Χιλιάδες ισραηλινοί πήραν μέρος σε διαδικτυακή «καμπάνια μίσους»

http://left.gr/

Μια σελίδα στο Facebook με τίτλο «The People of Israel Demand Vengeance!» – «ο λαός του Ισραήλ απαιτεί εκδίκηση» συγκέντρωσε περισσότερα από 36.000 «likes» σε λιγότερο από δυο μέρες, πριν τελικά αφαιρεθεί, καθώς οι χρήστες δημοσίευσαν φωτογραφίες τους όπου με διάφορους τρόπους ζητούσαν «εκδίκηση» για τη δολοφονία τρίων ισραηλινών εποίκων
Φωτογραφία της σελίδας στο Facebook που καλούσε τις ισραηλινές αρχές να σκοτώνουν «κάθε ώρα» τους παλαιστίνιους «τρομοκράτες».
Αυτή η καμπάνια είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά αντίστοιχων κινήσεων στα μέσα κοινωνική δικτύωσης που προάγουν τη χρήση βίας από τις ισραηλινές αρχές. Αντίστοιχη καμπάνια τον Απρίλη προς υποστήριξη ενός ισραηλινού στρατιώτη που σημάδευε με το όπλο του παλαιστίνιους εφήβους στην πόλη της Χεβρώνας είχε συγκεντρώσει 60.000 «like». Ο στρατιώτης, από την επίλεκτη μονάδα της Nahal, είχε αποβληθεί από τον στρατό μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού βίντεο.(…)
Θυμίζουμε πως την Τρίτη, ένας νεαρός παλαιστίνιιος έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονίας, πιθανά από ισραηλινούς εποίκους, στην Ιερουσαλήμ, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα είχε πραγματοποιηθεί πορεία εποίκων μες στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ που φώναζαν «θάνατος στους Αραβες». Ακόμα, μια ομάδα νεαρών ισραηλινών προσπάθησε να επιτεθεί σε παλαιστίνιο εργαζόμενο σε fast food στην Ιερουσαλήμ ενώ ένας νεαρός ισραηλινός συνελήφθη επειδή επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού σε παλαιστίνιο οδηγό ταξί.

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: