Πολυπολιτισμικότητα και άλλα παραμύθια

http://www.protagon.gr/
– Γιατί μαμά πετάνε πέτρες αυτοί οι άνθρωποι στο πάρκο;
– Μη σε νοιάζει κοριτσάκι μου, λιθοβολούν μια κυρία που έφυγε από τον άντρα της. Έχουν τον δικό τους πολιτισμό, μην τους παρεξηγείς.
Αυτό είναι πολυπολιτισμικότητα. Να συνυπάρχουν διαφορετικοί κώδικες «αξιών» στην ίδια γειτονιά, στην ίδια πολυκατοικία. Κι ο ένας να λειτουργεί παράλληλα με τον άλλον. Δεν είναι να πηγαίνεις για φαγητό πότε σε κινέζικο και πότε σε μεξικάνικο. Υπάρχει ένα μέρος στη γη που κάτι τέτοιο να συμβαίνει; ΠΟΥΘΕΝΑ! Υπήρξε; ΠΟΤΕ! Πολυφυλετικότητα, ναι. Δηλαδή να συμβιώνουν άνθρωποι διαφορετικής φυλετικής καταγωγής, οι οποίοι όμως έχουν υιοθετήσει ΕΝΑΝ πολιτισμό: κοινές βασικές αξίες.
Και για να μιλάμε συγκεκριμένα: μια αξία του δυτικού πολιτισμού είναι ότι οι γυναίκες είναι ισότιμες με τους άντρες. Ναι, την κατέκτησε δύσκολα, μετά από πολύ αίμα, πολλές Υπατίες και πολλές «μάγισσες» στην πυρά. Αλλά την κατέκτησε. Τέλος.
Μια άλλη αξία είναι η ελευθερία του λόγου. Το γνωστό: «διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες», είτε το είπε ο Βολταίρος είτε όχι.
Να πούμε κι άλλες; Τα ατομικά δικαιώματα, η ανεξιθρησκία, η ανεκτικότητα στο διαφορετικό, η οικονομική ελευθερία. Και πάνω απ’ όλα: η δυνατότητα μιας κοινωνίας να εξελίσσεται, να επινοεί το μελλοντικό της πρόσωπο.
Για να προφτάσω τους ηλίθιους που κάνουν πάντα τα ίδια «προκάτ» σχόλια: και «σε μας» υπάρχουν χούντες, λογοκρισίες, τραμπουκισμοί, θεούσες, φανατικοί, δικτάτορες, ολοκαυτώματα, άντρες που δέρνουν τις γυναίκες τους, παιδόφιλοι, αιμομίκτες, δολοφόνοι. Αλλά θεωρούνται παραβάτες των κοινών μας αξιών και τιμωρούνται. Κι αν ένας φανατικός ιερωμένος αρχίσει τα ρατσιστικά κηρύγματα από άμβωνος, αντιμετωπίζεται ως κωμική φιγούρα, υλικό για τους «Ράδιο Αρβύλα» και για καλαμπούρια στα social media.
Ποιες από αυτές τις αξίες του δυτικού πολιτισμού έχει το Ισλάμ; Καμία! Μπορεί να συνυπάρξει με τον δυτικό πολιτισμό;
Ας μη βιαστούμε να απαντήσουμε, πριν κατανοήσουμε ένα θεμελιώδες λάθος στη σύγκριση Χριστιανισμού και Ισλάμ. Δεν πρόκειται μόνο για σύγκριση θρησκειών. Όλες οι θρησκείες, μηδεμιάς εξαιρουμένης, δεν περιορίσθηκαν στη διαχείριση του Επέκεινα. Δεν έμειναν στην προσέγγιση των φιλοσοφικών ερωτημάτων της ζωής και στις όποιες εξηγήσεις αποπειράθηκαν να δώσουν οι ιδρυτές ή οι απόστολοί τους. Επεκτάθηκαν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Θέσπισαν κανόνες δικαίου, ακόμα και υγιεινής. Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, γυναίκα που έχει περίοδο είναι ακάθαρτη. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη ο άνδρας είναι η κεφαλή της γυναικός και οι προγαμιαίες σχέσεις είναι πορνεία, όπως πορνεία είναι και το εντός του γάμου «παρά φύσιν» σεξ. (Όλες οι θρησκείες δαιμονοποίησαν τις ηδονές, γιατί αντιλήφθηκαν την απειλή από την απελευθερωτική τους επίδραση.) Και καθώς κάθε θρησκεία, για να ισχυροποιήσει τις θέσεις της, επικαλείται θεοπνευστία, εγκλωβίζεται σ’ αυτήν. Το θεόπνευστο είναι και τέλειο, δηλαδή τελικό, δεν μπορείς να το αλλάξεις!
Όμως η ζωή προχωράει. Το πλαίσιο ζωής που ίσχυε πριν 2000 χρόνια στην Ιουδαία σήμερα είναι ξεπερασμένο. Όπως είναι ξεπερασμένο και το πλαίσιο ζωής που ίσχυε πριν 1400 χρόνια στην αραβική έρημο όταν ο Αμπού αλ Κασίμ Μουχαμάντ ιμπν Αμπνταλλάχ αλ Χασιμί αλ Κουρασί (για τους φίλους, Μωάμεθ) «λανσάρισε» το Ισλάμ.
Ο δυτικός πολιτισμός μπορεί να άργησε, αλλά το κατάλαβε. Και περιόρισε τη θρησκεία στις εκκλησίες. Ακόμα και η ίδια η θρησκεία, αντιλαμβανόμενη τον αναχρονισμό των δογμάτων της, κάνει τα στραβά μάτια και παντρεύει μια εγκυμονούσα νυφούλα μολονότι αυταπόδεικτα «επόρνευσε». Μπορεί ο Πάπας να κατακρίνει ακόμα την αντισύλληψη, αλλά κανένας δεν απαγορεύει τα προφυλακτικά. Μπορεί κάποια παραθρησκευτική οργάνωση να τυπώσει ένα βιβλιάριο για τις «αμαρτίες του στόματος και των ματιών» αλλά ούτε της περνάει από το μυαλό να προτείνει νομοθεσία που να τιμωρεί τους αμαρτωλούς. Όσο κι αν στην Ελλάδα η θρησκεία επηρεάζει ακόμα την κοσμική εξουσία μερικές φορές με τρόπο απαράδεκτο για δυτικό κράτος, όσο κι αν φανατίλες διαδηλώνουν έξω από θέατρα με «ασεβή έργα», κανένας δεν αποκεφαλίζεται σε δημόσια θέα γιατί είναι άπιστος, καμία γυναίκα δεν μαστιγώνεται γιατί κυκλοφορεί ασυνόδευτη, κανένα νήπιο δεν υφίσταται κλειτοριδεκτομή.
Στη Δύση, το υπόγειο, για αιώνες, ρεύμα ορθολογισμού και αμφισβήτησης κάθε αυθεντίας (πολιτικής, θρησκευτικής, επιστημονικής), που πήγαζε από την παρακαταθήκη του ελληνορωμαϊκού πνεύματος, τελικά παρέσυρε και κατακρήμνισε τη μεσαιωνική θρησκευτική βαρβαρότητα. Αυτή την υπέρβαση, το Ισλάμ δεν την κατάφερε ποτέ. Χωρίς πολιτισμική ταυτότητα πριν τον Μωάμεθ, χωρίς κάποια Αντιγόνη που να αντιτίθεται ανοιχτά στους νόμους,, με αποκλεισμένο εντελώς το ένα φύλο από κάθε παραγωγή (πλην της τεκνοποιίας) καθηλώθηκε στο πλαίσιο της ζωής του 600 μ.Χ. Βόλευε κιόλας, διότι μια αυταρχική μισαλλόδοξη θρησκεία είναι μια χαρά συνεταιράκι μιας αντίστοιχα αυταρχικής επεκτατικής εξουσίας. Ακόμα και η φωτεινή περίοδος των Φατιμιδών δεν μπόρεσε να διαρκέσει: την έσβησε με συνοπτικές διαδικασίες ο Σαλαντίν που επανέφερε τη σουνιτική ορθοδοξία.
Έτσι, σήμερα, ο Χριστιανισμός δεν μπορεί να συγκριθεί με το Ισλάμ, διότι πρόκειται για ανόμοια πράγματα. Ο Χριστιανισμός πλέον είναι μόνο θρησκεία, μόνο για όσους πιστεύουν, και με όποιον τρόπο (ουσιαστικό ή εντελώς τυπικό) επιλέγουν να το κάνουν. Οι άλλες του βλέψεις έχουν αδρανοποιηθεί. Το Ισλάμ εξακολουθεί να είναι καθολικός τρόπος ζωής και, φυσικά, νομοθεσία.
Βέβαια, δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι το ίδιο. Υπάρχουν μουσουλμάνοι στη Σερβία, στην Ευρωπαϊκή Τουρκία, στον Λίβανο, στην Περσία, στη Μαλαισία, στα Εμιράτα, στην Αίγυπτο, που είναι έως και άθεοι. Αλλά είναι η μειονότητα. Σε κάποιες χώρες είναι μια απελπιστικά ολιγάριθμη και διωκόμενη μειονότητα. Αντιθέτως, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μουσουλμάνων σε όλον τον κόσμο που έχουν υιοθετήσει στην καθημερινή τους συμπεριφορά ό,τι πιο αποκρουστικό και απάνθρωπο μπορεί να φανταστεί ο νους. Το είδαμε στους Ταλιμπάν, στην Αλ-Κάιντα, στην Τσετσενία, στην Υεμένη, το βλέπουμε τώρα και στη Συρία με το ισλαμικό χαλιφάτο. Ποιος είναι ο στόχος τους; Ποτέ δεν τον έκρυψαν. Η εξαφάνιση του δυτικού πολιτισμού! Αν ο Χριστιανισμός, του «αγαπάτε τους εχθρούς σας» και του «μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν, παραιτού» έφτασε να οργανώνει σταυροφορίες και δημόσιες εκτελέσεις στην πυρά, τι περιμένεις να κάνει το Ισλάμ στο οποίο το ίδιο το δόγμα επιτάσσει την εξάπλωση της θρησκείας με το σπαθί;
Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα της συνύπαρξης δυτικού κόσμου και Ισλάμ εξαρτάται από το είδος του Ισλάμ για το οποίο μιλάμε. Αν αναφερόμαστε στη μειοψηφούσα εκδοχή του που έχει, όπως και ο Χριστιανισμός, αυτοπεριορισθεί στη σωτηρία της ψυχής και σε μερικά τελετουργικά μια φορά τον χρόνο, η απάντηση είναι προφανώς, ναι, μπορούν να συνυπάρξουν.
Αν όμως μιλάμε για τις ορδές των κτηνών που σφάζουν αθώους βιντεοσκοπώντας την «τελετή» με τα κινητά, η απάντηση είναι ΠΟΤΕ και ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο όλοι αυτοί να εκσυγχρονισθούν. Όταν έχεις τον μισό σου πληθυσμό σε αχρηστία και πολεμάς τις τεχνολογικές εξελίξεις δεν έχεις μέλλον. Είσαι καταδικασμένος εσαεί στη φτώχεια και στην υπανάπτυξη. Η απόσταση ανάμεσα στη Δύση και στο φανατικό Ισλάμ όλο και θα διευρύνεται. Και επειδή κανένας φανατικός δεν αποδέχεται ότι ο φανατισμός του είναι η αιτία της δυστυχίας του, θα ψάχνει τον εχθρό στο πρόσωπο του άλλου: του μισητού (από την εποχή των σταυροφοριών) δυτικού κόσμου.

Μη βιαστείτε να πείτε «δεν με αφορά». Οι τρομοκράτες των δίδυμων πύργων, στη Γερμανία και στην Αμερική ζούσαν. Στην Ευρώπη στρατολογούν οι τζιχαντιστές τους νέους «μάρτυρες του Αλλάχ». Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία Γαλλίας, Βελγίου και Γερμανίας, τουλάχιστον 3.000 ευρωπαίοι πολίτες, μουσουλμάνοι με ευρωπαϊκές ταυτότητες, πολεμούν αυτή τη στιγμή στη Συρία ενταγμένοι στις τάξεις των τζιχαντιστών. Ήδη 14 Γάλλοι εθελοντές ισλαμιστές έχουν σκοτωθεί. Ξέρουμε πόσοι έχουν πάει από την Ελλάδα;
Αν και όταν επιστρέψουν όλοι αυτοί, μετά την «εκπαίδευση» σε αποκεφαλισμούς, βασανισμούς, μαζικές εκτελέσεις, ορκισμένοι στην επικράτηση του Ισλάμ μέσω της εξόντωσης των αντιπάλων του, πόσο εύκολο είναι, νομίζετε, να επανενταχθούν στις δυτικές αξίες του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας; Ή μήπως δεν ανήκαν ποτέ εκεί;
Οι δυτικές αξίες βασίζονται σε μια αυταπάτη: θεωρούν αυτονόητο ότι ο άλλος τις αποδέχεται. Η ζωή αυτό το διαψεύδει. Εκατοντάδες χιλιάδες κλειτοριδεκτομές γίνονται παράνομα κάθε χρόνο στην Ευρώπη από μουσουλμάνους γιατρούς ή εμπειρικές «ξυραφίστριες». Εκατομμύρια μουσουλμάνες γυναίκες υφίστανται σωματική ή ψυχική βία καθημερινά αλλά δεν το καταγγέλλουν γιατί τα αντίποινα της φυλής τους θα είναι πολύ χειρότερα.

Θα ήταν αντίθετος στα ανθρώπινα δικαιώματα ένας νόμος που θα υποχρέωνε όλα τα κορίτσια μουσουλμανικών οικογενειών να εξετάζονται από την ημέρα της γέννησής τους μέχρι την ενηλικίωσή τους, κάθε χρόνο από γυναικολόγο μη μουσουλμάνο και σε περίπτωση κλειτοριδεκτομής οι γονείς να απελαύνονται πάραυτα, το δε παιδί να δίδεται για υιοθεσία;

Θα ήταν υπερβολικό αν οι χώρες προέλευσης των Ευρωπαίων τζιχαντιστών απαγόρευαν την επιστροφή τους στην «πατρίδα»;

Θα ήταν έλλειψη ανεκτικότητας στον πολιτισμό των άλλων αν θεωρούνταν όλοι οι γάμοι ανηλίκων άκυροι;

Κι επειδή υπάρχει μια ανησυχητικά μεγάλη μερίδα «επαγγελματιών της μονομερούς ανθρωπιστικής ευαισθησίας», που ζυγίζουν βαριά τα δικαιώματα των μουσουλμάνων αλλά πανάλαφρα όλων των υπολοίπων, σπεύδω να διευκρινίσω για πολλοστή φορά ότι το ίδιο με ενοχλεί ο φανατικός είτε είναι χριστιανός, είτε κομφουκιανός, είτε πιστός του ιπτάμενου μακαρονοτέρατος. Αλλά δεν θα παλεύω να εξαφανίσω τα όποια σταγονίδια του χριστιανικού μεσαίωνα υπάρχουν ακόμα ως εκνέφωμα κι εσύ να μου μπάζεις όλον τον Νείλο του μουσουλμανικού μεσαίωνα από την πίσω πόρτα, δήθεν στο όνομα του σεβασμού της «διαφορετικότητας»! Δεν θα γράφουμε ολοσέλιδα για τον Πειραιώς και τον Καλαβρύτων κι ούτε μονόστηλο για τον μουφτή που λέει τα ίδια και χειρότερα! Καταγγέλλουμε -και πολύ καλά κάνουμε- το χαστούκι που θα ρίξει ο νταής Ευρωπαίος στη γυναίκα του, αλλά σφυρίζουμε αδιάφορα όταν μαστιγώνουν ή εκτελούν κορίτσια γιατί απλώς θέλησαν να πάνε στο σχολείο;
Ο δυτικός κόσμος και κυρίως η αμερικανική πολιτική έκανε στον χειρισμό του φανατικού ισλαμισμού τερατώδη, ασυγχώρητα λάθη. Πρώτα, τους εξόπλισε και τους εκπαίδευσε ως αντίβαρο στην πάλαι ποτέ σοβιετική επιρροή. Πόση ανοησία! Πόση κοντόφθαλμη αντίληψη! Ακόμα και τώρα, συνεχίζει να τους εξοπλίζει για να εγκαταστήσει δήθεν τη δημοκρατία σε μια περιοχή του κόσμου που ποτέ δεν τη γνώρισε κι ούτε μπορεί να τη χειριστεί, την ίδια στιγμή που εφαρμόζει τη σαρία κι ονειρεύεται θεοκρατικό χαλιφάτο! Κι ως επιστέγασμα, διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων με το απεχθές προπύργιο του ισλαμικού μεσαίωνα, τη Σαουδική Αραβία, η οποία χρηματοδοτεί τους περισσότερους τζιχαντιστές.

Επιπλέον, το απίστευτο: επέτρεψε, στο εσωτερικό της ίδιας της Ευρώπης, να βρουν εύφορο έδαφος όλα τα άνθη του κακού που ετοιμάζονται να χτυπήσουν την οικογένεια που τους φιλοξενεί.
Αυτή η δυτική εθελοτυφλία πρέπει να σταματήσει το ταχύτερο! Στα πεδία μάχης των φανατικών δεν έχουν θέση οι καλοί τρόποι, αλλά ο στρατός. Μέσω ΟΗΕ ή μέσω ΝΑΤΟ, μικρή σημασία έχει. Η ουσία είναι να ηττηθούν και να εξουδετερωθούν. Αν δεν γίνει αυτό τώρα, που τα πράγματα είναι ακόμα ελεγχόμενα, θα γίνει όταν οι τζιχαντιστές θα έχουν δυναμώσει τόσο που θα επιβάλουν αυτοί τους όρους της σύγκρουσης.
Στην ίδια την Ευρώπη, έστω και αργά, μερικά πράγματα πρέπει να λεχθούν όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται:
Θες να ζήσεις μαζί μας; Όχι μόνο θα σεβαστείς τις αξίες μας, αλλά θα τις υιοθετήσεις! Δεν θα παραιτηθείς από το μαστίγωμα του ομοφυλόφιλου επειδή φοβάσαι μη σε πιάσουν, αλλά επειδή αποδέχεσαι πως ο καθένας κάνει κουμάντο στο σώμα του και σε κανέναν άλλον δεν πέφτει λόγος. Θα καταλάβεις ότι εμείς δεν έχουμε όρια όταν σατιρίζουμε, ακόμα και τον Θεό μας. Άρα μπορούμε να το κάνουμε και με τον δικό σου. Θα παρακολουθήσεις οπωσδήποτε «τη ζωή του Μπράιαν» και θα τη σκεφτείς σε μουσουλμανική εκδοχή. Αν το βρεις ευφυές, μείνε. Αν γίνεις έξαλλος με την ασέβεια, συγγνώμη αλλά δεν κάνεις για την Ευρώπη. Όχι, εμείς δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να σεβαστούμε τις δικές σου παλαιολιθικές «αρχές». Θα είχαμε, αν ερχόμασταν να μείνουμε στην πατρίδα σου. Εσύ όμως ήρθες εδώ. Δεν σου λέω ότι είμαστε ανώτεροι ή κατώτεροι διότι δεν υπάρχει ένας εξωτερικός κριτής για να αποφασίσει. Είμαστε όμως διαφορετικοί. Εδώ έτσι ζούμε. Αν σ’ αρέσει. Αν δεν σ’ αρέσει, υπάρχει και εισιτήριο αναχώρησης. Αν επιμένεις να μην το βγάζεις υπάρχει και η απέλαση. Και στο αεροπλάνο της επιστροφής στην ιερή γη του Αλλάχ, καθώς θα διαβάζεις το πρόγραμμα δημοσίων θεαμάτων της αγαπημένης σου πατρίδας (απαγχονισμοί, αποκεφαλισμοί, ακρωτηριασμοί, μαστιγώσεις…) θα έχεις όλον τον χρόνο να σκεφτείς πώς θα σου φαινόταν η πολυπολιτισμικότητα στην κεντρική λεωφόρο του Ριάντ: ζευγάρια εφήβων να περπατούν και να φιλιούνται στο στόμα -τα κορίτσια με τις κοντές φουστίτσες και τις μπλούζες με τα τιραντάκια χωρίς σουτιέν που φοράν το καλοκαίρι στο Παρίσι, στη Ρώμη, στην Αθήνα.
Δεν θα το δεχόσουν ποτέ, ε; Ούτε εμείς εσένα.
*Ο Θάνος Τζήμερος είναι Πρόεδρος στη “Δημιουργία, ξανά” και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ:

Ο/Η αφελής έγραψε:
(πριν 1 ημέρα)
Τώρα που είδες τον αποκεφαλισμό ενός δυτικού στο σαλόνι σου, τί δεν καταλαβες ακριβώς απο το άρθρο?
1
0
182 Ο/Η Παντελής έγραψε:
(πριν 10 ημέρες)
Ο Ελληνας και γενικότερα ο Δυτικός-χριστιανός δεν θα μπορέσει ποτέ να κατανοήσει το Ισλάμ. Για το λόγο αυτό και διαβάζω τόσα σχόλια που συγκρίνουν κάποιους χριστιανούς ψυχοπαθείς ή εγκληματίες με τους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου ή λένε για καποιους μουσουλμάνους που κατακρίνουν την πράξη αυτή. Ο λόγος είναι ότι δεν γνωρίζουν πως στο Ισλάμ υπάρχουν 8 σχολές σκέψεις κατοχυρωμένες από μια δικιά τους «οικουμενική σύνοδο». Αυτές είναι οι «Hanafi, Maliki,Shafi’i, Hanbali,Zahiri, Zaidi,Ja’fari,Ibadi».Υπήρχε και η Jariri που ήταν και η πιο μετριοπαθής και αναγνώριζε στις γυναίκες ίσα δικαιώματα…αλλά στην πορεία εγκαταλήφθηκε. Ίσως να έχει και αυτό την αξία του για το πως σκέφτονται. Αυτές λοιπόν οι σχολές σκέψεις του Ισλάμ, κάποια από τις οποίες ακολουθεί ο εκάστοτε μουσουλμάνος, καθορίζουν σε κάθε επίπεδο όλο τον βίο του. Από τον τομέα της υγιεινής και των σεξουαλικών σχέσεων έως τις οικονομικές του συνδιαλλαγές και τις τιμωρίες που επιβάλλονται στους παραβάτες της Σαρία.Άλλη σχολή σκέψης είναι πιο μετριοπαθής και άλλη περισσότερο ακραία. Ακριβώς αυτό είναι που λέει ο Τζήμερος ότι το Ισλάμ στους μουσουλμάνους δεν είναι απλά η θρησκεία τους αλλά ο ίδιος ο τρόπος ζωής τους. Το να ζητήσεις από έναν πιστό μουσουλμάνο να απορρίψει αυτόν τον τρόπο ζωής και να ακολουθήσει τον δυτικό, με τους νόμους του, τις κοινωνικές του σχέσεις, τα πολιτισμικά και πολιτικά χαρακτηριστικά του, είναι σαν να του λες ότι σε αναγκάζω να παύσεις να είσαι μουσουλμάνος. Και αυτό ακριβώς είναι που λέει στο τέλος ο Τζήμερος. Θέλεις κύριε να μπεις σε αυτό το κοινωνικό σύνολο που λέγεται δυτική κοινωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά; Μπες αλλά να ξέρεις ότι πλέον λειτουργείς έτσι και όχι σαν μουσουλμάνος. Το Ισλάμ πλέον για εσένα θα περιορίζεται στο να κάνεις την προσευχή σου 5 φορές την μέρα και να κάνεις το ραμαζάνι σου όπως κάνει ο χριστιανός τη νηστία του. Γιατί; Γιατί εμείς εδώ προσπαθούμε να ρυθμίζουμε τη ζωή μας όχι με βάση τη θρησκεία αλλά το νόμο.
23
2
181 Ο/Η thanos έγραψε:
(πριν 14 ημέρες)
Και η πολυπολιτισμικότητα μιας χώρας πραγματώνεται πάντα στο επίπεδο που επιτρέπουν οι κοινωνικές της συμβάσεις. Π.χ. αν στην Ελλάδα απαγορεύεται ο λιθοβολισμός, οποιοσδήποτε καλείται να ΜΗΝ λιθοβολίσει. Δεν νομίζω όμως ότι το παρόν άρθρο είναι αποκλειστικά προιόν ξενοφοβίας. Νομίζω πως άρθρα σαν αυτά είναι στοχευμένα δημιουργήματα προκειμένου να στρέφουν τον λαό σε έναν κοινό, ορατό εχθρό αντί να τους αφήνουν να αναρωτιούνται ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός, εκείνος που τους έφτασε να μην μπορούν να πάρουν γάλα στα παιδιά τους (και όχι δεν είναι ο πακιστανός που σου πήρε την δουλειά στο χωράφι που δεν θα κανες ποτέ αιλλεινάρα.)
5
32
180 Ο/Η Von έγραψε:
(πριν 18 ημέρες)
Όπως θα έλεγε και η συγχωρεμένη η μανούλα μου: «Πέσ’τα , χρυσόστομε!»
34
6
179 Ο/Η thodoris έγραψε:
(πριν 18 ημέρες)
«Θα παρακολουθήσεις οπωσδήποτε «τη ζωή του Μπράιαν» και θα τη σκεφτείς σε μουσουλμανική εκδοχή. Αν το βρεις ευφυές, μείνε. Αν γίνεις έξαλλος με την ασέβεια, συγγνώμη αλλά δεν κάνεις για την Ευρώπη»

Άρα να αποβάλουμε και από την Ευρώπη και την Νορβηγία και την Ιρλανδία που απαγορεύαν την προβολή του έργου για 10ετίες;
8
21
178 Ο/Η G.K. έγραψε:
(πριν 18 ημέρες)
Η ανθρωπότητα έχει προχωρημένα και καθυστερημένα κομμάτια. Το Ισλάμ όπως και οι δημιουργιστές ή δεν ξέρω τι άλλο, είναι ένα ωραίο άλλοθι για να κρυφτούν οι φόβοι της αλλαγής και της προόδου. Ειδικά το Ισλάμ όμως είναι επιθετικά φοβικό σε αντίθεση π.χ. με τους Άμις που διατηρούν την ταυτότητά τους χωρίς να πειράζουν κανέναν. Διέπεται και από υποκρισία μιας και χρησιμοποιεί όλα τα καλούδια των απίστων δυτικών (τεχνολογία, ιατρική) και πολλές φορές τα στρέφει ενάντια σ’ αυτούς που τα βρήκαν.
21
2
177 Ο/Η Δυτικός έγραψε:
(πριν 18 ημέρες)
Σας συγχαίρω κ. Τζήμερε για το άρθρο σας
38
8
176 Ο/Η Γιώργος έγραψε:
(πριν 18 ημέρες)
Το θέμα είναι πιο απλό από όσο το κάνετε. Δέχεστε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες της χώρας πρέπει να υπακούν στους ίδιους νόμους? Ναι ή όχι? Η θετική ψήφος σημαίνει ναι, η αρνητική όχι
36
2
175 Ο/Η ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ έγραψε:
(πριν 18 ημέρες)
– Μπαμπά, γιατί αυτός ο κύριος έχει μόνο ένα χέρι;
– Εξαρτάται, παιδάκι μου. Αν ο κύριος είναι ελληνορθόδοξος, μπορεί να έχασε το χέρι του σε ατύχημα. Αν όμως είναι μουσουλμάνος, σίγουρα κάτι θα έκλεψε, π.χ. ένα πακετάκι τσίχλες από κάποιο φουκαρά περιπτερά, οπότε οι ομόθρησκοί του για τιμωρία τού κόψανε το χέρι στην Πλατεία Συντάγματος, σε επίσημη τελετή και παρουσία του μουφτή τους.
– Πλάκα μου κάνεις ρε μπαμπά; Συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα;
– Ασφαλώς, παιδάκι μου. Τέτοια και πολύ χειρότερα! Αν δεν με πιστεύεις, ρώτα και τον Τζήμερο.
– Ποιος είναι πάλι αυτός;
– Α, είναι ένας πολιτικός που έχει αποδυθεί σε ανένδοτο αγώνα για να μην αντικατασταθεί το ελληνικό Σύνταγμα από τη μουσουλμανική Σαρία. Γιατί εκεί θα καταλήξουμε, παιδάκι μου, με αυτή την «πολυπολιτισμικότητα» που οραματίζονται ορισμένοι ανεγκέφαλοι συμπατριώτες μας. Ευτυχώς που έχουμε το Τζήμερο για να υπερασπίζεται τον πολιτισμό μας.
– Δηλαδή, αυτός ο Τζήμερος είναι ο σωτήρας μας;
– Ναι παιδάκι μου. Γι αυτό λέω να βρούμε μια φωτογραφία του, να την κάνουμε εικόνισμα και κάθε φορά που θα γράφει ένα βαρυσήμαντο άρθρο στο protagon σαν το τελευταίο, να του ανάβουμε ένα κεράκι.
22
87
174 Ο/Η Δημοκριτος έγραψε:
(πριν 18 ημέρες)
Η προοδευτικη προπαγανδα αγνοει πως

«Δεν υπαρχει συγκρουση μεταξυ πολιτισμων, αλλα μονο συγκρουση μεταξυ πολιτισμου και βαρβαροτητας».
(Wafa Sultan 2006)

– Wafa Sultan, Discussion on Muslim belief and clash of civilizations 21.2.2006, Al-Jazeera, http://www.youtube.com/watch?v=ISNpOkpcWqg&feature=related)
25
1
173 Ο/Η Φίλιππος έγραψε:
(πριν 18 ημέρες)
Μερικές ερωτήσεις έχω κύριε Τζήμερε:

1. Οι δυτικές σας αξίες σας επιτρέπουν να καταδικάζετε τους Ταλιμπάν αλλά να μην ξεκινάτε από την απερίφραστη καταδίκη της Δύσης που τους έδωσε πρόσβαση στην εξουσία;

2. Οι δυτικές σας αξίες σας επιτρέπουν να μην γράφετε ούτε μισή γραμμή για τις αθλιότητες της Δύσης σε περιπτώσεις όπως η Ουκρανία που η ΕΕ χρησιμοποίησε ναζιστές και άλλους ακροδεξιούς για να πετύχει το σκοπό της;

3. Οι δυτικές, τέλος, αξίες σας επιτρέπουν να κάνετε γαργάρα τον φονταμενταλισμό των μουτζαχεντίν του νεοφιλελευθερισμού οι οποίοι προκειμένου να διαφυλάξουν το δόγμα της ‘ελεύθερης αγοράς’ δεν διστάζουν να καταδικάσουν σε εξαθλίωση ολόκληρες κοινωνίες;

Γιατί κύριε Τζήμερε, η βασικότερη αρχή του δυτικού πολιτισμού είναι ότι προτού ασκήσουμε κριτική στον άλλο, κάνουμε τη δική μας αυτοκριτική. Και δε νομίζω ότι μπορεί η σύγχρονη Ευρώπη (και γενικότερα η Δύση) να κάνει κηρύγματα περί ανεκτικότητας και φιλελευθερισμού. Γιατί μπορεί η (χριστιανική) θρησκεία να μην επηρεάζει την κοσμική εξουσία στον ίδιο βαθμό που το ισλάμ επηρεάζει το Ιράν (για παράδειγμα), όμως στη Δύση έχουμε μια νέα θρησκεία που ορίζει την πολιτική και μάλιστα με απόλυτο δογματισμό: είναι η θρησκεία που έχει επιβληθεί από τα αρπαχτικά των χρηματοπιστωτικών αγορών, των οποίων εσείς είστε από τους πιο πρόθυμους και συνεπείς συνηγόρους.
20
59
172 Ο/Η Ivan έγραψε:
(πριν 19 ημέρες)
Mr John Smith
Αυτο ειναι το επιπεδο του σημερινου πολιτισμου μας που δεν εχετε ακομη υιοθετησει.
Δεν δινουμε εκλησιες σε αλλοθρησκους σαν ανταποδωση αλλα επειδη το δικαιουνται.
Κι αν σε καποιο μερος του κοσμου οι θρησκευτικες μειονοτητες καταπιεζονται, εμεις δεν τους το γυρναμε με το ιδιο νομισμα.
Αυτο το «κατακτησαμε».
Και στον χριστιανισμο, το μαχαιρα εδωσες μαχαιρα θα λαβεις, δεν ειναι εκδικητικο, ειναι αποτρεπτικο.
17
7
171 Ο/Η John Smith έγραψε:
(πριν 19 ημέρες)
Ως Χριστιανός Άραβας (ναι υπάρχουν) που ζω πλέον Ελλάδα θέλω να συγχαρώ το κείμενο αυτό. Γιατί στην ΊΔΙΑ μου την χώρα διώκομαι συνεχώς λόγο της θρησκείας μου. Καίνε της εκκλησίες μου, και όλα αυτά επειδή είμαι ‘αλλόθρησκος’ για αυτούς !

ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑ !!!

Θελεις τέμενο ? Οκ πόσες εκκλησίες είναι στην Σαουδική Αραβία ? ΚΑΝΕΝΑ !!! Πόσες εκκλησίες κάηκαν τα τελευταία 2 χρόνια .. καμια δεκαρια … και τι θέλεις ? το δικαίωμα να έχεις μέρος λατρείας ?το δικαίωμα να ασκείς την θρησκεία σου ειρηνικά ? όταν μου το δώσεις και εμενα τοτέ θα το έχεις και εσυ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ … και δε μιλάω απαράιτητα για τους μουσουλμανους που έμπρακτα καψανε εκκλησιες και χριστιανούς εκει … ακόμα και οι ‘φιλήσυχοι’ που δεν υπερασπίστηκαν τους χριστιανούς και τους άφησαν να καούν ! Οπότε εφόσον δεν πάλεψες για τα δικαιώματα μου εκεί .. ΔΕΝ θα παλέψω για τα δικαιώματα σου εδώ !

Και ναι όταν πας σε μια ξένη χώρα να ζήσεις – να δουλέψεις να φας .. ΟΦΕΙΛΕΙΣ να υιοθετήσεις την κουλτούρα και τον πολιτισμό της !
87
10
170 Ο/Η Βάνα Κανδερακη έγραψε:
(πριν 19 ημέρες)
Συγχαρητήρια για το καταπληκτικό κείμενο. Δυστυχώς ο δυτικός κόσμος νομοτελειακά αυτοκαταστρέφεται. Οσο για την ελλαδα, η απλή λογική σκέψη έχει εξοριστει προς πολλού.
47
11
169 Ο/Η Orgoth έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Εκτός ότι θα συμφωνήσω απολύτως με τα σχόλια 129-131 αυτό που μου κάνει εντύπωση το πώς σκέφτονται μερικοί. Τι σχέση έχει τι έκαναν οι Έλληνες στην Αμερική και τι σχέση έχει τι και αν έσωσαν οι Αββασίδες πριν τόσους αιώνες; Απάντηση; καμία. Έχεις μια ομάδα ανθρώπων που κυρίως στην Ευρώπη και προσεχώς στην Ελλάδα φέρουν κάποιες πρακτικές οι οποίες εναντιώνονται στις ανθρωπιστικές αξίες μας και κάποιοι επικαλούνται το αθρώπινο δικαίωμα στην διαφορετικότητα ώστε να τους αφήσουν λειτουργούν ελεύθερα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει το δικαίωμα ο μουσουλμάνος ως μειονότητα άρα πλήρως προστατευόμενος να στέλνει την κόρη του πίσω στο αφγανιστάν για υποχρεωτικό γάμο επειδή οι Έλληνες έκαναν κάτι αντίστοιχο στην Αμερική; Είσαστε καθόλου σοβαροί; Ακολουθώντας την λογική σας όλοι μπορούν παντούνα κάνουν τα πάντα καθώς όλοι παντού κάτι αντίστοιχο έχουν κάνει. Μηδενική λογική και κριτική προσέγγιση. Καταγγέλουμε τον μεθύστακα Έλληνα που δέρνει την γυναίκα του αλλά όχι τον «καημένο» μουσουλμάνο που κάνει το ίδιο για να την πειθαρχίσει. Η λογική σας είναι τόσο γελοία όσο αυτό που λέω όταν κοροιδεύω τους Χρυσαυγίτες: Κάθοδος Δωριαίων 1100 π.Χ. Δεν ξεχνώ θα εκδικηθώ.
36
9
168 Ο/Η Ivan έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Την ψευτο-φιλελευθερη λογικη του κειμενου την επεσημαναν ηδη καποιοι σχολιαστες. Οχι μονο να σεβαστεις και να αναγνωρισεις τις αρχες μας, αλλα να τις υιοθετησεις !
Αναρωτιεμαι αν ζηταμε το ιδιο απο τους πολιτες της Δυσης που ζουν και εργαζονται σε μουσουλμανικες χωρες.
Εαν υποχρεουνται δηλαδη κι αυτοι με τη σειρα τους να υιοθετησουν τις πρακτικες και τις αξιες τους.

Αυτο που μου προξενει καταπληξη ειναι το δια ταυτα.
Οτι πρεπει δηλαδη η δυτικη κοινωνια, να εγκαταταλειψει την «εθελοτυφλια της» και με τον στρατο να επιτεθει σε ενα φανταστικο «τζιχαντικο» εχθρο ο οποιος εκκολαπτεται καπου στην ανατολη και πρεπει να εξουδετερωθει.
Και με την ευκαιρια να μεταλαμπαδευσει και τις δικες της «αξιες» της δημοκρατιας, του φιλελευθερισμου κλπ οπως εκαναν καλη ωρα ο πατερας και γιος Μπους ?
Καποιος που παρακολουθει εστω και διακριτικα το τι συμβαινει εδω και δυο-τρια χρονια στον αραβικο μουσουλμανικο κοσμο βλεπει πως αυτος ο ενιαιος φανατικος επικινδυνος εχθρος απλα δεν υφισταται.
Προκειται για ενα ρευστο κοινωνικο και πολιτικο περιβαλλον, με χιλιαδες ετεροκλητες και ασθενεις συμμαχιες, με διαφορετικες επιδιωξεις απο διαφορετικες φυλες, θρησκευτικες πλειοψηφιες και μειονοτητες που επιζητουν κυριαρχιες στις περιοχες τους, εθνοτητες που μεσα στην αναμπουμπουλα θελουν να επεκτεινουν τα εδαφη τους, κοινωνικες ομαδες που απηυδησαν με τον «δυτικοστροφο» δρομο που τους οδηγησαν ηγετες του παρελθοντος τους και ζητανε χωρις σαφη προσανατολισμο καποιο αλλο δρομο.
Και βεβαια μεσα σε ολα αυτα, οι φανατικοι της ISIS και της Daash με ασαφη αν και λιγο πολυ γνωστη χρηματοδοτηση απο αυτη τη δυση που καθολου δεν εθελοτυφλει, απο τους νεους ανατελοντες αυτοκρατορες της Ρωσιας και της Κινας, του νεου Σουλτανου της Τουρκιας και αλλων τοπικων αρχοντων και φυλαρχων.
Απεναντι σε ποιον αραγε θα κηρυξουμε τον νεο ιερο μας πολεμο, την νεα σταυροφορια ? Ποια ειναι «τα πεδια μαχης των φανατικων» ?
25
45
167 Ο/Η Γιάννης Κ. έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Όταν έγινε το χτύπημα στους δίδυμους πύργους στην ΝΥ (11/9, ή 911), βρισκόμουν στο Βέλγιο. Ένας καλός φίλος, ο ΜΤ, προερχόταν από το (κυρίως μουσουλμανικό) Μαρόκκο. Δήλωνε και δηλώνει άθεος ο ίδιος. Ο πατέρας του, μουφτής (τοπικός θρησκευτικός ηγέτης, αλλά και με ρόλο συμβουλευτικό), βλέποντας με διορατικότητα όπως φαίνεται τι θα ακολουθούσε, μάζεψε όλο το «εκκλησίασμά» του εκείνη τη μέρα, και έκανε λόγο εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο (τρομοκρατικό χτύπημα) ΔΕΝ μπορούσε να είναι έργο καλού μουσουλμάνου, και αν ήταν μουσουλμάνος ο δράστης δεν είχε δικαίωμα να λέγεται έτσι – επιχειρήματα και λοιπά.

Ίσως έπιασε τόπο τo κήρυγμα του μουφτή πατέρα του ΜΤ, ίσως και όχι. Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι το μίσος που καλλιεργείται στην Ελλάδα ενάντια σε ότι διαφορετικό (κοινωνικά, θρησκευτικά, πολιτισμικά …) δεν δείχνει στη σωστή (δυτική;) κατεύθυνση.

Ό,τι γράφω παραπάνω δεν έχει προφανώς σκοπό να δικαιολογήσει πρακτικές βδελυρές και απλά «άρρωστες» (βλ. κλειτοριδεκτομή, αν αυτό ήταν η αφορμή για το αρχικό άρθρο). Σε αυτές πρέπει να υπάρχει ΣΑΦΗΣ, διαφανής και άμεσα εφαρμόσιμος νόμος. Χωρίς ρητορικές. Με σαφήνεια. Ποινικές πράξεις τιμωρούνται – είτε «δικαιολογούνται» από ερμηνείες κορανίων, γραφών και άλλων κιταπιών, είτε όχι. Τελεία και παύλα.

Άμεσα εφαρμόσιμος νόμος. Θεσμικά, και πρακτικά μιλώντας. Έχουμε τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα;

YΓ. Για την ιστορία, και για όποιον αυτό ενδιαφέρει, με είχε εντυπωσιάσει ότι ο πατέρας του φίλου ΜΤ (βλ. παραπάνω) είχε στηρίξει επίσης την αίτηση του γιου του να μην υπηρετήσει στο στρατό, καθότι αντιρρησίας. Για μαντέψτε… Έγινε δεκτή (Μαρόκο, δεκαετία 1990…)

ΥΓ2. Προβλέπω άπειρα dislikes εδώ… 🙂
31
12
166 Ο/Η Kωνσταντίνος έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
«Ακόμα και η ίδια η θρησκεία, αντιλαμβανόμενη τον αναχρονισμό των δογμάτων της, κάνει τα στραβά μάτια και παντρεύει μια εγκυμονούσα νυφούλα μολονότι αυταπόδεικτα «επόρνευσε»»

Η «θρησκεία» (καλό θα ήταν να μαθαίνατε τι ακριβώς σημαίνει η λέξη) δεν κάνει τα στραβά μάτια, αλλά η εκκλησία. Ταυτίζετε τις δύο έννοιες;

«Βέβαια, δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι το ίδιο. Υπάρχουν μουσουλμάνοι στη Σερβία, στην Ευρωπαϊκή Τουρκία, στον Λίβανο, στην Περσία, στη Μαλαισία, στα Εμιράτα, στην Αίγυπτο, που είναι έως και άθεοι»

Εάν είναι μουσουλμάνοι, δεν μπορεί να είναι άθεοι.

Μα τόση επιπολαιότητα πια; Γράφετε εντελώς ανεύθυνα, κύριε.
18
39
165 Ο/Η Γιάννη Κ. έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Χμμμ… Aσυνήθιστα κοντόθωρο, μεροληπτικό και ανακριβές κείμενο για το συγγραφέα του. Και πάνω από όλα «χειριστικό» – χρησιμοποιεί εν μέρει ελλειπή επιχειρήματα για να στηρίξει (ενδεχομένως αυτονόητα) ορθά συμπεράσματα (με τα οποία κανείς δεν θα διαφωνούσε). Κρίμα. Απογοητεύτηκα κύριε ΘΤ, για να είμαι ειλικρινής.

Απλά, το κείμενο εξισώνει (άθελά του; ολίγον «χειριστικά» λέω εγώ) τις έννοιες «1=Ισλάμ» (= μία θρησκεία), «2=κουλτούρα μουσουλμανικών χωρών» και «3=επίσημη πολιτική μουσουλμανικών χωρών». Eπίσης, «4=πρακτικές πολιτών από μουσουλμανικές χώρες» (όρα κλειτοριδεκτομή). Κοντολογίς, είναι σαν εγώ, ως πολίτης της Ελλάδας (και ενδεχομένως βουδιστής ή άθεος ταυτόχρονα) και μαζί μετανάστης π.χ. σε καθολική χώρα, «τα ακούω» γιατί έτυχε να προέρχομαι από χώρα «κυρίως» (στατιστικά) ορθόδοξη, άρα εξισώνομαι με τη Ρωσία και την πολιτική της, με τη φιλοσοφία και το φανατισμό του Unabomber στις ΗΠΑ (ο καλός χριστιανός που ανατίναξε κάποιο κτίριο πριν χρόνια) κλπ. Μόνο εγώ βλέπω την αναλογία;

Επίσης, εξισώνει «δυτική χώρα = χριστιανική». Δείτε τις στατιστικές για Ην. Βασίλειο ή Γαλλία και τα λέμε.

Σε απλά ελληνικά: δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι (για πρόσωπα μιλώ) στο μεσαίωνα. Δεν είναι όλοι οι Μ. διάβολοι. Δεν είναι όλοι οι Χριστιανοί άγγελοι. Δεν είναι όλες οι Μουσουλμανικές χώρες οπισθοδρομικές de facto. Δεν είναι όλες οι Χριστιανικές χώρες προοδευτικές de facto (θινκ Ελλάδα;).

OΜΩΣ: ψυχοπαθείς υπάρχουν παντού. Κάποιοι ψυχοπαθείς δηλώνουν καλοί χριστιανοί, βγάζουν και ψηλά ποσοστά στις εκλογές, και στέλνουν και 3 ευρωβουλευτές άμα λάχει στο Ευρωκοινοβούλιο. 🙂 Κάποιοι άλλοι ψυχοπαθείς δηλώνουν καλοί μουσουλμάνοι και υποστηρίζουν το δικαίωμά τους στην κλειτοριδεκτομή (όχι τη δική τους, αλλά της κόρης τους, μην ξεχνάμε).

Η απάντηση σε όλα αυτά μπορεί να είναι μόνο ΘΕΣΜΙΚΗ (π.χ. βλ. Αυστραλία – σωστά). ΟΧΙ μισαλλοδοξία. Όχι ρητορικές περί αλλόθρησκου Μεσαίωνα. Αν θέλουμε να δούμε Μεσαίωνα, πάμε στο Ζεφύρι, ή απλά στη ΓΑΔΑ, στην Αλεξάνδρας. Ε;
33
53
164 Ο/Η Δημητρης Φωκιανος έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Ο/Η MARIA έγραψε:
(πριν 12 ώρες)
Muslims Out of Australia!

Η Αυστραλια μας δειχνει το δρομο θελετε να ζησετε μαζι μας καλως ηλθατε, σεβαστητε ομως τους νομους και τις αξιες μας, δεν θελετε εκει ειναι η εξοδος ολοι μα ολοι.
Και οι συνοδυποροι της Αριστερας κι αυτοι στον ανεκτικο πολυπολιτισμικο παραδεισο καποιας Ισλαμικης χωρας
51
4
163 Ο/Η St. έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Η απάντηση του κ. Τζήμερου στα σχόλια ήταν για τη κλειτοριδεκτομή. Και μάλιστα οτι τελείται και στην Ελλάδα. Αν το ξέρει και δεν το καταγγέλλει πού και πώς και ποιοί την κάνουν αυτήν την πρακτική εδώ, σαν πολιτικό πρόσωπο που είναι, είναι υπεύθυνος για νομιμοποίηση μιας πρακτικής που είναι καταδικαστέα τουλάχιστον ηθικά. Νομικά μάλλον πρέπει να υπάρχει κενό.
Η κλειτοριδεκτομή εν παρόδω δεν γράφεται πουθενά στο Κοράνι, είναι πρακτική που εφαρμόζεται σε μερικές Αφρικανικές χώρες, δεν ξέρω πόσο παλιά είναι, πάντως δεν μπορείς να την εντάξεις στις τελετές του (επίσημου) Ισλαμ. Αντίθετα με την περιτομή των αρσενικών που ασκείται επίσημα, έχει συγκεκριμένο θρησκευτικό περιεχόμενο για τους μουσουλμάνους, υπάρχει και στους Ιουδαίους στο θρήσκευμα με διαφορετικό περιεχόμενο, αλλά και εφαρμόζεται ακόμα και σε χριστιανούς και σε άθεους ακόμα για λόγους υγιεινής (καθαριότητα και αποφυγή μολύνσεων στην γεννητική περιοχή) στην Αμερική μάλιστα είναι ευρέως διαδεδομένη. Αν και δεν θα μου άρεσε καθόλου, άουτς!
Φυσικά και είναι καταδικαστέα η κλειτοριδεκτομή γιατί ακριβώς στοχεύει ακριβώς στο να εμποδίσει τον οργασμό της γυναίκας, καταστρέφοντας τη σεξουαλική της ζωή.
Φυσικά σαν νεοφιλελεύθερος, δεν μας είπε ο κ. Τζήμερος αν θα έκανε business με μουσουλμάνους, αν ο λαός του δώσει τα ηνία της χώρας. Θα περίμενα μιαν απάντηση. Για να καταλάβω πόσο πράγματι είναι τέτοιος.
Και να μην μέμφεται τους πολίτες που γράφουν τη γνώμη τους, παρακαλώ. Αν θέλεις να είσαι πολιτικός, υφίστασαι κριτική από όλους, και με την ψήφο και αλλιώς. Και η γνώμη και ιδιαίτερα η ψήφος του πολίτη πρέπει ή μπορεί να είναι ανώνυμη και μυστική. Για πολλούς και διαφόρους λόγους, ο κυριότερος είναι να μην εκτίθεται στην εκδίκηση της όποιας εξουσίας. Καλώς, κατά τη γνώμη μου. Αν θέλεις να είσαι πολιτικός. Αλλιώς, ξαναγυρνάς στην ιδιότητα του απλού πολίτη και είσαι ανώνυμος, απλά ένας στα μερικά εκατομμύρια ψηφοφόρους. Έτσι είναι η δημοκρατία μας, μας αρέσει, δεν μας αρέσει.
17
38
162 Ο/Η Θόδωρος Κοσμόπουλος έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Συμφωνώ 80%. Όμως χάρη στην πολυπολιτισμικότητα προκύπτουν γόνιμα διαπολιτισμικά δάνεια. Πχ.: (1)’Οταν , (πριν 30 χρόνια), παρατήρησαν Βρετανοί ψυχολόγοι υγείας γρηγορότερη ανάρρωση των Ελλήνων καρδιοχειρουργημένων σε λονδρέζικα νοσοκομεία, πρότειναν τη διεύρυνση του ωραρίου επισκέψεων ερμηνεύοντας την ταχύτερη ανάρρωσή τους ως αποτέλεσμα των πολλών επισκέψεων. (2) Δε θα άντεχε καμία ευρωπαϊκή κοινωνία με 60% ανεργία νέων αλλά αντέχει η ελληνική λόγω ελληνικής οικογένειας. (3) Από την άλλη λόγω της ίδιας νοοτροπίας πολλοί νέοι Έλληνες δεν αναλαμβάνουν τη ζωή τους κι ονειρεύονται θέση στο δημόσιο, κάτι που είναι αίτιο της κρίσης. Ας μιμούμασταν σε αυτό τους Δυτικούς κι ας αποχωρούσαν τα παιδιά μας στα 20 τους από την πατρική οικογένεια. (4) Μετά από διάλογο «πολιτισμών» με ένα μουσουλμάνο, διαπίστωσα ότι τα «δυτικά» ντυμένα κορίτσια είναι κι αυτά δεσμευμένα από τα πρότυπα των ανδρών και το θωπευτικό βλέμμα τους, γιαυτό αναγκάζονται να φορούνστενά ρούχα
3
16
161 Ο/Η Γιώργος έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Ο greg είπε: » Ας είχε η μεσαία τάξη των μουσουλμανικών χωρών βιοτικό επίπεδο Δύσης για 2-3 γενιές, και θα βλέπαμε που θα γράφανε τους μουλάδες και τους ιμάμηδες.»
Κι όμως, η μεσαία τάξη της Σαουδικής Αραβίας έχει βιοτικό επίπεδο πολύ πιο πάνω από της Δύσης. ίσως δεν είναι μόνο η φτώχια το πρόβλημα
39
1
160 Ο/Η Δημοκριτος έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Μπραβο και παλι κ. Τζημερε!

Οπως λεει και η αξιοθαυμαστη Wafa Sultan:

«I have decided to fight Islam; please pay attention toΔημορ my statement; to fight Islam, not the political Islam, not the militant Islam, not the radical Islam, not the Wahhabi Islam, but Islam itself … Islam has never been misunderstood, Islam is the problem … (Muslims) have to realize that they have only two choices: to change or to be crushed.»
(Wafa Sultan, http://www.youtube.com/watch?v=up3yuQDAWKQ)
26
5
159 Ο/Η greg έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Το πρόβλημα των λαών που κυριαρχεί το Ισλάμ δεν είναι τόσο η θρησκεία, όσο οι ελίτ που κάνουν κουμάντο, πλουτίζοντας σε βαθμό πέρα από τη φαντασία μας, και η παράλληλη φτώχια της πλειοψηφίας του κόσμου.
Το παπαδαριό παίζει φυσικά και αυτό το ρόλο του, διατηρώντας την εξουσία του σε συνεργασία με τους «θεοσεβούμενους» σεϊχιδες και όλο τους το σόι, οι οποίοι βέβαια χρησιμοποιούν τη θρησκεία σαν έναν ακόμα τρόπο ελέγχου των λαών τους.
Όλα τα ήθη και έθιμα που μας φαίνονται τόσο αποτρόπαια κάποιες φορές δεν είναι παρά συνέπεια της φτώχιας και της αγραματοσύνης που τη συνοδεύει. Ας είχε η μεσαία τάξη των μουσουλμανικών χωρών βιοτικό επίπεδο Δύσης για 2-3 γενιές, και θα βλέπαμε που θα γράφανε τους μουλάδες και τους ιμάμηδες.
Η αηδία που εκφράζουν (και καλά κάνουν) κάποιοι για κάποιες συνήθειες στις Ισλμαμικές χώρες, θα ήταν λοιπόν δικαιότερο να συνοδεύεται από αηδία για το ρόλο των διάφορων Αλ Θάνι.
7
22
158 Ο/Η Ρουσελος Διονυσης έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Γιατι ενω συμφωνω στα περσοτερα δεν μπορω να σε ψηφισω
10
10
157 Ο/Η MARIA έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Muslims Out of Australia!

CANBERRA AUSTRALIA: Muslims who want to live under Islamic Sharia law were told on Wednesday to get out of Australia, as the government targeted radicals in a bid to head off potential terror attacks. A day after a group of mainstream Muslim leaders pledged loyalty to Australia at a special meeting with Prime Minister John Howard, he and his ministers made it clear that extremists would face a crackdown.

Treasurer Peter Costello, seen as heir apparent to Howard, hinted that some radical clerics could be asked to leave the country if they did not accept that australia was a secular state and its laws were made by parliament. «If those are not your values, if you want a country which has Sharia law or a theocratic state, then Australia is not for you,» he said on national television. «I’d be saying to clerics who are teaching that there are two laws governing people in Australia, one the Australian law and another the Islamic law, that is false.

If you can’t agree with parliamentary law, independent courts, democracy, and would prefer Sharia law and have the opportunity to go to other country which practices it, perhaps, then, that’s a better option,» Costello said. Asked whether he meant radical clerics would be forced to leave, he said those with dual citizenship could possibly be asked to move to the other country.

Education Minister Brendan Nelson later told reporters that Muslims who did not want to accept local values should «clear off». «Basically, people who don’t want to be Australians, and they don’t want to live by Australian values and understand them, well then they can basically clear off,» he said. Separately, Howard angered some Australian Muslims on Wednesday by saying he supported spy agencies monitoring the nation’s mosques.
34
1
156 Ο/Η ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Ανώνυμος έγραψε, ανώνυμος έκραξε… Ούτε το θάρρος της γνώμης σας δεν έχετε, φασισταριά. Ούτε το ονοματάκι σας δεν έχετε τα κότσια να βάλετε, ασπόνδυλοι. Επιθέσεις ad hominem, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, ειρωνεία, αλλά για την ταμπακιέρα, ούτε κιχ. Βρήκατε εχθρό που απειλεί τις βεβαιότητές σας; Στην πυρά! Παρακολουθώ, θέλοντας και μη, καθότι βομβαρδίζομαι από συνεχείς κοινοποιήσεις τον “διάλογο” που ξεκίνησε από το άρθρο μου, λες και το πρόβλημα προέκυψε από το άρθρο! Τέτοια λύσσα εναντίον μου, τέτοια χολή, τέτοιο μένος στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας και του σεβασμού στο διαφορετικό!!! Δεν είναι ο ορισμός της αντίφασης, ωρέ λεβεντόπαιδα; Σεβόμαστε αυτόν που θεωρεί τη γυναίκα αντικείμενο, αλλά αυτόν που αντιδράει σ’ αυτό θέλουμε να τον σκίσουμε! Γιατί δεν με βλέπετε, ιδεολόγοι μου, ως εκπρόσωπο ενός άλλου πολιτισμού, να διευκολυνθείτε;
75
25
155 Ο/Η KostasFnord έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Οι πραγματικα επικινδυνες αποψεις περιεχουν ορισμενα σωστα και λογικα σημεια.Το Ισλαμ ειναι κατι επικινδυνο για την ανθρωποτητα οπως καποτε ηταν ο χριστιανισμος (εξακολουθει να ειναι αλλα σε μικροτερο βαθμο) αλλα δεν θα καταπολεμηθει βαζοντας απεναντι του τον χριστιανισμο,δηλαδη μια αδελφη αβρααμικη θρησκεια με περισσοτερα κοινα απο οτι διαφορες.Θα καταπολεμηθει βαζοντας την λογικη και την γνωση.
Δημιουργωντας ανθρωπινα κεντρα υποδοχης οπου οι ξενοι θα διδασκονται την ελληνικη γλωσσα γρηγορα,οπως ακριβως στη Δανια,αλλα και τον τροπο ζωης.Να εισαγονται σε ενα περιβαλλον οπου θα τους ειναι οσο πιο πολυ γνωριμο γινεται.Να διατηρουν αν θελουν την θρησκεια τους και τα πολιτισμικα τους στοιχεια χωρις την φονταμεταλιστικη πλευρα τους.
Δεν θελουμε να γινουν χριστιανοι,σωστοι πολιτες θελουμε να ειναι,αν το σκεφτουμε λιγο ομως το ιδιο δεν ισχυει και για τον νεοελληνα?Οτι πρεπει να γινει για τον νεοελληνα πρεπει να γινει και για τους μεταναστες ,οσο ο νεολληνας ειναι η πνευματικη εσχατια της Ευρωπης μην περιμενουμε και οι μεταναστες να ειναι σωστοι.Σε οποιο περιβαλλον παει καποιος προσαρμοζεται αναλογως.Σωστη κοινωνια σωστοι μεταναστες,προβληματικη κοινωνια προβληματικοι μεταναστες.
11
13
154 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε:
(πριν 20 ημέρες)
Όπως πάντα ο Τζήμερος που δεν έχει ιδέα από Ισλάμ γίνεται για μια ακόμη φορά διασκεδαστικός με αυτά που γράφει. Ενώ είναι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας της Ε.Ε. δεν είναι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας για οποιονδήποτε άλλο. Μιλάει με τόση άνεση για το Ισλάμ χωρίς να ξέρει καν τι χρώμα έχει το κοράνι. Μιλά για κλειτοριδεκτομές ξεχνώντας τις περιτομές. Αλλά το κορυφαίο είναι πως ενώ φέρνει ως επιχείρημα ότι ο καθένας έχει δικαίωμα επάνω στην ύπαρξή του, αποφασίζει για κάποιον άλλον τι θα κάνει εκείνος με την ύπαρξή του.
Πιο κλαρινογαμπρός πεθαίνεις!
31
82
153 Ο/Η Σωτήρης έγραψε:
(πριν 21 ημέρες)
Κύριε Τζήμερε, πόσες περιπτώσεις ξέρετε στην Ελλάδα όπου μουσουλμάνοι άνδρες επιτέθηκαν σε μουσουλμάνες γυναίκες αμφιβόλου ηθικής;

Πόσες περιπτώσεις στην Ελλάδα ξέρετε όπου χριστιανοί άνδρες παρενόχλησαν, επιτέθηκαν, βίασαν, εξέδωσαν γυναίκες, ημεδαπές κι αλλοδαπές;

Η Ελλάδα ούτε έχει ούτε είχε ποτέ την έγνοια της πολυπολιτισμικότητας – ούτε την πραγματική ούτε την καρικατούρα που μόλις φτιάξατε. Αυτά τα «να τελειώνουμε με την πολυπολιτισμικότητα» είναι ένα ακόμη επιχείρημα για τον επίσημο και άτυπο ρατσισμό που ηγεμονεύει.
28
37
152 Ο/Η Dimitrios έγραψε:
(πριν 21 ημέρες)
Αυτά τα θέματα είναι ..»καυτή πατάτα» για τους περισσότερους πολιτικούς που βαζίζονται στην στρεβλή παιδεία ενός μεγάλου μέρους του Ελληνικού Λαού, καθώς το μόνο που αποκομίζουν οι περισσότεροι από το εκπαιδευτικό σύστημα είναι τεχνική και στενα οριοθετημένη γνώση και αντίληψη ωσ συνέπεια. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις και φυσικά λάθη πάντοτε γίνονται στην διατύπωση. Μην ξεχνάτε πως η Ελλάδα αυτή την στιγμή πάρα το γεγονός ότι είναι στην μέση του μεταναστευτικού ρεύματος από Ανατολή προς Δύση, ούτε μετανεστευτική πολιτική διαθέτει ( σοβαρή εννοώ) ούτε τεχνογνωσία για την διαχείρηση τέτοιων θεμάτων.Όσο πιο γρήγορα αποκτήσει και τα δύο τόσο πιο έτοιμη θα είναι η Ελληνική Κοινωνία να αντιμετωπίσει τους…»φανατίκλες» επιτρέψτε μου. Τέτοιες συζητήσεις προάγουν τα πράγματα και πολιτικοί και άνθρωποι που έχουν το θάρρος να τις ανακινούν δεν θα έπρεπε να βάλλονται αλλά να υποστηρίζονται!!
27
2
151 Ο/Η Σαράντης Τσιλιγγίρης έγραψε:
(πριν 21 ημέρες)
Ίσως θα ήταν πιο ενδιαφέρον να αναλύσει ο αρθρογράφος πως θα μπορούσαν να συνυπάρξουν έστω και αυτοί οι διαφορετικοί κώδικες αξιών της πολυπολιτισμικότητας στην Ελληνική κοινωνία, μια και το καυτό θέμα της μετανάστευσης, απαιτεί να έχει την βαρύτητα της Αντιγόνης.
Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να εκφράσει ο αρθρογράφος, πως αντιλαμβάνεται το υπόβαθρο συνύπαρξης των ανθρώπων, λχ από ισλαμικές ομάδες σε μια ενιαία κοινωνία; Πως αντιλαμβάνεται την ιδεολογική φιλοδοξία που γιορτάζει την διαφορετικότητα ως ένα σύνολο πολιτικών οι οποίες στοχέυουν στη διαχείρηση της ποικιλομορφίας; Πως αντιλαμβάνεται την διαδικασία κατά την οποία οι ισλαμικές ομάδες μοχελύουν να στηρίξουν την επίτευξη των επιδιώξεών τους; Πως αντιλαμβάνεται την διχαστικές αξίες της πολυπολιτισμικότητας και πως την πολυπολιτισμική της πλατφόρμα με αμοιβαίο όφελος και συνύπαρξη; Και τέλος πως αντιλαμβάνεται την πολιτική, η οποία αναφέρεται στη διαχείρηση της πολυμορφίας διαμέσου προτωβουλιών από τις κεντρικές, επαρχιακές και δημοτικές αρχές;
Ο παράγοντας της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, έστω κι αν είναι ισλαμιστές ή οτιδήποτε, έχει την τάση να χτίζει και να δημιουργεί κοινωνίες, ενώ οι κοινωνικές πολιτικές αποκλεισμού τις καταστρέφουν. Αυτό ίσως να είναι λεπτομέρια.
Ο αρθρογράφος φαίνεται ότι έχει μπερδέψει τα ζητήματα ισότητας των φύλλων με τις κλειτοριδεκτομές όπως και τις μιλιταριστικές και εξτρεμιστικές αντιδρασεις του φανατικού ισλάμ με την παράδοσή του η οποία ειναι περισσοτερο τρόπος ζωής παρά πίστη.
Όσο για την ανομοιότητα μεταξύ ισλάμ και χριστιανισμού ιδού μια ομοιότητα: και οι δύο θρησκειες καλούν τον κοσμο να αγαπούν θεό και συνανθρώπους κα.
Το πρόβλημα δεν είναι το ισλάμ. Ο ανασταλτικός παράγοντας είναι ότι μια μεγάλη μάζα ισλαμιστών δεν θέλουν να χάσουν πολιτισμό και ιστορία στη νεωτερικότητα.
Εsposito, John L. (2003), The Islamic Threat Myth or Reality?
Esposito, John L., Mogahed Dalia, (2007), Who Speaks for Islam?What A Billon Muslims Really Think.
13
21
150 Ο/Η mitsos έγραψε:
(πριν 21 ημέρες)
Επειδη η «συμπαθεια» προς τους ισλαμιστες μεταναστες νομιμους και κυριως παρανομους ειναι ανεξοδη και ευκολη, προτεινω ενα νεο φορο αλληλεγγυης:

Οσοι ειναι πραγματικα συμπαθουντες, να το δηλωνουν σε καποιου τυπου Ε9 στην εφορεια, ωστε αναλογα με το δηλουμενο βαθμο συμπαθειας να προκυπτει και ο αντιστοιχος φορος.
Τα χρηματα να μπαινουν σε ειδικο λογαρισμο τον οποιο θα διαχειριζονται εκπροσωποι Ελληνων συμπαθουντων και εκπροσωποι μεταναστων.
Οι δρασεις μπορει να ειναι πολλες: να πληρωνονται τα εξοδα για κλειτοριδεκτομες, να ερχεται ολο το σοι στην Ελλαδα , καθε πολη και τζαμι, καθε χωριο και τζιχαντιστηριο κοκ.
Ειμαι περιεργος ποσα χρηματα θα συγκεντρωνονταν.
Και μην ακουσω οτι αυτο ειναι δουλεια του κρατους.
34
21
149 Ο/Η jordan ayanoglou έγραψε:
(πριν 21 ημέρες)
Poli kala ta grafete ke symfono apolita mazi sas. Mono pou to idio ishi ke gia tous Evreous I opioi edo ke hronia (apo tin epohi tou Loudoviko) ke mehri symera elenhoun tis zoes olon ton laon meso tou trapezikou systimatos. Episis, osa den borite na pite gia tous mouslumanous to idio ishii ke gia tous evreous, ke malista apagorevete akoma ke na to skeftite!!!! Bebeia I Evrei kseroun poli kala na elenhoun ta mess media ke etsi krivoun poli kala ta englimata tous genika se oli tin emfilio.
Meta timis
Jordan
3
27
148 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε:
(πριν 21 ημέρες)
Τζήμερε, πες μου που είσαι να ρθω να σε φιλήσω!
Γεια στο στόμα σου!!!
25
9
147 Ο/Η Δημοκριτος έγραψε:
(πριν 21 ημέρες)
Ευγε κ. Τζιμερε!

Μηδενικη ανοχη απεναντι στο Ισλαμοφασισταριο και τους χρησιμους ηλιθιους που το υποστηριζει.

«Islam enjoys a large and influential ally among the non-Muslims: A new generation of “Useful Idiots,” the sort of people Lenin identified living in liberal democracies who furthered the work of communism. This new generation of Useful Idiots also live in liberal democracies, but serves the cause of Islamofascism— another virulent form of totalitarian ideology.

Useful Idiots are naïve, they are foolish, they are ignorant of facts, they are unrealistically idealistic, they are dreamers and they are willfully in denial or deceptive. They hail from the ranks of the chronically unhappy. They are anarchists, they are aspiring revolutionaries, they are neurotics who are at war with life, the disaffected alienated from government, corporations, and just about any and all institutions of society. The Useful Idiot can be a billionaire, a movie star, an academe of renown, a politician, or from any other segment of the population. »

(Amil, Imami, http://www.amilimani.com/islams-usef….oGPsY262.dpuf)

– Pat Condell, «An illiberal consensus
», http://www.youtube.com/watch?v=D4YMbsEm3ms)
28
17
146 Ο/Η Ξύλινος έγραψε:
(πριν 21 ημέρες)
Αναλυτικό και καλογραμμένο άρθρο. Ελπίζω όλο και περισσότερα δημόσια πρόσωπα ν’ αρχίσουν να χρησιμοποιούν ανοιχτά τη λογική αντί για τους ευσεβείς πόθους και τις αυταπάτες που υποτίθεται ότι ζητά η κοινωνία. Συγχαρητήρια.
48
9
145 Ο/Η JR έγραψε:
(πριν 21 ημέρες)
Όσο αποκρουστική κι αν βρίσκω την πρακτική της κλειτοριδεκτομής, δεν νοιώθω βολικά με την ιδέα των στοχευμένων προληπτικών ελέγχων σε κορίτσια μουσουλμανικών οικογενειών και σίγουρα δεν είναι η πρώτη ιδέα που μου έρχεται στο μυαλό. Δεν είμαι επιστήμονας, αλλά νομίζω ότι το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συνδυασμό νομικών και εκπαιδευτικών μέτρων. Απ’ όσα γνωρίζω, στο UK, η ποινή είναι 14 χρόνια φυλάκισης και ο νόμος διώκει ακόμα και τους πολίτες που συνεργούν για κλειτοριδεκτομές που συντελούνται στο εξωτερικό). Πρόσφατα μάλιστα επέκτειναν την ευθύνη αυτή ακόμα και στους μη-πολίτες-μόνιμους-κάτοικους-UK. Το πρόβλημα βρίσκεται στην πολιτική βούληση για εφαρμογή του νόμου, καθώς πολύ λίγες σχετικές υποθέσεις έχουν φτάσει στα δικαστήρια. Νομίζω ότι στη Γαλλία υπάρχει αυστηρότερη εφαρμογή του εκεί νομικού πλαισίου–μπορεί να φωτίσει κάποιος; Πιστεύω ότι αναμφίβολα πρέπει να αναβαθμίσουμε τη δική μας νομοθεσία, όπως επίσης και το σύστημα εκπαίδευσης-ενσωμάτωσης. Συνήθως ο κ. Τζήμερος επισημαίνει την ανάγκη να συγχρονιστεί το κράτος μας με τα προηγμένα Ευρωπαϊκά, μου κάνει εντύπωση που στην περίπτωση αυτή προσδοκεί να τα ξεπεράσουμε. Έχοντας ζήσει για χρόνια στη Σουηδία, πιστεύω ότι έχουμε να μάθουμε πολλά αν μελετήσουμε σε βάθος τις μεθόδους με τις οποίες πορεύονται στα ζητήματα ενσωμάτωσης οι Σκανδιναβικές χώρες, δεκαετίες τώρα, με καλά αποτελέσματα. Προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν, δε θα έπρεπε να μας κάνει έκπληξη αυτό. Η περιστολή της Δημοκρατίας όμως στο όνομα της Δημοκρατίας με τρομάζει περισσότερο.
15
10
144 Ο/Η Απόστολος Αποστολου έγραψε:
(πριν 21 ημέρες)
Όσοι έβγαλαν το φιλελευθερομετρο για να την πέσουν στον Τζημερο αντί να απαντηςουν επι τοις ουςιας πρεπει να έχουν θητεύσει στην ΚΝΕ και αλλα κατηχητικά της αριστεράς .
55
22
143 Ο/Η Φωτης Σταματοπουλος έγραψε:
(πριν 21 ημέρες)
Η κριτικη που εγινε στον Huntington για τη θεωρια Συγκρουσης των Πολιτισμων μετα το τελος του ψυχρου πολεμου ισχυει και για τον κ. Τζημερο. Παραθετω παραδειγμα απο το βιβλιο του Edward Said The Clash of Ignorance «»Huntington is an ideologist, someone who wants to make «civilizations» and «identities» into what they are not: shut-down, sealed-off entities that have been purged of the myriad currents and countercurrents that animate human history, and that over centuries have made it possible for that history not only to contain wars of religion and imperial conquest but also to be one of exchange, cross-fertilization and sharing. This far less visible history is ignored in the rush to highlight the ludicrously compressed and constricted warfare that «the clash of civilizations» argues is the reality.»
9
10
142 Ο/Η ανώνυμος έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Μετά και από τα τελευταία σχολια του κ. Τζήμερου, φιλελεύθεροι πηδάνε από τα παράθυρα για να μην τρελαθούν με αυτά που διαβάζουν.

Δεν είναι κακό να αγνοεί κανείς τα βασικά συστατικά του δυτικού πολιτισμού, τη νομική παράδοση της δύσης και τα θεμέλια της αστικής, δυτικού τύπου Δημοκρατίας. Αυτό όμως που είναι για να τρελαίνεσαι, είναι ότι κάποιοι σαν τον κ. Τζήμερο, που έχει παντελή άγνοια των παραπάνω, επικαλούνται κιόλας τη Δυση και το Φιλελευθερισμό! Το επόμενο είναι να ακούσουμε τον Κιμ Γιογκ ταδε της Β.Κορεας να μας κανει μαθηματα δημοκρατιας και φιλελευθερισμού -ποιος ξέρει, μπορεί να το δούμε κι αυτό.

ΥΓ Επισκέφτηκα και τη σελίδα του κ. Τζήμερου στο Facebook. Βλέπω με μεγάλο ενδιαφέρον το διάλογό του με μία σχολιάστρια εκεί, δικηγόρο, που μπήκε να καταθέσει ευγενικά και εμπεριστατωμένα τις νομικές της γνώσης πάνω στο ζήτημα. Οι απαντήσεις του προς αυτήν, με αγένεια και προσβολές -μόνο «αντε πλυνε κανα πιάτο μωρή» δεν της έγραψε – λένε πολλά για το ποιόν του ανδρός. Δυστυχώς, το σαράκι του αμόρφωτου απέναντι στους επιστήμονες δεν κρύβεται…
44
41
141 Ο/Η ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Ας πούμε πάλι ότι θεσπίζουμε μια ποινή φυλάκισης, βρίσκονται οι πρώτοι ένοχοι γονείς και μηνύονται για βαρειά σωματική βλάβη από πρόθεση. Και οι δύο ή μόνον ο πατέρας; Ας πούμε ότι καταδικάζονται και μπαίνουν φυλακή. Τι θα γίνει μετά; Το κοριτσάκι, ακρωτηριασμένο ήδη, θα μείνει χωρίς οικογένεια. Είναι καλύτερο ή χειρότερο αυτό για το μέλλον, την ανάπτυξή του και την ενσωμάτωσή του στην κοινωνία μας; Κάποιος και με κάποια κριτήρια πρέπει να αποφασίσει αν η διαμονή σε μια τέτοια οικογένεια θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και αντίκειται στα δικαιώματα του παιδιού. Αν ο πατέρας αφέντης αποφασίσει να μην τη στείλει στο σχολείο; Αν την απειλεί με φόνο σε περίπτωση που ατιμάσει την οικογένειά της; (Όπου ατίμωση μπορεί να είναι ακόμα και το φλερτ με μη μουσουλμάνο!) Θα πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει την απομάκρυνση του παιδιού από την επικίνδυνη οικογένεια, την παραμονή του σε προνοιακές δομές και την υιοθεσία του από άλλη οικογένεια; Και τι θα συμβεί με τους γονείς; Θα μείνουν στην Ελλάδα ή θα απελαθούν; Κι αν είναι από αυτούς που ζουν εδώ νόμιμα; Και πόσο κοστίζει όλο αυτό στο (χρεοκοπημένο) κράτος αν δεν πρόκειται για 1-2 μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά για χιλιάδες; Δεν υπάρχει ιδανική λύση. Είναι όλες δυσάρεστες και πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στην λιγότερο δυσάρεστη. Αυτό σε καθιστά ευάλωτο σε κάθε λαϊκιστή ο οποίος θα απομονώσει τα σημεία της ιστορίας που ερεθίζουν το κοινό του και θα σε “χτυπάει” με αυτά. Χρειαζόμαστε πολιτικούς επιστήμονες, αλλά κυρίως δημιουργικούς νομικούς, που θα δώσουν λύσεις σε καταστάσεις πρωτόγνωρες για την αστική δημοκρατία. Δημιουργικός είναι αυτός που σκέφτεται έξω από τους κανόνες για να δημιουργήσει νέους. Ίσως να τον εμπνέει κι η δική του παρόμοια εμπειρία ζωής, καθώς έχει δώσει αγώνες για να διασώσει την πνευματική του «αρτιμέλεια» από ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που επιδίδεται σε συστηματικό ακρωτηριασμό, από την πολύ πρώιμη ηλικία, και της κρίσης και της δημιουργικότητας.
37
15
140 Ο/Η ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Ας εξετάσουμε το θέμα της κλειτοριδεκτομής. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ένας νόμος ο οποίος θα υποχρεώνει τους μετανάστες από κράτη στα οποία είναι διαδεδομένη αυτή η πρακτική να υποβάλλουν τα κορίτσια τους σε συχνές γυναικολογικές εξετάσεις, ας πούμε μία φορά τον χρόνο, από τη στιγμή που θα γεννηθούν μέχρι την ενηλικίωσή τους. Κάποιοι νομικοί ήδη θα έχουν ανασύρει τις ενστάσεις τους: είναι προσβολή στα δικαιώματα του ανθρώπου, καταργεί την αρχή της ισονομίας.

Ενδεχομένως, αλλά τι προτείνετε; Να εξετάζονται όλα τα κορίτσια ανεξαιρέτως, και των Ελλήνων και του ζευγαριού των Ολλανδών που πήραν σπίτι στο νησί; Όταν έρχεται κάποιος από μια περιοχή που εντοπίστηκε ένας θανατηφόρος ιός γιατί μπαίνει μόνο αυτός σε καραντίνα και όχι το σύνολο του πληθυσμού; Θα μου πεις, είναι το θρήσκευμα αντίστοιχο της μόλυνσης από ιό; Μερικές φορές είναι χειρότερο, αλλά κάθε νόμος που θα αφορά κάποιους και όχι κάποιους άλλους χρειάζεται δυνατή τεκμηρίωση και τεχνική αρτιότητα που θα προσδιορίζει με ακρίβεια ποιοι είναι οι μεν και ποιοι οι δε. Οι νομικοί λοιπόν καλούνται να δώσουν ερείσματα και θεωρητικό υπόβαθρο στην αντιμετώπιση αυτού του θέματος και όχι να οχυρώνονται πίσω από το ο «νόμος επιτρέπει ή δεν επιτρέπει». Γιατί μέχρι τώρα ο νόμος δεν είχε υπόψιν του αυτές τις «επεμβάσεις».

Ας πούμε, λοιπόν, ότι βρέθηκε η νομική φόρμουλα και ορίστηκε το πεδίο εφαρμογής του νόμου. Πρέπει να προβλέπει και ποινή. Ποια θα είναι; Το χρηματικό πρόστιμο αποκλείεται και πρακτικά και θεωρητικά. Θα ήταν σαν αποτιμούσαμε την χρηματική αξία μιας κλειτορίδας. Και δεν θα ενοχλούσε ιδιαίτερα τους ευκατάστατους φανατικούς. Ο πληρώνων και ακρωτηριάζων! Μήπως η φυλάκιση; Πόσο ισχυρό αντικίνητρο θα ήταν για κάποιον που έχει περάσει από κέντρα κράτισης προσφύγων, η προοπτική της φυλάκισης, αν επιμένει οπωσδήποτε να ακολουθήσει την προσταγή του Αλλάχ; Και φυλάκιση για ποιο αδίκημα; Για βαρειά σωματική βλάβη που είναι κακούργημα ή για κάτι πιο light;
33
11
139 Ο/Η ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Όμως, ο μεσαίωνας στην Ευρώπη συνυπάρχει με την εποχή μας. Στην Αγγλία, το σύστημα υγείας έχει περιθάλψει ήδη 4000 κορίτσια που έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή μέσα στη χώρα, ενώ υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 66.000 γυναίκες στην Αγγλία ζουν ακρωτηριασμένες από αυτή τη βάρβαρη πρακτική. http://www.bbc.com/news/uk-england-london-26639542

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται όχι για γνήσια ισλαμική αλλά για προϊσλαμική πρακτική την οποία το Ισλάμ υιοθέτησε. Για την πολιτική και για την νομική επιστήμη, αυτό δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι ισχύει! Και σήμερα στην Ευρώπη – φυσικά και στην Ελλάδα! – βρέφη και νεαρά κορίτσια ακρωτηριάζονται λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων των γονιών τους.

Τι κάνεις; Σφυρίζεις αδιάφορα; Δεν είναι λύση! Αντίκειται στις αξίες του δυτικού πολιτισμού και στις συμβάσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου τις οποίες η Ελλάδα έχει υπογράψει και οφείλει να τηρεί. Επίσης υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία διότι αν αρχίσεις να ανέχεσαι εγκληματικές ενέργειες λόγω της «πολυπολιτισμικότητας», τι θα κάνεις αν ένας πατέρας υποχρεώσει την 12χρονη κόρη του να παντρευτεί (ενδεχομένως έναν 70άρη γαμπρό) και τη σκοτώσει σε περίπτωση που αρνηθεί; Τι θα κάνεις αν ο μουφτής των μουσουλμάνων της περιοχής σου βγάλει «φάτουα» και καταδικάσει σε θάνατο έναν ομοεθνή του γιατί έγινε άπιστος; Τα περιστατικά είναι πραγματικά κι είναι μερικά μόνο από όσα καλείται η δυτική δημοκρατία να διαχειριστεί από την συνύπαρξή της με το Ισλάμ στα σπλάχνα της.

Πρέπει το πρόβλημα να το αντιμετωπίσουμε και νομοθετικά και εφαρμοστικά. Και πολύ αργήσαμε.

Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο! Πρόκειται για εντελώς ανεξερεύνητες θεωρητικά περιοχές της επιστήμης του δικαίου κατά την δυτική, πάντα, αντίληψη.
47
11
138 Ο/Η ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Αν δηλαδή κάποιος που αποτελεί μειονότητα (πολιτική, θρησκευτική, φυλετική) δεν συμμερίζεται την αρχή της ανεκτικότητας και το δηλώνει ξεκάθαρα, ή δεν το δηλώνει αλλά το δείχνει με τη συμπεριφορά του, θα εξακολουθείς να κάνεις ότι «δεν τρέχει τίποτε»; Θα του δώσεις ανεμπόδιστα τη δυνατότητα να γίνει πλειοψηφία ξέροντας ότι, μόλις συμβεί αυτό, θα σε υποχρεώσει να ακολουθήσεις τους δικούς του κώδικες ζωής, συμπεριφοράς, θρησκείας; Ή μήπως θα τροποποιήσεις την ανεκτικότητα της δημοκρατίας περιστέλλοντάς την; Κι αυτό θα αφορά το σύνολο των πολιτών ή μόνον τους μή ανεκτικούς; Και πώς προσδιορίζονται αυτοί;

Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο: ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, Ναΐμ Ελ Γκαντούρ, δήλωσε (https://www.youtube.com/watch?v=5Uei5nvOwfE ) ότι το Κοράνι είναι πάνω από τη Δημοκρατία. Δεν αποτελεί έκπληξη. Αυτο πιστεύουν λίγο – πολύ όλοι οι πιστοί μουσουλμάνοι στον κόσμο. Υπογραμμίζω τον όρο «πιστοί» διότι υπάρχουν και πολλοί, τυπικά μόνο, μουσουλμάνοι που έχουν ενσωματωθεί στον δυτικό τρόπο ζωής και δεν διαφέρουν πρακτικά από έναν Χριστιανό ούτε προς τη νοοτροπία ούτε ως προς τις αξίες. Ναι, αλλά οι σκληροπυρηνικοί είναι πολλοί περισσότεροι. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποια στιγμή αποκτήσουν την πλειοψηφία, είναι πολύ πιθανόν να καταργήσουν τη δημοκρατία και να εφαρμόσουν τη σαρία. Η σαρία, ο απάνθρωπος ισλαμικός νόμος, εφαρμόζεται σε πολλά μουσουλμανικά κράτη με πρώτη και καλύτερη την Σαουδική Αραβία στην οποία οι αποκεφαλισμοί, οι ακρωτηριασμοί και οι μαστιγώσεις είναι σχεδόν τουριστικές ατραξιόν. Εφαρμόζεται στη Θράκη νόμιμα σε πιο light εκδοχή, αλλά εφαρμόζεται παράνομα και σε πολλές περιοχές κρατών της Δ. Ευρώπης οι οποίες έχουν μεταβληθεί σε μουσουλμανικά γκέτο. Η περίπτωση του Ιράν αποδεικνύει πώς ακόμα και σε κράτη που είχαν (τη δεκαετία του ’60) υιοθετήσει 100% τον δυτικό τρόπο ζωής, αρκούν λίγα χρόνια ισλαμικής τρομοκρατίας για να γυρίσουν στην εποχή του θεοκρατικού μεσαίωνα.
45
11
137 Ο/Η ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ ΝΟΜΙΚΟΙ

Όταν τίθεται ένα θέμα πολιτικού προβληματισμού, σπεύδουν πολλοί να απαντήσουν: “η νομοθεσία προβλέπει το τάδε ή το δείνα”. Ξεχνούν ότι η νομοθεσία, πέρα από τις θεμελιώδεις, διαχρονικές της αρχές, συνήθως δεν προβλέπει τίποτε! Τις περισσότερες φορές καλείται να διαχειριστεί μια νέα κατάσταση που ανακύπτει, σε νέα θέματα ή και σε εντελώς νέους τομείς νομικού ενδιαφέροντος.

Για παράδειγμα, η χρήση του διαδικτύου, θέματα βιοτεχνολογίας, η τεχνητή γονιμοποίηση, αναπτύχθηκαν μέσα σε απόλυτο νομικό κενό και η νομική επιστήμη εκ των υστέρων έδωσε ή προσπαθεί να δώσει λύσεις. Η ιδιότητα της μητέρας ήταν από καταβολής νομοθεσίας μία και σαφής, μέχρι να προκύψουν, λόγω των επιστημονικών εξελίξεων, δύο “μητέρες”: αυτή που έδωσε το ωάριο κι αυτή που το κυοφόρησε. Η νομοθεσία εκλήθη εκ των υστέρων να διευθετήσει τα δικαιώματα αλλά και τις αντιδικίες αυτών των δύο.

Το δυσάρεστο, έως και ανησυχητικό, είναι ότι οι περισσότερες επικλήσεις της υπάρχουσας νομοθεσίας ως πανάκεια ή ως θέσφατο προέρχονται από νέους νομικούς, φρέσκους πτυχιούχους ή μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα περίμενε κανένας να είναι αυτοί που θα τροφοδοτούσαν τον διάλογο ανάμεσα στην νομική και στην πολιτική φιλοσοφία.

Κάνω αυτόν τον εκτενή πρόλογο, κάτι που δεν το συνηθίζω, για να δείξω πόσο σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε έξω από τα καθιερωμένα για να προσεγγίσουμε ένα θέμα, ειδικά αν είναι πρωτόγνωρο, όπως το παρακάτω.

Έθεσα, πρόσφατα ως θέμα προβληματισμού τις άμυνες της δημοκρατίας μας. Η δυτική δημοκρατία παρ’ όλα τα κουσούρια της κατέκτησε, μετά από πολύ κόπο, την έννοια της ανεκτικότητας στο διαφορετικό, σε μεγάλο ποσοστό τουλάχιστον. Το ερώτημα είναι απλό και δύσκολο: πόσο ανεκτικός μπορείς να είσαι με τους μη ανεκτικούς; (συνεχίζεται)
34
22
136 Ο/Η Απόστολος Αποστόλου έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Ο τζημερος θέτει το ζήτημα των ακραίων θρηςκευτικων δυνάμεων με παγκόσμια δύναμη και δυναμική που απειλούν να καταλυςουν τον δυτικό πολιτισμό .Καθε μέρα παρακολουθούμε να πλησιάζουν στον στόχο τους.
Οποιος δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη αυτών των δυνάμεων ειναι ηλίθιος .
Η αντιμετώπιση τους απο την δύση ειναι απολύτως αναγκαίος .
Ο τρόπος αντιμετώπισης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις δημοκρατικές ευαισθησίες του κάθε ενός αλλα και τις προτεραιότητες του.
Αυτο που δεν ειναι ανεκτό ειναι οι άνθρωποι που ανησυχούν για το μέλλον του πολιτισμού που απολαμβάνουν ,να αποκαλούνται φασιστες.
Αυτά τα πολιτικά σκουπίδια πρεπει να συντριβούν ιδεολογικά μέχρι να το βουλώσουν και να μας αφήσουν να ανησυχούμε για το μέλλον των παιδιών μας και να συζητάμε γι το πως θα το κάνουμε καλύτερο.
28
16
135 Ο/Η Φωτης Σταματοπουλος έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Επειδη περασα τα εφηβικα μου χρονια πολυ «επικυνδυνος» για τον δυτικο πολιτισμο, μεταναστης στον Καναδα, ακουσα πολλες φορες αυτη ακριβως την προταση «Εδώ έτσι ζούμε. Αν σ’ αρέσει. Αν δεν σ’ αρέσει, υπάρχει και εισιτήριο αναχώρησης. Αν επιμένεις να μην το βγάζεις υπάρχει και η απέλαση. » η κατι παρομοιο «go home». Η στοχοποιηση του «ξενου» εξυπηρετουσε μια πρακτικη περιθωριοποιησης, και μια ακροδεξια ρατσιστικη πολιτικη βασισμενη στο Exclusion not inclusion. Ευτυχως ο Καναδας εχει διαλεξει την προσφορα των μεταναστων σε ενα πολυπολιτισμικο πλαισιο και ειναι μια δυναμικη και πλουσια κοινωνια. Ο κ. Τζημερος ειναι θλιβερο παραδειγμα και επικινδυνος και δεν εχει σχεση με τον φιλελευθερισμο ποσο μαλλον με τον Μιχαλη Παπαγιαννακη.
41
45
134 Ο/Η Γιατρος στην αλλοδαπη έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
«Θα παρακολουθήσεις οπωσδήποτε «τη ζωή του Μπράιαν» και θα τη σκεφτείς σε μουσουλμανική εκδοχή. Αν το βρεις ευφυές, μείνε. Αν γίνεις έξαλλος με την ασέβεια, συγγνώμη αλλά δεν κάνεις για την Ευρώπη.»

Ωραια, εγω ειδα το Corpus Cristi στο Λονδινο, στο West End το 2001 , χωρις κανενα προβλημα, χωρις να κουνηθει φυλλο.

Που να στειλουμε τους 10 εκ (πανω-κατω) συμπολιτες μας? (μαζι με τους δικαστες, πολιτικους και παπαδες?)
22
8
133 Ο/Η Γιατρος στην αλλοδαπη έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Συγκριση Ελλαδας – Τουρκιας (ορθοδοξη – μουσουλμανικη χώρα)
1. Ολα τα σχολεια στην ελλαδα έχουν δεδομενη την εικονα του Χριστου στην ταξη και πρωινη προσευχη. Στην Τουρκια οι θρησκευτικες εκδηλωσεις σε ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεια ειναι απαγορευμενα (στα ιδιωτικα ας κανουν οτι θελουν) .
2. Η βουλη και οι στρατιωτικοι ορκιζονται στο Ευαγγελιο και ολες οι σημαντικες διαδικασιες (απο εγκαινια δημοσιων κτιριων μέχρι στρατιωτικες παρελάσεις, απο ορκωμοσιες στρατιωτικων μεχρι εναρξη χρονιας στο σχολειο) συνοδευονται απο τραγους με αγιαστουρες. ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!
3. Μπορει ο καθενας να παει και να διδασκει σε σχολειο και πανεπιστημιο και να μου μοστραρει το τεραστιο σταυρο του στην μουρη, οντας χριστιανος ορθοδοξος. Στην τουρκια θρησκευτικα σύμβολα όπως η μαντιλα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ σε ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεια, πανεπιστημια και στρατο.
4. Σε οποιαδήποτε ευρωπαική χώρα θα γελουσαν και τα δέντρα, αν ερχόντουσαν οι παπαδες σε εναρξεις επιστημονικων συνεδριων , σε πανεπιστιμια κλπ – στην ελλαδα ειναι γνωστο τοις πασι οτι πχ για θεση στο ΔΕΠ της Ιατρικης σχολης Αθηνων ειναι απαραιτητη η καλη σχεση με μητροποληταδες και αλλους τραγους.
5. Ο νομος περι βλασφημίας εφαρμοζεται ΤΑΚΤΙΚΑ στην Ελλάδα – και όχι παντως τοσο σπάνια οσο να ειναι ανέκδοτο/
6. Οταν πηγα να δω την παράσταση Corpus Cristi, λιγο έλειψε να φύγω ανάπηρος ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ – ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ – αν κάποιος εχει διαφορετικη εμπειρια, ας το πει. Παντως η επιθεση των ορθοδοξων ταλιμπαν ειναι βντεογραφημενη …
7. Σχεδον δεν υπαρχει ελληνας γιατρος που να μην εχει εικονιτσες στο γραφειο του – στην Τουρκια (και στις ευρωπαικες χωρες) ειναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!
7. Αν ζουσαμε σε χωρα πραγματικα πολυπολυτισμικη οσα εγραφε ο αρθρογραφος θα ηταν συζητησιμα – ομως ας καταφερουμε πρωτα να δωσουμε ΙΣΟΝΟΜΙΑ στους μουσουλμανους στην ΕΛλαδα, ας κανουμε την Ελλαδα κοσμικο κρατος (κατι που εκανε η Γαλλια πχ το 1789 και η Τουρκια το 1920 ) και μετα το συζηταμε για τους μουσουλμανους.
41
35
132 Ο/Η Και ο Μ. Παπαγιαννάκης ρατσιστης ηταν? έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Απο το Blog http://mhmadas.blogspot.gr

«Και επειδή ο Τζήμερος είναι Τζήμερος και κάποιοι φίλοι και «φίλοι» ενοχλήθηκαν που ανέβασα ένα κείμενο που ευνοεί το ρατσισμό κατά τη γνώμη τους, ανεβάζω και ένα παλιό κείμενο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη που λέει τα ίδια πράγματα αλλά με άλλο βέβαια ύφος και ήθος. Φυσικά αυτός δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ρατσισμό.»
του Μιχάλη Παπαγιαννάκη από την Καθημερινή
http://mhmadas.blogspot.gr/2014/07/blog-post_31.html
12
8
131 Ο/Η Γιατρος στην αλλοδαπη έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
To παρληρημα αυτο ενισταται για τις περιπτωσεις οπου οι (θρησκευτικές , πολιτιστικες ) ιδιαιτεροτητες κάποιων μουσουλμάνων τους καθιστουν «υπερανω» του νομου – σωστα?
Μηπως ηρθε απο τον Αρη ο αρθρογραφος?
Το ζητουμενο ακομα , δυστυχως (βλεπε Μανωαλδα, δεσιμο Αιγυπτιου στο δεντρο και βασανισμο κλπ) ειναι η στοιχειωδης ισονομια και το fair play .
Αν στο μελλον αποκτησουν δικα τους τζαμια, κανει διαγγελμα ο Σαμαρας για το Ραμαζανι (οπως η βασιλισα στην Αγγλια) και ολες οι εισοδοι στα νοσοκομειο ειναι γραμμενες σε urdu και Arabic , τοτε το ξανασηζηταμε. Μεχρι τοτε ομως, ο συγγραφεας παραληρει…
Μονο εκ του πονηρου ή ρατσιστικες ακουγονται (για την Ελλαδα) ανησυχιες μηπως και απολαμβανουν εξαιρετικα προνομία οι μουσουλμάνοι στην ελλαδα….
32
39
130 Ο/Η theearthaflame έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
(4/4)

Υ.Γ. Αλλά φυσικά θα υποστηρίξω το δικαίωμά μου να περνάω με κόκκινο τα φανάρια, να οδηγάω πειραγμένο παπάκι χωρίς κράνος και να βγαίνω στο δρόμο πιωμένος. Διότι είναι έθιμα της πατρίδας μου. Και τα κάνω ατιμώρητος. Όπως ο ινδός βιάζει ατιμώρητος μια κοπέλα που βγήκε έξω ασυνόδευτη. Γιατί έτσι. Makes sense ε;
36
8
129 Ο/Η theearthaflame έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
(3/3)

Και φυσικά έχουμε και τις κλασικές αναφορές για γέροντες παστίτσιους. ΟΧΙ, δεν είναι το ίδιο. Ο γέροντας παστίτσιος είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας. Ακόμα και στην ελλάδα, την πιο συντηρητική θρησκευτικά χώρα της ευρωζώνης, μπορεί ο κανάκης και ο κάθε κανάκης να βγει σε εθνικής εμβέλειας κανάλι και να κράξει τον κάθε άνθιμο και να πει ανέκδοτα για τον χριστούλη, όχι μόνο χωρίς να τον λιθοβολήσουν ή να τον φυλακίσουν, αλλά κάνοντας και σούπερ τηλεθέαση.

Αντίθετα, στη ΔΑΝΙΑ, μια σκανδιναβική εντελώς ψυχρόαιμη χώρα, ένας άνθρωπος κόντεψε να δολοφονηθεί επειδή σατίρισε τον μουχαμέτη και ολόκληρη εφημερίδα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους οργισμένους μουσουλμάνους, μια ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, η οποία έχει το ΠΡΟΝΟΜΙΟ να φιλοξενείται σε αυτή τη χώρα επί ίσοις όροις και να προστατεύεται νομικά από τον κάθε καραγκιόζη ρατσιστάκο που την έχει δει απόγονος των βίκινγκς.

Η ιερά εξέταση, η πυρά και άλλα τέτοια ωραία, δεν υπήρχαν προχθές που έριξα μια ματιά στα ίντερνετς. Όχι, δεν έχουμε τις σούπερ κοινωνίες και τα κράτη δικαίου όπως τα φανταζόμαστε εμείς οι ρομαντικοί και σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα, ο οποίος πάντα θα εμποδίζεται από το φρικαλέο ζευγάρι της ανθρώπινης φύσης (βλακεία – απληστία). Αλλά ισλάμ δεν είμαστε σε καμία περίπτωση. Και όποιος θέλει να υπερασπιστεί τη «διαφορετικότητα» των απόψεων ενός ισλαμικού θεοκρατικού κράτους, ας αναλογιστεί πρώτα αν θα υπερασπιζόταν τη διαφορετικότητα ενός κράτους που η πλειοψηφία των πολιτών του θα ήταν ο παναγιώταρος.

Και όταν σε ένα μήνα θα ευρίσκομαι στο ΓΙΟΥ ΚΕΙ, αν πει ο κάμερον ότι είναι επικίνδυνο υγειονομικά το κοκορέτσι και το απαγορεύσει, δε θα βγω να υπερασπιστώ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ να φάω σκατά ψητά με μουστάρδα και πιπέρι επειδή είναι ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΟΥ, όσο κι αν μου αρέσει. Θα το βουλώσω και θα φάω φισ εν τσιπσ και γιόρκσαϊρ πάι και θα πιω κι ένα σάιντερ στην υγειά του. Got it?
59
5
128 Ο/Η theearthaflame έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
(2/3)

Από την άλλη έχουμε τους λοβοτομημένους φασιστάκους που θα υποστηρίξουν ότι ο πακιστανός θα βιάσει, θα κλέψει, θα σκοτώσει κτλ. Ό,τι λεγόταν δηλαδή και για τους αλβανούς πριν 25 χρόνια, οι οποίοι με σκληρή δουλειά έγιναν οι πιο νοικοκύρηδες και ικανοί της ελληνικής επικράτειας. Κι ας πηγαίνουν τα λεφτά τους στην αλβανία. Καλά κάνουν. Ελεύθερη αγορά έχουμε, όπως πρεσβέυει και ο αρθρογράφος.

Το άρθρο όμως δεν αναφέρεται ούτε στους μεν ούτε στους δε. Ούτε σε αυτόν που βίασε και σχεδόν σκότωσε την κοπέλα στην Πάρο. Αναφέρεται στους μουσουλμάνους που ενώ ζουν ενσωματωμένοι σε δυτικές κοινωνίες, με κανονικές δουλειές, με κανονικές συνθήκες, με ασφάλιση και πρόνοια από το κράτος κατοικίας τους, επιλέγουν συνειδητά ωθούμενοι από το φανατισμό της θρησκείας τους, να ζητάνε και να παίρνουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Ο καθημερινός τρόπος ζωής του μέσου μουσουλμάνου αποτελέι από μόνος του τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία του ατόμου ως μέλος ενός συνόλου δυτικής κοινωνίας. Ο νόμος πρέπει είναι πάνω από εκκλησίες και τζαμιά και οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του κάθε πολίτη να είναι δεδομένα. Θες να πιστεύεις στο χριστούλη, στο μωάμεθ, στο ιπτάμενο μακαρονοτέρας; Με γεια σου και χαρά σου. Κάντο ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ, στο χώρο που θα αγοράσεις με τα ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ, με τον ιερέα που θα πληρώσεις από την τσέπη σου και ΚΥΡΙΩΣ χωρίς τα δόγματά σου να έχουν την οποιαδήποτε επίπτωση στην ομαλή συνύπαρξή σου με τους άλλους. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπούρδες για νά χουμε να λέμε.

Με την πάροδο των αιώνων, αυτό το τελευταίο τουλάχιστον, ο χριστιανισμός κουτσά στραβά το πέτυχε με λίγο κόψε ράψε και κάνοντας στραβά μάτια. Μένει να αποσχιστεί επιτέλους οικονομικά το οτιδήποτε θρησκευτικό από την πολιτεία και είμαστε έτοιμοι. Το ισλάμ δυστυχώς, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, δεν μπορεί να το πετύχει αυτό. Όταν τα καταφέρει, το ξανασυζητάμε.

(συνεχίζεται)
46
2
127 Ο/Η theearthaflame έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
(1/3)
Καταρχήν όποιος έλληνας δεν έχει ζήσει σε χώρα του εξωτερικού, όπου υπάρχουν «κανονικοί» πολίτες με μουσουλμανικό θρήσκευμα, δεν μπορεί να αντιληφθεί για τι πράγμα μιλάει το άρθρο. Δυστυχώς (ή ευτυχώς σύμφωνα με το άρθρο) το 99,9% του (μεταναστευτικού) μουσουλμανικού στοιχείου στην ελλάδα είναι εξαθλιωμένοι παράνομοι μετανάστες χωρίς δικαιώματα (που μπαλωτάρονται στις μανωλάδες με την ανοχή του σάπιου κράτους), χωρίς φωνή, χωρίς οντότητα και χωρίς πραγματική κοινωνική ύπαρξη. Πράγμα που σημαίνει ότι από τη μια είναι ο εύκολος στόχος και γίνονται θύματα ρατσισμού, αλλά από την άλλη δεν έχουν και τη δυνατότητα να δείξουν πόσο εξωγήινος προς εμάς είναι ο τρόπος σκέψης και ζωής τους.

Πότε είδατε μουσουλμάνους και μουσουλμάνες να εργάζονται σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, γραφεία, καφετέριες, σε οποιαδήποτε εταιρία παροχής υπηρεσιών; Στην καλύτερη θα πετύχετε κανένα ταλαίπωρο πακιστανό σε βενζινάδικο να πλένει αυτοκίνητα. Μοναδική εξαίρεση είναι κάτι κουρεία και φωτογραφεία στο κέντρο της αθήνας, στα οποία δεν είδα ποτέ να πατάει κάποιος ντόπιος για να κουρευτεί ή να βγάλει φωτογραφία για το διαβατήριό του, ακόμα κι αν δηλώνει αριστερός και πάει σε όλα τα αντιρατσιστικά φεστιβάλ.

Η ελλάδα παρουσιάζει λοιπόν το εξής παράδοξο. Αν και είναι η νούμερο ένα εστία συσσώρευσης λαθρομεταναστών από μουσουλμανικές χώρες, δεν παρουσιάζει καμία ενσωμάτωση αυτών των ανθρώπων στην κοινωνική καθημερινότητά της. Αυτή η αντιστρόφως ανάλογη κατάσταση, σε συνδυασμό με την εξαθλίωση και την αδικία που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι εδώ όντας παρίες, ωθούν τον μέσο προοδευτικό λίγο-αριστερό έλληνα να βλέπει επιλεκτικά μόνο τον πόνο τους και τη δυστυχία τους, αλλά κανένα από τα αρνητικά που κουβαλάνε. Με αποτέλεσμα φυσικά όταν πας να κάνεις αναφορά για κάτι τέτοιο, αυτόματα να είσαι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ.

(συνεχίζεται)
45
1
126 Ο/Η eumix έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω εσάς κύριε Τζήμερε: πώς γίνεται ως φιλελεύθερος να γράφετε περίπου το ίδιο άρθρο με ένα παρόμοιο του Φαήλου Κρανιδιώτη που αυτοπροσδιορίζεται πιστεύω ως συντηρητικός και δεξιός; Στην ιδεολογία του, τη λαϊκή δεξιά, η προτίμηση για το μονοπολυτισμικό κράτος είναι πιστή με τις αξίες ενός παραδοσιακού συντηρητικού. Η θεωρία αυτή όμως δεν εφαρμόζεται τελικά στην πραγματικότητα με την κυβερνητική πολιτική του κόμματος της ΝΔ. Πώς γίνεται λοιπόν ένα “δεξιό” και ένα “σοσιαλδημοκρατικό” κόμμα ( που σήμερα συγκυβερνούν) να ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια την πολιτική των “ανοιχτών συνόρων” του Σύριζα, που αυτοί μετά κατηγορούν ως “παλαβή”; Πώς γίνεται ο Σύριζα να θέλει να διαφοροποιηθεί υποτίθεται στην πολιτική, αλλά να υποστηρίζει την ΕΕ και την Ευρωζώνη που επιβάλλουν αυτή την κυρίαρχη πολιτική; Πώς γίνεται το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, δύο εκδιαμέτρου αντίθετες και εχθρικές παρατάξεις, να δηλώνουν και τα δύο οτι είναι “το μόνο κόμμα στη βουλή που υποστηρίζει διαφορετικό δρόμο και πολιτική για την χώρα” αλλά ταυτόχρονα να απολαμβάνουν τις παροχές των εκλεκτών του καθεστώτος αυτού, να συμμετέχουν στο θέατρο του “Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” και τέλος να λειτουργούν και οι δύο ως καπιταλιστές εργοδότες, μεταναστών και μη;

Είναι μια περίεργη διαδικασία, κατά τη γνώμη μου, στην οποία έχει αντικατασταθεί η θρησκευτική πίστη του δυτικού ανθρώπου με τις ιδεολογίες. Στην Ελλάδα σήμερα οι (δογματικές) αυτές διαφορές μεταξύ «πιστών» είναι πολύ ξεκάθαρες και πολύ έντονες, ευτυχώς σε λεκτικό κυρίως επίπεδο όπως βλέπουμε στις συζητήσεις στο διαδίκτυο. Κυριαρχεί η ειρωνία και η απόρριψη, ανάλογα με το ποιο δόγμα αντιπροσωπεύει ο κάθένας. Τουλάχιστον, η αντίδραση δεν είναι άμεσα βίαιη (όχι πάντα) και ακόμα δεν έχει θεσπισθεί κάποια “ποινή” προς τους “βλάσφημους” όπως στις θεοκρατίες. Ευτυχώς!
25
18
125 Ο/Η eumix έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Για να ολοκληρώσω αυτό το πολύ μακρύ σχόλιο, οι μαρξιστές επίσης θα πρέπει κι αυτοί να αποφασίσουν πώς γίνεται να έχουν μετατρέψει τα γραπτά ενός υλιστή φιλοσόφου (Μαρξ) σε ιδεολογία/θρησκεία και να “πιστεύουν”, “μελετώντας” τα γραπτά του αντί να αμφισβητούν συνεχώς και να αναλύουν τα στοιχεία της καθημερινότητας. Υλισμός και Iδεαλισμός είναι αντίθετες τάσεις στη φιλοσοφία, ή όχι; Οι αναρχικοί επίσης θα πρέπει να εξηγήσουν πώς γίνεται να “διεκδικούν” πολιτικές από το κράτος, το οποίο θεωρούν οτι δεν πρέπει να υπάρχει. Στην απόλυτη μορφή του – που δεν έχει υπάρξει ποτέ, όπως δεν υπήρξε “πραγματικός” φιλελευθερισμός ή “πραγματικός” κομμουνισμός – ο αναρχισμός είναι πολύ πιο κοντά με τον καθαρό φιλελευθερισμό: αρνείται την κεντρική εξουσία.

Οι αναρχικοί λοιπόν “δικαιούνται” περισσότερο να ζητάν την κατάργηση των συνόρων και των κρατών και να προτείνουν αντίθετα την δημιουργία μικρών τοπικών, αυτόνομων κοινοτήτων. Στην περίπτωση αυτή όμως, θα πρέπει να απαντήσουν στο πώς οι κοινότητες αυτές και με τι δύναμη θα μπορούν να αντισταθούν πχ στις “επιθέσεις” εταιρειών – τεράτων όπως η Monsanto. Μαρξιστές και αναρχικοί θα πρέπει να εξηγήσουν, ξανά, πώς γίνεται να απολαμβάνουν οι ίδιοι τις κατακτήσεις και τα επιτεύγματα του καπιταλιστικού συστήματος ενώ ταυτόχρονα το “απορρίπτουν” ολοκληρωτικά και – συνήθως – μόνο στη θεωρία. Oι φιλελεύθεροι – τέλος – θα πρέπει να εξηγήσουν: Γατί υπάρχει σήμερα, μέσα σε ένα υποτίθεται “φιλελεύθερο” σύστημα, η κρατική επιχορήγηση και η προστασία που απολαμβάνουν μεγάλες εταιρείες και διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες; Γιατί υπάρχει στον υποτιθέμενο καπιταλισμό των αγορών και της «επιτυχίας του ικανότερου» ο κεντρικός σχεδιασμός που επιβάλλουν στην οικονομία υπερκρατικοί σχηματισμοί όπως η ΕΕ;

(συνεχίζεται)
13
2
124 Ο/Η Φιλ-ελευθερισμός και άλλα παραμύθια έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Δικαίωμα στην αυτορύθμιση δεν έχει μόνο η αγορά.
Έχουν και οι κοινωνίες.
Ας αφήσουν λοιπόν οι διάφοροι μισαλόδοξοι τις παρεμβάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις.
Ο νομικός μας πολιτισμός επαρκεί για την αντιμετώπιση όλων όσων αναφέρει ο αρθρογράφος.
Η αναγόμωση του νομικού μας οπλοστασίου δεν είναι απαραίτητη, αλλά είναι πάντα εφικτή σε ενα μακρινό ή κοντινό μέλλον που υποτίθεται θα συμβούν ολα οσα φοβούνται σήμερα οι ανασφαλείς συμπολίτες μας.
Η κοινωνία μας έχει σήμερα πολύ σοβαρότερα πράγματα να την απειλούν.
Ο ‘ισλαμικός κίνδυνος’ αφορά μόνο όσους δε νιώθουν ότι απειλούνται από αυτά ή όσους θέλουν δολίως να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά και ουσιαστικά κοινωνικά προβλήματα.
13
18
123 Ο/Η Anadelfos έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Εξαιρετικό άρθρο. Ενα» μπράβο» στόν συντάκτη, γιά τίς ξεκάθαρες απόψεις του, πού συμβαδίζουν μέ τήν κοινή λογική.
32
14
122 Ο/Η ανωνυμος έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Το πρόβλημα είναι πως η Δύση στηρίζει τους τζιχαντιστές αντάρτες -βλέπε Λιβύη, Αίγυπτο και Συρία, αλλά και Αφγανιστάν παλαιότερα – και τους βασικούς χρηματοδότες των τζιχαντιστών που είναι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Κι εμείς βέβαια στην Ελλάδα, δεν πάμε πίσω, σαν μεσσίες υποδεχόμαστε τον κάθε ισλαμοφασίστα «επενδυτή» αρκεί να φοράει χρυσή κελεμπία…

Όταν η Δύση αποφασίσει να βάλει τις αξίες της δημοκρατίας ψηλότερα από τα πετρελαιοχρήματα, τότε ίσως μπορέσουμε να σταματήσουμε την επέλαση του ισλαμισμού. Επειδή όμως δύσκολα βλέπω να γίνεται αυτό, ας είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα (νέες εστίες πολέμων και συγκρούσεων στη Μ. Ανατολή και όχι μόνο, μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών προς Ευρώπη λογω των παραπανω, αύξηση της οργανωμένης παρουσίας φανατικών ισλαμιστών σε δυτικές κοινωνίες κτλ).
20
3
121 Ο/Η παναγιώτης έγραψε:
(πριν 22 ημέρες)
Και οι έλληνες Ταλιμπάν; Αυτοί ανήκουν στη Δύση; Γιατί ήταν και είναι πάντα με όλους τους αντιδραστικούς, τους καταπιεστές, τους μισαλλόδοξους. Με τον Σαντάμ, όπως και με τον Μπιν Λάντεν. Από τον Χομεϊνί μέχρι τη Χαμάς. Μόνο με τους φασίστες και τους ναζί ήταν αντίθετοι και αυτό γιατί επιτέθηκαν ενάντια στον πατερούλη. Είναι οι δικοί μας φονταμενταλιστές που ευτυχώς ακόμα δεν τους έχουμε δοκιμάσει. Γιατί η απόσταση με τους απέναντι είναι μικρή.
12
13
120 Ο/Η ΜΑΚΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Αντί σχολίου δείτε με προσοχή αυτό το βίντεο από το Βέλγιο. Το οποίο μετατρέπεται σε Βελγιστάν.
http://www.cbn.com/tv/embedplayer.aspx?bcid=1509282970001
14
1
119 Ο/Η eumix έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Ο μέσος όρος παιδιών ανά γυναίκα στο Αφγανιστάν είναι 7 και κάτι. Στην Αφρική, τρεις χώρες το ξεπερνάνε στην παγκόμια “κατάταξη” ρυθμού γεννήσεων. Αν η διαδικασία μετατροπής της Ελλάδας σε παραμεθόριο της ΕΕ στα σύνορα Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής συνεχιστεί, θα πρέπει να αποδεχτούμε οτι όλα “βαίνουν καλώς.” Η Ελλάδα τώρα είναι χώρος εισαγωγής ενέργειας και παράνομων-κυρίως-αλλά-όχι-μόνο προϊόντων προς την Ευρώπη. Μεταράπηκε επίσημα σε γη μονοκαλλιέργειας ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, τόπο διακοπών ( τα νησιά) και “ενδιάμεσο χώρο” εμπορίου.

Οι Κινέζοι φέρνουν τα προϊόντα τους και ζητάν την δημιουργία “ζωνών” και λιμάνια, όπως έκαναν κάποτε οι δυτικοί στην Κίνα. Οι δυτικοί ζητάνε “ελεύθερες ζώνες” εμπορίου και παραγωγής με “ελεύθερες” εργασιακές σχέσεις. Η Τουρκία, το Κατάρ και άλλες «φιλικές» χώρες αγοράζουν νησιά, λιμάνια και μαρίνες. Οι χώρες αυτές με πολύ συγκεκριμένη πολιτική, συναγωνίζονται για τον ρόλο του “προστάτη” των νέων κατοίκων. Σχεδόν απαιτούν πλέον την ικανοποίηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων νεοεισερχόμενων, τους οποίους ήδη χαρακτηρίζουν “Μουσουλμανική κοινότητα στην Ελλάδα.”

Οι νέοι φτηνοί εργάτες προς την ΕΕ εισάγονται και “αποθηκεύονται”, μέχρι να βρει ο κάθένας τρόπο να μετακινηθεί, κινώντας την αύξηση των κερδών του άτυπου αυτού εμπορίου. Οι μορφωμένοι νοτιοευρωπαίοι νέοι σπρώχνονται προς τις επίσης γηρασμένες βιομηχανικές χώρες του Βορρά που ζητάνε εξειδικευμένους εργάτες για να σώσουν το επίσης ημιθανές ασφαλιστικό τους σύστημα.

Όλοι είναι “σούπερ” ευχαριστημένοι, εκτός από τον Μαρξ υποθέτω και την πρώην “μεσαία τάξη” των Δυτικών χωρών. Οι ασιάτες εργάτες γης πχ θα “πρέπει” να είναι σούπερ ευχαριστημένοι που ζουν σε χώρα όπου δεν υπάρχει πόλεμος και πληρώνονται σε σκληρό νόμισμα. Οι νέοι μετανάστες των νοτιοευρωπαϊκών χωρών θα “πρέπει” να είναι σούπερ ευχαριστημένοι αφού θα ζουν σε “αναπτυγμένη” χώρα με διπλάσιους μισθούς από τη χώρα καταγωγής τους. Laisez faire, laisez passer, que sera, sera.
30
1
118 Ο/Η Κύρος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
@110 ΧΒ

Ο κ. Τζήμερος στο άρθρο του δεν αναφέρεται σε όσους εισέρχονται παράνομα. Αναφέρεται σε όσους δεν πιστεύουν στις δικές μας αξίες, άσχετα αν βρίσκονται εδώ νόμιμα και για πολλά χρόνια.
Ο, πιθανώς άστοχος λόγω προσωπικών μνημών (μια διευκρίνιση που δεν έκανα είναι πως αναφερόμουν σε πολιτικές διώξεις και όχι σε πολεμικές), παραλληλισμός μου, είχε σκοπό να δείξει πως η προσέγγιση της διαφορετικής κουλτούρας με όρους απόλυτης αποδοχής θρησκευτικών ή κοινωνικών αξιών και όχι με όρους νομιμότητας, μπορεί να οδηγήσει σε περίεργους δρόμους, που δεν έχουν θέση στη σύγχρονη κοινωνία.
22
2
117 Ο/Η eumix έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Οι ελίτ των δυτικών χωρών άρχισαν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις παραγωγής στην Ασία, από την δεκαετία του 60. Η γεννιά που ενηλικιώθηκε μέσα σε αυτή την δεκαετία, οι baby boomers, επέτρεψαν ουσιαστικά την καταστροφή της παραγωγής στις χώρες τους και σταμάτησαν σχεδόν να κάνουν οικογένειες και παιδιά, κυρίως λόγω της αλλαγής των πολιτισμικών αντιλήψεων και των απαιτήσεων της κοινωνίας από αυτούς. Ο δυτικός πολίτης έγινε από παραγωγός καταναλωτής. Έπαψε να είναι τμήμα μιας κοινότητας που έχει απαιτήσεις από τα μέλη της. Εγινε κυρίως Άτομο με σκοπό την ικανοποίηση του προσωπικού του “δυναμικού”. Ακόμα και σήμερα, η λογική που κυριαρχεί είναι να “ζήσει” όσες περισσότερες εμπειρίες μπορεί και όσο γίνεται πιο “άνετα.”

Στην Ελλάδα η “εξέλιξη” αυτή έφτασε μετά το 80, μέσα από τη διαδικασία του εκσυγχρονισμού και της σύγκλισης με την δυτική Ευρώπη. Αν είστε, όπως νομίζω οτι είστε, ενάντια στους “παλαβούς” που τολμούν να αμφισβητούν τον “μονόδρομο” της ΕΕ και της φυσικής “εξέλιξης” του globalisation, θα πρέπει να εξηγήσετε πώς είναι δυνατόν να επιστρέψουμε στην προ-1989 κατάσταση του ομογενούς εθνικού κράτους, δεχόμενοι ταυτόχρονα τις επιταγές των “συμμάχων” μας. Επίσης, πώς γίνεται να έχει η Ελλάδα ή η κάθε Ευρωπαϊκή χώρα τη δυνατότητα να κάνει ό,τι την “συμφέρει”, χωρίς τη δυνατότητα χάραξης εθνικής πολιτικής, ελέγχου των συνόρων και ανάκτησης της δημοσιονομικής πολιτικής της.
24
1
116 Ο/Η Γιάννης Μικρός έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Oι θαυμαστοί ευρωπαϊκοί πληθυσμοί δεν εξελίχθηκαν εν κενώ. Εξελίχθηκαν σε διαρκή επαφή με τους «άλλους». Εκτός εάν ο κ. Τζήμερος μπορεί να μας υποδείξει αμιγείς «φυλές» ή γεωγραφικούς δοκιμαστικούς σωλήνες που ζούσαν μόνο Βολταίροι και Σιμον ντε Μπουβουάρ.

Τώρα για την απαίτηση, όχι μόνο να συντονιζόμαστε μέσω νόμων αλλά και να υιοθετούμε αξίες, (αλλιώς δεν «κάνουμε» για Ευρώπη) το παραλήρημα δεν κάνει καμία πρακτική υπόδειξη.
Αλλά θα ρωτήσω κανένα πιστολέρο της Μανωλάδας που και ευρωπαίος είναι και – κατά πως δείχνει – νομοταγής.

Φαντάζομαι για τα υπόλοιπα – πχ την εξώθηση εκτός Ευρώπης – μπορεί να υπάρχει και κάποια Τελική Λύση. Κατά προτίμηση εφαρμοσμένη από Ευρωπαίους Χριστιανούς, τίγκα στην αξία και τον Γκαίτε. Έχετε κάποια κατά νού κύριε Τζίμερε;
33
23
115 Ο/Η eumix έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μουσουλμάνοι μετανάστες στη Δύση έχουν εκραγεί δημογραφικά. Μέσα σε λιγότερο από 40 χρόνια, οι πληθυσμοί χωρών όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και η Αίγυπτος, έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί. Οι χώρες τους δεν μπορούν τους θρέψουν και οι νέοι δεν μπορούν να κάνουν οικογένειες. Η πίεση είναι τρομακτική και οι οικονομικές δυνατότητες είναι άπειρες.

Οι οικονομικο-πολιτικές ελίτ με την στρατιωτική δύναμη της Δύσης ελέγχουν τώρα πχ την παραγωγή του oπίου στην κεντρική Ασία, την μεταφορά του προς την Ευρώπη και την επεξεργασία του σε μικρές χώρες – προτεκτοράτα στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, οι “τυχεροί” των κατεστραμένων από τους “ανθρωπιστικούς” πολέμους μουσουλμανικών κυρίως χωρών, συρρέουν στην Ευρώπη και είναι διαθετημένοι να πληρώσουν αδρά για να το καταφέρουν. Η μεταφορά ανθρώπων γίνεται μία από τις πιο επικερδείς οικονομικές δραστηριότητες, μαζί με το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών.

Οι σύμμαχοι της Δύσης μονάρχες των θεοκρατικών χωρών της Αραβικής χερσονήσου χρηματοδοτούν την ανέγερση τζαμιών όπου οργανώνονται οι κοινότητες των μουσουλμάνων μεταναστών στην Δύση. Οι μονάρχες αυτοί έχουν συγκεκιμένη ιδεολογία, τον Ουαχαμπιτισμό και δεν κρύβουν την επιδίωξή τους να κυριαρχήσει η δική τους εκδοχή του “Παγκόσμιου Χαλιφάτου.” Επίσης από ό,τι φαίνεται, οι δυτικές υπηρεσίες και πολιτικές έχουν ήδη δημιουργήσει μια ακόμα, νέα, δυναμικότερη και φαινομενικά “ανεξέλεγκτη” προοπτική για “Χαλιφάτο” στην περιοχή Συρίας και Ιράκ, ακριβώς όπου παίζεται σήμερα ο αποκλεισμός του Ιράν και η περικύκλωση της Ρωσίας.

Οι δυτικοί επιτέθηκαν μόνο σε κοσμικά αραβικά κράτη και όχι σε θεοκρατικά-ισλαμιστικά. Οι φανατικές, θεοκρατικές δυναστείες τοποθετήθηκαν στην Αραβία από τους Άγγλους μετά τον 1ο παγκόσμιο και οι Ταλιμπάν από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ. Υπάρχει κάποιος, οποιοσδήποτε λόγος να σταματήσουν οι ίδιες ελίτ σήμερα την δημιουργία στην Ευρώπη των ίδιων καθεστώτων απόλυτου ελέγχου μέσω της θρησκευτικής καθυστέρησης;
26
2
114 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Εκπληκτικά πετυχαίνει το στόχο. Τα συγχαρητήρια μου
11
8
113 Ο/Η eumix έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Αγαπητέ κύριε Τζήμερε, έχετε ξεκινήσει εδώ μια πολύ χρήσιμη συζήτηση η οποία δυστυχώς εκφυλίζεται πάντα σε αλληλοκατηγορίες μεταξύ οπαδών διαφορετικών “απόλυτων” πεποιθήσεων. Θα ήθελα λοιπόν να μην ασχοληθώ καθόλου με το ύφος και τις λεπτομέρειες των γραπτών σας, αλλά να θέσω μερικές ερωτήσεις προς όλους τους συμμετέχοντες της συζήτησης και προς εσας:

Από ό,τι ξέρω, αυτοπροσδιορίζεστε ως φιλελεύθερος. Αν καταλαβαίνω καλά, ο οικονομικός φιλελευθερισμός, που κυρήττει το “laisez faire, laisez passer” και την αυτορύθμιση των αγορών σύμφωνα με τους “νόμους της φύσης”, προϋποθέτει – και σε διάφορες περιόδους επιβάλλει με διάφορα μέσα – το άνοιγμα των συνόρων. Αυτοί που επιθυμούν οργανωμένη χώρα-κράτος και οργανωμένες εργασιακές σχέσεις, απαιτώντας έλεγχο και αποτροπή φτηνής, απορρυθμισμένης εργασίας είναι οι αριστεροί. Όταν μιλάμε όμως για αριστερούς δεν εννοούμε τους liberal του αγγλοσαξωνικού κόσμου και εσχάτως επίσης της Ευρώπης και της Ελλάδας, αυτούς που συνήθως εσείς χαρακτηρίζετε ως “παλαβούς αριστερούς”, αλλά τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως Μαρξιστές ή Κομμουνιστές.

Σύμφωνα με την μαρξιστική ανάλυση του Καπιταλισμού, η εισαγωγή νέου, συνήθως ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού μηδενικής ταξικής συνείδησης, προκαλεί κατάρρευση των όποιων εργατικών δικαιωμάτων. Η εργατική τάξη χάνει κάθε δυνατότητα διεκδικήσης των όποιων δικαιωμάτων της, μιας και ο εργοδότης δεν χρειάζεται πια να κάνει την οποιαδήποτε παραχώρηση. Πέρα από την θεωρία (δημιουργία και διατήρηση μόνιμου “εφεδρικού στρατού εργασίας” σύμφωνα με τον Μαρξ), τα αποτελέσματα της απορρύθμισης λόγω της διαδικασίας που ξεκίνησε στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 90, φαίνονται παντού γύρω μας.

Σύμφωνα λοιπόν με την δική σας ιδεολογία, αφού δηλώνετε φιλελεύθερος, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια “φυσική διαδικασία.” Ίσως οι κάτοικοι των δυτικών χωρών να μην είναι πια «fit to survive» σύμφωνα με την «επιβίωση του ικανότερου,» που κηρύττει ο οικονομικός Φιλελευθερισμός.
24
13
112 Ο/Η Ελληνας ορθοδοξος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Λιγη γνωση και κριση – ξεχναμε πολυ ευκολα!
100 χρονια πριν, , ακριβως τα ιδια ελεγαν για τους Ελληνες της Αμερικης, που περνουσαν ωρες στα καφενεια, ενω δεν αφηναν τις γυναικες τους να βγουν απο το σπιτι. Που παντρευονταν ανηλικες, που δεν ειχαν δει καλα καλα τον γαμπρο και τις εφερναν, χωρις την θεληση τους στην Αμερικη (δες και τις Νυφες του Βουλγαρη..) Ξερεις πως φαινονταν τα εθιμα αυτα στους Αμερικανους? (Για να μην μπουμε για τα γκετο στην Αμερικη, οπου με περηφανεια λεμε, μιλανε ακομα , 3η γενια , ελληνικα και κανουν παρελαση με την ελληνικη σημαια- θα δεχομαστε να παρελαυνουν με την αλβανικη σημαια στο κεντρο οι τριτης γενιας αλβανοι, να μιλανε αλβανικα ακομα?)
Ποσο γρηγορα ξεχναμε – και ποσο δηθεν και ψευτες ειμαστε…
34
25
111 Ο/Η Ελληνας στο εξωτερικο έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Τι αστειο! Στην πιο φανατικη – ταλιμπανικη χωρα της Ευρωπης, οπου πηγαινεις φυλακη αν κανεις πλακα οχι για Χριστο και Παναγια αλλα ακομα και για κομπογιαννιτες μαγους σαν τον Παισιο, κανουμε διδαγματα στους μουσουλμανους.
Πσιτ – ασχετε – διαβασε και λιγο Καζαντζακη 0 στην Ορθοδοξη ελλαδα λιθοβολουσαν μοιχαλιδες μεχρι και πριν 80 χρονια – ενω τα εγκληματα για λογους τιμης ηταν σχεδον ατιμωρητα μεχρι το 1981.
Οσο για εγκληματα τιμης στην Αιγυπτο πχ η στην Τουρκια, θα επρεπε ο αρθρογραφος να ξερει οτι ειναι το ιδιο αν οχι πιο συχνα απο τους χριστιανους εκει – ειναι θεμα κουλτουρας και οχι θρησκειας, ασχετοι…
Και ηλιθιοι και ρατσιστες – τι συνδυασμος!
39
45
110 Ο/Η ΧΒ έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
@σχ 104
Οι Νεότουρκοι αγαπητέ δεν επιχειρούσαν να ΑΠΕΛΑΣΟΥΝ ανθρωπους που είχαν εισέλθει παρανομα στην Οθ. Αυτοκρατορία ΠΙΣΩ στις πατρίδες τους.
Επιχειρούσαν να ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ (με οργανωμενο σχέδιο) ανθρωπους που ζούσαν ΜΕΣΑ στις πατρίδες τους από αιώνων, και μάλιστα ήταν ΠΟΛΙΤΕΣ του κράτους τους…
Από πότε η στοιχειώδης ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ταυτίζεται με την ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ; Πιο ατυχή παραλληλισμό δεν θα μπορουσα να φανταστώ. Εκτός αν διαθέτετε ιστοριkές αποδείξεις ότι το ελληνικό κράτος καλεί εσκεμμένα τους π.χ. Πακιστανούς στη χώρα, με σκοπό να τους εξοντώσει μαζικά…
38
4
109 Ο/Η xrx έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Η ρητορια του κυριου τζημερου μου θυμιζει πορδες που σκανε στην αμμο.
Ωραια λοιπον ας δεχτουμε οτι δεν γινεται να ζησουμε μαζι, ας αναγνωρισουμε ομως και οτι ο δικος μας πολιτισμος βασιζεται στο δικο τους πετρελαιο…
Και θα ηθελα να δω, η μαλλον να ξαναδω, τι θα γινει αν αυτοι αποφασισουν οτι λογω πολισμικων διαφορων δεν μπορουν να το μοιραζονται μαζι μας.
Εκει θα λαμψει και ο πολιτισμος ο δικος μας, οπως λαμπει και του ισραηλ μπαη δε γοεη την ωρα που μιλουμε….
38
36
108 Ο/Η Άσχετος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
@ σχ. 85
Κ. Πιστοφίδη, ο Αβερρόης εξαναγκάστηκε δεμένος σε κάποιο τέμενος να αποκηρύξει τις ιδέες του, ενώ οι προσκυνητές τον έφτυναν στο πρόσωπο, μην τον χρησιμοποιείτε για να μιλήσετε για «άνθηση του ισλάμ» !
19
2
107 Ο/Η St. έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Μα, κ. Τζήμερε, ένας ακραιφνής νεοφιλελεύθερος σαν εσάς να είστε και ολιγον ξενοφοβικός; Πώς γίνεται; Γίνεται; Να σας πω ένα παραδειγμα: Εστω οτι ένας πετρελαιάς Σαουδάραβας ή Καταριανός, με καμια 30-50 γυναίκες που πιθανόν και να τις μαστιγώνει, από βίτσιο ή επειδή είναι «υπάνθρωποι» όπως (μπορεί) να πιστεύει, έρχεται εδώ και σου ζητάει να κάνει χοντρές επενδύσεις. Εσεις, τι θα του πείτε; ΟΧΙ, απαγορεύεται, ξεκουμπίσου, γιατί κλπ κλπ ; Μάλλον όχι. Ποιός σας ενοχλεί λοιπόν; Ο Πακιστανός φτωχοδιάβολος. Αυτός θα σου «διαλύσει» τις εθνικές σου αξίες, αλλά κατά βάθος και τις θρησκευτικές. Γιατί βέβαια δεν είστε ο πραγματικός νεοφιλελεύθερος, που δεν ενδιαφέρεται καν για τον πολιτισμό, αλλά είναι οπαδός του laissez-faire, απ’ όπου να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι.
Όσον αφορά την ανάλυση του ισλαμικού και ισλαμιστικού φαινομένου, μάλλον είστε ανιστόρητος, συγγνώμη, αλλά πρέπει να καθίσετε σοβαρά, και να βρείτε χρόνο να διαβάσετε σχετικά. Κάτι λέτε για πολλά Ισλάμ. Σωστό. Ξέρετε ακριβώς ποιά; Πότε άκμασαν και παρήγαγαν πολιτισμό, γιατί παράκμασαν, γιατί οι μουσουλμάνοι έμειναν καθυστερημένοι σαν λαοί, ποιός ευθύνεται για την εχθρότητα προς τη Δύση, τι τέλοσπάντων είναι αυτοί οι άνθρωποι, εκτός από τα εύκολα, που διαβάζει κανείς στις εφημερίδες ή βλέπει στην τηλεόραση. Ακόμα κι άλλα: Ποιά η σχέση των Εκκλησιών μεταξύ τους και με το Ισλάμ, και ειδικότερα της Ορθόδοξης, πώς διαδόθηκε το Ισλάμ, ειδικότερα στους λαούς της Μ. Ασίας, της σημερινής Τουρκίας, ποιά η σημασία των αιρέσεων του στη διάδοση αυτή κ.α.
Η ανάλυσή σας δείχνει ακριβώς τη ρηχότητα που αντιμετωπίζονται τα προβλήματα αυτά από τον πολιτικό μας κόσμο, πόση άγνοια, να μην πω αγραμματοσύνη υπάρχει σχετικά. Πού είναι άραγε οι παλιοί λόγιοι πολιτικοί, σαν τον Π. Κανελλόπουλο,τον Κ. Τσάτσο, από τη δεξιά, ή τον Η. Ηλιού από την αριστερά, σήμερα ελάχιστοι, έως κανένας. Ο ίδιος ο Καραμανλής (ο γέρος) ήταν ένας άξεστος χωρικός, αλλά μετά το Παρίσι ήρθε αλλαγμένος, γιατί ακριβώς είχε το χρόνο να διαβάσει.Μελέτη λοιπόν!
50
25
106 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Εξαιρετικό άρθρο!
24
9
105 Ο/Η ΧΒ έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
@σχ 92
Δηλαδή επειδή οι απόψεις του Τζήμερου για το συγκεκριμένο θέμα συμπίπτουν -ίσως- με ενός Ολλανδού ακροδεξιού, αυτό σημαίνει ότι ο Τζήμερος αυτόματα εντάσσεται στους ακροδεξιους; Καταπληκτική η συλλογιστική σας, και πάνω απ όλα δημοκρατικότατη, μόνο που συνήθως επιστρέφει μπούμερανγκ,,,,
Εαν εφαρμόσει καποιος τη συλλογιστική σας με τον ίδιο τρόπο, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χ.Α ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, εφοσον ο λόγος και οι θέσεις τους σε κάποια θέματα συμπίπτουν («σκίσιμο» μνημονίων, «προδότες» πολιτικοί, επιστροφή στη δραχμή, μονομερής διαγραφή χρέους, αντιευρωπαϊσμός κλπ κλπ),
Με την ίδια συλλογιστική, αν εσύ και μια συμμορία εμπόρων ναρκωτικών υποστηρίζετε φανατικά την ίδια ομάδα (άρα ταυτίζεστε απόλυτα στο θέμα της αθλητικής ιδεολογίας) τότε και εσύ είσαι εμπορος ναρκωτικών (ή έστω υποστηρικτής).
Με την ίδια συλλογιστική αν εγώ και ο Xίτλερ συμφωνούσαμε ότι σήμερα είναι Πέμπτή 31 Ιουλίου, τότε εγώ αυτόματα είμαι φίλος των Ναζί (αφού συμφωνώ μαζί τους,,.)
Ιδεολογίες του τύπου «αν συμφωνείς σε ένα , συμφωνείς σε όλα», «ή είσαι μαζί μας ή εναντίον μας», «υπάρχει μόνο άσπρο ή μαύρο» κλπ δεν είναι απλά λανθασμένες και επικίνδυνες,,, ενέχουν μέσα τους την ίδια τη ρίζα του ολοκληρωτισμού και του φασισμού και είναι τουλάχιστον οξύμωρο να τις επικαλούνται και να τις ασπάζονται όσοι δηλώνουν οπαδοί της δημοκρατιας, προκειμένου απλά να απαξιώσουν άλλους…
52
19
104 Ο/Η Κύρος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Αυτό που περιγράφετε ως λύση, κε Τζήμερε, είναι αυτό που έκαναν οι Τούρκοι, πιο συγκεκριμένα οι Νεότουρκοι του Κεμάλ, στις αρχές του 20ου αιώνα σε όλες τις διαφορετικές εθνοτικά και θρησκευτικά κοινότητες, περιλαμβανομένων και των ελληνικής καταγωγής.
Πάμε πολύύύύ πίσω, δηλαδή!!
Τήρηση των νόμων, που πρέπει, όμως, να κινούνται προς την κατεύθυνση του σεβασμού της διαφορετικότητας στην κουλτούρα και τις συνήθειες, μέχρι των ορίων που βάζουν οι βασικές ανθρωπιστικές και κοινωνικές αρχές της χώρας μας.
18
27
103 Ο/Η inspectous έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Τζήμερο και διαφωνώ με αυτούς που ερμηνεύουν κάποια από τα λεγόμενά του ως «επιθετικά».
Αν προσέξουμε τον λόγο του, θα διαπιστώσουμε ότι, γι αυτούς που δεν σέβονται τους νόμους του κράτους όπου έχουν εγκατασταθεί, δεν προτείνει πουθενά να υποστούν κάποια βλάβη, ή τιμωρία, ή άλλη συνέπεια, παρά να απελαθούν.
Από την μέχρι τώρα προσεκτική παρακολούθηση των θέσεων του κ. Τζήμερου, από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στο προσκήνιο, έχω καταλήξει ότι οι απόψεις του δεν είναι ποτέ «εκ του προχείρου». Ίσα-ίσα, τις βρίσκω πολύ προσεγμένες, σαφέστατα διατυπωμένες και πάντοτε με στόχο το αποτέλεσμα (πρακτικές απόψεις) και όχι τον βερμπαλιστικό εντυπωσιασμό των «πολλών».
Τα συγχαρητήριά μου κ. Τζήμερε για την υπομονή σας, την επιμονή σας και το θάρος της γνώμης σας.
40
14
102 Ο/Η Konstantinos Chotos έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Συμφωνώ απόλυτα, τι ηδονή ένοιωσα διαβάζοντάς το!! επιτέλους ειπώθηκε το αυτονόητο, χαίρε κειμενογράφε
30
16
101 Ο/Η Πέτρος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Εγώ διαφωνώ απόλυτα. Πρώτον, εγώ δεν έχω ακούσει να γίνεται κανέας λιθοβολισμός γυναίκας στην Ελλάδα επειδή άφησε τον άντρα της. Δεύτερον, τη θρησκεία εμείς (η Ελλάδα) δεν την έχουμε περιορίσει στην εκκλησία. Μην ξεχνάμε ότι εμείς απαγορεύουμε στους μουσουλμάνους να έχουν ένα τόπο λατρείας στην Αθήνα. Τρίτον, η Ελλάδα, οι δικαστές της μάλλον, αθώωσαν τους σχεδόν δολοφόμους της Μανωλάδας μόλις χτες. Τέταρτον, στο εξωτερικό, υπάρχουν εθνικές γειτονιές. Ας μην ξεχνάμε και την Αστόρια της Νέας Υόρκης. Είναι απολύτως λογικό οι μετανάστες (ευρωπαίοι, ασιάτες, αφρικανοί ή άλλοι) να θέλουν να ζουν κοντά σε ομοεθνείς τους. Έχουν ίδιες απόψεις, ίδια ήθη και έθιμα, ίδια γλώσσα και ίδιο κώδικα επικοινωνίας. Αλλά στο εξωτερικό υπάρχουν και περιοχές στις οποίες ζουν αρμονικά Εβραίοι, Πακιστανοί, Ινδοί κλπ.
Γενικά διατηρούν τα έθιμά τους και τις συνήθειές τους, τους γάμους και τις τελετές τους κ.ά., αλλά όλοι, όλοι όμως, διέπονται από τους νόμους της χώρας όπου κατοικούν. Αυτό ισχύει και στην Ελλάδα;;;
Νομίζω ότι το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Πολυπολιτισμικότητα σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ζουν στην ίδια γειτονιά, κάτω από τους ίδιους νόμους και γενικούς κανονισμούς.
27
26
100 Ο/Η Lefterakis έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Στο Σικάγο και αλλού στις ΗΠΑ, βλέπεις τις «εθνικές» γειτονιές ακόμα. Υπάρχει και μία στην οποία ζουν αρμονικά Εβραίοι, Πακιστανοί, Ινδοί κλπ (Devon Ave).
Γενικά διατηρούν τα έθιμά τους και τις συνήθειές τους, τους γάμους και τις τελετές τους κλπ (κακή σου τύχη στην πολυκατοικία εάν η Ινδή αποφάσισε ν’ αφήσει τα ρούχα στο πλυντήριο να μουλιάσουν), αλλά ΟΛΟΙ διέπονται από τους νόμους των ΗΠΑ.
Νομίζω ότι το πρόβλημα σε χώρες σαν την Ελλάδα είναι ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται στο βαθμό που να υπάρχει τελικά «αρμονική» συμβίωση. Πολυπολιτισμικότητα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη να πίνει ο Έλληνας καφέ με το Θιβετιανό, αλλά να μπορούν να ζουν στην ίδια γειτονιά κάτω από τους ίδιους νόμους και γενικούς κανονισμούς.
Στην Ελλάδα η κοινωνία ρυθμίζονταν για δεκαετίες από τις «παραδόσεις και συνήθειες» – έτσι η εφαρμογή του νόμου μπήκε στο πίσω κάθισμα, και τώρα υπάρχουν προβλήματα.
42
1
99 Ο/Η Μιχάλης Β έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Κε Τζήμερε συγχαρητήρια !
Για μια ακόμα φορά δείχνετε ότι τα όρια του νεοφιλελευθερισμού με τον φασισμό αρκετά συχνά είναι δυσδιάκριτα.
Θα ήθελα επισης να μάθω τη γνώμη σας και για τους βομβαρδισμούς στην παλαιστήνη και αν η συμπεριφορά των ισραηλινών είναι σύμφωνη με τα δυτικά πολιτισμικά ιδεώδη.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
27
63
98 Ο/Η JR έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Αρκετοί σχολιαστές τόνισαν ότι, διαβάζοντας το άρθρο αυτό, συμφωνούν για πρώτη φορά με τον κ. Τζήμερο, Εγώ, αντιστρόφως, νιώθω ότι για πρώτη φορά διαβάζω άρθρο του συγκεκριμένου που δεν με εκφράζει. Βρίσκω τον τόνο υπερβολικά επιθετικό, σα να έχει γραφτεί μετά από κάποιο καυγά. Αυτό το «γαμώτο» που βγαίνει από το κείμενο (και το οποίο μεγαλώνει προς το φινάλε) καταστρέφει την όποια τροφή για σκέψη δίνουν τα πιο νηφάλια μέρη του. Από που προκύπτει ότι οι δυτικές αξίες «βασίζονται στην αυταπάτη ότι και ο άλλος τις αποδέχεται»; Γιατί δεν είναι αρκετή μια ισότιμη εφαρμογή του νόμου; Γιατί να χρειάζονται «προληπτικοί» έλεγχοι κλειτοριδεκτομών; Γιατί τόση λοιδορία των «παλαιολιθικών» πολιτισμών;

Ελπίζω ο κ. Τζήμερος να μην κατατάξει την κριτική αυτή στην κατηγορία των «ηλίθιων με τα προκάτ σχόλια». Δεν ανήκω σε αυτούς που εύχονται να πάψει να μιλάει. Το αντίθετο, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η άποψή του, πάντα νηφάλια όμως.
32
40
97 Ο/Η φραγκοφονιάς έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Ξαναδιάβασα το άρθρο και κατέληξα ότι είναι πολεμικό για να προκαλέσει και μόνο. Δεν ασκεί κριτική δε στην μουσουλμανική θρησκεία για την τεκμηριωμένη οπισθοδρομικότητά της -τόσο στο επίπεδο της θεωρίας όσο και της εφαρμογής- αλλά βρίζει συγκεκαλυμμένα. Προς τον σκοπό αυτό χρησιμοποιεί γενικεύσεις και νομικά ανυπόστατες κατηγορίες. Για παράδειγμα.

Όσο ξένη και αν ακούγεται στα αυτιά μας η «τζιχάντ» εξ’όσων γνωρίζω δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα να μεταβεί ένας Γάλλος μουσουλμάνος στην Συρία και να πολεμήσει. Δε ο ισχυρισμός ότι 3000 εθελοντές σε έναν συνολικό πληθυσμό περίπου 25 εκ Ευρωπαίων μουσουλμάνων συνιστούν απειλή για τις κοινωνίες μας είναι μάλλον υπερβολικός.

Οι φόβοι της Ευρώπης για την άνοδο του μουσουλμανικού στοιχείου είναι δικαιολογημένοι αλλά οφείλονται όχι τόσο στην ριζοσπαστικοποίηση των πληθυσμών αυτών όσο στον αποκλεισμό τους από το Ευρωπαϊκό πολιτιστικό και κοινωνικό mainstream. Η Ευρώπη τους δέχτηκε σαν φτηνούς εργάτες αλλά τους αρνήθηκε την ενσωμάτωση ελπίζοντας -λανθασμένα- ότι κάποια μέρα θα φύγουν.

Οι μουσουλμανικές κοινότητες οφείλουν να ενσωματωθούν στις τοπικές τους κοινωνίες -οι οποίες με τη σειρά τους θα πρέπει να τους αποδεχτούν σαν ισότιμους συμπολίτες. Και, ο νόμος θα πρέπει να εφαρμόζεται αμείλικτα προς κάθε κατεύθυνση -χωρίς τις εκπτώσεις της πολιτικής ορθότητας- προκειμένου να καταλάβουν όλοι ότι η Δύση είναι μιά όαση δικαίου. Άλλο λοιπόν το είμαι μουσουλμάνος και άλλο το κόβω την κλειτορίδα της 9χρονης κόρης μου. Τα δύο συμβαίνει να συμπίπτουν αλλά σε μία κοινωνία δικαίου οφείλουν να αντιμετωπίζονται τελείως ξεχωριστά.
26
48
96 Ο/Η Δημητρης Φωκιανος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Σε συνεχια του προ/νου

Βεβαια οπως ολοι γνωριζοθμε καποιος ειναι
Κομουνιστης μεχρι να γινει πλουσιος ( υπαρχουν και εξαιρεσεις)
Αναρχικος μεχρι να γινει αρχηγος( εδω δεν υπαρχουν)
Και αθεος μεχρι ν αρχισει να πεφτει το αεροπλανο.
30
17
95 Ο/Η Δημητρης Φωκιανος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Otan με βαφτιζανε εκλεγα κανεις δεν με ρωτησε αν ηθελα
οταν ημουν μικρος αν και απο αριστερη εν μερη οικογενεια εκανα και το παπαδακι στην Παναγιτσα στο Π Φαληρο με αρχιμανδριτη τοτε τον Χριστοδουλο, μετα τα 11 δεν ενιωθα και τοσο ορθοδοξος
και φυσικα εχω το δικαιωμα να ειμαι αθεος η Βουδιστης η Χριστιανος η οτι αλλο θελω και επισης να πω στο Ανθιμο οτι τον γραφω στα παλια μου τα παπουτσια και επειτα απ ολα αυτα να συνεχισω να ζω εν ειρηνη στο σπιτιμου.
Αυτα ομως αν ειχα την τυχη να γεννηθω σε ενα μουσουλμανικο κρατος θα μπορουσα να τα κανω μονο μακρια απ΄κει, διοτι στην καλλιτερη περιπτωση η θα ημουν στη φυλακη για βλαστιμια η θα μουν ειχαν παρει το κεφαλι (βλ. Σουδαν η Σ Αραβια) και ισως και μπροστα σε καμερα που ειναι πολυ μοδας μεταξι των Ισλαμιστων σημερα.
63
17
94 Ο/Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
@ 91 Αγιος Δομίνικος

Έτσι ακριβώς.
Θα έβαζα και ημερομηνία ορόσημο.11/9/2001.
Θα τη λάβουν σοβαρά υπ’ όψη οι ιστορικοί του μέλλοντος.
9
4
93 Ο/Η Γιάννης Τόλιος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Μέχρι ένα σημείο το άρθρο αυτό αποτελούσε μια σκληρή μεν, αλλά όχι άδικη κριτική του σύγχρονου Ισλάμ. Από ένα σημείο κι έπειτα έγινε ένα μισαλλόδοξο και ισοπεδωτικό παραλήρημα. Είναι δύσκολο να κρατήσεις ισορροπίες σε τέτοια θέματα, αλλά όταν καταλήγεις να τσουβαλιάζεις ουσιαστικά όλους τους μουσουλμάνους στο ίδιο σακί, γίνεσαι ίδιος με τους χρυσαυγίτες.

«Ήδη 14 Γάλλοι εθελοντές ισλαμιστές έχουν σκοτωθεί. Ξέρουμε πόσοι έχουν πάει από την Ελλάδα;» Τι προτείνει λοιπόν ο κ. Τζήμερος, να απελάσουμε όλους τους μουσουλμάνους; Ανοησίες.
30
49
92 Ο/Η FruitDeLaScience έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Απέναντι στο παραλήρημα ημιμάθειας του κ. Τζήμερου, έχω απλώς τις εξής παρατηρήσεις:

– Οι θέσεις αυτές, που είναι αντιγραφή από τον Ολλανδό Wilders και έχουν ήδη αναπαραχθεί από διάφορα κόμματα στην Ευρώπη, σε κατατάσσουν αυτόματα στους λαϊκιστές της άκρας δεξιάς. Στην Ελλάδα γιατί συνεχίζετε να τον αποκαλείται φιλελεύθερο; Και μάλιστα η Δράση που θεωρούσε εαυτόν σοβαρό φιλελεύθερο κόμμα συνεργαζόταν μαζί του;

– Εντάξει καταλάβαμε τι θα κάνει με τους αλλοδαπούς που δεν ασπάζονται τις αξίες μας (που δεν τις έχουμε ορίσει αλλά έστω), θα τους απελαύνει. Με τους ντόπιους που δεν τις ασπάζονται (και είναι πολλοί π.χ. που δεν αντέχουν να βλέπουν ομοφυλόφιλους στο δρόμο) τι σκοπεύει να κάνει; Θα τους φορέσει αστέρι;

Κάπου εδώ σταματάω γιατί δεν είναι και για παραπάνω επιχειρήματα το πόνημα.
54
82
91 Ο/Η Αγιος Δομίνικος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
(85) αλέξανδρος πιστοφίδης

Δεν μπορώ να πιστέψω οτι περνάνε τώρα τον μεσαίωνά τους. Δεν μου κάθεται με τίποτα.

Πιο πιθανό μου μοιάζει να περνάμε όλοι σε ένα νέο μεσαίωνα και απλά συτοί είναι ένα βήμα πιο μπροστά 🙂
34
9
90 Ο/Η φραγκοφονιάς έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Αυτό το δεν είναι σωστό να ελέγχεις μόνο τους Μουσουλμάνους για κλειτοριδεκτομή -να ελέγχεις τους πάντες δεν το καταλαβαίνω. Σα να λέμε μην ελέγχει τους ψαράδες το λιμενικό σαν υπόπτους για χρήση δυναμίτιδας γιατί είναι profiling. Να ελέγχει και τους ζαχαροπλάστες και τον σύμπαντα κόσμο.

Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται κρούσματα κλειτοριδεκτομής και στοςυ Ινδουιστές να ελεγθούν και αυτοί, το ίδιο και οι Χριστιανοί το ίδιο και οι Χάρε Κρίσνα. Μέχρι τότε αυτούς που το κάνουν αυτούς να ελέγχουν.

Λέει ο Τζήμερος ότι πολυπολιτισμικά κράτη δεν υπήρξαν ποτέ. Πολυφυλετικά ναι. Λάθος φυσικά. Υπήρξαν ανέκαθεν και τα δύο. Το θέμα όμως με τον Ισλαμικό φασισμό ξεπερνά τα όρια που θα πρέπει να επιτρέπει μία πολιτισμένη κοινωνία ανεξαρτήτου πολιτισμικής και φυλετικής σύνθεσης. Μερικά πράγματα είναι απλώς εκτός πλαισίου πολιτισμένης διαβίωσης και συνύπαρξης. Αυτά πρέπει η Δύση να ξεριζώσει πριν είναι αργά διότι, σαν καρκινώματα που είναι, ήδη εξαπλώνονται. Στο υπόλοιπο άρθρο του ο Τζήμερος αναφέρει πολλά τέτοια.
26
1
89 Ο/Η Δημητρης Φωκιανος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Ο/Η αλέξανδρος πιστοφίδης έγραψε:

Αληθεια διαμαρτυριθηκατε το 2009 για τους νεκρους της Τεχερανης , την Neda που εγηνε συμβολο σ’ολο τον κοσμο
( εξερουμενης παντα της αριστερης Ελλαδας) την θυμαστε η
μηπως για το Ιραν κανουμε τουμπεκι .
11
15
88 Ο/Η Δημητρης Φωκιανος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Ο/Η αλέξανδρος πιστοφίδης έγραψε:
(πριν 5 λεπτά)

Exete μια παραξενη εμονη κανεις δεν καταδικαζει 1,6 δις μουσουλμάνων .
Κατδικαζει ομως το Ισλαμ
Στο Ιραν πχ υπαρχουν 50εκτ μουσουλμανων που καταπιεζονται απο ενα απανθρωπο Ισλαμικο καθεστος , αυτα καταδικαζουμε.
28
13
87 Ο/Η Α.Λ. έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Ο Τζημερος ξεχωριζει δυο ειδη Μουσουλμανων. Τους φανατικους και τους ας πουμε ντεμι. Εδω που ζω εχει και απο τα δυο. Με τους ντεμι δεν υπαρχει προβλημα. Θα πιουνε και το κρασακι τους (μερικοι ειναι φιδια) αμα πεις δε και κανενα σοκιν ανεκδοτο θα γελασουν και θα σου πουν ελα ρε… Με τους αλλους δεν παιζεις. Ειναι δε φανερο και στο δειχνουν οτι σε θεωρουν απο κατωτερο εως μιασμα. Δεν με ενοχλουσε το θεμα ιδιαιτερα ουτε η μπουργκα που την βλεπεις πολυ λιγο αλλα οταν πηγα στο Καταρ καταλαβα οτι εγω δεν εχω τιποτα ιδιο με αυτους. Καλοι ειναι αλλα απο μακρυα. Το ιδιο πιστευουν και αυτοι για εμας. Μην χωλοσκατε.
Λοιπον ας κανουμε αυτο τον διαχωρισμο γιατι ειναι βασικος. Ξεχασα να πω επισης οτι δεν εντεχω τους φανατικους χριστιανους και αποφευγω τους παπαδες οπως ο διαολος το λιβανι.
Δεν καταλαβαινω μερικους που τα χωνουν αγρια στον Τζημερο. Ο ανθρωπος κανει ορισμενες προτασεις. Ουτε εγω συμφωνω με τις ιατρικες εξετασεις. Τις θεωρω ξεφτιλα. Συμφωνω ομως με απελαση η και φυλακιση των γονεων που επιβαλουν στα κοριτσια κλειδεροκτομη. Βγαζω και εναν νομο που τιμωρω με φυλακιση τον γιατρο που την εκανε. Υπαρχουν τροποι.
Στα γενικα συνφωνειτε ? Στο οτι με τετοιους φανατικους δεν μπορεις να ζησεις συμφωνουμε ? Οσο για το τζαμι η Ελλαδα ειναι γεματη τζαμια. Στα Γιανενα στην Θεσσαλονικη στο Μοναστηρακι, παντου υπαρχουν τζαμια. Στην βορειο Ελλαδα λειτουργουν κιολας. Δεν θα με χαλαγαν ενα δυο στην Αθηνα. Οχι κεντρικα, Κοντα στις περιοχες που μενουν δεν θα ειταν προβλημα. Αν ειμασταν δε και κοματακι εξυπνοι θα τους αφηναμε να μαζευονται στα τζαμια και θα τους παρακολουθουσαμε «διακριτικα». Αν ειναι να ξεκινησει κατι απο εκει θα ειναι. Ετσι θα τους ελεγχες καλυτερα.
76
4
86 Ο/Η αλέξανδρος πιστοφίδης έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Α ΜΕΡΟΣ
Θα επιθυμούσα να συμφωνήσω σε μερικές θέσεις (όχι στο ύφος) με τον κ. Τζήμερο, αλλά μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πάτρας για τα γεγονότα στη Μανωλάδα και επειδή το θέμα είναι πολύ-πολύ επικίνδυνο για πολιτικές αντιπαραθέσεις σκοπιμότητας και πολιτική εκμετάλλευση, θα περιοριστώ σε μια παρατήρηση πάνω στα στερεότυπα που έχουν καλλιεργηθεί αναφορικά με το Ισλάμ και το Χριστιανισμό.
Ενώ ο Χριστιανισμός βίωσε την άνθησή του τους τρεις πρώτους πρωτοχριστιανικούς αιώνες με σημαντικές προσωπικότητες με αρχαιοελληνική παιδεία, όπως ο Ωριγένης, τον τέταρτο αιώνα και μετά κυριάρχησαν, οι δογματικοί και κατά την άποψη μου σκοταδιστές όπως οι Ευσέβιος Καισαρείας και οι λεγόμενοι Πατέρες της Εκκλησίας, που αφού αναθεμάτισαν τον Ωριγένη κήρυξαν τον πόλεμο στους έλληνες-παγανιστές και στον ελληνικό πολιτισμό. Ο μεν Ευσέβιος έγραφε ότι οι έλληνες αντέγραψαν σε όλα τους εβραίους αποκαλώντας μάλιστα τον Πλάτωνα Αττικίζων Μωυσή, ο δε Χρυσόστομος (κρίμα στην αρχαιοελληνική του παιδεία) αποκαλούσε τους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους: «μωρούς», εκφέροντες «λόγους μάταιους κι ακάθαρτους», «δεισιδαίμονες», «αιμομίκτες μετά μητέρων και αδελφών»(για τις τραγωδίες), «κυνικά καθάρματα», «πανάθλιους», «παμμίαρους, κ.λ.π., κ.λ.π..
24
8
85 Ο/Η αλέξανδρος πιστοφίδης έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Β.ΜΕΡΟΣ
Το Ισλάμ, κάτω από την ηγεσία των Αββασίδων(κάτι σαν τους Μεδίκους της Φλωρεντίας) βίωσε μια άνθηση πέντε και πλέον αιώνων . Αυτό το διάστημα και χάρη στους ελληνομαθείς άραβες φιλοσόφους Al-Kindi, Al-Farabi, Avicenna, Averroes, Ibn al Hytham, κ.α, μεταφράστηκαν, διασώθηκαν από την πυρά φανατικών χριστιανών μοναχών και διαδόθηκαν στην Ευρώπη μέσω της Ιβηρικής χερσονήσου δεκάδες συγγραμμάτων των Αριστοτέλη, Ιπποκράτη, Γαληνού, κ.α. Στην ισλαμική αίρεση των Δρούζων του Λιβάνου, ο Αριστοτέλης θεωρείται προφήτης. . Όπως ο Χριστιανισμός πέρασε στο Μεσαίωνά του με το κυνήγι των λεγόμενων αιρετικών στην ανατολή(οπαδών Νεστόριου και Αρειου) και στη Δύση( Ιερά εξέταση, Δίκη Γαλιλαίου κ.λ.π.) μέχρι πριν πέντε αιώνες το Ισλάμ περνάει το δικό του μεσαίωνα αφού έχει μια υστέρηση εφτά αιώνων.
Είναι επικίνδυνο για μερικά εκατομμύρια φανατικών εξτρεμιστών να καταδικάζεις μια ολόκληρη θρησκεία 1,6 δις μουσουλμάνων και το λέω εγώ ένας συνειδητός άθεος. Ένα πολύ διαφωτιστικό βιβλίο με τίτλο «Το Ελληνικό Υπόβαθρο του Ισλαμισμού» είναι του Συγγραφέα και Μητροπολίτη Πισιδίας και πρώην Θειατείρων Μεθόδιου Γ. Φούγια σε έκδοση Νέα Σύνορα-Λιβάνη 1994.
33
9
84 Ο/Η Γιαννης Αγγελόπουλος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Φαντάζομαι τον φίλο μου τον Αλί να διαβάζει αυτό το άρθρο και με τα ευγενικά Ελληνικά του να λέει » Αυτός ο κύριος Τζήμερος έχει πολύ θυμό μέσα του. Κάποιο καημό κουβαλάει. »
45
33
83 Ο/Η Ροδόλφος Ζαμπέτας έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Η Τζημερίζειν πλέον συνώνυμο της ημιμάθειας.
40
60
82 Ο/Η θανασης έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Συγχαρητηρια στο Τζημερο για αυτα που γραφει.Μακαρι να ειχαν τα α@@@@@α να τα γραψουν και αλλοι κρυφοι βολεμενοι διαφορων ΜΚΟ και »ανθρωπιστες» ταχαμου-ταχαμου….
48
22
81 Ο/Η Δημοσθένης Μπόγδης έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Τι οίστρος και τι κάλυψη ολων των περιστάσεων και των προβλημάτων μας , είναι αυτή κύριε αρθρογράφε, που δεν την πήρα χαμπάρι νωρίτερα γιά να σχολιάσω …ουτε προεκλογικός σας λόγος νά ηταν !
Ενα ειναι βέβαιον οτι μεσα στους αναγνώστες (τριες) του ΠΡΟΤΑΓΚΟΝ θα βρεθουν και ακάποιοι (εστω) όπως λετε ,
» Για να προφτάσω τους ηλίθιους που κάνουν πάντα τα ίδια «προκάτ» σχόλια.. »
Και θα σας ρεσπεκτάρουν …
17
50
80 Ο/Η Lilly έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Θυμάμαι τον σουηδό συμφοιτητή μου στο Εrasmus καιτην εκφραση αποτροπιασμου του οταν ηρθρε το Πάσχα και του εξηγουσα τα περι σουβλισματος αρνιων, κοκορετσι κλπ. Εκεο δε που αηδιασε εντελως ηταν οταν του ελεγα ποσο νοστιμα ειναι τα ματια τα τσαουλια και τα μυαλα. Πρεπει να με θεωρησε πολυ lowlife. ..
28
41
79 Ο/Η Με αφορμή το κείμενο έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Αντε να υποκύψω στο σχολιασμό,μη χάσω και του λόγου μου..τέλος πάντων..
Δεν θέλω να γράψω για το κείμενο,θέλω να γράψω με αφορμή το κείμενο.
Εχουμε θέμα με τους φανατικούς του Ισλάμ,και θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο τα χρόνια που έρχονται.
Eίναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμοι,με βάση τις αξίες του δυτικού πολιτισμού.
α)Γιατί το μίσος τους για μας είναι απύθμενο
β) Διότι δέχονται να πεθάνουν ζωσμένοι εκρηκτικά.Κανένας δυτικός με σώας τα φρένας, δεν κανει κάτι τέτοιο,όσο φανατισμένος και αν είναι.
Είναι απόλυτα ικανοί να ανατινάξουν την Ακρόπολη,το Κολασσαίο και τον πύργο του Αϊφελ μαζί.
Ο δυτικός νους έχει τεράστια δυσκολία να αντιληφθεί,το πως σκέφτονται.Οι άνθρωποι αυτοί είναι αλλου είδους όντα..
Θα έχουμε πρόβλημα……
65
12
78 Ο/Η POLUKARPOS έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
ΖΩ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΥΝΑΥΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.100%ΣΩΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο Κος ΤΖΗΜΕΡΟΣ.ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΕΥΟΥΝ.
70
13
77 Ο/Η γιαννης έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Αν κάνουμε τρεις τρελές θεωρήσεις, ότι ο ιουδαϊσμός είναι θρησκεία δούλων κατά Νιτσε, ο χριστιανισμός θρησκεία που εγκαθιδρύθηκε από τις αστές πλούσιες παντρεμένες Ρωμαίες, και ο ισλαμισμός είναι θρησκεία μεσήλικα άντρα ηθικών αρχών με λεφτά. Αυτή η φιλοσοφική υπεραπλούστευση των τριών συγγενικών θρησκειών, μπορεί να οδηγήσει και σε ένα συμπέρασμα ακόμα πιο τρελό, αν ο κόσμος διοικήται από αυτήν την συγκεκριμένη κατηγορία αντρών, τότε γιατί όχι να γίνει η νέα παγκόσμια θρησκεία. Αφού θα μπορεί να εξασφαλίζει τα προνόμια της τάξης που διοικεί, και δεν είναι άλλη από τους πλούσιους μεσήλικες και γέρους άντρες.

Μου κάνει εντύπωση πως έχει εισχωρήσει αυτή η θρησκεία στην ανατολή, πέρνωντας την θέση από τον Βουδισμό. Το μορφωτικό επίπεδο έχει κάποιο ρόλο άλλα και η άρχουσα τάξη των μεσηλίκων και γέρων των χωρών αυτών θα καλοέβλεπαν την συντροφιά μιας πιτσιρίκας. Επίσης έχει και καλά στοιχεία αναφορικά με την οικονομία, πχ, δεν δέχεται τον επανατοκισμό, ένα στοιχείο που έκανε τις αγορές παντοδύναμες με το γραμμικό επιτόκιο των τελευταίων 200 ετών. Επίσης έχει ειδική μέριμνα για τους φτωχούς, και φυσικά έχει την επαναστατικότητα και τον ακραίο θρησκευτικό διαλογισμό.

τέλος, ο μονιχαισμός μια θρησκεία που δεν υπάρχει πλέον αλλά έχει εισχωρήσει σε όλες τις θρησκείες, στον χριστιανισμό από τον αυγουστίνο. αλλά ίσως είναι και το κύριο συστατικό μιας συλλογικότητας και δη μιας αυτιστικής όπως είναι όλες οι συλλογικότητες κατά κάποιο τρόπο, και εθνικιστικής πέρα ως πέρα. δηλαδή να τα βλέπει όλα άσπρα-μαύρα , αγγέλους-διαβόλους, καλό-κακό και αυτός ο διαχωρισμός είναι ίσως και μέσα στην ανθρώπινη φύση. Αυτός λοιπόν ο διαχωρισμός φαίνεται και στο άρθρο
11
18
76 Ο/Η ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Εξαιρετική ανάλυση κ. Τζήμερε. Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές ατομικές βόμβες, οι οποίες είναι σίγουρο ότι κάποτε θα εκραγούν. Και αυτοί είναι οι μουσουλμάνοι, τζιχαντιστές ή όχι. Δώσε σε έναν ασήμαντο ανθρωπάκο την αίσθηση ότι υπηρετεί μια υπέρτατη ιδεολογία ή ένα ιερό σκοπό, και είναι έτοιμος να κάνει και έγκλημα για σένα. Όταν οι ιμάμηδες πάρουν εντολή και κηρύξουν την τζιχάντ στις ευρωπαϊκές χώρες, πολλοί νέοι έως τότε αδιάφοροι θα ακολουθήσουν. Βλέπετε έχουν και το κίνητρο των 69 παρθένων στον Παράδεισο, αν σκοτωθούν αφού σκοτώσουν απίστους. Τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ, και οι ηγέτες της Ευρώπης αγρόν αγοράζουν. Εδώ δε , έχουμε τον μόνιμο συνήγορο των πάσης φύσεως Ισλαμιστών, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλά που υπάρχει το Ισραήλ, με το οποίο θα πρέπει να κάνουμε πλήρη στρατηγική συμφωνία. Αν λείψει το Ισραήλ, θα είναι θέμα χρόνου η επιβολή της σαρία και στην Ελλάδα. Και τότε να μη διαμαρτύρεται ο Τσίπρας όταν θα κάνουν οι Ισλαμιστές στην κόρη του κλειτοριδεκτομή, και κατόπιν παλουκώσουν το κεφάλι του σε κανένα πάσσαλο. Οι μουσουλμάνοι δεν είχαν ούτε έχουν μπέσα , ούτε είναι ευγνώμονες σε αυτούς που τους βοηθούν. Ο Λουκάς Νοταράς, ανθενωτικός, βοήθησε αποφασιστικά τον Μωάμεθ τον Πορθητή στην κατάληψη της Πόλης. Στην πρώτη δεξίωση που έδωσε στο Σαράϊ τον κάλεσε για να τον ευχαριστήσει και πήγε με τον μικρό γιο του. Ο Σουλτάνος καλοάρεσε το αγοράκι , και του ζήτησε να το στείλει στο ανδρικό χαρέμι του. Ο κυρ Λουκάς αρνήθηκε έντονα. Αποτέλεσμα. το παιδάκι το άρπαξαν για το χαρέμι, και τον ίδιο μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά του τους έσφαξε. Το περιστατικό το αναφέρει ο χρονικογράφος της Αλώσεως Μιχαήλ Δούκας. Ας ανοίξουν τα στραβά τους οι αμόρφωτοι πολιτικοί μας.
54
21
75 Ο/Η Schol έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Ο Ομάρ
Καγιάμ (1048-1123 μ.Χ.) υπήρξε ένας
σπουδαίος μωαμεθανός
μαθηματικός,
αστρονόμος, φιλόσοφος και
ποιητής του Μεσαίωνα.
Προσδιόρισε
γεωμετρικά τη λύση των
τριτοβάθμιων εξισώσεων,
μέθοδο που βελτίωσε μετά από
πέντε αιώνες ο Καρτέσιος. Έγραψε
μελέτες για το πρόβλημα των
παράλληλων ευθειών και τους
άρρητους αριθμούς.
Το έτος 1073 μ.Χ. πήρε ο Καγιάμ την
εντολή από τους Τούρκους να εγκαταστήσει
ένα ουράνιο παρατηρητήριο και
να συντάξει ένα ηλιακό
ημερολόγιο, με τα οποία θα
έκαναν οι αστρολόγοι
προβλέψεις για το μέλλον του
Τούρκου ηγέτη. Αυτό το
ημερολόγιο ήταν ακριβέστερο
από το μετέπειτα Γρηγοριανό. Το Γρηγοριανό βγήκε 500 χρόνια αργότερα από αστρονόμους της
αναγέννησης.
Κυρίως ο Καγιάμ ήταν ποιητής. Υμνούσε το ποτό κι ας το απαγόρευε η θρησκεία του. Κανείς δεν τολμάει να κατηγορήσει σήμερα στο θεοκρατικό Ιράν τον Πέρση Καγιάμ για λάτρη του αλκοόλ. Κάτι σημαίνει αυτό για τη σχετικότητα της θρησκευτικής αυστηρότητας και για τα στερεότυπα του δυτικού «πολιτισμού».
49
15
74 Ο/Η Δημητρης Φωκιανος έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Prin δυο χρονια στην Αμερικη περνουσα με εναν Αμερικανο γνωστο μπροστα απο ενα εστιατοριο που μολις ειχε κλεισει.
Μου ειπε λοιπον την ιστορια.
Το ειχε μια Μεξικανα που ζουσε 20 χρονια στην Αμερικη.
Πριν ενα χρονο ειχε εγκατασταθει παραδιπλα ενα ζευγαρη Μουσουλμανων απο την Σομαλια που μολις ειχε ερθει στις ΗΠΑ.
Η Μεξικανα εκανε ψητα χοιρινα και η μυρωδια λογω θρησκειας ενοχλουσε τους Μουσουλμανους της εκαναν μηνηση εκμεταλευομενοι σχετικη νομθεσια και της εκλεισαν το εστιατορια επειτα απο 20 χρονια λειτουργιας .
Αυτη ειναι η ανοχη και η πολυπολιτισμικοτητα οπως την βλεπουν οι Μουσουλμανοι
68
24
73 Ο/Η nik_ kolovoa έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
εχει ωραιο καιρο σημερα
παρε ομπρελα
ο ουρανος ειναι μπλε
θα φαμε φακες

λογικος συνειρμος αρθρου
40
76
72 Ο/Η dora apostolopoulou έγραψε:
(πριν 23 ημέρες)
Χαίρομαι που αποκαλύψατε έγκαιρα την φανατίλα σας εφ’όσον διεκδικείτε δημόσιο βήμα. Τα σχόλια των αναγνωστών σας με κάνουν απαισιόδοξη ως προς την κριτική ικανότητα (απλή λογική)των Ελλήνων,που αν υπήρχε, ίσως να μη μιλούσαμε για κρίση. Η υπεραπλούστευση, ο λαικισμός και η πόλωση θα δημιουργήσουν τα νέα θύματα ενθεν κακείθεν. Να χαίρεστε τα έργα σας, ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ όλου του κόσμου.
37
89
71 Ο/Η Αγιος Δομίνικος έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
[συνέχεια]

.. Το κοσμικό κράτος μπορεί να αλλάξει μέχρι και τις πιο θεμελιώδεις αρχές του αν νοιώσει οτι απειλείται. Μπορεί πχ να καταργήσει την αρχή της ισότητας και να κάνει διακρίσεις. Πχ εξετάζουμε μόνο μουσουλμάνους. Μπορεί να καταργήσει ακόμα και το τεκμήριο της αθωότητας. Μπορεί πχ να βάζει φυλακή ανθρώπους μόνο και μόνο γιατί ΠΙΘΑΝΩΝ να προβούν σε έγκλημα (policy of pre-emption ).

Πιθανών αν το κοσμικό κράτος βάλει πολύ νερό στο κρασί του να μεταλλαχτεί σε θεοκρατικό. Σκεφτείτε το 🙂

Κατα τη γνώμη μου υπάρχουν τρία θέματα.

(1) Το πρώτο αφορά το ερώτημα γιατί το ισλάμ σε κάποιες περιοχές έγινε τόσο μα τόσο αποκρουστικό. Εκεί δυστυχώς έχει βάλει και η δύση την ουρά της (και συνεχίζει)

(2) Το δεύτερο θέμα είναι τί κάνουμε όταν άνθρωποι που έρχονται εδώ όχι απλά δεν υιοθετούν τις δικές μας αρχές, όχι μόνο δεν τις «σέβονται» όπως λέει ο ΚΡι (#61) αλλα ΑΠΑΙΤΟΥΝ απο σένα να σεβαστείς τις δικές τους ες βάρος των δικών σου. Θέλω να πώ τελικά εμείς αποκτήσαμε το δικαίωμα κουτσά στραβά να βρίζουμε ακόμα και τις θρησκείες. Για ένα μετανάστη φανατικό μουσουλμάνο αυτό είναι απαράδεκτο και σηκώνει την ποινή του θανάτου που ορθόν είναι να επιβάλουν οι ίδιοι αυτοδικώντας – ή πιο σωστά κάνοντας το χέρι του θεού.

(3) το τρίτο είναι πωε δέν έχουμε τρόπο να τους σταματήσουμε εκτός αν γίνουμε χειρότεροι κι απο αυτούς. 🙂

Γενικώς υπάρχει πρόβλημα.. 🙂
40
5
70 Ο/Η Αγιος Δομίνικος έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
(63) Δημήτρης
Οχι, δεν είναι νόμιμο να ελέγχεις μόνο μουσουλμανάκια για κλειτοριδεκτομή υπάρχουν όμως τρόποι να το παρακάμψεις. Πχ ελέγχεις τους πάντες.

Οι βασικές διαφορές μεταξύ ενός κοσμικού κράτους απο ένα θεοκρατικό είναι δύο. Η πρώτη αφορά την τήρηση των νόμων. Στο κοσμικό την επιβάλει μια κεντρική εξουσία δια ροπάλου. Στο θεοκρατικό επιβάλλονται περισσότερο απο τον όχλο υπο τις οδηγίες του παπαδαριού. Η δεύτερη διαφορά αφορά την αλλαγή. Το κοσμικό κράτος μπορεί και αλλάζει τους νόμους του κατα τις ανάγκες. Το θεοκρατικό αδυνατεί σχεδόν τελείως διότι στηρίζεται σε δόγμα. Και αν αρχίσει και βάζει πολύ νερό στο κρασί του απο θεοκρατικό μεταλλάσσεται σε κοσμικό.

Εκεί ακριβώς ίσως βρούμε και την απάντηση γιατί τα θεοκρατικά κράτη είναι καθυστερημένα. Η πιθανότητα αλλαγης στηρίζεται στο ευτύχημα να έχουν ένα πολύ πολύ ισχυρό χαρισματικό και ανοιχτόμυαλο παπαδο-ηγέτη.

[συνεχίζεται]
28
7
69 Ο/Η sfs έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
TO ΑΡΘΡΟ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΠΟΥ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ «ΒΑΦΤΙΖΕΙ» ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΝΟΜΙΜΟΣ Ο ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ Ή ΣΤΙΣ ΗΠΑ? ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΝ ΞΕΚΙΝΑΓΕ «ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΤΟΜΗ», «ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ» ΘΑ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ? ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ «ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ» (ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ-ΠΟΣΗ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ!) ΕΙΝΑΙ ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ? ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ? ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΔΩΝΙΔΙΚΑ ΑΛΜΑΤΑ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΘΡΟ? ΕΧΕΤΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ? ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΦΑΝΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙ? ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΗΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΕΘΙΜΩΝ, ΗΘΩΝ, ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ? ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!
41
66
68 Ο/Η freierdenker έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Η πολυπολιτισμικότητα δεν είναι μόνο ιδεολογία, έχει και ιστορία. Πριν τα σύγχρονα κράτη υπήρχαν πολυθνικές αυτοκρατορίες και πολυπολιτισμικές πόλεις. Θεσσαλονίκη, Κωνσταντινούπολη μέχρι και την εποχή της Λωξάντρας και βέβαια η αρχετυπικά πολυπολιτισμική Αλεξάνδρεια μέχρι και πριν τον Νάσερ, η οποία πρόλαβε να γοητεύσει και μοντερνιστές λογοτέχνες.

Ένα απόσπασμα από τα περίφημα Αλεξανδρινά Κουαρτέτα του Lawrence Durrell (Άγγλο-Ιρλανδού που μεγάλωσε στην Ινδία), ενδεικτικό της γοητείας που ασκούσε η πολυπολιτισμικότητα (ή η παρακμή της?) σε μη καθημερινούς ανθρώπους:

Turks with Jews, Arabs and Copts and Syrians with Armenians and Italians and Greeks. The shudders of monetary transactions ripple through them like the wind in a wheat field …. this anarchy of flesh and fever of money love and mysticism. Where else on earth will you find such a mixture?
20
5
67 Ο/Η Ioannis έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Τζημερε μπραβο σου.
Επιτελους τελος με ολα τα φασιστοειδη εσωτερικου και εξωτερικου.
53
28
66 Ο/Η Θερσίτης Κ έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Προς Ισλαμοφάγους

Ισλάμ

Και φυσικά Ισλάμ
http://en.wikipedia.org/wiki/Niki_Karimi
7
27
65 Ο/Η Nikos έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Πολύ σωστός…
34
9
64 Ο/Η ΚΡ έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Επί του πιεστηρίου!!
Μην ξεχάσετε πως πρέπει να υπογράψουν πως υιοθετούν ότι επιτρέπεται να τους ντουφεκάνε, άμα πάνε να ζητήσουν τα λεφτά που τους χρωστάνε, αρκεί να μην τους ντουφεκάει, το ίδιο το αφεντικό.
Εχουμε αξίες , μιλάμε, όχι αστεία!!
43
41
63 Ο/Η Δημήτρης έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Γράφει ο κ. Τζημερος: «Θα ήταν αντίθετος στα ανθρώπινα δικαιώματα ένας νόμος που θα υποχρέωνε όλα τα κορίτσια μουσουλμανικών οικογενειών να εξετάζονται από την ημέρα της γέννησής τους μέχρι την ενηλικίωσή τους…»
Και απαντώ: Ναι θα ήταν. Να υποχρεώνεις κάποιον σε εξετάσεις μόνο και μόνο επειδή είναι μουσουλμάνος θα ήταν και αντίθετος στα ανθρώπινα δικαιώματα και αντίθετος με τις αξίες της «Δύσης».
43
34
62 Ο/Η Γιάννης Μυριάνθης έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Προσθήκη στο ενδιαφέρον & πολύ σωστό άρθρο του κου Τζήμερου. Έτσι βρίσκουμε έμμεσα & την απάντηση ποιός χρηματοδοτεί τα 2.000 € το άτομο που χρειάζεται κάθε φυγάς μετανάστης κλπ γα να έρθει και σιγά σιγά να πλημυρίσουν την Ευρώπη. Οι όμηροι των τζιχαντιστών. Τα ισλαμικά πλούσια κράτη του πετρελαίου!
41
10
61 Ο/Η ΚΡ έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Τα τραβάτε, τα τεντώνετε και τα φέρνετε εκεί που θέλετε, αφήνοντας ενδιαμέσως, κατά λάθος (;) και το πραγματικό ελιτίστικο και συντηρητικό πρόσωπο, να φανεί…

Διαφορετικές κουλτούρες (γιατί γι’ αυτές συζητάμε) υπάρχουν παντού και όχι μόνο θρησκευτικού υπόβαθρου. Ακόμα και στην ίδια την χώρα, υπάρχουν τέτοιες διαφορές, ε;
Πάμε τώρα…
Η υποχρεωτική «υιοθεσία» των αξιών και όχι απλά ο σεβασμός στις αξίες και η υποχρεωτική υιοθεσία των νόμων (που είναι το σωστό, κατά τη γνώμη μου), είναι, εκτός από ανέφικτη και επικίνδυνη. Αλήθεια, πώς θα πεισθείτε πως κάποιος υιοθέτησε τις αξίες μας;
Παρεμπιπτόντως, να ισχύσει το ίδιο και για όποιους μεταναστεύουν στη Ριαντ, για δουλειά; Να τους ζητείται να δηλώσουν πως υιοθετούν τις ντόπιες αξίες, αλλιώς να γυρίσουν σπίτι τους;
…για σκεφτείτε το!!
27
47
60 Ο/Η Xrysanthi έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Συμφωνώ απολύτως με το άρθρο. Από τη μία θεωρούμε φανατική και δογματική τη χριστιανική θρησκεία (η οποια στην τελική δεν σε υποχρεώνει όπως η σαρία να ακολουθήσεις τις ξεπερασμένες πρακτικές της, επιλέγεις τι θα εφαρμόσεις και πως και αν) και από την άλλη θεωρούμε φυσικό και αυτονόητο να κυκλοφορούν ανάμεσά μας γυναίκες κουκουλωμένες από την κορφή ως τα νύχια λέγοντας «μα έτσι εχουν μάθει, αυτός ειναι ο πολιτισμός τους και η θρησκεία τους » λες και έχουν δικαίωμα οι ίδιες να αποφασίσουν και να πουν ναι θα κουκουλωθώ, ή όχι γιατί σημερα με 35 βαθμούς ζεσταίνομαι !!!!! Και για όσους θεωρούν ότι έτσι είναι η θρησκεία τους και τι να κάνουμε, και η δική μας θρησκεία απαγορεύει το σεξ πριν από το γάμο, έτσι δεν είναι ? Αντε όμως να βγει κανένας ιερέας να το πει, θα ξεσηκωθεί το σύμπαν την άλλη μέρα (και καλά θα κάνει). Και κάναμε πολλούς αιώνες δρόμο για να απαλλαγούμε από τέτοιες πεποιθήσεις τις οποιες ξαναβλέπουμε τώρα με άλλη, χειρότερη μορφή. Να σας πω ότι στην περιοχή που ζω, σε μία συγκεκριμένη γιορτή εκτελείται δημόσια η πρακτική του αυτομαστιγώματος με λεπίδες σε δημόσια θέα στο δρόμο. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση οι άνθρωποι οποιασδήποτε θρησκείας να μην εχουν το δικαίωμα να εκφράζουν το θρησκευτικό τους φρόνημα, αλλά δεν θέλω από την άλλη να μου σερβίρουν βάρβαρες θρησκευτικές πρακτικές ως δείγμα πολυπολιτισμικότητας. Ας σέβεται ο καθένας τον πολιτισμό που τον φιλοξενεί και αν δεν μπορεί ας επιστρέφει στην πατρίδα του.
62
10
59 Ο/Η Αγιος Δομίνικος έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Αγία Συμβουλή. Παιδιά αδειάστε το μυαλό σας και κάθε στιγμή σταθείτε, αμφισβητήστε ό,τι πιστεύετε ως τώρα, ξανασκεφτείτε. Αν είναι σωστό μάλλον θα ξανακαταλήξετε εκεί. Αν όμως δεν είναι πως θα ανοίξετε την πόρτα αν κάνετε σαν οπαδοί ομάδας αν δεν αμφισβητήσετε τα πιστεύω σας;;

Είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τον εαυτό σας πιστέψτε με.

Ισως αν δείτε το ντοκιμαντέρ του BBC για την ριζοσπαστικοποίηση του Ισλάμ βοηθήσει;

The Power of Nightmares: The Rise of the Politics of Fear
Part 1 — Baby It’s Cold Outside
Part 2 — The Phantom Victory
Part 3 — The Shadows In The Cave

http://thoughtmaybe.com/the-power-of-nightmares/
11
4
58 Ο/Η Ν. έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Ζείτε σε χώρα της οποίας η επίσημη κυβέρνηση κατηγόρησε τον αντίπαλό της για ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων ΧΟ βάσει του γεγονότος ότι είναι άθεος.
Γράφετε σε μέσο του οποίου ο ιδρυτής εξανάγκασε σε αποχώρηση από το κόμμα του αρθρογράφο που διατύπωσε επιφυλάξεις για την αυθεντικότητα του αγίου φωτός.
Κηρύσσετε την απείθεια της Αντιγόνης απέναντι σε έναν άδικο νόμο σε χώρα όπου εν μέσω νομιμότατης ανθρωπιστικής κρίσης ανήχθη σε μείζον θέμα η βίλα Αμαλίας, το «Δεν πληρώνω» και η αναγκαιότητα της κρατικής και μόνο βίας. Και σε πόλη της οποίας ο δήμαρχος δεν είχε άλλη αναλυτική προσέγγιση απέναντι σε μια συμμορία ναζιστών δολοφόνων από το ότι δεν τηρούσαν τη νομιμότητα.
Για να υπερασπιστείτε το δικαίωμά σας να ψωνίζετε την Κυριακή εξυπηρετούμενος από καθ’ όλα νόμιμους σκλάβους (δεν είναι ad hominem αυτό, παρακολουθώ τη λογική σας στις πρακτικές της συνέπειες) χρησιμοποιείτε την ίδια αστυνομία που συλλαμβάνει μελαψούς άμα τη εμφανίσει και δίχως να τους βάλει να εντρυφήσουν πρώτα στο έργο των Python.
Αλλά προφανώς αυτά είναι γενικότητες.
Είδατε;
44
60
57 Ο/Η Αγιος Δομίνικος έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Ενδιαφέρων άρθρο.

Βασικά συμφωνώ με το συμπέρασμα «καλοδεχούμενος αν υιοθετήσεις τις αξίες μας» και μου άρεσε αυτό το «.. κανένας φανατικός δεν αποδέχεται ότι ο φανατισμός του είναι η αιτία της δυστυχίας του, θα ψάχνει τον εχθρό στο πρόσωπο του άλλου..» 🙂

…. αλλα έχω μπόλικες ενστάσεις.

– ένσταση 1η. Κακώς το θέτουμε ως δίπολο ισλαμισμού – δύσης. Δεν είναι θέμα μόνο «δυτικών αξιών» vs Ισλαμικών αξιών. Υπάρχουν μερικές ακόμα θρησκείες, αρκετά πολυάριθμες (Κίνα, Ινδία). Και να πούμε πως αυτές οι ανατολικές θρησκείες είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΝΕΚΤΙΚΕΣ απο τον χριστιανισμό. Ωστόσο τίποτα δεν εμπόδισε τους διάφορους στρατηλάτες να σφάξουν κατα συρροή κι εκεί.

– ενσταση 2η. Λέτε «ολες οι θρησκείες δαιμονοποίησαν τις ηδονές». Δεν είναι αλήθεια. Οι παγανιστικές πχ θρησκείες ή ο Ινδουισμός δέν έχουν τέτοια θέματα. Και τίποτα δεν εμπόδισε να γίνουν σφαγές είτε απο στρατηλάτες είτε απο το «πόπολο»..

Συμπέρασμα. Δεν είμαι πεπεισμένος οτι το πρόβλημα έγκειται στο Ισλάμ ή στη θρησκεία γενικότερα. Υπάρχουν ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολλές εξαιρέσεις και σήμερα και στο παρελθών ωστε αναρωτιέται κανείς αν αυτό το αποτρόπαιο πρόσωπο του Ισλάμ που βλέπουμε σήμερα είναι τελικά ο κανόνας ή η εξαίρεση.

Οπότε περιμένω να βρώ μια επιστημονική προσέγγιση για αυτό το αποτρόπαιο πρόσωπο του Ισλάμ τις τελευταίες δεκαετίες.. Αλλα κάτι μου λέει πως αυτό που θα βρούμε σαν δυτικοί σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν θα μας αρέσει..
39
20
56 Ο/Η slow έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Ή εμείς ή αυτοί, που λέει κι ο συριζα, ε? 🙂
Αστειεύομαι…
Άψογος Θάνο. Θα μπορούσες να προσθέσεις και το θέμα της επιστημονικής έρευνας που όλες οι θρησκείες δαιμονοποιούν γιατί, επίσης, τους απειλεί.
36
17
55 Ο/Η Ναπολέων έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Δείξε μου τον «πολιτισμό» σου να σου πω ποιος είσαι.
Πάλι ασχολούμαστε με τα συμπτώματα και όχι με τα αίτια και τις καταστάσεις και αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα. Δε πειράζει έχουμε συνηθίσει και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να συνηθίσουμε και τη μη επίλυση των προβλημάτων.
Τώρα περί πολιτισμών. Κάποτε είχαν ρωτήσει τον Γκάντι τη γνώμη του για τον αγγλικό πολιτισμό και είχε πει: «θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα». Για να δούμε τι έχουμε να αντιπροτείνουμε στον «πολιτισμό» των φανατικών ισλαμιστών. Κρατος δικαίου; Ισότητα; Ανθρώπινα δικαιώματα; Μπορεί για όλα τα παραπάνω να μη μετρά το χρώμα του δέρματος ή τα πιστεύω αλλά το μέγεθος του πορτοφολιού μετράει πάρα πολύ.
Όταν τα πράγματα γίνονται χάλια πάντα ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους οι οποίοι πάντα υπάρχουν εφόσον τους ψάχνουμε. Το χρήσιμο άλλοθι για τις δικές μας ανεπάρκειες.
Για να υπάρχει πολυπολιτισμικότητα θα πρέπει να υπάρχουν συνιστώντες πολιτισμοί. Χωρίς πολιτισμούς δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης. Και ο δικός μας πολιτισμός που έχει θεοποιήσει με φανατισμό το ΧΡΗΜΑ και ο άλλος πολιτισμός με τους φανατικούς με μια ευρεία απόδοση του όρου δεν συνιστούν πολιτισμούς. (διαβάστε το λήμα της wikipedia, υπάρχουν τουλάχιστον 164 ορισμοί μόνο για την κουλτούρα που συχνά ταυτίζεται με τον πολιτισμό αλλά είναι υποσύνολο του).
Επί της ουσίας τώρα. Οι νόμοι τα ανθρώπινα δικαιώμτα και οι κανόνες που έχουμε αποδεχτεί θεωρητικά ότι ισχύουν για όλους θα πρέπει να κάνουν ακριβώς αυτό. Να ισχύουν και ουσιαστικά για όλους το ίδιο. Κανονικά δε θα πρέπει να παίζει ρόλο η θρησκεία, τα πιστεύω, το χρώμα ή το χρήμα.
Δεν είμαι διεθνιστής ή υποστηρικτής της πολυπολιτισμικότητας ούτε καν «προοδευτικός αριστερός» ή «φιλελεύρερος» ή οτιδήποτε άλλο από αυτά που χρειάζεται ταμπέλα που να λέει τι είσαι. Είμαι έντονα προβληματισμένος γιατί μια έστω και επιδερμική ανάγνωση της εξέλιξης παρόμοιων καταστάσεων, μόνο ευοίωνες δεν κάνει τις προβλέψεις για το μέλλον όλων μας ανεξαρτήτως πολιτισμικής προέλευσης.
23
15
54 Ο/Η ΓΡΗΓΟΡΗΣ έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Σωστος ο Τζημερος.Επιτελους καποιος λεει αυτα που πρεπει για το φανατικο Ισλαμ.Απορω με την ανεκτικοτητα της Ελληνικης Αριστερας ,σε αυτο το θεμα…
Γινονται εξαλλοι , με τα «περιεργα» που λενε οι φανατικοι Χριστανοι αλλα κανουν τουμπεκι στους τριςχειροτερους μουσουλμανος….
70
17
53 Ο/Η Η φωνή της λογικής έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Καλημέρα σας κε Τζήμερε.
Ως άτομο αποστρέφομαι το συντηρητισμό και την οπισθοδρόμηση και βρήκα το άρθρο σας αρκετά απολαυστικό.

Ωστόσο σε ρεαλιστική βάση, δυστυχώς χάνει την ουσία.
Θα συμφωνήσω με το σχόλιο #35. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή μας να αποκλείσεις ένα μέρος του πλανήτη και να προσποιηθείς ότι δεν υπάρχει. Η οικονομική και πολιτισμική καθυστέρηση στο μουσουλμανικό κόσμο θα μας αγγίξει με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο. Είτε μέσω της μετανάστευσης, είτε μέσω της τρομοκρατίας. Είναι κάτι που δε μπορούμε να αποφύγουμε και για αυτό το λόγο θα πρέπει με σύνεση και υπομονή να αντιμετωπίσουμε.

Η πολιτισμική και κοινωνική ένταξη των μεταναστών δεν είναι κάτι που συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο με το χρόνο λειτουργεί, η πλειοψηφία των μουσουλμάνων μεταναστών με τον χρόνο προσαρμόζονται. Οι αντίθετες περιπτώσεις είναι οι εξαιρέσεις, απλά κάνουν περισσότερο «θόρυβο». Τόσο στη Γαλλία οι Αλγερινοί κλπ, όσο και στη Γερμανία οι Τούρκοι, σταδιακά εντάσσονται στην κοινωνία, αν όχι η πρώτη γενιά, η δεύτερη. Αν όχι η δεύτερη η τρίτη. Ακόμη και αν υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν στις απηρχειωμένες αντιλήψεις τους, μέσω της μόρφωσης και της οικονομικής και κοινωνικής ένταξης τους θα αλλάξουν. Και αν όχι αυτοί, τότε σίγουρα τα παιδιά τους. Και αυτό οφείλεται στη νομοτελειακή ανωτερότητα των αξιών του δυτικού πολιτισμού.

Είναι μια φαινομενικά έυκολη λύση ο αποκλεισμός, αλλά θα έρθει μπούμερανγκ. Με το χάσμα στο βιοτικό επίπεδο μεταξύ έχοντων και μη έχοντων στον πλανήτη και τις άγαρμπες επεμβάσεις της δύσης στις χώρες αυτές, το πρόβλημα θα μας στοιχειώσει στο μέλλον. Για αυτό υπομονή, ως συγκάτοικοι στον πλανήτη Γη θα τους υποστούμε είτε σταδιακά (μετανάστευση), είτε απότομα (πόλεμος, τρομοκρατία), καλύτερα το πρώτο παρά το δεύτερο..
33
19
52 Ο/Η πρωην ψηφοφορος ΔΞ έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
όσοι δυσαρεστημένοι ρατσιστές από τους φυλακισμένους αρχηγούς σας, κοπιάστε! βρήκατε νέο εμπνευστή! λαικεύει όσο πρέπει, γενικεύει όσο πρέπει, δεν φοβάται να τα πει για να προκαλέσει! είναι ο ιδανικός νέος σας αρχηγός!
35
96
51 Ο/Η Σπύρος έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Τζήμερος Χρυσόστομος! Δεν το πιστεύω! Κάτι δεν πάει καλά με μένα! Κάνω κομπλιμέντο και λέω ΜΠΡΑΒΟ στον Τζήμερο! Ένα γιατρό γρήγορα. Λέει όσα λέω και πιστεύω! Μπορεί να μην θέλω να τον δω σχετικά με τις θέσεις του για την οικονομία και τα εργασιακά, αλλά σχετικά με το θέμα του «πολυπολιτισμού» και του Ισλάμ, τα ΕΙΠΕ ΟΛΑ!
1000 likes!
59
29
50 Ο/Η nikandy έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Yπάρχουν 2 κυρίαρχα ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν,θρησκεία και μετανάστευση.Ο εκπολιτισμός του Ισλααμ που ξεκίνησε η Δύση, απο την περίοδο των Σταυροφοριών μέχρι σήμερα ,σαν πραγματικό στόχο είχε, και έχει την υφαρπαγή του πλούτου των χωρών αυτών.η απάντηση του Ισλααμ μέσω των ΄΄τζιχαντιστών ΄΄είναι ιερός πόλεμος.αν δεν γίνει εκ μέρους της χώρας μας σοβαρός σχεδιασμός και προσέγγισης μετριοπαθών μουσουλμανικών χωρών,τότε ο ιερός πόλεμος θα μεταφερθεί εντός των τειχών και θα λυθεί με όρους και κανόνες Χ.Α.(ΔΗΛ. σκέτη καταστροφή). Στο θέμα της μετανάστευσης πρέπει να γίνει κατανοητό οτι και η χώρα μας αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση.αρα το θέμα είναι οχι οτι δεν θέλουμε μετανάστες άλλα οτι δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε.Αν δεν καταλαβαίνει η Ε.Ε. οτι είναι θέμα Ευρώπης και οχι ελληνικό τότε καταγγελία συνθήκης Δουβλίνου και προώθηση μεταναστών με προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλη την Ευρώπη.λύσεις τώρα οχι αύριο..
28
15
49 Ο/Η @19 (προφήτη) έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Προφήτης ή μάντης Φωτης.Κ; γνωρίζεις τι θα έγραφαν ΑΛΛΟΙ; κατ’ αρχήν οι συγκεκριμένοι που αναφέρεις δεν μπορούν να γράψουν ορθογραφημένα και σωστά συνταγμένα μία παράγραφο.
Μπορείς επίσης να μας διαφωτίσεις με τις μαντικές σου ικανότητες, τι θα έγραφαν κι άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα για το συγκεκριμένο ζήτημα; πχ ΔΗΜΑΡ (ναι υπάρχει ακόμα στη βουλή) ή συριζα;
Μπορείς επίσης να μας παραθέσεις και τις δικές σου απόψεις για το ζήτημα.
Οι δικές μου είναι πολύ απλές. Τήρηση των ΝΟΜΩΝ του κράτους στο οποίο βρίσκεσαι. Ως άθεος, θέλω τον πλήρη διαχωρισμό κράτους-θρησκείας-εκκλησίας ή ότι άλλο. Όσοι θέλουν παπάδες να τους πληρώνουν. Όσοι θέλουν ν’ αυτομαστιγώνονται, να το κάνουν ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΟ χώρο.
Αν δεν σ’ αρέσει να βλέπεις μίνι, μαγιώ, ομοφυλόφυλους ή ότι άλλο, ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ. Απλά πράγματα
53
8
48 Ο/Η simonK έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Σε πολλά από αυτά που αναφέρει το άρθρο συμφωνώ. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι η έκρηξη του ισλαμικού φονταμενταλισμού συνδέεται άμεσα με την προκλητική συμπεριφορά της Δύσης (και της πρώην Ανατολής) απέναντι στον ισλαμικό κόσμο, όχι για θρησκευτικούς λόγους, αλλά για βαθύτατα υλιστικούς (ενεργειακούς, γεωστρατηγικούς κλπ). Αφού απέτυχε μια αυταρχική κοσμική ελίτ (Νάσερ κλπ) να ηγηθεί του αντιδυτικού αγώνα, την σκυτάλη ανέλαβε η (ο Θεός να την κάνει) θρησκευτική ελίτ. Εκμεταλλευόμενη το αίσθημα ταπείνωσης και αδικίας του ισλαμικού κόσμου, σταδιακά, έβγαλε, όπως πολύ σωστά λέει το άρθρο, ότι πιό τρομακτικό και απάνθρωπο υπάρχει στον ισλαμισμό. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι αν η Δύση (και η Ανατολή πχ Τσετσενία) επανορθώσουν αδικίες και σταματήσουν τις ιμπεριαλιστικές πρακτικές, θα αφαιρέσουν την «υλική» βάση που στηρίζεται η ισλαμική παράνοια. Παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει τώρα στη Γάζα. Βούτυρο στο ψωμί του κάθε ισλαμικού στρατού. Μέχρι να γίνει αυτό, αν γίνει, συμφωνώ ότι η πολυπολιτισμική συνύπαρξη είναι μια ουτοπία.
21
14
47 Ο/Η Κώστας έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
@Νάντια Φάχμι#33, δυστυχώς οι Μπαχάι είναι άλλη μια θρησκεία με παράλογες απαγορεύσεις .

Επιπλέον δε, θα συμφωνήσω με κάποιους σχολιαστές που είπαν πως το θέμα είναι μάλλον πολιτιστικό, παρά θρησκευτικό. Οι επιταγές του Ισλάμ για να θεωρείται κάποιος καλός μουσουλμάνος είναι μόλις 5: να ΛΕΕΙ (προσοχή, όχι να πιστεύει απαραίτητα) πως υπάρχει ένας Θεός και πως ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του, να προσεύχεται 5 φορές την ημέρα, να είναι ελεήμων, να πάει στη Μέκκα μια φορά στη ζωή του και να νηστεύει στο Ραμαζάνι. Αυτά ονομάζονται οι 5 πυλώνες του Ισλάμ και ήδη από τον πρώτο (δεν υπαγορεύει την πίστη αλλά την υπακοή) φαίνεται πόσο ψεύτικη θρησκεία είναι.

Τα υπόλοιπα περί τζιχάντ, κλειτοριδεκτομής, μαντίλας και αποχής από χοιρινά και αλκοόλ είναι αυθαίρετες ερμηνείες του παπαδαριού τους, όπως και σε εμάς είναι η θεώρηση ως ακάθαρτης της γυναίκας με έμμηνο ρύση (έλεος δηλαδή).

Επίσης, θα ήθελα να τονίσω πως η περσική κουλτούρα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την βαρβαρότητα των Αράβων. Θεωρώ μέγιστο λάθος του δυτικού πολιτισμού (και του Ισραήλ) την μη προσέγγιση του Ιράν και των Σιιτών γενικότερα, και ειδικά την δαιμονοποίησή τους στα μάτια των δυτικών. Εδώ υποστήριξαν ολόκληρο Πινοσέτ, στον Χομεϊνί κολήσανε;

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τα περισσότερα σημεία του άρθρου του κ. Τζήμερου. Όποιος διαφωνεί, τον προκαλώ να με κεράσει μπύρες στο Ριάντ.
74
8
46 Ο/Η Μανόλης Σ. έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Έχετε δίκιο σε όσα λέτε κύριε Τζήμερε, αλλά το » Στα πεδία μάχης των φανατικών δεν έχουν θέση οι καλοί τρόποι, αλλά ο στρατός. Μέσω ΟΗΕ ή μέσω ΝΑΤΟ, μικρή σημασία έχει. Η ουσία είναι να ηττηθούν και να εξουδετερωθούν» μήπως μας οδηγεί στο «Ο δυτικός κόσμος […] έκανε στον χειρισμό του φανατικού ισλαμισμού τερατώδη, ασυγχώρητα λάθη»;

Μακάρι να εξοντώνονταν όσοι σαλαφιστές ονειρεύονται χαλιφάτα, αλλά πώς θα γίνει αυτό χωρίς να φυτρώνουν δέκα εκεί που κόβεις ένα; Δεν έχουν καμία δουλειά οι δυτικοί στρατοί στην Ανατολή και στη Β. Αφρική. Από εκεί ξεκινούν τα περισσότερα προβλήματα κι αυτό πρέπει να σταματήσει.

Όσον αφορά τις δυτικές αξίες, δεν είναι καθόλου αυτονόητες και κινδυνεύουν το ίδιο από τους δικούς μας φανατικούς, όσο και από τους άλλους… πράγμα που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν «δικοί μας» και «ξένοι» φανατικοί. Οι δυτικοί φανατικοί είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους «ανατολικούς». Δεν έχουν κανένα σεβασμό στις «δυτικές αξίες» όπως τις εννοείτε και επιθυμούν εξόντωση των αλλόθρησκων και επεκτατικούς πολέμους (όπως έχει δείξει η ιστορία τόσα χρόνια). Μιας και τα λέμε αυτά, να θυμίσουμε ότι σε πολλές περιοχές της Αγγλίας είχε απαγορευτεί η προβολή της Ζωής του Μπράιαν, στην Ελλάδα ακόμα δεν προβάλλεται δημόσια Ο Τελευταίος Πειρασμός, ο νεαρός που είχε τη σελίδα του Παστίτσιου καταδικάστηκε και το «ασεβές» έργο Corpus Christi τελικά κατέβηκε. Το ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ρίχνει πρόστιμα σε κανάλια γιατί σε κάποια σειρά αργά το βράδυ δύο άτομα του ίδιου φύλου φιλιούνται, ενώ ο Δ. Βερύκιος μετά τον οχετό εναντίον του Αυγ. Κορτώ κάνει ακόμα ανενόχλητος εκπομπές. Επίσης παρόλες τις φανφάρες και τις καταδίκες το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ακόμα δεν έχει έρθει (ξέχασα… πρωθυπουργός μας είναι ο κολλητός του Μπαλτάκου και εκπρόσωπος της αστικής δεξιάς ο Άδωνις κ ο Βορίδης…)
50
15
45 Ο/Η reddoc έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Πέστα ρε χρυσόστομε να και κάποιος που τα λέει σωστά και όπως πρέπει
δηλαδή πρέπει να γίνουμε μετανάστες στον τόπο μας?
40
20
44 Ο/Η Μάριος Σκλιάς έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Το πρόβλημα στον αραβικό κόσμο δεν είναι το Ισλάμ ούτε οι θρησκείες, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν περάσει χρυσό αιώνα Περικλή ή Αναγέννηση ή Διαφωτισμό, δεν έχουν γεννήσει κάποιον Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Ρουσώ, Μοντεσκιέ, Βολταίρο. Αν θέλει ο Αραβικός κόσμος να απελευθερωθεί από το σκοτάδι θα πρέπει και περάσει τη δική του Αναγέννηση.
50
21
43 Ο/Η Δημήτρης Κ. έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Καλά τα λέτε κ. Τζήμερε αλλά αδικείτε τον Μωαμεθανισμό σαν θρησκεία γιατί δεν λαμβάνετε υπ’ οψιν σας οτι έχει πάνω από 8 αιώνες διαφορά εξέλιξης με τον Χριστιανισμό. Η ουσία είναι οτι ακόμα δεν έχει καταφέρει στην Ελλάδα να απεξαρτηθεί το κράτος από τους δικούς μας μουλάδες και τώρα έχουμε και εισαγόμενους. Και όπως αναφέρουν και κάποιοι σχολιαστές δεν είναι όλα τα μουσουλμανικά κράτη το ίδιο, τα παρουσιάζετε λίγο υπερβολικά.
38
32
42 Ο/Η Κασσάνδρα έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Ενα ακόμα παραληρηματικό κείμενο του κ. Τζήμερου,στοχεύει στις σκοτεινές γωνιές της ψυχής των αναγνωστών, ψαρεύοντας ψήφους.
Αλλάζοντας τα ονόματα από, ισλάμ σε εβραίοι ,ρομά ,σοσιαλιστές , Συριζαίοι (για να ευχαριστήσω και την Κέλλυ), η κεντρική ιδέα του άρθρου παραμένει η ίδια.
43
133
41 Ο/Η Aλέξης έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Έξοχο κείμενο!
Αυτή είναι η πραγματικότητα και θα πρέπει να είσαι καθυστερημένος να μην μπορείς να καταλάβεις τα απλά.
54
16
40 Ο/Η ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΘΩΜΑΣ έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Κύριε Τζήμερε, βρίσκω εξαιρετικό το άρθρο σας, αν και θα έλεγα λίγο σκληρο. Μάλλον λέτε σκληρές αλήθειες. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί αριστεροί, συριζαίοι, αλληλέγγυοι κλπ θα σας χσρακτηρίσουν για ακόμα μια φορά ρατσιστή. Νομίζω όμως ότι πραγματικά ρατσιστικό είναι το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» του συριζα και το να επιτίθεσαι σε κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι Γερμανός, καπιτσλιστής, εργοδότης, αστός πλούσιος κλπ.
66
29
39 Ο/Η nikoz έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Ενώ λέει πολλές αλήθειες, κατά στιγμές φλερτάρει με την υπερβολή και το παραλήρημα -πράγμα που αδικεί την ουσία του άρθρου.
Επίσης άλλο πράγμα ο ζωντανός γραπτός λόγος και άλλο πράγμα οι εκφράσεις παρεΐστικης κουβέντας του στυλ «δεν θα γίνει ούτε σε 1000000 χρόνια» κλπ.
Φιλικά.
30
31
38 Ο/Η Orgoth έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
@ #32# funkygeo

http://guardianlv.com/2014/07/u-s-and-uk-get-serious-about-female-genital-mutilation/
http://www.nhs.uk/Conditions/female-genital-mutilation/Pages/Introduction.aspx
ενδεικτικά μερικά νούμερα τα οποία προέρχονται μόνο από Αγγλία.
https://www.opendemocracy.net/5050/amrit-wilson/criminalising-forced-marriage-in-uk-why-it-will-not-help-women

Δεν βλέπω κάτι το αίολο οπως χαρακτηρίσατε στις δηλώσεις του κυρίου τζήμερου. Μάθετε να βλέπετε την πραγματικότητα πε΄ραν από δεξιές αριστερές παρωπιδες. Οποιαδήποτε πολιτική προκατάληψη δεν αλλάζει τα αριθμητικά δεδομένα. Εγώ προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου στον αριστερό χώρο αλλά αυτό δεν αλλάζει το τι είδα και έμαθα ζώντας χρόνια στην Αγγλία. Εαν θέλετε καλύτερες κοινωνίες αφήστε τα περι γραφικοτήτων και δείτε τι πραγματικά συμβαίνει.
59
12
37 Ο/Η repoman έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Να ρίξω κι εγώ τη θετική ψήφο μου στον Τζήμερο. Δυστυχώς έχει απόλυτο δίκιο.
89
19
36 Ο/Η Κέλλυ Χ. έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
R E S P E C T !!!
΄Ενα θαρραλέο άρθρο που θίγει λεπτομερώς ένα θέμα των καιρών μας, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, με βάση τη λογική, την αλήθεια, την πραγματικότητα, την ωριμότητα, την υπευθυνότητα. Μπράβο!!!
90
44
35 Ο/Η tasos18 έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Οι προτάσεις σας, αν και επιφανειακά λογικότατες, καταλήγουν σε κλείσιμο των συνόρων της Ευρώπης για το 95% των μουσουλμάνων. Αυτό, με τη σειρά του, καταλήγει σε ένα κλειστό κλαμπ ευημερίας με τους απ’έξω να ζουν στην δυστυχία που νομίζουν ότι τους επιβάλαμε. Την συνέχεια την φαντάζεστε.

Αν όμως δείξουμε ότι αποδεχόμαστε κάποιους μουσουλμάνους μαζί με την προβληματική θρησκεία τους, τότε δείχνουμε σε αυτούς τους λαούς ότι θέλουμε να μοιραστούμε την ευημερία μαζί τους. Και τότε αποκτάνε όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. Και όποιος έχει όνειρα δεν έχει χρόνο για μίσος.
31
63
34 Ο/Η vs έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Μπράβο ρε Θάνο. Άντε επιτέλους ν’ ακούγονται κάποια πράγματα πριν τρελαθούμε εντελώς από την προοδευτικότητά μας.
71
17
33 Ο/Η Νάντια Φάχμι έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Έχετε ακουστά τους Μπαχάι; Αν όχι… πληροφορίες εδώ http://gr.bahai.org/gr.bahai.org/101.html.

Η πλέον προοδευτική θρησκεία που γνώρισα σε κάποιο ταξίδι μου. Δεν ασχολήθηκα, αλλά μακάρι να υποσκέλιζε όλες τις άλλες γιατί είναι προοδευτική, οι διδασκαλίες της ακολουθούν και προσαρμόζονται στους καιρούς.
6
26
32 Ο/Η funkygeo έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Στη ναζιστική Γερμανία μία φορά και έναν καιρό δεν ανεχόταν το ασυμβίβαστο του εβραϊκού και γερμανικού πολιτισμού.

Επέμεναν στον εθνοτικό εθνικισμό (στο άρθρο έχουμε χρήση πολιτιστικού εθνικισμού) και τη συνέχεια την ξέρετε…

Τέλος, κεφαλαία γράμματα (ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΟΤΕ) , χρήσεις εκφράσεων όπως «Για να προφτάσω τους ηλίθιους..» και παράθεση εντυπωσιακών έωλων αριθμητικών δεδομένων «Εκατοντάδες χιλιάδες κλειτοριδεκτομές γίνονται παράνομα κάθε χρόνο…» σας κατατάσσουν άνετα στην κατηγορία «Τη Κυριακή θα κάνω πορεία συμπαράστασης στην Ερμού». Μία κατηγορία μόνος σας είστε 🙂
61
96
31 Ο/Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
…και τι κάνει η Δύση για να προστατέψει τα του οίκου της?
Μάλλον τα αντίθετα.
Καλή η νομοθεσία,η ελευθερία,η αποδοχή του διαφορετικού και οι υπόλοιπες αξίες
που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα,
αλλά έρχονται οι πράξεις που ανατρέπουν την καρδάρα με το γάλα.

Αξέχαστες θα μου μείνουν δύο σκηνές.
Στον ΕΜΦΥΛΙΟ της Γιουγκοσλαβίας,είδαμε ένα νεαρό ζευγάρι ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΩΝ
με το παιδάκι τους,που για κακή τους τύχη έτυχε να είναι εγκατεστιμένοι στη Βοσνία να δηλώνουν με εμφανή απογοήτευση και τρόμο στα μάτια,
μπροστά στις ΔΥΤΙΚΕΣ κάμερες
»Είμασταν Γιουγκοσλάβοι.Ξαφνικά έγινα Σέρβος,η σύζυγος Κροάτισα και μας λένε ότι το παιδί μας
είναι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ επειδή γεννήθηκε στη Βοσνία».
Σε καταφύγιο του Σαράγεβο,τρεις φίλοι που ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΤΑΝ τον διαχωρισμό
που επέβαλαν με τη βία οι δυτικοί,
ενώ πάνω από τα κεφάλια τους έσκαγαν βόμβες,
τραγουδούσαν το YESTERDAY των BEATLES.

…και μη μου πείτε ότι για όλα φταίει ο Μιλόσεβιτς.
Το ταγκό χορεύεται με δύο.Σε όλο τον κόσμο.
Όποιος κατάλαβε πώς παίζεται το παιχνίδι,κατάλαβε.

Η αφομοίωση των αξιών κ.Τζήμερε,
δεν γίνεται ούτε με βία ούτε με νόμους ούτε με κυνηγιτά.
Γίνεται με ανωτερώτητα και δίνοντας το καλό παράδειγμα.
Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις ή κροκοδείλια δάκρυα.
58
32
30 Ο/Η Δημήτρης έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Θέλει πολύ θάρρος να γραφτούν τέτοιες αλήθειες!! Μπράβο στον αρθρογράφο!
77
22
29 Ο/Η Orgoth έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Well said.
Η απορία μου, καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αν έχετε κάνει τέτοια κουβέντα με την κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη που είναι στον σχηματισμό σας και η οποία φαίνεται να έχει εντελώς διαφορετική άποψη από εσάς στο IQ2.

Θα με ενδιέφερε να με ενημερώσετε για το αποτέλεσμα της συζητήσεώς σας, εαν και εφόσον έχει υπάρξει.
Για να προλάβω τυχόν παρεξηγήσεις προφανώς δεν το θέτω ως πρόβλημα διαφορετικότητας απόψεων μέσα στο κόμμα σας.
16
18
28 Ο/Η MantaRey έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Χίλια μπράβο κύριε Τζήμερε.
Συνεχίστε έτσι.
65
17
27 Ο/Η DS έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Κύριε Τζημερε, μου προκαλέσατε μια δυσάρεστη έκπληξη. Εχετε μπλέξει κάποια πράγματα. Εάν κάποιοι ασπάζονται τον ακρωτηριασμό γενετικών οργάνων δεν φταίει το Ισλάμ. Αυτή η απάνθρωπη πράξη συνηθίζεται κυρίως σε αφρικανικές χώρες και γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, πριν την εμφάνιση του Μωαμεθ. Στο περισσότερο ισλαμικό κόσμο απλά δεν συμβαίνει. Προσωπικά έχω ταξιδέψει σε τρεις -τεσσερες ισλαμικες χώρες. Δεν ενοιωσα φοβο. Δεν είδα έκτροπα. Δεν είδα βρώμια. Μαλλιστα, οι πιο καθαρές δημόσιες τουαλέτες που έχω δει ποτε μου σε αεροδρόμιο ήταν στη Τρίπολη της Λιβυης. Τις πιο βρώμικες τις έχω δει στο αεροδρόμιο της χριστιανικής Ρώμης. Εσείς, εχετε ταξιδέψει στο ισλαμικό κόσμο; Εάν όχι, τότε μην γράφετε τέτοια άρθρα. Εάν ναι, τότε δεν μάθατε αρκετα απο το ταξίδι σας.
61
138
26 Ο/Η Σωτηρης Α. έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Το αρθρο εχει γραφτει με σκοπο να προκαλεσει κ μαλλον θα το καταφερει. Πολλοι θα διαφωνησουμε, πλην ας αναρωτηθουμε ποσοι απο μας εχουμε εναν οικογενεικο μουσουλμανο φιλο. Δηλαδη εναν ανθρωπο τον οποιο εχουμε ενταξει στο στενο φιλικο μας περιβαλλον. Ακομη και οσοι εκνευριστουν με το αρθρο, ισως δικαια, ας αναρρωτηθουν πως οι ιδιοι επιδιωξαν ή πετυχαν μια φιλικη επαφη με εναν μουσουλμανο αλλοδαπο στην Ελλαδα. Δεν θεωρω οτι «κινδυνευουμε» απο την θρησκεια του Μωαμεθ περσοτερο απ οσο αλλες, αλλα η προσωπικη επαφη που βασιζεται σε αποδοχη κοινων αξιών ειναι αγνωστη στη χωρα μας. Και οχι μονο λογω οικονομικων διαφορων. Δεν ειναι η θρησκεια το προβλημα αλλα οι διαφορετικες κοινωνικες αξιες που μας χωριζουν, τουλαχιστον εως τωρα.
23
52
25 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Έτσι πρέπει να μπαίνουν τα πράγματα ιεραρχικά. Πρώτα τα του κράτους και μετά τα της εθνικότητας ή της θρησκείας. Μόνο έτσι μπορείς να φτάσεις στη πολυπολιτισμική ολοκλήρωση-μέσα από ταυτόχρονη ζύμωση. Μπράβο Θάνο για άλλη μια φορά!
67
14
24 Ο/Η Nick Kontogouris έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Συμφωνώ απ το πρώτο γράμμα μέχρι την τελευταία τέλεια.
66
16
23 Ο/Η ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΟΥΤΗΣ έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Πολύ καλό , μπράβο σας .
52
13
22 Ο/Η chrys έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Συμφωνώ. Η Ελλάς είναι μια δυτική χώρα, γι’ αυτό και οι άλλοι θα πρέπει να σέβονται τις αξίες μας. Να προχθές ας πούμε, ο κεντρικός δρόμος σε μια πόλη της Αττικής που μένω, έκλεισε από το παπαδαριό και χιλιάδες προσκυνητές για να περάσει η εικόνα ενός αγίου. Στην ίδια πόλη, εντός λεκανοπεδίου Αττικής επαναλαμβάνω, δεν έχει λυθεί ακόμη το πρόβλημα με το shit, μιας και οι μισές γειτονιές στερούνται αποχέτευσης. Επίσης, οι μισές 70 plus κυρίες που ξέρω στη γειτονιά, εξ επαρχίας προερχόμενες, έχουν να διηγηθούν κι από μια ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης/επίθεσης απ’ όταν ήταν νέες στα shitοχώρια τους. Επίσης, για να το πάμε στο πολιτικό, παρότι η επίσημη ανεργία είναι στο 27%, δηλαδή 40%, παρότι ζητείται ελπίς και δεν βρίσκεται, οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης (βουλευτές και σια) αφιερώνουν το χρόνο τους – σε τι άλλο – στο να κάνουν ρουσφέτια. Η Ελλάδα αγαπητέ Θάνο είναι τελικά μια ψυχωσική κοινωνία. Φαντάζεται πως είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα, δηλαδή μια βαθιά τριτοκοσμική χώρα. Όλα αυτά που γράφεις θα είχαν νόημα αν ήσουν δανός, ιρλανδός, ιπτάμενος ολλανδός. Αλλά το να είσαι από το Ελλάντα και να μιλάς για δυτικό πολιτισμό…oh my god δηλαδή.
59
54
21 Ο/Η Alexis έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
«Κατά βάθος, το πρόβλημα δεν είναι ένας Θεός που δεν υπάρχει, αλλά η θρησκεία που τον διακηρύσσει. Απορρίπτω τις θρησκείες, όλες τις θρησκείες, ως επιβλαβείς για την ανθρωπότητα. Αυτά είναι σκληρά λόγια, αλλά κάποιος πρέπει να τα πει».
Ζοζέ Σαραμάγκου, Πορτογάλος λογοτέχνης (1922-2010)

«Γεγονός είναι ότι πολύ περισσότερα εγκλήματα και κακοποιήσεις παιδιών έχουν διαπραχθεί από ζηλωτές στο όνομα του Θεού, του Ιησού και του Μωάμεθ απ’ ότι στο όνομα του Σατανά. Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει η δήλωση αυτή, αλλά λίγοι μπορούν να διαφωνήσουν μ’ αυτή».
Καρλ Σαγκάν, Αμερικανός αστροφυσικός (1934-1996)

«Ως πηγή αντικειμενικής ηθικής, η Αγία Γραφή είναι ένα από τα χειρότερα βιβλία που έχουμε. Θα μπορούσε πραγματικά να είναι το χειρότερο, αν δεν είχαμε επίσης και το Κοράνιο».
Σαμ Χάρις, Αμερικανός συγγραφέας (1967-)
108
10
20 Ο/Η πιστός του ιπτάμενου μακαρονοτέρατος έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Ντροπη να γραφεις τετοιο λιβελο για τη θρησκεια του Αμπού αλ Κασίμ Μουχαμάντ ιμπν Αμπνταλλάχ αλ Χασιμί αλ Κουρασί. Μην ανησυχεις ομως, σε λιγα χρονια η χωρα σου θα γινει μονοπολιτισμικη ισλαμικη δημοκρατια και ετσι θα εισαι και συ ευχαριστημενος μια και δεν γουσταρεις την πολυπολιτισμικοτητα. Και αν δεν σ’αρεσει θα σου δειξουμε το δρομο της εξοδου.
36
73
19 Ο/Η Φώτης.Κ. έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Προσπαθώ να εντοπίσω τι διαφορετικό θα έλεγε η Χρυσή Αυγή σε σχέση με αυτό το κείμενο, αλλά δυστυχώς δε βρίσκω διαφορές.
180
200
18 Ο/Η prince έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Σε ενα μεγαλο μερος του αρθρου τα αυτονοητα λετε,καθε χωρα εχει τους νομους της και καθε κατοικος αυτης ειναι υποχρεωμενος να τους τηρει.
Σε δυο σημεια ομως του αρθρου περασατε τα εσκαμμενα και αν δεχτω καλη τη θεληση αυτο που γραψατε για την εξεταση κλειτοριδεκτομης ΜΟΝΟ στα κοριτσια ισλαμιστων που προφανως και ειναι καραμπινατη φυλετικη διακριση αλλα πιστευω πως το γραψατε για να δωσετε εμφαση στα λεγομενα σας,δεν μπορω ομως με τιποτα να δεχτω πως πιστευετε στην ποινικοποιηση της σκεψης και οχι απλα της ΠΡΑΞΗΣ γιατι αυτο αντιλαμβανομαι διαβαζοντας την τελευταια παραγραφο που ειναι ακρως φασιστικη και ολοκληρωτικη
Προσωπικα δεν υιοθετω καποιες αξιες και πολλους νομους αυτου του κρατους αλλα τις σεβομαι και τους τηρω αντιστοιχα τι λετε να κλεισω θεση για απελαση?
40
45
17 Ο/Η Ετσι Ακριβώς! έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Απόλυτο δίκιο!! Από τις πιό ξεκάθαρες και σωστές τοποθετήσεις που έχω διαβάσει για το θέμα αυτό.
66
18
16 Ο/Η ugin έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Ειναι πολιτισμός να λιθοβολούνε μια γυναικα – για δικους τους λόγους- στο παρκο κι εσύ να το δέχεσαι /ανέχεσαι?!
75
11
15 Ο/Η ΙΩ έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Αυτό έλλειπε…να φοβάται να μιλήσει…
πολύ καλά τα λέει…
σεβασμός στις πανανθρώπινες αξίες πάνω απ’ όλα!!
Αλλιώς στα σπίτια τους όλοι!!!
81
21
14 Ο/Η Albert έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Σχετικά με τον πολυπολιτισμό, νομίζω ότι κάνουμε ένα λάθος στη μετάφραση που δείχνει να κατανοεί ο αρθρογράφος στη 2η παράγραφο. Ο όρος είναι multi-culture (δηλ. στοιχεία πολυ-φυλετισμού, διαφορετικών εθίμων, θρησκείας και καταγωγής) και όχι multi-civilization. Π.χ. ο αμερικάνικος πολυπολιτισμός δεν παύει να είναι ένας κοσμικός αστικός πολιτισμός, και πάλι υποφέρει από δυσανεξία. Αλλά το παλεύει. Και θύλακες όπου οι νόμοι δεν ισχύουν, δεν γίνονται ανεκτοί.

Έχει κάνει η Δύση το καλύτερο που μπορεί για να ενσωματώσει τους μετανάστες? Όχι, και πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο, έχοντας κατά νου ότι η ενσωμάτωση ξεκινά από το οικονομικό επίπεδο.

Έχουν κάνει οι Μουσουλμάνοι το καλύτερο που μπορούν? Πολλοί ναι. άλλοι όχι.
30
54
13 Ο/Η Άρης έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από αυτό το παραλήρημα; Διαστρεβλώνονται με σοφιστική μαεστρία έννοιες και αξίες. Προφανώς δε λέει τίποτα στον αρθρογράφο ο στίχος του Βάρναλη: και τα κλεισμένα τσίνορα να μην ξαμώνουν σύνορα και χώριους ουρανούς. Ας μην το έπαιζε η Δύση εκπολιτίστρια δημιουργώντας συνθήκες εμφυλίου και αναρχίας σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, Λίβανο καθώς και σε πολλές άλλες χώρες, ώστε να μην μετανάστευαν μαζικά οι άνθρωποι αυτοί στην Ευρώπη. Αλλά βέβαια υπάρχει και η απέλαση πως και δε το σκεφτήκαμε;;
61
156
12 Ο/Η Χμμμμ…. έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Α) «…Αντιγόνη που να αντιτίθεται ανοιχτά στους νόμους των Θεών…» δεν έπαιξε σε κανένα …επεισόδιο. Ίσα – ίσα που η Αντιγόνη εναντιώθηκε στο νόμο του Κρέοντα ακολουθώντας τους θείους νόμους.
Β) «…Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο όλοι αυτοί να εκσυγχρονισθούν…»
Προφανώς δεν σας το είπε ο ίδιος ο Θεός, ούτε ο Πάπας, ούτε η …Λίτσα Πατέρα.
Το ό,τι παραδέχεστε πως μια μειονότητα το …έπαθε, πώς θα μας το εξηγήσετε δίχως να υποπέσετε σε αντιφάσεις;

Για να καταλάβω· αν όλα τα όσα ΌΝΤΩΣ φριχτά κι απαίσια μουσουλμανικά περιγράφετε, συνεχίσουν να συμβαίνουν γύρω μας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά (προσυπογράφω ανά πάσα στιγμή), ενώ αν πάψουν γύρω μας, αλλά συνεχιστούν σε χώρες που επικρατεί η Σαρία, το πρόβλημα αυτομάτως παύει για εμάς;
Αν όχι, τότε κάνουμε …ντου και τους εκπολιτίζουμε με το ζόρι;
Αν ναι, ενημερώνουμε σε λιμάνια κι αεροδρόμια τους τουρίστες (για τους μετανάστες ήσασταν ξεκάθαρος) για το μέχρι πού τους παίρνει να ακολουθούν τα πιστεύω τους κι από πού και μετά (κατόπιν πολιτισμένων ελέγχων ασφαλώς) τους τσουβαλιάζουμε και …ξου;

Μήπως κάπου απλοποιώντας ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα λαϊκίζετε;
Αναλογιστείτε πως για να φτάσουμε εδώ στη Δύση να θεσμοθετήσουμε όλα όσα για τα οποία είμαστε περήφανοι σας φέροντες πολιτιστικά, πέρασαν κάποιοι δύσκολοι αιώνες.
Μήπως απαιτείτε από τους Άλλους να διανύσουν σε χρόνο dt το ίδιο διάστημα;
Όχι πως δεν θα ήταν ευχής έργο βέβαια. Αλλά πόσο εφικτό το βλέπετε;
Ασφαλώς και κάτι πρέπει να γίνει. Αλλά πόσο η επίσπευση είναι δυνατή με όσα προτείνετε;

Μήπως στην ουσία προτείνετε μια εκδοχή τύπου …γκέτο και δεν το συνειδητοποιείτε;
57
83
11 Ο/Η Μάκης Τ. έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Μπράβο βρε Θάνο…όπως πάντα σωστός και λογικός!
50
16
10 Ο/Η ΙΜ έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Εξαιρετικο αρθρο, αλλα με τοσους «ταλιμπαν» στην Ελλαδα, ολο και κατι θα βρουν…
75
14
9 Ο/Η Prince Myshin έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Το Ισλάμ σε αντίθεση με τα ξαδέρφια του τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό είναι πολύ δύσκολο να εκσυγχρονιστεί επειδή

α. σε αντίθεση με τη Βίβλο και τη Τόρα, το Κοράνι δεν είναι το αποτέλεσμα γραφών διαφορετικών συγγραφέων με διαφορά μεταξύ τους έως και αιώνες έτσι ώστε να αποδίδονται οι επαχθείς περιγραφές σε αόριστα και μεταφορικά παραδείγματα που ο συγκεκριμένος συγγραφέας χρησιμοποίησε.
Είναι αντιθέτως ένα βιβλίο που γράφτηκε από ένα συγγραφέα κατά τη διάρκεια της ζωής του, υποτίθεται ότι είναι αυτούσιος ο λόγος του θεού και που προορίζεται για να λαμβάνεται μόνο κυριολεκτικά από τους πιστούς του.

β. έχει ενσωματωμένο νομικό σύστημα, οι νόμοι του Ισλάμ δηλαδή η Σαρία προβλέπει ως ποινές:
-τον θάνατο για τους μοιχούς
-τον θάνατο για τους ομοφυλόφιλους
-τον θάνατο για τους αποστάτες (αυτοί που φεύγουν απο τη θρησκεία)
– τον θάνατο για όποιον ασκήσει αρνητική κριτική στον προφήτη Μωάμεθ, τον Αλλάχ, το κοράνι, είτε είναι μουσουλμάνος, είτε είναι καφίρ (αλλόθρησκος)
-την νόμιμη ηλικία γάμου να αρχίζει μερικές βδομάδες πριν (και πως να το ξέρει κανείς;,,) έρθει η περίοδος μιας κοπέλας.
– τον ακρωτηριασμό για τους κλέφτες.
-ορίζει την αξία μιας γυναίκας ως το μισό της αξίας ενός άντρα.
– προτρέπει τους άντρες να έχουν όσους και όσες (σεξουαλικές) σκλάβες επιθυμούν.
-ορίζει ως υψηλότερη αξία για έναν μουσουλμάνο να σκοτωθεί στη μάχη για την επικράτηση του Ισλάμ (με αυτό τον τρόπο κερδίζει 72 παρθένες μετά θάνατον και επιπλέον 60 τόσα εισιτήρια για τον παράδεισο συγγενών του)
και άλλα πολλά τέτοιου τύπου.

γ. η Εξαπάτηση, Ένας μουσουλμάνος έχει το δικαίωμα να παραπλανήσει ένα μη μουσουλμάνο αν είναι να προωθηθεί η ατζέντα της εξάπλωσης του. Τα περισσότερα στοιχεία της αφήγησης της θρησκείας του ισλάμ από ένα μουσουλμάνο σε ένα μη μουσουλμάνο έχει ενσωματωμένα τα στοιχειά της εξαπάτησης έτσι ώστε να παρουσιαστεί ωραίο και πνευματώδες,
83
11
8 Ο/Η kriaros έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Ανθρώπος πολυπράγμων κ διορατικος ..κρατά μικρό Καλάθι.όλου του κόσμου τα πράγματα δύσκολα κ η πολυμορφικοτητα ακόμα ένα δωλομα χειραγώγησης αμνών!!!
6
29
7 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
50
15
6 Ο/Η Γιαννης Ζ. έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Εξαιρετικο αρθρο… συμφωνω απολυτα…δυστυχως οδηγουμεθα με μαθηματικη ακριβεια στον Γ’ Παγκοσμιο πολεμο μεταξυ Χριστιανων και Μουσουλμανων…
59
16
5 Ο/Η kos.tas έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
πρώτη φορά συμφωνώ τόσο πολύ με κείμενό σας…ειλικρινές, αιχμηρό, καίριο…βέβαια όλοι αυτοί οι τυχοδιώκτες εγκληματίες -γεμάτη η ιστορία από τέτοια, όλων των θρησκευτικών αποχρώσεων- που αναφέρεστε , για τα λεφτά τα κάνουν όλα και τίποτα παραπάνω,,,μη το δραματοποιούμε…ας λέγατε λίγα παραπάνω και για την ανάλογη Πολιτική των Δυτικών…προτείνω το κείμενό σας να μελετηθεί από όλο το ελληνικό πολιτικό φάσμα…
61
9
4 Ο/Η Τάκης Κεφαλος έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Το πρόβλημα είναι απολύτως υπαρκτό, αν και νομίζω ότι στα πλαίσια της πολιτικής επικοινωνίας κάπως υπερβαλλετε, αλλά λύνεται εν μία νυκτί. Στήριξη της οικογένειας και της τεκνοποίησης στη δύση και ειδικά στην Ευρώπη. Κανείς δεν ξεκίνησε να έρθει στην Ευρώπη για να κάνει τζιχαντ. Απλώς την δεδομένη στιγμή λύνουν το δημογραφικό πρόβλημα κι επιπλέον προσφέρουν φθηνά εργατικά χέρια.

Βέβαια είναι και οι νοοτροπίες που πρέπει να αλλάξουν. Τα ζευγάρια παντρεύονται μεγαλύτερα και κάνουν λιγότερα παιδιά. Λόγω σπουδών, επαγγελματικης αποκαταστασης αλλά κι επιπέδου διαβίωσης.
23
35
3 Ο/Η BX έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Ρεαλιστικη,αντικειμενικη , και -κυριως- απενοχοποιημενη κριτικη για ενα απο τα μεγαλυτερα στοιχηματα του δυτικου κοσμου. Τα συγχαρητηρια μου!!
ΥΓ Παρεμπιπτοντως διαβαζω αυτες τις μερες για το κυμα σφαγων, πυρπολησεων και διωγμων που εξαπολυουν οι τζιχαντιστες εναντιον των «αλλοθρησκων», παρατηρω τη μουγκα των τοπικων «ανθρωπιστων» και μμε για το θεμα, και μετα τη συγκρινω με το χαμο που ξεσπαει καθε φορα που εδω θα τσαλακωθει καμια σελιδα – φωτοτυπια απο το κορανι…
112
13
2 Ο/Η Elli έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Έτσι ακριβώς
66
11
1 Ο/Η ΓΜΜ έγραψε:
(πριν 24 ημέρες)
Σωστότατος αλλά το τί θ’ ακούσεις …

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: