Στέκομαι δίπλα σας … η φωτιά είναι εκεί … εγώ είμαι εδώ :-)

http://theamapati.wordpress.com/
Ο τίτλος του κειμένου … περνάει συνέχεια μπροστά μας αοράτως … ενα τρέιλερ διαρκείας , αγωνίας και διαχείρησης του εγκεφάλου μας
Στέκομαι δίπλα σας … η φωτιά είναι εκεί … εγώ είμαι εδώ 🙂 … Στέκομαι δίπλα σας … η φωτιά είναι εκεί … εγώ είμαι εδώ 🙂 … Στέκομαι δίπλα σας … η φωτιά είναι εκεί … εγώ είμαι εδώ 🙂
Μιά τηλεόραση ανοικτή, ακούγονται φωνές δημοσιογράφων, σχολιαστές έγκυροι, πολιτικάντηδες να διαχειρίζονται το σιωπηρό δάκρυ μιάς ολόκληρης χώρας, ανοικτή γραμμή με τους κατοίκους των περιοχών. Γιά όλα αυτά φταίνε οι άγνωστοι εμπρηστές, άντε το πολύ πολύ τίποτε οξυγονοσυγκολήσεις, τίποτε βλαμμένοι πυρομανείς και οι οικοπεδοφάγοι.

Αααα ξέχασα, το τις πταίει … φταίνε λοιπόν η ανίκανη κυβέρνηση, οι Μπάτσοι και οι Ταβλαδόροι , καθώς επίσης και οι Δεξιοί Νομάρχες και Δήμαρχοι . Οι παράνομες χωματερές που γέμισε η Δεξιά τη χώρα, αυτοί φταίνε και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ !!! Αυτή είναι η γραμμή και πρέπει όλοι να την εμπεδώσετε.

Στα 1980-1981 αρχές , η Αθήνα έζησε τα ίδια γεγονότα , πολυκαταστήματα στο κέντρο της πόλης είχαν την ίδια τύχη, αλλά ουδείς συνελήφθη άρα υπεύθυνος ήταν ο “άγνωστος εμπρηστής”.

Τίς προάλλες αυτή την κουβέντα είχαμε με τον Χρήστο, τις φωτιές λάστιχο , τα όρια αντοχής ενός κάκιστου μηχανισμού, τα ανοικτά θέματα της χώρας , την μερική ανυπακοή του Καραμανλή και τα επερχόμενα σενάρια.

Προσωπική μου άποψη : υπάρχει σαφώς σχέδιο εις βάρος της Χώρα, όταν το τυχαίο γίνεται καθολικό τότε μία είναι η δυνατή εξήγηση, στατιστικά η πιθανότητα αυτού που συμβαίνει είναι ΜΗΔΑΜΙΝΗ.

Τις επόμενες μέρες θάχουμε πολλά να μάθουμε και να δούμε, τα επόμενα δύο με τρία χρόνια το έργο θα λάβει σάρκα και οστά. Εδω θάμαστε και φυσικά θα επανέλθουμε.

Η συγκέντρωση των μπλογκεράδων ,της Τετάρτης … αν λάβει χώρα, εξυπηρετεί την αποκοίμηση , είναι συνέχεια της τηλεοπτικής εκδοχής . Γλυκανάλατοι καταναλωτές με τα κινητά τους ντυμένοι στα μαύρα , όσο η μπαταρία είναι γεμάτη, θα αναπνεύσουν καθαρό αέρα και θα είναι παρόντες σε ένα απόλυτα ακίνδυνο happening για όλους.

Εξάλλου και το μέλλον happening είναι με τη σειρά του μέρος του ψεύδους !!! Τα μαύρα σας δεν είναι γεμάτα ιδρώτα και αποκαίδια, απλά έχετε μέτριο αποσμητικό.

Στέκομαι δίπλα σας … η φωτιά είναι εκεί … εγώ είμαι εδώ 🙂 … Στέκομαι δίπλα σας … η φωτιά είναι εκεί … εγώ είμαι εδώ 🙂 … Στέκομαι δίπλα σας … η φωτιά είναι εκεί … εγώ είμαι εδώ 🙂

# Ο όροι “άγνωστοι εμπρηστές” ανήκει στον Μπίστη ,”παράνομες χωματερές” στον Παπαδημούλη , πηγή ΑΛΤΕΡ , Χατζηνικολαου, Σάββατο βράδυ 25 Αυγούστου 2007.

Η συνέχεια – εξέλιξη τού πόστ

Ο γνωστός υποψήφιος βουλευτής τού Παθοκ Παν_Παν, τέως πρόεδρος Ελληνικής Τηλεόρασης και σχολιαστής τού “Έθνους” είναι παντού, αντηχεί η ιαχή ΓΑΠ ΓΑΠ ΓΑΒ ΓΑΒ .

Στο Μεγκατσάνελλο αντηχεί η φωνή του Στραβελλάκη , ΟΧΙ δεν υπάρχουν εμπρηστές, μόνο μία ανίκανη κυβέρνηση.Το Τρέμη βλέπει παντού απουσία της κρατικής μηχανής, αν και οι πυροσβέστες είναι ήρωες.

Τα αεροπλάνα κάνουν κοπάνες και πάνε για καφέ στο LYCABETTUS , οι πιλότοι όμως είναι παλλικάρια.

Ο Δανίκας λέει για Αμερικανά και ζητάει να πέσει ο Καραμανλής , μάλλον έχει πληροφορίες ότι ο ΓΚΑΠ είναι σοσιαλιστής – πατριωτικής κοπής.

Ο Εισαγγελάτος στέλνει ρεπόρτερ στο Πύργο γιά να ξετρυπώσει τον ξενοδόχο πού ζητά 150 ευρώ από τους καμένους.

Οχι δεν υπάρχει σχέδιο εις βάρος της χώρας , γιατί να υπάρχει ;;; Αυτοί δεν ξέρουν να σβήνουν τις φωτιές , στο Κορακοχώρι ο Σημίτης ΜΟΝΟΣ κράτησε τις φωτιές μακρυά .

Ο Βουλγαράκης ανάβει φωτιές με δηλώσεις ισοδύναμες για βραβείο Πούλιτζερ ( μακρύ και παχύ).

Ο δοτός ευρωβουλευτής Χατζιδάκης, σαν μαρτυριάρης καρφώνει το κόμμα του ευρισκόμενος σε ταραχή.

Οι Μπίστης _Παπαδημούλης συνεχίζουν την μακρά παράδοση της Ανανεωτικής Αριστεράς, παραδίδονται ευχαρείς στην αγκαλιά των ΜΜΕ

Ο Χατζηνικολάου χθες βράδυ ανακαλύπτει δάκτυλο Αναρχικών στις φωτιές , μετά απο 10 λεπτά αποσύρει την παπαρία και συνεχίζει ακάθεκτος να καίει ρεύμα …

ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

το λένε τα ανεξάρτητα ΜΜΕ

συνέχεια … ασυνέχεια … το προφανές απλώνεται σαν φωτιά

“# ange-ta Says:
August 27th, 2007 at 2:27 am e

Αγαπητέ frankiethecat

Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω. Αλλά, σκέφτομαι ότι η ιστορία δεν ερμηνεύεται με πράκτορες ή χαφιέδες, ακόμα και όταν αυτοί υπάρχουν. Γιατί η ιστορία, τελικά ερμηνεύεται με αντίπαλες τάξεις που παλεύουν για να επιζήσουν, η κυρίαρχη με χαβιάρι, με κόττερα και βιλάρες, με όλμους, τάνκσ πυραύλους και πυρηνικά, η δε κυριαρχούμενη με ξερό ψωμί και αν.

Γράφεις: Όσο γιά το “Οικολογία ή Χαμός” όχι δεν θα πάρω τίποτε από τα δύο …μιάς και το ερώτημα είναι
“Ταπείνωση ή Βαρβαρότητα” κ΄εκεί μιά απάντηση υπάρχει “Γεννήθηκα Ελεύθερος”
Μήπως θέλεις να πείς, ότι το ερώτημα είναι ταπείνωση και βαρβαρότητα; Οπότε η απάντηση “Γεννήθηκα Ελεύθερος” είναι άλλα όνειρα να ονειρευόμαστε; ή άλλα λόγια να αγαπιώμαστε;

Στα περί εμπρισμών, έκανα ένα ποστ, με την ελπίδα ο χάρτης των πυρκαγιών να διαφωτίσει κάπως το σκοτάδι.
Και βέβαια, θα πάω στη διαδήλωση την Τετάρτη και ας με πουν χαζομπογκέρισα, τι άλλο μπορώ να κάνω; “

Καλημέρα αγαπητή Ange-ta

Οι χάρτες που αναφέρεις μου είναι γνωστοί, αλλά δεν απαντούν στα εξής ερωτήματα :
α) Πόσες μέρες καίγεται η κάθε χώρα
β) Οι χρόνοι εκδήλωσης των πυρκαϊών
γ) Η ένταση και οι τόποι εκδήλωσης
δ) Το άπλωμα των φωτιών σε ολα τα σχεδόν τα σημεία της χώρας
ε) Είχαμε και άλλες χρονιές ξηρασίας αλλά ποτέ τόσο έξυπνες φωτιές
στ) Κανείς δεν υποστήριξε ότι υπεύθυνες είναι οι παράνομες χωματερές ( διότι εκεί συνήθως γίνεται το παιχνίδι)

Πέραν αυτών, όταν θα μιλήσουν οι Πυροσβέστες τότε θα αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες καί τα ίχνη των επαγγελματιών δραστών.Οι αυτοαναφλέξεις δεν είναι ποτέ ικανές να συντονίζονται τοπικά, χρονικά και να επιλέγουν τα δύσβατα σημεία !!!

Είπαμε οι επόμενες μέρες θα δείξουν πολλά, καίγοντας ολόκληρες περιοχές μιάς χώρας επιτυγχάνεις τα εξής απλά πράγματα :
1) την οδηγείς σε διαρκή οικονομική πενία
2) νεκρώνεις περιοχές με ζωή και προκαλείς εσωτερική μετανάστευση
3) κάμπτεις το ηθικό των κατοίκων της ..άρα οι αντιδράσεις περιορίζονται σε θέματα ενδιαφέροντός
σου.
4) εντείνεις το τριτοκοσμικό αίσθημα στο πληθυσμό , συνεπώς τον υποβιβάζεις σε όλα τα επίπεδα.
5) εμφανίζεσαι ως σωτήρας με τα ξεροκόμματα πού πετάς.

Αυτές είναι τεχνικές επιβολής, ένας πόλεμος χαμηλού budget αλλά μεγάλης απόδοσης !!! Την συνέχεια τού έργου την αναλαμβάνουν εκ παραλλήλου τα ΜΜΕ , όπως συμβαίνει ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΗΜΕΡΕΣ, μαζί με τις ΦΙΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !!! και τέτοιες ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!
Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με πολιτική δράση και όχι απλά με χαφιέδες καί “ντενεκέδες ξεγάνωτους”, όσο γιά τον Καραμανλή θα έλεγα ότι έχει γνώση από την αρχή τού όλου σκηνικού … όμως όταν στην υπόθεση των υποκλοπών αντί να δείξουν οι Παθοκ και Συριζα τις Αμερικανικές Υπηρεσίες έδειξαν αυτόν ως ένοχο !!!! Εδώ ακριβώς είναι η αδυναμία του, δεν μπορεί να πεί ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ και ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ.
Μα θα μού πείς ότι ο Μηχανισμός έχει καταρεύσει, χάρηκα γιά το νέο, αυτό είναι δεδομένο !!!

Περίμενες μήπως τα κομματόσκυλα νάναι ικανά ;;; Ήταν ποτέ ικανά ;; Ακόμη και αυτή η ανικανότητα είναι πολιτική επιλογή, κρατάει αυτό το έργο δεκαετίες. Είπαμε όταν σχεδιάζουμε μιά επίθεση LOW BUDGET επιλέγουμε το ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ . Αυτά είναι πάντα παρόντα, η αδυναμία τού αντιπάλου καθίσταται το πλεονέκτημά μου.

Τελειώνω λέγοντας το προφανές ,
αντέστρεψε το είδωλο πού πλασσάρουν τα ΜΜΕ καί τότε θα δείς αλλιως. Σκέψου και θα ανακαλύψεις.
Θυμήσου και θα δείς … 1980 -81 τα πολυκαταστήματα καιγόντουσαν σαν λαμπάδες , έτσι τυχαία !!!

Στά περί “Οικολογίας ή Χαμού” είπα το εξής απλό , δεν είναι αυτό το ερώτημα είναι άλλο απολύτως Μαύρο , Μπάσταρδοι .. “ή θα ψοφήσετε ή θα γίνεται σκουλίκια ” καί εδώ μία απάντηση υπάρχει … ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .

Όσο γιά τούς Μπλογκεράδες με τα Μαύρα , είναι απολύτως εξαρτημένοι από την τάση τού ρεύματος ,

είναι απλά τα ΜΜΕ άνευ αγγελιόσημου.

NEW NEW NEW NEW ….

ακόμη και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Ένωσης έγινε Συνωμοτης

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/08/27/1403570.htm

λέτε νάναι έτσι ;;; είναι μόνο οι οικοδομικές Μαφίες ;;

Πουτάνα Ιστορία εμείς θα σε αλλάξουμε , γιά να τους αλλάξουμε ….. φέρτε πίσω τα Στρατεύματα

Ιδού αυτούσιο το κείμενο από την Ναυτεμπορική

“Για εδαφική τρομοκρατία κάνει λόγο στο εβδομαδιαίο του blog ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φράνκο Φρατίνι αναφερόμενος στις φωτιές που κατακαίνει την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Αnsa, ο Φρατίνι αναφέρει ότι «οι πυρκαγιές και οι φλόγες αυτών των ημερών αποτελούν σημάδι μιας άλλης, νέας μορφής τρόμου που πλήττει την περιβαλλοντική μας κληρονομιά και κλείνει τον κύκλο μιας αλλόκοτης συμμαχίας: ανάμεσα στις σκοτεινές και αρπακτικές ψυχές της οικοδομικής κερδοσκοπίας και σε αυτούς που σκοπεύουν να λυγίσουν, να γονατίσουν μια περιοχή, μια οικονομία, τραυματίζοντας το τοπίο με τρόπο ανεπανόρθωτο. Οι φλόγες επιτίθενται τώρα πια σε κατοικημένα κέντρα και πεθαίνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Ειναι μια μορφή εδαφικής τρομοκρατίας απολύτως καινούργια: η οποία επομένως πρέπει να καταπολεμηθεί και να κατασταλεί με νέα όπλα και νομικά αποτρεπτικά μέσα».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για ζητήματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, υπογραμμίζει ότι «στην πραγματικότητα δεν βρισκόμαστε στην κατάσταση να πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια μορφή εγκληματικότητας σαφώς περιγεγραμμένης, τυχαίας ή που είναι προϊόν κάποιου που δεν έχει κανένα συναίσθημα ή δημόσια ηθική. Η πυρκαγιά δεν είναι πια το αποτέλεσμα μιας ένοχης απροσεξίας. Και δεν είναι πια μόνο η Ιταλία που αποτελεί θήραμα της κατασκευαστικής μαφίας. Η Γαλλία, η Ισπανία και τώρα η Ελλάδα γνωρίζουν αυτή τη νέα καταστροφή, αυτή την εδαφική τρομοκρατία που κρατά τώρα όλη τη νότια Ευρώπη σε ομηρία “

Δήλωση Αλαβάνου , σημερινή

“Δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί όπως είπε ο δήμαρχος υπήρξε τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν ξέρει ποιοι είναι.”

Έχει δίκιο ο Αλαβάνος , παρακαλείτε ο ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ Αλαβάνος να μας φέρει τι έλεγε ΤΟΤΕ για το ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ !!!

ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΙ , ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ , ΕΥΡΩΚΟΤΕΣ ΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΙΑ !!!

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=826917&lngDtrID=244

ΣΧΟΛΙΑ:

frankiethecat
26/08/2007 στις 18:34

http://www.tradenews.gr/forum/viewtopic.php?t=2048

διαβάστε και εδώ … από ενα φόρουμ χρηματιστηριακό !!!!
εξαποδω
26/08/2007 στις 18:54

Πές τα γιατί μας δουλεύουν τα κωλόπαιδα και νομίζουν ότι τα χάφτουμε κιόλας.
Ανώνυμος
26/08/2007 στις 18:55

Να με συγχωρείς γάτε , αλλά αυτό που εγώ βλέπω να ΄΄στέκεται δίπλα μας΄΄ χρόνια τώρα, είναι η ανοησία μας και η ανεπάρκεια μας που δίνει στη συνέχεια ΄΄χώρο΄΄ για να σταθούν δίπλα μας όλα τα υπόλοιπα.
ΥΓ:Αν κατάλαβα καλά δίπλα μας στέκεται η ΄΄ΛΥΣΗ΄΄ που όμως δεν προσδιορίζεις συγκεκριμένα ως προς τα περιεχόμενά της και τους φορείς της.
ΥΓ2:Εαν έχεις φοφερούς πονοκεφάλους με ζαλάδες η πρώτη υποψία του γιατρού δεν νομίζω να είναι ογκος στον εγκέφαλο.
ΥΓ3:Οι περισσότεροι είμαστε πολύ μπερδεμένοι για να βγάλουμε λογικό συμπέρασμα για τις φωτιές ,αλλά τους αλήτες – διαμορφωτές των ΜΜΕ τους ξεμπροστάζουμε όσο μπορούμε (και με όση λογική μας άφησαν).Δεν περνάει τόσο πια η μπογιά τους όσο π.χ. το 1989.Κάποιο ξύπνησαν και ΄΄παρασύρουν΄΄ και άλλους
ΥΓ4:Εαν δεν ασχοληθούμε ενεργά ως υπεύθυνοι πολίτες με την κοινωνία μας και τα προβλήματα της (έξω απο κομματικές και ψευτοοικολογικές πλατφόρμες και ιδεολογήματα) πάντα κάποιος θα στέκεται όχι δίπλα μας αλλά πάνω μας.
ange-ta
26/08/2007 στις 19:40

“υπάρχει σαφώς σχέδιο εις βάρος της Χώρας, όταν το τυχαίο γίνεται καθολικό τότε μία είναι η δυνατή εξήγηση, στατιστικά η πιθανότητα αυτού που συμβαίνει είναι ΜΗΔΑΜΙΝΗ”.

Τί σχέδιο υπάρχει;
Ποιός έχει ανάγκη από μία χώρα κάρβουνο;
Ποιά οργάνωση, εθνική ή εξωεθνική, έχει τέτοια ικανότητα να βάζει 80 ή 180 φωτιές ταυτόχρονα και σε ολόκληρη τη χώρα μας, συν Αλβανία, σύν Ιταλία;
Τι κοινό ενδιαφέρον έχει αυτή η οργάνωση να καίει ταυτόχρονα και την Αλβανία;
Τρομοκράτες κουκουλοφόροι μας είπε ο κ. Κακλαμάνης, είναι και γιατρός ο καημένος!

“στατιστικά η πιθανότητα είναι μηδαμινή” : Οταν οι θερμοκρασίες είναι 40 – 43 βαθμοί υπό σκιάν, 45 – 50 υπό τον ήλιο, ο αέρας 7-8 Βφ. το έδαφος κατάξερο και γεμάτο σκουπίδια, η πιθανότητα αυτοανάφλεξης είναι πολύ μεγάλη, θα έλεγα ότι πλησιάζει την σιγουριά και το τυχαίο δεν είναι πια τυχαίο, αλλά συνιστά νόμο της φύσης.
Μην υποτιμάτε την υπεθέρμανση του πλανήτη. Αυτό το σενάριο της αυτοανάφλεξης έχει ήδη περιγραφεί.
Νομίζω δε, ότι το κρύβουν όλοι όσοι δεν θέλουν να χαλάσουν την πλεονεκτική αρπακτική βολή τους.
Σήμερα ένα είναι το κυρίαρχο θέμα. Οικολογία ή χαμός.
Ολα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.
ange-ta
26/08/2007 στις 19:51

επίσης, θεωρώ πολύ άτυχη την σύγκριση μιας φωτιάς σε πολυκαταστήματα, με τις φωτιές που σπαράζουν τη χώρα μας και μας προετοιμάζουν για ένα ζοφερό μέλλον!
frankiethecat
26/08/2007 στις 22:00

Ας αρχίσω από το τελευταίο αγαπητή Ange-ta , δεν ήταν μιά φωτιά σε καταστήματα απλά, ήταν η απόλυτη διάχυση του τρόμου σε μία χώρα , όποτε θέλανε χτυπάγανε και χωρίς να τους σταματάει τίποτε. Θέμα ανταγωνισμού επιχειρήσεων δεν ήταν, ήταν απλά ένα μήνυμα ισχύος που εστάλη. Γιά τα τότε γεγονότα υπήρξε απόλυτη σιωπή … σαν να μην συνέβησαν. Κι όμως συνέβησαν και οι ντόπιοι διαχειριστές της εξουσίας σιώπησαν, δεν σου προκαλεί εντύπωση το γιατί θάφτηκε το θέμα ;;;

Α καί μην ξεχνάμε οι αμερικανικές βάσεις φύγαν όταν αυτοί επέλεξαν καί όχι από τη Σούδα … ο Αντρέ είχε καταλάβει!!! Το μήνυμα εστάλη προκαταβολικά, ο παραλήπτης ήξερε.

Καλές οι αυτοναφλέξεις, ναι υπάρχει το φαινόμενο αλλά η συχνότητα είναι απείρως υψηλή, ο χρονικός συντονισμός εξ ίσου σημαντικός, Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ακόμη πιό κραυγαλέα , η διάρκεια κρατάει μήνες ήδη, ο μηχανισμός της χώρας σε διάλυση εδώ και άπειρα χρόνια και στη φάση αυτή εξαντλημένος.
θυμίζω απλά ότι η Μεσογείων και η Κηφισίας είχαν μείνει κλειστές λόγω χιονιού πρίν 5 χρόνια, άρα ο μηχανισμός της χώρας έχει όρια σαφή και πολύ στενά. Τα περί του 2004 λεγόμενα είναι ηλιθιότητες , τότε ο μόνος “κίνδυνος” ήταν οι “Μουσουλμάνοι” αλλά αυτοί επιλέγουν την ανθρωποθυσία τους καί όποιον πάρουν μαζί τους.

Τα μέρη όπου το έργο έλαβε χώρα, απομακρυσμένα και χωρίς έργα αντιπυρικά, ημιορεινά και ορεινά και με πλούσια βλάστηση , άρα αφού είχαμε ένα χειμώνα σχεδόν σαν άνοιξη επέλεξαν με γνώση και βεβαιότητα το που και το πότε. Αν ήμουν “επιχειρησιακός σχεδιαστής” το ίδιο έργο θα έπαιζα , με τον ίδιο τρόπο … έχοντας βάσιμη ελπίδα ότι και ντόπιοι εμπρηστές οικοπεδοφάγοι θα με ακολουθούσαν στο έργο μου …πράγμα πού συμβαίνει!!!

Η χρονική περίοδος είναι απολύτως σημαντική, επείγονται γιά πολλά μερικοί. Θα το δείξουν καί τα γεγονότα πού θα ζήσουμε … θα χρειαστούν υπογραφές να μπούν καί άλλες να μην ισχύσουν !!! είπαμε ο Καραμανλής δεν ελέγχεται πλήρως, η υπόθεση υποκλοπές δείχνει πολλά … πχ ο ΓΑΠ δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να πεί ” εσύ φταίς πού υπήρξαν οι υποκλοπές” και απενοχοποίησε τους Αμερικανούς.

Όσο γιά το “Οικολογία ή Χαμός” όχι δεν θα πάρω τίποτε από τα δύο …μιάς και το ερώτημα είναι
“Ταπείνωση ή Βαρβαρότητα” κ΄εκεί μιά απάντηση υπάρχει “Γεννήθηκα Ελεύθερος”

Φίλε ανώνυμε “Η ΛΥΣΗ” διαφημίζεται κατά κόρον, ΓΑΠ και ΣΥΡΙΖΑ τα ονόματα δεν ακούγονται αλλά λέγονται, αυτοί είναι οι Σωτήρες των αφεντικών τους !!! Τι άλλο νομιζεις ότι κάνουν τα ΜΜΕ ;; προωθούν το προιόν τους .
Ανώνυμος
26/08/2007 στις 23:19

Φαίνεται πως το διαφαινόμενο για μια ακόμη τετραετία δίδυμο Καραμανλή _ Παπαδόπουλου έχει ανησυχήσει πολύ κάποιους.Μας θεωρούσαν δεδομένους και τώρα κάνουμε νερά.Ο αντιαμερικανισμός του λαού σε συνδυασμό με το στραπάτσο στο βιβλίο Ιστορίας καθώς και πιο πριν στο σχέδιο Ανάν (+την ανελαστικότητα του λαού στο θέμα Μακεδονία)κάποιους έχουν προβληματίσει πολύ(σε συνδυασμό με την επάνοδο της Ρωσσίας στα Βαλκάνια κτλ).
ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ
Βλέπουν και χαλάνε τα σχέδια.
Η κύπρος και ο Παπαδόπουλος τους την έκαναν αλα κάρτ και όχι μόνο αυτό αλλά προσπαθεί να κάνει αξιόλογο διπλωματικό παιχνίδι με τα γειτονικά κράτη(ορισμός ΑΟΖ , διακρατικές συμφωνίες) και την Γαλλία.Απο 2008 έχει και το Ευρώ ως νόμισμα και και
Το ανεξάρτητο Κόσσοβο κόλησε.
Ο κομβικός ενεργειακός ρόλος της Τουρκίας με τα παιχνίδια της Ρωσσίας πάει περίπατο.
Μέχρι και τα βιβλία αναγκάζονται να τα παίρνουν πίσω.

Φανταστείτε τη συνέχεια………….Αυτά δεν είναι ΄΄πολυπολιτισμικά΄΄ Βαλκάνια αυτό πάει να γίνει μπάχαλο.ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΝ.
Μακάρι να τους κάνουμε τους εφιάλτες τους, πραγματικότητα.

ΥΓ:Με απουσία Καραμανλή απο Ελλάδα ο Παπαδόπουλος ΄΄καταπίνεται΄΄ πιο εύκολα.
ange-ta
27/08/2007 στις 02:27

Αγαπητέ frankiethecat

Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω. Αλλά, σκέφτομαι ότι η ιστορία δεν ερμηνεύεται με πράκτορες ή χαφιέδες, ακόμα και όταν αυτοί υπάρχουν. Γιατί η ιστορία, τελικά ερμηνεύεται με αντίπαλες τάξεις που παλεύουν για να επιζήσουν, η κυρίαρχη με χαβιάρι, με κόττερα και βιλάρες, με όλμους, τάνκσ πυραύλους και πυρηνικά, η δε κυριαρχούμενη με ξερό ψωμί και αν.

Γράφεις: Όσο γιά το “Οικολογία ή Χαμός” όχι δεν θα πάρω τίποτε από τα δύο …μιάς και το ερώτημα είναι
“Ταπείνωση ή Βαρβαρότητα” κ΄εκεί μιά απάντηση υπάρχει “Γεννήθηκα Ελεύθερος”
Μήπως θέλεις να πείς, ότι το ερώτημα είναι ταπείνωση και βαρβαρότητα; Οπότε η απάντηση “Γεννήθηκα Ελεύθερος” είναι άλλα όνειρα να ονειρευόμαστε; ή άλλα λόγια να αγαπιώμαστε;

Στα περί εμπρισμών, έκανα ένα ποστ, με την ελπίδα ο χάρτης των πυρκαγιών να διαφωτίσει κάπως το σκοτάδι.
Και βέβαια, θα πάω στη διαδήλωση την Τετάρτη και ας με πουν χαζομπογκέρισα, τι άλλο μπορώ να κάνω;
mpala
27/08/2007 στις 03:20

ρε !! τί παίρνετε; Γιατί δεν το λέτε και στους άλλους;
μοναχοφάηδες!!
Ανώνυμος
27/08/2007 στις 15:36

μια διόρθωση:
“..ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

το λένε τα ανεξάρτητα ΜΜΕ..”

κατά τα άλλα συμφωνώ με την Ange-ta
Ανώνυμος
27/08/2007 στις 17:50

http://maps.geog.umd.edu/activefire_html/checkboxes/eur_checkbox.htm
Ανώνυμος
27/08/2007 στις 20:57

ακουσαμε μεχρι τωρα απο την αλητεια των δημοσιογραφων οτι τις φωτιες τις εχουν βαλει αναρχικοι,πασοκοι,ξενοι πρακτορες,πυρομανεις,τρομοκρατες…κανενα μουνακι δε λεει οτι θα δημιουργηθουν ΦΙΛΕΤΑ ΓΗΣ περι της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ και οτι αυτοι που θα χτισουν αυριο ξενοδοχεια και θα πουλανε οικοπεδα για βιλλες ειναι οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ-ΕΜΠΗΣΤΕΣ
Μαύρο πρόβατο
28/08/2007 στις 03:32

Μια και λέτε διάφορα πατριωτικά εδώ, να υπενθυμίσω οτι
είχανε μπει και κάποιες φωτιές στο Τρώοδος. Ήταν αποτρόπαιες, απ’ό,τι φαίνεται όμως, επιτεύχθηκε η αποτροπή της επανάληψής τους.
Θα ήταν λοιπόν ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουμε το νόου χάου των “αδελφών κυπρίων”, μαζί με τα πυροσβεστικά μέσα που μας στέλνουν με τόσο συγκινητική ανταπόκριση!
GIOTA
28/08/2007 στις 10:18

Με όλα αυτά θυμήθηκα πριν από μερικά χρόνια είχα την ατυχία να συναναστραφώ κατά επαγγελματική ανάγκη με έναν παλιάνθρωπο (κόμπαζε για το πόσο παλιάνθρωπος ήταν). Ήταν δραστηριοποιημένος (που αλλού;) στο marketing και managment διαλύοντας εταιρείες. Τότε 6-7 χρόνια πρίν, τον είχαν πλησιάσει αλλοδαπές εταιρείες με ενδιαφέρον στην αγορά ελαιώνων. Ήθελαν να μπουν και να ελέγξουν τον χώρο του λαδιού και να κάνουν αγορές στην χώρα μας μέσω μεσαζόντων για να μην φαίνονται εκείνοι και βρήκαν τον κατάλληλο διότι εκτός απο τα υπόλοιπα “προσόντα ” του ήταν και απο Μεσσηνία.
Ελπίζω να μην βρούν χώρο να αγοράσουν με ευκολία και στο 1/10 της τιμής τους καμένους ελαιώνες. Όσο το σκέφτομαι όλο και περισσότερα κοράκια, εκτός γεωπολιτικών συμφερόντων, έχουν να κερδίσουν απο αυτήν την ιστορία: ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, ΜΚΟ, οικοδομικοί συνεταιρισμοί, ιδιωτική φύλαξη, έμποροι λαδιού και ένας θεός ξέρει ποιοι άλλοι… Αυτή η ανάπτυξη παράπλευρων συμφερόντων δημιουργεί απροσδόκητους συμμάχους και αυτό το βρίσκω ιδιαίτερα ανησυχητικό.
ange-ta
28/08/2007 στις 16:12

Καλημέρα αγαπητέ frankiethecat;

Όταν κάποιος έχει μια ιδέα στο μυαλό του τότε όλα συνωμοτούν για την επαλήθευσή της. Κάτι τέτοιo θα έλεγε ο παπάρας ο Guelo.

Αφησα άλλους χάρτες στο στέκι μου, που δείχνουν την έναρξη των πυρκαγιών και τη διάρκεια. Αλλά όπως είπα και στον Vrenus, η διάρκεια δηλώνει την ικανότητα του πυροσβέστη και όχι τους εμπρηστή! Τα υπόλοιπα που ρωτάς, είναι κατά την άποψή μου άσχετα, με το αν η φωτιά μπήκε από αυτοανάφλεξη, η από στουπιά που βρίσκουν αυτοί που διακαώς επιθυμούν να βλέπουν ξένο δάκτυλο και όχι της δική ευθύνη και ανικανότητα!!!!! Ή ακόμα και E.T. που θα μας πει σε λίγο ο Χαρδαβέλας.

Αλλά να πούμε πρώτα – πρώτα κάτι: Φωτιές από αυτοανάφλεξη ξεσπούν από τότε που υπήρχαν μόνο δένδρα στη φύση. Μάλιστα, όσο πιο πολύ οξυγόνο τόσο μεγαλλίτερες οι πυρκαγιές. Με αυτό τον τρόπο η φύση αυτοκαθαρίζεται, πετάει τα παλιά της ρούχα και ντύνεται τα καινούργια της. Αιώνες επί αιώνων τώρα. Καμιά απορία μέχρι εδώ.
Το φυσικό φαινόμενο της ανανέωσης της φύσης το βοηθάνε λίγο υπερβολικά οι πυρομανείς και οι εμπρηστές, πάντα υπάρχουν, αλλά δεν είναι η κυρίαρχη αιτία, για να μιλήσουμε λιγο με μαρξιστικούς όρους.

Όπως σου είπα και αλλού, οι αυτοαναφλέξεις συντονίζονται και δεν συμβαίνουν κατά τα τύχη. Όταν συμβαίνει μία, το λογικό και το φυσικό είναι να συμβαίνει χωρίς πια τυχαία παρέκκλιση, αλλά νομοτελειακά και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη και εκατοστή. Και όσο πιο ξερό το κλίμα τόσο μεγαλίτερος ο αριθμός!
Η άποψη σου, αν την κατάλαβα καλά, είναι ότι έχουμε πόλεμο.
Από ποιόν; Από τους αμερικανούς ή από το διεθνές κεφάλαιο;
Υποθέτο το δεύτερο. Τότε ο κ. Φρατίνι, τι υπηρετεί παρακαλώ; Όπως σου άφησα σημείωμα στο στέκι μου:
Η δήλωση Φρατίνι «Ειναι μια μορφή εδαφικής τρομοκρατίας απολύτως καινούργια: η οποία επομένως πρέπει να καταπολεμηθεί και να κατασταλεί με νέα όπλα και νομικά αποτρεπτικά μέσα» είναι η προσπάθεια των Μπούς και των δικών του να μας μπαγλαρώσουν με νέους αντιτρομοκρατικούς Νόμους, που απορώ, πως εσύ που βλέπεις το τρόμο που απλώνει το κεφάλαιο, δεν βλέπεις αυτόν τον προφανη τρόμο.
Και να πούμε και κάτι φιλοσοφικό: Όταν ακούς καλπασμό, πρωτα λες είναι άλογο και μετά ζέρβα.

Αλλά ας μπούμε στην ουσία της συνωμοσίας: Το σημερινό κεφάλαιο, διεθνές πια, χωρίς εθνικές ανακοπές θέλει να πουλάει αυτοκινητα, κόττερα, αεροπλάνα, να κόβει εισητήρια για τους εξωτικούς παραδείσους μαζικά, και όχι σε 5-6. Θέλει να πουλάει κρουαζιέρες των 1000, 5000,50000 και 500000 εβδομαδιαίως. Θέλει να πουλάει κινητά δύο για κάθε μελος της κάθε οικογένειας, κομπιούτερ, φωτογραφικές μηχανές, βίδεα, λουλούδια, πίνακες, καθρέφτες, έπιπλα δισαϊνάτα, κλπ. κλπ. κλπ. Με το ξεροκόματο …… δεν βγάζει ούτε τα έξοδά του το φουκαριάρικο.
Α, ξέχασα, θέλει να πουλάει και πετρέλαιο, όσο ακόμα υπάρχει. Αν δεν έχεις σπίτι και αυτοκίνητο, το πετρέλαιο, δεν έχει άλλη χρήση ούτε γι αυτούς που το παράγουν.
Αρχή νο 1: Η μεσαία τάξη συντηρεί το σύστημα και όχι το λούμπεν.
Πάμε λίγο πιο κάτω:
Συγκρίνεις αδιάκοπα τη πυρκαγια στο κατράτζος σπόρ και στο μινιόν με τις φωτιές της χώρας. Σορι, αλλά είναι έξω από κάθε ορθολογισμό , όπως ομοίως οι απόψεις σου για Καραμανλή και Αλαβάνο.
Τέλος, στα περί «αντίστασης» δεν δίνεις μία εξήγηση πώς την οραματίζεσαι;
apolitos64
28/08/2007 στις 20:37

Την Παρασκευή το βράδυ μέσα στο παρανάλωμα ελαιώνων, δασών και οικισμών η κ.Παπαρήγα ξεκινά να κάνει δηλώσεις και αρχίζει με την φράση “οι δρόμοι της ενέργειας είναι στρωμένοι με αίμα κλπ κλπ”. Μήπως είπε κάτι που δεν μπορούσε να διατυπώσει ο Καραμανλής ο οποίος ήξερε εξ’αρχής γιατί εξελισσόταν όλο αυτό ;
Μαύρο πρόβατο
28/08/2007 στις 20:42

@apolitos64: το έχω ακούσει κι εγώ αυτό.
frankiethecat
28/08/2007 στις 22:05

Έτσι είπε, η Αλέκα ξέρει και έτσι δυστυχώς είναι τα πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι το μόνο όπλο μας αυτή τη στιγμή είναι η ΜΝΗΜΗ. Θέλουν να μας αλλάξουν και αυτή , γιατί η μνήμη με τη γνώση και την παράδοση είναι τα εργαλεία της Αντίστασης . Αν βρείτε τα κείμενα της “Εικονομιας” μελετήστε τα , διαβάστε τον Κονδύλη , αναστρέψτε την πραγματικότητα του θεάματος !!!

Αγαπητή Ange-ta είδα το σχόλιο σου , θα απαντήσω αλλά όχι τώρα … προηγούνται άλλα, συγχωρεσέ με, να είσαι καλά. Η διαφωνία δεν επηρεάζει καθόλου τα φιλικά αισθήματα πού έχω για σας 🙂
Πτωχή πλην τιμία Ελλάς
02/09/2007 στις 03:32

ΚΆΘΕ διαμαρτυρία ΚΑΘΕ είδους είναι καλύτερη από το γύρισμα πλευρού στον καναπέ.
Υπάρχουν όμως και άλλες λύσεις κάθως οι μέρες περνούν…

Ψηφίζουμε ΜΑΥΡΟ σαν ελάχιστη αντίδραση σε αυτά που ζήσαμε και ζούμε.
Οι ψήφοι μπορεί να εξαγοράστηκαν με λίγα χιλιάρικα.
ΟΙ ΖΩΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ !
Συμμετέχουμε όλοι μαζικά και διαδίδουμε το :
psifizomavro.blogspot.com

Αρέσει σε %d bloggers: