Επιστολές – φωτιά του Π. Δούκα στον Κ. Καραμανλή για το χρέος

http://www.tovima.gr

του Ζ. Τσώλη
Αποκαλύπτονται από το «Βήμα της Κυριακής»
Από το φθινόπωρο του 2008, αν όχι πολύ νωρίτερα, ο Κ. Καραμανλής γνώριζε ότι η χώρα οδηγείται μαθηματικά στην έξοδο από τις αγορές και βαδίζει βήμαβήμα προς τη χρεοκοπία. «Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα τέσσερις επιστολές-φωτιά του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Π. Δούκα προς το Μέγαρο Μαξίμου στις οποίες περιγράφεται επακριβώς ο κίνδυνος και αυτό που συνέβη στη χώρα τελικά. Οπως δείχνει όμως η Ιστορία, τις σοβαρές επισημάνσεις για τους μεγάλους κινδύνους που ελλόχευαν δεν έλαβε υπόψη ο πρώην πρωθυπουργός ή, ακόμη και αν τις αξιολόγησε, προτίμησε να οδηγήσει το 2009 τη χώρα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις που είχαν αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση της οικονομίας.

«Η ευχέρεια δανεισμού είναι πιο άμεση και πιο σημαντική πρόκληση και από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για συγκράτηση των ελλειμμάτων» σημείωνε σε επιστολή του τα Χριστούγεννα του 2008 ο κ. Δούκας σημαίνοντας για δεύτερη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την επικείμενη κρίση χρέους και την αδυναμία δανεισμού της χώρας. Είχε προηγηθεί εκτενής επιστολή στον Πρωθυπουργό τον Οκτώβριο του 2008 στην οποία τόνιζε ότι το Δημόσιο θα χρειαζόταν να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του επόμενου δωδεκαμήνου (σ.σ.: το ποσό ανήλθε τελικά στα 48 δισ. ευρώ για το 2009) και σημείωνε με έμφαση: «Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

Οι αποκαλύψεις του κ. Δούκα έρχονται μετά την εξομολόγηση του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη στο «Βήμα» ότι ο Κ. Καραμανλής γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας αλλά στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης η απάντηση ήταν «άσ΄ το γι΄ αργότερα». Είναι γεγονός ότι τόσο ο κ. Αλογοσκούφης όσο και ο κ. Δούκας το καλοκαίρι του 2008 είχαν υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων (όπως η κατάργηση του αφορολογήτου των ελεύθερων επαγγελματιών, η αυτόματη περαίωση, η ρύθμιση των οφειλών στο Δημόσιο) για τη στήριξη των εσόδων και δραστικές παρεμβάσεις για τις περικοπές των δαπανών στον χώρο της Υγείας και των αμυντικών δαπανών. Οι πολιτικές αυτές απορρίφθηκαν από το Μαξίμου υπό την πίεση των γαλάζιων βουλευτών.

Η πιο «καυτή επιστολή» του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, ο οποίος ως επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου και αρμόδιος έβλεπε την πορεία του χρέους, εστάλη στον Πρωθυπουργό παραμονή Χριστουγέννων του 2008.
23 Δεκεμβρίου 2008 – «Χρειαζόμαστε 47 δισ.για το 2009»
«Οπως πάνε τα πράγματα σήμερα, δύσκολα θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Κι όμως μπορούμε να αναστρέψουμε το κλίμα. Από εμάς εξαρτάται.

Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Τα οικονομικά θα δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες. Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας (δημόσια έσοδα, ανοίγματα των ασφαλιστικών ταμείων, ανεργία, ροή των επενδύσεων, βιομηχανική παραγωγή, τζίρος στα μαγαζιά, τουρισμός, ναυτιλιακό συνάλλαγμα κ.ά.) θα είναι κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε “προεκλογικού τύπου” παροχές, όποιες και αν είναι αυτές.

Το επόμενο ενδεκάμηνο το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί ίσως και πάνω από 47 δισ. ευρώ μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό διεθνές επενδυτικό κλίμα. Το 2008 δανειστήκαμε περίπου 47-48 δισ. ευρώ δηλαδή, περίπου 10 δισ. πάνω από αυτά που υπολόγιζε το υπουργείο Οικονομίας ότι θα χρειαζόταν (4% του ΑΕΠ πάνω από τις προϋπολογισθείσες δανειακές ανάγκες, χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές του Δημοσίου, κατασκευαστές, ασφαλιστικά ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση, επιστροφές φόρων)! Τι σημαίνει αυτό για το πραγματικό έλλειμμα του 2008;

Η ευχέρεια δανεισμού είναι πιο άμεση και πιο σημαντική πρόκληση και από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για συγκράτηση των ελλειμμάτων.

Χρόνια πολλά και καλή δύναμη».

8 Μαΐου 2005 – «Οι δαπάνες δεν πέφτουν, είναι στον αυτόματο πιλότο»
Η δημοσιονομική κατάσταση φαινόταν ότι δεν πήγαινε καλά από την άνοιξη του 2005, δηλαδή έναν χρόνο μετά τις εκλογές του 2004.

«Εχουμε πολλή ορθοπεταλιά μπροστά μας, αλλά και οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες για το καλύτερο είναι μεγάλες. Οι στόχοι για έλλειμμα γενικής κυβέρνησης το 2005 είναι πολύ φιλόδοξοι,δεδομένου ότι για να πιάσουμε τα φορολογικά έσοδα που αναφέρει ο προϋπολογισμόςτα φορολογικά έσοδα του 2005 πρέπει να αυξηθούν κατά 10% περίπου σε σχέση με τις πραγματικές εισπράξεις του 2004 – και μάλιστα σε μια περίοδο που ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠδύσκολα θα περάσει το 3,3%.

Τον Απρίλιο τα έσοδα ήταν 2,7% κάτω από τα αντίστοιχα του Απριλίου 2004! (Μείωση σημείωσαν ο ΦΠΑ, ο Ειδικός Φόρος Καυσίμων, οι φόροι από νομικά πρόσωπα κτλ.)

Το πρώτο τετράμηνο συγκρατήσαμε τις πρωτογενείς δαπάνες σε επίπεδα 2,6% πάνω από τα αντίστοιχα περυσινά. Τους επόμενους μήνες όμως θα ενταθούν σημαντικά οι πιέσεις και στις δαπάνες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι θε σμοθετημένες “στον αυτόματο πιλότο”. Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στις εισπράξεις για το Γ΄ ΚΠΣεπειδή “υφίστανται σοβαρές ελλείψεις και τα συστήματα δεν παρέχουν ακόμη εγγυήσεις για χρηστή δημοσιονομική διαχείριση των ΕΤΠΑ”. Δηλαδή, φαίνεται ότι θα υπάρξει κάποια σημαντική υστέρηση στις εισπράξεις από την ΕυρωπαϊκήΕνωση που θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα, στο έλλειμμα του 2005, αλλά και στο ύψος των δαπανών για δημόσιες επενδύσεις και στον ρυθμό ανάπτυξης».

22 Οκτωβρίου 2008 – «Να μην υποτιμήσουμε τις πιέσεις στα ομόλογα»
«Η εμπειρία μου από τον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εξωτερικών, από τις συνεχείς επαφές με ξένους επενδυτές και από τις επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικόμού δίνει τη δυνατότητα να κάνω τις παρακάτω επισημάνσεις και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.

Χωρίς ανάπτυξη δεν θα έχουμε τα έσοδα που θα στηρίξουν τον κοινωνικό ρόλο του κράτους. Είναι όμως προφανέςπως η ανάταξη δεν μπορεί να έλθει με υπερβολική αύξηση των δημοσίων δαπανών. Τα ελλείμματα, η αυστηρότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν μπορεί να υποτιμηθούν.

Επίσης δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Το επόμενο δωδεκάμηνοτο Ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια. Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».
«Πουλήστε σε Ελληνες αεροδρόμια και λιμάνια»
Από τον Οκτώβριο 2008 ο κ. Π. Δούκας είχε υποβάλει αναλυτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στην επιστολή με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2008 επεσήμαινε στον Πρωθυπουργό: «Δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.Το επόμενο δωδεκάμηνο το Ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια.Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

Στην επιστολή του ο κ. Δούκας πρότεινε μια σειρά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης με πρωτοβουλίες που δεν θα απαιτούν μεγάλες νέες δαπάνες.

Τέτοια μέτρα είναι:

* Χωροταξικά να μπορεί να χτίσει ο Ελληνας με ορθολογικότερους συντελεστές δόμησης.

* Αποκρατικοποιήσεις με συμμετοχή των εργαζομένων.

* Αλλαγές στα τεκμήρια. Τα τεκμήρια στρεβλώνουν την οικονομική δραστηριότητα. Εκτός από το καθαυτό κόστος αγοράς ενός προϊόντος και τους σχετικούς φόρους, ο πολίτης πρέπει να υπολογίσει και το επιπλέον «κόστος του τεκμηρίου». Οπου οι διασταυρώσεις στοιχείων υποδηλώνουν πως το επίπεδο διαβίωσης δεν συνάδει προς το εισόδημα που δηλώνεται, να γίνεται πολύ αυστηρός φορολογικός έλεγχος. Οι κανόνες-τυφλοσούρτης είναι αντιπαραγωγικοί και αναποτελεσματικοί.

* Οπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, το φορολογικό σύστημα πρέπει να υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να τηρούν βιβλία και στοιχεία με τρόπο που να αποδεικνύει τις συναλλαγές τους αλλά αυτά τα βιβλία και στοιχεία να τηρούνται κατά την κρίση τους και να αποδεικνύονται το έσοδο και η δαπάνη με τον πιο πρόσφορο τρόπο. Π.χ., αν μια επιχείρηση δεν έχει έστω ένα τιμολόγιο διότι αρνείται ο προμηθευτής της να εκδώσει τιμολόγιο, η απόδειξη της πληρωμής (π.χ., με επιταγή ή με υπογεγραμμένη απόδειξή του) να είναι αποδεικτικό στοιχείο της δαπάνης για την επιχείρηση που κατέβαλε την πληρωμή και η Εφορία στη συνέχεια να ζητεί εξηγήσεις από τον λήπτη π.χ. της επιταγής για τη μη έκδοση στοιχείου ή για τη μη καταχώριση του εσόδου στα βιβλία του. * Μείωση των αμυντικών δαπανών.

Για να μειώσουμε το τεράστιο κόστος των αμυντικών δαπανών πρέπει να δημιουργηθεί μια πιο κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική. Ειδικά για τις αποκρατικοποιήσειςεπισήμαινεπως«υπάρχει ανάγκη για εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις για να εισρεύσουν κεφάλαια στη χώρα, χρήματα στα δημόσια ταμεία, αλλά και για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα, έστω και αν το μεγαλύτερο μέρος από τέτοια έσοδα προορίζεται για τη μείωση του χρέους.

Με κάποιες ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην αγορά και να αυξηθεί ουσιαστικά ο γενικός δείκτης χωρίς καμία κυβερνητική παρέμβαση. Ιδιωτικοποίηση: Προτείνω την άμεση μεταβίβαση ποσοστών του Δημοσίου σε ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Καζίνο Πάρνηθας, ΛΑΡΚΟ, Κρατικά Λαχεία, ΟΔΙΕ, Κεντρική Αγορά Αθηνών κτλ. προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά τους σύμφωνα με τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς και του ανταγωνισμού, αλλά με ουσιαστική παροχή μετοχών στους εργαζομένους κάθε επιχείρησης (10% εντελώς δωρεάν συν 10% σε προνομιακές τιμές).

Μετοχοποίηση αεροδρομίων και εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο. Να δημιουργήσουμε δύο μεγάλους ομίλους «διαχείρισης αεροδρομίων» και να προσελκύσουμε ιδιώτες επενδυτές (μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι, ξένα γκρουπ κτλ.), αλλά να δοθεί στους εργαζομένους το 10% δωρεάν και άλλο ένα 10% σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Με ειδικό νόμο οι μετοχές των δύο αυτών εταιρειών να εισαχθούν άμεσα στο Χρηματιστήριο Αθηνών! Ηellenic Αirports Ι: Σπάτα, Κέρκυρα, Χανιά, Καβάλα, Νάξος, Κεφαλλονιά, Πάρος, Καλαμάτα, Κοζάνη, Χίος, Καστελόριζο κ.ά. Ηellenic Αirports ΙΙ: Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Ρόδος, Πρέβεζα, Μύκονος, Λήμνος, Σάμος, Σκιάθος, Λάρισα, Ανδραβίδα κ.ά. Τα λιμάνια της χώρας (εκτός Πειραιά και Θεσσαλονίκης) να χωριστούν σε άλλες τέσσερις ανώνυμες εταιρείες και να ιδιωτικοποιηθούν όπως και τα αεροδρόμια, με διασφάλιση της σύνδεσης με τις «ακριτικές» νησιωτικές περιοχές, με κίνητρα για τη διατήρηση των γραμμών αυτών και τη χειμερινή περίοδο. Προτείνω η πώληση των ποσοστών αυτών να γίνει κατά προτίμηση σε κοινοπραξίες των μεγαλύτερων ελλήνων επιχειρηματιών, επιχειρήσεων και εφοπλιστών! Δηλαδή, καλούμε τους 50 μεγαλύτερους επιχειρηματίες εφοπλιστές και τους ζητάμε να αγοράσει ο καθένας από 0,5% ως 1% των κρατικών επιχειρήσεων σε full price- στην ανώτατη δυνατή τιμή- έτσι ώστε η ιδιοκτησία και ο δυναμισμός των επιχειρήσεων αυτών να παραμείνει σε ελληνικά χέρια!»
20 Ιουλίου 2004 – «Τα ταμεία είναι άδεια, υπάρχουν κρυφά χρέη»
«Οπως διαγράφονται τα ταμειακά έσοδα/έξοδα για την περίοδο Ιανουάριος – Μάιος 2004, το “ταμειακό” έλλειμμα ήταν της τάξεως των 7,4 δισ. Για το εξάμηνο Ιανουάριος- Ιούνιος 2004το “ταμειακό” έλλειμμα αυξήθηκε στα 12,14 δισ. ευρώ. Οπως και να έχει το θέμα, εκτιμώ πως το δωδεκάμηνο θα είναι σημαντικά υψηλότερο από τα ανοίγματα του εξαμήνου. Δηλαδή, το ταμειακό “άνοιγμα” μπορεί και να ξεπεράσει τα 18 δισ. ευρώή το 11% του ΑΕΠ!

Οι υπερβάσεις στις πρωτογενείς δαπάνες θα ξεπεράσουν αυτές που προβλέπονται στον τακτικό προϋπολογισμό κατά 2,9 δισ. ευρώπερίπου.

Δηλαδή, οι πρωτογενείς δαπάνες για το 2004 μπορεί να ξεφύγουν και από τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις (32,8 δισ.) και να φθάσουν στα 36 δισ.

Και οι δαπάνες για τόκους θα ανέλθουν από τα 9.750 ευρώ στα 10.700 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, κατά μίακάπως πρόχειρηπρόβλεψη, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2004 μπορεί να υπερβεί και το 6% του ΑΕΠ! – χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ότι ελάχιστες από τις πληρωμές για εξοπλιστικά προγράμματα εμφανίζονται ως πρωτογενείς δαπάνες. Παραλάβαμε “άδεια ταμεία”!

Δηλαδή, παραλάβαμε επίσημο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης που στο τέλος του Φεβρουαρίου 2004ξεπερνούσε τα 186 δισ. ευρώ και κρυμμένες υποχρεώσεις .

Σε αυτό το επίσημο χρέος πρέπει να προστεθούν και μη σωστά καταχωρισμένες υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου που υπερβαίνουν τα 8,5 δισ. ευρώ όπως για:

* τα φάρμακα (2,2 δισ. ευρώ), * το ταμείο νομικών (400 εκατ.), * για τα “νέα τοκομερίδια” (6 δισ., τώ ρα περίπου 5 δισ.), * τα χρέη προς την Αγροτική Τράπεζα (800 εκατ.).

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία (της τάξεως των τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ) για τις μισθολογικές προαγωγές των συνταξιούχων αξιωματικών των ΕΔ που αποστρατεύθηκαν προ του 2000 (ύψους περίπου 1 δισ.ευρώ) και τα χρέη προς τους ΟΤΑ (1 δισ.). Δηλαδή,κληρονομήσαμε χρέη ύψους τουλάχιστον 199,5 δισ. ευρώ και επιπλέον περίπου 11 δισ. ευρώ δάνεια εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο!».

 

ΣΧΟΛΙΑ:

 

Τι ισχυει πραγματικα? | 02/08/2011 00:30
Για οσα γραφει το 2008, να υπενθυμισω μονο οτι και αυτος ακομα επεσε εξω: τελικα, για το 2009, απο τα 40 δις νεα δανεια που ελεγε ο προϋπολογισμος, ξεπερασαν τα 48 δις που προεβλεπε ο Δουκας, και εφτασαν τα 65 δις μονο επι κυβερνησης ΝΔ. Αυτα τα 25 παραπανω δις, ειναι το 12% του ελλειμματος που εκρυβε ο Καραμανλης. Για την χρονια του 2008 ειναι ακριβης: στα 3,5% ελλειμμα που παραδεχοταν ο Καραμανλης, προστιθενται τα 5% που αναφερει ο Δουκας και φτανουμε στο 8,5%. Συμφωνα λοιπον με τον Δουκα, για τα ελλειμματα φταιει αποκλειστικα η ΝΔ και κανενας αλλος. Τα στοιχεια ομως που δινει για το 2004 δεν ειναι σωστα, και ουτε καν υιοθετηθηκαν απο την ΝΔ στην μορφη που τα γραφει κατα την απογραφη. Το ταμειακο ελλειμμα μεχρι τον Μαϊο προφανως ειναι σωστο, αλλα ειναι λογικο σε μια προεκλογικη περιοδο οπου χαλαρωνουν προσωρινα οι εισπραξεις και αυξανονται τα εξοδα. Το παραλογο ειναι το ταμειακο ελλειμμα του Ιουνιου, που ειναι σχεδον 5 δις! Οσο για τις δαπανες που αναφερει στα κρυφα χρεη και ελλειμματα, τελικα δεν φανηκαν στην απογραφη ολες. Μονο η αλλαγη του τροπου υπολογισμου των αμυντικων δαπανων, που εμφανιζοταν στο χρεος και επι ΠΑΣΟΚ αλλα οχι στο ελλειμμα, οπως ακριβως το υπολογιζαν και ολες οι αλλες χωρες της ΕΕ, αυξησε το ελλειμμα κατα την απογραφη κατα σχεδον 2% σε ολες τις χρησεις που αφορουσε η απογραφη. μειωνοντας αντιστοιχα το ελλειμμα κατα τα επομενα χρονια, που κυβερνουσε η ΝΔ. Επισης, τα 2,2 δις των χρεων των νοσοκομειων, που εμφανιζονταν στο χρεος κανονικα, παρουσιαστηκαν και στο ελλειμμα του 2004. Σε 5 χρονια η ΝΔ παρεδωσε χρεος των νοσοκομειων 6,5 δις, σχεδον τριπλασιο απο οσο ηταν απο την ιδρυση του ελληνικου κρατους ως τις μερες τους. Για το χρεος, τιποτα σχεδον απο οσα γραφει δεν ισχυει. Τελικα, αφου απετυχαν να βρουν πραγματικα κρυφα χρεη, κατεφυγαν στον μαγο Κοντοπυρακη: αυτος ανακαλυψε 5% χρεος, κρυμμενο σε στατιστικες που ο ιδιος αλλοιωσε, που δεν ανταποκρινονται σε πραγματικα χρηματα, οπως αναφερει η επισημη εκθεση της ΕΕ για την αλογοσκουφεια απογραφη.
Αλεξανδρος Αθ.απάντηση143
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Αλεξανδρος Αθ.
Απάντηση | 02/08/2011 17:48
Μάλλον έχετε δικό σας λογιστικό τρόπο αποτύπωσης λογαριασμών, γιατί από αυτά που γράφετε τα περισσότερα είναι λάθος
Liontosαπάντηση31

Kαι ο κ Σαμαρας ειναι ο επομενος σωτηρας! | 01/08/2011 23:49
Ειναι να τραβας τα μαλλια σου, αν εχεις δηλαδη γιατι μετα απο οσα εχουν κανει και οι μπλε και οι πρασινοι ολοι οι Ελληνες ειναι καραφλοι, ακομη και οι γυναικες και τα μικρα παιδια! Αντι λοιπον να καθισουν κατω και να τα βρουν πως θα σωθει η χωρα απο τη λαιλαπα και τους ταξιτζηδες κοιτουν πως θα πριονισουν ο ενας τον αλλο! Βρεγμενη σανιδα που χρειαζεται!
Σισυφοςαπάντηση30

Τέσσερις Επιστολές | 01/08/2011 21:40
Οι επιστολές είναι τέσσερις και έχουν κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό. Τώρα τις ανακάλυψαν ? Πέραν τούτου όμως αξίζει να τις διαβάσουμε όλοι και τις τέσσερις προσεκτικά .
Μηνάςαπάντηση30

λιγο αργα δεν τις βρηκατε ; | 01/08/2011 21:00
μετα απο 1,5 χρονο που υπαρχουν στο internet τωωωωρα τις ανακαλυψατε ;
leontasαπάντηση50

Μεγάλη Αποκάλυψη!! | 01/08/2011 20:57
Η δημοσιογραφική επιτυχία σας είναι τεράστια. Πήρατε κάποιες επιστολές που είχαν δημοσιευθεί πριν ένα χρόνο σε γνωστό blog και τις δημοσιεύσατε αρχές Αυγούστου για να αποδείξετε τι ακριβώς; Ότι από αυτά που λέει ο Δούκας, ο Σημίτης παρέδωσε έλλειμα 6% αντί για πλεόνασμα που έλεγε, χρέος 202 δις το οποίο με τόκους 10,7 δις το χρόνο επι έξη χρόνια =64 δις τα 28 δις πακέτο για τις τράπεζες =302 δις ευρώ, άρα ο Καραμανλής χρέωσε τη χώρα 17 δις σε έξι χρόνια; Γι’αυτό κατηγορείται;
Liontosαπάντηση657
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Liontos
Απάντηση | 21/02/2014 09:14
Κατηγορείται γιατί δεν έκανε κάτι γι αυτά! Ακόμα και αν ηταν έτσι! Πολλοί αμφισβητούν το οτι ηταν έτσι όμως. Το ελλειμα φουσκωθηκε με την απογραφή. Το χρέος δεν ηταν τόσο μεγαλο όσο το απεικονησε η ΝΔ.
Τζακαπάντηση31

Πανω απ`ολα το μαγαζακι τους | 01/08/2011 19:56
Οταν κατα την διαρκεια των εσωκοματικων εκλογων της Ν Δ ρωτηθηκα ποιον θα προτιμουσα μεταξυ των δυο απαντησα ωσ εξης; Ως << Π Α Σ Ο Κ τσης προτιμω την ΝΤΟΡΑ αλλα ως Ε Λ Λ Η Ν Α Σ προτιμω τον ΣΑΜΑΡΑ γιατι πιστευα οτι φερνει κατι καινουργιο. Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ φερνει οτι εχει συχαθει ο λαος . Ας καει ο κοσμος αρκει να μην πειραξουμε τους <>, (ταξιτζιδες,δικηγορους,γιατρους κλπ) αρκει να μην θιξουμε το μαγαζακι μας( Ν Δ ). Αλα θα γινει και αυτος καποια στιγμη πρωθυπουργος οπως εγινε και ο πιο ανικανανος ισως στην ιστορια αυτου του τοπου (ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ) Ο ΟΠΟΙΟΣ γνωριζε πολυ καλα που θα φθασουμε και δεν εκανε τιποτα γιατι ειχε και αυτος την ιδια αντιληψη για το τι προεχει,για το τι πρεπει να νιαστει περισσοτερο,για την Ε Λ Λ Α Δ Α `Η για την Ν Δ . Ολοι γνωριζουμε τι διαλεξε ,τι θεωρησε ως το πιο σημαντικο να κανει! Αλλα δεν υπαρχει τιποτα που να λειτουργει σωστα σ`αυτον τον τοπο ,ουτε η δικαιοσυνη, γιατι σε ποια χωρα του κοσμου ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ κατα κυριο λογο αλλα και ο ΣΙΜΙΤΗΣ Θθα κυκλοφορουσαν ελευθεροι?. Τωρα οσο για τους υπολυπους ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ και λοιπους, το μονο που ευχονται και ελπιζουν ειναι η χρεωκοπια να ελθει πραγματικα και γρηγορα μηπως και καταφερουν να αυξησουν λιγο τα ποσοστα τους στις επομενες εκλογες. Τ ελος παντων αυτο που δυστυχως φαινετε να χανει ο Ελληνας ειναι η ΕΛΠΙΔΑ και αυτο δεν πρεπει να το αφησουμε να συμβει γιατι ειναι η μονη δυστυχως παρακαταθηκη για τα παιδια μας. Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω.
TRIPOLITHSαπάντηση112

ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ | 01/08/2011 19:25
Το «Τσοβολα δώστα όλα τα δανεικά», μας έφτασε εκεί που φτάσαμε, συν ο λαϊκισμός και ο αρνησιτισμός του ΠΑΣΟΚ, που δεν συνενούσε σε κανένα εξυγειαντικό μέτρο, ωστε να βοηθηθεί ο Χοντρός να πάρει μέτρα που του εισηγούντο οι Δούκας και Αλογοσκούφης. Τί να θυμηθούμε, την κατάληψη του Λιμανιού απο τον ΓΑΠ και τους πραιτωριανούς του γαι το δόσιμο του λιμανιού στους Κινέζους που μετέπειτα το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε οτι ήταν εθνοσωτήρια, ή την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ για «ξεπούλημα» του ΟΤΕ με 29€/μετοχή (ΔΕΣ ΞΕΥΤΥΛΙΣΜΕΝΟΥΣ http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded
DER SPIEGELαπάντηση3312
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε DER SPIEGEL
Απάντηση | 01/08/2011 21:34
Ναι αλλά τώρα, ο Γιώργος δεν είπε στον «Αλογοσκούφη» …»Άστο γι αργότερα»… Αυτό μάλλον το πέρασες ως αδιάφορο, έτσι;
Αγγελος Παν.απάντηση50

Σαμαρά, οι πολιτικοί απατεώνες ξεσκεπάζονται πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενες… | 01/08/2011 16:04
Kαι τώρα φίλτατε Αντώνη που εξ’ οικείων τα βέλη? Απορώ πότε και με τι θα απαντήσεις… περιμένω να γελάσω…
Ph.Jαπάντηση2551

ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ | 01/08/2011 15:15
ΚΑΛΑ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ; ΝΑ ΕΦΕΥΓΕΣ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΝ ΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΡΥΒΟΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ…
ΥΒΡΙΣΤΗΣαπάντηση210

Ήρωας-ήρωας! | 01/08/2011 14:38
Ο Καραμανλής έκανε ότι μπορούσε για να χάσει τις εκλογές και να πάρει την καυτή πατάτα ο ΓΑΠ. Αν τον ενδιέφερε το καλό της χώρας θα έπαιρνε τα μέτρα στα 5,5 χρόνια που κυβέρνησε(?) δεν θα περίμενε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να μας πει την αλήθεια. Ποια αλήθεια δηλαδή; Ότι η χώρα κατέρρεε και αυτός επί 5,5 χρόνια έλεγε «άστο για αργότερα»; Αυτό θεωρείται υπεύθυνη πολιτική; Και γιατί οι τιμητές του καραμανλή δεν στηρίζεται την πολιτική του ΓΑΠ; Αν είχε βγει ο καραμανλής θα διαχειριζόταν την κρίση καλύτερα; Ή μήπως ο σαμαράς είναι πιο άξιος; Ούτε ένα συγνώμη δεν βγήκε να πει ο καραμανλής, η χώρα βουλιάζει και αυτός κρύβεται! Ελπίζω να μην εμφανίζεται από ντροπή.
kitsosαπάντηση474
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε kitsos
Απάντηση | 01/08/2011 15:24
Ποιά ντροπή; Απασχολημένος είναι με το playstation.
Giannisαπάντηση2016

ΚΡΕΜΑΛΑ | 01/08/2011 14:17
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ.ΕΠΙΤΑΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟαπάντηση3668

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΥΚΑ ΠΡΟΣ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ | 01/08/2011 12:04
θΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΣΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΖΑΠΕΙΑ…
ΝΕΟΦΥΤΟΣαπάντηση342

το κομμα υπερανω του εθνους | 01/08/2011 11:21
εγω το συμπερασμα που βγαζω απο ολα αυτα ειναι οτι πρεπει να καθιερωθει καποια αρχη πανω απο τον πρωθυπουργο η δεν ξερω πως να την χαρακτηρισω παντως η δουλεια της να ειναι να εποπτευει με κριτηρια μονο το εθνικο σημφερον και οχι τα προεκλογικα τερτιπια η το πολιτικο κοστος του εκαστοτε πρωθυπουργου οπου τελικα παιρνει στο λαιμο του ενα ολοκληρο εθνος για να σωσει το μαγαζακι του και το τομαρακι του κοροιδευοντας. ενω εαν υπαρχει αυτη η αρχη σε περιπτωση ψευδων στοιχειων θα μπορει να διωχθει ποινικως.αυτο ενα και δευτερον μετα απο αυτο διαφενεται οτι ο κ. Δουκας και ο κ.Αλογοσκουφης ειχαν κανει πολυ σωστα την δουλεια τους αν και θα επρεπε να ειχαν αφησει να διαρευσει η ανησυχια στο τυπο αλλα το κομμα βλεπεις υπερανω του εθνους οπως και με την σημερινη ΝΔ.
παρατηρωαπάντηση302
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε παρατηρω
Απάντηση | 01/08/2011 13:39
Υπάρχει και λέγεται Βουλή
Φ.Καπάντηση111

Μου φαίνεται ότι τα ΜΜΕ έχετε επιλεκτική μνήμη.. | 01/08/2011 11:16
Για αυτό δεν πήγε ο Καραμανλής σε εκλογές άλλωστε; Αν ακούσει κάποιος το διάγγελμα των εκλογών το λέει ξεκάθαρα. Πριν τις εκλογές όμως επί πολλές ημέρες συναντούσε και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για αυτό το θέμα, για να τους εξηγήσει την κατάσταση και το μόνο που εισέπρατε ήταν ξερά όχι και ότι ο Παπανδρέου θα προκαλούσε εκλογές ούτως ή άλλως κατά μεσής χάους για την Παγκόσμια Οικονομία την Άνοιξη του 2010 εάν ο Καραμανλής δεν πήγαινε σε εκλογές το 2009!!! Αυτά δεν βλέπω κανένα από τα «έγκυρα» και έγκριτά» ΜΜΕ να το αναφέρουν. Το ξεχάσατε μάλλον. ΕΠίσης να σας θυμίσω κάτι άλλο που ξεχάσατε, ότι τότε αντιδρούσατε ακόμα και στην ήπια προσαρμογή και μάλιστα κρεμούσατε και κουδούνια σε όσους λέγανε αυτά που τώρα βγαίνεται και «αποκαλύπτετε»….έτσι για να μην ξεχνιώμαστε….
Promitheasαπάντηση1453
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Promitheas
Απάντηση | 01/08/2011 13:57
E και;Ο Αυτιας εκανε κουμαντο,ή η υπευθυνη κυβερνηση; Αν ο τοτε Πρωθυπουργος,νομιζε οτι η κατασταση δεν παει αλλο,(και δεν εχει καμιμα δικαιολογια,αν θυμηθουμε τις επιστολες Δουκα για την κατασταση της Οικονομιας),επρεπε να βγει στον κοσμο,και να κανει ανακοινωσεις της πραγματικοτητος,αφου εχει κανει πρωτα ενα προγραμμα,το οποιο και να το εφαρμοσει απο την επομενη. Αν οι αγορες,εβλεπαν οτι η κυβερνηση παιρνει μετρα και τα εφαρμοζει, θα αντιδρουσαν διαφορετικα. Αλλα οι κυβερνησεις στην Ελλαδα,δεν εχουν κοτσια,και κανουν πισω,με την παραμικρη αντιδραση,επειδη λαμβανουν πρωτα υπ οψιν το λεγομενο πολιτικο κοστος,δηλαδη τις καρεκλες τους. Γι αυτο,μην δικαιολογειτε τον Καραμανλη,δεν αξιζει τις δικαολογιες σας. Αμα νομιζε οτι η κατασταση τον ξεπερνουσε,θα επρεπε να παει στον Παπουλια,και ή να κανει τα παραπανω που ειπα,ή να παραιτηθει κανονικα,αναφεροντας ολη την κατασταση που αντιμετωπιζε. Αλλα αυτος και οι παρατρεχαμενοι του,διοριζαν μεχρι την τελευταια ημερα πριν απο τη διαλυση της Κυβερνησεως.Δεν ειχαν μυαλο για τιποτ’αλλο.
Theodoreαπάντηση2858

«Ηγέτης» για κλάματα | 01/08/2011 10:41
Θα ήταν υπερβολικό να πω ότι πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα κατά του τόπου του και του λαού του; «Ηγέτης» επιπέδου γυμνασίου. Είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσω με τον πατέρα της Ντορούλας ότι ούτε για υφυπουργός δεν κάνει το παιδί. Αυτοί είναι οι «ηγέτες» του σήμερα και αλίμονό μας να είναι αυτοί οι «ηγέτες» του αύριο. Σέρνονται πίσω από τον λαό, χαϊδεύουν τα αυτιά των πολλών, ανίκανοι να χαράξουν γραμμή και να διευθύνουν σωστά τον τόπο. Και όλα αυτά για να κάτσουν στην καρέκλα. Και να μην ξεκολλήσουν από αυτή. Προσωπικά, πίστεψα στον Καραμανλή. Πίστεψα ότι κάτι θα άλλαζε στον τόπο. Εκ των υστέρων πρέπει να ομολογήσω ότι έκανα λάθος. Ότι πλανήθηκα και εγώ, όπως και τόσοι άλλοι συμπολίτες μας. Ο άνθρωπος ήταν πολιτικά ανώριμος. Δεν ασκήθηκε ποτέ στην εξουσία, δεν είχε ποτέ κυβερνητικές ευθύνες ούτε καν ως υφυπουργός. Όχι μόνο αποδείχτηκε πλήρως ανίκανος να διαχειριστεί τα προβλήματα του τόπου, αλλά εν γνώσει του αδράνησε την ώρα που έπρεπε να δράσει, σπέρνοντας την καταστροφή. Μετά από όλα όσα έκανε είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λογοδοτήσει; Και μαζί και όσοι γνώριζαν την τραγικότητα της κατάστασης και δεν έβγαιναν δημόσια, έστω και με προσωπικό κόστος δικό τους, να προειδοποιήσουν τον κόσμο; Φέρτε, λοιπόν, τους κατεργαραίους στον πάγκο. Και Καραμανλή και Αλογοσκούφη, Σημίτη και όλους όσοι έβλεπαν το κακό να έρχεται και για την καρέκλα και μόνο το έκρυψαν κάτω από το χαλί.
Ανδρέαςαπάντηση464
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Ανδρέας
Απάντηση | 01/08/2011 14:01
Aντρεα,εγω δεν τον ψηφισα ποτέ,αλλα ειναι γεγονος οτι εντυπωσιαστηκα απο τα λεγομενα του,επειδη βεβαια,ειχα απογοητευτει απο το βιο και την πολιτεια των πασοκων,τους οποιους τοτε ψηφιζα. Εστειλα λοιπον ενα μαιλ στη ΝΔ,και εκει,αφου τους ελεγα τα παραπανω,κετεληγα στο οτι ετσι και κανει τα μισά απο αυτα που λεει,θα τον ψηφισω για πρωτη φορά στη ζωη μου. Το τι εκανε βεβαια,το ξερουμε τωρα ολοι.
Theodoreαπάντηση911
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Theodore
Απάντηση | 01/08/2011 15:55
γτ τωρα τι ψηφιζεις?απο αυτη τη δημοσιευση βγαινει κ το εξης συμπερασμα.οτι ο καραμανλης παρελαβε διαλυμενη χωρα.γτ οι επιστολες ξεκινησαν απο το 2004..
συνετοςαπάντηση1921

Επιστολές φωτιά που δεν ανάψανε. | 01/08/2011 10:22
Ας μου επιτραπεί να κάνω κάποιες διαπιστώσεις. Ο υφυπουργός κ. Δούκας έπραξε το καθήκον του και ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό κ.Καραμανλή. Οταν διαπίστωσε ότι ο Πρωθυπουργός δε λαμβάνει τα μέτρα που πρέπει, διότι δεν μπορεί ή δεν θέλει. Δεν πιστεύει ότι έπρεπε να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία και ύστερα απο συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό να φέρουν κάποιο νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο; Δεν είχε την θέση ενός κλητήρα ήταν υφυπουργός και πιστεύω ότι γνωρίζει αυτό που έπρεπε να κάνει αλλά δεν το έπραξε επειδή δεν ήθελε να χάσει την καρέκλα που ζέσταινε.Ετσι έχασε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να γίνει ο σωτήρας της Ελλάδας και μελλοντικός Πρωθυπουργός.Την ευκαιρία που του δόθηκε την κλώτσησε και δεύτερη φορά επειδή δεν σήκωσε τη σημαία της επανάστασης εναντίον του κόμματός του και του αρχηγού του με την προσφυγή του στο Λαό και στα ΜΜΕ που σήμερα αυξάνουν κατόπιν εορτής την κυκλοφορία της εφημερίδας με τις αποκαλύψεις του. Υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να αναφερθεί. Ο σημερινός μάρτυρας της αλήθειας και ποιός δύναται να αμφιβάλει ότι λέει την αλήθεια; Μας ξεκαθαρίζει ότι τα χρέη που κληρονομήσανε ήταν τουλάχιστον του ύψους των 199,5 δισ.Ευρώ.Αυτό και κάτι άλλα χρέη λάβανε απο την προηγούμενη κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ηταν λιγότερα. Πότε λοιπον λέει ο μαρτυρας την αλήθεια και πότε μας φορτώνει με ψέματα; Διατελώ με εκτίμηση, Γεώργιος Α. Βλάχος ΥΓ.: Επειδή ενδέχεται να το λησμονήσατε , το έστειλα στις 31.7.2011, σας το ξαναστέλνωκαι ευχαριστώ για την κατανόησή σας Γ.Α.Βλάχος
ΓεώργιοςΑ.Βλάχοςαπάντηση173

giati o Karamavlns dev milaei-apla giati 3erei oti ta ekave ska.. | 01/08/2011 03:14
Kai legame giati o Karamavlns dev milaei kai pote 0a milnsei kai ta toiauta. Mnv mou peite twra oti xreiazetai va milnsei, o av0rwpos eivai asxetos. Kammia fora leme pavw se mia evdiaferousa suzntnsn, aseme emeva va kubervnsw mia mera kai 0a deis, mallov autoi pou to lev kai eivai asxetoi me tnv politikoi dev eivai toso asxetoi oso o boudas. Kai va skefteis oti ws 3ediavtropos meta apo ola auta dexotav kai ta xeirokrotnmata tou kosmou pou pote dev 0a pisteue oti xeirokrotei ws prw0upourgo evav pou 3erei apo politikn ligotero apo tous xeirokrotouvtes. Des 0rasos o xovtroblakas.
petros lenasαπάντηση263

Ε και… | 31/07/2011 23:45
Καποτε ο Θειος του εκανε διακοπες στο Παρισι και τον αποκαλεσαν εθναρχη, κ σημερα εχουμε αγαλματα κ δρομους προς τιμην του. Σε μερικα χρονια τα ιδια θα γινουν και για αυτον. Οσο τρεχουν τα κομματοσκυλα με τα σημαιακια στις πολιτικες εκδηλωσεις και οσο οι υπολοιποι θα τους αφηνουν κανοντας αποχη, αυτα θα εχει ο τοπος.
Zafαπάντηση287

Απο την Πολη έρχομαι και …. | 31/07/2011 23:41
Εχει καμία σχέση ο τίτλος με τα περιεχόμενα των επιστολών? Αιδώς Αργείοι
δημητρηςαπάντηση526

Επιστολές φωτιά που δεν άναψαν. | 31/07/2011 22:44
Ας μου επιτραπεί να κάνω κάποιες διαπιστώσεις. Ο υφυπουργός κ. Δούκας έπραξε το καθήκον του και ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό κ.Καραμανλή. Οταν διαπίστωσε ότι ο Πρωθυπουργός δε λαμβάνει τα μέτρα που πρέπει, διότι δεν μπορεί ή δεν θέλει. Δεν πιστεύει ότι έπρεπε να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία και ύστερα απο συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό να φέρουν κάποιο νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο; Δεν είχε την θέση ενός κλητήρα ήταν υφυπουργός και πιστεύω ότι γνωρίζει αυτό που έπρεπε να κάνει αλλάδεν το έπραξε επειδή δεν ήθελε να χάσει την καρέκλα που ζέσταινε. Ετσι έχασε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε,να γίνει ο σωτήρας της Ελλάδας και μελλοντικός Πρωθυπουργός.Την ευκαιρία που του δόθηκε την κλώτσησε και δεύτερη φορά επειδή δεν σήκωσε τη σημαία της επανάστασης εναντίον του κόμματός του και του αρχηγού του με την προσφυγή του στο Λαό και στα ΜΜΕ που σήμερα αυξάνουν κατόπιν εορτής την κυκλοφορία της εφημερίδας με τις αποκαλύψεις του. Υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να αναφερθεί. Ο σημερινός μάρτυρας της αλήθειας και ποιός δύναται να αμφιβάλει ότι λέει την αλήθεια; Μας ξεκαθαρίζει ότι τα χρέη που κληρονομήσανε ήταν τουλάχιστον του ύψους των 199,5 δισ.Ευρώ.Αυτό και κάτι άλλα χρέη λάβανε απο την προηγούμενη κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ηταν λιγότερα. Πότε λοιπον λέει ο μαρτυρας την αλήθεια και πότε μας φορτώνει με ψέματα; Διατελώ με εκτίμηση, Γεώργιος Α. Βλάχος
Γεώργιος.Α.Βλάχοςαπάντηση1325
Απαντήσεις 2 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Γεώργιος.Α.Βλάχος
Απάντηση | 02/08/2011 19:13
@ Ντίνο Αγαπητέ συμπατριώτη,μου προκαλεί έκπληξη ο τρόπος και το περιεχόμενο της ερώτησής σας.Πρέπει να βρισκόμαστε σε μία σπάνια περίπτωση ταύτισης όλων των γραμμάτων των ονομάτων. Διατελώ με εκτίμηση, Γεώργιος Α.Βλάχος
Γεώργιος Α. Βλάχοςαπάντηση00

Απάντηση σε Γεώργιος.Α.Βλάχος
Απάντηση | 02/08/2011 15:04
Ποιος Βλάχοςς είσαι; Αυτός που καταδικάστηκε ως συκοφάντης του Ρουσόπουλου πρόσφατα με πρόστιμο 15000 ευρώ;Για να ξέρουμε!
Ντίνοςαπάντηση00

το προβλημα | 31/07/2011 22:39
Το προβλημα τις τελευταιες τρεις δεκατιες ηταν οτι η εκαστοτε πολιτικη ηγεσια προσπαθουσε να ειναι αρεστη στην κοινωνια να μην λεει τα πραγματα με το ονομα τους και αν καποιες φορες προσπαθουσε να το κανει την επαιρνε και τη σηκωνε,με συνεπεια να γιγαντωθουν τα φαινομενα παρακμης κυριως στο δημοσιο και κατα συνεπεια σε μια ολοκληρη γενια που ειχε αποχαυνωθει περιμενοντας(οπως οι πρωην σοβιετιες)να διοριστει στο δημοσιο να παρει 2000 ευρω και να λυσει δια βιου το προβλημα του,να παρει τις επιδοτησεις για να κανει μια καινουργια δουλεια(που δεν εκανε ποτε),να μπει σε ενα «κλειστο»επαγγελμα,και γενικοτερα μαθαινοντας σε μια νοοτροπια και συμπεριφορα του τυπου «αστο για αργοτερα»,μονο που αυτο το αργοτερα ηρθε πολυ γρηγορα και αν αυτη η φραση εχει πραγματικα ειπωθει αντικατοπριζει ολη τη βρωμικη παθογενια του νεολληνικου συστηματος που αναβαλει και κουκουλωνει ολες τις αλλαγες που πρεπει να γινουν για χαρη παντα των λιγων,συνδικαλιστων,συντεχνιων,κλειστων επαγγελματων,κοκ.Ας ελπισουμε οτι εχουμε παρει το μαθημα μας και οτι εχουμε ξυπνηση απο το ληθαργο μας,εχουμε πολλες δυναμεις ως κοινωνια, μενει να δουμε αν μπορουμε να τις αξιοποιησουμε και να δειξουμε οτι υπαρχει και μια διαφορετικη Ελλαδα που τοσα χρονια ηταν θαμενη…
sakisαπάντηση190

Φτάνει πια το κουτόχορτο | 31/07/2011 22:09
Επειδή διαβάζω οτι τάχα δεν είχε κάνει τιποτα ο Καραμανλής για την επερχόμενη κρίση θα ήθελα να σχολιάσω τα παρακάτω: Η οικονομική κρίση εμφανίστηκε τέλη 2007 στην Ευρώπη και έσκασε μέσα του 2008 στην Ελλάδα.Να θυμίσω σε οσους δεν ασχολιόντουσαν τότε,οτι η τελευταία κρατικοποιηση/ιδιωτικοποιηση/μετοχοποιηση οπως θές πέστο ηταν το καλοκαίρι του 08 με το Ταχυδρομικό Ταμιευτηριο οπου και είχαν καλύψει τις ανάγκες για εκείνη την χρονιά.Τότε είχε φανεί οτι δεν θα πήγαιναν ολα καλά αλλά κανείς δεν περίμενε το ευρος της κρίσης.Προσπάθησαν λοιπον να κάνουν και να πάρουν μέτρα! Σε αυτά όμως χρειάζεται συναινεση Ναι ΝΑΙ αυτή που ζητάει τωρα ο ΓΑΠ …Και που ποτέ οχι μόνο δεν έδωσε αλλά πολέμησε κιόλλας! Ξεχάσαμε οτι οταν ο ΚΚ πήγε να ανεβάσει μια μονάδα το ΦΠΑ και να κόψει το αφορολόγητο απο τους ελεύθερους επαγγελματίες άλλαξε ο υπουργός οικονομικών λόγω της κατακραυγής;.Οταν ανέβασε μετά απο 3 χρόνια 15% τα Τέλη των αυτοκινήτων,»κάηκε η Αθήνα» ;(α! έβαλε και έκτακτη εισφορά τάχα λόγω περιβαλλοντικών λόγων).Οταν για το 2001 δεν έδωσε αύξηση στους ΔΥ και στις συντάξεις,παρά μόνο κάποια ετήσια επιδόματα 500 και 300€ ανάλογα τον μισθό,βγήκαν στους δρόμους; …Οταν τους καλούσε να προτείνουν για την Παιδεία (μάλιστα εβαλε τον Μπαμπινιώτη πρόεδρο της επιτροπής) εφαγε πόρτα! Ο Συνασπισμός είχε καταντήσει το «επίλεκτο» σώμα του ΠΑΣΟΚ και πρωτοστατούσε σε κάθε «κοινωνική» κατακραυγή.Με τον ΑΛΑΒΑΝΟ προεξάρχοντα.Τωρα βέβαια δεν τους συμφέρει και τους συκοφαντούν κατα το γνωστό Γκαιμπελικό δόγμα Λαλιώτη!Αν αυτά δεν λένε σε κάποιους κάτι τοτε καλά να πάθουν που πίστεψαν στο «λεφτά υπάρχουν» και δεν προετοιμάστηκαν για την λαίλαπα που ακολουθεί…Και δεν έχετε δεί τιποτα ακόμα!Ετοιμαστείτε για ενα τελευταίο τετραμηνο του έτους που θα μας πάρουν και τα …κάτω των εσώρουχων μας.Αλλά αυτοί έχουν κάνει ηδη προκαταβολικά την μπάζα τους και βοά ολη η ομογένεια στην Αμερική με την γνωστή ιστορία με τα CD`s ΄(η και αυτό δεν το έχετε ακούσει;;;)
Κάποιος που τα ξέρει αλλά δεν τα λέει!απάντηση3743
Απαντήσεις 2 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Κάποιος που τα ξέρει αλλά δεν τα λέει!
Απάντηση | 01/08/2011 14:16
Θα σου απαντησω σκληρα φιλε μου για να καταλαβεις την αληθεια. Η ΝΔ,ή η Δεξια,οπως τη λεγαμε ολα αυτα τα χρονια,με μια σημειολογια στη λεξη,κουβαλαει στην καμπουρα της τα δεινα του εμφυλιου και του μετεμφυλιακου Κρατους που επακολουθησε. Καθε φορά λοιπον,που ειναι Κυβερνηση,οι αντιπαλοι,βγαζουν απο το ντουλαπι το συνθημα «ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξιά»,και τους κανει και μαζευονται αμεσως. Οταν ο Καραμανλης ανεβηκε και ειδε το τι παιζει,επρεπε να κανει αυτο που επρεπε για να σωθει η Χωρα.Αντι γι αυτο,αυτος διαλεξε να σωθει ο ιδιος. Ετσι,εκανε προωρες εκλογες,και την κοπανησε με ελαφρα. Και γενικα,αν νομιζουν οτι δεν μπορουν να περασουν τα μετρα που κατα τη γνωμη τους χρειαζονται,γιατι κατεβαινουν στις εκογες και δεν πανε σινεμά; Ας μην τους δικαιολογειτε λοιπον,επειδη τα τσαμένα δεν μπορουσαν γιατι ο κακος Παπαντρεας,δεν τους αφηνε.Ειναι αστειες δικαιολογιες.
Theodoreαπάντηση2173
Απαντήσεις 2 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Theodore
Απάντηση | 01/08/2011 21:41
Φίλε Theodore, …αυτό το «Παπαντρέας» από το Νικόλα τον Άσιμο το ξεσήκωσες;;;
Αγγελος Παν.απάντηση00

Απάντηση σε Theodore
Απάντηση | 01/08/2011 16:28
Ως το 2008, προ κρίσεως, η χώρα έζησε μια πρωτοφανή ευημερία ( έλλειμμα κάτω του 3%, χρέος κάτω του 100%, ανάπτυξη για πολλά χρόνια, δημόσια έργα σε πρωτοφανή επίπεδα, ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ: ΑΝΕΡΓΙΑ 8-9%- αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία μέχρι και σήμερα και δεν αμφισβητούνται ούτε από το υπουργείο οικονομικών).Τις εκλογές ο Καραμανλής τις προκήρυξε, για να πάρει μέτρα αφού απέτυχε η προσπάθεια συναίνεσης και εν όψει των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που, εννοείται φαντάζομαι, δεν την προκάλεσε ο ίδιος!Επίσης το ΠΑΣΟΚ θα έριχνε την κυβέρνηση με αφορμή το θέμα εκλογής Παπούλια (ο «ερμηνευτικός περίγελος του Συντάγματος» κατά Τσάτσο, συνταγματολόγο του ΠΑΣΟΚ!).Τις έχασε όμως τις εκλογές, γιατί ο αντίπαλος έταζε αυξήσεις!Το έλλειμμα του 09 φούσκωσε γιατί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αντί για μέτρα μοίραζε επίδομα κοινωνικής αλλυλεγγύης!Κάπως έτσι η κρίση χρέους μετατράπηκε σε κρίση δανεισμού και η συνέχεια είναι γνωστή!Αυτά, αν δε χωράνε στο μυαλό σας, ψάξτε το επειγόντως!Είναι το λιγότερο που μπορεί να σας πει κάποιος!Τέλος, η Δεξιά έχει αρνητική σημειολογία σε όλους όσοι είναι άσχετοι και ανιστόρητοι!Η πιο γρήγορη απόδειξη: ο μεγαλύτερος μεταπολεμικά ηγέτης με τη βούλα της Ιστορίας και, άρα, αντικειμενικά είναι ο αείμνηστος Καραμανλής!Επομένως δε γίνεται η παράταξή του να έχει αρνητικό πρόσημο και ο επί δεκαετίες ηγέτης της να έχει θετικό!Μη μου πεις ότι άλλαξε το 74, γιατί αυτά είναι για… αμοιβάδες.Ο Καραμανλής υπηρέτησε από την πρώτη μέχρι και την τελευταία του στιγμή στην πολιτική σταθερές αξίες και αρχές για τον απλούστατο λόγο, ότι είχε τέτοιες και δεν πήγαινε όπου φυσάει ο αέρας, σαν κάτι δημαγωγούς-ονόματα δε λέμε- απλώς για να εξασφαλίσει την εύνοια των… πελατών και να πάρει την εξουσία!!Αλλά είναι τόση η ασχετοσύνη που επικρατεί-ακόμα και μεταξύ πτυχιούχων-σε θέματα πολιτικής, που υπάρχουν άνθρωποι που δε βλέπουν την παραπάνω κραυγαλέα αντίθεση!Προβληματίσου λίγο και μην κάνεις το δεκανίκι των δημαγωγών και των φερεφώνων τους!Είναι κρίμα!
Πάνοςαπάντηση5718

Απάντηση σε Κάποιος που τα ξέρει αλλά δεν τα λέει!
Απάντηση | 01/08/2011 11:44
Πράγματι το Πασοκ διάθεση συναίνεσης δεν έδειξε . Απο την άλλη με 3% δήθεν έλλειμμά που θα πήγαινε δήθεν 6% τον οκτώβριο και….δήθεν τείνει σε διψήφιο μετα τις εκλογές,…με τους μανώληδες καθημερινά στο κλαρι και προσπάθεια να τα κουκουλώσουν για να κερδίσουν εκλογές , δύσκολο θα περνούσαν σκληρά μέτρα . Εδώ δεν περνά σήμερα με την πτώχευση.
asta na paneαπάντηση181

Επι ανά…δελεασμός!!! | 31/07/2011 22:09
Εν αρχή ην ….η επανίδρυση!!! Η μεταβλητή της….επανεκκίνηση!!! Η κατακλείδα τους …αναπαλαίωση!!!
Κριτίαςαπάντηση183

Ο Κ.Καραμανλης πρεπει να παραιτηθη | 31/07/2011 21:59
Οι επιστολες αυτες τα λενε ολα…. Ο Κ.Καραμανλης πρεπει να παραιτηθη και εαν δεν το κανει τοτε η δικαιοσηνη πρεπει να το κανει . Και εαν αυτο δεν θα γινει τοτε πρεπει να αυτοκτονησει ο ιδιος .Και εαν δεν το νιοθει οτι ετσι πρεπει να κανει πραγματικα χαθηκε η Ελλαδα!!!!!! Παει να πει οτι η Ελλαδα ειναι τελειωμενη πραγματικα στο ελεος της Τυχης ! Κριμας γιατι πραγματικα την αγαπαμε την Ελλαδα !
Σαμουηλ Κ.απάντηση233

κ κατι αλλο | 31/07/2011 21:52
αν παρει καποιος την εφημεριδα θα δει οτι οι επιστολες ξεκινησαν τον ιουλιο του 2004!τι θα πει αυτο?πως ο καραμανλης παρελαβε τη χωρα χρεοκοπημένη.αλλα δεν ηταν προδοτης για να βγει στο εξωτερικο κ να δυσφημεί τη χωρα του,ουτε εβαλε υπουργους του να μας αποκαλουν τεμπεληδες..συνεχισε να δανείζεται σιωπηρα χωρις να δεινει στοχο.ναι,συμφωνω πως το μονο λαθος του ηταν πως πηρε φιλολαικα μετρα ενω δεν επρεπε.κ κυριως το 2004-2008 που ηταν πανισχυρος.γιατι τον τελευταιο χρονο ηταν με 151 εδρες,εχοντας ανταρτες,καναλια,αντιπολιτευση απεναντι του.χωρις αυτο να ειναι ακραδαντο αλλοθι
συνετοςαπάντηση1141
Απαντήσεις 2 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε συνετος
Απάντηση | 01/08/2011 23:12
Καλά ρε συνετέ? με το που ανέλαβε απογραφή με την EUROSTAT δεν έκανε? το αποτέλεσμα δεν ήταν 6% έλλειμμα και 180 δις χρέος? από το μυαλό μου τα βγάζω? αυτά ήταν συν το 4,5% ανάπτυξη, ακολούθησαν 4 χρόνια πριν ξεσπάσει η κρίση στην αμερική και στα 5,5 χρόνια το έλλειμμα ήταν 15,5%, το χρέος 340 σις και είχαμε μπει σε ύφεση, και τα δύο σύνολα αριθμών είναι αποτελέσματα της EUROSTΑΤ, τι παραμύθια μας λες? Αν ήταν χρεοκοπημένη με 4.5% ανάπτυξη, και με τα μισά χρέη και ελλείμματα, 5,5 χρόνια τι έκανε? και εγώ να ήμουν τα ίδια θα έκανα, θα διπλασίαζα τα χρέη, τα ελλειμματα και θα οδηγούσα την οικονομία σε ύφεση, και την γιαγιά μου να έβαζα το ίδιο θα κατόρθωνε, στην χειρότερη περίπτωση. Στην καλύτερη περίπτωση, ο άνθρωπος ήταν άχρηστος…
Αλέξης Καπάντηση41
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Αλέξης Κ
Απάντηση | 02/08/2011 15:15
δηλαδη οι επιστολες του 2008 ειναι εγκυρες και του 2004 ακυρε.αυτο μας λες?
συνετοςαπάντηση12

Απάντηση σε συνετος
Απάντηση | 01/08/2011 12:10
Αγαπητέ Συνετέ δεν τα γνωρίζεις καλά τα πράγματα αλλά ακόμη και έτσι να είναι (για τον Ιούλιο του 2004), τι προτείνεις; Να κοροϊδέψουμε την Ε.Ε; Αυτό κατά την γνώμη σου είναι πατριωτική και σώφρων στάσις Ευρωπαϊκής χώρας και Ευρωπαίου πολιτικού ανδρός; Επιπλέον χαρακτηρίζεις προδότη αυτόν που ομολογεί την πραγματική κατάσταση της χώρας. Αλήθεια, είμαι περίεργος να κατανοήσω το αξιακό σου σύστημα. Ποια (διεστραμμένη) λογική σε οδηγεί σε αυτές τις απίστευτες διατυπώσεις; Έχουν δίκιο όταν λένε – τελικά- πως είμαστε χαλασμένη Ράτσα και άσκοπο χάσιμο πολύτιμου χρόνου.
Γιάννης Παληόςαπάντηση183
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Γιάννης Παληός
Απάντηση | 01/08/2011 16:00
αγαπητε μου σου απαντησα ξεκαθαρα.οι επιστολες στις οποιες βρηκατε αποκουμπι,ξεκινησαν το 2004!δηλαδη τι συμπερασμα βγαζεις?οτι η χωρα ηταν χρεοκοπημένη απο το 2004.!αρα αλλοι την εστειλαν στα ταρταρα.και ναι οταν βγαινεις κ δυσφημείς τη χωρα σου κ τον λαο σου στο εξωτερικο εισαι προδοτης.οταν χωρις λαικη εντολη την ξεπουλας κ την υποθηκευεις για 50 χρονια εισαι προδοτης.τελος
συνετοςαπάντηση412
Απαντήσεις 2 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε συνετος
Απάντηση | 01/08/2011 23:13
ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΣ??????!!!!!!!!!!!!!!!!
Αλέξης Καπάντηση41

Απάντηση σε συνετος
Απάντηση | 01/08/2011 17:08
Βρε ασύνετε, εσύ, ο διαφημιστής του νιντέντο, τολμάς και μιλάς και για προδότες κι από πάνω; Δηλαδή, εσύ τι συμφωνία θα είχες κλείσει με τους δανειστές μας; Να μας δώσουν λεφτά να χτίσουμε από μια αυθαίρετη μεζονέτα ο καθένας; Για σοβαρευτείτε λίγο, γιατί θα βάλω τις φωνές…
Αγγελος Παν.απάντηση133

ενα σεναριο που δεν ειδε ο Δθκας | 31/07/2011 21:28
Αν γινει μια προσπάθεια να τα δουμε χωρις κομματικές παρωπίδες τι έχουμε 1.μια ευφορια απο το 2003 και μετα που νομίζουμε θα συνεχιστει παρά τα προβλήματα στις ΗΠΑ και μετα το 2007 ( προσωρινά ). 2. δεν αξιολογούμε οτι η κριση εχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αφου γινεται νεα αξιολόγηση του κινδύνου για τις επικίνδυνες επενδύσεις . φανταστειτε οτι οι CCCαξιολογήσεις των εταιρειών έιχαν spread 400 μβ έναντι 1500 σήμερα . 3ο καραμανλης και οι συν αυτώ δεν καταλαβαίνουν που πάνε τα πράγματα ακόμη και ο Δούκας δεν μπορει να το φανταστεί διοτι αν τι είχε αλλοιώς θα τα έγραφε. 4 Το επιτελειο ΓΑΠ εχει μια εικόνα αλλά επι πλεον της παραπάνω επίπλαστης ευφορίας δεν ξερει που ειναι το έλλειμμα παρα μόνο μετεκλογικά ή λίγο πριν τις εκλογες στην πιο ευνοίκή περίπτωση . Ετσι ε΄θλογα δεν μπορει να αναπροασαρμόσει ΡΙΖΙΚΑ την εκστρατεία του και τη ρητορική του . Εαν το σενάριο ειναι αυτό …έχουμε το σεναριο της προαναγκελθουσας πτώχευσης, με ευθύνη όλων ,πολιτικών ,οργάνων της πολιτειας, ΜΜΕ και τον υπνο του δικαιου μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι μετά χριστον προφήτες αλλά πρεπει να το δεχθουμε αυτών που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης οταν γινόταν η δραματική αλλαγή στο διεθνές περιβάλλον μετα το 2007 . Εαν δεν γίνει μια αυτοκριτική ειλικρινής τα ίδια θα συμβουν και πάλι ,απλά θα ειναι άλλο το σενάριο . .
vpαπάντηση190

Νιντεντο.. | 31/07/2011 19:58
Επρεπε να του το δωσει σαν κασετακι του Νιντενδο. Τοτε ισως να το διαβαζε,,
Νικοςαπάντηση1147
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Νικος
Απάντηση | 01/08/2011 01:23
Αυτός ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ μόνο playstation ήξερε να παίζει αντί να ασχολείται με τα θέματα της χώρας…
Γιάννηςαπάντηση1438

Εξεταστική | 31/07/2011 19:57
Αφού ομολογούν οτι γνώριζαν οτι η χώρα οδηγείται στη χρεοκοπεία και δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν την καταστροφή είναι προδότες.Θα γίνει έστω και μια εξαταστική επιτροπή ?
Κώσταςαπάντηση10527

Γυμνια στην πολιτικη | 31/07/2011 19:55
Το συστημα, ¨¨ ωριμο φρουτο»‘ , που ακολουθουν εδω και δεκαετιες τα, λεγομενα, κομματα εξουσιας εφερε σ¨αυτη την κατασταση που βιωνουμε τωρα. Η ανευθυνοτητα των κομματων αυτων, μοναδικος στοχος των οποιων ηταν η αναλυψη της εξουσιας , χωρις σχεδια διακυβερνησης, χωρις γνωση του αντικειμενου, χωρις στρατηγικη, και, τελικα χωρις μυαλο. Η γυμνια κυβερνητικης πολιτικης ΚΑΙ των δυο αυτων κομματων, αφησε τα μικροτερα κομματα, να ενεργουν ασυστολα (με τις συνδικαλιστικες τους οργανωσεις), αφηνοντας για τα ιδια ελευθερο πεδιο στην καταχρειση του κρατικου κορβανα. Ο σημερινος πρωθυπουργος, ειναι πλεον υποχρεωμενος να ακολουθησει μια ξενη προς αυτον πολιτικη, και, αν δεν αλλαξουν το»χουι» τους οι της αξιωματικης αντιπολιτευσης, δυσκολα θα τους αφησουν οι ευρωπαιοι να ξανακυβερνησουν. Γιατι μια τουλαχιστον αληθεια εχει πλεον γινει κατανοητη σε ολους : Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ.
Aυτη η στανη αυτο τυρι εβγαλεαπάντηση527

ο Καραμανλής ο κακός και ο Παπανδρέου ο καλός? | 31/07/2011 19:40
Παρατηρώ, καιρό τώρα, πως οποιοδήποτε σχόλιο υπέρ της κυβέρνησης, που έχει αφαιμάξει στην κυριολεξία τον λαό, συγκεντρώνει μαζικά θετικές ψήφους (…). Αντιστοίχως, θετικούς ψήφους συγκεντρώνει οποιοδήποτε σχόλιο κατά της ΝΔ. Δεν είμαι ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ. Με ενδιαφέρει ο λαός και η ευημερία του, χωρίς κομματικές παρωπίδες. Ο Καραμανλής δεν ήταν άγιος, αλλά ούτε είναι ο Παπανδρέου.
Α.Σ.Φ.απάντηση26159
Απαντήσεις 3 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Α.Σ.Φ.
Απάντηση | 31/07/2011 21:43
Μα καλά δεν έχεις καταλάβει σε ποιο χώρο γράφεις; Τον νομίζεις τόσο αντικειμενικό; Τουλάχιστον τα σχόλια διαβάζονται.Αυτό είναι που μετράει.
Τ.Α.απάντηση616

Απάντηση σε Α.Σ.Φ.
Απάντηση | 31/07/2011 21:21
Το τι είναι καλό και τι κακό – στην πολιτική – δε φαίνεται την ώρα που γίνεται, φαίνεται πολύ αργότερα! Είναι δύο επίθετα που έχουν …πίσω την ουρά! Πάντως, σήμερα ο «κακός» είναι ο Παπανδρέου…
Α.Λ.Π.απάντηση122

Απάντηση σε Α.Σ.Φ.
Απάντηση | 31/07/2011 20:55
Σύμφωνοι. Όμως τους «αγίους», δεν τους αναζητείς στην πολιτική. (Εκτός κι αν βάλει υποψηφιότητα για Πρωθυπουργός ο Άνθιμος…)
Αγγελος Παν.απάντηση238

Η «ατιμία» του τίμιου… | 31/07/2011 19:35
@Μετανοημένος Πασόκος@ ,_____________________Αυτά που έπρεπε να κάνει μετά τις εκλογές του 07, είπε πως θα τα κάνει μετά τις εκλογές του 09, για να «στρίψει δια των εκλογών»! Τίμιος μπορεί να ήταν, πρωθυπουργός δεν ήταν ποτέ γιατί αν ήταν θα έπρεπε να ξέρει πως οι πρωθυπουργοί παίρνουν και δυσάρεστες αποφάσεις, αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της χώρας και όχι την επανεκλογή του κόμματος. Το 2007 κέρδισε τις εκλογές για να «διορθώσει» την οικονομία, αντί να τη διορθώσει της «πέταξε τα μάτια έξω» και την παρέδωσε βιασμένη και ρακένδυτη … Υ.Γ. …οι τίμιοι υπερασπίζονται την τιμή τους, δεν σιωπούν επί …αορίστου χρόνου…
Α.Λ.Π.απάντηση1032

Ο «τιμιος» Καραμανλής | 31/07/2011 19:31
Είναι απίστευτο ότι υπάρχουν ακόμα οπαδοί του Καραμανλή!!!! Αυτοί που υποστηριζουν ότι ο τιμιος Καραμανλής είπε την αλήθεια στον λαο ενω το κακο Πασοκ ειπε ψεματα μάλλον αγνοουν ότι ο Καραμανλής κυβερνούσε ήδη 5,5 χρονια, οτι αυτά τα χρόνια έλεγε ψεματα συνεχως για την οικονομική κατάσταση τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό και ότι ακόμα και την τελευταια στιγμή, όταν αποφάσισε να αποδράσει και να πει δηθεν την αλήθεια στο λαο, μιλούσε για έλλειμα 6% και εκρυβε κάπου 50δις από το συνολικό χρεος! Και φυσικά ότι επι 5,5 χρονια , όπως αποδεικνύουν και οι επιστολές Δουκα και οι παλιοτερες Αλογοσκούφη, αδιαφόρησε προκλητικά στο να κάνει οτιδήποτε για την οικονομία (αντίθετα μιλούσε για θωρακισμένη οικονομία και για δήθεν κινδυνολογία όσων έκρουαν το κωδωνα του κινδυνου , το θυμαστε;) παρα τις συνεχείς προειδοποιήσεις και απο ξένους παράγοντες. Αντίθετα οι δαπάνες και ο εξωτερικός δανεισμός το κρίσμο διάστημα ξέφυγαν από κάθε λογική οδηγώντας στη τραγική κατασταση που ζουμε ακόμα! Αλήθεια δεν άκουσε κανεις τους για την έκθεση των εμπειρογνωμωνων του ΔΝΤ τον Αυγουστο το 2009; Πόσο μέτρησε αυτή στην απόφαση Καραμνλή για εκλογές; Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε φυσικά μιας και η (ένοχη) σιωπή Καραμανλή δεν πρόκειται να σπάσει!
christosαπάντηση12910

Η νοοτροπία της ελάχιστης προσπάθειας | 31/07/2011 19:10
Νομίζω ότι το σημαντικό από όλη την υπόθεση δεν είναι τόσο ότι γνώριζε Πρωθυπουργός όσο ότι δεν έκανε τίποτε για να βελτιώσει τη κατάσταση. Η νοοτροπία της ελάχιστης προσπάθειας έχει ώς φιλοσοφία τον λαϊκισμό και αυτό είναι καταστροφή από όπου και εάν προέρχεται σε οποιδήποτε κοινωνικό χώρο. Από τους πρωθυπουργούς ως τους συνδικαλιστές. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε νέες ηγεσίες σε όλο τον κοινωνικό ιστό για να μπορέσουμε σαν κοινωνία να αναπτύξουμε τη νοοτροπία της αξιοκρατίας και της μέγιστης προσπάθειας. Η χώρας μας θα ανακάμψει μέσα από την ανάκαμψη των κοινωνικών μας αξιών
apostolos vlachosαπάντηση1022

***?*** | 31/07/2011 19:05
…η «ίσκα» ήταν βρεγμένη, όχι με επιστολές φωτιά δεν «άναβε», αλλά ούτε με …φλογοβόλο!
Α.Λ.Π.απάντηση573

Όλα τα λεφτά ο Μπουγάτσας… | 31/07/2011 18:42
Ο Μπουγάτσας της Ραφήνας, ο Καταλληλότερος κατά Πρετεντέρη, δεν χρειάστηκε προσόντα για να σώσει την χώρα. Γιατί? Γιατί έχει το DNA του Καραμανλή.!!!! Δεν φταίει ο Σουβλακομάχος για την καταστροφή. Φταίνε οι άλλοι που δεν τον αφήσανε να σώσει την χώρα. Δεν φταίει ο Μπριζολάκιας για τα σκάνδαλα,αλλά οι άλλοι τα λαμόγια. Πότε θα μιλήσει ο Κεφτεδάκιας?
Φέρτε πίσω τον Μπουγάτσααπάντηση1289

σιγα το νεο | 31/07/2011 18:30
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΛ….ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ…..ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ……ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΜΑΗ ΤΟΥ 09 ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΑΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΔΝΤ…..ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΠ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ……ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΟΡΝΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ…….ΙΣΑ ΙΣΑ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 08 ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΟΛΑ ΤΟ ΓΑΠ……
Ανώνυμος / ηαπάντηση1789
Απαντήσεις 2 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Ανώνυμος / η
Απάντηση | 01/08/2011 07:53
ναι ο ΓΑΠ φταει για ολα !!! ο χοντρος δεν ηταν πρωθυπουργος ηταν βοηθός προπονητή του Ρεχάγκελ
hkαπάντηση203

Απάντηση σε Ανώνυμος / η
Απάντηση | 31/07/2011 21:55
Μα αγαπητέ μου,τι ψάχνεις τώρα. Ξεχάσαμε οτι οταν πήγε να ανεβάσει μαι μονάδα στο ΦΠΑ και να κόψει το αφορολόγητο απο τους ελεύθερους επαγγελματίες άλλαξε ο υπουργός οικονομικών λόγω της κατακραυγής.Οταν ανέβασε μετά απο 3 χρόνια 15% τα Τέλη των αυτοκινήτων,»κάηκε η Αθήνα» (α! έβαλε και έκτακτη εισφορά τάχα λόγω περιβαλλοντικών λόγων).Οταν δεν έδωσε αύξηση στους ΔΥ και στις συντάξεις,παρά μόνο κάποια ετήσια επιδόματα 500 και 300€ ανάλογα,βγήκαν στους δρόμους …Οταν τους καλούσε να προτείνουν για την Παιδεία (μάλιστα εβαλε τον Μπαμπινιώτη πρόεδρο της επιτροπής) εφαγε πόρτα! Ο Συνασπισμός είχε καταντήσει το «επίλεκτο» σώμα του ΠΑΣΟΚ και προτοστατούσε σε κάθε «κοινωνική» κατακραυγή.Με τον ΑΛΑΒΑΝΟ προεξάρχοντα.Τωρα βέβαια δεν τους συμφέρει και τους συκοφαντούν κατα το γνωστό Γκαιμπελικό δόγμα Λαλιώτη!Αν αυτά δεν λένε σε κάποιους κάτι τοτε καλά να πάθουν που πιστεψαν στο «λεφτά υπάρχουν» και δεν προετοιμάστηκαν για την λαίλαπα που ακολουθεί…Και δεν έχετε δεί τιποτα ακόμα!Ετοιμαστείτε για ενα τελευταίο τετραμηνο του έτους που θα μας πάρουν και τα …κάτω των εσώρουχων μας.
P.A.απάντηση423

Ο πιο τίμιος | 31/07/2011 18:25
Ο καραμανλής ήταν ο πιο τίμιος πρωθυπουργός που γνώρισε από το 74 και μετά η χώρα. Ήταν ο μόνος που βγήκε και είπε ανοιχτά στον ελληνικό λαό ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι θα πρέπει να παγώσουν μισθοί-συντάξεις και να αυξηθεί ο ΦΠΑ για να τα βγάλουμε πέρα. Την ίδια ώρα οι απαταεώνες του ΠΑΣΟΚ έλεγαν στον κόσμο ότι ¨λεφτά υπάρχουν¨ και ότι θα οδηγηθούμε σε ύφεση αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Με το που υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού και πήραν την εξουσία (το μόνο που τους ενδιαφέρει προκειμένου να νέμονται το δημόσιο χρήμα και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της διαπλοκής) εφάρμοσαν ένα πολύ πιο άγριο πρόγραμμα λιτότητας για το οποίο δεν τους είχε ψηφίσει κανένας. Αυτό το κατάφεραν με την πλύση εγκεφάλου που εφαρμόζουν συστηματικά τα πράσινα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
Μετανοημένος Πασόκοςαπάντηση226249
Απαντήσεις 6 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Μετανοημένος Πασόκος
Απάντηση | 01/08/2011 21:49
ΑΧΑ… Αν κρίνω από τα «like» που πατάει ο «Μετανοημένος Πασόκος» μόνος του στον εαυτό του, και τα “dislike” που πατάει στα σχόλια που διαφωνούν μαζί του (πάλι μόνος του), τότε αξίζει επαξίως τον τίτλο του «ΠΑΡΑμετανοημένου Πασόκου»…
Αγγελος Παν.απάντηση31

Απάντηση σε Μετανοημένος Πασόκος
Απάντηση | 31/07/2011 20:49
«Μετανοημένε» κάνε μου σε παρακαλώ μια χάρη… Αν δεις το σχόλιό μου, απάντησέ μου σε μια ερώτηση: Τι θα ψήφιζες, δηλαδή, αν γίνονταν εκλογές αύριο; (Μη μου ανησυχείς και μην «πιέζεσαι», στην ουσία έχεις 2 χρόνια ακόμα για να αποφασίσεις). Παρεμπιπτόντως, όταν ο Γιώργος είπε «λεφτά υπάρχουν», για την ακρίβεια: -«Λεφτά υπάρχουν. Αν λέτε αλήθεια (για το έλλειμμα) κ. Καραμανλή, λεφτά υπάρχουν…». Τότε, ο Γιώργος δεν ήταν «ψεύτης» όπως επιμένουν διάφοροι μανιακοί που προσπαθούν (ματαίως) να τον «αποδομήσουν». Ήταν απλώς «υπεραισιόδοξος», ότι με κάποια μέτρα θα μπορούσαμε να φτάσουμε στα 600 δις που κρύβονται σε τράπεζες του εξωτερικού (από Έλληνες κατά τα άλλα…), στην αισθητή πάταξη της φοροδιαφυγής (που δεν έγινε), στο πλήγμα στην παραοικονομία (που δεν έγινε) κ.λ.π. Αν μεταφράσεις σε ποσά όλα αυτά που είπα, τότε τι λες; Υπάρχουν, ή δεν υπάρχουν λεφτά; Λεφτά υπάρχουν λοιπόν. Αλλά με λευκή απεργία στην εφορία, με την Αθήνα διαρκώς σε κατάληψη, με διαρκή «στρατηγικά» πλήγματα στον τουρισμό, τα λεφτά αυτά αρχίζουν να βγάζουν φτερά… Τώρα, το γεγονός ότι είσαι της γνώμης ότι ο Καραμανλής ήταν «ο πιο τίμιος Πρωθυπουργός από το 74 και μετά», αυτό, πραγματικά, δεν έχω λόγια να το σχολιάσω. Σου θυμίζω, ότι στο ίδιο «ντιμπέϊτ» στο οποίο αναφέρθηκα, άκουσα με τα αυτιά μου να λέει στον Γιώργο με ύφος 100 καρδιναλίων: «Ε, ΝΑΙ, το έλλειμμα μπορεί φέτος να φτάσει και το 6%…».
Αγγελος Παν.απάντηση7554

Απάντηση σε Μετανοημένος Πασόκος
Απάντηση | 31/07/2011 20:23
Αντί για »Μετανοημένος Πασόκος» τι θα έλεγες για »Το χλωμό πρόσωπο με το κοφτερό μυαλό» ; Ούγκ!!
Johnαπάντηση4229

Απάντηση σε Μετανοημένος Πασόκος
Απάντηση | 31/07/2011 19:59
Μη μου πεις,οτι εσυ προσωπικα,εχεις ψηφισει ποτέ πασοκ,γιατι θα βαλω τις φωνες.Αφου εισαι βαμμενο …. αλλης πλευρας.Χωριο που φαινεται… Και δε μου λε ρε πατριωτακι,τι σχεση εχει η τιμιοτητα του χοντρου,με την «κουφαμαρα» του,σ’αυτα που τουλεγε ο υπευθυνος υπουργος ; Διοτι βλεπεις,του τα γραφε απο το 2004,τοτε που κανενα πασοκ,δεν ειχε τη δυναμη,ουτε τα κοτσια να του βγει και να του κανει πολεμο,καθως έκειτο χαμαί. Αλλα βλεπεις οτι ηθελε να το παιξει κι αυτος λαοφιλης,τρομαρα του.Και μας καταδικασε να βιωσουμε τη σημερινη δυστυχια. Διοτι αν απο τοτε,εκανε κατι σοβαρο,τοσο για το ασφαλιστικο,οσο και για το δημοσιοοικονομικο,η κατασταση δεν θα εφτανε εδω που εφτασε. Ειδικα το 08,που αρχισε πλεον και ξεφευγε χοντρα το ελλειμμα,δεν εκανε απολυτως τιποτα,και μονον λογια. Ασε λοιπον τις…σοφιες περι τιμιοτητος,που σε τελευταια αναλυση,τι με νοιαζει εμενα αν αυτος ο ιδιος ειναι τιμιος,αν εχει μεσα στην αυλη του κλεφτες; Και σε τι θα με οφελησει στο φιναλε;Και να εκλεψε και να μην εκλεψε,δεν φουνταραμε απ’αυτο. Απο την ανικανοτητα και την ραστώνη φουνταραμε. Οταν διοριζε 50.000 μονιμους υπαλληλους,διοτι ηθελε να φερει στα ισα την αθλιοτητα του πασοκ τα προηγουμενα χρονια,επικροτουμενος βεβαια απο το πόπολο που τον ψηφιζε,και οταν διοριζε επισης 200.000 συμβασιουχους,πού νομιζε το ούφο οτι θα πηγαινε το ελλειμμα και το χρεος; Καλα ελεγε ο Μητσοτακαρος.»Εγω,δεν τον ειχα βαλει ουτε υφυπουργο». Τωρα μου βγαινετε τιμητες,ολοι οσοι τα χρονια του χοντρου,βαραγατε παλαμακια για τις «παροχες». Φατε παροχες τωρα.Θα σας πιουν το αιμα οι απόξω.
Theodoreαπάντηση8972

Απάντηση σε Μετανοημένος Πασόκος
Απάντηση | 31/07/2011 19:16
Μα τι λες; Ναι το είπε όταν τα πράγματα είχαν φτάσει στο απροχώρητο εξαιτίας της δικής του ανικανότητας και αδιαφορίας! Όταν έβλεπε ότι τα είχε κάνει σκ*** και η χρεοκοπία ήταν δεδομένη. Όταν είχε καταστρέψει την οικονομία στα 6 χρόνια που κυβέρνησε. Δηλαδή αν ένας κλέφτης βγει και πει «έκλεψα» γίνεται ο πιο τίμιος άνθρωπος;; Αυτός ο «πιο τίμιος πρωθυπουργός» σε μια ευνομούμενη και δίκαιη χώρα θα ήταν τώρα στη φυλακή!
corruptedαπάντηση555

Απάντηση σε Μετανοημένος Πασόκος
Απάντηση | 31/07/2011 19:15
………………….μπορείς να ονομάζεις τίμιο τον άνθρωπο που έκλεισε Μάη μήνα την βουλή και παραγράφηκαν όλες οι λαμογιές του? Μετανοημένος πασόκος σημαίνει ότι ήσουν πασόκος παλιά? από το είδος των πασόκων που καταέκλεψαν την χώρα? Ευτυχώς που «μετανόησες» και δεν στηρίζεις την κυβέρνηση που κάνει την ελλάδα μια χώρα τιμίων πολιτών, τα λαμόγια δεν έχουν πλέον θέση ανάμεσά μας γκέγκε?
Αλέξης Καπάντηση1174

…φταιει το ζαβό το ριζικο μας… | 31/07/2011 18:04
Το πασοκ,εχει την πετριά του σοσιαλιστη ντε.Πως θα πουλαγε στο πόπολο,οτι παμε φουντο και πρεπει να παρουμε μετρα,οταν μεχρι χτες,τους ελεγε οτι λεφτα υπαρχουν; Επρεπε να αφησει να περασουν καποιοι μηνες,για να το χωνεψει ο κοσμος,και μετά να το κοπανησει. Εν τω μεταξυ,οι αγορες μας προλαβαν. Αν ειχε παρει καποια μικρα μετρα,αμεσως μολις ανεβηκε,με το που φανηκε που ηταν το ελλειμμα,θα μας πιστευαν οτι αλλαξαμε μυαλα,και δεν θα γινοταν αυτο το χάλι,αλλα ακομα και τωρα,που ειμαστε ηδη μεσα στα @κατά,πολλοι πασοκοι βολευτες της συμφορας,δεν θελλουν να καταλαβουν την πραγματικοτητα,και βγαινουν και λενε …λαλακιες. Θελουν κλωτσές,ή δεν θελουν; Με αλλα λογια,ο λαικισμος,στον οποιον μας μαθανε τοσα χρονια,φταιει για την κατασταση που βιωνουμε. Και βεβαια εμεις,που δεν θελουμε να δουμε μπροστα μας. Ας θυμηθουμε τα λογια του Βαρναλη λιγο,για να σκεφτουμε. Φταιει το ζαβό το ριζικο μας, φταιει ο Θεος που μας μισει, φταιει το κεφαλι το κακο μας, ή μηπως φταιει το κρασί; ή μηπως φταει το κρασι;
Theodoreαπάντηση2618
Απαντήσεις 2 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Theodore
Απάντηση | 01/08/2011 08:12
κατι σχετικό με το κείμενο και με τις επιστολες????
dfαπάντηση31

Απάντηση σε Theodore
Απάντηση | 31/07/2011 21:11
Αγαπητέ Theodore, αν και υπερβάλλεις λίγο, συμφωνώ με τις θέσεις σου. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να το αφήνουμε σε χλωρό κλαρί. Πρέπει να πιεστούν, τουλάχιστον αυτοί, (γιατί μόνο σε αυτούς διαφαίνεται κάποιο φώς), να καθαρίσουν την πολιτική από το λαϊκισμό που την ταλαιπωρούσε ανέκαθεν. Τέρμα τα αστεία. Πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη, ακόμα κι αν τον περάσουμε από κάτω, στις επόμενες εκλογές. Τουλάχιστον, στις επόμενες εκλογές να μετρηθούμε. Ρεαλιστές, ενάντια στα «αλαλάζοντα κύμβαλα».
Αγγελος Παν.απάντηση131

Ξεχνάμε εύκολα | 31/07/2011 17:55
Έχουμε την τάση να ξεχνάμε εύκολα.!!! Δείτε εδώ τι κουβέντιασαν Καραμανλής και Παπανδρέου στην Διακαναλιακή τους συνέντευξη (debate). http://www.greekliberals.net/fis/index.php?option=com_kunena
G.D.απάντηση201

Τα ήξερε και ο Καραμανλής… | 31/07/2011 17:17
τα ήξερε όμως και ο ΓΑΠ όταν έλεγε λεφτά υπάρχουν. Μόνο εμείς δεν τα ξέραμε και καλά να πάθουμε που πάμε και τους ψηφίζουμε εναλλάξ.
#@#απάντηση3923
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε #@#
Απάντηση | 31/07/2011 20:15
O Καραμανλης,ηταν πρωθυπουργος,ενω ο Παπαντρεας,ηταν στην αποξω.Αρα την ευθυνη την εχει ο πρωτος. Και στο φιναλε,σε τι σε επηρεασε η κουβεντα του,η χαζη κουβεντα του,εστω,οτι υπαρχουν λεφτα ;Αφου νδ ψηφιζεις και ψηφιζες,τι θα αλλαζε σ εσενα η κουβεντα του Παπαντρεα;Μη μου πεις οτι θα ψηφιζες…κκε,γιατι θα καγχασω.Απ αυτους εισαι που ψηφιζεις κκε… Γι αυτο,βαλτε λιγο το μυαλο; σας,να δουλεψει.Καποιος βλαξ δημοσιοκαφρος,κοπανησε εκει,το λεφτα υπαρχουν,και βγηκαν ολα τα ανεγκεφαλα,και μας εχουν ζαλισει τον ερωτα δυο χρονια τωρα. Το ζητημα ειναι,οτι ο πρωθυπουργος της Χωρας τοτε,ο Καραμανλης δηλαδη,ενω ειχε τη γνωμη του υπουργου του,για το που παει ελλειμμα και χρεος,δεν εκανε απολυτως τιποτα,και αντιθετα την κοπανησε σαν τον κλεφτη,αφηνοντας τον ετερο Καππαδοκη,να παραλαβει την καυτη παπατα,το μουτζουρη δηλαδη,και να τρεχει τωρα και να μη φτανει.Βλεπεις,γουσταριζε κι αυτος,να σωσει την Ελλαδα. Ομως,για την κατασταση στην οποια βρισκομαστε,δεν φταιει μονον ο Καραμανλης,ουτε μονον ο Παπαντρεας.Φταιει ολο το συστημα,και οι πολιτικοι,και οι δημοσιογραφοι,και τα συνδικατα,που κανανε καθε τρεις και λιγο απεργιες,ζητωντας ολο και περισσοτερα,μεχρι που τιναξαν το Ταμειο στον αερα.. Αλλα και του λογου σας,που δε σας αρεσε η αληθεια που σας ελεγαν οι διαφορες φωνες που μιλαγαν λογικα.Δεν τους ψηφιζατε δηλαδη.Θελατε ν ακουτε ψεμματα. Και οι αλλοι,με χαρα σας ταλεγαν. Κοντεψατε να φατε τον καυμενο το Γιαννιτση,που κατεβασε το ν/σ για το ασφαλιστικο.Λυσσαξατε μπας και χασετε κατι….
Theodoreαπάντηση2960

ήσυχος αναγνώστης | 31/07/2011 16:41
Βάλτε ένα λίνκ με τα γράμματα σε pdf (ή έστω και σε φωτό) να τα κατεβάσουμε να τα διαβάσουμε με την ησυχία μας…
petrosukαπάντηση261

Oh? | 31/07/2011 16:23
The minister of finance may have written Karamanlis, but, nobody really mentioned that Karamanlis cannot read. So, what’s the point?
Samanthaαπάντηση4511

Το αλάθητο πολιτικό μας ένστικτο | 31/07/2011 16:15
Τι να λέμε τώρα, εκείνου του’λαχε να γίνει πρωθυπουργός, μόνο και μόνο γιατί λεγόταν Κ. Καραμανλής, χωρίς κανένα επιπλέον προσόν. Όλοι εκείνοι που το ψήφιζαν επί πεντέμισυ χρόνια ως καταλληλότερο να κυβερνήσει τη χώρα; αυτοί δεν έχουν καμιά ευθύνη; Και τι μάθημα αποκόμισαν, όταν δύο χρόνια αργότερα εξέλεξαν αρχηγό της ΝΔ, με μεγάλη πλειοψηφία, έναν πολιτικό που η προσωπική του φιλοδοξία τον οδήγησε να ρίξει την ίδια του την κυβέρνηση και να προκαλέσει στη χώρα το άλυτο πρόβλημα του Μακεδονικού;
Π. Σίσσυφοςαπάντηση1046

Ti λέτε βρέ παιδιά.. | 31/07/2011 15:57
Ρε παιδιά μας κοροιδεύετε??Αυτόν τον ψήφισε κάποτε το 48% του ελληνικού λαού. Μα τόσο δέν έχει κρίση αυτός ο λαός και τόσο έπεσε έξω..?? Δυστυχώς κύριοι αυτοί οι πολιτικοί μας αξίζουν δίοτι από αυτούς θέλουμε να ακούσουμε μα ποτε την αλήθεια. Μόνο κολακείες αλλά ποτε σχέδιο…Οταν μας λένε οτι θα κάνουν αυτό ΕΜΕΙΣ πρέπει να τους ρωτάμε αλλά πώς θα γίνει και πότε. και με τι ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ από ΠΟΥ δηλαδή…δηλαδή Μέσα εφαρμογής, στόχος και χρονοδιάγραμμα. Αυτοί δέν διοίκησαν όχι μόνο περίπτερο ούτε πήγαν ποτέ να ψωνίσουν στο σουπερ μάρκετ, ούτε πήγαν να ζητήσουν ενα δικαιολογητικό σε μία δημόσια υπηρεσία. Ε πώς να διοικήσουν τη χώρα. Το τραγικό για τη χώρα μας είναι οτι και ο διάδοχος του ο κος Σαμαράς δέν εχει ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ στη ζωή του στη Ιδιωτική οικονομία. Δέν έχει κάν χρησιμοποίησει στη πράξη ΠΟΤΕ το πτυχίο που που πήρε στα οικονομικά απο τη μητρόπολη του καπιταλισμου. ΗΠΑ…. Αχ βρε Ελλάδα πάμε για φούντο με την ευθύνη και μας τών ιδίων…δυστυχώς…
Βαγγέλης.απάντηση701

Σε ποιους απευθύνεστε; | 31/07/2011 15:20
Το συγκεκριμένο άρθρο δεν απευθύνεται σε νοήμονα όντα! Είναι ο απόλυτος ορισμός του «ερμηνεύουμε κάθε κείμενο,όπως θέλουμε, γιατί αυτοί που μας διαβάζουν είναι ανεπαρκείς στην κατανόηση κειμένων»-θυμίζω ότι αυτό προκύπτει και από επίσημη διεθνή έρευνα για την κατανόηση κειμένου, όπου οι Νεοέλληνες είναι μεταξύ των τελευταίων του πολιτισμένου κόσμου! Αντί να ψάχνετε επιστολές κ.τ.ό, γιατί δε βάζετε ένα προεκλογικό βίντεο του 2009 με τον Καραμανλή να λέει «ψηφίστε με, για να πάρω μέτρα τώρα, γιατί μετά θα είναι πολύ χειρότερα» και τον Παπανδρέου να λέει ως φίλος του λαού «ψηφίστε με, για να σας δώσω αυξήσεις που σας αρνείται η κακιά Δεξιά»; Ή ο Παπανδρέου τα έλεγε αυτά επειδή δήθεν δεν είχε ιδέα για τα δημόσια οικονομικά; Αυτό είναι αδύνατο, αφού την Ελλάδα την υπερχρέωσε και τη διέφθειρε, ώστε να μην ακούει ποτέ τις φωνές της σύνεσης παρά μόνο ανεύθυνους δημαγωγούς, ο ίδιος του ο πατέρας!Ή μήπως υπάρχει ακόμη έστω και ένας άνθρωπος του πλανήτη που το αγνοεί αυτό;Ο Γιωργάκης εν γνώσει του εκμεταλλεύτηκε την παγκόσμια οικονομική κρίση και προκάλεσε πολιτική κρίση τη χειρότερη στιγμή, εκτοξεύοντας το έλλειμμα του 09 στο 15%, εκτός κι αν το 2009 αποτελούνταν μόνο από 9 μήνες, όσες κυβέρνησε η ΝΔ, και όχι από 12! Επομένως είναι ντροπή και για αμοιβάδες ακόμη να πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τις επιστολές που ρίχνουν φως στο μυστήριο! Πάντως, νοήμονες μπορεί να μην τα δέχονται αυτά, πελάτες όμως, όπως φαίνεται και από τα σχόλια, υπάρχουν! Σε αυτούς απευθύνεστε μόνο!Αν σας ευχαριστεί εσάς αυτό, εμένα μου περισσεύει!
Πέτροςαπάντηση181177
Απαντήσεις 6 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Πέτρος
Απάντηση | 02/08/2011 00:58
Μου αρέσει που πιστεύετε οτι ο Καραμανλής, ξαφνικά, το 2009, αποφάσισε να γίνει ο πιο φιλαλήθης πρωθυπουργός. Αν ελεγε αληθειες και ολα τα χρονια που ηταν αρχηγος της ΝΔ, θα το πιστευα. Αλλα δυστυχως, θυμαμαι οτι ηθελε να διωξει τον Σημιτη, που ειχε αυξηση του ΑΕΠ μονο 4-5%, υποσχομενος ακομα περισσοτερο, για να καταληξει τελικά σε μειωση του ΑΕΠ. Θυμαμαι που ελεγε για θωρακισμενη οικονομια, οταν ηδη ηξερε που μας ειχε οδηγησει. Θυμαμαι να λεει για το οτι δεν ηξερε, δεν ειχε ακουσει, δεν υπηρχε σκανδαλο Βατοπεδιου, για να μας πει λιγο αργοτερα οτι ισως κατι ειχε γινει, για να ζητησει μετα συγγνωμη που δεν το καταλαβε νωρις, και για να κλεισει τελικα την υποθεση με ενα πορισμα, που ελεγε οτι μονοι φταιχτες ειναι οι βουλευτες του Πασοκ που περνουσαν απο μπροστα απο την λιμνη και δεν ειδοποιησαν του υπουργους του που υπεγραφαν τις παρανομες παραχωρησεις οτι υπηρχε σκανδαλο. Θυμαμαι οτι μιλουσε για πληρη διαλευκανση καθε σκανδαλου, για να κλεισει τελικα την Βουλη για 6 μηνες, στην πιο κρισιμη στιγμη της Ελλαδας, απλως και μονο για να μην πανε φυλακη οι υπουργοι του. Θυμαμαι πολλα ακομα…Αλλα ουτε μια περιπτωση που ο Καραμανλης να ειπε την αληθεια. Για αυτο, η μονη φορα που πιστευετε εσεις οτι ειπε την αληθεια, που δεν την ειπε βεβαια, ηταν απλως και μονο επειδη ηθελε να το σκασει. Γιατι, ανεξαρτητα απο το ποιος θα κυβερνουσε την Ελλαδα, ηταν δεδομενο οτι θα μπαιναμε σε επιτηρηση, καθως επι δυο συνεχη χρονια ειχαμε ξεπερασει το οριο του 3% στο ελλειμμα, και οτι ως υποτροποι θα χαναμε την εθνικη μας κυριαρχια, οπως ακριβως προβλεπει η συνθηκη για το Ευρω.
Αλεξανδρος Αθ.απάντηση38

Απάντηση σε Πέτρος
Απάντηση | 01/08/2011 07:13
Den katalabainw. O Karamanlis apekrypse to aisxos tis oikonomias pou o idios prokalese, kai perimename apo ton Papandreou na bgei kai na pei, psifiste me gia na sas kseskisw, epeidi kserw oti pame xalia? Afou ypotithetai oti i oikonomia pigaine kala, se poion na ta pei? Se sena pou etrwges to koutoxorto tou arxigou sou? Ki epeidi prokeitai gia politiki, thes na mas peis ti katalabes esy otan o Giorgakis eipe to ‘Lefta yparxoun’? Giati mallon esy anikeis se aftous pou den mporoun na ermineusoun swsta ta logia enos politikou. Poso mallon enos neoellinikou keimenou. Kai oson afora to elleima pou ypotithetai oti o GAP ‘anebase’ sto 15%, nomizw oti koroideomaste. Twra me tis ygeies mas.
Billαπάντηση3818

Απάντηση σε Πέτρος
Απάντηση | 01/08/2011 00:05
Αποτύπωσες την αλήθεια μέσα σε λίγες γραμμές,χωρίς βρισιές και απρεπείς χαρακτηρισμούς όπως κάνουν οι κρατικοδίαιτοι μουτζαχεντίν του κυβερνώντος κόμματος.Δυστυχώς οι πολιτισμένοι είναι λιγότεροι στη χώραμας.
a.mαπάντηση173
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε a.m
Απάντηση | 01/08/2011 21:08
Σε ευχαριστώ για τα ευγενικά σου λόγια!Πιστεύω πάντως ότι, αν έμπαιναν κανόνες στη δημοσιογραφία της χώρας μας, αμέσως θα φαινόταν ότι οι «πολιτισμένοι», όπως λες, θα ήταν συντριπτικά περισσότεροι! Απλώς λόγω της ασυδοσίας επικρατεί ο πιο αδίστακτος κι αυτός που ελέγχει τα κατ’ ευφημισμόν ΜΜΕ! Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για σοβαρές πολιτικές ηγεσίες. Το τέλος των φερεφώνων θα σημάνει σχεδόν αυτόματα και το τέλος των δημαγωγών, της πραγματικής δηλαδή γάγγραινας της χώρας μας και της ειδοποιού διαφοράς της από τα πιο ανεπτυγμένα κράτη της Ευρώπης και του κόσμου!Αμήν!
Πέτροςαπάντηση10

Απάντηση σε Πέτρος
Απάντηση | 31/07/2011 23:55
Eνω εσυ εκει,λιρα 100 ετσι; Δεν ηταν 5 και χρονια πανω ο Καραμανλεας;Δεν ανεβασε το χρεος ως μη οφειλε,ενω ο Υπουργος του τον προειδοποιουσε για την κατασταση;Δεν διορισε κοσμο και λαο; Τι τα ψαχνεις λοιπον και μας ζαλιζεις τον ερωτα;Ανοιξε τ αυτακια σου και ακου τη φασαρια.Ο ανθρωπος,δεν ειχε το κουραγιο για να γινει πρωθυπουργος,αλλοιως,θα εβγαινε το 04,που ηξερε οτι τα πραγματα δεν πανε καλα,και θα ελεγε στον κοσμο τι τρεχει και τι πρεπει να γινει. Το πασοκ,δεν ειχε το σθενος να μιλησει και να δημιουργησει προβλημα,διοτι ειχε χασει χοντρά,αλλα κυριως,ειχε χασει το ηθικο πλεονεκτημα,χωρις το οποιο δεν μπορει να γινει τιποτα. Αλλα οπως ξερουμε ολοι,δεν εκανε τιποτα.Προτιμησε να διορισει χιλιαδες κοσμο,και αυτο,δεν κολλαει με μετρα πειθαρχιας. Οταν καταλαβε,οτι η κατασταση του ξεφυγε,εκλεισε τη Βολη,για να αμνηστευσει και τα αδικηματα,και την κοπανησε σαν τον κλεφτη.Μπορουσε προφανως να μεινει μεχρι το Μαρτιο,και να προσπαθησει να κανει κατι για να αναστρεψει την κατασταση,αλλα επελεξε να μην κανει τιποτα,ακομη δε και την τελευταια μερα,διορισμους εκανε,εν γνωσει του οτι το Ταμειο,ηταν αδειο. Ειναι υπευθυνο ατομο αυτο,που εκανε για Πρωθυπουργος; Αλλα ως φαινεται,η πλυση εγκεφαλου που εχει γινει σε καποιους,ειναι πολυ μεγαλη για να επιτρεψει την κατανοηση του προβληματος.
Theodoreαπάντηση917

Απάντηση σε Πέτρος
Απάντηση | 31/07/2011 22:44
Πέστα άνθρωπέ μου, γιατί πάνε να μας τρελάνουν με τα σχόλιά τους… Μιλάμε για πλήρη καθοδήγηση από τον ΔΟΛ (μήπως πάμε για εκλογές;;) μία με τις επιστολές του Δούκα και μία με την «πώληση» της Πελοποννήσου. Ακόμη, με όλα αυτά που έχουμε περάσει σαν λαός και από τις δύο κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν εξακολουθούμε σαν τα σκυλάκια να πηγαίνουμε εκεί που μας στέλνουν τα εκδοτικά συγκροτήματα. Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολίτες οι οποίοι πιστεύουν ότι ο ΓΑΠ δεν ήξερε για το χρέος, το έλειμμα κ.λπ., κ.λπ. Πέρασε από το μυαλό κάποιου σχολιαστή ότι ίσως όλα ήταν συνεννοημένα;; Ότι ο Κωστάκης που δεν μπορούσε να περάσει τα μέτρα που απαιτούντο (ή/και προσφυγή στο ΔΝΤ) «παρέδωσε» την εξουσία στον ΓΑΠ για να τα περάσει;; Λέω μήπως…
Πέστα χρυσόστομε!απάντηση64

Απάντηση σε Πέτρος
Απάντηση | 31/07/2011 21:37
Πέτρο, να σου κάνω κι εσένα μια ερώτηση; Αφού έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι είναι όλοι εξίσου «ψεύτες», τι θα ψήφιζες αν γίνονταν εκλογές αύριο το πρωί; (Πρόσεξε τι θα μου απαντήσεις. Η ερώτησή μου μοιάζει «αθώα», αλλά είναι κατά βάθος «πονηρή»).
Αγγελος Παν.απάντηση630

φυλακή; | 31/07/2011 15:01
Στην Ισλανδία ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας δικάστηκε. Στην Ελλάδα πότε θα δικαστεί ο χειρότερος πρωθυπουργός από την εποχή της δικτατορίας Πάγκαλου;
corruptedαπάντηση955
Απαντήσεις 2 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε corrupted
Απάντηση | 01/08/2011 00:34
Για να αξιολογήσω, ποιόν εννοείτε? Τον κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ή τον ΓΑΠ?
a.mαπάντηση30
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε a.m
Απάντηση | 01/08/2011 21:05
Έχεις και χιούμορ ….
Α. Ρ.απάντηση20

Απάντηση σε corrupted
Απάντηση | 31/07/2011 23:56
Για ποιον χτυπα καμπανα;
Theodoreαπάντηση61

ποσο εχουμε σημερα? | 31/07/2011 14:57
τι θυμηθήκατε!ρε παιδια καθηστε λιγο.μαθαμε κατι καινουργιο?ο ιδιος ο καραμανλης προεκλογικα δεν ειπε »χρειαζονται μετρα γτ χρεοκοπούμε»?ο ανθρωπος ειπε την αληθεια.κ μετα ηρθε ο γιωργακης κ ειπε »λεφτα υπαρχουν».κ τι καταφερε?να εξαπατησει το λαο,κ να χασει η χωρα 1 χρονο,ο οποιος στοίχισε οπως αποδείχτηκε…ο καραμανλης δεν ελεγε χρειαζεται παγωμα μισθων κ συνταξεων κ δυσκολα μετρα?ο παπανδρεου τι ελεγε βρισκομενος στον κοσμο του?κ μην πει κανεις την βλακεια πως δεν ηξερε…εδω ειχαν παραδεχτει κ βουλευτες του πασοκ πως ηξεραν τα παντα…απλα επρεπε να παρει την καρεκλα…….
συνετοςαπάντηση11157

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ | 31/07/2011 14:52
ο καραμανλης μιλουσε απο το 2008 για σκληρα μετρα και αλλαγες και απο τη δεθ ειχε ταξει το ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων.οι αλλαγες αυτες γινονται σημερα.απλα καποιοι αθλιοι που χασαν την εξουσια βελαζουν ολη μερα ,συκοφαντουν,σπηλωνουν,δυσφημουν,χυδαιολογουν!!!οι ιδιοι γαλαζιοι πρωην υπουργοι που μιλουσαν για τα αναγκαια μετρα σημερα αντιδρουν παρεα με τους γαλαζιους εργατοπατερες καταγγελοντας τους παντες και τα παντα λες και κυβερνουσαν σε αλλη χωρα!!αντιπολιτευση ειναι και με καποιο τροπο πρεπει να δικαιολογησει το ρολο της….το κακο ειναι οτι επρεπε πρωτα να δικαιολογησει τα αισχη και το φαγοποτι της 6ετιας που προηγηθηκε!!!ο καραμανλης και το ασκερι του κουραστηκανε μαλλον απ τα σουβλακια στου μπαιρακταρη και τους αστακους στη ραφηνα και το playstation, γιατι τα ταξιδια στο εξωτερικο τα εκαναν ο αλογοσκουφης με την θυγατερα του μητσοτακη, υπουργικα συμβουλια εκανε 2-3 το χρονο, κορδελες στα εργα του λαλιωτη εστελνε να κοβει το σουφλια ο οποιος μετα χορευε τσαμικα με τους εργολαβους, τα ρουσφετια τα ειχαν αναλαβει ο χατζηγακης με το μειμαρακη το ζαγοριτη και το σιουφα!!! το συστημα της διαπλοκης μμε ρουσοπουλου παιζοντας επικοινωνιακα παιχνιδια καλυπτανε την απραξια και την αβουλια της ρηγΙλης την περιοδο 2004-2009!Τα ιδια γινανε και με τους αγροτες το χειμωνα οταν γκανηδες,αραμπατζηδες,κοκκινουληδες ουρλιαζανε και εκβιαζανε στα καναλια!!! α, να μην ξεχασω το μοναδικο στα παγκοσμια χρονικα αθλο, οπου μια νηπιαγωγος γινεται νοσοκομα, γιατρος, διδακτωρ ιατρικης σε λιγοτερο απο 3 χρονια. ας ειναι καλα οι υπουργοι υγειας επι Κωστακη και η συμμορια του στο συστημα υγείας, που δουλευαν αποκλειστικα για το παιδι θαυμα, την ΝΑΤΑΣΑ… ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΣΥ, ΜΑKΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΡΕ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ…
ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣαπάντηση10030
Απαντήσεις 2 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Απάντηση | 02/08/2011 00:12
Να σου κάνω μια απλή ερώτηση, αφού είσαι Έλληνας εξ Αμερικής;Γιατί στις ΗΠΑ δεν έχουν σοσιαλιστές; Μπορείς να μου απαντήσεις με δικά σου λόγια;Ευχαριστώ!
Νίκοςαπάντηση73

Απάντηση σε ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Απάντηση | 01/08/2011 07:16
Geia sto stoma sou aderfe! Geia sto stoma sou…
Billαπάντηση121

Ολους στον ύπνο τους έπιασαν? | 31/07/2011 13:59
Την κρίσιμη επισήμανση για την εμπιστοσύνη και την αντίδραση των αγορών κανεις δεν την αξιολόγησε ώστε κάτι να προλάβαιναν? ενταξει ο ΚΚ τα έκρυβε, οι άλλοι συμπεριλαμβανομενου του επιτελειου του ΠΑΣΟΚ δεν έβλεπαν τίποτα, πότε ξύπνησαν? Τοσο πολύ τους έπιασαν στον ύπνο οι μάγκες της ΝΔ?
απλοϊκόςαπάντηση34190
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε απλοϊκός
Απάντηση | 31/07/2011 14:37
Εδω τους ευρωπαιους και τους δουλευαν ψιλο γαζι…ολοι ξεραμε οτι παει σκατα αλλα οχι και για φουντο! Τα κομματα τις αριστερας γιατι δεν ελεγαν κατι αν το ηξεραν? Απο ποια στοιχεια επρεπε να καταλαβουν ολοι οι αλλοι ποσο ασχημα παμε απο τα παραποιημενα? Σε αυτο φταιει αποκλειστηκα ο Κ.Κ σαν πρωην πρωθυπουργ….(δεν το γραφω γιατι θα παθω σοκ)
Τι υπνος Εφιαλτηςαπάντηση185

D.N.A | 31/07/2011 13:54
Έλληνα ραγιά. Να δεις και τον επόμενο. Αυτόν με τα αντιμνημονιακά και τα δεκαοκτάμηνα, γιατί το τραβάει ο οργανισμός σου.
Johnαπάντηση49531
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε John
Απάντηση | 31/07/2011 14:30
Ετσι ετσι! Αρκει να δειτε ενα αλλο αρθρο σημερινο που μιλαει για την συναντηση κορυφης και καταλαβαινετε οτι ερχεται (και θα μας κατασπαραξει)…..
Α.Π.απάντηση194

Το ‘ξερες… | 31/07/2011 12:14
…το ‘παιξες;
Xαπάντηση2398

ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ | 31/07/2011 12:12
ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ; ΟΤΑΝ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ. ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ; ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ;
ΜΑΚΕΔΟΝΑΣαπάντηση63029
Απαντήσεις 3 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ
Απάντηση | 01/08/2011 11:20
Συγγνώμη θα μου πεις τώρα για τον Παπανδρέου ας πούμε;;;;; Τί διοίκησε ο Παπανδρέου και τί πέτυχε εκεί που πήγε εκτός από το να πανηγυρίζουν οι αμερικάνοι δηλαδή;;;; έλεος πια με τα αμερικανάκια και τους σοσια-ληστές…δεν παλεύεστε!!!
Promtiheasαπάντηση747
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε Promtiheas
Απάντηση | 01/08/2011 20:58
Πέρασε από πολλά υπουργεία. Μάζεψε πείρα. Άσχετα (;) αν είναι λαϊκιστής και εκδικητικός. Όμως είχε αρκετή πείρα στην διοίκηση των κοινών. Ο Καραμανλής είχε ένα φροντιστήριο της πλάκας στην Αριστοτέλους.
Α.Ρ.απάντηση150

Απάντηση σε ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ
Απάντηση | 31/07/2011 13:55
Μα ο Μητσοτακαρος,το ειχε πει καποτε. Εγω, δεν τον εκανα ουτε υφυπουργο… Εξ αλλου, μοιαζει και στη γυναικα του, που κατεριψε παγκοσμιο ρεκορ υπερπηδησης. Απο νηπιαγωγος, γιατρος, και ντοκτωρ μαλιστα…
Theodoreαπάντηση10825

Απάντηση σε ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ
Απάντηση | 31/07/2011 13:32
ποιό περίπτερο ρε μεγάλε? ο άνθρωπος όσα χρόνια ήταν βουλευτής δεν είχε καταθέσει ούτε μια (1) ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ! Δεν θα μου φαινόταν περίεργο αν μάθαινα ότι κάθε τόσο τον σηκώνουν από το playstation και τον βάζουν να περπατάει πάνω κάτω στον διάδρομο με το ζόρι για να μη πάθει θρόμβωση…
εμού του ιδίουαπάντηση11912
Απαντήσεις 2 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε εμού του ιδίου
Απάντηση | 31/07/2011 20:45
Όσο λιγότερο δουλεύει κανείς, τόσο λιγότερα λάθη κάνει, επομένως…
GDGαπάντηση201
Απαντήσεις 1 | Απόκρυψη όλων

Απάντηση σε GDG
Απάντηση | 31/07/2011 21:31
μπα, αν ήταν ‘ετσι ο καραμανλής δεν θα είχε κάνει κανένα λάθος. Εκείνος όμως τα τίναξε όλα στον αέρα χωρίος να κουνήσει τον πωπό του. Οποιοσδήποτε σοβαρός πολιτικός, οποιασδήποτε παράταξης είχε αναλάβει το κράτος που παρέδωσε ο σημίτης, μια παραγωγική μηχανή σε πλήρη ισχύ, θα είχε κάνει παπάδες, οι νεοδημοκράτες του καραμανλή όμως συμπεριφέρθηκαν σαν τους αλβανούς της μετά χότζα εποχής που τίναζαν τα τραίνα και τις μηχανές των εργοστασίων με δυναμίτια και μετά τα πουλούσαν με το κιλό για σίδερο, ή έκαναν καυσόξυλα τεράστιες εκτάσεις με μηλιές και έπειτα έκαναν εισαγωγή μήλα από τον βόλο, άστο ο καραμανλής θα μείνει στην ιστορία σαν ο χειρότερος κυβερνήτης από συστάσεως του ελληνικού κράτους.
εμού του ιδίουαπάντηση95

Απάντηση σε εμού του ιδίου
Απάντηση | 31/07/2011 18:54
Νασαι καλα,μουφτιαξες την ημερα…Γελασα με την ψυχη μου.
Theodoreαπάντηση252

Αρέσει σε %d bloggers: