Παναγιωτόπουλος: Σηκώθηκε κι έφυγε από το Μέγαρο

http://www.athensvoice.gr/article/
Αιφνιδιάστηκε από τα ειρωνικά χειροκροτήματα και γέλια καλλιτεχνών.
Ο υπουργός Πολιτισμού σηκώθηκε και έφυγε από τα εγκαίνια του συνεδρίου «Χρηματοδοτώντας τη δημιουργικότητα» μέσα στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής εξαιτίας της απρόσμενης αντίδρασης ομάδας καλλιτεχνών που ξέσπασε σε γέλια ακούγοντας την ομιλία του κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου. Ο υπουργός Πολιτισμού κατήγγειλε για το επεισόδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣYΑ.

Η καταγγελία έγινε από την «Κίνηση Μαβίλη» που παρακολουθούσε το συνέδριο, χωρίς να είναι προσκεκλημένη και μέλη της θέλησαν να πουν την άποψή τους για αυτό το νευραλγικό θέμα της ελληνική καλλιτεχνικής πραγματικότητας. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος όταν άρχισαν τα χάχανα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, διέκοψε και δήλωσε πως ο ίδιος έχει το θάρρος να είναι εκεί απέναντι τους και να εκτίθεται προκαλώντας ακόμη πιο έντονες αντιδράσεις, αφού προφανώς ο ρόλος ενός μέλους της κυβέρνησης είναι να είναι παρών σε όλες τις επάλξεις και να συνομιλεί με όλους, ενώ επίσης δεν τους είχε δοθεί η δυνατότητα να «εκτεθούν» και να μιλήσουν. Όταν αναφέρθηκε, δε, η λέξη «ανταγωνιστικότητα», το σούσουρο, τα γέλια και οι φωνές δυνάμωσαν, ενώ ο υπουργός δήλωσε -μεταξύ άλλων- πως ξέρει ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή την αντίδραση.
Φωνάζοντας είπε σε παρευρισκόμενη, που είχε σηκωθεί όρθια για να του απαντήσει: «Οφείλετε, οφείλετε, οφείλετε… Να κάτσετε κάτω, κυρία μου. Να έχετε το θάρρος να έρθετε εδώ να μιλήσετε. Θέλετε να μετατρέψετε μια εκδήλωση για την ελληνική προεδρία σε οχλαγωγία συνδικαλιστών της Αριστεράς. Αυτά να τα πείτε σε συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι ντροπή σας. Είναι ντροπή σας». Ακούστηκαν χειροκροτήματα, γέλια και γιουχάρισμα. Ακολούθησε αναβρασμός που πήγε πίσω τουλάχιστον για δύο ώρες, τη συνολική διοργάνωση. Η «Κίνηση Μαβίλη» έστειλε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει την αναφορά στην ομιλία του υπουργού ότι «πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί σαν την οικονομία της Κίνας, καθώς το κόστος εργασίας στη Γηραιά Ήπειρο είναι εξαιρετικά υψηλό. Οι όροι που κυριάρχησαν στις ομιλίες των βασικών εισηγητών ήταν: ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, βιομηχανία, προϊόν κ.ά».

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: