Ermippos Ermippiou

https://www.facebook.com/

Νόμιζα ότι δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι τόσο αφόρητα ανόητος. “Το πλεόνασμα οφείλεται στην κυβέρνησή μου, όχι στις «μαγικές συνταγές Ζαππείου»”, ισχυρίζεται λοιπόν ο αρχιβλάξ τέως πρωθυπουργός μας, Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, κάπου από το υπερπέραν, όπου ταξιδεύει ευτυχής και αμέριμνος. Βλαξ με λοφίο και περικεφαλέα. Αφού έσωσε την ΝΔ και κατέστρεψε το κόμμα του, (κάτι καλό κατά τα άλλα, βέβαια), τηρώντας την ομερτά του δικομματισμού και αφήνοντας την γαλάζια συμμορία εκτός φυλακής όταν ξεκίνησε η υποτιθέμενη κάθαρση, παίρνοντας επάνω του όλη την καταστροφή, (επειδή νόμιζε ότι η κρίση ήταν ένα απλό, προσωρινό κρυολόγημα και θα περάσει γρήγορα χωρίς να επηρεάσει το πολιτικό σύστημα), τώρα κοιτάζει πως θα διαφημίσει και από πάνω τον Σαμαρά. Δεν καταλαβαίνει ο διανοητικά καθυστερημένος ότι την ΝΔ δεν την νοιάζει τι πιστεύει ο κόσμος για το ποιος πέτυχε το (υποτιθέμενο) πλεόνασμα αλλά αυτό που πρώτιστα την απασχολεί είναι να παγιωθεί στην κοινή γνώμη η αντίληψη ότι αυτό όντως υπάρχει. Τα υπόλοιπα θα τα βρεί εύκολα. Και μόνο το γεγονός ότι θα μπορεί πλέον πιο άνετα να κατηγορεί την Ευρώπη ότι δεν το αναγνωρίζει, -λόγω των μυστικών σχεδίων κατά του ελληνισμού που οδηγούν τις πολιτικές της, ασφαλώς-, είναι αρκετό για να συντηρήσει στο μυαλό των αφελών την πεποίθηση για την ύπαρξη των Νεφιλίμ εχθρών μας και να κερδίσει κάποιους κρίσιμους πόντους από το στρατόπεδο του εγχώριου αντιμνημονιακού τσίρκου. Είπαμε, η πολιτική είναι ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Προτεραιότητα του ΓΑΠ είναι να επιδεικνύει δεξιά και αριστερά την απύθμενη ηλιθιότητα του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΜΗΣ Speechless!
Di Kats «Αφού έσωσε την ΝΔ και κατέστρεψε το κόμμα του, (κάτι καλό κατά τα άλλα, βέβαια)…» Το κάτι καλό πάει στο ότι κατέστρεψε το ΠΑΣΟΚ κι όχι στο ότι έσωσε την ΝΔ, φαντάζομαι.

Constantinos Alexacos Λες ότι έχουμε πρωτογενές έλλειμμα; Συμφωνουν και τα 35 likes?

Ermippos Ermippiou Δεν διάβασες προσεκτικά την ανάρτηση.
Thomas Liokos Μάλλον ότι μας δέρνει πρωτογενής ανοησία πανελλαδικά εννοεί.

Christos Lolas Εγώ πάλι νομίζω ότι έχει γραμμένο στα παπάκια του το τι νοιάζει τη ΝΔ.

Constantinos Alexacos ήταν τόσο έντονο βρε Ermippos που σε έχασα. Παίζει να το έχασαν και μερικοί likers

Ermippos Ermippiou Η λέξη “υποτιθέμενο” υπάρχει. Δες μέσα στην παρένθεση.

Ermippos Ermippiou Christos Lolas Και ποιος είπε ότι τον νοιάζει τι νοιάζει την ΝΔ; Ότι την βοηθάει χωρίς να το καταλαβαίνει είπαμε χωρίς να βοηθάει τον εαυτό του. Το δεύτερο βέβαια ασφαλώς και τον νοιάζει.

Ermippos Ermippiou Πάντως ένας παπανδρεικός με έκανα ντιλίτ από φίλο.

Christos Lolas Αριθμούς αναφέρει και ιστορία. Και αυτό βοηθάει τους πάντες. Εκτός ίσως από τις επικοινωνιακές αναλύσεις .

Ermippos Ermippiou Το πως επικοινωνούνται οι αριθμοί και οι αναλύσεις έχει πολύ μεγάλη σημασία. Η επικοινωνία δεν είναι αναγκαστικά κακό πράγμα στην πολιτική. Υπάρχει από τότε που υπάρχει η τελευταία. Χωρίς επικοινωνία δεν θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική. Γίνεται κακή όταν δεν έχει αντικείμενο να μεταφέρει και πουλάει μόνον τον εαυτό της. Όταν γίνεται η ίδια το μήνυμα.

Constantinos Alexacos Άρα καλά σε κατάλαβα.

Christos Lolas Ακριβώς αυτό το τελευταίο.

Ermippos Ermippiou Ακριβώς αυτό το τελευταίο, ολόκληρο όμως.

Tanya Grammatikou αρκεί που αναγνωρίζετε -και σεις και οι λάικερς σας, τίνος ειναι το πλεόνασμα!
Το παιχνίδι του παιζετε! Του αρχιβλακος βεβαίως
Ermippos Ermippiou Λυπάμαι που δεν αντιλαμβάνεσθε το νόημα της ανάρτησης, που είναι ακριβώς ότι δεν υπάρχει πλεόνασμα.

Thrasivoulos Lipirides Χαρά στο κουράγιο σου Έρμιππε, που της απαντάς κιόλας!

Christos Lolas Eurostat μόνο ακούμε πλέον.

Ermippos Ermippiou Όχι ακριβώς, είναι λίγο πιο περίπλοκο το ζήτημα. Ακόμη και αν υπάρχει αυτό το περίφημο πλέονασμα πριν αρχίσουμε τους ύμνους θα πρέπει να δούμε τηνπροέλευση του και το υγιές της σύνθεσης του. Αν υπάρχει επειδή η κυβέρνηση χρηματοδότησε τον εαυτό της αυθαίρετα με τα 850 εκ. του ΦΠΑ των εξαγωγέων που δεν επιστρέφει ή με την μέχρις αίματος φορολόγηση ανύπαρκτων εισοδημάτων (για να αναφέρουμε μόνον κάποια στοιχειώδη παραδείγματα) τότε δεν είναι πλεόνασμα στα πλαίσια μιας ορθολογικής κρατικής δράσης αλλά προετοιμασία ακόμη μεγαλύτερου ελλείμματος στο άμεσο μέλλον.

Ermippos Ermippiou Και το να διεκδικεί κάποιος την πατρότητα ενός τέτοιου θολού και πιθανόν απατηλού πλεονάσματος, έχοντας προεξοφλήσει την επικοινωνιακή διείσδυση της ταμπέλας του όρου και μόνον, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα.

George Lentzakis <<ενός βλακός δοθέντος, μύριοι έπονται>>

Christos Lolas Ε βέβαια. Και τα 3+ δις από τόκους που έρχονται δωράκι. Ωστόσο η διαπραγμάτευση θα γίνει με το νούμερο της eurostat. Και το πολιτικό αποτέλεσμα με αυτό το νούμερο θα προκύψει. Από την άλλη, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι υπαρκτό και τεράστιο ανεξαρτήτως προσήμου. Και προέκυψε κυρίως το 2009-2011. Αυτό πρέπει να ειπωθεί. Από πολιτική σκοπιά είναι θέμα ολοκληρωμένης ενημέρωσης των πολιτών, από “επικοινωνιακή” είναι θέμα ευφυίας. Το δεύτερο είναι προβληματικό γιατί η επικοινωνία ακριβώς με αυτό τον τρόπο “γίνεται η ίδια το μήνυμα”.

Constantinos Alexacos Όταν σε ρώτησα αν λες ότι δεν υπάρχει πλεόνασμα μου είπες που έχασα το point. Τωρα λες ότι δεν υπάρχει. Θα αποφασίσεις;
Ermippos Ermippiou Λυπάμαι που δεν αντιλαμβάνεσθε το νόημα της ανάρτησης, που είναι ακριβώς ότι δεν υπάρχει πλεόνασμα.

Γιώργος Κουκουβέλας Μέγα το της ηλιθιότητος κράτος…

Ermippos Ermippiou Ε δεν θα χρεωθούμε εμείς μαζί με όλα τα άλλα και την ευθύνη για το έλλειμμα εφυίας του Παπανδρέου και όλων των υπολοίπων. Αρκετά χρεωθήκαμε στο πλαίσιο της συλλογικής μας ευθύνης. Σε κάθε περίπτωση, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα στο οποίο πρέπει να υποκλιθούμε είναι κι αυτό μια επικοινωνικαή κατασκευή. Η υγεία της οικονομίας είναι συνολικό ζήτημα. Δημοσιονομική υγεία που έχει ως μόνο αποτέλεσμα να πληρώνονται κανονικά οι κρατικοί υπάλληλοι με πλήρη αδιαφορία για την τύχη των υπολοίπων (που τυχαίνει να είναι και αυτοί που πληρώνουν) δεν νοείται ως κάτι καλό. Το κράτος δεν υπάρχει για τον εαυτό του για να εκτιμούμε την υγεία του αυτοτελώς. Αντίθετα υπάρχει για τον λαό στο σύνολο του και το πρώτο και τελευταίο κριτήριο είναι η συνολική υγεία του συστήματος στην ενιαία του μορφή. Αλλιώς ότι πετυχαίνουμε έχει ημερομηνία λήξεως και μάλιστα δυσάρεστης λήξεως.

Ermippos Ermippiou Ε τι να σου πω Constantinos Alexacos; Ξαναδιάβασε την ανάρτηση. Νομίζω πως μιλάει για επικοινωνιακή μάχη πάνω στο ανύπαρκτο πλεόνασμα. Που ο ΓΑΠ για να την κερδίσει είναι πρώτα υποχρεωμένος να το επιβεβαιώσει. Και μετά να διεδικήσει την πατρότητα. Αν και τώρα υπάρχει έλλειμμα κατανόησης δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο. Βέβαια σε μένα τελικά θα μείνει η μεγάλη απορία του για ποιον ακριβώς δουλεύω.

Constantinos Alexacos Δεν έχω υπαρξιακά τύπου “για ποιον δουλεύεις”

Ermippos Ermippiou Αρχίζω να έχω εγώ όμως μετά από αυτά. Κάθε μέρα αλλάζω εργοδότη.

Σπύρος Μπέσης Υπάρχουν ακόμα Παπανδρεϊκοι; Θα είναι πιο βλήτα και από τον ΓΑΠ.

Anthony Antoniozas όταν στο σκάκι ο αντίπαλος εμφανίζεται να προσφέρει κομμάτι κάνοντας θυσία, είναι εξαιρετικά προβληματικό να τον περάσεις για ηλίθιο, ακόμα κ αν αποδειχτεί ότι έκανε πατάτα. εννιά στις δέκα θα την χάσεις την παρτίδα Έρμιππε

Ermippos Ermippiou Συνηθως οι συστηματικοι σκακιστες που συναντιωνται ειναι λιγο πολυ του ιδιου επιπεδου. Παρτιδα στην οποια ο ενας θυσιαζει κομματι και ο αλλος τον θεωρει ηλιθιο σπανια παιζεται.

Anthony Antoniozas κανονικά σε μια παρτίδα πρέπει να ξεχνάς με ποιον παίζεις οτιδήποτε άλλο μπορεί να σε παρασύρει. “βλέπεις μόνο κινήσεις” όπως είχε πει κ ο Μπόμπι Φίσερ

Ermippos Ermippiou Συμφωνω απολυτως, οτι πρεπει να βλεπεις μονον κινησεις. Απλα ισχυριζομαι οτι η πιθανοτητα αυτου που βλεπει μονον τις κινησεις να βρεθει να παιζει με αντιπαλο με τον οποιο τον χωριζει χαος ειναι σχεδον ανυπαρκτη. Αναλογα με το επιπεδο ισχυουν και οι αλλοτε αλλοι κανονες.

Anthony Antoniozas ναι, αλλά δεν τον θεωρείς ποτέ ηλίθιο τον αντίπαλο στη σκακιέρα μόνο κ μόνο επειδή δεν σε χωρίζει χάος, είναι θέμα αρχής. γιατί ακόμα κ αν ο άλλος είναι ο γνωστός μαζέτας της πιάτσας, κάθε νέα παρτίδα μαζί του είναι ένα έργο από την αρχή κ ποτέ δεν ξέρεις τι εκπλήξεις μπορεί να κρύβονται. αν υποθέσουμε όμως ότι σου είναι παντελώς άγνωστος ο αντίπαλος το μόνο κριτήριο που έχεις είναι η δική σου “αξία” αλλά με αυτό δεν κερδίζεις παρτίδα. μόνο με κινήσεις μπορεί να κερδίσεις, δηλαδή να αποδειχθεί.
η τελευταία πρόταση μπορεί ισχύει μόνο για παιχνίδια επίδειξης, ισχυρών σκακιστών με θεωρητικά κατώτερης δυναμικότητας αντιπάλους (γιατί που ξέρεις πάντα) όπως πχ αυτό του Μάγκνους Κάρλσεν με τον Μπίλ Γκέιτς. όμως στα επίσημα τουρνουά που μετράνε για ΕΛΟ κ στα πρωταθλήματα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες στο χρόνο μεταξύ των αντιπάλων

Αρέσει σε %d bloggers: