Παυλίνα Νάσιουτζικ: «Στα χέρια του Νίκου Ρωμανού ξεψύχησε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος»

http://www.koolnews.gr/
Το πανελλήνιο συγκλονίστηκε από την ηλικία των δραστών των δύο ληστειών στο Βελβεντό. Κάθε μέρα που περνάει, ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή των παιδιών αυτών βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το «ύστατο χαίρε» στον Αλέξη Γρηγορόπουλο, η διαμάχη με τον Αλέξη Κούγια, ο αντισπισιμός και ένας αγιογράφος με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις από τους συνήθεις.

Το ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή όντας δίπλα από τον Νίκο Ρωμανό, έγινε γνωστό αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε η ταυτότητα των συλληφθέντων στην Ημαθία. Η ίδια η μητέρα του Ρωμανού, η συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ, δήλωσε πως ο έφηβος Αλέξης ξεψύχησε στα χέρια του γιού της, Νίκου. Μάλιστα, ο Ρωμανός ήταν ο μοναδικός φίλος του Γρηγορόπουλου που ήταν κοντά του στις τελευταίες του στιγμές.

Σήμερα, η RealNews φέρνει στη δημοσιότητα μία φωτογραφία από την κηδεία του δολοφονηθέντος αγοριού που απεικονίζει τον 16 ετών τότε Νίκο Ρωμανό να κουβαλάει στους ώμους του το λευκό φέρετρο με το πτώμα του Αλέξη.

Ακόμα, μέχρι να γίνει η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα, του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Γρηγορόπουλο, ο Ρωμανός βρισκόταν σε διαρκή αντιπαράθεση με τον Αλέξη Κούγια, τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού. Μάλιστα, αμέσως μετά τη σύλληψη του Ρωμανού, ο δικηγόρος έσπευσε να χρησιμοποιήσει το γεγονός αυτό ώστε να τον βοηθήσει στην υπεράσπιση του Κορκονέα.

Όμως, και άλλοι δύο από τους συλληφθέντες δείχνουν να έχουν ενδιαφέροντα που δεν συναντάς εύκολα στο μέσο Έλληνα. Ο ένας εξ αυτών είναι ο «τοξοβόλος» Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο νεαρός με τα ακτιβιστικά ενδιαφέροντα, είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος . Μάλιστα, είναι αντισπισιστής, αντιτίθεται δηλαδή στη χρησιμοποίηση των ζώων ως πειραματόζωων, στις συνθήκες διαβίωσής τους στις κτηνοτροφικές μονάδες και στην βιομηχανικά προσανατολισμένη σίτισή τους.

Ο έτερος Καππαδόκης είναι ο Ανδρέας Μπουρζούκος, ο νεαρός που φαίνεται να κακοποιήθηκε περισσότερο από τον οποιονδήποτε άλλον. Μέσα στο χαμό και την οδύνη, ο πατέρας του βρήκε το κουράγιο να διατρανώσει τις πολιτικές του πεποιθήσεις, πεποιθήσεις σεβαστές, που όμως στη συντηρητική ελληνική κοινή γνώμη ηχούν κάπως άσχημα. Ο Γιάννης Μπουρζούκος δήλωσε αναρχικός όπως όλη η οικογένειά του, αν και επαγγέλλεται αγιογράφος, επάγγελμα που έχει στενή σχέση με την εκκλησία. Μάλιστα, ο πατέρας Μπουρζούκος έκανε και άλλες δηλώσεις, στις οποίες ανέφερε πως ο γιος του θα έδερνε τους αστυνομικούς, επειδή γνωρίζει Muay Thai, ένα ταϊλανδικής καταγωγής κικ-μποξ χωρίς προστατευτικά .

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: