Βόμβα Προβόπουλου: «προς έλλειμμα 10%»!

http://www.freecity.gr/
Βόμβα Προβόπουλου από την Κωνσταντινούπολη, όπου συνεδριάζει το ΔΝΤ. Το έλλειμμα, δηλώνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος στην ιστοσελίδα capital.gr, πηγαίνει προς το 10% – την ώρα που η απελθούσα κυβέρνηση το τοποθετούσε στο 6%, ή το πολύ στο 8% εάν δεν εισπράττονταν οι φόροι που είχε υπολογίσει.

Το άρθρο του capital.gr

Η νέα κυβέρνηση με δεδομένη την πλειοψηφία των περίπου 10 μονάδων μπορεί να εφαρμόσει ένα τολμηρό, μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτό επισήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος από την Κωνσταντινούπολη, όπου συμμετέχει στις εργασίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας «οδεύει προς 10% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας». Στόχος της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, θα πρέπει να είναι η άμεση περικοπή των δαπανών για τον προϋπολογισμό του 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνάντηση που είχε πριν από λίγες ημέρες ο κ. Προβόπουλος με τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, τον είχε ενημερώσει για το ύψος του ελλείμματος, ενώ τις επόμενες ημέρες ο ίδιος θα συναντηθεί με τους νέους επικεφαλείς του οικονομικού επιτελείου να τους ενημερώσει για την κατάσταση της οικονομίας.

Το άρθρο στο capital.gr υπογράφει ο Γιώργος Δημητρομανωλάκης

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: