Είναι ο Γ. Α. Παπανδρέου ο «άνθρωπος από την Μαντζουρία»;

http://www.istorikathemata.com

γράφει ο Φιλοποίμην
Εδώ και μήνες ζούμε σε μια χώρα που ακροβατεί ανάμεσα στην Αρχαία Ελληνική τραγωδία και στον σουρεαλισμό. Βλέπουμε την πατρίδα μας να καταρρέει μπροστά στα μάτια μας, περιθωριακές ομάδες να καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο θυμίζοντας μας καταστάσεις από την Δημοκρατία της Βαϊμάρης του μεσοπολέμου, ενώ το πολιτικό προσωπικό της χώρας αντιδρά σαν να «ξυπνάει» από εγκεφαλικό και να μην γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω του. Ενώ η Ελλάδα διαλύεται βρίσκουν χρόνο οι Λοβέρδος-Διαμαντοπούλου-Ραγκούσης να κάνουν τρόικα για την κούρσα διαδοχής, η κ. Έλσα Παπαδημητρίου που βολόδερνε μεταξύ ΝΔ και Δημοκρατικής συμμαχίας προλαβαίνει να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία εδώ και χρόνια ενώ πάει να χαθεί η δεδηλωμένη.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κόπτονται για τον λαό και τα σκληρά μέτρα, ενώ γνωρίζουν ότι όταν (αν) έρθουν στην εξουσία η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει τόσο ριζικά όσο εξαγγέλλουν (αυτά για «μείγματα πολιτικής», Ρωσίες Κίνες κτλ είναι για μικρά παιδιά). Τα κόμματα της αριστεράς ακόμη περισσότερο ποντάρουν γερά στην συνολική καταστροφή ώστε επιτέλους να εφαρμόσουν τις μαρξιστικές τους παρωχημένες φόρμουλες στα Ελληνικά ερείπια. Και μέσα στην αντάρα και την κοσμοχαλασιά ο ανώτατος Άρχων, ο charles, ένας ηλικιωμένος κουρασμένος πατριώτης που σε ηλικία 15 ετών πολέμησε τους Γερμανούς, αλλά σε ηλικία 80 ετών δεν μπορεί να ψελλίσει μια λέξη, να αφήσει τα μπανάκια του και τις μετακινήσεις του στο Ζούμπερι και να λυτρώσει τον τόπο.
Και στην μέση όλων αυτών ο «μέγας μαέστρος», ο μυστακοφόρος με το «όνομα βαρύ σαν Ιστορία», ο δημοκράτης που δήλωσε ότι την 28η Οκτωβρίου 1940 «απελευθερωθήκαμε» (χάρις τον Κολοκοτρώνη προφανώς). Ο άνθρωπος που είχε την ατυχία η Ελλάδα να τον έχει επιλέξει για την σημαντικότερη θέση του κράτους. Ο ΓΑΠ!!! Κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ στο ψέμα και στην γκάφα εντός 48 ωρών. Εμφανίστηκε μπροστά στον Ελληνικό λαό και μας είπε ότι εξήγγειλε δημοψήφισμα σαν μπλόφα για τον συμφοιτητή του τον Σαμαρά!! Ανεβοκατέβασε όλα τα χρηματιστήρια της γης, εξευτέλισε την Ελλάδα διεθνώς, έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες μας για να πάρει πολιτικό προβάδισμα έναντι του Σαμαρά!! Η κουμπάρα μου η Ρίτα, είπε ότι ο ΓΑΠ είναι μέγας πατριώτης απλά όμως έχει άλλη πατρίδα από εμάς. Ίσως. Οφείλουμε πάντως να εξετάσουμε την πιθανότητα ο ΓΑΠ να είναι ένα απλό άθυρμα και να ελέγχεται από τρίτους μέσω προηγμένης τεχνολογίας, όπως δηλαδή στην κινηματογραφική ταινία «ο άνθρωπος της Μαντζουρίας». Αυτό το σενάριο είναι και το μοναδικό που εξηγεί τις εξωφρενικές αντιδράσεις του και την εκνευριστική του τακτική να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Οτιδήποτε άλλο μου δημιουργεί μόνο οργή…

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: