Η πλάνη της πολυπολιτισμικότητας

http://www.athensvoice.gr/
ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Επανέρχομαι σε ένα σοβαρό ζήτημα που δεν γίνεται ευρέως κατανοητό στη Δύση παρά την ολοφάνερη αύξηση του ευρωσκεπτικισμού, της ισλαμοφοβίας και των αντιδράσεων εναντίον της θλιβερής προοπτικής της Ευραβίας. Αυτές οι αντιδράσεις δεν προέρχονται μόνον από «δεξιούς» και «ρατσιστές»· προέρχονται από πρώην μουσουλμάνους θεωρητικούς (Αλί Σινά, Τασλίμα Νασρίν, Ανβάρ Σαΐχ) κι από κοσμικούς φιλοσόφους (Μισέλ Ονφρέ, Κρίστοφερ Χίτσενς, Ρίτσαρντ Ντόκινς). Αρχίζω με την παραδοχή ότι τα παραπάνω αισθήματα είναι δικαιολογημένα και οφείλονται σε συγκεκριμένα γεγονότα και λανθασμένες πολιτικές.
H πολυπολιτισμικότητα είναι ένα ιδανικό που συντηρεί διακριτούς εθνοτικούς πολιτισμούς στο εσωτερικό ενός κράτους: όπως π.χ. την εφαρμογή της σαρία στη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης. Πρόκειται για ρήξη του πολιτιστικού ήθους που κάποτε ήταν ενιαίο και ευνοούσε τον «πλουραλισμό», δηλαδή την πολιτιστική ενσωμάτωση των διαφόρων ξένων ομάδων –θρησκευτικών και εθνοτικών– στη νομοθεσία, στις αξίες και στους θεσμούς μιας χώρας. Η εφαρμογή της πολυπολιτισμικότητας εμποδίζει την αφομοίωση και κατακερματίζει («βαλκανοποιεί») την κοινωνία η οποία δεν επιτυγχάνει ενιαία εθνική ταυτότητα. Αυτή η αποτυχία έχει ανυπολόγιστες συνέπειες: οι μειονότητες παραμένουν προσκολλημένες σε βάρβαρα ήθη· περικλείονται και απομονώνονται από την ευρύτερη κοινωνία και, με τη θεαματική τους «ασυμβατότητα», προκαλούν ρατσιστικά αισθήματα στους πολίτες των χωρών υποδοχής (επ’ αυτού καλό είναι να διαβάσει κανείς τον Ετιέν Μπαλιμπάρ που κάνει λόγο για τις κραυγαλέες «ορατές διαφορές»).
Έτσι, σε όλες τις δυτικές χώρες, η πρακτική της πολυπολιτισμικότητας έχει δημιουργήσει απειλή για τον πολιτισμό, την ταυτότητα και τις αξίες: το παλιό αμερικανικό χωνευτήρι ξεχάστηκε και αντικαταστάθηκε από μια παράλογη ιδέα ισοπεδωτικής κοινωνικής ανθρωπολογίας (περί «ισοτιμίας των πολιτισμών» και «πανέμορφου μωσαϊκού») και δήθεν πολιτικής ορθότητας. Για παράδειγμα, όταν το 2006 η αυστραλιανή κυβέρνηση προσπάθησε να επιβάλει εξετάσεις (στην αγγλική γλώσσα, στην τοπική ιστορία κτλ) σε όσους ζητούσαν την αυστραλιανή υπηκοότητα, η αριστερά αντέδρασε εντόνως. Κι όμως οι εξετάσεις στη γλώσσα και στην ιστορία θα έπρεπε να είναι αυτονόητες – ειδαλλιώς, δημιουργούνται ξεχωριστές κοινότητες με διαφορετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αναφέρω εδώ, ενδεικτικά, ότι στις συνεντεύξεις στις οποίες υποβάλλονται μετανάστες που επιθυμούν να γίνουν Γάλλοι πολίτες, πολλοί μουσουλμάνοι αρνούνται να προσυπογράψουν το γαλλικό Σύνταγμα: η συμπεριφορά αυτή είναι, φυσικά, απαράδεκτη – αποτελεί όμως συνέπεια μιας μακρόχρονης εσφαλμένης μεταναστευτικής πολιτικής που πήρε το ελκυστικό όνομα «πολυπολιτισμική».
Η πολυπολιτισμικότητα είναι το αντίθετο της κοινωνικής συνοχής: τονίζει τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων εις βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών και, μακροπρόθεσμα, εξυπηρετεί στρατηγικά συμφέροντα ξένων χωρών (Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν). Μέσω της πολυπολιτισμικότητας δημιουργούνται θύλακες που, σε περίπτωση κρίσης, δεν θα ακολουθήσουν τα συμφέροντα του κύριου κορμού της κοινωνίας αλλά τα συμφέροντα των χωρών της καταγωγής τους. Παρ’ όλ’ αυτά, η πολυπολιτισμικότητα, ως κυρίαρχο ρεύμα, θεωρείται σήμερα συνιστώσα όλων σχεδόν των κομματικών ιδεολογιών του πολιτικού mainstream: έτσι, τα κόμματα αποσπούν στήριξη και ψήφους, πλην όμως βραχυπρόθεσμα. Αν δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα και τον ορίζοντα, θα διαπιστώσουμε ότι μόνον η ομοιογένεια ευνοεί τη δημοκρατία, την παραγωγικότητα, την ασφάλεια, την αντοχή σε εξωτερικούς κλονισμούς και γενικότερα την ύπαρξη της κοινωνίας των πολιτών. Αντιθέτως, η δημογραφική ανισορροπία (το γεγονός ότι σε χώρες παραδοσιακά «λευκές», «χριστιανικές» και εκκοσμικευμένες οι μετανάστες εμφανίζουν υψηλότερη γεννητικότητα η οποία προστίθεται στις μεταναστευτικές εισροές) δημιουργεί κοινωνική και οικονομική αποδιάρθρωση, εκφοβισμό και απομονωτισμό από την πλευρά των πολιτών των χωρών υποδοχής. Χρειάζεται πολιτική πληθυσμού: η εξέλιξη του πληθυσμού έχει αφεθεί στην τύχη όπως έχει αφεθεί στην τύχη το ίδιο το ευρωπαϊκό και γενικότερα δυτικό ιδεώδες. Πράγματι, μεγαλύτερα πλήθη φαίνεται να μεταφράζονται σε περισσότερες ψήφους – πλην όμως, για μια ακόμη φορά, τα φαινόμενα απατούν: μεγαλύτερα πλήθη σημαίνουν λιγότερες ψήφους· ο όχλος δεν συμμετέχει σε δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες· κατεβαίνει στους δρόμους, εμπλέκεται σε τρομοκρατικές ενέργειες, επιτίθεται εναντίον του ίδιου του του εαυτού. Οι κοινότητες που ζουν χωριστά από το υπόλοιπο κοινωνικό σώμα είναι επιρρεπείς σε εσωτερικές συγκρούσεις.
Σε όλες τις δυτικές χώρες, ορισμένες μειονότητες εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και εγκληματικότητας. Αλλά το φαινόμενο δεν πρέπει να αποδίδεται, όπως συμβαίνει, στον υποτιθέμενο ρατσισμό και στις διακρίσεις: συνήθως, η υψηλή ανεργία και η εγκληματικότητα οφείλονται στα ίδια τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά των μειονοτήτων τα οποία διατηρούνται πεισματικά μέσω της πολυπολιτισμικότητας. Η «διαφορετικότητα» έχει αποκτήσει διαστάσεις cult – και όμως είναι επιβλαβής για όλους: διαλύει την έννοια του ανήκειν, δυσχεραίνει την κοινωνική ένταξη και διαιωνίζει τα στερεότυπα. Οι κοινωνίες έχουν πεπερασμένη ικανότητα απορρόφησης: ακόμα και όταν υπάρχουν οι θεσμοί που επιτρέπουν την απορρόφηση, οι μεγάλοι αριθμοί την υπονομεύουν. Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση –κυρίως από μουσουλμανικές κοινότητες– επιφέρει προβλήματα προσαρμογής όπως την εγκατάλειψη του σχολείου και τη σύσταση εσωτερικής αντιπολίτευσης εναντίον της ενσωμάτωσης και της εκκοσμίκευσης.
Στα κράτη δικαίου τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ανώτερα από οποιαδήποτε «κουλτούρα». Το καθήκον των χωρών που υποδέχονται μετανάστες είναι η προάσπιση αυτών των δικαιωμάτων, όχι η εφαρμογή πολιτιστικού σχετικισμού. Ο πολιτιστικός σχετικισμός αναιρεί τους θεσμούς του κράτους δικαίου και μπορεί να επιτρέψει βρεφοκτονίες, βασανιστήρια, καταπίεση γυναικών (μισογυνία, κλειτοριδεκτομή, λιθοβολισμούς, καύση χηρών, τιμωρίες μοιχαλίδων), μίσος εναντίον ομοφυλοφίλων, αντισημιτισμό, συμμορίες, θανατικές ποινές.
Κοντολογίς, η πολυπολιτισμικότητα είναι μια τερατωδία: ενθαρρύνει τις εθνοτικές ομάδες να προσκολλώνται σε συνήθειες, πρακτικές και γλώσσες της παλιάς πατρίδας. Αυτή η στάση δεν εξηγείται μέσω του υποτιθέμενου φόβου της φυλετικής βίας και της πολιτιστικής συγγένειας μεταξύ των μελών της κάθε μειονότητας – αποτελεί συνέπεια της ίδιας της πολιτικής των χωρών υποδοχής η οποία οξύνει τον ρατσισμό όχι μόνον εναντίον των μειονοτήτων, αλλά, ιδιαίτερα, εναντίον του κύριου κορμού της κοινωνίας. Εξάλλου, αυτός ο λεγόμενος κύριος κορμός της κοινωνίας απειλείται τόσο δημογραφικά όσο και πολιτιστικά εφόσον καλείται να εγκαταλείψει την ιδιαίτερότητά του, ενώ οι μικρότερες ομάδες απαιτούν να διατηρήσουν τη δική τους. Αν δεν διορθωθούν οι πρακτικές της πολυπολιτισμικότητας, υπάρχει κίνδυνος κοινωνικών εκρήξεων και μετατόπισης των πολιτών σε ανοιχτά ρατσιστικές θέσεις. Χρειάζεται γνώση, χρειάζεται σύνεση: η πολιτική της πολυπολιτισμικότητας είναι ακροσφαλής, φοβική και αμυντική· πρόχειρη, αυτοσχέδια και ασυλλόγιστη.

 

ΣΧΟΛΙΑ:

 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ • 2 μήνες πριν
Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφετε. Οι άνθρωποι δεν είναι όλοι
ίδιοι ψυχολογικά ,όπως λανθασμένα νομίζουν πολλοί. Υπάρχουν σημαντικές
ψυχολογικές διαφορές ανάμεσα στις διάφορες εθνότητες. Εδώ στη χώρα μας για
παράδειγμα, όλοι έχουν παρατηρήσει ότι οι φιλιπινέζοι και οι αλβανοί είναι
άνθρωποι που επιθυμούν την αφομοίωσή τους, ή τουλάχιστον δεν επιμένουν στο να
διαφέρουν ντε και καλά από τους έλληνες. Αλλοι πάλι είναι το ακριβώς αντίθετο,
κυρίως οι μουσουλμανικού θρησκεύματος : επιμένουν να ξεχωρίζουν, να δίνουν
έμφαση στις διαφορές τους από εμάς, με συνέπεια διάφορα προβλήματα. Πολλοί νομίζουν
ότι οι μετανάστες έχουν για το θρήσκευμα την ίδια αντίληψη με τους περισσότερους
από εμάς : πάμε κανα δυό φορές στην εκκλησία, σουβλίζουμε το αρνί και κάνουμε
και μερικές μέρες νηστεία και αυτό ήταν. Όμως δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι
μουσουλμάνοι μετανάστες είναι τρομαγμένοι από τα όσα έχουν υποφέρει, χαμηλού
μορφωτικού επιπέδου, δεν ήρθαν στη χώρα μας εθελοντικά, για να ζήσουν σε μια
ευρωπαϊκής κουλτούρας χώρα, αλλά αναγκαστικά για λόγους ζωής και θανάτου.
Γι’αυτούς το θρήσκευμα είναι ζήτημα ταυτότητας την οποία φοβούνται ότι κινδυνεύουν
να χάσουν εδώ στη «δύση». Είναι ίσως το μόνο που τους έχει απομείνει. Εκτός
αυτού, ο μουσουλμανισμός δεν είναι απλώς μια θρησκεία που ενδιαφέρεται για
πνευματικά μόνο ζητήματα και θέματα πίστης έτσι γενικά, αλλά ένα σύστημα που
καθορίζει τον τρόπο ζωής των πιστών σε βαθμό που οι περισσότεροι έλληνες δεν
υποψιάζονται. Αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν να προσβάλλονται από πολλά στοιχεία του
τρόπου ζωής μας κι ας μην το εκφράζουν λόγω ανασφάλειας. Είναι αφέλεια λοιπόν
το να νομίζει κανείς ότι όλοι μπορούμε να «συνυπάρξουμε» με ισότητα και καλοπροαίρετα.
Δεν είναι θέμα ρατσισμού ή ξενοφοβίας. Απλά δεν γίνεται. Είναι ευσεβής πόθος.
40 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
maria • 2 μήνες πριν
Προς ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για τους Έλληνες του εξωτερικού έτσι? Και ιδιαίτερα τους παλαιότερους μετανάστες, των οποίων οι συνθήκες και οι λόγοι που έφυγαν έμοιαζαν περισσότερο (σε πολύ μικρότερη κλίμακα προφανώς) με των «μουσουλμάνων μεταναστών». Ξέρετε, αυτούς που συναναστρέφονταν μόνο με άλλους συμπατριώτες, που δεν θέλανε τα παιδιά τους να πάρουν «ξένο», που φτιάχνανε σπίτια με κίονες, που προφανώς πήγαιναν τακτικά στην εκκλησία και άλλα τέτοια ωραία «αφομοιωτικά». Αλλά ξέχασα, αυτοί έχουν χρέος να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα γιατί είναι απόγονοι του Σωκράτη και του Πλάτωνα και η ορθοδοξία είναι η μόνη αλήθεια που θα μας σώσει. Ενώ οι «μουσουλμάνοι» πρέπει να απαρνηθούν τον πολιτισμό και την (επικίνδυνη πάντα) θρησκεία τους και να σκιστούν να γίνουν σαν εμάς για να αισθανόμαστε εμείς πιο άνετα.
48 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Δον Ιδιώτης maria • 2 μήνες πριν
Δεν ξέρω που τους είδες εσύ αυτούς τους έλληνες του εξωτερικού, εγώ ξέρω ότι τα ξαδέρφια μου στην Αμερική (δεύτερη γενιά μεταναστών) όταν ήρθαν εδώ ήξεραν μόνο το «γεια μας» στα ελληνικά και ήταν κανονικοί αμερικανοί πολίτες. Φυσικά το βρήκα απόλυτα λογικό κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση τους.
14 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ maria • 2 μήνες πριν
Σας παρακαλώ, μάθετε να διαβάζετε. Δεν είπα ότι πρέπει οι μ.
να απαρνηθούν τη θρησκεία τους. Πρέπει όμως – ως φιλοξενούμενοι- να προσαρμοστούν
στον εδώ τρόπο ζωής και να σεβαστούν τα εδώ ήθη. Και νομίζω ότι οι περισσότεροι
δεν θέλουν ή δεν μπορούν ή και τα δύο μαζί. Φυσικά, υπάρχουν και μετριοπαθείς
μ. οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα να βλέπουν δίπλα τους κοπέλες με μίνι π.χ. ή
στέλνουν τις κόρες τους στο σχολείο, αλλά στην χώρα μας είναι πολύ λίγοι. Όσο για
τους έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ, όσοι επέλεξαν να ζήσουν απομονωτικά, κολλημένα
θα λέγαμε, αυτοί σίγουρα έζησαν χειρότερα και αντιμετωπίστηκαν σχετικά
ρατσιστικά, συγκριτικά με όσους είχαν διάθεση ενσωμάτωσης. Πάντως ας μην παραβλέπουμε
ότι και οι έλληνες μετανάστες και οι αμερικανοί πολίτες ήταν χριστιανοί, ενώ
εδώ έχουμε επιπλέον διαφορετικό θρήσκευμα. Σε ακραίες περιπτώσεις πάντως,
δηλαδή αν κάποιοι σκοπεύουν να ζήσουν σε στυλ ταλιμπάν στη χώρα μου, τότε η
προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να υποχρεωθούν ή να αλλάξουν στάση ή να
φύγουν. Αν είναι να φερόμαστε όλοι αδιάλλακτα, τότε το λογικό είναι να
υπερισχύει η αδιαλλαξία των ντόπιων.
16 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Elena ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ • 2 μήνες πριν
Αλήθεια; Οι Αμερικανοί πολίτες είναι χριστιανοί; Στο σύνολό τους; Ενδιαφέρουσα άποψη…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
din maria • 2 μήνες πριν
Πολλοί Έλληνες του εξωτερικου ζουν γκετοποιημενοι και φυσικά αυτό δεν είναι ιδανικό για τις κοινωνίες που ζουν, ούτε για τους ίδιους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να αναγκάσεις κανέναν άνθρωπο να αποδεχτεί και να αφομοιωθεί σε μια κοινωνία και κουλτούρα που δεν του ταιριάζει και δεν του αρέσει. Μακάρι να είχαν όλοι τη δυνατότητα να ζούσαν σε χώρες όπου η κουλτούρα τους ταιριαζει.
5 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Knight_Templar • 2 μήνες πριν
Πολύ καλό άρθρο!
19 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ro_xy • 2 μήνες πριν
Θλιβερό άρθρο… αν και δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η Σώτη Τριανταφύλλου επιτίθεται στους μετανάστες των μουσουλμανικών κοινοτήτων (λες και όλοι οι μουσουλμάνοι είναι μια ομοιογενής κοινότητα και δεν ισχύουν ακριβώς τα ίδια για μετανάστες άλλης προέλευσης, όπως πχ. ασιατικής!).
Η έννοια της πολυπολιτισμικότητας είναι τόσο ασαφής όσο κι εκείνη της « εθνικής ταυτότητας », στην οποία αναφέρεται το άρθρο ως ιδανική και αναγκαία για την κοινωνική συνοχή συνθήκη. Στην πραγματικότητα όλα αυτά είναι ρευστές έννοιες που δε σημαίνουν τίποτα, πολύ απλά επειδή είναι σε συνεχή εξέλιξη.
Τέλος πάντων δεν έχω το χρόνο να αναλύσω ένα ένα τα τραγικά στερεότυπα και γενικεύσεις του άρθρου. Απλά απογοητεύομαι όταν συνειδητοποιώ ότι ακόμη και άνθρωποι που υποτίθεται ότι έχουν διαβάσει και ταξιδέψει, παραμένουν έρμαια των παιδικών τραυμάτων που τους δημιούργησε μια καταπιεστική κομμουνιστική ελληνική οικογένεια και ακόμη και μετά τα 50 έχουν ξεσπάσματα επαναστατικότητας βασικά εναντίον των γονιών τους. Το ότι η αριστερά υποστηρίζει τους μετανάστες
με δημαγωγικούς σκοπούς, δεν είναι λόγος για να γινόμαστε ρατσιστές. Αλλά καθώς
φαίνεται σωτηρία δεν υπάρχει…
43 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Γιωργάκης Κουτσιούκης Ro_xy • 2 μήνες πριν
Υπάρχει και η περίπτωση η Τριανταφύλου να είναι πιο μπροστά από σένα. Να μην είναι κολλημένη – όπως πιστεύεις – στα μηνύματα που έλαβε μικρή από την καταπιεστική κ.λπ ελληνική οικογένεια. Αλλά να ήταν φίλη της πολυπολιτισμικότητας, να ήταν δηλ. εκεί όπου είσαι εσύ τώρα. Και να προχώρησε…
16 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ro_xy Γιωργάκης Κουτσιούκης • 2 μήνες πριν
Δεν τίθεται θέμα «μπροστά» ή «πίσω»… Αν εσύ θεωρείς τη Σώτη «προχω» για αυτά που γράφει γιατί πιστεύεις κι εσύ τα ίδια κι έτσι μπαίνεις κι εσύ σε αυτό το κλαμπ, δε θα σου ανατρέψω εγώ την τόσο όμορφη ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου 😉
16 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Γιωργάκης Κουτσιούκης Ro_xy • 2 μήνες πριν
Δεν με κατάλαβες καλά. Στο πρώτο σχόλιο υποστηρίζεις πως η Τριανταφύλου είναι κολλημένη στα μηνύματα που πήρε από τον τρόπο της μικρής ελληνικής οικογένειας και δεν έχει φτάσει στην εσωτερική κατάσταση που βρίσκεσαι εσύ τώρα – την οποία διαμορφώνουν τα επιχειρήματα, τα συναισθήματα και όλα τα σχετικά με το θέμα. Δεν έχει δει τα πράματα με τα μάτια που τα βλέπει η δική σου ψυχή.
Κι εγώ σου λέω πως το πιο πιθανό είναι πως η Τριανταφύλου έχει γνωρίσει την εσωτερική κατάσταση που έχεις, έχει δει και νιώσει τα πράματα τάλε κουάλε όπως εσύ τώρα μα έχει πάει αλλού.
Δεν είναι εκεί που είναι τα άτομα που σκιαγραφείς. Μπορεί να έχει πάει σε λάθος μέρος. Δεν είναι εκεί που είναι τα άτομα που σκιαγραφείς.
5 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ro_xy Γιωργάκης Κουτσιούκης • 2 μήνες πριν
Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες… Στο σχόλιο μου δεν υποστηρίζω
ότι η Σώτη Τριανταφύλλου είναι κολλημένη στα μηνύματα της ελληνικής οικογένειας (δε μίλησα για μικρή, εσύ το κατάλαβες έτσι). Υποστήριξα ότι γράφει αυτά που γράφει επειδή βρίσκεται σε κατάσταση (εφηβικής) εξέγερσης εναντίον της οικογένειάς
της, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες ! Σίγουρα όποιος έχει διαβάσει βιβλία της, καταλαβαίνει πολύ καλά τι εννοώ. Αλλά εντάξει, τώρα δε θα αρχίσω συζήτηση στο ίντερνετ με εκφράσεις όπως « τα μάτια της ψυχής » και « εσωτερική κατάσταση » ! Έχω και τον άλλον από κάτω που με είπε αρουραιοκομμουνιστή και θαυμαστή του Τσαουσέσκο, νομίζω αρκετά το ρίξαμε το επίπεδο !
10 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Γιωργάκης Κουτσιούκης Ro_xy • 2 μήνες πριν
Αλήθεια είναι πως το είχα καταλάβει αλλιώς – αυτό που λες μπορεί και να ισχύει εν μέρη, αν κρίνουμε και από το στυλ της και από τις εκφράσεις του προσώπου της.
Ωστόσο ό,τι ο δυτικός πολιτισμός είναι ανώτερος από τον ισλαμικό, που λέει ο κύριος πιο κάτω, είναι αναμφισβήτητο, ας μην κινούμαστε μες στο πλαίσιο της πολιτικής ορθότητας και όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο δεν σημαίνει οπωσδήποτε πως βλέπει αυτούς τους ανθρώπους με σιχασιά και μίσος. Μπορεί κάλλιστα να καταλαβαίνει ότι κι η δική τους καρδιά λειτουργεί σαν τη δική μας.
Επίσης ό,τι οι επικεφαλείς του Ισλάμ κάνουν επιθετικά όνειρα, που λέει η Τριανταφύλλου σε ετούτη τη σειρά άρθρων, κάθε τζαμί σε ευρωπαϊκό έδαφος το αισθάνονται ως επέκταση, σαν φάρο και σαν βάση, μην το περνάς στο ντούκου. Πολλά απ’ όσα λέει υπάρχουν στο μυαλό των μουσουλμάνων.
8 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Νίκος Κτιστάκης Γιωργάκης Κουτσιούκης • 2 μήνες πριν
Αγαπητέ κύριε προσέξτε πώς απευθύνεστε στόν Ro-xy.
Γιατί θεωρείτε και εσείς πώς ο δυτικός πολιτισμός είναι ανώτερος.
Ετσι διατρέχετε τόν κίνδυνο να σας κατατάξει ( όπως και μένα) στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
7 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Helen Γιωργάκης Κουτσιούκης • 2 μήνες πριν
Ο δυτικός πολιτισμός είναι ανώτερος από τον ισλαμικό. Μάλιστα. Τώρα μπορείτε να μου πείτε και τα κριτήρια σας για αυτή την άποψη; Για αρχή ίσως θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε και τι σημαίνει πολιτισμός…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Γιωργάκης Κουτσιούκης Helen • 2 μήνες πριν
Η επιστήμη, το εκλέγειν και εκλέγεσθαι, η ανεκτικότητα στο διαφορετικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία της έκφρασης, η υγιεινή, όλα όσα αποτελούν τον πολιτισμό σε μεγαλύτερο βαθμό βρίσκονται στη Δύση απ’ ό,τι στο Ισλάμ, Helen. Πρέπει να λέμε την αλήθεια πάντοτε, και όταν μας κολακεύει.
4 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Helen Γιωργάκης Κουτσιούκης • 2 μήνες πριν
Στο θέμα της επιστήμης και της υγιεινής μάλλον σας έχει διαφύγει η προσφορά των Αράβων με τα μαθηματικά, την αστρονομία και τα υπέροχα λουτρά που δεν υπήρχαν για αιώνες στην Ευρώπη. Για να μην μιλήσουμε για το που ξεκίνησε ο πολιτισμός όταν δεν υπήρχε ούτε Ισλάμ ούτε Χριστιανισμός. Αυτά, επειδή πρέπει να λέμε την αλήθεια και όταν δεν μας κολακεύει…
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ιrini Helen • 2 μήνες πριν
Αγαπητή μου, τα λουτρά οι Άραβες τα έμαθαν από το ανατολικό ελληνορωμαϊκό κράτος ή αλλιώς Βυζάντιο. Είχαν λουτρά και συνθήκες υγιεινής οι νομάδες της ερήμου;; Και η αρχή του πολιτισμού που λέτε, μόνο στην αραβική χερσόνησο δεν έγινε…Για Μινωική Κρήτη έχετε ακουστά; Για το αποχετευτικό της σύστημα και τα πολυδαίδαλα ανάκτορα;; Όσο για τις επιστήμες που γράφετε, είναι δανεικές από τις ελληνιστικές βιβλιοθήκες που βρήκαν οι Άραβες όταν κατέλαβαν τις ανατολικές επαρχίες του Βυζαντίου…Τα μαθηματικά και η αστρονομία προϋπήρχαν σε ελληνικά και περσικά συγγράμματα, διαβάστε λίγο…
3 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Γιαννης Ιrini • 20 μέρες πριν
Η (νέα) Αριστερά κατέχει τη μόνη αλήθεια. Δεν έχει ανάγκη να διαβάσει.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Νίκος Κτιστάκης • 2 μήνες πριν
Αγαπώ τήν Σώτη Τριανταφύλλου για τους φιλοσοφικούς της στοχασμούς.
Με απλά λόγια λέει πώς οι φανατικοί μουσουλμάνοι εχθροί του δυτικού πολιτισμού εκμεταλλευόμενοι τις ευαισθησίες αυτού του πολιτισμού ( ανοχή στήν διαφορετικότητα,σεβασμός στήν φυλή,τήν θρησκεία κτλ- και όλα αυτά προστατευόμενα με κατοχύρωση από τό νόμο), έχουν διεισδύσει στις δυτικές κοινωνίες δημιουργώντας ένα είδος Δούριου ίππου,που κάποτε θα επιχειρήσει να τις καταστρέψει ενώ ήδη το επιχειρεί μέσω καθημερινής πολιτισμικής διάβρωσης.
Περίεργο,όσο περνούν τα χρόνια η Σώτη υιοθετεί απόψεις τών Ρεπουμπλικάνων.
Νομίζω πώς όλα αυτά στις ΗΠΑ που είναι το μεγάλο χωνευτήρι φυλών και θρησκειών δημιουργώντας το παγκόσμιο μωσαϊκό,τα πολιτικά επιτελεία και τα διευθυντήρια έχουν σχεδιασμό και τρόπο αντιμετώπισης.
Δημιουργούν έναν μικρό Δούριο ίππο,μέσα στόν Ισλαμικό Δούριο ίππο.
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα :
Όταν προσγειώθηκε το διαστημικό όχημα στόν πλανήτη Άρη,υπήρξε κάποιος χειριστής από τις ηλεκτρονικές κονσόλες της ΝΑΣΑ,που είχε τήν τιμή να εκτελέσει τήν διαδικασία.
Εκείνες της ημέρες έγινε παγκόσμιος σούπερ-στάρ,που μιλούσε απευθείας με τόν πρόεδρο,ενώ δισεκατομμύρια τηλεθεατές τόν παρακολούθησαν να οδηγεί ένα όχημα στόν κόκκινο πλανήτη μέσω τηλεχειρισμού.
Και ποιός ήταν αυτός που βρέθηκε στήν ΚΟΡΥΦΗ του κόσμου; Που το όνομά του πέρασε ανεξίτηλα στήν ιστορία του ανθρώπινου γένους;Σε ποιόν έδωσαν οι ΗΠΑ αυτή τήν τιμή;
Σε έναν νεαρό Ιρανό αριστούχο του ΜΙΤ,παιδί μεταναστών.
Δηλαδή προσφέραμε τήν δόξα της ανθρωπότητας στο παιδί τών εχθρών μας.Το Ιράν είναι ο υπ αριθμόν ένας κίνδυνος για τις ΗΠΑ.Είναι μεγαλεπήβολο;Είναι σπουδαίο;( Κάτι τέτοια η μικροπρεπής Ελληνική αριστερά τα περνά στο ντούκου,είτε γιατί δέν τήν συμφέρουν,είτε γιατί δέν τα καταλαβαίνει,- πώς είναι δυνατόν οι καπιταλιστές να έχουν μεγαλύτερη ανθρωπιστική ευαισθησία και πολιτική από αυτούς).
Ναί είναι ένας τρόπος και ίσως ο σωστότερος,όπου πολεμάς το κακό μέ προσφορά του καλού.Και μήν νομίζετε πώς και άλλα τέτοια γεγονότα που γίνονται παραδείγματα περνούν απαρατήρητα από τους μουσουλμάνους διανοούμενους αλλά και απλούς έξυπνους ανθρώπους,που τα αξιολογούν και αντιλαμβάνονται τήν ανωτερότητα του δυτικού πολιτισμού.
Ανάγνωση ολόκληρου του σχολίου…
12 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ro_xy Νίκος Κτιστάκης • 2 μήνες πριν
Aνωτερότητα του δυτικού πολιτισμού; Έλεος, ποιος χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις το 2014 εκτός από τους ψηφοφόρους της ΧΑ;;;;
35 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Νίκος Κτιστάκης Ro_xy • 2 μήνες πριν
Τόν είδατε τόν αρουραιοκομμουνιστή πώς τρολάρει;
Ακούστε τί λέει : το να μιλάς για τήν ανωτερότητα του δυτικού πολιτισμού είναι λόγος που χρησιμοποιούν οι ψηφοφόροι της ΧΑ.
Δέν τρολάρει απλά,κοπρίζει.
Βέβαια αυτός είναι πάντα ο λόγος τών αριστερών.Προσπαθούν να μας κάνουν όλους συνενόχους στο φανατισμό τους με τους φασίστες.
Λένε : πάς μή κομμουνιστής ίσον φασίστας.
Όπως και οι φασίστες λένε πας μή φασίστας ίσον κομμουνιστής.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.
Στο Αουσβιτς έγραφε : η εργασία απελευθερώνει
Στα Γκούλαγκ έγραφε : η εργασία είναι τιμή για τήν ΕΣΣΔ.
Αν λοιπόν υπερασπίζεσαι τις αρχές του δυτικού πολιτισμού που έχει τις ρίζες της στήν αναγέννηση και τόν διαφωτισμό,τότε είσαι φασίστας- όπως λέει.
Εγώ θα του πώ ότι άν δέν ήταν κομμουνιστής δέν θα μιλούσε σάν το παρτάλι που είναι.
Και άν θέλεις να σου μάθω τήν ανωτερότητα του δυτικού πολιτισμού,θαυμαστή του Τσαουσέσκο και του Στάλιν,που δέν μάθατε ότι ο κομμουνισμός τελείωσε το 1990 δέν θα σου αναπτύξω ότι στις ΗΠΑ ο πρόεδρος είναι νέγρος και ότι η γερουσία και το Κογκρέσο είναι γεμάτα από μεταναστατευτικά λόμπι.
Θα σου πώ το εξής απλό:
Θα σταθώ στή μέση της πλατείας Συντάγματος και θα βρίσω τόν πρωθυπουργό,τόν πρόεδρο της δημοκρατίας και όλη τήν κυβέρνηση.
Δέν θα πλάθω απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.Κανείς δέν θα με φυλακίσει,ούτε θα μου προσάψει κατηγορίες.
Αλλά σε εσένα σου κάνω τα εισιτήρια για τήν Κούβα πρώτη θέση και σε πολυτελές ξενοδοχείο.
Αρκεί άν τολμάς να σταθείς στό κέντρο της Αβάνας και να βρίσεις τόν Φιντέλιο Κάστρο και τήν επανάσταση.Και μετά θα μετρήσουμε σε πόσα λεπτά θα συλληφθείς και σε πόσες μέρες θα εξαφανιστείς.
Αυτή είναι η μεγάλη κατάκτηση της ανθρωπότητας και του δυτικού πολιτισμού που φθονείτε και μισείτε όλα τα ανθρωπάκια του φασιστοκομμουνισμού.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Ανάγνωση ολόκληρου του σχολίου…
40 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Emmañuel Tsimpíðis Νίκος Κτιστάκης • 2 μήνες πριν
Μην φας έχουμε γλαρόσουπα, «κεντροδημοκράτη» του γλυκού νερού!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ioannis Psorakis • 2 μήνες πριν
Το άρθρο παρουσιάζει μία παρανοϊκή αντίληψη του πώς δουλεύουν οι σύγχρονες κοινωνίες, δίνοντας έμφαση σε μύθους, καρικατούρες και τερατουργήματα βγαλμένα απο την φαντασία των νεο-συντηρητικών.

Στα πολύ εύστοχα σχόλια των των maria και Ro_xy να προσθέσω:

** η αρθρογράφος αναφέρει περι «θλιβερής προοπτικής της Ευραβίας» – το οποίο μου ακούγεται κάτι σαν την κοινωνικά αποδεκτή, Athens-Voice-εκδοχή πρωτοσέλιδου της Ελεύθερης Ώρας περί «ερχομού της Νέας Τάξης Πραγμάτων». Έλεος.

** Ή το:
«Η πολυπολιτισμικότητα είναι το αντίθετο της κοινωνικής συνοχής: τονίζει τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων εις βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών και, μακροπρόθεσμα, εξυπηρετεί στρατηγικά συμφέροντα ξένων χωρών (Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν)»

Μα ναι! καθ΄ότι όλοι αυτοί οι μετανάστες δεν φτιάχνουν κοινότητες α) για να επιβιώσουν και β) να ζήσουν μια ζωή πιο κοντά στα σημεία αναφοράς τους (θρησκεία, έθιμα, ντύσιμο, κτλ) είναι κατα βάθος undercover-κομμάντο-stormtrooper-υπερκατάσκοποι-των-7-ηπείρων ή άβουλα ρομπότ κάποιου υπερ-διαβολικού (Μουσουλμάνου πάντα) στρατάρχη. Είναι η *** κλασσική *** ρατσιστική αντίληψη του κόσμου, όπου όποιος διαφορετικός υπάρχει γύρω μου, είναι κομμάτι κάποιου δόλιου σχεδίου.

*** «Αν δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα και τον ορίζοντα, θα διαπιστώσουμε ότι μόνον η ομοιογένεια ευνοεί τη δημοκρατία, την παραγωγικότητα, την ασφάλεια, την αντοχή σε εξωτερικούς κλονισμούς και γενικότερα την ύπαρξη της κοινωνίας των πολιτών.»

Όχι. EPIC FAIL. Λάθος απο 1000+2 σκοπιές. Πρόοδος — επιστημονική, κοινωνική, πολιτική —υπάρχει μόνο μέσω σύνθεσης και εμπλουτισμού των υπάρχοντων στοιχείων. Είναι ΤΟΣΟ fail που αν αρχίσω να δίνω παραδείγματα θα πιάσω απο τους Φοίνικες μέχρι τις ΗΠΑ, κι απο την ανάπτυξη των Μαθηματικών μέχρι τη σύγχρονη Φιλοσοφία.

*** Όσο για τα «βρεφοκτονίες, βασανιστήρια, καταπίεση γυναικών» κτλ κτλ υπερ-διαβολο-σατανιάρικα, αυτά είναι εγκλήματα που γίνονται στον ίδιο βαθμό που στην Ευρώπη ένας Αυστριακός φυλακίζει κορίτσια στο πατάρι του για 20 χρόνια. Είναι εξαιρέσεις που μόνο στο μυαλό των νεοσυντηριτικών είναι καθημερινές πρακτικές.

*** «Κοντολογίς, η πολυπολιτισμικότητα είναι μια τερατωδία: ενθαρρύνει τις εθνοτικές ομάδες να προσκολλώνται σε συνήθειες, πρακτικές και γλώσσες της παλιάς πατρίδας.»

Σε όλες τις ομάδες μεταναστών, απο 2η-3η γενιά και μετά, η σταδιακή ενσωμάτωση επικρατεί της απομόνωσης. Αυτά δρούνε σε βάθος χρόνου, κι είναι πάρα πολύ θετικά για την κοινωνία:
η πολιτισμικότητα, σε μέσο ή μεγαλύτερο βάθος ορίζοντα, είναι πάρα πολύ θετική κι απαραίτητη και απο κοινωνική και απο οικονομική σκοπιά. Εμείς μπορούμε να νομίζουμε, μες την αυταρέσκεια μας, οτι είμαστε ελληναράδες (ή ευρωπαίοι κτλ) κι όσο πιο «αγνοί» μείνουμε τόσο το καλύτερο, αλλά η ανθρωπότητα δεν έκανε ότι προόδους έκανε μέσω απομονωτισμού και μισαλλοδοξίας.
Ανάγνωση ολόκληρου του σχολίου…
43 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Panos L. Ioannis Psorakis • 2 μήνες πριν
Να σας ρωτήσω γιατί είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα.
Πιά είναι η άποψή σας για τήν Μπούρκα; Για το ότι ο αδελφός μιάς μουσουλμάνας έχει το δικαίωμα να δέρνει στήν μέση του δρόμου τήν αδελφή του; Οτι σε κάποιες κοινωνίες Ισλαμικές της Αφρικής παντρεύουν 9χρονα παιδάκια με μεσήλικες;
Έστω ότι είστε πρωθυπουργός,πρόεδρος μιας χώρας και έχετε τέτοιου είδους φαινόμενα στήν κοινωνία σας με μετανάστες που έχουν αυτή τήν απάνθρωπη κουλτούρα.Εχετε ήδη χρησιμοποιήσει κάθε μέσον αφομοίωσης,ενημέρωσης,επιμόρφωσης κτλ,αλλά δέν έγινε τίποτα.
Πείτε μου τί κάνετε; Πώς αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα;
20 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ioannis Psorakis Panos L. • 2 μήνες πριν
Όσοι βρίσκονται σε μία χώρα, οφείλουν να σέβονται τους νόμους της – αν τέτοια περιστατικά που λέτε «έχει το δικαίωμα να δέρνει στήν μέση του δρόμου τήν αδελφή του» πράγματι συμβαίνουν σε καθημερινή βάση, είναι προφανώς εγκληματικές πράξεις.

Αλλά επιμένω οτι υπερβάλετε και ισοπεδώνετε. Για παράδειγμα:
στην Ελλάδα είναι συνήθες οι γονείς δίνουν κάνα χαστούκι στο παιδί τους όταν είναι άτακτο. Στην Αγγλία (όπου ζω) ή στις ΗΠΑ, για κάτι τέτοιο πας φυλακή. Τέλος.
Αν λοιπόν ερχότανε κάποιος αγγλο/αμερικάνος κι έλεγε «όλοι οι έλληνες είναι κακοποιητές παιδιών», πιστεύετε οτι αυτό μας περιγράφει ως έθνος;
24 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Γιάννης Ioannis Psorakis • 2 μήνες πριν
Καλημέρα,

«Αν λοιπόν ερχότανε κάποιος αγγλο/αμερικάνος κι έλεγε «όλοι οι έλληνες είναι κακοποιητές παιδιών», πιστεύετε οτι αυτό μας περιγράφει ως έθνος;»

Ναι, εγώ το πιστεύω.

Νομίζω ότι βλέπετε τα πράγματα από την προοπτική της πρόθεσης και ασχολείστε υπερβολικά με τα ζητήματα ευθύνης. Γνώμη μου είναι ότι το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Όσο προβληματιζόμαστε γύρω από τις συνέπειες των πρακτικών μας, τόσο γρηγορότερα διορθώνουμε τα λάθη και «προχωράμε».

Εκεί νομίζω ότι προσπαθεί να εστιάσει την προσοχή η κα. Τριανταφύλλου: Στο ότι η υπάρχουσα πολιτική πολυπολιτισμικότητας δε λαμβάνει υπ’ όψιν της τους πολιτισμικούς παράγοντες οι οποίοι εμποδίζουν τους μηχανισμούς αυτοκριτικής και αυτοδιόρθωσης.
7 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
makis p Ioannis Psorakis • 2 μήνες πριν
Παίζετε με τα νούμερα και τις στατιστικές.Αυτό που έγινε στήν Αυστρία,είναι μία περίπτωση στα εκατομμύρια σε βάθος δεκαετιών.Και ανάλογα μεμωνομένα περιστατικά στόν δυτικό κόσμο.
Το να σκοτώνεις με λιθοβολισμό μοιχούς,είναι σύνηθες,καθημερινότητα στις μουσουλμανικές χώρες.Το να αραβωνιάζεις τήν 7χρονη κόρη σου με έναν 60 άρη.είναι νομικά θεσμοθετημένο,και το να κρεμάς τους ομοφυλόφυλους σε δημόσιες πλατείες είναι νόμος του κράτους.
Αφήστε αυτά λοιπόν τα λαικίστικα επιχειρήματα του στύλ : νά ορίστε συμβαίνουν και σε εμάς έκτροπα.
Ξέρετε τί μπορεί να συμβεί σε μία γυναίκα που κατα λάθος ενώ περπατάει στο δρόμο της πέφτει η μπούρκα; Η φανούν τα μαλλιά της; Θα τήν μαστιγώσουν μπροστά σε όλο τόν κόσμο,και θα περάσουν όλοι οι περαστικοί να τήν φτύνουν στο πρόσωπο.Αυτό είναι νόμιμο και θα μπορούσε να συμβεί στήν σύζυγό σας,στήν κόρη σας,στη μητέρα σας.
Είμαι σίγουρος ότι δέν επιθυμείτε να ζήσετε σε τέτοιες κοινωνίες.
Το ερώτημα είναι : γιατί επιτρέπετε σε αυτούς να εισχωρούν στη δική σας;
13 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ioannis Psorakis makis p • 2 μήνες πριν
Νομίζω οτι κι εσείς με τη σειρά σας παίζετε με την συχνότητα των περιστατικών, μεγενθύνοντας ακραίες συμπεριφορές και δίνοντας την εντύπωση ότι όλοι οι μουσουλμάνοι της αποδέχονται. Πχ:

«Ξέρετε τί μπορεί να συμβεί σε μία γυναίκα που κατα λάθος ενώ περπατάει στο δρόμο της πέφτει η μπούρκα; Η φανούν τα μαλλιά της; Θα τήν μαστιγώσουν μπροστά σε όλο τόν κόσμο,και θα περάσουν όλοι οι περαστικοί να τήν φτύνουν στο πρόσωπο.»

Είναι προφανώς υπερβολή κι αμφιβάλω αν αποδέχονται τέτοια συμπεριφορά η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων – *πόσο μάλλον* αυτοί οι οποίοι θέλουν να ζήσουν στη Δύση.
13 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
spyridon Ioannis Psorakis • 2 μήνες πριν
Μπορει να ζειτε στην Αγγλια, προφανως ομως δεν εχετε ζησει ποτε σε ισλαμικη χωρα, αγαπητε κυριε Πσωρακη. Τα περιστατικα που περιγραφει ο κος Μακης Π ειναι Ο ΚΑΝΟΝΑΣ και οχι η εξαιρεση σε μια σειρα μουσουλμανικων χωρων. Το οτι δεν ειναι ολοι οι μουσουλμανοι ιδιοι δεν αναιρει το γεγονος οτι ενα πολυ μεγαλο (και σαφεστατα πλειοψηφικο) μερος τους σε πολλες ισλαμικες χωρες αποδεχεται τετοιες πρακτικες. Δεχτειτε το και αντιμετωπιστε το. Τοτε μονο θα μπορεσουμε να καταλαβουμε που βασιζεται η ανοδος ακραιων και αντι/μεταναστευτικων κοματων και να βρουμε μια κοινη συνισταμενη δρασης.
9 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ioannis Psorakis spyridon • 2 μήνες πριν
Ας δεχτούμε οτι τα περιστατικά αυτά είναι καθημερινή πρακτική σε ισλαμικές χώρες.
Όταν έρχονται στην Δύση, είτε Ευρώπη είτε ΗΠΑ, αυτά αν γίνονται είναι εξαιρέσεις που υπάγονται στο ποινικό δίκαιο.
Καταλαβαίνω την ανησυχία του ότι πχ η Ελλάδα δεν είναι νομικά έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν εγκλήματα που συνδέονται με θρησκεία, κουλτούρα, κτλ αλλά το σημαντικό είναι να μην γενικεύουμε σε επίπεδο ανθρώπων.
6 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
toure7 . Ioannis Psorakis • 2 μήνες πριν
Θεωρητικολογίες και αμπελοφιλοσοφίες απο άτομα που ζουν στην Αγγλία, που σπούδασαν με τα λεφτά του μπαμπά και νομίζουν οτι ο πραγματικός κόσμος είναι αυτός που περιγράφει ο Μπογιόπουλος και ο Ριζοσπάστης.

Στην Υεμένη δεν είναι η εξαίρεση να βάζεις μπούργκα στην γυναίκα σου και να την δέρνεις, δεν είναι εξαίρεση να παντρεύεσαι 9χρονη, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Δεν υπάρχει στην Υεμένη Ioannis Psorakis και αντιφασιστικό κίνημα. Δεν διατυπώνει κανεις τέτοιες προτάσεις »πρέπει να σπάσουμε τις ταξικές αλυσίδες που δημιουργεί η πλουτοκρατική αστική τάξη της Υεμένης και πρέπει να επαναστατήσει το λούμπεν προλεταριάτο»

Η άγνοια και η αφέλεια όλων των Ελληνων αντιφασιστών είναι παιδική. Βασίζεται απλά στις ονειρώξεις των κομμουνιστών προπαγανδιστών. Ακούγεται ωραίο να λές »δεν υπάρχει διαφορά στην κοινωνία της Υεμένης απο αυτη της Ελλάδας. Εγκληματίες εχει και η Υεμενη, εγκληματίες και η Ελλάδα. Είμαστε όλοι Υεμενοί»
11 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
din toure7 . • 2 μήνες πριν
Δε θα σχολιάσω τη γενίκευση που κάνετε… Μπορώ όμως να σχολιάσω τους μουσουλμάνους που ζουν στην πολη που μένω στην Αγγλια, η οποία έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς μεταναστών. Δεν ξέρω τι κάνουν μέσα στο σπίτι τους, αλλα έξω στους δρόμους συμπεριφέρονται μια χαρά πολιτισμένα και προς τις γυναίκες τους και προς τα παιδιά τους.

Έχω γνωρίσει πολύ κόσμο από χώρες Άσιας και Αφρικής που δε θα ήθελαν να γυρίσουν πίσω γιατί διαφωνούν και δεν τους αρέσουν πολλά στοιχεία της κοινωνίας όπου ζούσαν.

Διαφορές υπάρχουν πολλές και εύκολο δεν είναι καθόλου, αλλά είναι απαράδεκτο να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι…
14 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
toure7 . din • 2 μήνες πριν
Αυτό που κάνει τους Πακιστανούς να συμπεριφέρονται κόσμια είναι το κράτος υποδοχής. Όταν ειναι σε μικρούς αριθμούς αναγκάζονται να προσαρμοστούν και να τηρήσουν πιστά τους κανόνες. Εγω διαφωνώ με την μαζική μετανάστευση. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την ΕΕ, πάνω απο 500εκ άνθρωποι απο την Ασια και την Αφρική επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη. Φαντάζεσαι να άνοιγε τα σύνορα η Ευρώπη όπως επιθυμούν πολλοί »αντιρατσιστές» ;

Πάντως η εκλογή του Φαρατζ και της ΛεΠεν στην Γαλλία δείχνει οτι το Ισλαμ αρχίζει και ενοχλεί τον κόσμο. Και να μην ξεχνάμε οτι οικονομική κρίση δεν υπάρχει στην Αγγλία και την Γαλλία.
4 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ioannis Psorakis toure7 . • 2 μήνες πριν
χαχα, με βάση το τί συμπεράσματα έβγαλες για μένα, α) οτι είμαι με τα «λεφτά του μπαμπά» (σπούδασα με υποτροφία) και β) οτι σχηματίζω γνώμη απο Μπογιόπουλο και Ριζοσπάστη (ουδεμία σχέση), περιμένεις να πάρω στα σοβαρά τις αναλύσεις σου για την Υεμένη;;
12 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Emmañuel Tsimpíðis makis p • 2 μήνες πριν
Οι συγκεκριμένοι που επιβάλουν τους νόμους αυτούς είναι οι ιδιοι που ο Ομπάμα κανονίζει την αγορά πετρελαίου μαζί τους.
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Αλεξανδρος Παπαδοπουλος • 2 μήνες πριν
Είπαμε, να (ξανα) σκεφτούμε την παγκοσμιότητα των ανθρώπινων
δικαιώματων — είπαμε να ξαναδούμε τον φονταμενταλισμό, τη θέση της
γυναίκας στον μουσουλμανικό κόσμο, το δικαίωμα της διαγώνιας
αυτο-διάθεσης απέναντι στις κοινότητες (γεννήθηκα ελληνας αλλά βαφτίζω
τον εαυτὀ μου ρέιβερ)

Σε αυτό εδὠ το κείμενο όμως —
εξαπολύεται μια γενικευμένη επίθεση απέναντι στην έννοια της
πολυπολιτισμικότητας , η οποία ξαφνικά ταυτίζεται με τον ηθικό
σχετικισμό — λες και ο σεβασμός του γούστου, της ερωτικότητας, και του
προσώπου είναι θέμα »σχετικισμού!».

Σαν να λες ότι η παράλληλη ανοχή στους στρέιτ και στους γκέι είναι »σχετικισμός»

Φυσικά το παραδειγμα που χρησιμοποεί εδώ δεν είναι η σεξουαλική
ταυτότητα — αλλά το πρόβλημα της »μουσουλμανική κοινότητας».

Ο πολυπολιτισμός όμως δεν περιορίζεται στην »ανοχή» της μιας ή της
άλλης θρησκευτικής κουλτούρας – είναι η πλουραλιστική έκρηξη προσώπων,
συλλογικοτήτων και τρόπων ζωής — εξαπλώνεται πολύ πέρα από την
εθνοτική σου αυτο-κατανόηση.

Αν αρχίσουμε πόλεμο ενάντια στον πολυ-πολιτισμό — εν γένει — το επόμενο στάδιο είναι… το απόλυτο σκοτάδι.
23 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Panos L. Αλεξανδρος Παπαδοπουλος • 2 μήνες πριν
Γιατι μπερδεύετε τους γκέι και τους στρέιτς; Τί σχέση μπορεί να έχουν με το νόημα του άρθρου; Ήρθε κανένας γκέι να μου φορτώσει μπούρκα; Η κανένας στρέιτ να απαγάγει ανήλικα παιδιά για να τα απαγορέψει να πηγαίνουν σχολείο;
Ανοχή στήν διαφορετικότητα.Συμφωνώ απολύτως.Στήν διαφορετικότητα που σέβεται και τήν δική μου διαφορετικότητα ή ομοιογένειά μου.
Εσείς πχ θα θεωρούσατε πώς πρέπει να αντιμετωπίζετε με κατανόηση έναν κανίβαλο; Γιατί; Διαφορετικός δέν είναι; Η έναν παιδεραστή,ή έναν ψυχοπαθή σατανιστή που του αρέσουν οι ανθρωποθυσίες.Οχι; Μα είναι όλοι αυτοί διαφορετικοί από εμάς.Δέν πρέπει να τους σεβαστούμε;
Τόν σεβασμό οι μουσουλμάνοι μπορούν να τόν έχουν εφόσον σέβονται και εμένα. Όπως όλοι δικαιούται να είναι ελεύθεροι χωρίς όμως να στερούν τήν ελευθερία τών άλλων.Οταν περπατά στο δρόμο μία γυναίκα με μπούρκα,αυτό με προσβάλει άμεσα. Σημαίνει πώς εγώ πρέπει να ανεχθώ τήν υποβάθμιση της γυναικείας υπόστασης.Απορώ πώς μπορείτε να είστε μαχητής τών δικαιωμάτων των γκέι και τών στρέιτ,αλλά να δέχεστε να συμμετέχουν στήν κοινωνία μας άνθρωποι που εξαναγκάζουν μικρά κοριτσάκια να παντρεύονται μεσήλικες.
Και εν πάση περιπτώση,αναμένω να μου πείτε ποιές είναι οι λύσεις για τήν αντιμετώπιση μεσαιωνικών βασανιστηρίων και δολοφονικών συμπεριφορών μουσουλμάνων μεταναστών σε άλλους ανθρώπους.
( Ενοείται ότι δέν είναι πρόβλημα η διαφορετική θρησκεία,γλώσσα κτλ,αλλά τα ήθη τους : κλειτοριδοκτομή,αυτοδικίες,περιφρόνηση τών γυναικών).
22 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
superfallingstar • 2 μήνες πριν
os apantisi sas parakalo

a. deite to neo video ton The Knife

b. akouste ola ta hit tis M.I.A. kai an den to exete kanei idi – deite to Bad Girls tou Romain Grava
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
repoman • 2 μήνες πριν
Καταπληκτικό άρθρο, όπως συνήθως. Για τους περισσότερους αναγνώστες το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι πως επικρίνουν την ΣΤ χωρίς να έχουν αγγίξει ούτε την επιφάνεια του προβληματισμού της (όπως συνήθως). Το ερώτημα πολυπολιστισμικότητα ή ενσωμάτωση (πόση πολυπολιτισμικότητα αντέχει η κοινωνία πριν κομματιαστεί σε ημι-αυτόνομες κοινότητες που συμβιώνουν αναγκαστικά και προβληματικά;) είναι το κεντρικό ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής και όσοι νομίζουν πως η απάντηση είναι εύκολη είναι βέβαιο πως δεν το έχουν σκεφτεί αρκετά. Η Σώτη είναι η η συνείδηση του ορθολογιστή προοδευτικού.
15 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Anadelfos • 2 μήνες πριν
Μάλιστα. Το άρθρο μας λέει με άλλα λόγια «Δεν είμαι εγώ ρατσιστής. Οι άλλοι είναι μαύροι»
27 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
repoman Anadelfos • 2 μήνες πριν
Δεν κατάλαβες απολύτως τίποτα. Φαντάζομαι πως για σένα αυτό είναι μάλλον συνηθισμένο.
7 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
giordano bruno • 2 μήνες πριν
Οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε την πολυπολιτισμικότητα σαν γραφικότητα. Σαν μια πινελιά διαφορετικότητας στην ομοιόμορφη αστική ζωή. Επί πλέον σε πολλούς συγχέεται με τη μετανάστευση και τη λαθρομετανάστευση. Αυτά συνδέονται, αλλά δεν είναι απαραίτητο συνέπεια του ενός από το άλλο. Υπάρχει και κάτι άλλο σοβαρότερο. Μπορούμε να δούμε τα μελλοντικά κράτη της Ευρώπης σαν πολυεθνικά; Είναι κριτήριο συγκρότησης ενός κράτους μιά, κατ ελάχιστον,πολιτισμική ,ή φυλετική, ή θρησκευτική ομοιογένεια. Πέρα από ανθρωπιστικές κορώνες θα πρέπει να προβάλλουμε το μέλλον για να απαντήσουμε τι θα μας ήταν αποδεκτό. Εδώ θα κάνω μια επισήμανση. Στο πρώτο Ευρωπαικό Σύνταγμα ,απαλείφθηκε ο προσδιορισμός της Ευρώπης ως Χριστιανικής. Δεν είμαι πιστός, αλλά αυτή η παράλειψη είναι λάθος με πολιτισμικά κριτήρια. Ο Χριστιανισμός .οπως και η Ελληνορωμαική παράδοση είναι θεμέλιοι λίθοι συγκρότησης της Ευρωπαικής ιδέας. Οσοι γνωρίζουν τα της εξέλιξης της Ευρωπαικής σκέψης και του πολιτισμού που αναπτύχθηκε σε αυτήν, αντιλαμβάνονται με ποιό τρόπο έχουν διαποτισθεί από τα παραπάνω. Το ερώτημα λοιπόν είναι εάν θέλουμε να είμαστε αυτοί που είμαστε σαν κληρονόμοι μιας μεγάλης παράδοσης ,ή κάποιοι άλλοι. Οι ΗΠΑ με κάποιο τρόπο το κατάφεραν. Εμείς θέλουμε;
7 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ • 2 μήνες πριν
Αυτό που πρέπει να μελετήσουν, σκεφτούν και να
συνειδητοποιήσουν όσοι εναντιώνονται στις θέσεις της Σ.Τ., είναι ότι στην
δυτική ευρώπη όπου ευτυχώς ζούμε, έχουν κατακτηθεί με αγώνες κόπο και αίμα τα
λεγόμενα ατομικά δικαιώματα, τα οποία κάποιοι επειδή τα βρήκαν έτοιμα φαντάζονται
ότι έπεσαν από τον ουρανό. Η μάλλον ούτε καν αυτό : είναι τόσο αυτονόητα, ώστε
οτι περισσότεροι δεν τα σκάφτονται ποτέ στη ζωή τους. Ούτε διανοούνται ότι θα τους
πεί κάποιος πώς θα ντυθούν, ότι δεν επιτρέπεται να ακούνε ροκ μουσική, να
πηγαίνουν στο θέατρο, να κολυμπούν με μπικίνι (οι γυναίκες), να πηγαίνουν στο
σχολείο (οι γυναίκες), να οδηγούν αυτοκίνητο (οι γυναίκες), εργάζονται (οι
γυναίκες – κατά τους ταλιμπάν απαγορεύεται), κλπ, κλπ. Τα δικαιώματα αυτά, έχουν
αξία ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, δεν είναι θέμα γνώμης ή άποψης. Π.χ. το να θεωρούμε ότι τα
δύο φύλα είναι ισότιμα, δεν είναι απλώς η γνώμη μας. Ούτε είναι της ίδιας αξίας
με την αντίληψη που επικρατεί στην σαουδική αραβία για το θέμα αυτό. Εκείνοι
κάνουν λάθος, είναι πρωτόγονοι. Αν τους αφήσουμε μερικούς αιώνες, πιθανότατα θα
φτάσουν στο σημείο να συμφωνήσουν με μας.
Τώρα όμως κάνουν σαφέστατα λάθος. Ελπίζω οι αναγνώστες να το καταλαβαίνουν
αυτό. Δεν είναι ζήτημα πολιτικών ή οποιονδήποτε πεποιθήσεων. Είναι γεγονός. Με
λίγα λόγια, ο ισλαμισμός είναι θρησκεία που βρίσκεται σε πρωτόγονο – ιστορικά
μιλώντας – στάδιο, σχετικά με τον χριστιανισμό ( ο οποίος βέβαια επίσης κάποτε
ήταν στο ίδιο στάδιο : ιερά εξέταση κάψιμο στην πυρά, σταυροφορίες – πλιάτσικο,
κλπ). Μία κοινωνία, αν θέλει να συνεχίσει να ΥΠΑΡΧΕΙ κυριολεκτικά, είναι
ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να προστατεύει τα δικαιώματα του ατόμου και να ενθαρρύνει τα
στοιχεία εκείνα που προάγουν την κοινωνιστική συμπεριφορά, την συμβίωση, την ισότητα,
τα ενωτικά στοιχεία και βέβαια να αποθαρρύνει τα στοιχεία που δεν την προάγουν.
Δηλαδή τα διαιρετικά στοιχεία, είτε αυτά είναι θρησκεύματα, είτε παραδόσεις,
είτε αντιλήψεις, είτε οτιδήποτε που αποτελεί παράγοντα διαίρεσης μεταξύ των
ανθρώπων. Αλοίμονο αν αρχίσουμε και πετάμε από μόνοι μας στα σκουπίδια τα
δικαιώματά μας. Βέβαια, όταν λέμε «η κοινωνία» εννοούμε εκτός από τους νόμους
και τη στάση των μελών της προσωπικά. Πρέπει όλοι εμείς να καταλάβουμε ότι υπάρχουν
πράγματα που μας ενώνουν με κάποιον ξένο. Να εστιάσουμε και να δώσουμε σημασία
σ’αυτά και όχι στα άλλα. Στις ηλίθιες
διαφορές πίστης ή «παράδοσης»
Ανάγνωση ολόκληρου του σχολίου…
13 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ • 2 μήνες πριν
Καταλαβαίνω απόλυτα την επιθυμία πολλών από τους αναγνώστες
να υπερασπιστούν τις αντιρατσιστικές θέσεις και την ανεκτικότητα γενικότερα.
Εννοείται πως ένας πραγματικός πολίτης τέτοια ιδανικά πρέπει να έχει. Όμως, το
να τα ανάγουμε σε ιδεολογία είναι ανεδαφικό, παράλογο και αντιϊστορικό, ουτοπικό. Όταν μιλάμε για κοινωνικά φαινόμενα,
ονομάζουμε κάτι ουτοπικό, όχι επειδή δεν στέκει λογικά ή επιστημονικά, αλλά
επειδή δεν λαμβάνει υπ’όψη του τις ιστορικές συνθήκες. Η όπως θα έλεγε ο Φρόϋντ,
είναι απλά μία επιθυμία μας, ένας ευσεβής πόθος. Θα θέλαμε να ισχύει, αλλά οι
συνθήκες την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν το επιτρέπουν : Δεν αρκεί εμείς να
είμαστε ανεκτικοί προς τους άλλους, πρέπει και εκείνοι να είναι ανεκτικοί προς εμάς.
Είναι όμως? Είναι λάθος να ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι είναι επειδή έτσι θα θέλαμε. Αν εμείς
είμαστε κι αυτοί δεν είναι, θα εξαφανιστούμε (σαν τους ινδιάνους της β.αμερικής)
και θα επιβιώσουν αυτοί, άσχετα με το ποιος «έχει δίκιο». Και εγώ, στα 18,
ήθελα να πραγματωθεί η κοινωνική επανάσταση και να εγκαθιδρυθεί η αναρχία. Δεν
έγινε, όχι επειδή το αναρχικό ιδεώδες είναι παράλογο ή αντιεπιστημονικό, αλλά
επειδή οι κοινωνικές συνθήκες δεν ευνοούσαν τη επιθυμία μου. Πρέπει λοιπόν ο
καθένας να ψάξει αυτά τα βαθιά αλλά και απλά ζητήματα προσωπικά πριν κρίνει
επιφανειακά την Σ.Τ. (που έχει διαβάσει αν μη τι άλλο) και τον οποιονδήποτε.
Χρειάζεται πολύ διάβασμα και σκέψη και όχι χαζολόγημα όπως θα έλεγε κι ο
Ντεμπόρ
8 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Γιάννης Πετρόπουλος • 2 μήνες πριν
Για άλλη μια φορά η Σώτη βάζει τα πράγματα στην θέση τους.
9 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κουνούπι V • 2 μήνες πριν
Μπούρδες λέει, με το συμπάθιο, η Σώτη . Σαν να διαβάζεις έκθεση ιδεών
απουσιολόγου λυκείου. Τον πολυπολιτισμό και την πολιτική ορθότητα τον προώθησαν
οι νεοφιλ και φιλελε λάτρεις του καπιταλισμού και η κεντρο-αριστερά τύπου
Ολαντ, Μπίστη και ΓΑΠ που η Ζώτη στήριζε με τις πάντεςκαι με πάθος. Τώρα που
άλλαξε η μόδα το γύρισε για να ενταχθεί πάλι στο κυρίαρχο κονσενσους που αλλάζει. Αυτά
που δημιούργησε το σινάφι της πάει τώρα να τα «διαχειριστεί και να τα
διορθώσει» Η ίδια ιστορία, με
διάφορους τρόπους δίνουν δήθεν «λύσεις» και μετά λύσεις στις
«λύσεις τους» (δηλ στα προβλήματα που δημιουργούν)

Η αριστερά πρέπει αν νιώσετε ότι πίστευε/πιστεύει (λιγότερο πια) ότι θα έπαιρνε
τον ασιάτη μουσουλμάνο εργάτη και θα τον μετέτρεπε σε συνειδητοποιημένο
προλετάριο με ταξική συνείδηση. Μέγα λάθος γιατ΄έχει ποσοστό επιτυχίας 2 με 3 άντε
5% και εαν. Ο ασιάτης μουσουλμάνος μουζίκος παραμένει προσκολλημένος στα
πιστεύω της αρχαικής του κοινωνίας και στο αλαχ ακμπαρ (έστω χωρίς βόμβες και
με μετριοπάθεια η πλειοψηφία αλλά περιμένει μόνο από τη μοίρα και τον Αλλάχ που
τους έχει πολλούς ορόφους πιο πάνω από Μαρξ, Ροβιεσπιέρους, Λενιν, Τοκβιλ,
Μπακούνιν, Τζον Στιουαρτ Μιλ κτλ)

Εδώ δεν μπορεί να αφυπνίσει την ταξική συνείδηση στους γηγενείς η αριστερα
ωρεεεεεεε

Η ευραραβία είναι χιμαιρική έννοια όπως η Ατλαντίδα , φουλ
αεροψέκασμα επίσης.
12 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
repoman Κουνούπι V • 2 μήνες πριν
Η Σώτη που περιγράφει τι γίνεται στις σημερινές κοινωνίες λέει μπούρδες κι εσύ που έχεις μείνει στον 19ο αιώνα και φαντασιώνεσαι αφυπνίσεις της ταξικής συνείδησης των προλετάριων όλου του κόσμου λες φιλοσοφίες. Μάιστα.
10 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Λυκίνος • 2 μήνες πριν
Σύμφωνα
με το άρθρο:

Πλουραλισμός = Εθνική
Ομοιογένεια / Ταυτότητα

Παρά τα κάποια σκόρπια υπονοούμενα (π.χ., μια γενική αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα), τελικά στο άρθρο δεν διασαφηνίζεται που ακριβώς διαφοροποιείται ο Πλουραλισμός από την παραδοσιακή έννοια του Εθνικού Χαρακτήρα. Ουσιαστικά αυτή η προβληματική – και στην πραγματικότητα, αντιφατική – εξίσωση που επιχειρεί η κα. Τριανταφύλλου στηρίζεται εξολοκλήρου στη ψευδή αντίθεση και αντιπαράθεση με έναν όρο επινοημένο ακριβώς για αυτόν τον σκοπό, και στον οποίο, αφού βολικά έχει εξορίσει όλες τις διαστροφές και τα εγκλήματα, έχει κολλήσει την ταμπέλα «Πολυπολιτισμικότητα»:

«…βρεφοκτονίες, βασανιστήρια, καταπίεση γυναικών (μισογυνία, κλειτοριδεκτομή, λιθοβολισμούς, καύση χηρών, τιμωρίες μοιχαλίδων), μίσος εναντίον ομοφυλοφίλων, αντισημιτισμό, συμμορίες, θανατικές ποινές»

Αλλά ποια ακριβώς ασκούμενη πολιτική, ποιος θεσμός, ποιος επίσημος φορέας, ποια ακριβώς αναγνωρισμένη οργάνωση, ποιο δημόσιο πρόσωπο προασπίζεται και προπαγανδίζει τέτοιες «τερατωδίες»; Και ποια ακριβώς είναι η απήχηση που υποτίθεται πως γνωρίζουν στις κοινωνίες των δημοκρατικών και εκκοσμικευμένων κρατών της (για άλλη μια φορά απειλούμενης από την Ανατολή …) Δύσης; Διότι η συζήτηση, σ’ αντίθεση με τον αποπροσανατολισμό που επιχείρησαν κάποιοι σχολιαστές, αφορά στις δημοκρατικές και εκκοσμικευμένες κοινωνίες και όχι σε φονταμενταλιστικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα. Αν, λ.χ., σε κάποια ισλαμιστική χώρα οι χριστιανοί διώκονται, αυτό καθόλου δεν σημαίνει πως εμείς δικαιούμαστε να χειριστούμε αναλόγως τους εδώ μουσουλμάνους ͘ και το κυριότερο, το γεγονός πως είναι ουκ ολίγες οι αγριότητες εκεί όπου οι ισλαμιστές έχουν καταλάβει την εξουσία, καθόλου δεν σημαίνει πως όσοι εδώ συνηγορούν για τα δικαιώματα των μειονοτήτων (π.χ., αυτό της θρησκευτικής ελευθερίας) είναι απλώς ηλίθιοι, θύματα του πολιτισμικού σχετικισμού και ούτε καν σε θέση να καταλάβουν ότι τορπιλίζουν αυτό ακριβώς που υπερασπίζονται.

Με άλλα λόγια, όταν κανείς καταγγέλλει τον συστηματικό ρατσισμό στις κοινωνίες μας και μιλάει για την ανάγκη σεβασμού στη διαφορετικότητα των μειονοτήτων – και ναι! Εδώ
συμπεριλαμβάνονται και οι γλωσσικές και οι θρησκευτικές διαφορές καθώς και πολλές
άλλες – σε καμιά περίπτωση δεν ζητά να καταργηθεί το κράτος δικαίου ώστε να αφεθεί ανενόχλητη κάθε μειονοτική ομάδα να εφαρμόσει το δικό της, ανελεύθερο δίκαιο (π.χ., σαρία, κανούν κ.α.).

Είναι λοιπόν η σχετική συζήτηση απείρως πιο πολύπλοκη (και ενδιαφέρουσα) απ’ ό τι την παρουσιάζει η κα. Τριανταφύλλου, η οποία, όπως άλλωστε συνηθίζει, δεν επιχειρεί μια σταθμισμένη ανάλυση παρά μόνο ασκεί πολεμική. Σκιαμαχεί δηλαδή ενάντια σε αυτούς
τους διεστραμμένους «πολυπολιτισμικούς», τους οποίους όμως η ίδια (ακολουθώντας κάποιους ομοϊδεάτες της) έχει κατασκευάσει και έχει αντιπαραθέσει σε μια ολωσδιόλου ψευδή αντίθεση και μια αποπροσανατολιστική διαμάχη που, ουσιαστικά, εξυπηρετεί μια υπεκφυγή: να μην ορίσει θετικά τον «Πλουραλισμό» που υποτίθεται ότι
αντιπροτείνει. Διότι, από τη στιγμή που το ζητούμενο είναι η κοινωνική συνοχή (και ποιος αντιλέγει;) την οποία όμως ταυτίζει με την εθνική ομοιογένεια – Ταυτότητα (και εδώ βρίσκεται η ουσία των συζητήσεων), τότε ποιες ακριβώς διαφορετικότητες μπορεί να ανεχθεί το ιδανικό της κα. Τριανταφύλλου, αυτός ο «Πλουραλισμός» της, και μάλιστα σε κοινωνίες οι οποίες θέλουν να είναι δημοκρατικές και ανεξίθρησκες; Πολύ φοβάμαι πως τα περιθώρια ανοχής που υπαινίσσεται (αλλά ποτέ δεν ζητά απερίφραστα) η κα. Τριανταφύλλου είναι εξαιρετικά στενά, καθώς μάλιστα η ίδια φροντίζει να μας παραπέμψει σε μια προηγούμενη σειρά άρθρων της για τη βραδυφλεγή βόμβα που δήθεν είναι τα τζαμιά στη Δύση, όπου, λίγο-πολύ, είχε υποστηρίξει πως πρέπει να απαγορευτεί οποιοσδήποτε επίσημος και οργανωμένος,
ελεύθερος χώρος θρησκευτικής έκφρασης των μουσουλμάνων στην Αθήνα, επειδή τα
τζαμιά εξορισμού λειτουργούν ανεξέλεγκτα ως σχολεία … τρομοκρατών. Προσωπικά,
δυσπιστώ ακόμη περισσότερο για αυτόν τον κατά ΣΤ «Πλουραλισμό», όταν θυμάμαι
ένα ακόμη παλαιότερο άρθρο της, όπου εξηγούσε πως, επειδή οι ομοφυλόφιλοι
αμφισβητούν την παραδοσιακή αντίληψη περί γάμου και τεκνοτροφίας, καθώς και
επειδή ζηλεύουν τις γυναίκες επειδή θα ήθελαν και αυτοί να ήταν γυναίκες (!!!),
δεν θα πρέπει να τους αναγνωρισθούν τα ίδια αστικά δικαιώματα με αυτά της ετεροφυλόφιλης πλειοψηφίας! Πλουραλισμός, ε;

Τέλος, ένας προηγούμενος σχολιαστής είχε σημειώσει (επιδοκιμαστικά εκείνος) πως υιοθετεί όλο και περισσότερο η κα. Τριανταφύλλου τις απόψεις των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ. Κοντά έπεσε, αφού η κα. Τριανταφύλλου αντλεί όντως από εκείνες τις δεξαμενές
νεοσυντηρητικής σκέψης στις ΗΠΑ, και όχι μόνο, οι οποίες επαναλαμβάνουν
αδιάκοπα και σφυροκοπούν την κοινή γνώμη με συνθήματα του τύπου «(ο αντιρατσισμός
είναι) ρατσισμός σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας»! Συνθήματα προκλητικά
όσο και ανυπόστατα, στο πλαίσιο της προπαγάνδας τους πως τάχα οι ακροδεξιές-ρατσιστικές συμπεριφορές δεν γεννιούνται παρά ως αγανακτισμένη αντίδραση στις εξίσου καταστρεπτικές ακρότητες των αντιρατσιστών, των αριστερών, αυτών των «πολυπολιτισμικών». Το αφήγημα αυτό, που, σε διάφορες παραλλαγές, έχει δυστυχώς γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, είναι ένα σόφισμα, αφού στηρίζεται, αποκλειστικά και μόνο, στην αποσιώπηση του γεγονότος πως όταν μιλάμε για ρατσισμό (και όχι «απλώς» για λογιών διακρίσεις) μιλάμε για ένα φαινόμενο θεσμοθετημένο, το οποίο δηλαδή επιβάλλεται συστηματικά μέσα από φορείς και συλλογικότητες αναγνωρισμένες και, ρητά ή υπόρρητα, υποστηριζόμενες από το κράτος ˙ π.χ. η στέρηση του δικαιώματος χώρου ελεύθερης θρησκευτικής έκφρασης. Ακριβώς ποιες όμως από αυτές τις ακραίες και επικίνδυνες ιδέες και πρακτικές με τις οποίες υποτίθεται πως εκβιάζουν την πλειοψηφία αυτοί οι αντιφασίστες, οι (ακρο)αριστεροί, αυτοί οι «πολυπολιτισμικοί», έχουν αξιωθεί αντίστοιχης κρατικής
μεταχείρισης και προστασίας; Το ιδεολόγημα δεν στηρίζεται παρά μόνο σε ψευδείς
εξισώσεις και αντιπαραθέσεις, του τύπου που «αγαπάει» στα γραπτά της η κα.
Τριανταφύλλου.
Ανάγνωση ολόκληρου του σχολίου…
11 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Panos L Λυκίνος • 2 μήνες πριν
Απλά πράγματα και απλές ερωτήσεις.
Μήν το αναλύετε σύνθετα με κοσμοθεωρίες και περίπλοκες διανοουμενίστικες απόψεις.
Επί της πρακτικής :
Εσείς είστε πρόεδρος,πρωθυπουργός η κυβερνήτης τέλος πάντων μίας χώρας.
Έχετε στήν χώρα σας αρκετές χιλιάδες μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες που είναι φανατικοί μουσουλμάνοι και φονταμελιστές.Αυτό σημαίνει ότι τήν πρώτη ημέρα που μπήκαν στήν χώρα κοιτούν με φανατικό μίσος τις γυναίκες που κυκλοφορούν με μίνι,τους άνδρες που πίνουν αλκοόλ,όσους ακούν μουσική και βλέπουν τηλεόραση.Επίσης αντιμετωπίζουν με το ίδιο μίσος όχι μόνο τους πολίτες σας,αλλά και αλλόθρησκους μετανάστες,αλλά και τους γκέι,που κάθε φορά που βλέπουν τέτοια χαρακτηριστικά τους,αναρωτιούνται γιατί δέν είναι στήν φυλακή.Αυτοί λοιπόν οι μουσουλμάνοι μετανάστες παθαίνουν ένα πολιτισμικό σόκ.Αυθαίρετα λέω οι μισοί θα το ξεπεράσουν και θα προσαρμοστούν.Από τους υπόλοιπους οι μισοί θα καταπιέζουν τα συναισθήματά τους και αυτοί είναι υποψήφιοι για μακροπρόθεσμη προσαρμογή.
Έχετε όμως ένα 25% που είναι ανεπίδευτοι προσαρμοστικότητας.
Τί κάνετε; Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό; Εφόσον γνωρίζετε πώς οι σκέψεις τους είναι να καταστρέψουν τόν δικό σας πολιτισμό;
Παρακαλώ μήν μου απαντήσετε να δώ καμία ταινία,ή να διαβάσω κανένα βιβλίο.
Με ενδιαφέρει η δική σας πρόταση για λύση του προβλήματος.
Αυτό που προτείνετε εσείς είναι………………………
4 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Λυκίνος Panos L • 2 μήνες πριν
Πράγματι, φοβάμαι πως μιλάτε αυθαίρετα αλλά μ’ εντυπωσιάζει πόσο είστε
τόσο πεπεισμένος ότι μιλάτε «επί της πρακτικής»…. Αλλά μην φοβάστε, δεν θα σας παραπέμψω αγέρωχα σε βιβλία και ταινίες για να μορφωθείτε, παρά μόνο θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε ποιο προσεχτικά αυτά που έγραψα πιο πάνω. Ποιος ξέρει; Ίσως αν, την πρώτη φορά, δεν είχατε προεξοφλήσει πως όλα εκείνα είναι «περίπλοκες διανοουμενίστικες απόψεις», ούτε θα κάνατε αυτό ακριβώς για το οποίο είχα μεμφθεί την κα. Τριανταφύλλου, ούτε θα σπεύδατε να παραβιάσετε θύρες ορθάνοικτες.

Εξηγούμαι: προκειμένου να μην κάνετε βήμα από τη θέση σας, εξυφάνατε μια φανταστική αφήγηση (σας ευχαριστώ που με τιμήσατε μάλιστα με τον πρωθυπουργικό θώκο!), όπου, ανάμεσα στους μουσουλμάνους μετανάστες (οι οποίοι προφανώς δεν έχουν κανένα άλλο γνώρισμα πέρα από το ότι είναι μουσουλμάνοι και δη φανατικοί και το θέμα παρακαλώ να θεωρείται λήξαν …), ξεχωρίσατε, με γενναιοδωρία εξαιρετικά τρομακτική, ένα 25% (!!!), οι οποίοι, ως είναι ευρέως γνωστό και αδιαμφισβήτητο (χάρη στις θαυμαστές εξελίξεις της προθεσιομετρικής επιστήμης και τεχνολογίας, να υποθέσω;;;), κρύβουν μέσα στα στήθη τους … την καρδιά του κτήνους, οπότε μπορείτε πλέον, με χαρακτηριστική άνεση, να δικάσετε τις – ομολογουμένως κτηνώδεις – προθέσεις τους και να τους προλάβετε προτού εγκληματήσουν και αποκτηνωθούν τελείως! Μα 25% ;! Ας είναι καλά λοιπόν η στατιστική που ζωογονεί την κάθε φαντασία, πόσο μάλλον όταν και η ίδια είναι φανταστική…

Όχι μόνον λοιπόν δεν μιλάτε «επί της πρακτικής», αλλά αντί να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα – που επιμένει να είναι τόσο περίπλοκη η αναθεματισμένη και να αντιστέκεται σε εύκολες λύσεις! – επιλέξατε να την παρακάμψετε τελείως με μια φανταστική ιστορία, πάρα πολύ βολική, αφού εκεί οι καλοί είμαστε καλοί και οι κακοί είναι κακοί (βλέπουμε το κακό μέσα στη ψυχή τους, είπαμε!) και έτσι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με την ίδια ακλόνητη πεποίθηση με την οποία η κα. Τριανταφύλλου κατατροπώνει τους δικούς της φανταστικούς εχθρούς, αυτούς τους επάρατους «πολυπολιτισμικούς», που η ίδια έπλασε τέτοιους ώστε να χαίρονται με όλες τις τερατωδίες – όπως περίπου το δικό σας 25%!

Κατά συνέπεια, το ερώτημά σας δεν είναι διόλου απλό και πραγματικό ˙ απεναντίας, είναι μια ολωσδιόλου πλαστή ιστορία, πολύ βολικά κατασκευασμένη ώστε να μην επιδέχεται άλλη απάντηση πέρα από αυτήν που είχατε προσχεδιάσει: λάθος ερώτημα – λάθος απάντηση!

Πέρα όμως από την – τουλάχιστον προς εσάς – καλοπροαίρετη ειρωνεία (το σενάριό σας φταίει που είχε σασπένς και με παρέσυρε!), απολύτως κανείς δεν αντιλέγει πως, σε χώρες δημοκρατικές και εκκοσμικευμένες, οι εγκληματίες πρέπει να τιμωρούνται όποια και αν είναι η φυλετική, εθνική, εθνοτική, θρησκευτική ή όποια άλλη ταυτότητά τους. Πιστέψτε με πως
απολύτως κανείς δεν κόπτεται για το αντίθετο, εκτός βέβαια από τα φρικτά αποκυήματα στη φαντασία της κα. Τριανταφύλλου. Κάποιοι όμως κρίνουμε πως υπάρχουν πολλοί και βάσιμοι λόγοι να ανησυχούμε για το ότι στη χώρα μας, και γενικά στη Δύση, παρά τις διακηρύξεις πίστης εκ μέρους των ιθυνόντων στη δημοκρατία και ανεξιθρησκία, είναι ουκ ολίγες οι φορές που ο νόμος μάς επιφυλάσσει διαφορετική μεταχείριση ανάλογα με τη φυλετική, εθνική, εθνοτική, θρησκευτική ή όποια άλλη ταυτότητά μας. Ενδεικτικό παράδειγμα, η απαγόρευση επίσημου χώρου λατρείας των μουσουλμάνων – και χώρου ταφής, να μην το ξεχνάμε! – γιατί τάχα όσοι μπουν μέσα
θα βγουν από εκεί … τρομοκράτες (προφανώς για να μετεκπαιδευτούν τελικά στα νεκροταφεία τους, όπου θα τρομοκρατούν τους αλλόθρησκους νεκρούς)! Δυστυχώς, υπάρχουν και άλλα παραδείγματα πολύ χειρότερα: βλ. βασανιστήρια αλλοδαπών από αστυνομικούς, για τα οποία ο Δένδιας θα αναλάμβανε δράση … μηνύοντας τον Γκάρντιαν! Επιπλέον, είμαστε πολύ ευτυχείς που οι προθέσεις δεν δικάζονται (ακόμη), και τουλάχιστον όχι με τον απρο-υπόθετο και απερίστατο τρόπο που φαίνεται να ευνοείτε εσείς (η
ρητορική μίσους είναι τελείως διαφορετική περίπτωση και ορθώς πρέπει να
κολάζεται).

Λοιπόν, οι παραπάνω απόψεις σας φαίνονται ακραίες; Ομολογώ πως η συζήτηση για την ενσωμάτωση των μεταναστών είναι δύσκολη και περίπλοκη και, από πολλές απόψεις, με ξεπερνά, γιατί αφορά σε ένα πρόβλημα τόσο δύσκολο και περίπλοκο όσο είναι το μεταναστευτικό –
σε πλήρη αντίθεση με το σενάριο που γράψατε όπου τα πράγματα είναι πάν-απλα και η λύση αυτονόητη: τιμωρείστε τους κακούς! Δεν έχω καμιά αμφιβολία όμως, πως δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε στα ψεύτικα άκρα όπου βολοδέρνουν η κα. Τριανταφύλλου και οι ομοϊδεάτες της, γιατί, ακόμη και αν είναι αλήθεια πως δεν μας χωράει όλους αυτός ο τόπος, από τη στιγμή που η πλειοψηφία έχουμε μαρκάρει μια ομάδα ανθρώπων ως το, κατά το μάλλον ή ήττον, υπέρτατο κακό (όπως υποτίθεται πως είναι αυτοί οι άνθρωποι που υποτίθεται πως υπερασπίζονται οι εξαχρειωμένοι «πολυπολιτισμικοί» της κα. Τριανταφύλλου, ή το δικό σας 25%), τότε έχουμε ήδη βρει τις δικαιολογίες για λύσεις εύκολες και δραστικές (μα… μα… αφού ξέρουμε πως όλοι αυτοί είναι κακοί επειδή έχουν το κακό μέσα στη ψυχή τους και ο πολιτισμός τους είναι κατώτερος, πρωτόγονος, μοχθηρός και … άλλες τέτοιοι περισπούδαστοι οδοστρωτήρες), ό τι και αν αυτές συνεπάγονται. Αλήθεια, έχετε παρατηρήσει το κατά πόσο ενδιαφέρεται ο ελληνικός Τύπος, και πάντως τα ΜΜΕ ευρείας απήχησης, για τα στρατόπεδα «φιλοξενίας» μεταναστών στην Ελλάδα και τις συνθήκες λειτουργίας τους;

Για να ανακεφαλαιώσω, όταν μιλάμε για μουσουλμάνους μετανάστες ή για τυχόν άλλες μειονοτικές κατηγορίες, μιλάμε για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και, ακόμη περισσότερο, για συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται (και τυχόν παρανομούν) μέσα σε συγκεκριμένες συνθήκες: μας ενδιαφέρουν οι δικές μας κοινωνίες και το πώς (ιστορικά) αντιμετωπίζουν τις μειονοτικές και γενικά τις καταπιεσμένες ομάδες – δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι σεΐχηδες στα Αραβικά Εμιράτα ή οι ουλεμάδες στο Ιράν, γιατί εκείνοι δεν αποτελούν το πρότυπό μας. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν θα πρέπει να αξιολογούνται κατά περίπτωση και με κριτήρια ορθολογικά και δίκαια, δηλαδή, κατά το δυνατόν, με τα ίδια που η πλειοψηφία έχει επιφυλάξει στον εαυτό της. Γιατί, ακόμη και αν, λ.χ., ένας αλλοδαπός, σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχει τα ίδια δικαιώματα με έναν πολίτη, ωστόσο, δεν θα πρέπει οι πράξεις αυτών των ανθρώπων (και όχι οι προθέσεις τους) να κρίνονται με γνώμονα τις προκαταλήψεις που, για διάφορους λόγους, έχουν προσαφθεί στον ιδιαίτερο κοινωνικό προσδιορισμό τους. Αυτό σημαίνει πως, όσο και αν χρειάζονται κατεπειγόντως λύσεις
για το μεταναστευτικό καθώς και άλλα πιεστικά κοινωνικά προβλήματα, αυτές σίγουρα δεν πρέπει αν υπαγορευτούν από τους θιασώτες του «Πολέμου των Πολιτισμών», όπου ο χαρακτηρισμός «μουσουλμάνος» θα πει αυτομάτως «ένοχος», γιατί κάποιοι τον έχουν συνοδεύσει με αναλύσεις του τύπου: «οι μουσουλμάνοι παθαίνουν πολιτισμικό σοκ και για αυτό μας μισούνε και θέλουν να μας σφάξουν!».
Αυτά είχα να σας απαντήσω εγώ.
Ανάγνωση ολόκληρου του σχολίου…
8 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Λυκίνος • 2 μήνες πριν
“κανείς δεν αντιλέγει πως, σε χώρες
δημοκρατικές και εκκοσμικευμένες, οι εγκληματίες πρέπει να τιμωρούνται όποια
και αν είναι η φυλετική, εθνική, εθνοτική, θρησκευτική ή όποια άλλη ταυτότητά
τους.”

Σε αυτή την φράση σας βρίσκεται όλη η
δυσκολία του θέματος που συζητάμε. Είναι παράνομο π.χ. το να στέλνει κανείς το
αγόρι του στο σχολείο ενώ το κορίτσι όχι? Η το να μην επιτρέπει στη σύζυγό του
να οδηγεί αυτοκίνητο, ή να μην κυκλοφορεί χωρίς να συνοδεύεται από άνδρα? Είναι
παράβαση κάποιου νόμου το να φοράει μια γυναίκα μπούρκα? Ποιος μπορεί να
απαντήσει? Από την σκοπιά των ατομικών δικαιωμάτων, μπορεί όλα αυτά να μην
είναι στην αρμοδιότητα του νόμου, ο καθένας επιλέγει για τον εαυτό του. Όμως, νομίζω
ότι όταν μιλάμε για κοινωνίες, προτεραιότητα έχει η σκοπιά του κοινωνικού
συνόλου. Πρέπει δηλαδή κάθε φορά να εξετάζουμε αν κάτι προάγει ή όχι το
κοινωνικό σύνολο. Είναι παράγων ενότητας ή διαίρεσης?

Κάποιοι σχολιαστές είπαν ότι προσβάλλονται
από παραδείγματα σαν τα παραπάνω. Και έχουν δίκιο, ξέρετε γιατί? Διότι τα
δικαιώματα και οι ελευθερίες του ατόμου όπως τα έχουμε ορίσει εδώ στην δυτική
ευρώπη, δεν είναι απλώς η προσωπική μας γνώμη για μερικά ζητήματα την οποία
επιλέξαμε μεταξύ πολλών ισοδύναμων. Είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ, και
κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Οι άνθρωποι τα έχουν υπερασπιστεί πολλές φορές
με τη ζωή τους και φτάσαμε σ’αυτά μέσα από μια συνεχή εξέλιξη προς το καλύτερο,
προς τα πάνω. Αν στη σαουδική αραβία απαγορεύεται η δημόσια εκτέλεση μουσικής
και στους ταλιμπάν η εργασία της γυναίκας, αυτό είναι πρωτόγονη κατάσταση, δεν
είναι απλώς μια «διαφορετική άποψη» ισότιμη με τη δική μας. Βρίσκονται σε
(ιστορικά) προγενέστερο , πιο πρωτόγονο στάδιο από εμάς. Οπότε για να καταλήξω,
το πρόβλημα προκύπτει όταν τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να συμβιώσουν με εμάς. Αν
εμείς δεχτούμε τέτοιες πρακτικές στη χώρα μας, αυτό είναι οπισθοδρόμιση από την
άποψη της πολιτισμικής μας εξέλιξης και λάθος απόφαση από την άποψη της επιβίωσής
μας στον χρόνο. Γιατί σε περίπτωση αδιαλλαξίας και σύγκρουσης, οι πιο πρωτόγονοι
έχουν πάντα το πλεονέκτημα. Καθώς είναι φανατικοί, δεν έχουν πρόβλημα να
υποστούν οποιεσδήποτε απώλειες προκειμένου να μην υποχωρήσουν σε τίποτε. Να
είστε σίγουρος πως αν ποτέ γίνουν περισσότεροι από εμάς δεν θα σας δείξουν την
ανεκτικότητα που εσείς τους δείχνετε.
Ανάγνωση ολόκληρου του σχολίου…
5 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Λυκίνος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ • 2 μήνες πριν
Επειδή είναι προφανώς πως ουσιαστικά δεν διαβάσατε τίποτε από τα τόσα πολλά και αναλυτικά που έγραψα, περιορίζομαι μόνο να απαντήσω στα αρχικά σας ερωτήματα: Ναι! Είναι όλα παράνομα, εκτός, εξ όσων γνωρίζω, η μπούρκα – και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται. Σε όλα ανεξαιρέτως τα άλλα που γράψατε έχω ήδη απαντήσει – και με το παραπάνω! Αφήνω ασχολίαστα τα περί πρωτογονισμού και απλά παραθέτω κάτι που γράψατε, με την ελπίδα πως ξαναδιαβάζοντάς το θα καταλάβετε τι ακριβώς γράψατε, ποιες συνδηλώσεις έχει και πώς ακυρώνει πανηγυρικά όλα τα προηγούμενα υψιπετή που γράψατε ακριβώς πιο πάνω για τον σεβασμό στην ατομική προσωπικότητα ως αντικειμενικής αξίας που προασπίζεται η (κατά εσάς ) Δύση:

«….και λάθος απόφαση από την άποψη της επιβίωσής μας στον χρόνο. Γιατί σε περίπτωση αδιαλλαξίας και σύγκρουσης, οι πιο πρωτόγονοι έχουν πάντα το πλεονέκτημα. Καθώς είναι φανατικοί, δεν έχουν πρόβλημα να υποστούν οποιεσδήποτε απώλειες προκειμένου να μην υποχωρήσουν σε τίποτε. Να είστε σίγουρος πως αν ποτέ γίνουν περισσότεροι από εμάς δεν θα σας δείξουν την ανεκτικότητα που εσείς τους δείχνετε.»

Το βλέπετε;
9 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Nick Papadakis • 2 μήνες πριν
Καλό το παραμύθι της αλλά είναι ψεύτρα.
Όλο το μπούρου-μπούρου είναι να μην σκάσει μύτη νέγρος σε γειτονιά λευκών. Αν το κάνει, εκεί που περιμένει μιά μέρα το λεωφορείο στη στάση θα τον τρουπήσουν με τις
ξιφολόγχες.
Φεύγουμε λοιπόν από εκεί. Αλλά μετά αν δημιουργηθεί γκέτο που μένουν μόνο οι νέγροι λέει «είναι γκέτο», «δεν προσαρμόζονται», «δεν ταιριάζουν» !!!
Αυτή είναι η λογική των ναζο-φρόνων.

Θλιβερώτατη και η επιλογή της λέξεως <<πολυπολιτισμός>> για να
περιγράψει ένα οπωσδήποτε ανεπιθύμητο και από τις δύο πλευρές φαινόμενο.
Δηλαδή το Βρετανικό μουσείο -με τα κλεμένα- πρέπει να το κάψουμε, όχι όμως επειδή έχει τα κλεμένα, αλλά επειδή είναι πολυπολιτισμικό και έχει τα περιδέραια ξένων βασιλιάδων.
9 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
toure7 . Nick Papadakis • 2 μήνες πριν
Στο Ιρακ σουνίτες και σιιτες σκοτώνονται, το ίδιο σε Συρία όπου σουνίτες σκοτώνουν χριστιανούς και Σιιτες. Στην Γιουγκοσλαβία γενετικά ίδιοι λαοί χωρίστηκαν σε Σερβια, Κροατία, Μαυροβούνιο, Βοσνία. Στο Κόσοβο Σέρβοι και Αλβανοί αλληλοσκοτώνονται. Στην Θράκη οι Μουσουλμάνοι δηλώνουν πλεον Τούρκοι και η Τουρκία απαιτεί δικαιώματα και αν δεν γίνουν δεκτές οι θέσεις της μπορεί και να διεκδικήσει ολόκληρη την Θράκη. Τα παραδείγματα εκατοντάδες.

Εκει που δεν υπάρχει εθνική ομοιογένεια υπάρχουν πόλεμοι. Και μιλάω για την σύγχρονη ιστορία. Τα έθνη-κράτη όχι μονο δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν ,αλλα ειναι πιο ισχυρά απο ποτέ. Δεν ξεριζώνεις ετσι απλά απο τους ανθρώπους ήθη και έθιμα, παραδόσεις και γενικά τον πολιτισμό του.

Με το κάνεις κήρυγμα στον φονταμενταλιστή Πακιστανό δεν θα του αλλάξεις τον χαρακτήρα και δεν θα τον κάνεις ταξικό σου αδερφό. Οι ονειρώξεις των αριστερών περι ενος κόσμου χωρίς θρησκείες και παραδόσεις παρα μόνο τάξεις δοκιμάστηκε επι Σοβιετικής Ένωσης και έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Ισχυροποίησε το εθνικό φρόνημα των χωρών ,με αποτέλεσμα ο κομμουνισμός να είναι και απαγορευμένος σε αρκετές χώρες της πρωην Σοβιετικής ένωσης.
3 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Lanos toure7 . • 2 μήνες πριν
Ναί,αλλά στήν Αμερική πέτυχε η συγκόληση του ανθρώπινου μωσαϊκού.
4 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Nick Papadakis Lanos • 2 μήνες πριν
Δε λέει να καταπολεμήσουμε τα γκέτο, που προκαλούν και συγκρούσεις όπου υπάρχουν. Λέει να καταπολεμήσουμε τους ανθρώπους (αφού ανακαλύψουμε πρώτα -με το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο- κάποιες μικροδιαφορές μεταξύ τους).
6 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Αρης Περικλέους Lanos • 2 μήνες πριν
Πού ακριβώς στην Αμερική πέτυχε;
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Johnny Black • 2 μήνες πριν

Δεν είναι ολα συνομωσιολογίες, δυστυχώς

Google: Anjem Choudary
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
omg • 2 μήνες πριν
Είσαι άσχετη. Οι φοιτητές των κοινωνικών επιστημών γελάνε μαζί σου. Αυτά .
10 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Σώτος • 2 μήνες πριν
Έλεος κυρία μου. Το γυροφέρνετε συνεχώς. Πείτε αυτό που θέλετε επιτέλους χωρίς να προσπαθείτε να το μεταμφιέσετε σε ανάλυση. Θα ηρεμήσετε και εσείς αλλά και εμείς που από ψυχαναγκασμό σας διαβάζουμε εντρυφώντας στην σκοτεινή τέχνη του «ορθολογισμού».
11 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Νίκος Λ. • 2 μήνες πριν
Πραγματικά καταπληκτικό άρθρο κυρία Τριανταφύλλου, ο Κασιδιάρης δεν θα μπορούσε ποτέ να τα πει τόσο καλά. Βέβαια το πτρόβλημά μου είναι ότι δεν νιώθω καθόλου ομοιογεννής μαζί σας, αναρωτιέμαι τι θα έπρεπε να κάνω γι’αυτο, σύμφωνα πάντα με τη θεωρία σας
8 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Helen Νίκος Λ. • 2 μήνες πριν
Προφανώς αγαπητέ Νίκο δεν θα πρέπει να αναπαραχθούμε ούτε εσείς ούτε κι εγώ. Στον Καιάδα κι εμείς μαζί με τους μετανάστες!
• Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
felix • 2 μήνες πριν
Συγχαρητήρια. Και «ο Στόχος» περιμένει να του γράψετε κανένα αρθράκι γεμάτο μίσος. Για να το αναδημοσιεύσει μετά το «Ελλήνων Αφύπνιση».
7 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Antwnhs Karaflos • 2 μήνες πριν
Παράνοια σε λέω…
3 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Oikodomos • 2 μήνες πριν
Σώτη, χίτης ήταν ο μπαμπάκας σου;Τον Αδόλφο τον έχουμε εικόνισμα και τον προσκυνάμε μέρα νύχτα ε;
4 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Heleni • 2 μήνες πριν
Ως κάτοχος διδακτορικού διπλώματος και με τις σπουδές που δηλώνετε ότι έχετε, δεν θα πρεπε να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιστημονική βλακεία από τις γενικεύσεις; Εκτός κι αν έχετε επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία που παραλείψατε στο άρθρο σας…
4 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
drosoulitis • 2 μήνες πριν
Κυρία Τριανταφύλλου, κρίμα που δεν είστε Γαλλίδα. Θα ήσαστε τέλεια υποψήφια για στέλεχος του κόμματος Λεπέν.
2 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Amadeus Sacerpullus • 2 μήνες πριν
Έχω να προτείνω κι άλλον έναν αρθρογράφο για την Athens Voice, έναν άνθρωπο με πείρα, σπουδασμένο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με γνώση πάνω στο ζήτημα της πολυπολιτισμικότητας και των προβλημάτων τους και με πολύχρονες διασυνδέσεις με διεθνή κινήματα που ασχολούνται με το θέμα της μετανάστευσης. Θα σας λύσει τα χέρια. Το όνομά του είναι Νικόλαος Μιχαλολιάκος.
9 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Ναταλία Ιωάννου Amadeus Sacerpullus • 2 μήνες πριν
Τραγική η Σώτη, κρίμμα. Δηλαδή εγώ που ζω στο εξωτερικό για λόγους επιβίωσης είμαι απαραίτητα φοροφυγάς, λάτρης του ρουσφετιού και τεμπέλα? Γιατί αυτή είναι συχνά η ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ πολιτισμική μας ταυτότητα στο εξωτερικό. Πολύ αίσχος όμως, καλύτερα όταν είσαι ρατσιστής να το λες απλά και ξεκάθαρα.
3 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Κόκκινος Πλανήτης • ένας μήνας πριν
Μου αρέσει να διαβάζω τα σχόλια γιατι σ’αυτά οπως και εκτός του matrix κανεις δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον συνανθρωπό του. Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, μετά απάντηση/πρόκληση από δεύτερο, μετά ο πρώτος αγνοεί το περιεχόμενο της απάντησης και πιάνεται από ένα μόνο πράγμα που μπορεί να απορρίψει, μετά ο δεύτερος προσπαθεί να αμυνθεί και κάνει κι αυτός το ίδιο και ο κύκλος της ζωής συνεχίζεται. Ούτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος απομακρύνεται από την συζήτηση επιμορφωμένος και καλύτερος άνθρωπος, με σφαιρική άποψη… μόνο βαθύτερα εντοιχισμένη στον εγωισμό του. Θέλουμε και κοινωνία πολυπολιτισμική παναθεμά μας.
DISCLAIMER: αχαλήνωτες γενικεύσεις
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Δρ. Κίμων Ανδρέας Καρατζάς • ένας μήνας πριν
Γιατί είναι πλάνη η πολυπολιτισμικότητα και από που το συμπεραίνουμε
αυτό; Προφανώς και η κ. Τριανταφύλλου αδυνατεί να κατανοήσει ότι δεν
είναι τόσο θέμα της μειονότητας να αφομοιωθεί όσο της πλειοψηφίας να την
αφομοιώσει. Η κοινωνία έχει την πλειοψηφία και την δύναμη αφομοίωσης
στα χέρια της. Όταν μια συγκεκριμένη κοινωνία είναι απριόρι αντίθετη
στην αφομοίωση της μειονότητας και της διαφορετικότητας δεν μπορούμε να
λέμε ότι το πολυπολιτισμικό μοντέλο είναι μια πλάνη γενικότερα. Είναι
προτιμότερο να λέμε ότι η συγκεκριμένη κοινωνία θεωρούσε ότι είχε πολύ
μεγαλύτερη ικανότητα απορρόφησης από αυτην που στην πραγματικότα έχει.
Ένας σημαντικός δείκτης ικανότητας απορρόφησης είναι η γενετική ανάμειξη
ενός πληθισμού. Με απλά λόγια όταν έχεις δύο πληθισμούς που ζουν μαζί
και ο ένας ποτέ δεν αναμιγνύεται με τον άλλον είναι μια σοβαρή ένδειξη
ότι δεν ταιριάζουν τα χνωτα τους όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Οι
Ευρωπαικές χώρες σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες ανάλυσης του γονιδιώματος
των κατοίκων τους δείχνουν ότι τα εθνικά τους σύνορα είναι και γεννετικά
σύνορα και μάλιστα ορισμένες από αυτές έχουν μερικούς από τους πιο
ομοιογενείς πληθισμούς στον πλανήτη. Αυτό δείχνει ότι οι συγκεκριμένες
κοινωνίες έχουν πολύ μικρή ικανότητα αφομοίωσης διαφορετικών πληθισμών.
Στο όνομα της προοδευτικότητας όμως προσπάθησαν να δείξουν ότι μπορούν
να αφομοιώσουν άλλους πληθισμούς ενώ ήταν ανίκανες και έτσι δημιούργησαν
τα γκέτο τους. Με άλλα λόγια πως να αφομειώσεις τον Άραβα όταν είσαι
ανίκανος να αφομειώσεις τον άλλο Ευρωπαίο; Οι ΗΠΑ παρόλο που γενικά
είναι ένα πετυχημένο πολυπολιτισμικό μοντέλο συνεχίζουν να έχουν κάποια
προβλήματα με κάποια κομμάτια της κοινωνίας όπως οι έγχρωμοι. Η Ευρώπη
και οι ΗΠΑ όμως δεν είναι όλος ο Δυτ. κόσμος όπως αναφέρει η κ.
Τριανταφύλλου, είναι ένα μέρος του Δυτ. κόσμου. Σε όλον τον υπόλοιπο
Δυτ. κόσμο που είναι όλη Αμερικάνικη ήπειρος η ανάμειξη πληθισμών είναι
κάτι δεδομένο και μάλιστα συμβαίνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Βραζιλία ας
πούμε είναι η πιο αναμεμιγμένη γενετικά χώρα και και συγχρόνως η 5η
οικονομία του πλανήτη. Έχει αφομειώσει και ενσωματώσει με επιτυχία
αμέτρητες κουλτούρες και τύπους ανθρώπων χωρίς κανένα πρόβλημα και η
οικονομία της αναπτύσσεται με ρυθμούς που η κάθε Ευρωπαική χώρα θα
ζήλευε. Στις περισσότερες χώρες της Αμερικανικής ηπείρου (Δυτ. κόσμου)
συμβαίνει το ίδιο. Αν μη τι άλλο το να κλείνεις τα μάτια στο τι γίνεται
σε ένα μεγάλο μέρος του Δυτ. κόσμου και να επικεντρώνεσαι στην Ευρώπη
και στις ΗΠΑ είναι λίγο ρατσιστικό από μόνο του. Επομένως η
πολυπολιτισμικότητα είναι μια πλάνη όταν είσαι απριόρι εναντίον της και
το να λες ότι είναι πλάνη γενικότερα είναι το λιγότερο μια απλή εκδήλωση
ρατσισμού. Καλύτερο θα ήταν ίσως να λες ότι είναι κάτι δύσκολο να
επιτύχουν οι Ευρωπαικές χώρες. Και στο κάτω κάτω της γραφής επιστημονικά
μόνο η ανακύκλωση του ίδιου γεννετικού υλικού έχει δείξει να είναι
προβληματική για τον άνθρωπο και ποτέ η ανάμιξη.
Ανάγνωση ολόκληρου του σχολίου…
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Eirini • ένας μήνας πριν
Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται ότι η πολυπολιτισμικότητα αντιτίθεται σε μία υποτιθέμενη επικρατούσα «κοινωνική συνοχή»; Η άποψη αυτή, η οποία κινείται στην πλάνη περί ύπαρξης ομοιογένειας στα πλαίσια της κυρίαρχης ομάδας μιας κοινωνίας αυτοαναιρείται μόνη της. Και αυτό διότι δε λαμβάνει υπόψη της το γεγονός ότι η διαφορετικότητα (σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό) ενυπάρχει παντού, ακόμα και στην ίδια την κυρίαρχη ομάδα. Για ποια ομοιογένεια συνεπώς μιλάμε; Οι αντιθέσεις που υπάρχουν στον κόσμο αποτελούν μία πραγματικότητα, ένα φαινόμενο που υπήρχε ανέκαθεν και προφανώς δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά μετά την έλευση των μεταναστών. Είναι αβάσιμο να θεωρούμε εν έτει 2014 ότι η πολυπολιτισμικότητα θα σπάσει κάποια κοινωνική ομοιογένεια (προφανώς ανύπαρκτη). Είτε μας αρέσει είτε όχι η πολυπολιτισμικότητα είναι ένα φαινόμενο που υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίζει να υπάρχει με την εξέλιξη του κόσμου, τώρα ξαφνικά θυμηθήκαμε να την επικρίνουμε επειδή εμφανίστηκε και στην Ελλάδα; Ας σταματήσουμε επιτέλους να την αντιλαμβανόμαστε ως ένα είδος «ταραξία» στρουθοκαμηλίζοντας και κρύβοντας στα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν κάτω από το χαλί.
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
antichrist • ένας μήνας πριν
εύγε στην άθενς βοις. τώρα μετά τη σώτη προτείνω να βάλετε κείμενα του γκέριγκ, του φον λιστ, του ρούντολφ ες, του ροζεμπεργκ, βασικά όλα τα συγγράματα της θούλης, αποσπάσματα από το αγών μου, με σχόλια σώτης σας παρακαλώ ώστε να προωθήσετε τάχιστα την υπέροχη αυτή κοινωνία που δημιουργείτε. ζιγκ χάιλ.
1 • Απάντηση•Κοινοποίηση ›
Εικόνα προφίλ
Nick Mpagleouras • μία μέρα πριν
Παει αποτρελαθηκε αυτη το ριξε στον απροκαλυπτο ναζισμο.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: