Ξεφτίλα!

http://rigasili.blogspot.gr
«Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με το αιτιολογικό ότι αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής, είναι μια βαθειά αντικοινωνική και απάνθρωπη μεθόδευση» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Για κάθε εργαζόμενο άνθρωπο με στοιχειώδη κοινωνική αντίληψη η αλήθεια της παραπάνω φράσης είναι αυτονόητη. Δεν θα κάτσω να εξηγήσω λοιπόν, το πως και το γιατί είναι αντικοινωνικό και απάνθρωπο να σπρώχνεις στα όρια της φυσικής αντοχής τους εργαζόμενους για να καλύψεις την μαύρη τρύπα της κλεπτοκρατίας που κατάπιε τα αποθεματικά των ταμείων των εργαζομένων.
 Αλλά κοιτάζω με δέος αυτή τη φωτογραφία από την χθεσινή Ελληνοφρένεια (ΣΚΑΪ):
Είναι από το δελτίο προπαγάνδας της MEGAλης ξεφτίλας (χωρίς βέβαια τον υπότιτλο της Ελληνοφρένειας στο κόκκινο πλαίσιο). Πέντε εκατομμυριούχοι αυλικοί χλευάζουν με ειρωνικά χαμόγελα και σχόλια την δήλωση Τσίπρα. Πέντε εκατομμυριούχοι αρλεκίνοι, που επί χρόνια στηρίζουν την κλεπτοκρατία που φαλίρισε την οικονομία της Ελλάδας, ειρωνεύονται την νοημοσύνη μας.
-«Γιατί απάνθρωπη; Η εργασία είναι απάνθρωπη;» αναρωτήθηκε ο είρων Γιαννάκης του ομίλου του Καματερού και της κλεπτοκρατίας, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα αλλάζοντας έτσι το θέμα από το όριο συνταξιοδότησης στην… χαρά της εργασίας!
-«Εμένα ρωτάς ή τον κύριο Τσίπρα φαντάζομαι», απάντησε με ειρωνικά γέλια και τα γνωστά Ελληνικά της, η τέως αριστερή και νυν μποτοξοστολισμένη τελάλισα της συμμορίας των κλεπτοκρατών…
-«Απάνθρωπο είναι να μην έχεις εργασία», υπερθεμάτισε το παιδί της ΚΝΕ που είπε το μεγάλο ναι, αναλογιζόμενο -φαντάζομαι- τα… δύσκολα χρόνια της παχυλής αργομισθίας του στο κοκκαλοκάναλο…
-«Απάνθρωπο είναι να μην έχεις δουλειά, όχι το να δουλεύεις! Έλεος!» έκραξε ο μπουκαλοεκτοξευτήρας χουλιγκάνος Γιαννάκης, συμφωνώντας με τον «αριστερό» (sic!) Παύλο!!!
 Είναι απάνθρωπο για τα μεγαλοστελέχη της προπαγάνδας της κλεπτοκρατίας να είσαι 66, 67 χρονών και να μην δουλεύεις!!! Οι εκατομμυριούχοι τελάληδες-αρλεκίνοι της αυλής των κλεπτοκρατών που επί χρόνια κατακεραύνωναν όποιον προσπαθούσε να πει κάτι για την επερχόμενη κατάρρευση, αυτοί οι ίδιοι τώρα αναλαμβάνουν τον ρόλο του τελάλη της σωτηρίας της αυλής με το χαράτσωμα του πόπολο.
«Πάμε για δουλειά, πάμε για δουλειά, ό,τι και να κάνεις, μην αναστενάζεις, ξύπνα και με κέφι πάμε για δουλειά» τραγούδαγε επί χούντας (νομίζω…) η Μαριάννα Τόλη. Προτείνω να γίνει το νέο σήμα του ΜΕΓΑλου δελτίου προπαγάνδας με χαρούμενα γερόντια να ξεκινούν από τα ΚΑΠΗ για εργασία. Για να μην είναι μάλιστα παλιομοδίτικο μπορεί να γίνει και νέα εκτέλεση με την Πρωτοψάλτη που μετά τις διαφημίσεις των τραπεζικών δανείων δεν έχει βρει κάτι καλό για να ουρλιάζει…
Η δημοσιογραφία αλά Χατζάρα («σχολή» του άθλιου πρασινοφρουρού παρουσιαστή ειδήσεων στην παλιά πράσινη κρατική τηλεοράση) βρίσκει την συνέχειά της στον ΜΕΓΑλο δίαυλο και στο πρωινό του Σαββατοκύριακου. Όποιος είδε σήμερα τον ΑΛΗΤΙΚΟ τρόπο απαξίωσης, λοιδορίας και επίθεσης κατά των εργαζομένων από τους «δημοσιογράφους» Αναγνωστάκη και Χασαπόπουλο δεν είναι δυνατόν να μην αγανάκτησε.
 1. EDIT -> 7/2/10 Προφανώς τους έκραξαν πολύ για την ΑΛΗΤΙΚΗ χθεσινή τους στάση και σήμερα, Κυριακή, ζητάγανε συγγνώμη! Λες και ηταν η πρώτη φορά, λες θα είναι η τελευταία… Αυτό το δίδυμο είναι ο ορισμός του λαμπρακάνθρωπου-αυλοκόλακα
 2. EDIT2 -> 7/2/10 ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ αλλά δείχνει την έλλειψη εγκεφαλικών κυττάρων αυτών των τύπων: Περιγράφει τώρα ο Σωτήρης Δανέζης τις λεπτομέρειες από την διάσωση εγκλωβισμένου στα ερείπια 12 μέρες μετά τον φονικό σεισμό στην Αϊτή. Η περιγραφή του είναι πραγματικά συγκλονιστική. Λέει πως ο άνθρωπος αυτός επέζησε σαν από θαύμα 12 μέρες θαμμένος, αφού πρόλαβε και μπήκε κάτω από το γραφείο του αρχικά, στη συνέχεια καταπλακωμένος από 4 ορόφους μπόρεσε και άπλωσε το χέρι του και τυχαία βρήκε αναψυκτικά και πατατάκια που τον κράτησαν στη ζωή, κι όταν πια είχαν σταματήσει οι έρευνες για επιζώντες κάποιοι μπήκαν στα ερείπια για πλιάτσικο, τους άκουσε κι άρχισε να φωνάζει, είπε το ονομά του, τυχαία άκουσε ο Δανέζης να λένε οι δικοί του πως θα προσπαθήσουν να τον βγάλουν μόνοι τους με καλέμια και σφυριά, ενημέρωσε την ελληνική ομάδα διάσωσης, πήγαν αυτοί και μετά από 6ωρη προσπάθεια και άνοιγμα λαγουμιού φτάσανε στον εγκλωβισμένο… Μαζί με τους έλληνες διασώστες ήταν και 100 συνάδελφοί τους από την Γαλλία που μόλις είχαν έρθει κλπ κλπ ΣΧΟΛΙΟ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΥ: «Πωπω, φαντάσου πόσοι άνθρωποι και πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν κι όλα αυτά γιατί; Γιατί υπήρχε η υποψία πως κάποιος ήταν ζωντανός!» Τι να σχολιάσω; Η σκέψη παγώνει μπροστά στο απύθμενο της βλακείας…
 Ε, ρε γλέντια… Ε, ρε κλάμματα…
«Χούντα είναι, πολεμάτε κι είναι πιο μαυριδερή»… κι ας υπέκυψε στην διαφθορά της γοητείας της και ο στιχουργός του παραπάνω…
‘Οπως είπε και ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον Χατζηνικολάου χθες στο δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ (σε μια κρίση ειλικρίνειας ή ιδιοποίησης του Γιωργακοπαπανδρεϊκού λόγου…) «οι κυβερνήσεις είναι εδώ για να στηρίζουν τις τράπεζες»!!!
Έτσι κυνικά, έτσι απλά!!! Ποιες, τις τράπεζες, που δανείζονται με επιτόκιο 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα –με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου– και κατόπιν δανείζουν το κράτος με επιτόκιο 6%. Αλλά και:
 • η κυβέρνηση προχώρησε σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνηςδιάρκειας για να αντλήσει 1,56 δις ευρώ. Οι αποδόσεις προσέγγισαν το 1,67%όταν σε αντίστοιχη δημοπρασία τον Οκτώβριο ήταν 0,35% !! Αύξηση δηλαδή του κόστους δανεισμού κατά 377% μέσα σε τρεις μήνες!!! Και μάλιστα οι τόκοι αυτοί καταβλήθηκαν στους δανειστές μας προκαταβολικά!
  Ποιοί ήταν αυτοί που μας δάνεισαν με τόσο αυξημένα επιτόκια; Στην πλειοψηφία τους “ελληνικές” τράπεζες. Ναι, τα ίδια ευαγή ιδρύματα τα οποία εισέπραξαν πέρυσι, από αυτό το ίδιο Δημόσιο που σήμερα δάνεισαν, 28 δις ευρώ για να τονώσουν δήθεν τη ρευστότητα της αγοράς σε συνθήκες κρίσης και με τα οποία τόνωσαν ως γνωστόν τους …ισολογισμούς τους!
  Ανενδοίαστη τοκογλυφία ή προεξόφληση χρεοκοπίας του Δημοσίου εκ μέρους των τραπεζών; Μάλλον και τα δύο… (απόσπασμα από Θύμα τοκογλυφίας των τραπεζών ακόμα και το Δημόσιο! στο blog http://eksapodo.wordpress.com)
 • Τώρα που είπαμε τράπεζες… Τα λεφτά που πήραν από το ελληνικό κράτος για να δανείσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τα ξαναδάνεισαν στο ελληνικό κράτος με επιτόκιο 5%. Και με τα ομόλογα που πήραν, δανείστηκαν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με επιτόκιο 1%. Τα κέρδη από αυτή τη μπίζνα υπολογίζονται σε 1,6 δισ. ευρώ, ζεστό χρήμα των Ελλήνων φορολογουμένων. Και από πάνω έρχονται σήμερα και λένε ότι «οι δυσμενείς συνθήκες» τις υποχρεώνουν να μειώσουν τη χορήγηση δανείων και να αυξήσουν τα επιτόκια δανεισμού. Έχουν να υπερασπιστούν και τις παράνομες χρεώσεις από τη λαϊκιστική επίθεση. Α, μην το ξεχνάμε. Όλες αυτές οι φάτσες έχουν τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητά τους και τα κότερά τους σε off shore εταιρείες και ουσιαστικά δεν φορολογούνται.
  Ύστερα έρχονται εκλεκτοί συνάδελφοι, όπως ο κ. Πρετεντέρης, και μας αναλύουν γιατί είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση απαιτεί πάγωμα μισθών. Και αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, που θα εκτινάξει τις τιμές μέσα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης και θα ανεβάσει σημαντικά τη ζήτηση για σκουπίδια στις λαϊκές. Αλλά, κυρίως, γιατί χρειάζεται να προχωρήσουν οι «θαρραλέες μεταρρυθμίσεις», που θα βγάζουν τον κόσμο στη σύνταξη στα 67 του χρόνια και θα επιτρέπουν σε έναν υπάλληλο super market να δουλεύει 20 ώρες, να πληρώνεται 8 και να απολύεται χωρίς αποζημίωση. Συμφωνεί από το διπλανό παράθυρο ο κ. Καψής, έξαλλος με το θράσος ορισμένων ανθρώπων να θέλουν να ζουν από τη δουλειά τους, την ώρα που τα δημοσιονομικά μας είναι άθλια, ειδικές κοινωνικές κατηγορίες απολαμβάνουν εξοργιστικών προνομίων, και οι αγορές διψάνε για χρήμα.
  Και το χρήμα αυτό το ψάχνουν σε ανθρώπους που ζουν με 500 ή 700 ή έστω και 1.000 ευρώ. Εναλλακτικά σχέδια δεν υπάρχουν. Θα βρεθούν όμως, αν αυτός ο κόσμος κατεβεί στους δρόμους. Όχι μόνο για 100 ευρώ παραπάνω. Αλλά για να μην υποτιμάται τόσο χυδαία η νοημοσύνη και η αξιοπρέπειά του. (απόσπασμα από το άρθρο Πίσω, γορίλλες από την AΥΓΗ)Μα οι τηλεκατίνες – αυλικοί – τελάληδες – αρλεκίνοι – διαφημιστές της αυλής των κλεπτοκρατών, χωρίς ίχνος τσίπας, βάζουν στόχο τους εργαζόμενους χωρίς αιδώ! Μια στάλα ηθικής να είχανε, θα τυπώνανε στις κάρτες τους: «Μην πείτε στη μάνα μου πως δουλεύω στη διαπλεκόμενη δημοσιογραφία. Της έχω πει πως είμαι πορτιέρης σε μπορντέλο» παραλλάσοντας αυτό που έγραψε κάποτε ο Γάλλος γκουρού της διαφήμισης Ζακ Σεγκελά αηδιασμένος από το συνάφι του…
Αλλά τι ζητάω από τους γυμνοσάλιαγκες…
 Ξεφτίλα!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: