες πριν
Μπράβο ρε μεγάλε.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Χρήστος • 3 μέρες πριν
απο τη σκοπια του οτι οι τραπεζες ειναι κλεφτες, ναι, η ληστεια μπορει να αποτελει και επαναστατικη πραξη. για να μην αναφερθω και στα υπολοιπα που γραφεις παρακατω…
6 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
ο παππους του ηταν δεξιος !
το μηλο κατω απο μηλια . τρολλαραααααα !
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
αμαν ρε τρολακια. νοιωθω ασχημα, σας εχω γεμισει ακομα περισσοτερα κομπλεξ απ’οσα ηδη ειχατε!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
να το στειλετε στο deree που σπουδαζουν τα ονεδιτακια !
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
φλοξ θα το φας το κεφαλι σου ετσι οπως πας.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
΄πατσας κεφαλι
η
πατσας ποδι ?
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
καλα καλα… «απο τη σκοπια του οτι οι τραπεζες ειναι κλεφτες, ναι, η ληστεια μπορει να αποτελει και επαναστατικη πραξη». λεγε σχολιο. αντε ηλιθιε με τις αρλουμπες σου. εδω δεν ειμαστε για να βαζουμε 7 τυχαιες λεξεις στη σειρα και οτι βγει! αντε σουργελο λεγε… σχολιο στο συγκεκριμενο…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
κοκκινο το δανειο σου
μαυρη η μοιρα στα βουνα
αν με αγαπαγες λιγακι
θα ταν ολα αληθινα !!!!!!!!!!!!!
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
ναι καλα, ενταξει, πατσας σπαλα και ταβερνα απο μαντμαξ με γεμιση οννεδ! βαλε τωρα την πιπιλα και νανι.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
χαιρετισματα στον ΑΝΤΩΝΗ !
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
ποιον αντωνη? τον πεθερο σου που σου τον χωνει?
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
ΞΕΡΕΙς ΕΣΥ ΠΟΝΗΡΕ ΠΟΡΝΝΕΔΙΤΑΚΟ !
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
ειστε εντελως καρτα τρολομουρουτοσυμμορια! ολοι μαζι πιανετε δουλεια! αλλα το προβλημα ειναι ολοι οι αριστεροι του γλυκου νερου εδω μεσα εξαντλουν την αριστεροσυνη τους στα ουγκα της χαβγης και τρωνε το παραμυθι της μουρουτοομαδας για να συνεχιζει η δωσιλογη κυβερνηση σας τα εγκληματα.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
ΦΙΣΣΣΣΣ ΜΠΟΙΝΓΚ !!!!!!!!!!
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
ολο μεσα στον πρωκτο σου σουργελο!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Anastasia Χρήστος • 3 μέρες πριν
ναι βρε ειναι επαναστατικη πραξη η ληστεια τραπεζας …ειναι κατεξοχην επαναστατικη γιατι παιρνει πισω καποια απ αυτα που μας ληστευουν καθε μερα …
11 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Χρήστος Anastasia • 2 μέρες πριν
Ναι βρε γιατί ως γνωστών οι ληστές τραπεζών τα φράγκα που κάνουν μπάζα από την ληστεία τα μοιράζουν στον κοσμάκη ως άλλοι Ρομπέν των δασών!
Ναι βρε είναι επαναστατική πράξη η ληστεία μιας τράπεζας γιατί ως γνωστών πάλι, το ποσό που χάνουν οι τραπεζίτες δεν το αναπληρώνουν ευθύς αμέσως με το να βάζουν χέρι στις αποταμιεύσεις ή στις τσέπες (μέσω των δικών τους κυβερνήσεων) του κοσμάκη.
Τέτοια μυαλά κουβαλάνε οι σημερινοί «επαναστάτες» της «πίτσας» γι’ αυτό και το σύστημα τους έχει ταράξει στην φάπα και σπάει πλάκα.
Έτσι εξηγείται λοιπόν (και το είχα απορία) γιατί σπάνε τις βιτρίνες των τραπεζικών καταστημάτων ή πάλι τοποθετούν εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από αυτές προκαλώντας ζημιές στα …ντουβάρια. Με αυτό τον τρόπο «σκοτώνουν» τις τράπεζες και με νεκρές τράπεζες (πεθαμένα κτήρια) οι τραπεζίτες και οι εντολοδόχοι τους στις κυβερνήσεις δεν θα έχουν αντικείμενο ασχολίας. Πολύ προχωρημένη σκέψη και άκρως επαναστατική δεν λέω…
7 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Αναστάσης Anastasia • 2 μέρες πριν
κοριτσάρα μου εσένα η τράπεζα στα παίρνει?
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris PC1871 • 3 μέρες πριν
Αν ήταν ένας αναρχικός που είχε καταλάβει ένα κλειστό εργοστάσιο και το έθετε σε λειτουργία με αυτοδιαχείριση προσωπικά θα τον θαύμαζα …Αν όπως οι Senza Volto καταλάμβανε άδεια κτήρια διαμαρτυρόμενος για τα ακριβά ενοίκια θα τον καταλάβαινα.Αν οργάνωνε απεργίες επίσης.Όπως καταλαβαίνω και το ότι θέλει να σπουδάσει.Για τα υπόλοιπα δες τα άλλα σχόλια μου.Και επίσης να ξέρεις ότι τους νεκρούς της μαρφιν που καθήλωσε το τότε κίνημα ,δε θα τους συγχωρέσω ποτέ ,όπως και τις ανακοινώσεις στο indymedia ,οι οποίες ήταν καθαρά μουσολινικής έμπνευσης…
5 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Anastasia Cris • 3 μέρες πριν
εσυ οταν βρεις τη συνταγη για απελευθερωση να μας την πεις και μας να μαζευτουμε να επαναστατησουμε…αυτο το οτι καποιοι πιστευουν οτι κατεχουν τη μια και μοναδικη αληθεια για την επανασταση ή η μονιμη κριτικη των εξεγερτικων πραξεων που καμια πια δε σας αρεσει και παντα θα βρεθει κατι να σας ξυνιζει και να αντιτιθεστε μου βρωμαει …κκε….οσο για τη μαρφιν υιοθετησες τη θεση των μπατσοσκυλων με πολυ προθυμια βλεπω….
8 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Anastasia • 3 μέρες πριν
Δεν φιλοδοξώ να γίνω ηγέτης σε κάτι και δε ψάχνω συνταγές…Το κκε είναι ενάντια στην αυτοδιαχείριση διαχρονικά,διαχείριση από το κόμμα δέχεται…Συνεπώς καμία σχέση με κκε ,ούτε καν με αριστερά,δεν έχω είναι προφανές…Τη κριτική, αν δεν είναι απαραίτητη ,γενικά την αποφεύγω ,αλλά δεν δέχομαι να κινδυνεύουν απλοί άνθρωποι είτε αστυνομικοί, είτε τραπεζικοί υπάλληλοι .είτε απλοί πολίτες και να θεωρώ ότι έγινε για να απελευθερωθώ από τις τράπεζες και δε συμμαζεύεται γιατί απλά μπορεί να κινδυνεύσω αν και απόλυτα αθώος…Για τον ίδιο λόγο δεν μπορούσα να χωνέψω με τίποτα τη δολοφονία Γρηγορόπουλου και πολύ καλά τιμωρήθηκαν οι υπαίτιοι και θα έπρεπε να έχουν και χειρότερη μεταχείριση …Όσο για την άποψη της αστυνομίας έχω ακούσει το ,Σφακιανάκη να μιλάει υπέρ του indymedia.Επίσης ξέρω τι διάβασα περί απεργοσπαστών λίγο μετά την επίθεση.Τα ίδια ακριβώς έλεγε και ο Μουσολίνι για να δικαιολογήσει το ρετσινόλαδο.Λίγες ώρες μετά είχαν αφαιρέσει την ανακοίνωση και ζητούσαν συγνώμη.λόγω της γενικής κατακραυγής.Έχω ακούσει και το Τζίμη Πανούση που είπε ότι είδε ασφαλίτη να σπάει βιτρίνα την ίδια μέρα,αλλά ακόμα και έτσι να είναι, θυμάμαι πολύ καλά την ανακοίνωση και αυτό δεν αλλάζει.Περαστικά καλή μου…
3 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
VBent PC1871 • 3 μέρες πριν
δε θα το ελεγα, οχι εμενα τουλαχιστον. Σε ο,τι με αφορα, μπορει καλλιστα να ψοφήσει απο την πεινα, ελαχιστα με απασχολει. Ενας ανθρωπος που λεει «ειμαι φανατικος εχθρος των νομων» ειναι αστειο να τους επικαλειται,κοινως ειναι εχθρος τους μονο οταν τον συμφερει, και μετα να σου λεει «στα τσακιδια αγωνιστες των σαλονιων»… μονα-ζυγα δικα μας δλδ… Αλλοιμονο αν ετσι ηταν οι αγωνιστες και κυριως αν ετσι ηταν η αξιοπρεπεια.

Αν δικαιουται, βασει νομων, σπουδαστικη αδεια τοτε καλως να την παρει, και δη με τον προβλεπομενο τροπο ωστε να μην εχουμε αποδραση : αλλα οχι να μας τη λεει κι απο πανω ενα παιδαρελι που θελει να το παιξει κ εχθρος του συστήματος… Αν θελει να το πολεμησει, ας διαβασει και λιγο Γκάντι πριν αρχισει τις λαλακιες του. Δεν ειναιδυνατον λογικα να βγαινεις και να διαμαρτύρεσαι γιατι το συστημα θελει τη δικη σου εξοντωση, τη στιγμη που κι εσύ θέλεις τη δικη του με την ιδια σφοδροτητα, γιατι στο τελος τελος απλα διαμαρτύρεσαι μονο κ μονο επειδη ειναι αποτελεσματικότερο απο σενα. Ας προσεχες, μεγαλε, ναην εκανες καλυτερα τη ληστεια κ να μη σε επιαναν, επαιξες κι εχασες. Αν μπορεις, αποδρασε και καντο καλυτερα την επομενη φορα, ποσως με ενδιαφερει…

Αλλα, μυξιαρικο, σταματα να κλαιγεσαι κ να μας τα πρηζεις…

ΥΓ : @ ρωμανος το 2ο ενικο
8 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης VBent • 3 μέρες πριν
δεν εκλαψε ουτε μια στιγμη!
9 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Anastasia VBent • 3 μέρες πριν
αυτο το παιδαρελι δε θα το φτασεις στο ηθος την αξιοπρεπεια και το σθενος ουτε με μεταμοσχευση εγκεφαλου !!!!εισαι αλλο ενα χαρακτηριστικο εθελοδουλο αστικο σκουπιδι που οτι δεν μπορει να αντιληφθει προσπαθει να το χλευασει και υποτιμησει…λοιπον μικρε ποταπε σκλαβε …υπαρχουν ανθρωποι που στεκονται τοσο πιο ψηλα απο σενα που δεν θα μπορεσεις να τους δεις ποτε εκει στους σκοτεινους βοθρους ρουφιανιας και γλυψιματος που σερνεσαι…εσυ κι οι ομοιοι σου
12 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
VBent Anastasia • 3 μέρες πριν
οκ, επαναστατικο επαρχιωτικο διαμαντι που χλευαζεις μονο οσα νομιζεις οτι καταλαβαινεις, δε θα μπω στη διαδικασια να σε βαλω να μας εξηγήσεις την ντεμεκ ανωτεροτητα αυτου του μυξιαρικου, κυριως γιατι δε με ενδιαφερουν οι αποψεις του και σου.

Πες του μονο να βγαλει το σκασμο και να μη μας παιρνει τα αυτια καθε τρεις κ λιγο. Αν θελει να το παιξει μαγκας, την επομενη φορα να προσεξει να μην τον πιασουν. Ο,τι περα απο αυτό περισσεύει….
3 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
pitsilkas VBent • 13 ώρες πριν
poso tin kota ki tubeki 8a kanes brosta sto «myxiariko»…..Magkas tou internet
Ki stin teliki,st arxidia mas i gnwmi sou,apopsi sou
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
VBent pitsilkas • 12 ώρες πριν
μπροστά στο μυξιάρικο ή μπροστά στο καλάσνικοφ που κρατούσε το μυξιάρικο, γίδι ;; Πάντως, έχει πολλή πλακα να μιλάει για μαγκιές του ιντερνετ κάποιος που βρίζει από εκεί, αντί να εκφέρει άποψη…κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, μεγάλε, και στην τελική αν τον θαυμάζεις τόσο πάνε κάνε κι εσυ τα ίδια… γιατί δεν πας ;; Αν βρήκε ο μικρός καλάσνικοφ, μπορείς κι εσυ ενώ από τράπεζες έχουμε ακόμα ενα σωρό. Γιατί μας πρήζεις τα ουμπαλα κι εσυ κι αυτός μαζί και δεν πας να τον μιμηθείς ;; Μιας δλδ και δεν εισαι τόσο μάγκας του ιντερνετ, όπως λες ότι ειμαι εγώ…

Ιδού η Alpha, ιδου και το πήδημα…

Και όσο για τα @@ που αναφέρεις, το αυτον και δι υμάς… Εκτός αν για κάποιο λογο πιστεύεις ότι η δική σου γνώμη έχει παραπάνω βαρύτητα από των άλλων.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
ΠΑνελλήνιαΡΙΖοσπαστικήΑριστερά VBent • 2 μέρες πριν
Για να του δένεις τα κορδόνια κάνεις μικροαστέ, από κει και πέρα όχι.
7 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
VBent ΠΑνελλήνιαΡΙΖοσπαστικήΑριστερά • 2 μέρες πριν
…ειπε το αιωνιο 7% και μετα εκατσε να κλωσσησει τα αυγουλακια του,μπας κ βγαλει κανενα ψηφοφορο ακομα και τον παρουν λιγο περισσοτερο στα σοβαρα…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
pitsilkas VBent • 13 ώρες πριν
to muni tis manas sou ki tou koukouloforou pappou sou
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
VBent pitsilkas • 12 ώρες πριν
Ε, muni ειναι, τι περιμένεις να κάνει ;; Αυτός ειναι ο δικός τους σκοπός, για τον σκοπό της ύπαρξής σου δεν ειμαι και πολύ σίγουρος…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
boufetzis PC1871 • 2 μέρες πριν
αυτο δεν αλλαζει οτι πηγαν να κλεψουν μια τραπεζα,αποτυχαν κ τους μαζεψανε,κριμα το παλλικαρι ,θα φαει τσαμπα τοσα χρονια φυλακη,
ειτε ειναι αναρχικος,ειτε ειναι δεξιος,ειτε πρεζακιας,ειτε τζογαδορος,ειτε αλκοολικος,η πραξη ειναι ιδια,για τα λεφτα τα κανεις ολα..
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris • 4 μέρες πριν
ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ .ΑΛΛΙΩΣ Ο ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Ο ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΑΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ(ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ.ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΙΣΧΥΕ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΕΙΤΕ ΔΕΞΙΟΙ ,ΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ .ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ .ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΠΕΣΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ.ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
5 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ορεστης Cris • 4 μέρες πριν
Δηλαδή να του αμολύσουν απο πίσω κανα δυό χαφιέδες.Στον πολισμένο κόσμο τιμωρούνται οι πράξεις και όχι οι απόψεις.Αν και για σένα είναι φανερό οτι κάθε αναρχικός είναι εξ ορισμού και τρομοκράτης.Μπορείς να μου ανφέρεις μια πράξη του, που για σένα να δικαιολογεί ότι είναι τρομοκράτης.Μπορείς να πάρεις βοήθεια και απο το google.
7 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Ορεστης • 4 μέρες πριν
ΣΟΥ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΗΔΗ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΠΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ(ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΨΗ)?ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΓΕΛΟΙΟΣ…
5 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 4 μέρες πριν
αν νομιζεις οτι ο αναρχικος ειναι εξ ορισμου τρομοκρατης, νομιζω οτι ειναι πλεον καιρος να ανοιξεις κανενα βιβλιο!
10 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Αναστάσης Κιλ Γιώργης • 2 μέρες πριν
συμφωνώ μαζί σου…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ορεστης Cris • 4 μέρες πριν
Ξαναρωτάω τι έκανε ο ρωμανός και τον χαρακτηρίζεις τρομοκράτη.
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Ορεστης • 4 μέρες πριν
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΚΑΥΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ .ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΒΑΣΙΛΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙΛΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΤΕ…
4 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 4 μέρες πριν
καλα ενταξει, τωρα που ξαναβλεπω το πρωτο σου σχολιο τους αναρχικους τους θεωρεις εν δυναμει τρομοκρατες. οχι εξ ορισμου, οποτε κι εγω τωρα εχω την απορια που εχει και ο αλλος.. ποια τρομοκρατικη ενεργεια εκαναν αυτοι?!
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
Marinus van der Lubbe εσύ;
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
ποια τρομοκρατικη ενεργεια εκαναν αυτοι ρε τρολοσυμμορια?!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
διάβασε όλα τα σχόλια και μπορεί να καταλάβεις και εσύ…
http://www.koutipandoras.gr/ar…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
οχι εγω θελω εσυ να μου πεις! εγω ειπαμε ειμαι ενας οννεδιτης που συμπαθει αριστερους τρομοκρατες!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
μα εγώ έχω γράψει…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
η ληστεια δεν ειναι τρομοκρατικη ενεργεια ηλιθιε!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
καρφωθηκες παλι !!! τρολλαρα
κατσε να το παρω μια φωτο πριν τα αλλαξεις παλι

ουπς …το πουλακι τσιου
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
ετσι..! και απευθειας στο φακελο μου! φλοξ ή γλιτσα… πετας!
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
πορνεδιτης με τα ουλα σου !
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
θα φατε καλα..! θα σας παω γαμιωντας οοοοοολα τα μουρουτοφασιστακια μαζι φλοξ!!!!!!!!!
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
τραγουδωντας …. χορευοντας ….

Ζητω η αιλαδα , ζητω η θρησκεια
ζητω η νεα διδυμοκρατια !

τι σου θυμιζω κουφαλα !
δακρυα σου ρχονται στα ματια !!!!!
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
ποιος εκανε τα σχολια μουνι παλι φλοξ?
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
αιδοιο το λενε !
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
…αυτο που εχεις. το ξερω. με το strap-on εψες ολα καλα φλοξ ή ζοριστηκες πολυ?
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
ναι ολα οκ
εσυ αυτο το τζακποτ στο μπανιο που αφησες στη μεση ?
το τελειωσες ?
πετυχε ?
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
ελα φλοξ, πεσμου ενα καλο.. εγω γιατι ειμαι οννεδιτης? screenshot πρωτα.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
τζακποτ finished ?
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
καντα μουνι φλοξ!!! καντα μουνι ολα!!!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
μηπως εισαι ?

ο μπανυ ?
ο χιουη ?
ο ντιουη ?
ο λιουη ?

στη λιμνουπολη ολοι καλα ?
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
καλα ρε φλοξ… εσυ ελεγες χθες οτι θα γαμουσες ολο το σ-κ! τι εγινε.. σου εβαλε η γκομενα το δονητη στον κωλο και την εκανε?!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
προλαβα κ εριξα τρεις μετα τη ηλθε περιοδος χαχαχαχα
εσυ ? τζακποτ παλι ?
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
φλοξ θα σου κανω μια ερωτηση αλλα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θελω μια συγκεκριμενη
απαντηση… ποιος απεικονιζεται στη φωτο που εχω φλοξ! αν το βρεις θα
εχεις σκυλοτροφη τσαμπα για ενα ολοκληρο χρονο..!!!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
τζακποτ !
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
ε αντε για δυο (2) ολοκληρα χρονια φλοξ..!!!!!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
να πω ?
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
να πεις στον γλιτσα να με αναμενει φλοξ…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
οοοοχι φιλανθρωπία είναι…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
πρεπει να ειναι ενα απο αυτα τα δυο?!! δε με εκπλησει η στενομυαλη λογικη σας!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
Τρομοκρατική ενέργεια είναι οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια που έχει πολιτικά κίνητρα βάσει του νόμου .Συνεπώς η συγκεκριμένη ληστεία είναι τρομοκρατική ενέργεια.Επίσης μαζική προμήθεια οπλισμού μόνο εγκληματική οργάνωση κάνει. Για αυτό εξάλλου και ψάχνουν οπλισμό στην υπόθεση της ΧΑ για να δέσουν την εγκληματική οργάνωση..
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
αρα ολοι οι ληστες μεσα για τρομοκρατικη ενεργεια!!!!!!!! ασε την υποθεση χαβγη, χειροτερευεις τη θεση σου..
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
είσαι και γκαβός ή απλώς τόσο βλάκας?οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ λέω
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
ολα τα κινητρα ειναι πολιτικα ηλιθιε! τρομοκρατικη ενεργεια ειναι καμια βομβα, καμια ρουκετα..! τι ακριβως δεν θελεις να καταλαβεις?
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
Και όλοι οι άνθρωποι είναι ζώα ,απλά εσύ το αποδεικνύεις όπως και ο εισαγγελέας που τους αθώωσε, προφανώς γιατί ήταν πληρωμένος και με την ανοχή του Αθανασίου,γιατί κάποιοι από τους επαναστάτες είναι από μεγάλα τζάκια…
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
ξεμεινες ε? ανοιξτε κανα βιβλιο επιτελους λεμε..! ειναι ηδη αργα!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
Εγώ εκτός από το να τα ανοίγω τα διαβάζω κιόλας,εσύ το πολύ πολύ να τα ανοίξεις .Και να διαβάσεις δεν θα καταλάβεις τίποτα εξάλλου..
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
φτωχομυαλοι αγραμματοι (κρυφο)φασιστες που νομιζετε οτι ειστε και εξυπνοι! τρομαρα σας! …αλλα και ολης της χωρας που αργοπεθαινει!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
Χρειάζεσαι ιατρική βοήθεια επειγόντως…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
αυτο που ειπα ειναι απολυτα λογικο. αρα μαλλον εσυ χρειαζεσαι ψυχιατρικη βοηθεια.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
καλά πήγαινε εσύ ,καλού κακού και θα μάθεις πολλά που δεν ξέρεις για εσένα…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
εγω παντως δε σε αναλαμβανω.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
γιατράρα μου εσύ της μακακίας…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
ουτε επι πληρωμης! να πας να ψωνισεις μπλουζακια μισοτιμης απο του παναγιωταρου.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
Εσύ συνεχίζεις και απαντάς,εσύ ασχολήθηκες μαζί μου. Εγώ στο έχω ξαναπεί ότι σε βαριέμαι,απλά δεν είμαι ρατσιστής…
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
εσυ τι κανεις..? δεν απαντας?! και ποιος πεταχτηκε σαν την πορδη στο ασχετο εδω σημερα? γι’αυτο σου λεω… μην ξυνεις πληγες και μιλας για ψυχιατρους! ..και για ρατσισμο!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
Δε μίλησα σε εσένα…Εγώ σου είπα απαντάω γιατί δεν είμαι ρατσιστής.Και συγνώμη αν σου έξυσα τη πληγή των ψυχικών προβλημάτων σου…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
ε σε ποιον μιλησες..?! στον γειτονα?! η κατασταση σου χειροτερευει..! σφαιρα για τρελογιατρο…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
εσύ μου μίλησες πρώτος ηλίθιε ,αλλά από εδώ και πέρα δε σου ξαναμιλάω .μην αυτοκτονήσεις δεν θα έχω με ποιον να σπάω πλάκα …
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
ολοι οι φασιστες – ρατσιστες τα ιδια λετε!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
εμμισθος !
πες τα ολα ρε
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
δεν το ηξερες οτι οι οννεδιτες γουσταρουν αναρχικους τρομοκρατες? κανε ενα screenshot τωρα για το φακελο μου εκει στην ασφαλεια.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
να πω ?!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
Για να μη σε κουράζω Marinus
Cris PC1871 • 11 λεπτά πριν

Αν ήταν ένας αναρχικός που είχε καταλάβει ένα κλειστό εργοστάσιο και το έθετε σε λειτουργία με αυτοδιαχείριση προσωπικά θα τον θαύμαζα …Αν όπως οι Senza Volto καταλάμβανε άδεια κτήρια διαμαρτυρόμενος για τα ακριβά ενοίκια θα τον καταλάβαινα.Αν οργάνωνε απεργίες επίσης.Όπως καταλαβαίνω και το ότι θέλει να σπουδάσει.Για τα υπόλοιπα δες τα άλλα σχόλια μου.Και επίσης να ξέρεις ότι τους νεκρούς της μαρφιν που καθήλωσε το τότε κίνημα ,δε θα τους συγχωρέσω ποτέ ,όπως και τις ανακοινώσεις στο indymedia ,οι οποίες ήταν καθαρά μουσολινικής έμπνευσης…

Cris • μία μέρα πριν

ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ ΜΕ ΟΠΛΟ ΕΠΑΘΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

κυνικός Cris • 21 ώρες πριν

είμαι άνθρωπος που έχω απειληθεί από όπλο μπάτσου στα 16 μου χρόνια, για να μου κάνει πλάκα! δεν φοβήθηκα, δεν έπεσα σε κατάθλιψη. απλώς νευρίασα και τους σιχάθηκα. όλα είναι σχετικά. τώρα για τις καημένες τις τράπεζες, δεν τρομοκρατούν – τρομοκρατούνται, δεν κλέβουν – τις κλέβουν, δεν παρανομούν – είναι θύματα παρανομίας. εύγε!11

Cris κυνικός • 8 ώρες πριν

ΣΑΦΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΑΓΧΩΔΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΤΕ ΜΙΛΗΣΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ?ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ 4 ΜΑΚΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΚΛΕΨΟΥΝ.ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ.
Ανάγνωση ολόκληρου του σχολίου…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
σε ρωτησα κατι πολυ συγκεκριμενο νομιζω..
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
και σου απάντησα καθυστερημένε!!!!!
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Cris • 3 μέρες πριν
αντε να γραφτεις στη χαβγη αγορι μου. ξεροκεφαλα στενομυαλα φασιστακια!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Cris • 3 μέρες πριν
ΟΧΙ ΡΕ !

εμμισθο τρολλακι της Συγγρου ειναι κ μπαινει με αριστερο προφιλ για να κανει
το αρθρο με τα σχολια του μανταρα !
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΡΕςΧΑΜΠΑΡΙ ?
4 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
καρφωνεστε λεμε. ολοι τα ιδια γραφετε!
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
το πουλο τρολλαρα !
πισω στην εισπρακτικη να παιρνεις τηλεφωνα .
3 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
λεγε ηλιθιε ποιος μπηκε τωρα εδω να κανει τα σχολια μανταρα? ανοητοι!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
you and makro !

δεν θα σου κανω τη χαρη τρολλαρα οννεδιτακο
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
ξερεις καλα ποιος μπηκε ΤΩΡΑ ΕΔΩ να κανει τα σχολια μανταρα τρολακι της κακιας ωρας! ανοητοι, υπαρχουν και ανθρωποι που καταλαβαινουν τι ρολο βαρατε! ανοητοι!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
μπεεεεεεεε ρε σαλταρισμενο τρολλακι
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
φλοξ θα σου ριξω φλιτ!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
φλιτ σε φασολαδα ?
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
φλιπ φλοπ και φλοξ κλατς. θα συννενοηθουμε καλα κι εμεις…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
ασε μας ρε Ψιτ Γιωργη στην αφραγκια μας
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
γιατι μου κανεις παλι flooding το thread γλιτσα?
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
ποσα παιρνεις ρε συ ?

ναρθω κ εγω ?
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
φλοξ τι θελεις απο μενα εκτος απο καρπαζιες? μηπως θελεις να μου μιλησεις για τα παιδικα σου χρονια..?!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
δωσε κανα φραγκο ρε !
παρε με στην εισπρακτικη
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
εκει στο μουρουτογραφειο μια χαρα πληρωνεστε, μην γκρινιαζεις φλοξ.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Μπογιας Κιλ Γιώργης • 3 μέρες πριν
ολα τα παιρνει ο ψιτ Γιωργης λενε οι κακες γλωσσες
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κιλ Γιώργης Μπογιας • 3 μέρες πριν
καλα εσυ εισαι τοσο ξεφτιλισμενο τρολακι που ειμαι σιγουρος οτι σου δινουν ψιχουλα. ο τελειωμενος πρεπει να παιρνει τα περισσοτερα.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris Μπογιας • 3 μέρες πριν
για αυτό τον ρώτησα …
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
SSDD Cris • μία μέρα πριν
α γεια σου
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
κυνικός Cris • 4 μέρες πριν
εύγε και πάλι παιδί μου! είσαι ένας ήσυχος και ευυπόληπτος νοικοκυραίος.
9 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris κυνικός • 4 μέρες πριν
ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΝΙΣΜΟ
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
ΑΠΟΛΟΝΗΟΣ Cris • 4 μέρες πριν
ΣΟΣΤΟΣ!!!!1
Εικονίδιο
Εικονίδιο
6 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris ΑΠΟΛΟΝΗΟΣ • 4 μέρες πριν
ΡΕ ΕΣΥ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΙΚ?ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΗ…ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟ ΤΡΟΛ ΛΕΜΕ
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
disqus_H1eoNhAzv5 ΑΠΟΛΟΝΗΟΣ • 4 μέρες πριν
θελεις να σε κανω θεο μια φορα να σε δω να σου πω σ’αγαπω γυρνα πισω;
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Αναστάσης ΑΠΟΛΟΝΗΟΣ • 2 μέρες πριν
εσύ μάθε να γράφεις…..
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris • 4 μέρες πριν
ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ ΜΕ ΟΠΛΟ ΕΠΑΘΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
11 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
pala133 Cris • 4 μέρες πριν
autoktona
9 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris pala133 • 4 μέρες πριν
ΑΥΡΙΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΟΥΝΙΑ ΝΑ ΠΗΔΗΞΩ
3 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
κυνικός Cris • 4 μέρες πριν
είμαι άνθρωπος που έχω απειληθεί από όπλο μπάτσου στα 16 μου χρόνια, για να μου κάνει πλάκα! δεν φοβήθηκα, δεν έπεσα σε κατάθλιψη. απλώς νευρίασα και τους σιχάθηκα. όλα είναι σχετικά. τώρα για τις καημένες τις τράπεζες, δεν τρομοκρατούν – τρομοκρατούνται, δεν κλέβουν – τις κλέβουν, δεν παρανομούν – είναι θύματα παρανομίας. εύγε!
27 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Cris κυνικός • 4 μέρες πριν
ΣΑΦΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΑΓΧΩΔΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΤΕ ΜΙΛΗΣΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ?ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ 4 ΜΑΚΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΚΛΕΨΟΥΝ.ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ.
5 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis • 4 μέρες πριν
Υπάρχει κανείς που διάβασε την επίστολη του κύριου Ρωμανού και δεν είναι σίγουρος ότι αν του δώσουν άδεια θα αποδράσει με τη πρώτη ευκαιρία; Όταν μας βολεύει το σύστημα και οι νόμοι του είναι καλοί; Άλλωστε γιατί να πάει σε ένα πανεπιστήμιο με καθηγητές του συστήματος και αστική εκπαίδευση.
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Enas Kapoios Vassilis • 3 μέρες πριν
Αν ξέρεις κάποιο πανεπιστήμιο που οι καθηγητές του δεν είναι του συστήματος και η εκπαίδευση που προσφέρει δεν είναι αστική, γιατί δεν το αναφέρεις για να το μάθουμε και οι υπόλοιποι;
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Enas Kapoios • 3 μέρες πριν
Τι ψάχνεις να βρεις τώρα; προφανώς και δεν ξέρει, μαλλον όλοι αυτοί εννοούν ότι όποιος δεν γουστάρει τον καπιταλισμό, για να είναι συνεπής με τον εαυτό του, θα πρέπει ή να γίνει ερημίτης ή να αυτοκτονήσει, αφού για να ζήσει κάποιος μέσα στον καπιταλισμό, θα πρέπει στην πράξη να αποδεχτεί (σαν καταναλωτής έστω των στοιχειωδών αγαθών και έστω σαν υπάλληλος σε αφεντικό) τις καπιταλιστικές δομές.
3 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • 3 μέρες πριν
Προφανώς και δε ξέρω αφού δεν υπάρχει. Η κοινωνία μας καλώς ή κακώς έχει συγκεκριμένες δομές και νόμους. Όταν εναντιώνεσαι πλήρως σε αυτούς (και όχι στον καπιταλισμό όπως γράψατε παραπάνω) θα υποστείς τις συνέπειες. Δεν θυμάσαι τότε τους νομούς και προσπαθείς να τους εκμεταλλευτείς στέλνοντας μια επιστολή που ουσιαστικά γράφει δώστε μου άδεια για να αποδράσω. Η πολιτεία βέβαια από τη μεριά της οφείλει να κάνει αυτό που ορίζει ο νόμος. Δε ξέρω αν είναι υποχρεωτικό να του δώσουν άδεια ή εξαρτάται από κάποιους παράγοντες.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • 3 μέρες πριν
ναι όταν εναντιώνεσαι στους νόμους και τις δομές του καπιταλισμού (η κοινωνία είναι καπιταλιστικά οργανωμένη) θα έχεις και συνέπειες και όταν ο καπιταλισμός σου δίνει κάποια νομικά δικαιώματα, θα προσπαθήσεις, αν θέλεις, να κάνεις χρήση τους … και ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή και η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο και σήμερα είναι Δευτέρα… θα μας εξηγήσεις που είναι το κακό ή το αθέμιτο ή η ασυνέπεια στο να κάνει κάποιος χρήση κάποιου δικαιώματος που του δίνει το σύστημα στο οποίο εναντιώνεται, αν αυτό το δικαίωμα θα το είχε και στην κοινωνία που οραματίζεται; είναι σαν να λες ότι επειδή τα παπούτσια παράγονται σε καπιταλιστικές συνθήκες και αν δεν τα αγοράσει κάποιος δεν μπορεί να τα φορέσει, εκτός κι’ αν τα κλέψει, ότι οι αντικαπιταλιστές πρέπει να κυκλοφορούν ξυπόλητοι, ή να γίνουν κλέφτες παπουτσιών, δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι επιχείρημα, αλλά βλακεία;
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • 3 μέρες πριν
Καταρχήν το δικαίωμα δεν στο δίνει ο καπιταλισμός αλλά η πολιτεία. Νόμοι υπάρχουν στα καπιταλιστικά και στα κουμμουνιστικά κράτη. Αν δεν βλέπεις παράδοξο στο ότι λες ότι είσαι κατά των νόμων αλλά ζητάς να εφαρμοστούν(αυτοί που σε βολεύουν) τότε δε ξέρω τι να πω. Όσο για το ατυχές παράδειγμα που έδωσες με τα παπούτσια(ο Ρωμανός δηλώνει αναρχικός και όχι αντίκαπιταλιστής) ναι αν είσαι αντικαπιταλιστής και ψωνίζεις παπούτσια από πολυεθνική που φτιάχνουν μικρά παιδάκια είναι παράλογο
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • 2 μέρες πριν
καταρχή όταν μιλάμε για καπιταλιστική χώρα το δικαίωμα στο δίνει ο καπιταλισμός, όταν μιλάμε για κομμουνιστική το δικαίωμα στο δίνει ο κομμουνισμός.
Που διάβασες ότι ο Ρωμανός ή οι αναρχικοί είναι εναντίον της ύπαρξης νόμων; σε ποιά δήλωση του, σε ποιό βιβλίο ή κείμενο αναρχικού;
Οι αναρχικοί δεν είναι και αντικαπιταλιστές;
Α! δηλαδή ένας αντικαπιταλίστής κάνει να αγοράζει (αν και εδώ ήδη σύμφωνα με τη παραλογική σου, έχουμε μια πρώτη αντίφαση ανάμεσα στην πράξη του αντικαπιταλιστή, την αγορά και τον αντικαπιταλισμό του) παπούτσια από μια βιοτεχνία που απασχολεί 40 υπαλλήλους ενήλικες που τους πληρώνει κανονικά και τους κολλάει ένσημα και γενικά τηρεί όλους τους εργασιακούς νόμους. Μόνο που και αυτή η βιοτεχνία λειτουργεί καπιταλιστικά, οπότε σύμφωνα με τη παραλογική σου ούτε αυτής της βιοτεχνίας παπούτσια κάνει να αγοράζει ένας αντικαπιταλιστής, αν θέλει να είναι συνεπής με τον αντικαπιταλισμό του. Ε γι΄αυτό σου λέω, δεν είναι σοβαρό επιχείρημα να λες ότι ένας αντικαπιταλιστής πρέπει να κυκλοφορεί ξυπόλητος, είναι βλακεία αυτό που λες
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • 2 μέρες πριν
Επειδή μάλλον δεν μπήκες στο κόπο να διαβάσεις την επιστολή Ρωμανού και απλά σχολιάζεις στο παραθέτω :
«Εμείς, για παράδειγμα, συμμετείχαμε στη μαζική απεργία πείνας των κρατουμένων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο ενώ είμαστε φανατικοί εχθροί όλων των νόμων·»
Το γράφει στην επιστολή του ξεκάθαρα.
Όσο για την παραλογική έχεις απόλυτο δίκιο. Εκεί οδηγούμαστε όταν πιστεύουμε ότι ένα σύστημα διακυβέρνησης(καπιταλιςμός ή κουμμουνισμός) μπορεί να μας δίνει δικαιώματα.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • 2 μέρες πριν
Έλα όμως που το διάβασα όλο: «…Όταν οι λέξεις έχουν προσεκτικά απολυμανθεί και στολιστεί σα μαρκησίες
της αυλής, αφού θα καταλήξουν στο κρεβάτι του πρίγκιπα, όσο κι αν αυτό
τις τρομάζει, και θα παραστήσουν τις σεμνές, θα υποκριθούν ότι έχουν
αρετές που έχουν χάσει από καιρό στο βούρκο του συμβιβασμού και της
εκπόρνευσης…». Οπότε αστο ρε φίλε, βαριέμαι εως θανάτου να πιάσω κουβέντα μαζί σου για το τι μπορεί να εννοεί ο Ρωμανός γράφοντας, είμαστε φανατικοί εχθροί όλων των νόμων, και κυρίως δεν έχω καμιά τέτοια εξουσιοδότηση να τον ερμηνεύσω, άλλωστε δεν θα καταλάβεις και τίποτα, δεν είναι για τα δόντια σου αυτά τα πράματα, δεν απευθύνεται σε σένα ο Ρωμανός, εσύ μπορεί να νομίζεις ότι όταν κάποιος λέει είμαστε εχθροί όλων των νόμων, εννοεί είμαστε εχθροί κσι των φυσικών και βιολογικών νόμων.
Μπορώ όμως να σου πω κάτι που μάλλον θα το καταλάβεις: το δικαίωμα να ανοίξεις μια επιχείρηση και να απασχολείς – εκμεταλλεύεσαι 100 ανθρώπους, αλλά χωρίς να είναι δούλοι ή δουλοπάροικοι (λέμε τώρα) ποιός σου το δίνει; δεν στο δίνει ο καπιταλισμός;
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • 2 μέρες πριν
Δεν είμαι υπέρμαχος του καπιταλισμού για να τον υπερασπιστώ. Πάντως(για άλλη μια φορά) το δικαίωμα να ανοίξεις μια επιχείρηση στο δίνει το κράτος. Δεν εκμεταλλεύονται τα συστήματα τους εργαζόμενους άλλα οι άνθρωποι και αυτό μπορούν να το κάνουν σε οποιοδήποτε σύστημα.
Πιο ξεκάθαρο από το » είμαστε εχθροί όλων των νόμων» δεν γίνεται. Η επιστολή του απευθύνεται σε ανθρώπους σαν εμένα που δεν καταλαβαίνουν οπότε αν εννοούσε κάτι άλλο μπορούσε να το διευκρινίσει.
Έγραψα σχετικά με την άδεια του ότι η πολιτεία πρεπει να του δώσει αν δικαιούται όπως θα έδινε σε οποιονδήποτε εγκληματία που είναι στη φυλακή. Μπορεί στην επαναδιατύπωση σου να το βάφτισες δικαίωμα αλλά είναι νόμος του κράτους το δικαίωμα του να πάρει άδεια. Αφού εναντιώνεται σε όλους τους νόμους αν θέλει να είναι πιστός σε αυτά που γράφει θα πρέπει να εναντιωθεί και σε αυτόν.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • 2 μέρες πριν
Το δικαίωμα να ανοίξεις μια επιχείρηση και να εκμεταλλέυεσαι 100 ανθρώπους στο δίνει το καπιταλιστικό (δυτικού τύπου) κράτος. Τα κομμουνιστικά (τύπου ΕΣΣΔ, λέμε τώρα) κράτη δεν σου έδιναν τέτοιο δικαίωμα. Όχι δεν εκμεταλλέυονται τα συστήματα τοπυς ανθρώπους, οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται ανθρώπους, αλλά την νομική δυνατότητα να το κάνουν τους τη δίνει ή δεν τους τη δίνει κάποιο σύστημα, τι δεν καταλαβαίνεις;
Αφού λοιπόν σου είναι ξεκάθαρο τι εννοεί κάποιος που γράφει είμαστε εχθροί όλων των νόμων, θα ξέρεις αν μέσα σε αυτό το «όλοι» συμπεριλαμβάνει και τους φυσικούς και τους βιολογικούς και τους νόμους μιας άλλης κοινωνίας έτσι όπως την οραματίζεται ή αν οραματίζεται μια κοινωνία χωρίς καθόλου νόμους, ούτε καν βιολογικούς (σαν αυτούς που οργανώνονται όλα τα βιολογικά είδη, το καθένα με ψιλο- έως πολύ διαφορετικό τρόπο). Λοιπόν; τους συμπεριλαμβάνει;
Σίγουρα η επιστολή του δεν απευθύνεται σε κάποιον που απομονώνει μια φράση και με αυτή τη φράση αποκομμένη από το υπολοιπο κείμενο προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα του τύπου αφού εναντιώνεται σε όλους τους νόμους, πρέπει να εναντιωθεί και σε αυτόν. Το «είμαστε εχθροί όλων των νόμων» μπορεί πολύ απλά να σημαίνει ότι «εκ των πραγμάτων είμαστε εχθροί όλων των νόμων», επειδή «στην κοινωνία που οραματιζόμαστε θα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο η αναγκαιότητα της νομικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων μας». Το αν αυτό είναι εφικτό ή όχι είναι μια άλλη ιστορία, πάντως καλό θα ήταν όταν διαβάζεις κάποια κείμενα και κάποιες δηλώσεις να ξέρεις και τις θεωρητικές αναφορές αυτών των κειμένων και κυρίως να τις έχεις διαβάσει κι’ εσύ, αλλιώς ότι κριτική κάνεις θα είναι βλακείες
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • 2 μέρες πριν
Τα κουμμουνιστικά τύπου ΕΣΣΔ δεν σου δίνουν το δικαίωμα να έχεις καν επιχείρηση όπως δεν σου δίνουν γενικά και πολλά δικαιώματα. Ας οραματίζεται όποια κοινωνία θέλει. Όσο ζει σε αυτή πρέπει να σέβεται τους νόμους της. Όσο για τις θεωρητικές αναφορές του Ρωμανού δεν τις ξέρω. Αν είναι αυτές πάντως που τον οδήγησαν σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις δε μου χρειάζεται να τις διαβάσω.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • 2 μέρες πριν
αυτό σου λέω, ότι τα δικαιώματα στα δίνει ή δε στα δίνει κάποιο σύστημα, διαφωνείς, αλλά λες το ίδιο; Το αν πρέπει ή όχι να σέβεται ο Ρωμανός και εγώ και εσύ τους νόμους μιας κοινωνίας είναι άλλη συζήτηση, αλλά αυτό από τη μία δεν είναι αξίωμα, μπορεί και να μην ισχύει για όλες τις περιπτώσεις (οι γυναίκες στα θεοκρατικά καθεστώτα πρέπει να σέβονται τους νόμους της κοινωνίας που ζούν; στις χούντες οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται τους νόμους;) και από την άλλη δεν συζητάμε αν ο Ρωμανός έπρεπε να τιμωρηθεί για τη ληστεία στην τράπεζα, δεν έχει νόημα τέτοια συζήτηση, όσοι ληστεύουν τραπεζες στα καπιταλιστικά καθεστώτα τιμωρούνται με βαριές ποινές, είναι σαν να συζητάμε ότι η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο. Αυτό που συζητάμε είναι αν ο Ρωμανός και οποιοσδήποτε άλλος φυλακισμένος ή μη φυλακισμένος μπορεί να είναι εναντίον των νόμων και χωρίς να είναι ασυνεπής σε αυτή την εναντίωση να κάνει χρήση ενός δικαιώματος του, που θα το είχε έτσι κι’ αλλιώς στην κοινωνία που οραματίζεται, είτε υπάρχουν νόμοι είτε όχι. Οπότε αφού αυτό το δικαίωμα θα το είχε στην κοινωνία που οραματίζεται είτε με νόμο είτε χωρίς νόμο δεν βρισκεται σε καμιά ασυνέπεια με οποιαδήποτε εχθρότητα του προς τους νόμους, όταν ασκεί αυτό το δικαίωμα.
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • 2 μέρες πριν
Για αυτό συμφώνησα στο τύπου ΕΣΣΔ όπως έγραψες κι εσύ. Δεν ήταν εφαρμογή του κουμμουνισμού εκεί αλλά απολυταρχικό καθεστώς. Δε φταίει ο κουμμουνιςμος για την λανθασμένη εφαρμογή του στην ΕΣΣΔ. Για μένα όταν κάποιος στέλνει μια επιστολή που γράφει στην ουσία δώστε μου άδεια για να μην ξαναγυρίσω, όχι δεν έχει το δικαίωμα να την πάρει. Σε όλα τα καθεστώτα όσοι ληστεύουν τιμωρούνται.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • 2 μέρες πριν
ο λόγος που δεν ήταν εφαρμογή του κομμουνισμού δεν είναι ότι δεν σου έδινε το δικαίωμα να εκμεταλλεύεσαι άλλους, ούτε στον «πραγματικό» κομμουνισμό θα έχεις αυτή τη δυνατότητα. Μόνο ο καπιταλισμός στη δίνει αυτή τη δυνατότητα (και στους εκμεταλλευόμενους να μην είναι δούλοι ή δουλοπάροικοι …λέμε τώρα).
Το δώσε μου άδεια για να μην ξαναγυρίσω, είναι η μετάφραση που έκανες εσύ σε αυτά που γράφει. Μπορεί αν του δώσουν άδεια και δεν προσέξουν, δεν τον φυλάνε να μην ξαναγυρίσει, μπορεί και να ξαναγυρίσει, καφετζού είσαι και το είδες στον καφέ τι θα κάνει; Αλλά ακόμα και αυτό να γράφει, γυρνώντας στο θέμα μας, αν είναι ασυνεπής ή όχι, δεν βλέπω καμιά ασυνέπεια με την εναντίωση του στους νόμους, εσύ που τη βλέπεις;
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • 2 μέρες πριν
Εγώ δεν μεταφράζω απλά διαβάζω αυτά που γράφει σε απλά ελληνικά δύο φορές στην επιστολή ότι δεν πιστεύει στους νόμους. Η ασυνέπεια είναι οτι στον νομό που τον συμφέρει πιστεύει μια χαρά. Τώρα αν θέλεις να το δεις μέσα από τις αναφορές που έχει ή να του κάνεις ψυχογραφήμα για να δούμε τι εννοεί δεν μπορώ να ακολουθήσω. Για αυτό έχουμε τη γλώσσα για να συνεννοούμαστε. Αυτά που γράφεις μου θυμίζουν λόγια πολιτικών που ψάχνουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα όταν άλλα λένε και άλλα κάνουν
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • 2 μέρες πριν
Νισάφι πια ρε φίλε, βλάκας είσαι; που την είδες την ασυνέπεια; στο δικαίωμα του πιστεύει, όχι στο νόμο, να μην κάνει χρήση του δικαιώματος του επειδή είναι νομικά κατοχυρωμένο; και το δικαίωμα του στη ζωή είναι νομικά κατοχυρωμένο, άρα, τι θα έπρεπε να κάνει κατά τη γνώμη σου, για να είναι συνεπής στην εναντίωση του σε όλους τους νόμους (έτσι όπως καταλαβαίνεις το όλους); να αυτοκτονήσει; αμαν πια με αυτή την ακατάσχετη αρλουμπολογία, ούτε ίχνος δηλαδή λογικής; τόσο νιανια σας έχουν κάνει τα μυαλά;

Υ.Γ. Που γράφει ότι θα το σκάσει; από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα; από το ότι δηλώνει εχθρός των νόμων; και; μπορεί να είναι εχθρός των νόμων και να κρίνει καλύτερο για τον εαυτό του να μην το σκάσει, που ξέρεις εσύ τι κρίνει καλύτερο για τον εαυτό του, μίλησες μαζί του;
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • 2 μέρες πριν
Κλασική περίπτωση φασιστικής νοοτροπίας. Αυτό που λέω εγώ είναι το σωστό και οι άλλοι που πιστεύουν κάτι άλλο είναι βλάκες. Πολύ ωραία! Τώρα για την αρμπουλογία δε ξέρεις τις αναφορές μου και δεν μπορείς να κρίνεις.
Θα γυρίσει σίγουρα όπως ο Σακκάς…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • 2 μέρες πριν
άσε τις π@π@ριές και το στρίβειν δια του αρραβώνος και απάντησε, και το δικαίωμα του στη ζωή είναι νομικά κατοχυρωμένο, άρα, τι θα έπρεπε να κάνει κατά τη γνώμη σου, για να είναι συνεπής στην εναντίωση του σε όλους τους νόμους (έτσι όπως καταλαβαίνεις το όλους); να αυτοκτονήσει;

1) ο Σακάς δεν το έσκασε, ο Σακας παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, άλλο απόδραση, άλλο παραβίαση των περιοριστικών όρων
2) Αν κάνει κάτι ένας αναρχικός, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνει κάτι παρόμοιο και κάποιος άλλος αναρχικός, το συμπέρασμα σου ότι θα το σκάσει ο Ρωμανός είναι τελείως αυθαίρετο, μπορεί να το σκάσει μπορεί και όχι, όπως κάθε φυλακισμένος άλλωστε, δεν νομίζω οι άλλοι φυλακισμένοι να γουστάρουν τη φυλακή ή λιγότερο την ελευθερία τους απ’ ότι ο Ρωμανός.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • 2 μέρες πριν
Έχω απαντήσει πολλές φορές απλά η απάντηση δεν σου αρέσει. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνήσουμε. Αυτή είναι και η ομορφιά της δημοκρατίας και αυτών των νόμων που έχουμε(με τα προβλήματα τους). Ο καθένας λέει την απόψη του χωρίς να φοβάται ότι θα φυλακιστεί ή ότι θα απειληθεί με σωματική ή λεκτική βία. Σχετικά με την κατοχύρωση του δικαιώματος στη ζωή έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι νομικά κατοχυρωμένο. Ο Ρωμανός έδειξε ότι δεν το σέβεται ούτε αυτό όταν πήρε όμηρο έναν άνθρωπο και όταν κυκλοφορεί με βαρύ οπλισμό.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • 2 μέρες πριν
Δεν είναι καμιά ομορφιά να μπορεί να λέει ο καθένας ότι βλακεία του έρθει, αλλά είναι λιγότερο άσχημο, από το να μην μπορεί καθένας να λέει ότι του έρθει, είτε βλακεία είτε εξυπνάδα. Αλλά πάλι δεν απάντησες, και το δικαίωμα του στη ζωή είναι νομικά κατοχυρωμένο, άρα, τι θα έπρεπε να κάνει κατά τη γνώμη σου, για να είναι συνεπής στην εναντίωση του σε όλους τους νόμους (έτσι όπως καταλαβαίνεις το όλους); να αυτοκτονήσει;

Υ.Γ. Από ποιόν στέρησε ο Ρωμανός το δικαίωμα στη ζωή, αν και μπορούσε με τον βαρύ οπλισμό που είχε; πως έδειξε ότι δεν σέβεται το δικαίωμα των άλλων στη ζωή; Με ποιό τρόπο έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του όμηρου που πήρε; παζάρεψε με τη αστυνομία την σωματική ακεραιότητα του ή τη ζωή του; τίποτα από αυτά …και μετα γκρινιάζεις που σου λέω ότι αυτά που γράφεις είναι μια ακατάσχετη αρλουμπολογία
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • 2 μέρες πριν
Έχεις δίκιο ο όμηρος που πήρανε το καταευχαριστήθηκε. Βόλτα τον πήγαν να πάρει αέρα. Και τα όπλα τα είχαν για να παίζουν μεταξύ τους. Να του πούμε και ευχαριστώ που δεν τον σκότωσε. Το τι θα κάνει με τη ζωή του είναι δικό του ζήτημα. Μη ρωτάς εμένα. Δεν μπορώ να ακολουθήσω ούτε του Ρωμανού ούτε τα δικά σου λογικά άλματα
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • 2 μέρες πριν
Ούτε τώρα απάντησες και ούτε στη μία ούτε στην άλλη:
Η μία:
και το δικαίωμα του στη ζωή είναι νομικά κατοχυρωμένο, άρα, τι θα έπρεπε να κάνει κατά τη γνώμη σου, για να είναι συνεπής στην εναντίωση του σε όλους τους νόμους (έτσι όπως καταλαβαίνεις το όλους); εσύ δε λες ότι για να είναι συνεπής στην εναντίωση του με τους νόμους δεν θα πρέπει να κάνει χρήση κανενός νόμου, άρα ούτε και αυτού που κατοχυρώνει το δικαίωμά του στη ζωή; άρα αυτό δε λες ότι για να είναι συνεπής θα πρέπει να αυτοκτονήσει; που είναι το λογικό άλμα που κάνω;
Και η άλλη:
Από ποιόν στέρησε ο Ρωμανός το δικαίωμα στη ζωή, αν και μπορούσε με τον βαρύ οπλισμό που είχε; πως έδειξε ότι δεν σέβεται το δικαίωμα των άλλων στη ζωή; Με ποιό τρόπο έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του όμηρου που πήρε; παζάρεψε με τη αστυνομία την σωματική ακεραιότητα του ή τη ζωή του;
Και μια τρίτη (καινούργια):
το δικαίωμα στη ζωή του όμηρου που πήρε είναι και αυτό νομικά κατοχυρωμένο. Άρα τι θα έπρεπε κατά τη γνώμη σου να κάνει ο Ρωμανός για να είναι συνεπής στην εναντίωση του σε όλους τους νόμους; να σκοτώσει τον όμηρο;
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • 2 μέρες πριν
Ρωτά τον ίδιο αυτός ειναι που λέει ότι είναι ενάντια σε όλους τους νόμους. Εκτός από αυτούς που τον βολεύουν. Να μας ποιοί απλά ποιοί τον βολεύουν και ποιοί όχι. Όταν παίρνεις κάποιον όμηρο αυτόματα θέτεις τη ζωή του σε κίνδυνο. Επειδή εγώ δεν παίρνω ομήρους ούτε κάνω ληστείες δεν μπορώ να μπω στη λογική αυτή. Συνέπεια από έναν εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου δεν περιμένω.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • 2 μέρες πριν
Εσένα ρωτάω, γιατί εσύ λες ότι δεν είναι συνεπής, οπότε εσύ είσαι ο αρμόδιος να αποδείξεις λογικά την ασυνέπεια του.

1) και το δικαίωμα του στη ζωή είναι νομικά κατοχυρωμένο, άρα, τι θα έπρεπε να κάνει κατά τη γνώμη σου, για να είναι συνεπής στην εναντίωση του σε όλους τους νόμους (έτσι όπως καταλαβαίνεις το όλους); εσύ δε λες ότι για να είναι συνεπής στην εναντίωση του με τους νόμους δεν θα πρέπει να κάνει χρήση κανενός νόμου, άρα ούτε και αυτού που κατοχυρώνει το δικαίωμά του στη ζωή; άρα αυτό δε λες, ότι για να είναι συνεπής θα πρέπει να αυτοκτονήσει;

2) το δικαίωμα στη ζωή του όμηρου που πήρε είναι και αυτό νομικά κατοχυρωμένο. Άρα τι θα έπρεπε κατά τη γνώμη σου να κάνει ο Ρωμανός για να είναι συνεπής στην εναντίωση του σε όλους τους νόμους; να σκοτώσει τον όμηρο;

3) ο νόμος δεν επιτρέπει τον βιασμό. Οπότε όποιος δεν γουστάρει τους νόμους για να είναι συνεπής σε αυτή την εναντίωση του θα πρέπει κατα τη γνώμη σου να βιάζει;

4) Ο νόμος απαγορέυει το φόνο. Οπότε όποιος δεν γουστάρει τους νόμους για να είναι συνεπής σε αυτή την εναντίωση του θα πρέπει κατα τη γνώμη σου να δολοφονεί;

5) με ποιό τρόπο έκθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του ομήρου; Τον παζάρεψε με την αστυνομία; όχι. Έγινε συμπλοκή με την αστυνομία και κινδύνεψε ο όμηρος να φάει καμιά αδέσποτη; ούτε. Άρα με ποιό τρόπο δεν έδειξε σεβασμό στη ζωή του ομήρου;

6) Πως εξηγείται ότι είσαι βασιλικότερος του βασιλέως (του εισαγγελέα);
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • 2 μέρες πριν
Πάμε πάλι. Αυτό ακριβώς λέω ότι όλο αυτό είναι παράλογο. Εγώ πιστεύω ότι πρεπει να σεβόμαστε όλους τους νόμους. Ακριβώς αυτά που λες παραπάνω επιβεβαιώνει αυτό που λέω. Όποτε θέλει είναι κατά των νόμων όποτε τον βολεύουν τους χρησιμοποιεί. Όλες αυτές τις ερωτήσεις να τις κάνεις σε αυτούς που δε πιστεύουν στους νόμους. Όσο για τον όμηρο δεν έχω τι να πω αν δε καταλαβαίνεις με ποιό τρόπο εξέθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο. Σε λίγο θα μας πεις ότι πρέπει να τον πάρει ο όμηρος τηλέφωνο να τον ευχαριστήσει κιόλας. Όσο για το τελευταίο ότι είμαι βασιλικότερος του βασιλέως(του εισαγγελέα) δεν το κατάλαβα για να στο εξηγήσω.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • μία μέρα πριν
Σε σένα τις κάνω τις ερωτήσεις γιατί εσύ μιλάς για ασυνέπεια κάποιου που δηλώνει εχθρός όλων των νόμων όταν κάνει χρήση κάποιου δικαιώματος του νομικά κατοχυρωμένο (αν αυτός ο κάποιος κατηγορούσε ο ίδιος τον εαυτό του για ασυνέπεια θα ρωτούσα αυτόν) και σου ζητάω να (απο)δείξεις αυτή την ασυνέπεια και συ λες άρες μαρες κουκουνάρες.
Αν κάποιος δηλώσει εχθρός όλων των νόμων, και δεν βιάζει ούτε σκοτώνει, με το δεδομένο ότι οι νόμοι απαγορεύουν τον βιασμό και την δολοφονία, θεωρείς αυτόν τον κάποιον ασυνεπή με την δήλωση του ότι είναι εχθρός όλων των νόμων; είναι πολύ απλή ερώτηση
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • μία μέρα πριν
Από τη στιγμή που κάποιος δηλώνει εχθρός όλων των νόμων και έχει παραβεί κάποιους αρκετά σοβαρούς, θεωρώ πιθανό ότι θα παραβεί και αυτούς που γράφεις παραπάνω. Στο ξαναλέω ότι δε μπορώ να μπω στη λογική ενός εγκληματία. Εσύ τι νομίζεις να τον αφήσουμε να δούμε αν θα παραβεί και τους υπολοίπους;
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • μία μέρα πριν
Δεν ρωτάω αν θεωρείς πιθανό να παραβεί τους νόμους που αναφέρω, άλλη ερώτηση σου έκανα:
Αν κάποιος δηλώνει εχθρός όλων των νόμων και δεν έχει βιάσει ούτε καν του έχει περάσει από το μυαλό και δεν έχει σκοτώσει ούτε καν του έχει περάσει από το μυαλό να σκοτώσει εσύ, με δεδομένο ότι ο νόμος απαγορεύει τον βιασμό και την δολοφονία, τον θεωρείς ασυνεπή με τη δήλωση του ότι είναι εχθρός όλων των νόμων;

Υ.Γ. Εγώ θεωρώ πολύ πιο πιθανό να βιάσεις και να σκοτώσεις εσύ, αν δεν κινδυνεύεις να συλληφθείς και να μπεις φυλακή, παρά κάποιος που δηλώνει εχθρός όλων των νόμων.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • μία μέρα πριν
Προσπαθείς να πάρεις μια λογική απάντηση σε παράλογες πράξεις και λόγια ενός εγκληματία που έχει αποδείξει ότι δε σέβεται τους νόμους.
Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Εγώ πάντως απολαμβάνω την ελευθερία και σέβομαι τον συνάνθρωπο μου
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • μία μέρα πριν
-Γειά σου Γιάννη
-κουκιά σπέρνω
όχι δεν σε ρωτάω για καμιά παράλογη πράξη κανενός (εκτός κι’ αν θεωρείς παράλογο να ΜΗ βιάζει και να ΜΗ σκοτώνει κάποιος) ούτε σε ρωτάω να μου πεις αν συμφωνείς με τα λόγια κάποιου που λήστεψε μια τράπεζα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ.
Άλλο σε ρωτάω:
Με δεδομένο ότι ο νόμος απαγορεύει το βιασμό και την δολοφονία, θεωρείς ασυνεπή προς τα λόγια του, κάποιον που έχει δηλώσει ότι είναι εχθρός όλων των νόμων, και δεν έχει σκοτώσει επειδή δεν του αρέσει να σκοτώνει και δεν έχει βιάσει επειδή δεν του αρέσει να βιάζει; Η ερώτηση μου είναι αν τον θεωρείς ασυνεπή ή όχι προς τα λόγια του, αντε να δω σε ποιά άλλη ερώτηση που δεν σου έκανα θα απαντήσεις τώρα
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • μία μέρα πριν
Άρα να κυκλοφορεί κάποιος με βαρύ οπλισμό και να κάνει ληστείες το θεωρείς λογικό. Για αυτές τις παράλογες πράξεις μιλάω. Αν τις θεωρείς λογικές προφανώς και δεν καταλαβαίνεις αυτά που λέω
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • μία μέρα πριν
Αυτό το συμπερασματικό άρα από ποιό από αυτά που έγραψα προκύπτει; εκφρασα καμιά γνώμη σχετική με το να ληστεύει κάποιος τράπεζες; όχι

Άλλά και πάλι δεν απάντησες στην ερώτηση:
Με δεδομένο ότι ο νόμος απαγορεύει το βιασμό και την δολοφονία, θεωρείς ασυνεπή προς τα λόγια του, κάποιον που έχει δηλώσει ότι είναι
εχθρός όλων των νόμων, και δεν έχει σκοτώσει επειδή δεν του αρέσει να σκοτώνει και δεν έχει βιάσει επειδή δεν του αρέσει να βιάζει;
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • μία μέρα πριν
Για το άρα έχεις δίκιο. Λάθος.
Εσύ ξέρεις τι του αρέσει και τι όχι;
Το μόνο που ξέρω από τις δηλώσεις του είναι οτι είναι κατά των νόμων.
Επίσης ξέρω ότι κυκλοφορούσε με βαρύ οπλισμό. Ήταν θέμα τύχης ότι δε σκοτώθηκε κάποιος
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • μία μέρα πριν
Όχι δεν ήταν θέμα τύχης, γιατί δεν μπορεί να είναι θέμα τύχης να μην παζαρέψουν τη ζωή του ομήρου όπως γίνεται πάντα, όπως όλοι ξέρουμε, όταν κάποιος παίρνει ομήρους (εξού και το «…πρώτη φορά βλέπω…» του εισαγγελέα) ούτε μπορεί να ήταν θέμα τύχης να μην συμπλακούν με την αστυνομία. Αυτά μόνο συνειδητές επιλογές μπορούν να είναι και το μόνο λογικό συμπέρασμα που μπορεί να βγεί από αυτά είναι ότι, όχι μόνο δεν ήθελαν να σκοτώσουν κανένα, αλλά ανάμεσα στη σίγουρη σύλληψη τους και τον κίνδυνο να σκοτωθεί κάποιος προτίμησαν το πρώτο. Οπότε νάτη πάλι η ερώτηση:
Με δεδομένο ότι ο νόμος απαγορεύει το βιασμό και την δολοφονία, θεωρείς ασυνεπή προς τα λόγια του, κάποιον που έχει δηλώσει ότι είναι
εχθρός όλων των νόμων, και δεν έχει σκοτώσει επειδή δεν του αρέσει να σκοτώνει και δεν έχει βιάσει επειδή δεν του αρέσει να βιάζει;
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • μία μέρα πριν
Αυτά που λες είναι εικασίες. Αν δε θέλεις να σκοτωθεί κάποιος δεν τον παίρνεις όμηρο.
Άλλωστε το ότι παίρνεις κάποιον όμηρο δείχνει αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και υπόσταση. Επίσης άλλη μια αντίφαση ότι κάποιος που είναι κατά της εξουσίας δεν έχει κανένα πρόβλημα να εξουσιάζει την ζωή ενός ανθρώπου.
Δε βασιζόμαστε στο τι του αρέσει του καθένα αλλά στους νόμους.
Μπορεί και να του αρέσει να σκοτώνει. Πραγματικά δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι κατά των νόμων με δική του δήλωση. Αψηφησε τόσους νόμους και δεν έδειξε καμιά ευαισθησία για την ανθρώπινη ζωή
Το νόμο που σίγουρα σέβεται είναι αυτόν που θα τον βγάλει από τη φυλακή.
ΥΓ. Η δική μου εικασία είναι ότι είχαν στο μυαλό τους μια εύκολη ληστεία που δεν τους έκατσε. Όταν είδαν ότι δεν γλιτώνουν αφήσαν ομήρους αφήσαν τα πάντα με το σκεπτικό οτι θα βρούμε τρόπο να τη κάνουμε από τη φυλακή. Όπως και το προσπαθεί.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • μία μέρα πριν
Αν δεν σε ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή και η υπόσταση αυτού που παίρνεις όμηρο, δεν τον αφήνεις ελεύθερο χωρίς να παζαρέψεις τη ζωή του με την αστυνομία (όπως κάνουν όλοι όσοι παίρνουν ομήρους …εξού και το «…πρώτη φορά βλέπω…» του εισαγγελέα) και επίσης δεν επιλέγεις συνειδητά να μην συμπλακείς με την αστυνομία.
Εξουσιάζω τη ζωή κάποιου σημαίνει ότι αποφασίζω αν ο συγκεκριμένος θα ζήσει η θα πεθάνει. Αν ήταν συνειδητή επιλογή να μη σκοτώσουν κανένα δεν αποφάσισαν για τον συγκεκριμένο αν θα ζήσει ή θα πεθάνει. Απόδειξε ότι δεν ήταν συνειδητή επιλογή τους να μη σκοτώσουν κανένα.
Φυσικά και πρέπει να βασίζεσαι στο τι αρέσει στον καθένα, γιατί αν καποιος γουστάρει να σε σκοτώσει είναι πολύ πιο πιθανό να σε σκοτώσει αυτός, αν και είναι παράνομο, παρά κάποιος που δεν του αρέσει να σκοτώνει.
Ναι σύμφωνα με τη δήλωση του είναι εχθρός όλων των νόμων, δηλαδή (αντε να σου κάνω το χατήρι και να δεχτώ ότι εννοεί ότι) θέλει μια κοινωνία χωρίς κανένα νόμο. Από που βγαίνει ότι του αρέσει να σκοτώνει; κι’ αφού του αρέσει να σκοτώνει γιατί δεν το έκανε; από το ότι δεν σκότωσε παρά το βαρύ οπλισμό που είχε, εσύ βγάζεις το συμπέρασμα ότι του αρέσει να σκοτώνει; θα μας τρελάνεις;
Με δεδομένο ότι ο νόμος απαγορεύει το βιασμό και την δολοφονία, θεωρείς ασυνεπή προς τα λόγια του, κάποιον που έχει δηλώσει ότι είναι
εχθρός όλων των νόμων, και δεν έχει σκοτώσει επειδή δεν του αρέσει να σκοτώνει και δεν έχει βιάσει επειδή δεν του αρέσει να βιάζει;
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • μία μέρα πριν
Αν σε ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή και υπόσταση δε παίρνεις κανένα όμηρο. Να υποθέσω ότι τον βαρύ οπλισμό τον είχε για διακόσμηση και όχι για να τον χρησιμοποιήσει.
Κάνεις την ίδια ερώτηση συνεχώς βασιζόμενος σε παραλογισμούς και παραδοχές που είναι εντελώς αυθαίρετες και δικές σου.
Εγώ ποτέ δεν είπα ότι του αρέσει να σκοτώνει. Αντίθετα είπα ότι δεν το ξέρω. Παρόλα αυτά όταν βλέπω κάποιον να ψωνίζει κρέας υποθέτω ότι του αρέσει το κρέας. Έτσι κι όταν βλέπω κάποιον να παίρνει ομήρους και να κυκλοφορεί με βαρύ οπλισμό δεν μου κάνει και για ο πιο ειρηνικός άνθρωπος στον κόσμο.
Η κοινωνία που περιγράφεις είναι ιδανική αλλά δυστυχώς ουτοπική.
Ξεχνάς επίσης ότι για να φτάσουμε να έχουμε τέτοιους άνθρωπους στη κοινωνία που δεν χρειάζονται τους νόμους το πετύχαμε με τη βοήθεια των νόμων που ορίζουν πολλά όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση,περίθαλψη,ελευθερία λόγου και άλλα.
Οι άνθρωποι που ειναι στην εξουσία δεν ήταν θέμα της συζήτησης. Το τι λέω όμως και τι πιστεύω για αυτούς είναι δικό μου θέμα και ευτυχώς υπάρχουν οι νόμοι για να με προστατεύουν από ανθρώπους σαν τον Ρωμανό που πιστεύει ότι η άποψη του είναι η σωστή και πρέπει να τη ασπαστούμε όλοι.
Τέλος μου κάνει εντύπωση πόσο χαλαρά βλέπεις το ότι ένας άνθρωπος ήταν όμηρος και οτι κάποιοι κάνανε ένοπλη ληστεία. Δεν έγινε και τιποτα δεν πέθανε κανείς όλα καλά. Αν εγώ οδηγώ ένα αυτοκίνητο μεθυσμένος και τρέχοντας με διακόσια αν δε σκοτώσω κανένα σημαίνει πως σέβομαι την ανθρώπινη ζωή. Πρέπει να πεθάνει κάποιος πρώτα και μετά να υποθέσω.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • μία μέρα πριν
ναι για να φτάσουμε να έχουμε τέτοιους άνθρωπους στη κοινωνία που δεν χρειάζονται τους νόμους το πετύχαμε με τη βοήθεια των νόμων…
κι’ άμα θες να μη κλάνεις, τρώγε φασολάδα
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • μία μέρα πριν
και για να το τελειώνουμε γιατί κατά πως φαίνεται δεν υπάρχει καμιά περίπτωαη να απαντήσεις σε αυτό που σε ρωτάω, γιατί θα αποδειχτεί σε όλο της το μέγεθος η ανοησία της άποψης σου περί της ασυνέπειας όσων δηλώνουν εχθροί των νόμων και ταυτόχρονα κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους, εκείνων που θα είχαν και στην κοινωνία που θέλουν, γύρω σου υπάρχουν παρά πολλοί που δεν έχουν ανάγκη κανένα νόμο, για να μην σκοτώνουν και να μη βιάζουν να μην κλέβουν και να μη ρημάζουν τις ζωές των άλλων (οπως κάνουν αυτοί που έχουν την εξουσία, αλλά γι’ αυτούς δεν βγάζεις κιχ) και που θα έκαναν τα ίδια σωστά και ανθρώπινα με τα σωστά και ανθρώπινα που κάνουν τώρα είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν νόμοι. Αν η κοινωνία αποτελούνταν στην πλειοψηφία της από τέτοιους ανθρώπους δεν θα υπήρχε καμια αναγκαιότητα για νόμους και άρα ακόμα κι’ αν υπήρχαν νόμοι σε μια τέτοια κοινωνία, θα ήταν διακοσμητικοί. Υπό αυτή την έννοια αυτοί οι άνθρωποι είναι εχθροί όλων των νόμων, θεωρείς αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη κανένα νόμο για να σέβονται την ζωή και την ελευθερία των άλλων, εγκληματίες (έστω και εν δυνάμει);
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • μία μέρα πριν
Ξέχασα ότι παίρνει και ομήρους
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Vassilis portocalis • μία μέρα πριν
Μήπως ξέρεις αν τον ευχαρίστησε ο εισαγγελέας που ήταν τόσο καλός και δεν σκότωσε κανένα αν και θα μπορούσε όπως έχεις τονίσει πολλές φορές
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • μία μέρα πριν
Δεν σε ρώτησα αν θεωρείς πιθανό να παραβεί τους νόμους που αναφέρω, άλλο σε ρώτησα:
Αν με δεδομένο ότι οι νόμοι απαγορεύουν το βιασμό και την δολοφονία, θεωρείς ασυνεπή κάποιον που δηλώνει εχθρός όλων των νόμων και δεν έχει βιάσει ούτε καν έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά ούτε του έχει περάσει από το μυαλό να βιάσει ή να παρενοχλήσει ούτε έχει σκοτώσει ούτε θέλησε ποτέ του να σκοτώσει, αυτό σε ρωτάω αν τον θεωρείς ασυνεπή.

Υ.Γ. Είναι πολύ πιο πιθανό να βιάσει και να σκοτώσει κάποιος που δεν το κάνει από το φόβο της νομικής τιμωρίας, αν δεν κινδυνεύει να μπει φυλακή, παρά κάποιος που δηλώνει εχθρός όλων των νόμων και δεν έχει ανάγκη κανένα νόμο για να μη βιάζει και να μη σκοτώνει.
Και για πες μας πόσους ξέρεις που να δηλώνουν σε πολιτικό επίπεδο εχθροί όλων των νόμων και να έχουν βιάσει ή να έχουν σκοτώσει;
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis Vassilis • 2 μέρες πριν
Αλλά ας είναι, μη σε σνομπάρω κιόλας, πες ότι διατύπωσα λάθος την ερώτηση. Την ξαναδιατυπώνω λοιπόν: σε ποιά δήλωση του ή σε ποιό κείμενο του αμφισβητεί ο Ρωμανός ή οποιοσδήποτε που δεν γουστάρει τον καπιταλισμό, το δικαίωμα κάποιου φυλακισμένου να σπουδάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο ή το διακαίωμα του να παίρνει άδειες για οποιονδήποτε λόγο;
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
γιώργος • 4 μέρες πριν
ξεφτιλίκια…Όποτε μας συμφέρει κρατιόμαστε απο τους νόμους και τα αρχίδια των δικηγόρων μας και όποτε δεν μας συμφέρει το παίζουμε επαναστάτες.
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
σοφος • 4 μέρες πριν
Αντε ψωφα που διαμαρτυρεσαι αναρχοαπλυτε τρομοκρατη εκει να σαπισεις στη φυλακη
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
M1cM4c salut moi le platan • 3 μέρες πριν
Γιατί όταν κλάνει ένας αριστερός, όλοι φωνάζουν πως κάνει επανάσταση?

Ρητορική η ερώτηση.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
portocalis M1cM4c salut moi le platan • 3 μέρες πριν
δηλαδή ο Ρωμανός έφαγε τόσα χρόνια φυλακή επειδή έκλασε. Οπότε αν τα πρωτοπαλλήκαρα της χα καταδικαστούν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κάτι παρόμοιο με ηθική αυτουργία) η οποία βαρύνεται με δύο δολοφονίες (Φύσσα, Λουγκμαν) και πανω από δέκα απόπειρες ανθρωποκτονίας, πόσα χρόνια θα πρέπει να φάνε για μην θεωρηθούν τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος;
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Φοροθετικός M1cM4c salut moi le platan • 3 μέρες πριν
Γιατί όταν κλάνει ο ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ, όλοι φωνάζουν ΕΓΕΡΘΗΤΩ?
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
George M • 3 μέρες πριν
Αυτό το παιδί έχει πιθανότατα να προσφέρει πολύπερισσότερα σε αυτή χώρα από αυτούς που προσπαθούν να καθορίσουν την τύχη του…..
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
αγουροξυπνημενος λοβερδος George M • 3 μέρες πριν
Πράγματι, κι άλλους ακρωτιριασμους και ληστείες…
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
M1cM4c salut moi le platan George M • 3 μέρες πριν
Τι παιδί και παιδί….
1. Δεν είναι νεκρός (συνήθως λέμε «παιδί» για τους ενήλικες νεκρούς νεαρής ηλικίας)!!!
2. Είναι ενήλικας
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
αγουροξυπνημενος λοβερδος • 3 μέρες πριν
Προς Enas Kapoios
1) Στην Ελλάδα της σήμερον δεν υπάρχει αντισυστημικο πανεπιστήμιο, όπως αποδεικνυεται από ένα σωρό πράγματα και κυρίως από την εκλογή των διδασκόντων και τον τρόπο δράσης των κομματικών νεολαιών.
2) Ο πελάτης σας είναι τόσο θρασύδειλος ώστε δεν διστάζει να στοχεύσει στην ζωή ή στην σωματική ακεραιότητα αθώων, κυρίως συνομηλίκων του ,(με τις γνωστές ντουφεκαλευριες στο Μωλλ) για λόγους και μόνον εντυπωσιασμού. Παρά ταύτα, ας μη παραβλέπεται, οτι ο νεαρός είναι έγκλειστος ως ληστής, σε αντίθεση με κάποιους από μας που μπήκαμε μέσα επι χούνταςεπειδή δηλωναμε ανοιχτα δημοκράτες και ΟΧΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ. Συνεπώς δεν υπάρχει κοινός τόπος μεταξύ των δύο περιπτώσεων.
Θα γνωρίζετε, είμαι βέβαιος, ότι για τον μη γιαλαντζι αναρχικό είναι απορριπτέα οποιαδήποτε έκφανση οργανωμένου συτημικου εγκαθιδρυματος, του σημερινού πανεπιστημίου μη εξαιρουμένου.Αυτά.-
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Πολίτης • 3 μέρες πριν
Απλώς ακολουθεί τις οδηγίες των ακριβοπληρωμένων δικηγόρων του. Ξερει ότι ως μεγαλοαστός θα ευνοηθεί κάποια στιγμή από το σύστημα που τόσο κατηγορεί. Οι ληστείες τραπεζών δεν είναι επαναστατική πράξη γιατί πολύ απλά οι τράπεζες δεν παθαίνουν ζημιά από μια ληστεία.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
jimmy • 3 μέρες πριν
Πληροφοριακα να ξερετε πως η απεργια πεινας που κανουν ολοι αυτοι οι ψευτοεπαναστατες ειναι οτι απλα δεν τρωνε απο το συσσιτιο της φυλακης αλλα πλακωνονται στα σαντουιτς και τα κρουασαν στο κυλικειο.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Πανος • 3 μέρες πριν
H συζητηση ειναι πολυ κλο-κλο κι απο αυγο τιποτα. Η δικαιοσυνη απεφανθη οτι ειναι ληστης τραπεζας, αλλωστε σε μια δημοκρατια (με ολα τα στραβα της οπως η Ελληνικη) ποινικοποιουνται οι πραξεις κι οχι οι αποψεις. Ενα το κρατουμενο. Ο Μαζιωτης π.χ σε αντιδιαστολη ειχε προβει σε τρομοκρατικες πραξεις για αυτο και καταδικαστηκε αναλογα.
Απο εκει και περα εφοσον πετυχε στις πανελληνιες και ο νομος προβλεπει οτι μπορει να παρακολουθησει μαθηματα, με τους αναλογους βεβαια κανονες ασφαλειας περι καταδικου, πρεπει να μπορει να το κανει. Τοσο απλα και καθαρα….
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Giannis Srps • 2 μέρες πριν
Ο Ρωμανός και κάθε γόνος αστικής οικογένειας με πολλά χρήματα για να ζήσει μια άνετη και πολυτελής ζωή, όταν ασκούν επαναστατική δράση, ένα πράγμα έχουν μόνο να κερδίσουν: τις χειροπέδες τους.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
οκίμωνας οκουλούρης Giannis Srps • 2 μέρες πριν
Μήπως θα μπορούσατε να το ξαναγράψετε στα ελληνικά για να καταλάβουμε τι θέλετε να πείτε;
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Giannis Srps οκίμωνας οκουλούρης • 2 μέρες πριν
Είστε ειρωνικός και δεν ξέρω γιατί.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Γ__ΝΝ_Σ • 2 μέρες πριν
διατροφικες συνηθειες σε χωρα της βαλκανικης:
οι αριστεροι, διεκδικωντας, προχωρουν σε απεργια πεινας.
οι δεξιοι (ακροδεξιοι), τρωνε τους υπαρχηγους τους, η,
δινουν στο πιατο (καρφωνουν), γνωστους και φιλους.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Manos • 2 μέρες πριν
Το τι είναι επαναστατικό ή όχι… Το δέιχνει ΜΟΝΟ ο χρόνος. Οποιαδήποτε κίνηση είτε μελετημένη, είτε από αντίδραση, γίνει από κάποιον και τη θεωρεί ο ίδιος μια αυτοθυσία για να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ οι υπόλοιποι ή να εμπνευστούν… ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ τον γράψουν ολοι στα @@ τους, αλλά κι αυτοί που υποτίθεται τον θαύμασαν γι αυτό που έκανε, απλά ποστάρουν σχόλια… ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι το επίπεδο επανάστασης ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ σε ένα ΣΧΟΛΙΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Ο πιτσιρίκος ζει ένα δικό του παραμύθι και δυστυχώς λερώνει ΑΚΟΜΑ παραπάνω την ιδέα της αναρχίας. ΟΛΑ θέλουν τον χρόνο τους και όταν χρησιμοποιείς βια η οποία είναι «στείρα» αλλά και προσπαθείς να «βιάσεις» τον χρόνο, τότε το μόνο που καταφέρνεις είναι να «κουβαλήσεις» ξανά το παρελθόν στο μέλλον.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›

Εικόνα προφίλ
eftharsis • 2 μέρες πριν
Μου έχουνε κάψει τον εγκέφαλο μερικοί που σχολιάζουν. Τελικά το πρόβλημα ποιο είναι ωρε παλικάρια; Αν είναι επαναστάτης ή τρομοκράτης; Αν είναι συστημικός ή αντισυστημικός; Αν η ληστεία είναι επαναστατική πράξη ή εγκληματική;
Τρομοκράτη δεν τον λες, γιατί πολύ απλά δεν έκανε καμία ενέργεια που να χαρακτηρίζεται τρομοκρατική.
Επαναστάτης τώρα, δεν ξέρω. Σίγουρα το λέει η περδικούλα του, αν δεν βιαζότανε και περίμενε να ωριμάσει λίγο πρώτα σίγουρα θα ήταν και πολύ δυνατός μάλιστα. Με την βιασύνη και την επιπολαιότητα της ηλικίας, κάπου το χάνει λίγο.
Συστημικόί είμαστε όλοι, θέλοντας και μη. Όποιος νομίζει ότι είναι αντισυτημικός βαυκαλίζεται. Και δικαίωμά του στην τελική να αυτοαποκαλείται όπως θέλει αλλά δεν νομίζω ότι ισχύει. Αλλά και το παλικαράκι που ζητάει να του δοθούν τα δικαιώματα του, που ορίζονται από τον νόμο, και πάρα πολύ καλά κάνει, επιλέγει ένα συτημικό τρόπο διαμαρτυρίας. (Έκανε αιτήσεις, δεν εισακούστηκαν, διαμαρτυρήθηκε, τον έγραψαν, πήγε στην απεργία πείνας)

Όσο για την ληστεία, είναι μία πράξη και όπως όλες οι πράξεις εξαρτιούνται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από το κίνητρο. Για παράδειγμα ένας που χορεύει γυμνός στο δρόμο και ένας που χορεύει γυμνός στη βουλή. Ο πρώτος είναι επιδειξίας και ο δεύτερος ακτιβιστής. Τα παλικαράκια δεν είχανε οικονομικό κίνητρο είχαν ιδεολογικό. Η πράξη αυτή καθεαυτή ήταν ο σκοπός τους και όχι να βγάλουνε λεφτά. Αν ήταν τα λεφτά θα τους είχαν γαζώσει τους αστυνομικούς που τους καταδιώκανε, για να μείνουν ελεύθεροι να φάνε τα λεφτά που κλέψανε.
Προσωπικά πιστεύω ότι αν αυτοί νομίζανε ότι έκαναν κάτι στις τράπεζες, χαζομάρα τους. Η τράπεζες τα λεφτά τα έχουν ασφαλισμένα και δεν χάνουν φράγκο από ληστείες, οπότε μία τρύπα στο νερό είναι η ληστεία σαν επαναστατική πράξη.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
ΛΕΩΝ • 2 μέρες πριν
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΜΙΚΡΕ (μεγάλε).
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›

Αρέσει σε %d bloggers: